Marsa 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 hm, strah...nc, v strah mors it. tko k v bolecino, nikak drugac ne mors osvojit, podelat. sej ce bi zaprasene bukle gledala tlele, bi fantasticne nasvete in resitve nasla... tko pa, k si za novosti, je b.v., da ti zapraseni fosili lapamo o tem.se bos ze znasla. aja, a ves, da so vcer odkril, da je zemlja kvadratasta? (da se nous rabla na zaprasena znanja zanasat) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 aja, a ves, da so vcer odkril, da je zemlja kvadratasta? (da se nous rabla na zaprasena znanja zanasat) V najboljšem primeru lahko eno ali drugo zgolj verjamemo...dokler ne bom zemlje v roke prijel, da bi preveril, ne bom vedel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Moja že 20 let pokojna stara mama je o straho trdila tkole: " Strah je votel, od zunaj ga pa nič ni" Tako nas je velikokrat potolažila, če nas je bilo strah. Maya tvoj strah je precej obremenjujoč, poskusi s kakšno terapijo tako kot ti je svetovala Prabha. Želim ti čimveč miru in varnosti. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
R-o-m-a-n-t-i-c 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Sm mel iste probleme kot ti Maya777,jih še mam.Ne morem videt ogledala,ko se urejam se morda pogledam vanj za čist kratek čas.Vedno samo čakam da se bo kaj prikazalo v moji senci.S pitjem sem bil tud na istem.Napil sem se ga,potem dva dni po tem videval obraze jeznih ljudi.Doma so mislil da sem neumen zato so me peljal februarja k zdravniku da mi je izdal napotnico za psihiatra.Bil sem tudi pri vedeževalcu februarja,ni pomagalo nič.Zdej gre na boljše ker nisem več v istem krogu ljudi kot sem bil pred časom.Kriva je bla družba in samozavest.Zdej je veliko bolje sam ogledala pa nemorem videt še zdaj ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Maya, ker si pametna punca, boš, če boš malce razmislila, ugotovila, da si svoje strahove sama ustvarila v svoji domišliji. Sama si jih priklicala in le ti jih lahko odpokličeš - jim odvzameš njihovo moč. Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Ogledalo.V njem vidiš samega sebe,obliko obraza,svoj izraz,počutje,....Naše telo odseva stanje duha,energije.Prisotnost,odsotnost.V očeh vidimo direkt sebe.Telo drži in kaže naše krčevitosti,našo sproščenost,zategnjenost,napetost,mirnost,...ma kaj vse....Telo je zunanji odraz našega notranjega.Ne mislim na lepot-grdoto,vendar o telesni drži,prefinjenih kretnjah,preko katerih naša zavest zazna marsikaj,kar se celo z besedo neda povedati.Ogledalo zna bit res v sekundi takojšnje odkritje našega grobega stanja.Vsakič,ko se pogledaš v ogledalo si reci kaj lepega.Recimo rada se imam.Ali pa,greš mimo,se zagledaš in rečeš,ajoj spet ti tukaj......cmoka! :palec: Probaj z igro prelisičiti um.Uporabi vse,samo da greš dalje. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Maya777 18. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 18. junij 2008 Sm mel iste probleme kot ti Maya777,jih še mam.Ne morem videt ogledala,ko se urejam se morda pogledam vanj za čist kratek čas.Vedno samo čakam da se bo kaj prikazalo v moji senci.S pitjem sem bil tud na istem.Napil sem se ga,potem dva dni po tem videval obraze jeznih ljudi.Doma so mislil da sem neumen zato so me peljal februarja k zdravniku da mi je izdal napotnico za psihiatra.Bil sem tudi pri vedeževalcu februarja,ni pomagalo nič.Zdej gre na boljše ker nisem več v istem krogu ljudi kot sem bil pred časom.Kriva je bla družba in samozavest.Zdej je veliko bolje sam ogledala pa nemorem videt še zdaj ne. Zafrkavas? Jaz ne upam mami tega povedat ker me bojo itak poslali na zaprti oddelek. Sem pa dobila kontakte od parih oseb in se za to zelo zahvaljujem. Torej ti obrazi... So se vrteli in priblizevali? Ljudje ki jih nikoli prej sploh videl nisi? How the fuck sploh možgani lahko tko podrbno oblikujejo človeške obraze ki jih nikoli nismo videli? