Skoči na vsebino

govorna motnja

enja1

Recommended Posts

Vam sporočim, ko bo kaj novega. Prav!

daj! :palec:

srecno!

Mystica, samo saturn? x:o)x

sej saturn je vladar sonca.

pa a nimas se asc (al lune)?

aja ne, asc mas v dvojckih, sam mam nekak v glavi tud neko devico....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 93
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

aja... hecn, odkod pol devico 'dobim' (morda sem *zmixala* zemeljskega kozla z dvojckom, pa nekak devico ven dobila) xDDx

aja, luno mas v ovnu.

no ja, sej jo imas res. x:px x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ja, vcas ni cist na 1. pogled vidno, al je pa cist kaj takega, da na 1. pogled zgleda clo zlo gud za komunikacijo, pa je prevec zabasan: kot npr. kak stelij mocen z merkurjem al pa tud jupitrom, uranom, ki je v opoziciji z merkurjem al pa tud inkonjunkciji.

lohk je tud slab aspekt z asc, recimo.....

Picasso

mogoce je psiholosko ozadje, nekaj v zvezi z otrostvom, kaksen dogodek cuden al pa travmaticen....

Picasso

ja in tudi neptun..

a je kej v 12.?

a tko, jaz pa sam en E N ogenj! x:o)x

in sam E N zrak (pa se to saturn x:o)x x:Dx)

cist vodna. xDDx (6 xyesx x:px)

ampak 4 zemlje!!! :eek: a ni pih!? x:px

Picasso

hm, no ampak nic tako zelo posebnega.

ja, pri soncu, luni in asc lohk mal raztegnemo orbis.

ja, a ne? 4 zemlje... x:o)x

no ja, sej, po drugi strani pa kr kej tkole tud udejanim. xDDx (xokx :switz: x;)x)

Picasso

ma ne bi, sej mi tud sco kr dobr sluzi. x;)x

plus imam 10 konjunkcij (z osebnimi) x:o)x xDDx

sam je pa fajn - ze zarad kompatibilnosti voda/zemlja, ceprav mam pa kot nalasc zemeljske na takih stopinjah, da so sam med sabo v trigonih in konjunkcijah (in ne recimo tud v sextilih z vodnimi)

velik boljs zame, kot pa ce bi imela 4 ognje, ker lohk z zemljo bolje izkoristim svoje vodne potenciale.

Picasso

a ne? blazota! :D

(*sonce/luna, sonce/merkur, sonce/mars, luna/merkur, luna/mars, merkur/mars, neptun/asc, uran/pluton, uran/mc, pluton/mc)

((pol pa se kiron/mars, tocka duha/asc, tocka fortune/asc itd.))

mam pa se 11 trigonov! :D :D ;)

ja, opozicij mam kar nekaj (4), tud inkonjunkciji 2 al kolk in par sextilov, pac pa imam sam 1 kvadrat! x:o)x x:Dx

(ampak tega tecnega zato: staurn/asc)

Picasso

srecka? xDDx

kaj pa vem, Lunca pravi, da blazota trigonov vcas kaze na bebavost, celo.

no ce bi pr men iskal jecljanje, bi ga komot najdl. x:o)x x:Dx

sej so fajn kvadrati, bod vesela, jaz jih pogresam pr seb (tko da na sreco mam se tele opozicije, ceprav so hard ene, recimo mars/pluton, luna/pluton), po mojem zato nisem dost podjetna.

jebes sam talente, a ves. x;)x xDDx

aha, zato te pa rolajo custva oz. te tok potegnejo in zato jih tezko izrazas (kot si nekje napisala)

aja, seveda, jaz stejem tud asc in mc, jasno, saj sta v bistvu najbolj individualni tocki.

