Skoči na vsebino

Strah.

Maya777

Recommended Posts

Ok mogoce ta tema ze obstaja se opravicujem ampak je se nisem zasledila.

Stvar je taka. Imam velik problem. Mogoce se vam bo zdel smesen ampak meni ni.

Strah me je vsakega suma, teme, spim pri prizgani luci. Ne morem se soociti s svojim strahom ne morem ga pregnati. Spremlja me ze iz otrostva ko se vedela nisem kaj so grozljivke. Sedaj jih gledam mogoce so mi najprej smesne potem ko se pa zamislim nad vsem tem... Me postane strah. Ni me strah ce sem sama doma strah me je tudi ko sem v druzbi. Nikoli se ne pocutim varno. Tezko zaspim, v sekundi se mi v glavi poraja miljon idej kaj bi se lahko sedaj zgodilo. S tem predvsem ciljam na paranormalne pojave. Vlomilcev in takih stvari me ni strah. Strah me je paranormalnega tega cesar ne razumem in mislim da nihce ne. Kako lahko v to verjamem? Ne vem. Verjela sem se preden sem sploh vedela za duhove, obsedenost... Sedaj sem stara 17 let. In ze celo zivljenje me preganjajo ti strahovi. Ne vem kaj naj naredim psihologinja mi ne more pomagati. Pogovor NE pomaga. Pomislila sem na tablete ali hipnozo vendar tablete lahko skodujejo hipnoza pa se bolj.

Prosim ce mi kdo svetuje...

Deli na socialnih omrežjih

Zgodilo se mi ni se nic konkretnega samo male stvari ki jih ne znam pojasnit. Vcasih se mi ko je toplo najezi koza na hrbtu brez razloga, dostikrat sem tocno vedela da sem zaprla vrata ko sem se obrnila so bila odprta. Najhuje pa je ker se bojim ogledal ce ni koga poleg mene. Sovrazim ogledala ko sem sama doma in ko grem v kopalnico zmeraj gledam v tla ker je nasproti vrat ogledalo. Nekako se poskusam soociti s strahom a ne morem prevec se bojim. Ko sem bila majhna sem hodila spat k staršem in ko so starši dojeli da to ni normalno ker sem se in se se zdaj tresem in vcasih agresivno jokam. Verjetno sta mislila da lahko to "pozdravita". Zvecer ko sem sla spat nisem smela imeti prizgane luci zato da bi dojela da v temi ni nic takega nisem vec smela spati pri njima itd... Ves pravijo da ce si nekaj mocno predstavljas sam univerzum poskrbi za to da se to uresnici... Odkar sem slisala to me je se bolj strah. Jaz si namrec zmisljujem in si predstavljam kaj se mi lahko zgodi. U bistvu ena stvar je precej čudna... Ne traja dolgo... Kakšen mesec. Vsakič ko se zbudim po žurki (z izključno samo alkoholom) Ko zaprem oči se mi prikazujejo obrazi. Obrazi otrok starčkov najstnikov...obrazi so resni ali pa jezni. Še noben ni bil vesel. Obrazi ki jih nisem prej še nikoli videla. Nekako sem se že navadila na to in veeeliiiiko manj žuram. :xx!:

Iskanje --> strah

Če bi dobro prebral kakšne strahove imam bi videl da take teme ni na forumu. Ce pa je se pa iskreno opravičujem ampak jaz je nisem zasledila.

Boga. :hug

Neznanega se itak vsak boji, veš, sam so že šli v to dvojnost in si nadeli maske in določeno obnašanje. Čisto zdravo deluješ, le nimaš povezave sama s sabo. Z virom. Da bi sama sebe vzela v objem, torej potolažila notranjega otroka, ki ga je strah te energije. Čist v redu jo hendlaš, da sprejemaš podobe kot se ti kažejo in jih ne ocenjuješ lastno. To je po moje edina prava pot. In zdaj ko si napisala, je itak že tričetr mimo. Tako da... kot so rekli, vir je treba poiskat v sebi, četudi ti od zunaj prav tako zapolnjujejo trenutno to nekdo ali kaj pač počneš vse to, je vseeno treba bit močan in se sam soočit in z lastno glavo razmisliti. Si dat čas in vedet, to pa je zelo pomembno, vedet, da je pomoč VEDNO, takoj ko jo poiščeš v mislih.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Če bi dobro prebral kakšne strahove imam bi videl da take teme ni na forumu. Ce pa je se pa iskreno opravičujem ampak jaz je nisem zasledila.