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 To se je meni tudi dogajalo kdaj, Maya...ampak sem rešila.Pustila sem, da so se obrazi odvrteli mimo...in so šli.Seveda je možno, saj imamo ljudje tudi skupno podzavestno databazo...saj tudi lahko sanjaš stvari, ki jih še nisi videla itd.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 Draga Maya Obstaja razlaga, po kateri je strah kot nekakšen poštar, ki bi nam rad dostavil sporočilo o enem delu nas samih, mi pa tega sporočila ne želimo sprejeti, ker tega dela sebe ne želimo sprejeti. Maya, v tvojem primeru obstaja verjetnost (sklepam iz tega, kar si do sedaj napisala), da ti strah želi sporočiti nekaj zelo enostavnega in v bistvu lepega: da si duhovno zrasla. Zrasla si tako visoko, da že malo štrliš iz običajnih fizičnih okvirjev, ti pa tega ne želiš sprejeti in iščeš fizične razlage za to, kar se ti dogaja (How the fuck sploh možgani lahko tko podrbno oblikujejo človeške obraze…). Ti vztrajaš na tem, da to počnejo tvoji možgani, da se vse dogaja v tvoji glavi. Sprijazni se, da to ni samo v možganih, da TI "dogajaš" te stvari, ti jih kreiraš, in da tvoja ustvarjalna moč sega daleč preko dosega fizičnih možganov in preko fizičnega sveta sploh. Vse je plod tvoje prekipevajoče ustvarjalnosti. Mar to ni čudovito! Kot pravi Enapačtaka: strahove ustvarimo sami. In vedno je za to nek razlog. Strah ni tvoj sovražnik, tvoj pomočnik je, poštar, ki ne zvoni samo enkrat. Nadležno visi na zvoncu in razbija po vratih - hej punca, daj že sprejmi to sporočilo in ga preberi, da grem potem lahko naprej in te pustim pri miru! Iz tvoje pisave sklepam, da, kot mnogi mladi danes, skozi stvari, ki se ti dogajajo, "voziš v visoki prestavi". Hitro misliš, hitro sklepaš, hitro pišeš. Na ta način si pogosto ne vzameš dovolj časa za bolj poglobljen, umirjen razmislek o tem, kar se ti dogaja. Kar ti v nadaljevanju ponujam, je podobno, kot ti je svetovala že Prabha. Nekatere stvari bom le boj konkretiziral v pozitivni smeri, za močnejši učinek. Kadar je človeka strah, se to pogosto odraža tudi tako, da bolj plitvo in sunkovito diha.V tem smislu je zanimiv pojem "oddahniti si". Oddahniti si, pomeni globoko zajeti sapo in jo sproščeno, z nekim dobrim občutkom, spustiti iz pljuč. Ko si oddahnemo, nekaj, kar nas je "tiščalo", z izdihom pošljemo iz sebe, spustimo na svobodo.V zvezi s tem je ena od koristnih reči tudi pokončna telesna drža, ki pripomore, da lažje bolj globoko in sproščeno dihamo. Če imaš možnost, si čimbolj pogosto privošči plavanje. Intenzivno plavanje pripomore h globljemu in enakomernemu dihanju, poleg tega si z njim povečujemo pljučno kapaciteto.Nasploh je dobrodejno, da si veliko v stiku z vodo, da veliko piješ (seveda vodo, ne vodko) in da je, če le mogoče, vedno nekje v tvoji bližini kozarec ali steklenica čiste, sveže vode. Tudi ponoči, ko spiš. Maya, čimvečkrat si oddahni. Zelo učinkovita je vaja, v kateri najmanj trikrat zapored počasi, zelo globoko vdihneš in izdihneš.Moč te vaje lahko povečaš na naslednji način. Živo si predstavljaj prostor, v