Skoči na vsebino

Denar in duhovnost

MIKE

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Če bi moral recimo El Ninu, 5rci, Mantis in še komu plačati z denarjem za vse, kar so naredili zame, bi me tudi Gatesovo bogastvo ne rešilo bankrota x;)x

hvala vam, zlati ste xsrcx

Hvala za tvoje mnenje. Prijateljstvo je res veliko vredno.

A mislil sem, da je to tema o denarju kot plačilnem sredstvu.

Ali je tebi tudi neprijetno pogovarjati se neposredno o denarju?

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 132
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Jaz tudi ne enačim dajanja in plačila, pa vendar me zanima, ali na splošno v življenju pričakuješ, da moraš prejemati dobrine in storitve brezplačno?

Sedaj sprašuješ drugače. Odvisno, kako so stvari postavljene. Si se vprašal, koliko si plačal za zrak, ki si ga podihal? Za travo, ki si jo pohodil? Za sonce, ki te je obsijalo? Za dež, ki te je napral? (Ne misli, da enkrat država ne bo pobirala takih taks.)

Če je pa govor o rečeh, ki jih je nekdo dal zastonj, v "uporabo brez plačila", gre za njegove motive. Vsak deluje po lastnem programu.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>

Če je pa govor o rečeh, ki jih je nekdo dal zastonj, v "uporabo brez plačila", gre za njegove motive. Vsak deluje po lastnem programu.

res je. :palec: xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Sedaj sprašuješ drugače. Odvisno, kako so stvari postavljene. Si se vprašal, koliko si plačal za zrak, ki si ga podihal? Za travo, ki si jo pohodil? Za sonce, ki te je obsijalo? Za dež, ki te je napral? (Ne misli, da enkrat država ne bo pobirala takih taks.)

Zaradi česa se vsi delate tako vzvišene? Misliš, da jaz ne bi zmogel filozofirati o prijateljstvu, zraku, vodi, ljubezni...

Imaš kaj proti, če bi se pogovarjali o denarju, o tem kako ga služimo in kako ga trošimo in kako to povezujemo z duhovnostjo?

Mislil sem, da sem na temi o denarju pa vsi pišete o vsem živem samo o denarju ne.

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

to je pa tud res...

sam jaz nimam kaj dost za govort..

nisem *denarni* tip cloveka... x:o)x vec kot ocitno. x:px x:Dx

smo pa ze nakladal ohoho po mojem o tem, tud konkretnejse. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Hvala za tvoje mnenje. Prijateljstvo je res veliko vredno.

A mislil sem, da je to tema o denarju kot plačilnem sredstvu.

Ali je tebi tudi neprijetno pogovarjati se neposredno o denarju?

če greš pomagati prijatelju zidat hišo, opravljaš delo na črno, če mu prebeliš stanovanje, je delo na črno - ne glede na to, ali za delo prejmeš keš ali ne...

torej moraš imeti najmanj odprt s.p. prijatelju krepko zaračunat opravljeno delo, pa je država srečna... in če se nekdo z duhovnostjo preživlja, naj zato prejme plačilo... in plača davek ;) In naj se za svoje delo potrudi, naj deluje v skladu z vestjo, odgovarja za svoje napake, naj bo vršen nad delom nadzor in naj se ne igra z žalostjo, nemočnostjo človeka ... in verjemi, da jaz znam ceniti usluge in mi nidkar ni težko zanje odšteti denarja, niti ga pokloniti klošarju...

vendar pa je zame veliko več vreden človek kot denar (sicer so mi pa že povedali, da naj malce zapustim višje sfere, pa začnem na materialni bazi ustvarjat)... in tisti pravi mojstri, tisti mogoče mimogrede objamejo človeka,...

in nikoli ne govorijo o tem, kaj vedo in kaj je njihova moč, ane... kaj njim pomeni denar?

mimogrede, tule obstaja tema o sponzoriranju ... ko se glih pogovarjamo o ljudekih, ki pričakujejo storitve brezplačno...

(popravljeno)

Trans, zelo preprosto. Za alternativo plačam toliko, kot mislim, da zmorem & potrebujem. Če je kakšna storitev draga, stisnem pas, če mislim, da jo nujno potrebujem. Če mislim, da bom prišel skozi drugače, iščem dodatne možnosti.

(Tudi knjige si kupim tiste, ki bi jih rad večkrat pogledal doma. Kakšne prihodnosti si ne dajem izdelovati.)

A bi ti rad vedel konkretne zneske?

Pa tudi vsega, kar je zastonj, ne vzamem!

Popravljeno -> Piko

<{POST_SNAPBACK}>to je pa tud res...

sam jaz nimam kaj dost za govort..

nisem *denarni* tip cloveka... x:o)x vec kot ocitno. x:px x:Dx

smo pa ze nakladal ohoho po mojem o tem, tud konkretnejse. x;)x

5 točk za iskrenost :palec:

<{POST_SNAPBACK}>mimogrede, tule obstaja tema o sponzoriranju ... ko se glih pogovarjamo o ljudekih, ki pričakujejo storitve brezplačno...

