Skoči na vsebino

Denar in duhovnost

MIKE

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>torej če nima cenika, če ni cena vnaprej določena, ni potrebno nekomu odgovarjat za svoje delo ane ;)

samo učim se...

Zame osebno je najbolj pomembno zmagam - zmagaš razmerje.

Tako kadar kopujem in tudi kadar prodajam.

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 132
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Selena, dolžna si samo sebi, da se poslušaš.

Ne vem zakaj bi bila dolžna vzeti seanso od nekoga samo zato, če si bila na promocijskem seminarju?

Ni pa ti ga treba pluvat, če je ne vzameš.

a to ti meni, al na splošno?

če je mišljeno osebno meni - potem naj ti povem, da si se krepko zmotil ko si me dal v nek predal...

jaz sem dala samo primer...

ker imam bujno domišljijo, se nikdar ne ve, kdaj jaz o sebi in kdaj se postavim v vlogo nekoga ki bi razmišljal na drugačen način ;)

sem že končala...

<{POST_SNAPBACK}>a to ti meni, al na splošno?

če je mišljeno osebno meni - potem naj ti povem, da si se krepko zmotil ko si me dal v nek predal...

jaz sem dala samo primer...

ker imam bujno domišljijo, se nikdar ne ve, kdaj jaz o sebi in kdaj se postavim v vlogo nekoga ki bi razmišljal na drugačen način ;)

sem že končala...

Predal pa že ne :xx!: , uporabljaj domišljijo še naprej. x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

<{POST_SNAPBACK}>Zame osebno je najbolj pomembno zmagam - zmagaš razmerje.

Tako kadar kopujem in tudi kadar prodajam.

no vidiš - še to, meni ni v vseh razmerjih pomembno zmagati... včasih mi je dovolj če lahko dam ;)

mah nematerialen tip se pogovarja o denarju... zdej pa res grem (cunje na pol obešene ;))

<{POST_SNAPBACK}>no vidiš -  še to, meni ni v vseh razmerjih pomembno zmagati... včasih mi je dovolj če lahko dam ;)

mah nematerialen tip se pogovarja o denarju... zdej pa res grem (cunje na pol obešene ;))

Ne pogovarjamo se o isti zadevi.

xsrcx Ali se kdo od vas spomni g.Oblaka iz Škofje Loke. Eden prvih bioenergetikov pri nas? Dolga leta je on pomagal ljudem brez da bi računal. Ko pa je začel gledati vse skupaj skozi materialno plat... se je pa zgodilo kar se pač je. Pred kratkim sem se pogovarjala z znanci ki se ukvarjajo z reiki-jem, bioenergijo, oni ne računajo ampak vsakemu rečejo, da če lahko kaj dajo OK, če pa ne morejo, pa tudi ni nič narobe in poznajo tudi bioenergetike... V glavnem, da ne bom predolga: ko je "pacient" vprašal enega priznanega bioenergetika koliko je dolžan, mu je bioenergetik enostavno odgovori: Koliko pa ceniš svoje življenje? Tu mislim da se vse skupaj šele začne. Tudi večini pozna g.Dumančič, ki deluje večinoma v Kranjski gori ne zaračunava, kolikor mi je poznano, ampak mastno zaračunava svojim tečajnikom, ko jim predaja znanje. B.A.Brennan zagovarja, da ni nič narobe s tem da zdravilec pove račun.

Precej je različnih mišljenj, tako da mislim da mora vsak pri sebi sam razčistit, kako naj bi ravnal. Mislim da če se pogovorimo sami s sabo, da vedno najdemo odgovor, tudi na take dileme. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

<{POST_SNAPBACK}>xsrcx Ali se kdo od vas spomni g.Oblaka iz Škofje Loke. Eden prvih bioenergetikov pri nas? Dolga leta je on pomagal ljudem brez da bi računal. Ko pa je začel gledati vse skupaj skozi materialno plat... se je pa zgodilo kar se pač je.

Kaj se je pa zgodilo?

<{POST_SNAPBACK}>po moje pa se ;)

Po mojem pa ne. Če se nekdo ukvarja z nečem kot z neko dejavnostjo se to ne more primerjati s tem, če sosedom poklonimo solato z vrta ali gremo pomagati prijatelju pobeliti stanovanje ali nekoga objamemo za tolažbo.

Govorim o tem, da nekateri ljudje (sam nisem med njimi) živijo izključno od opravljanja zdraviteljstva, vodenja delavnic in podobno. In večino kar jih poznam, pa jih ni tako malo so resnično predani temu kar delajo, nihče od njih ni pohlepen in tudi ne silno premožen, nenehno pa morajo poslušati očitke o tem koliko računajo za svoje delo.

Noben drug poklic ali dejavnost ni toliko soočena s tem očitanjem.

<{POST_SNAPBACK}>

to smo ze obdelovali v kateri drugi od teh tem, ti si pac komentiral v to.

res je.

izvira iz socializma sicer.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Po besedah njegovih kolegov bioenergetikov je "zgorel" od znotraj (energetsko), ker je hotel preveč. Kolegi so mu hoteli pomagati da bi ga ponovno "nafilali" pa jim ni uspelo.