Picasso

Candle, takole po kmecko: asc je to, kar je tvoja 'dota', mc pa to, kar ustvaris iz tega.

asc je videz in pojava (med drugim), mc pa 'poslovni videz', asc je tud, kako te drugi vidjo, mc pa, kako dojemajo tvoje delovanje...

ja, lahko tudi tako gldas: kam gremo....

ja zakaj bebava? a mas blazoto trigonov? xDDx

mystica, boljsi je kvadrat mars/pluton kot pa opozicija - v primeru slednjega je bolj rusilna scena in bolj na osebnosti, pr kvadratu je pa bolj motiviran v delovanje.

Picasso

ih kako, zgala bi se, pekla, udarjala, popizdevala, kregala, ob tla metala, mela bi punk bend kjer bi nazhigala po bobnih itd. x;)x x:Dx

sploh ce bi bla se vladarja tvojga asc to. x;)x

jaz pa v devici (*poslovni videz*), sam sta bl kot sam znak device potentna uran in pluton, ki sta v konjunkciji (med sabo in z osjo mc)

Picasso

kmečka x:Dx . že vidim fotkota, kako bi reku.. "mi kmetje mormo skp držat... x:Dx ".

Uf, dota, no ja. Mc, mam v dvojčkih.. svašta se da iz tega ustvarit... vidjo me kot hladno... delujem pa kot zmedeno .. dvojno... itak, dvojnost je v men, jes to skos...

ma ja, kar 5. za odlično, bi se reklo... x:)x

kje mas pa asc? (da te vidjo kot hladno)

5 trigonckov - super! xokx x;)x

nisi bebava, ce se jaz nisem z 11. x:o)x xDDx

metal band bi jz ... :8): x:Dx

Jaz jih imam pa 6. Trigonov (luna/venera, luna/jupiter, venera/jupiter(mal preširok obris), sonce/saturn - full močan 0°, pa še vedno aplikativen, pluton/asc, pluton /mc)

pih! lepi trigoncki! xokx

se posebej ti koristi saturn/asc

(men pa venera/pluton xokx)

metal band bi jz ...

sm vedla da bos to napisala. x:px

Picasso

nc hudicevskega, nc bebavga, to je pa ze preneumno, a ne! x:Dx x;)x

a tko, devica, no zato pol (tud) - te vidjo kot hladno.

zakaj pa zavijas z ocmi?

to je fajn ascendent - brihten, skromen, skrben, precej prilagodljiv. :palec:

mene pa vidjo v glavnem kot precej vroco (kljub temu da sem total vod(e)na x:px) - pac zarad asc pa ker je vladar asc na mc (ceprav je slednji v devici).

Picasso

zdajle sem se spomnila necesa - en *primer*, kjer je bil blazno mocen uran in pol mars in/ali merkur v neki koniguraciji, t kvadratu morda.... al je bil jupiter z uranom tud, skratka, da je uran bil velik faktor, ko je oseba dejansko mocno jecljala....

in tud neptun je bil 1x v igri mocni (precej*negativni*), ja.....

(skoda ker se ne spomnim tocno - mogoce se pa se bom)

Picasso

MD - mutual dispositors (vzajemna vladarja)

to je tud zanimivo, da so vsi "spodaj"...

Picasso

Candle, takole po kmecko: asc je to, kar je tvoja 'dota', mc pa to, kar ustvaris iz tega.

asc je videz in pojava (med drugim), mc pa 'poslovni videz', asc je tud, kako te drugi vidjo, mc pa, kako dojemajo tvoje delovanje...

ja, lahko tudi tako gldas: kam gremo....

:palec: :palec: Super si to rekla Marsa, tko zastop vsak in je povsem razumljivo tud tistim, ki so " bolj poglobljeni".

oj, ni blabla, seveda gledas VES chart, pa tako tudi to - pac vse, kar vidis. xDDx

mah ni nujno, da glih (sam) egoist.... morda pac zgolj bolj vase usmerjen, morda tud nedruzaben, zase itd. to vidis pol se drugje - nekaj se iznici, nekaj potrjuje itd. pa nastaja celotna slika. x:)x

Jp, Lunca, saj po kmeck je vcas najtezje razlozit oz. tko, da te vsi razumejo.