Strah je v osnovi vedno isti, ostalo so variacije na temo.

Possible—but highly unlikely.

Strah je v osnovi vedno isti, ostalo so variacije na temo.

Se strinjam, v osnovi je strah isti, nek tesnoben občutek, da se nam bo nekaj zgodilo, da nismo na varnem, da nas nekaj ogroža, ne vemo, kaj je to...

Kaj ga pa povzroča?

V otroštvu me je zelo prestrašil veren stric, z neko strašno sliko hudičev, ki so odnašali v podzemlje umirajočega, za katerega si seveda lahko slutil, da je na veliko grešil :xx!: Od takrat nisem več šla sama spat, kasneje pa enostavno odkrila molitev Sveti angel,varuh moj..., čeprav ne hodim v cerkev. Od takrat imam tudi občutek, da me spremlja angel, pa kaj vem, kakor se že to sliši...

Starši so zate gotovo želeli, da bi strah premagala, da bi se soočila, spoprijela z njim... Žal še ni uspelo, vendar, upam, da ti bo. Tudi sama sem slej ko prej ugotovila, da vedno ne bo koga ob meni, da se moram soočiti in premagati.

Ja, je dolgo trajalo. Grozljivk definitivno nisem smela gledat...

Bojiš se svoje podobe v ogledalu...Hmmm.... Kako to zgleda? Se zjutraj sploh pogledaš v ogledalo? Kako si umiješ zobe? Se naličiš? Kaj če bi začela z malim... Prvo premagala strah pred podobo v ogledalu, kasneje spanje v temi.... Če bi koga prosila, da te takrat, ko se za kratek čas ustaviš in pogledaš v ogledalo, prime za roko... Če bi kasneje počasi poskušala za trenutek vanj pogledati sama, v stanovanju pa bi te nekdo čakal...? In vedno dalj časa.... Nasmehni se svoji podobi in si reci, saj to sem samo jaz... To ni Narnia, na oni strani ni nikogar...

Moj "hudiček", kolikor me ga je že bilo strah, mi še nikoli ni kaj naredil x:Dx :vragec: Soočanje punca, ni druge! Bemo, a si ded al nisi xDDx Malo šale ne škodi, kajne? x;)x

Poskušala sem spati v temi ampak me je zgrabila panika težko diham histerična postenem... Ja težko se naličim in težko si umijem zobe. Vstanem ob 5ih zjutraj ker takrat je še mami doma in mi je nekako lažje. Ko pa sem sama ni šans da bi pogledala v ogledalo. Ko mi je babi kupila sobo je bilo na omari ogledalo. Vrat od te omare ni več. Ravnokar sem prišla domov. Težko je bilo... Na poti domov sem imela kar nekaj temnih ulic. Ampak zmeraj ko me je strah molim. In ja sem verna... Ampak ne vem zakaj mi Bog ne pomaga? Na momente se mi zdi kot da sem motena... Fant spi pri meni kolikor je le mogoče to mi malo pomaga ampak vseeno se ne počutim varno. Sredi poletja spim pokrita ker mi to predstavlja nek majhen občutek varnosti. Sama sebi se zdim nora... Motena.

