sonda 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 Temeljna zasnova obstajanja The basic Blueprint of the Structure of Existence 1 You exist. (I AM) 2 The All is one, and the One is all. 3 What you put out is what you get back. 4 The only constant in the universe is change - except for the first 3 postulates, which never change.________________________________________1 You exist. (I AM) If you exist now, your existence is eternal: You have always existed and you always will exist. You may change form,but you are existing always . So.....relax.....you'll be around forever. Ti obstajaš (JAZ SEM)Če obstajaš sedaj, je tvoj obstoj večen: Vedno si obstajal in vedno boš obstajal. Lahklo spreminjaš obliko, toda obstajaš vedno. Torej…..sprosti se…..večno boš nekje tu naokoli.2 The All is one, and the One is all. Just as each tiny section of a hologram contains the information for the entirehologram, likewise we are all inter-connected. Everything is truly just one totally-interconnected "thing". Vse je eno in Eno je vse. Kakor sleherni najmanjši del holograma vsebuje informacijo celotnega holograma, tako smo vsi medsebojno povezani. Vse je dejansko ena sama, popolnoma in vsestransko povezana "stvar".3 What you put out is what you get back. Physical reality is actually a mirror: Your physical reality is just a reflection ofwhat you most strongly believe to be true.And like a mirror, physical reality will not change unless you change first (change what you most strongly believe). Kar položiš noter, to dobiš nazaj.Dejansko je fizična realnost ogledalo: Tvoja fizična realnost je samo odsev tega, kar najmočneje verjameš, da je res. In kakor odsev v ogledalu, tako se tudi fizična realnost ne spremeni, dokler se najprej ti sam ne spremeniš (spremeniš tisto, v kar najmočneje verjameš). 4 The only constant in the universe is change - except for the first 3 postulates, which never change.So.....might as well get used to eternally-changing Creation.Enjoy the ride! Surf the changes! Edina stalnica v vesolju je sprememba - z izjemo prvih 3. postavk, ki se nikoli ne spremenijo. Torej…..navadite se dobro shajati z večno spreminjajočim se Stvarjenjem. Uživajte v potovanju! Jezdite na valovih sprememb!http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_3_110v.gif http://iasos.com/metaphys/bashar/#Blueprint Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 glede točke 3.;upam da ta izjava ne velja za tisto, kar mi ljudje vsak dan "put out"in je posledica pretvorbe pojedenega. točka 4.: se sliši nekako neprimerno kot potrditev točke 2. ...bi lahko mogoče nadrobneje razložil izjavo, da: "one is all" ? npr. -si ti vse ? p.s. bi bilo zanimivo navesti vir, katerega si citiral... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 yes. you must "kill the Buddha, when you meet him" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 12. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 12. junij 2008 točka 4.: se sliši nekako neprimerno kot potrditev točke 2. ...bi lahko mogoče nadrobneje razložil izjavo, da: "one is all" ? npr. -si ti vse ? p.s. bi bilo zanimivo navesti vir, katerega si citiral... To, da "si ti vse" je res ena težje doumljivih zadev, temelji pa na ideji, po kateri vsak posameznik (ti, jaz, kdorkoli, celo karkoli) z njegove perspektive "biva v" njegovem lastnem stvarstvu, paralelni realnosti, vzporednem vesolju - še več, on dejansko JE to stvarstvo. To, da obstajaš TI in da obstajajo reči ONKRAJ tebe, je le iluzija, del tvoje igre kot kreatorja - stvarnika. V resnici si "samo" TI in nič drugega. Ti si STVARNIK. Od tod tudi trditev, da je vsak sam stvaritelj svoje realnosti, vsega, kar doživlja, vsega, kar ga obdaja. Mišljeno