Narava nam je vsem dala določeno moč, za kar nam ni zaračunala, kako mi lahko "računamo" za nekaj kar nam je bilo dano?

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

velik mescev sem delala na *liniji*.

kot pravis, folk se je dobesedno skuril, nekaj jih je koncal v 'Poljih', nekaterih pa celo ni vec med zivimi.

tud jaz sem tedaj blazno shujsala in tud mene je cist skuril...

sam to je bil MOJ problem.

ocitno pa sem se tle, z vec ali manj energy. xDDx :palec:

vsekakor pa bogatejsa za TO izkusnjo. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Po mojem pa ne. Če se nekdo ukvarja z nečem kot z neko dejavnostjo se to ne more primerjati s tem, če sosedom poklonimo solato z vrta ali gremo pomagati prijatelju pobeliti stanovanje ali nekoga objamemo za tolažbo.

Govorim o tem, da nekateri ljudje (sam nisem med njimi) živijo izključno od opravljanja zdraviteljstva, vodenja delavnic in podobno. In večino kar jih poznam, pa jih ni tako malo so resnično predani temu kar delajo, nihče od njih ni pohlepen in tudi ne silno premožen, nenehno pa morajo poslušati očitke o tem koliko računajo za svoje delo.

in kdo pravi, da jaz en cenim njihovega dela in da se ne strinjam s tem, da naj bodo za svoje delo plačani???? Večina, ki jih ti poznaš? kaj pa tisti, ki jih ne poznaš?

glej da ne boš mislil, da imam kaj protikomurkoli, nikakor ne in verjemi, da naredim veliko da se glas o določenih tečajih delavnicah širi naprej. Ampak poleg bele strani je še črna...

sej mogoče pa tista soseda ki da salato pričakuje da tisti, kateremu da salatko na hitro vrže karte zanjo ane :)

me pa nekaj zanima, resnično - a je že kdo podal zaradi šlamparije proti komu iz teh vod tožbo? a je kdo komu odgovoren za svoje delo, razen sebi?

<{POST_SNAPBACK}>Po besedah njegovih kolegov bioenergetikov je "zgorel" od znotraj (energetsko), ker je hotel preveč. Kolegi so mu hoteli pomagati da bi ga ponovno "nafilali" pa jim ni uspelo.

Narava nam je vsem dala določeno moč, za kar nam ni zaračunala, kako mi lahko "računamo" za nekaj kar nam je bilo dano?

Pa to nima nobene veze s tem, da je računal za svoje delo, razen če je to v njegovem vrednostnem sistemu ustvarjalo notranjo razdvojenost in destrukcijo.

Prej bi tako destruktivno delovalo na človeka prepričanje, "da je računanje grešno" /napačno/, kot pa samo dejstvo da je zaračunaval. Če bi imel drugačno prepričanje naprimer "računanje za delo, ki ga opravim je rajsko in mi pripada" bi pa cvetel bolj in bolj.

Nikoli nam ne škoduje nobena stvar sama po sebi, temveč kako njene energije vgradimo v naše življenje.

xsrcx Te stvari okrog energij niso tako nedolžne, čeprav dokler se malo ne poglobiš dejansko tako misliš. Jaz šele zdaj malo razumem. Gibljem se tudi v takih krogih. Tudi sama sem sprobala, kaj se pravi spati na zelo negativni energiji. Predvsem je treba poslušati sebe in pa svoje odzive na določeno okolje in prostor. xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Pa to nima nobene veze s tem, da je računal za svoje delo, razen če je to v njegovem vrednostnem sistemu ustvarjalo notranjo razdvojenost in destrukcijo.

Ja no, ne vem če ne. Po pripovedovanju njegovih kolegov je bilo to povezano.

<{POST_SNAPBACK}>in kdo pravi, da jaz en cenim njihovega dela in da se ne strinjam s tem, da naj bodo za svoje delo plačani???? Večina, ki jih ti poznaš? kaj pa tisti, ki jih ne poznaš?

glej da ne boš mislil, da imam kaj protikomurkoli, nikakor ne in verjemi, da naredim veliko da se glas o določenih tečajih delavnicah širi naprej. Ampak poleg bele strani je še črna...

sej mogoče pa tista soseda ki da salato pričakuje da tisti, kateremu da salatko na hitro vrže karte zanjo ane :)

me pa nekaj zanima, resnično - a je že kdo podal zaradi šlamparije proti komu iz teh vod tožbo? a je kdo komu  odgovoren za svoje delo, razen sebi?

Seveda so tudi drugačni. Kje pa ni tako?

To je del človeške narave.

Saj jaz sam tudi ne bi šel k vsakomur na terapijo.

Vendar pa imajo tisti, ki sem jih sam prepoznal kot najslabše tudi svoj krog klijentov. Veliko sem se spraševal in razmišljal o tem kako določiti kdo je slab in kdo dober. Njihovi klijenti so zadovoljni z njimi in s svojim stanjem. Kdo je nad tem?