Maya,

ne se obremenjevat ,da je s tabo karkoli narobe.Pač sprejmi,da je to kar se ti zdaj dogaja nekaj povsem normalnega.Pač na zemlji smo zato,da se nekaj naučimo in to je ravno to.Verjetno so v tebi začeli majhni strahovi,na katere so starši odreagirali tako,da so te označili za nenormalno,kot si pisala,potem pa si to shranila v spominu in s tem ojačala strahove.Ko se nekaj potisne stran,to prej ali slej hoče ven,v obliki,ki je neznana in ravno tega se bojimo,torej tisto kar ne poznamo.Le zakaj bi se bala paranormalnih pojavov?Sklepam,da zaradi grozljivk,ki si jih gledala v preteklosti.Ni druge razlage,saj bav bav je samo v tvoji glavi in ne more obstajati v ogledalu ali temi.Poiskušaj zapreti oči v svetli sobi.Ko boš to naredila bo tema.Opazuj kaj se v tebi dogaja.Je tam strah?Poglej kak strah je to.Samo opazuj,ne sodi,ne analiziraj,samo opazuj.Osredotoči se na dihanje in se nasloni na dih v trebuhu,tam je moč,center.Porabi par minut meditacije tako,da mirno sediš v svetli sobi,zapreš oči in opazuješ dihanje,samo to.Katerekoli misli pridejo,so dobrodošle,sprejmi jih,vendar ne jim sledit,pusti jim da kot so prišle,naj tudi grejo.

Ne obstaja nič določenega,da bi bilo to negativno,to je samo v naši glavi.Praviš da se bojiš kar misliš,ker s tem pritegneš karkoli.Ne se obremenjevat s tem!

Mogoče imaš obdobje,ko se ti je nakopičilo več stvari hkrati,mogoče bremena v šoli?Sklepam da je samo kaj takega.Sprejmi se tako kot si,ker si edinstvena in v redu točno taka kot si,s temi strahovi vred!Verjami,da bo minilo,to je zakon narave.Od tebe je samo odvisno,koliko časa boš zadrževala v sebi energije,ki so v bistvu mimoidoče.Prej,ko sprejmeš,prej mine.SREČNO!!!

Mogoče za vas moške, alan new; ženska ima veliko več za ozavestit po moje..

Ni res. Je popolnoma ista osnova za popolnoma vse ljudi na tem svetu, in ponavljam, razlikuje se le v podrobnostih in variacijah. Ta osnova je strah pred smrtjo, vsi ostali strahovi, katerikoli že, so samo izpeljanke in posledice tega strahu. Zdaj pa ozaveščajte, če je res, kaj pišem. xcivx

Ni res. Je popolnoma ista osnova za popolnoma vse ljudi na tem svetu, in ponavljam, razlikuje se le v podrobnostih in variacijah. Ta osnova je strah pred smrtjo, vsi ostali strahovi, katerikoli že, so samo izpeljanke in posledice tega strahu.

Kakorkoli že, tu ne gre za vir (naj te naslov ne zavede), temveč za reakcijo in to zelo specifično.

Vsak posamezen primer zahteva posebno obravnavo;

ali pa greš morda ti k zdravniku vzeti zase tablete, katere je pripravil za tvojo babico ?

tablete lahko skodujejo hipnoza pa se bolj.

Sicer ne vem, kako bi hipnoza lahko škodovala, še posebej, ker se dozdeva,

da je tvoje stanje ravno posledica nečesa podobnega, kot je hipnoza,

pa četudi gre "le" za avtohipnozo.

...to je razvidno iz tega (tvojega) stavka:

Ne morem se soociti s svojim strahom ne morem ga pregnati.

Kakorkoli že, tu ne gre za vir (naj te naslov ne zavede), temveč za reakcijo in to zelo specifično.

ali pa greš morda ti k zdravniku vzeti zase tablete, katere je pripravil za tvojo babico ?

Če hoče kdo zares rešiti svoj specifičen problem, mora prej ali slej do vira tega problema, sicer reši samo simptome. Pomembno je vedeti, da ima strah v vseh ljudeh skupno osnovo, ker je potem lažje rešiti tudi specifične strahove.

seveda, zato pa bomo mel petsto dvejst milijonov tem strah.

prikkljucim k eni od obstojecih (ko si mal ogledam, kam, kar bi moral ze avtor teme narest).