je bridko dobesedno. Vendar pa je pomembno vedeti: ko govorim JAZ ali TI, ne mislim MOJ ali TVOJ ego, ampak neko globoko, večno esenco, ki se ne istoveti z ničemer - še najmanj pa z minljivim človeškim egom. JAZ SEM... in to je vse; vse ostalo je igra istovetenja. Zabavna, a spremenljiva in minljiva kot vsaka igra.To pa je tudi odgovor na komentar MačkeRežalke. In fact you use "get out" tickets every day, every our, every minute, every moment - because you are always in end you are always out. However, sorry, you cannot be only out - because what is only out is always out. ----------------------Vir citatov je link, naveden na dnu teksta; sorry, da ga nisem posebej nakazal. http://www.comicguide.net/images/smilies/papagei.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 12. junij 2008 Prijavi Deli 12. junij 2008 saj ne, da teh idej še nisem zaznal. A v tem primeru je ločenost na "jaz" in "ti" paradoksin sem jaz ti in ti jaz... v tem smislu mi je bolj všeč tisti staroindijski paradoks, ki pravi: "hkrati eno in hkrati mnogo (oz. ločeno)" ...ali, kakor baje rečejo na Tajskem: "Same same but different". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 12. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 12. junij 2008 saj ne, da teh idej še nisem zaznal. A v tem primeru je ločenost na "jaz" in "ti" paradoksin sem jaz ti in ti jaz... v tem smislu mi je bolj všeč tisti staroindijski paradoks, ki pravi: "hkrati eno in hkrati mnogo (oz. ločeno)" ...ali, kakor baje rečejo na Tajskem: "Same same but different". Strinjam se z vsem, kar si napisal. Če koplješ dovolj globoko, na koncu vedno naletiš na isto rudnino - paradoks. To je znak, da si prišel že zelo globoko.Jaz ta paradoks ne zaznavam v smislu da "sem jaz ti in ti jaz", vsaj ne v smislu individualnega bivanja. Ti in jaz sva ENO "samo" skozi večno in povsod prisotno pra-jedro bivanja. Pra-jedro je brez-dimenzijski nukleus, ki se giblje z neskončno hitrostjo, zato je hkrati prisotno povsod. Je skupna vez, gradnik in ohranjevalec vsega. Ves obstoj - vse dimenzije in vsa bitja, temeljijo na tem pra-jedru in so skozenj povezana v Enost, hkrati pa so bitja v sferah dimenzij - torej v sferah, ki jih sama ustvarjajo - večno individualna, posamična. Absolutna povezanost in absolutna ločenost istočasno. Ena sama "stvar" v jedru, nešteto "stari" v kozmični realizaciji.Simbolično rečeno se na neki točki vse tvoje individualne izkušnje iz neštetih dimenzijskih svetov (po katerih sebe opredeljuješ kot JAZ) zlivajo (namerno govorim v sedanjiku, s čimer poudarjam dejstvo, da je tudi čas le eden od minljivih pojavov dimenzijskega sveta - dejansko vse obstaja v večni sedanjosti) v eno samo brez-dimenzijsko točko - pra-jedro, skozi katero si brezčasno povezan z vso neskončnostjo tebi podobnih, pa vendar različnih in DRUGIH individualnih bitij.Moč in veličina tega zlitja je ravno v prežemanju individualnega in Enosti (skozi omenjeno pra-jedro), pri čemer se oboje medsebojno pogojuje in ohranja. Uh, že res, da časa ni, je pa ura na polici, ki mi pravi, da naj se spravim spat... Lepe sanje! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Temeljna zasnova obstajanja The basic Blueprint of the Structure of Existence 1 You exist. (I AM) 2 The All is one, and the One is all. 3 What you put out is what you get back. 4 The only constant in the universe is change - except for the first 3 postulates, which never change.________________________________________1 You exist. (I AM) If ........... pa zakaj je treba kar naprej po amerikansko? ne da se mi brat, sploh :xx!: no, mal od začetka pa sem.... temeljna zasnova obstajanja, pravzares! Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 enkrat je en pršu razglaševat, da je vse eno, da ni razlike med tabo in mano, da smo vsi eno, da so te razlike le iluzorne, a ko je iluzija odstranjena, obstaja le eno, ni več tebe ne mene. nakar ga je nekdo vprašal, kako ve da je to res kar pravi. odgovoril mu je, da je izkusil to resnico. nakar ga je nekdo spet vprašal, aja, in kako to, da tudi jaz tega takrat nisem izkusil ko si ti, če pa sva jaz in ti eno, tj. ni nobene razlike med nama? če si ti dosegel to spoznanje, bi ga mogel tudi jaz, a ne, a ga očitno nisem, da si mi želel to povedat. res je, da iz določenega pogleda med različnimi večnimi entitetami ni materialnih razlik, ker so vse večne, so pa duhovne, večne razlike, četudi jih nekdo iz svojega omejenega gledišča večnosti takrat še ne zaznava. nityo nityanam, chetanas chetananam ... Katha upanishad Večni med večnimi, Zavestni med zavestnimi... materialno telo in psiha nista večna, niti zavestna. po milosti Boga prideš v kontakt s svetnikom in po milosti svetnika prideš k Bogu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Sonda; vsekakor so to točke, katerim se, vsaj po moji izkušnji, da približati bolj s tišino kot z besedami,vsaj kar se vseprisotnosti sedanjosti in vsesplošne povezanosti tiče.V najboljšem primeru so to lahko lepo in zanimivo zveneče besede, katere se rado posvoji. Včasih se mi zdi, da: -ali človeško življenje pač ni dovolj dolgo -ali pa da je človek kot bitje fizično nesposoben dojemati (nekatere) lastne teorije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 13. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2008 pa zakaj je treba kar naprej po amerikansko? ne da se mi brat, sploh no, mal od začetka pa sem.... temeljna zasnova obstajanja, pravzares! Vranja, tako lepe in velike sovje očke imaš, pa si vseeno spregledala, da tudi v nadaljevanju ni vse v amerikanščini... http://img374.imageshack.us/img374/8536/2823v2yu.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Mogoče Vranja ne bere dlje od 5 ali 7 vrstic (haiku), hehe... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 13. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2008 vsekakor so to točke, katerim se, vsaj po moji izkušnji, da približati bolj s tišino kot z besedami,vsaj kar se vseprisotnosti sedanjosti in vsesplošne povezanosti tiče. Pošteno, ker govoriš v prvi osebi. V najboljšem primeru so to lahko lepo in zanimivo zveneče besede, katere se rado posvoji. "V NAJBOLJŠEM PRIMERU...?" kvečjemu bi šlo v najslabšem primeru. Včasih se mi zdi, da: -ali človeško življenje pač ni dovolj dolgo -ali pa da je človek kot bitje fizično nesposoben dojemati (nekatere) lastne teorije. Ali še vedno govoriš v prvi osebi? Mogoče Vranja ne bere dlje od 5 ali 7 vrstic (haiku), hehe... http://dune.servint.com/uploads/c_laugh.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Če koplješ dovolj globoko, na koncu vedno naletiš na isto rudnino - paradoks. To je znak, da si prišel že zelo globoko.Jaz ta paradoks ne zaznavam v smislu da "sem jaz ti in ti jaz", vsaj ne v smislu individualnega bivanja. Ti in jaz sva ENO "samo" skozi večno in povsod prisotno pra-jedro bivanja. Pra-jedro je brez-dimenzijski nukleus, ki se giblje z neskončno hitrostjo, zato je hkrati prisotno povsod. Je skupna vez, gradnik in ohranjevalec vsega. Ves obstoj - vse dimenzije in vsa bitja, temeljijo na tem pra-jedru in so skozenj povezana v Enost, hkrati pa so bitja v sferah dimenzij - torej v sferah, ki jih sama ustvarjajo - večno individualna, posamična. Absolutna povezanost in absolutna ločenost istočasno. Ena sama "stvar" v jedru, nešteto "stari" v kozmični realizaciji.Simbolično rečeno se na neki točki vse tvoje individualne izkušnje iz neštetih dimenzijskih