<{POST_SNAPBACK}>Po besedah njegovih kolegov bioenergetikov je "zgorel" od znotraj (energetsko), ker je hotel preveč. Kolegi so mu hoteli pomagati da bi ga ponovno "nafilali" pa jim ni uspelo. ?

Ja sej, ampak to se zgodi ljudem v vseh poklicih in celo takim, ki nič ne delajo.

To se tudi jaz sprašujem.

Če ima nekdo naravni talent za glasbo, zakaj potem računa za svoje nastope?

Če ima nekdo izjemen naraven talent za komunikacijo in retoriko in je odličen odvetnik, zaradi česa zaračunava za svoje delo?

Zahodnjakom nam je bilo zmeraj všeč, da so črnci, kitajci in podobni skoraj zastonj delali za nas, kaj ne?

Hm, kolikor mi je poznano, vzhodnjaki energije in naravo vidijo malo drugače. Dostikrat gledam po televiziji razne oddaje o duhovnosti, ampak materialna plat je tu drugotnega pomena. V zahodni civilizaciji je pa ravno obratno. xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Hm, kolikor mi je poznano, vzhodnjaki energije in naravo vidijo malo drugače. Dostikrat gledam po televiziji razne oddaje o duhovnosti, ampak materialna plat je tu drugotnega pomena. V zahodni civilizaciji je pa ravno obratno.  xsrcx

Ja sej pravim, zato smo bili pa veseli zahodnjaki, da so delali za nas zastonj.

Lahko, da je materialna plat drugotnega pomena, mogoče se pa le drugače manifestira.

V Indiji ima povprečna štiri članska družina povprečno 11 dolarjev na teden dovolj za preživetje, pa ima Indija kljub temu več kot 20.000.000 dolarskih milijonarjev.

Zanima me ali sta ta dva pojma med seboj povezljiva?

So cene raznoraznih delavnic, predavanj, upravičene?

Je možno, da nekdo, ki pomaga so-človeku za to zahteva plačilo?

O ja, pa še kako sta. A najprej bom svojo zajedljivost poslal na pašo.

Dokler je denar vezan na materialne stroške, je seveda opravičljivo. Vsako predavanje pač terja prostor in seveda najemnino in če vložiš svoje znanje, je pošteno, da imaš stroške cekina povrnjene. Tudi fotokopiranje ni božji dar.

Kakor hitro pa gre za zaračunavanje drugih storitev, pa je stvar precej bolj meglena. problem je v tem, da pri nas trg alternative ni urejen. vsakdo lahko prodaja vse, dokler ne zaudarja po greznici generalnega natega.

Sedaj pa vklapljam zajedljivost!

Pri nas ogromno samozvanih priho-bio-XY-terapevtov prodaja svoje tralala-energijske terapije za določeno vstoto cekina. Običajno je rezultat samo malce več megle na barju. A ne misliti, da obsojam duhevitneže, ki prodajajo svoje anegleske in podobne vikend pakete. Njim v bistvu vsaka časta, ker znajo svoje umotvore prodati. problem je v ljudeh, ki privzeto naivno nasedejo. Nekoga brezvazelinsko n****iš, pa ti še plača za to. Ni boljšega! Ljudje so naivni, polni neznanja, strahu in še trohnico zdravega razuma so pustili na poljanah zahteve po trenutni zadovoljitvi. za dober občutek ne potrebuješ duhovitneža, temveč šilce močnega! Ceneje in še zadene takoj. Skratka, dragi prijatelj, pojdi v knjižnice, malce prerešetaj splet, saj razum na "on" in ne se pustiti nategniti.

Izklapljam zajedljivost!

Pravi mojster za svoje delo z ljudmi ne potrebuje denarja za preživetje, temveč zgolj povračilo stroškov, katere ima s svojim razdajanjem. Tudi razdajanje je del osebnostne rasti. kakor hitro gre za preživetje, pa je stvar precej bolj kosmata. redki so, ki so vredno velikega cekina. Skratka, odprte glave hodi po svetu in denar raje daj za prijateljsko rundo. Ne veš, a ko drek prilewti v obraz, si vedno sam.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Ok jasno, delavnice. Kaj pa osebne terapije. Posamični "pacienti". xsrcx

Ne veš, a ko drek prilewti v obraz, si vedno sam.

Ne vem več ali je to naklučje, ali je že vzorec, ampak toliko dreka v enem dnevu pa še nisem videl na tem forumu?!

:0:

no.... kar se tega tice, je ze ok, najbrz, da so pac VSE moznosti.... nekateri pac raje in lazje delujejo, rastejo... v skupini, nekateri pa raje... sami, v samoti...

saj vidte...

jaz se sama odpravim... na svoje rekreacije... eni pa se 'dobijo s folkom' (da se grejo to, s cimer ni nic narobe, je clo dbest, ce je to pac pravi nacin zanje in ocitno je, ce je tko xDDx)... eni v skupini migajo... 1 2 3 4

drugi pa si v mislih recemo 1 2 3 4 dvanajst. xDDx

in sami dolocino tole 12. xyesx

nic ni slabse in nic ni boljse...

slabse je, ce ni ok, ce je *proti nam*, proti sebi...

boljse pa je - ce je ZA nas... xyesx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...