Ne mešat pojmov, kaj je ponujeno brezplačno in kaj se pričakuje brezplačno.

Ne pozabit, da ima vsaka reč svojo dobo trajanja.

ma je dobra tema, dobr govorite. :palec:

Trans, a ravno tu, za iskrenost? xDDx ampak thanx! x;)x x:Xx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

mimogrede, tule obstaja tema o sponzoriranju ... ko se glih pogovarjamo o ljudekih, ki pričakujejo storitve brezplačno...

hvala selene xsrcx, a pusti to, pliz, v bistvu. :8):

je tle ipak dost ljudi pokazal dost srca. x:Xx

ker res - nic ni blo pricakovano, pa je vseen blo (se je pac 'zgodil')....

in nekaj zlo cenim.... ce smo se se tolk kregal, ce ste se tolk mel pomislekov, kaj jaz vem, casha pa niste nikol naprej metal - ki ste ga d(onir)al.

Tko da.... saj ves, vecina jih pravzaprav niti ne ve, kako in kaj in vse tole....

saj... kot receno, racuni so mesecni, nic hudga, ce je namest 2003 nekaj 2005... sam da je. x:Dx x;)x x:o)x

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ne mešat pojmov, kaj je ponujeno brezplačno in kaj se pričakuje brezplačno.

Ne pozabit, da ima vsaka reč svojo dobo trajanja.

če grem jaz k nekomu ki nima cenika, mi ne da računa za opravljeno storitev a potem je to brezplačno al sam jaz mislim da je brezplačno...

če se udeležim brezplačnega seminarja, a moram nakonc it k tipu pa ga vprašat kolk sem dolžna oz. al je potem obvezno da vzamem njegovo seanso ki stane recimo okorg 40 jurjev?

naivna in nepoučena sem, sori...

<{POST_SNAPBACK}>če greš pomagati prijatelju zidat hišo, opravljaš delo na črno, če mu prebeliš stanovanje, je delo na črno - ne glede na to, ali za delo prejmeš keš ali ne...

torej moraš imeti najmanj odprt s.p. prijatelju krepko zaračunat opravljeno delo, pa je država srečna... in če se nekdo z duhovnostjo preživlja, naj zato prejme plačilo... in plača davek ;) In naj se za svoje delo potrudi, naj deluje v skladu z vestjo, odgovarja za svoje napake, naj bo vršen nad delom nadzor in naj se ne igra z žalostjo, nemočnostjo človeka ... in verjemi, da jaz znam ceniti usluge in mi nidkar ni težko zanje odšteti denarja, niti ga pokloniti klošarju...

vendar pa je zame veliko več vreden človek kot denar (sicer so mi pa že povedali, da naj malce zapustim višje sfere, pa začnem na materialni bazi ustvarjat)... in tisti pravi mojstri, tisti mogoče mimogrede objamejo človeka,...

in nikoli ne govorijo o tem, kaj vedo in kaj je njihova moč, ane... kaj njim pomeni denar?

Jaz osebno ne pričakujem storitev brezplačno.

V svojem postu sem se šalil iz tistih, ki to pričakujejo od ponudnikov storitev v "spiritualni branži".

Nikjer in nikdar tega ni bilo. Vsi, ki sanjajo o tem, da so se duhovna znanja nekdaj in nekje prenašala brezplačno živijo v veliki zmoti. Če učenci niso plačevali so pa leta in leta služili z delom, prinašali so prispevke družine kolikor so to zmogle in preden so bili uvedeni v duhovne tehnike in znanja. Do spoznanja pa itak lahko pride samo vsak sam.

Ko sem imel sam delavnico sem ponudil izmenjave, pa so vsi raje prinesli denar, razen enega, ki me je povabil nekam drugam. Meni je bilo to čisto OK in z veseljem bi se še s kom dogovoril za kaj drugega, pa niso bili dovolj fleksibilni, pravzaprav se niso želeli ukvarjati s plačilom na tak način, saj je najpreprosteje odšteti denar.

Čeprav se strinjam s tistim o davkih pa menim, da Cerkev in ostale verske organizacije ne plačuje nobenih davkov. Bi jih potem ostali morali?

<{POST_SNAPBACK}>če grem jaz k nekomu ...

Če iščeš storitev, za katero je očitno, da je plačljiva, nima pa cenika... Sem že doživel, da so mi rekli - plačaš toliko kot misliš, da je prav zate.

Če greš na zastonj seminar, potem pa nekdo drug pričakuje, da boš zato vzel še kakšne plačljive seanse... pričakovanje je njegov problem. Če tega dejstva prej nisem vedel, potem je to njegov problem. Če pa sem vedel, se mogoče niti ne bom udeležil delavnice.