svetov (po katerih sebe opredeljuješ kot JAZ) zlivajo (namerno govorim v sedanjiku, s čimer poudarjam dejstvo, da je tudi čas le eden od minljivih pojavov dimenzijskega sveta - dejansko vse obstaja v večni sedanjosti) v eno samo brez-dimenzijsko točko - pra-jedro, skozi katero si brezčasno povezan z vso neskončnostjo tebi podobnih, pa vendar različnih in DRUGIH individualnih bitij.Moč in veličina tega zlitja je ravno v prežemanju individualnega in Enosti (skozi omenjeno pra-jedro), pri čemer se oboje medsebojno pogojuje in ohranja. Eeee, mislm, zdej, kako se že to odraža v vsakdanjem življenju, kva pa vem, k kupuješ kruh v trgovini, k ti en reče "ej, ne bluzi", k ma otrok slab trenutek, k ... skratka a ne? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Vranja, tako lepe in velike sovje očke imaš, pa si vseeno spregledala, da tudi v nadaljevanju ni vse v amerikanščini... http://img374.imageshack.us/img374/8536/2823v2yu.gif Maš prou, kriva sem! Mal sem nagle jeze in amerikanščina, pa vse tiste njihove instant religije me ...uh, ko de bi me s kladvom po glavi. Ampak vseglih- zakaj pa ne bi sam v slovenščini napisal? Sej veš kok se je revežek Trubar matral, de je eno biblijo prevedu? Vse zastonj, Trubar, ma`man!? "Gorjancev naših jezik potujčvavši, si kriv, da kolne kmet molitve bravši...." je reku tud Prešeren.ajde, lepo bod, nej bo Sila s teboj Mogoče Vranja ne bere dlje od 5 ali 7 vrstic (haiku), hehe... ...mogoće.tisto so bli zlogi, stari. Kaj jih še zmer pestuješ? Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 "V NAJBOLJŠEM PRIMERU...?" kvečjemu bi šlo v najslabšem primeru. V najboljšem primeru, kar se besed samih tiče,v najslabšem primeru bi bile npr. blodnje ali pa laži, ustvarjene z namero, da depersonalizirajo posameznike,tako, da so bolj nagnjeni k in odprti za manipulacijo (beri: (npr.) cerkev) Ali še vedno govoriš v prvi osebi? Napisal sem: "včasih se mi zdi".Če se to definira kot 1. oseba, pa lahko sam razsodiš. tisto so bli zlogi, stari. Kaj jih še zmer pestuješ? Ah ja, kako nespametno od mene.Ne, jih ne, a to je bilo tvoje edino pisanje, katerega sem na forumu zapazil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 13. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2008 (popravljeno) Ampak vseglih- zakaj pa ne bi sam v slovenščini napisal? Ja, angleščino sem samo prekopiral iz originalne strani (navedene na dnu), za tiste, ki bi hoteli videti original. Kot vidiš, pa Slovenščino jemljem še kar resno, resda malo drugače kot Trubar (čast in slava mu)!Sicer pa, vranja, vse OK, sila si! Popravljeno 13. junij 2008 -> sonda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 13. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2008 Si bil tako jedrnat, da sem nekatere stvari očitno drugače razumel, kot si jih ti mislil.Hvala za pojasnilo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Sonda; vsekakor so to točke, katerim se, vsaj po moji izkušnji, da približati bolj s tišino kot z besedami,vsaj kar se vseprisotnosti sedanjosti in vsesplošne povezanosti tiče.V najboljšem primeru so to lahko lepo in zanimivo zveneče besede, katere se rado posvoji. Včasih se mi zdi, da: -ali človeško življenje pač ni dovolj dolgo -ali pa da je človek kot bitje fizično nesposoben dojemati (nekatere) lastne teorije. dejansko je pomembna le izkušnja. Kdor govori, ne ve. Kdor ne ve, govori. (Dao De Jing) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 13. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2008 dejansko je pomembna le izkušnja. Kdor govori, ne ve. Kdor ne ve, govori. (Dao De Jing) Lepo si to *P O V E D A L* , objemček! http://www.comicguide.net/images/smilies/lol1.gif Kaj pa praviš na tole:kdor ne ve, ne govori, da ne bi razkril, da ne ve; kdor ve, mu je vseeno, ali govori ali ne, ker je onkraj vseh kvalifikacij. http://pictureserver.funnyjunk.com/pics2/0237.