Hvala za link, alan. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Če hoče kdo zares rešiti svoj specifičen problem, mora prej ali slej do vira tega problema, sicer reši samo simptome. Pomembno je vedeti, da ima strah v vseh ljudeh skupno osnovo, ker je potem lažje rešiti tudi specifične strahove.

Mogoče. Ampak samo v primeru, da je vir ta, katerega navajaš.

Jaz bi šel celo tako daleč, da bi rekel, da ne gre za strah pred smrtjo, temveč za strah pred življenjem ; )

seveda, zato pa bomo mel petsto dvejst milijonov tem strah.

Ah, saj res, pozabil sem na majhnost prostora.

Kakorkoli že: kralj ima vedno prav (in pa njegovi lakaji x:Dx )

long live

Ah, saj res, pozabil sem na majhnost prostora.

narobe: pozabil si na OGROMNOST prostora. x;)x

saj, najbolljs da se se mal O TEM pogovarjamo, se mi nou treba zajebavat pa to, bom lohk sam skenslala temo. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hmm. Mene ne moti ce temo prikljucite h kaksni drugi. Kot sem ze rekla se opravicujem ker takega straha na forumu nisem nasla. :inocent:

Prabha hvala za nasvete. Bom poskusila vse. Ceprav danes ponoci je bilo kar hudo... Konstantno zbujanje v temi tresenje. Ampak enkrat se itak zmatras pa zaspis. Bom poskusala naprej.

Hmm. Mene ne moti ce temo prikljucite h kaksni drugi. Kot sem ze rekla se opravicujem ker takega straha na forumu nisem nasla. :inocent:

hvala za razumevanje. :palec:

ja, saj je res, da so teme 'cudno odprte' (nekatere), tako nic cudnega, da nisi nic nasla - primernega zase, kamor bi se lohk prikljucila...

pogosto pa se potem sele razvije prava debata in tudi ce je tema 'stara', bo postala 'nova' natancno tako kot postane na novo odprta - samo bolje je, da je cim bolj na kupu, da tako lahko tudi drugi kaj najdejo, tudi zato pa je forum, sicer bi se zgovarjali po osih in mailih, vsak posameznik, ki ga to zanima - tu pa je javno, pa je fajn da je za vse.....

in ravno zato, ker je vsakdo prisel in odprl svojo novo temo strah, jih je zdaj toliko, da ne ves, kam bi se prikljucil. a xx-ta tema ni resitev oz. bo tudi avtor slednje dobil morda veliko manj odziva... pa bomo mel tako xxto temo s 4 komentarji.....

zato predvsem je kul se prikljuciti k obstojeci(m).

tudi pri pedofiliji in homosexualnosti, vnetjih in menstruacijah, hrani...... je najbrz primerov tolk, kot je ljudi (pa nimajo vsak svoje teme o tem). x;)x xDDx :palec:

Picasso

Seveda imaš prav. x;)x

Večina ljudi misli, da bodo našli odgovore na svoja aktualna vprašanja v zaprašenih knjigah, eeehm... -starih temah.

...na novo odprtih tem pa itak nihče ne najde, a ne... x:o)x

Maya,mogoče pa bi ti kak res dober strokovnjak tule znal pomagat.Pa ne mislim na klinične,take ambulantne kolege,......Društvo za globinsko psihoanalizo vem da so zelo strokovni.Ko dobim njihov kontakt ti posredujem.Verjetno rabiš tople osebe okoli sebe in veliko ljubezni.

Kar pogumno!Uspelo ti bo!

Jaz sem šel rad ponoči v gozd, takrat, ko je bil mesec prazen.

Tu pri nas so celo merjasci po gozdovih, precej spoštovane pošasti.

A tovrstne šok-terapije ti, Maya777, nikakor ne svetujem. Vsakemu svoje.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...