Tko da thanx! x:Xx :palec:

Picasso

Ja, to vem, da je treba cel chart gledat. Sem hotla sam zvedet, kaj misliš tudi o tej teoriji. :) Sicer pa nima veze s to temo, zato ...thanks in gremo nazaj k govornim motnjam. x:Dx Me jezi, k nč ne najdem ... x:Dx x:Dx

ja sej, cist dam na to oz. pac gledam kot dodatno onformacijo pa tud nekaksno zanimivost, 'posebnost'.

to je ponavad itak prvo kar vidis (ce gledas graficno obliko - jaz kar iz glave vse to ponavad preracunavam - pac sam iz efemerid al pa sam iz izracunov, ce se pa *ornk* lotim, pa pac seveda gledam graficni prikaz tud)..

ja pa saj si ze nasla, en kupcek enih majhnih dejavnikov, ki so se pol moral se kako poklopit tranzitno, solarno itd. - pol del tega vidis itak *med vrsticami*. xDDx

aja, kaj sm hotla reč... se spomnm da kot otrok se mi zdi dolg nism mogla rečt r-ja. pa sm hodila doma po hribu in vadla: liba, laca, lak... itak, pol je pa enkat zalaufalo x:Dx

xokx prima! (tle mamo clo eno tako temo - izgovorjava crke r, sam ne vem kako je naslovljena oz. se zdajle ne spomnim)

a sonce mas pa v raku? kul, to je zlo fajn kombinacija z asc devico. x8Dx

sco, strup? no nisem strupena, bi rekla, znam bit pa ohstra (v umu predvsem, tud v besedah kdaj, v delovanju pa na enih podrocjih mal premal x;)x xDDx)

jaz mam tud govorno motnjo... velikokrat prehitro bleknem glih kar mi pade na pamet x:Dx niso vsi navdušeni nad tem x:px x;)x

jp, poznamo to. x:px

~

jaz pa nimam govorne motnje (se pa zgodi, da tudi jaz pojecljam), pac pa e-disleksijo, se hecam. to sem mela ze od majhnega, da sem mela *problem* z 2 in 9 - sem si morala pocasi ponovit in 2x preverit, a je devetindvajset al dvaindevetdeset. pa se ene par primerov, sam pr tem sem se pogosto zakacila.

tle pa itak (mroebiti, rpec itd x;)x), sam to pac k tok hitr mislim in pisem in komaj sledijo prsti mislim pa preskakujem.

hec pa je, k vcas VIDM narobe, recimo vcer k sem dobila OS, sem prebrala 'osbeno sporocilo'. x:o)x

skratka, da je obratno, ne da sem napisala tko, ampak prebrala narobe.

In vcas se zarad tega totalno zabavam, k kaksen naslov tko odstekan preberem. x:)x

tko da, konjunkcije z merkurji, urani in neptuni bi lohk mal potencirale to (jecljanje pa taksno), mislim da tud inkonjunkcije, skoda k ne poznam spet tok dost primerov tega, da bi lohk kej bl konkretnega sklenila, na podlagi vec primerov...

k recimo za disleksijo smo ze velikrat nekak ugotovil oz. se je mal potrdil, da je pogosto domena vodnarja in ribe (skratka od cca 300 stopinj kroga dalje)

Picasso

Že že .. se strinjam, kvadrati gurajo naprej, da nekaj dosežeš.

Samo tega Plutona kvadrat Sonce in Pluton kvadrat Mars bi pa lahko spustila. Se odpovem .. takoj. :)

-------------------------------

Mi je padlo v oči, da sem se prec morala vmešat, sorry x;)x !

Sama imam enak kvadrat Plutona s Soncem, tudi aspekt med Plutonom im Marsom- vendar opozicijo in kot višnja na smetano še Sonce kvadrat Mars. Ampak.........jih ne menjam x:o)x !

mystica, boljsi je kvadrat mars/pluton kot pa opozicija - v primeru slednjega je bolj rusilna scena in bolj na osebnosti, pr kvadratu je pa bolj motiviran v delovanje.

