Skoči na vsebino

Denar in duhovnost

MIKE

Recommended Posts

• 1 year later...
  • Komentarji 132
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

DOBRO JUTRO, DOBER DAN DENAR V DUHOVNOSTI in OSEBNI RASTI

Malce sem se odločil obuditi tole temo, ker na mnogih temah naletim na mnenja usmerjena proti denarju v duhovnosti.

Namesto, da bi se spraševal ali denar ja ali ne v duhovni sferi se sprašujem naslednje:

Kakšna prepričanja ima nekdo, ki pričakuje, da mu mora nekdo nekaj zastonj dati?

Če bi šel h kovaču bi rekel "Prinesel sem ti železo, skuj mi podkev, nekajkrat udariš pa je. Kaj res misliš, da te moram zato plačati, saj si ti to naredil z lahkoto?"

Če bi šel k arhitektu bi rekel " Nariši mi načrt za lokal. Prinesel sem ti papir, potegneš nekaj črt pa je. Kaj res misliš, da te moram zato plačati, saj so ti ideje kar lile na papir?"

Če bi šel k nekomu na duhovno delavnico bi rekel "Prišel sem k tebi, zjebal sem si življenje, malce počaraj pa me osvobodi. Kaj res misliš, da te moram zato plačati, saj to niso tvoje energije?"

Kaj bi si mislili o takem človeku?

Problem tistih, ki menijo, da bi morali duhovne "storitve" prejemati zastonj je v tem, da mislijo, da obstajata vsaj dva svetova v katerih živimo.

Če je nekdo klepar, odvetnik, učitelj, kmetovalec, glasbenik, mizar.... to je en svet in oni ustvarjajo po čisto svojih zakonih in je pravilno, da za svoje delo računajo. Njihove ideje in stvari, ki jih delajo prihajajo od njih samih, izvirajo iz njihovega učenja, dela, truda in so zato lahko nagrajeni.

Za tiste pa, ki se ukvarjajo z duhovnostjo pa naj bi veljali drugi zakoni. Saj tisto kar delajo ne prihaja od njih, temveč le posredujejo. Oni bi to morali posredovati brezplačno.

Resnica pa je v tem, da ni dveh vzporednih svetov z drugimi zakonitostmi in čisto vse kar ljudje ustvarjamo in delamo prihaja iz istega vira in se manifestira skozi enake principe.

Tudi mizar ali odvetnik ali kdor koli drug, deluje pri ustvarjanju in delu po enakih zakonih kot tisti, ki se ukvarjajo z duhovnostjo.

Torej, boste od sedaj naprej vsi tisti, ki menite, da človek ne bi smel računati za tisto kar posreduje drugim, prejema pa od "vzgoraj" začeli opravljati zastonj svoje poklice?

Vse, ki kakršnokoli delo kvalitetno opravljate zastonj ali zastonj nudite uporabne kakovostne proizvode prosim za vaše naslove in kontakte! x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

Vse, ki kakršnokoli delo kvalitetno opravljate zastonj ali zastonj nudite uporabne kakovostne proizvode prosim za vaše naslove in kontakte!  x;)x

http://www.lunin.net

:palec: xDDx x8Dx

*

le da ne nudim(o) izdelkov.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>definiraj prosim, kaj je zate uporabno

in kaj je zate kakovostno :o|o:

Povej kaj imaš ali kaj znaš, pa ti povem, če je zame dovolj uporabno in dovolj kakovostno, da bom zastonj vzel x:Dx x:Dx x:Dx

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

cash omogoca svobodo, zato je lohk cist kul.

drugac pa mam jaz... hecen... odnos do casha.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xpresentx :flowers: tu maš eno rožico...tok mam na računu pa ti vse dam x;)x

:vio: eden da zlatnik, pa da malenkost od svojega bogastva, drugi da pa tolar in da vse kar ima x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Resnica pa je v tem, da ni dveh vzporednih svetov z drugimi zakonitostmi in čisto vse kar ljudje ustvarjamo in delamo prihaja iz istega vira in se manifestira skozi enake principe.

Kolega, nikar tako suvereno o stvareh, ki jih ne poznaš...

AOV

<{POST_SNAPBACK}>...Kakšna prepričanja ima nekdo, ki pričakuje, da mu mora nekdo nekaj zastonj dati?...

Pojem dajati pa res ne povezujem s plačilom.

Po drugi strani pa nič ni zastonj. Vsega se pač ne da meriti z denarjem.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

je nasmešek, hvaležnost, stisk roke plačilo? bogata sem ;)

torej Bern, Mihela, Marsa, ElNino, Oona, Contesa, Amis, Mateja, pa še kdo ne cenijo svojega dela?

Povej kaj imaš ali kaj znaš, pa ti povem, če je zame dovolj uporabno in dovolj kakovostno, da bom zastonj vzel ?

Imam srce, znam prisluhniti, čutim človeka- verjetno zate ne dovolj kakovostno ?

<{POST_SNAPBACK}>Kolega, nikar tako suvereno o stvareh, ki jih ne poznaš...

Kolega, povem ti, ne veš kam te lahko pripelje uporaba besede za katere ne veš kam vodijo...

<{POST_SNAPBACK}>xpresentx  :flowers: tu maš eno rožico...tok mam na računu pa ti vse dam x;)x

:vio: eden da zlatnik, pa da malenkost od svojega bogastva, drugi da pa tolar in da vse kar ima x;)x

Hvala za rožico x:)x

Jaz ti pa poklanjam xpolzx , ti prinese energijo vztrajnosti v tvoje življenje, če želiš.

<{POST_SNAPBACK}>je nasmešek, hvaležnost, stisk roke plačilo? bogata sem ;)

torej Bern, Mihela, Marsa, ElNino, Oona, Contesa, Amis, Mateja, pa še kdo ne cenijo svojega dela?

Povej kaj imaš ali kaj znaš, pa ti povem, če je zame dovolj uporabno in dovolj kakovostno, da bom zastonj vzel ?

Imam srce, znam prisluhniti, čutim  človeka- verjetno zate ne dovolj kakovostno ?

Seveda si bogata.

Vendar danes nisem želel govoriti o to vrstnem obilju, čeprav ga imam zelo rad v življenju, temveč prav o denarju.

Ti je neprijetno pogovarjati se o denarju?

<{POST_SNAPBACK}>Pojem dajati pa res ne povezujem s plačilom.

Po drugi strani pa nič ni zastonj. Vsega se pač ne da meriti z denarjem.

Jaz tudi ne enačim dajanja in plačila, pa vendar me zanima, ali na splošno v življenju pričakuješ, da moraš prejemati dobrine in storitve brezplačno?

Če bi moral recimo El Ninu, 5rci, Mantis in še komu plačati z denarjem za vse, kar so naredili zame, bi me tudi Gatesovo bogastvo ne rešilo bankrota x;)x

hvala vam, zlati ste xsrcx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...