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Lepo si to *P O V E D A L* , objemček! http://www.comicguide.net/images/smilies/lol1.gif Kaj pa praviš na tole:kdor ne ve, ne govori, da ne bi razkril, da ne ve; kdor ve, mu je vseeno, ali govori ali ne, ker je onkraj vseh kvalifikacij. http://pictureserver.funnyjunk.com/pics2/0237.gif Lahko bi bil tudi tiho, samo je pasalo v debato. Kaj praviš na tole: tisti, ki ne vejo, ponavadi najraje govorijo. (ne molčijo, zaradi tega, da se ne bi razkrilo, da ne vejo). BTW: nič ne trdim, da sem tisti, ki ve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 13. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 13. junij 2008 Kaj praviš na tole: tisti, ki ne vejo, ponavadi najraje govorijo. (ne molčijo, zaradi tega, da se ne bi razkrilo, da ne vejo). Drži - ker pač od nekdaj velja, da na eno in isto zadevo ljudje silno različno reagirajo.Prav zato pa je dobro znana misel od Lao Tzeja, ki si jo citiral, le lepo zveneča floskula. Če bi se je njen tvorec sam držal, ti te misli nikoli ne bi mogel prebrati v Tao Te Jingu... Se strinjaš, da je nekaj na tem? Moč svobodnega DUHA je v neobremenjenosti (nenavezanost; glej npr. Luč na pot, Mabel Collins) - če hoče, molči, če hoče, govori, če hoče, se smeji... Toda nič od tega ga ne bremeni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Drži - ker pač od nekdaj velja, da na eno in isto zadevo ljudje silno različno reagirajo.Prav zato pa je dobro znana misel od Lao Tzeja, ki si jo citiral, le lepo zveneča floskula. Če bi se je njen tvorec sam držal, ti te misli nikoli ne bi mogel prebrati v Tao Te Jingu... Se strinjaš, da je nekaj na tem? Moč svobodnega DUHA je v neobremenjenosti (nenavezanost; glej npr. Luč na pot, Mabel Collins) - če hoče, molči, če hoče, govori, če hoče, se smeji... Toda nič od tega ga ne bremeni. Uh, zdaj šele vidim, da res drugače razumeš stvar. Mislim, da je Lao Tze to misel pač zapisal. Ne mislim, da je to bilo neko egoistično dejanje. Saj si sam napisal: "če hoče, govori". In je govoril. Glede nenavezanosti se strinjam,..če znaš stopit korak nazaj, se lažje smejiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Prav zato pa je dobro znana misel od Lao Tzeja, ki si jo citiral, le lepo zveneča floskula. Če bi se je njen tvorec sam držal, ti te misli nikoli ne bi mogel prebrati v Tao Te Jingu... Lep sklep. Tu je seveda tudi vprašanje, kakšen pomen ima Lao Tze-jeva izjava v kitajščini...konec koncev pa so knjige tudi zgolj zbrane misli; ene bolj, druge manj uspešno formulirane. Tao Te Ching jemljem do neke mere celo kot poezijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 merkaba, flower of life, idrijska čipka, vzorec vesolja, ki je vtkan v holografsko realnost našega občutenja resničnosti. pizda, a sm si mogu it pokvart še zadnjo nedotakljivo reč, in to je, kako je sestavljena resničnost.pa kolk ljudi že vse to ve... polagam roko na srce vsem duhovnežem, ki se še vedno ukvarjajo z mentalnimi kamenčki, da je tako balincanje samo utrujajoče. al pa je meni vse kar naenkrat utrujajoče in se niti na eno reč več ne fokusiram. zajebano tko vozit avto, je pa zabavno, o ja Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Kaj pa praviš na tole:kdor ne ve, ne govori, da ne bi razkril, da ne ve; kdor ve, mu je vseeno, ali govori ali ne, ker je onkraj vseh kvalifikacij. Tisti k ve, ne govori.Lih zaradi tega ker ve da so besede omejene in je nujno potrebna izkušnja,ve da so v tišini skriti vsi odgovori. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.