--------------------------------------

No, šele sedaj sem tole prebrala :eek: !

Ali so opozicije nasplošno močnejše ali...nevarnejše kot kvadrati ali je to odvisno od vpletenih planetov?

--------------------------------------

No, šele sedaj sem tole prebrala :eek: !

Ali so opozicije nasplošno močnejše ali...nevarnejše kot kvadrati ali je to odvisno od vpletenih planetov?

oj, konjunkcija in opozicija sta najmocnejsa aspekta.

Pri konjunkciji (0 st.) sta cisto skupaj, pri opoziciji (180) pa ravno nasproti, torej sta na isti osi, zato sta ta vpliva obcutno najmocnejsa in vcasih delujeta z -drug drugemu- zelo podobno mocjo, ki je vcasih tudi nekako rusilna, ja..... oznakam kot so 'nevarna' se izogibam, vendar zal, vcasih sta pac tudi to.

Najlazje si to predstavljas z najbolj znanim primerom, ki ga lahko opazimo in ga obcutimo - mlajem in scipom.

Mlaj - prazna luna (konjunkcija), scip - polna luna (opozicija).

Kot lahko tedensko spremljamo, sta veliko mocnejsa slednja vpliva, kot pa, ko gre recimo za krajec (kvdarat).

Picasso

Thanx Mystica x:Xx

(sam bi blo morda mal bogo, ce ne bi znala, po vseh teh letih al clo desetletjih x:o)x x;)x)

Picasso

saj vem, sam ni casa (pa sita sem tega istega dela, textov ze vec k 15 let), pa rajs mal pocvekam drugje, da se mal raztresem (recimo medtem ko pisem napoved al pa kej).

vcas pa me pic pa si ne morem kaj, da ne bi mal posodelovala, ker tud jaz jasno maram te debate.. sam ne morm rpevec not past, s prevecimi se pol zapricas pa tko...

mal cvekat je lazje, kot s eposvetit, ce pa nekaj bl tko, *strokovno* al pa *resno* pisem, pa nocem bit frfotava in povrsna al prehitra (kar pac pogosto potem zal vseeno sem x:o)x x;)x)..

ampak sej bom..

sej vids.. sej sem pa tja pa le uletim.

(*velik tega sem pa tud ze tolkrat govorila -kot tud tole o konjunkcijah- da pac... se mi ne da skoz istega lapat, je ze vse 100x povedano, tud z moje strani, ze tle - al odkod mislis da mam 45 000 objav... x:o)x sam iz smeskov pa ircanja? x;)x)...

k srec je pa tud vedno dost folka, k obvlada, tako da je vedno okol tud kak 'zunanji' kvaliteten astrolog (poleg recimo Lunce pa se koga, ki je ze skoz in sem zlo vesela, da je, brez nje astro forum sploh ne bi bil to, kar je :palec:)

Picasso

aja ne, sej nisem tega mislila. x:o)x x:Dx x;)x

ampak hotla sem rect, da je blo v zacetku recimo velik manj forumov, foruma cvekarije pa sploh ne (se prav se ni mogl tam nabrat tok tega xDDx).

Tud bl resno sem zastavla, kot je zdaj (kar je prav, da nismo ze od zacetka kar nekaj sam ircal pa bedarij pa tega - da se je pac ustvaril en nivo).. no in tedaj sem pac total resno jemala, ce nas je blo 6 gor, je pac nekdko moral cvekat, pa sem tedaj.

in celo sem se kot mimi cvekala x:px ker tedaj je slo pa enim clo v nos, da kaj pa zdaj cist vse sam marsa marsa marsa x:Dx x:o)x... k pac sem bla sam jaz, ze zelo zelo prec pa tud Lunca, saj pravim, Lunca je carica lnf astro foruma :palec:.... ves kwa je to 6 let isto lapat, potrpezljivo, vse..... xyesx)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...