"Vstop prost", potem pa pobirajo prostovoljne prispevke - nič se mi ne zdi narobe, dokler ne silijo vate kot zmešani. Včasih dam, včasih ne dam, včasih dam več, kdaj manj. Občutkov, da moram dati prostovoljni prispevek, pa ne maram pri sebi.

Tako. Tvoj primer si napisala tako megleno in bolj natančno ti ne znam pojasniti svojega stališča. Na splošno se izogibam naročanju storitev, dokler ne poznam cene. Tudi če so zastonj.

<{POST_SNAPBACK}>če grem jaz k nekomu ki nima cenika, mi ne da računa za opravljeno storitev a potem je to brezplačno al sam jaz mislim da je brezplačno...

če se udeležim brezplačnega seminarja, a moram nakonc it k tipu pa ga vprašat kolk sem dolžna oz. al je potem obvezno da vzamem njegovo seanso ki stane recimo okorg 40 jurjev?

naivna in nepoučena sem, sori...

Selena, dolžna si samo sebi, da se poslušaš.

Ne vem zakaj bi bila dolžna vzeti seanso od nekoga samo zato, če si bila na promocijskem seminarju?

Ni pa ti ga treba pluvat, če je ne vzameš.

<{POST_SNAPBACK}>Če iščeš storitev, za katero je očitno, da je plačljiva, nima pa cenika... Sem že doživel, da so mi rekli - plačaš toliko kot misliš, da je prav zate.

Če greš na zastonj seminar, potem pa nekdo drug pričakuje, da boš zato vzel še kakšne plačljive seanse... pričakovanje je njegov problem. Če tega dejstva prej nisem vedel, potem je to njegov problem. Če pa sem vedel, se mogoče niti ne bom udeležil delavnice.

"Vstop prost", potem pa pobirajo prostovoljne prispevke - nič se mi ne zdi narobe, dokler ne silijo vate kot zmešani. Včasih dam, včasih ne dam, včasih dam več, kdaj manj. Občutkov, da moram dati prostovoljni prispevek, pa ne maram pri sebi.

Tako. Tvoj primer si napisala tako megleno in bolj natančno ti ne znam pojasniti svojega stališča. Na splošno se izogibam naročanju storitev, dokler ne poznam cene. Tudi če so zastonj.

Vsi se počutimo slabo kadar nas nekdo v kaj prisili ali obrne okrog, da kupimo nekaj kar v resnici ne potrebujemo.

In to ne samo na alternativni sceni. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Jaz osebno ne pričakujem storitev brezplačno.

V svojem postu sem se šalil iz tistih, ki to pričakujejo od ponudnikov storitev v "spiritualni branži".

Nikjer in nikdar tega ni bilo. Vsi, ki sanjajo o tem, da so se duhovna znanja nekdaj in nekje prenašala brezplačno živijo v veliki zmoti. Če učenci niso plačevali so pa leta in leta služili z delom, prinašali so prispevke družine kolikor so to zmogle in preden so bili uvedeni v duhovne tehnike in znanja. Do spoznanja pa itak lahko pride samo vsak sam.

Ko sem imel sam delavnico sem ponudil izmenjave, pa so vsi raje prinesli denar, razen enega, ki me je povabil nekam drugam. Meni je bilo to čisto OK in z veseljem bi se še s kom dogovoril za kaj drugega, pa niso bili dovolj fleksibilni, pravzaprav se niso želeli ukvarjati s plačilom na tak način, saj je najpreprosteje odšteti denar.

Čeprav se strinjam s tistim o davkih pa menim, da Cerkev in ostale verske organizacije ne plačuje nobenih davkov. Bi jih potem ostali morali?

moram jaz kazen plačati, če nekomu pomagam ? Smo imeli takšen primer v teh dneh, tko da...

ne vem kako je s Cerkvijo? mogoče pa ne dosega 5 mio letno pa ni davčni zavezanec ;) - a se tu posamezna župnišča štejejo? ker dobiš potrdilo o vplačilu za Cerkveni pogreb... se mi zdi, tko da ne me tole za jezik držat ;)

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>...samo učim se...
xDDx

Ne učim te, samo svoje mnenje sem napisal. Ker nisem tako napisal. Če nekdo nima cenika, če cena ni vnaprej določena, bom odgovoren do sebe in storitev ne bom naročl, sprejel, jo bom odklonil, če bo le mogoče. Njegovo odgovornost pa prepustim njemu.

Popravljeno -> Piko

zlo fajn govorite - vsi ste ze predstavili moje 'ZA' in moje 'KONTRA'...

(mnenja razna, ne ali sem za placilo ali sem proti. x:o)x)

pravzaprav so delikatne zadeve, se pa stirnjam, da je point v ne/pricakovanju in se stirnjam s pikotom, ki pravi da mu ni kul, da se SILI v prostovoljne prispevke...

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...