katerem se počutiš popolnoma varno in sproščeno. Če ga še nimaš, ga ustvari v svoji fantaziji. Oblikuj ga tako, da ti bo res všeč. To naj bo tvoj najlepši, najljubši prostorček pod soncem. V živosti svoje fantazije ga do zadnjega kotička napolni z radostjo in varnostjo in samimi dobrodejnimi stvarmi (predvidevam da za začetek v njem ne bo ogledal). V njem so lahko tudi osebe, ki jim popolnoma zaupaš. Lahko si jih tudi sama ustvariš, točno takšne, kot si jih želiš. Ozri se naokrog po tem svojem dobrodejnem svetu. Poln je mehke svetlobe in neke posebne, svečane spokojnosti. Topel vetrič ti v nosnice prinaša vonj po sreči in varnosti - globoko ga vdihni; drobne price se spreletavajo med vejami dreves in čebljajo o sreči in varnosti, v drevoredu se pod bujnimi starimi lipami igrajo majhni otroci in njihov zvonki smeh ti govori o sreči in varnosti, nedaleč stran se preliva droben potoček in njegovo razposajeno žuborenje je hvalnica sreči in varnosti. Kakšen mir, kako spokojen, z zadovoljstvom izpolnjen ritem bivanja! To je resničen svet - za tiste, ki ga želijo in živijo. Ali pa se še pripravljajo, da vstopijo - se vrnejo - vanj. To je svet nasmejane sproščenosti, prekipevajočih občutij svobode v srcu. Svet preprostega, samoumevnega spoznanja neminljive svetosti lastnega bitja in svetosti vsega, kar obstaja. Svet brezpogojne ljubezni. V navodilih za uporabo tega sveta med drugim piše:VARNOST ZAGOTOVLJENA! ROK TRAJANJA NEOMEJEN! V tem svetu mehke, dobrodejne luči je to, da si popolnoma varna, nekaj tako samoumevnega, kot je samoumevno bitje tvojega srca.Živo si predstavljaj ta veseli, s smehom izpolnjeni, varni svet, in ga začuti v slehernem delčku svojega telesa. Čutiš, kako se ti ob njem kar sam riše nasmeh na ustnicah? Čutiš, kako zlahka v njem izrečeš besede: popolnoma varna sem! Večkrat ponovi te besede: popolnoma varna sem!Če te ob tem izpolnijo močna čustva, se jim prepusti. Včasih so prva srečanja z veličino svoje lastne notranje svobode pretresljiva, včasih jih doživljamo kot razodetje. Včasih nam izvabijo solze vznesenosti. Tudi med vsakdanjimi dnevnimi opravili se spomni teh občutij in besed: popolnoma varna sem! Delaj čimveč stvari, ki bodo pritrjevale tem besedam. Kmalu boš dosegla to, da boš lahko z nasmeškom pogledala v ogledalo in rekla: popolnoma varna sem! In boš to tudi popolnoma resno mislila. Ker boš vedela, da je res. Maya, imej se rada v vseh svojih podobah in bodi srečna! Dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 (wow kok si se potrudil, zelo lepo od tebe! ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 Seveda je možno, saj imamo ljudje tudi skupno podzavestno databazo...saj tudi lahko sanjaš stvari, ki jih še nisi videla itd.... Še bolj preprosta razlaga bi bila, da človek takšne podobe (npr. obraze) enostavno ustvari.Torej; ne bi zanemarjal kreativnega faktorja...če lahko narišeš "marsovčka" na papir, potem ga lahko narišeš tudi v sanje oz. halucinacije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sonda 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 (wow kok si se potrudil, zelo lepo od tebe! ) Hvala hvala, Marsa, to pa od tebe še posebno rad slišim! Naj tudi jaz izrečem moje iskrene komplimente tvoji čudoviti energiji in srčnostiin seveda tvojemu dragocenemu delu, ki ga tu opravljaš! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 O! ej, hvala ti, hudo tole! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 Maya777! Probaj eno zelo enostavno zadevco: kupi si nageljnove žbice (klinčke po domače) in vsako jutro, takoj ko se zbudiš, daj dva v usta in počasi žveči kakih 10-15 minut. Enkrat sem spoznal eno starejšo gospo, ki je imela podobne probleme v enem obdobju v mlajših letih; takrat je živela v Indiji in je hudo zbolela. Začutila je, da je na robu. Vendar je potem le nekoliko ozdravela, ostala pa ji je zelo neprijetna posledica - 24 ur na dan je okrog sebe videla "okostnjake", ki so jo klicali na drugo stran. Sicer je ta ženska vedno bila (in je še) izredno močna, tako fizično kot tud psihično in energetsko. Pa vendar se tega ni mogla znebit, pa čeprav je sprobala vse možne metode, ki jih je poznala (meditacija, molitev itd.)... Po dveh mesecih agonije, ko že res ni videla več izhoda, pa ji je nekdo svetoval to - nageljnove žbice. Že prvi dan se je stvar popolnoma uredila in se ji do danes (torej v zadnjih 40 letih) ni nikoli več ponovila.Ne vem, če bo tud tebi to tako delovalo, vendar sprobaj. Včasih so rešitve tako hecno preproste in nikol ne veš, za katerim vogalom te čaka pravšnja zate.Želim ti vso srečo! PS: Zelo priporočam tudi tisto, kar ti je napisal sonda. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 hudo, kaj vse izves! k ze itak shizim na klincke in so zdravi za OGROMN zadev (sam bl telesne narave, od zobobola do prebavnih zadev, pikov itd.), nisem pa se nikol slisala, da bi ucinkovali na strah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 hudo, kaj vse izves! k ze itak shizim na klincke in so zdravi za OGROMN zadev (sam bl telesne narave, od zobobola do prebavnih zadev, pikov itd.), nisem pa se nikol slisala, da bi ucinkovali na strah. Verjetn na astralu delujejo neprijetno za ta "temne" entitete in to jih odžene ven iz avre. Zato so verjeten včasih česen obešal na vrata proti vampirjem - zgleda da ni čist vse od tega glih iz trte izvito Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 ...čeprav je hecno, ker nageljnove žbice so v resnici dokaj znano sredstvo za zadevat...bojda ingver pomaga krepiti auro in razna nevidna telesa, s tem se pa strinjam. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 seveda, jaz sem tud place z rozmarini pa taksnim *pucala*, lovorja pa dam ful in se hecam, da zato, k je za zamogalce. tko da, itak ful verjamem v taksne (preproste) zadeve, sam pac, v zvezi s strahom pa klincki pa res se nisem slisala (niti nikol razmisljala o tem, da bi lohk bli). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 ...čeprav je hecno, ker nageljnove žbice so v resnici dokaj znano sredstvo za zadevat...kva pa vem, sem jih tud sam en cajt kr pridno žveču, pa nikol bil prou nič zadet... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 Zej IMO maš take čudne probleme, kar seveda ne pomeni, da si ti sama čudna. skratka zelo nenavadno. zej iz mojega zornega kota bi rekel, da je del tvojega problema tudi preveč intenzivno izogibanje neprijetnemu. lunovci ti med drugim tudi svetujejo soočanje s strahovi, kar pa je lahko tudi napačno razumljeno. torej, če želiš ostati čist ni ravno priporočljivo, da se valjaš po dreku z mislijo moram se soočiti, čeprav to velikokrat izgleda edina in prava pot, če veš kaj mislim Je pa to del spoznanj, da ugotoviš, da v nekatere ulice pač enostavno ne zaviješ. Zej mam namen mal zabluzit. No včeraj tko sedim tam v naravi in pač gledam. No pa vidm tam enga klopa, ki leze gor po meni in spoznam, da klop nekako nima nekega pravega namena. Je zajedalec, drugim pije kri, prenaša malo vrsto nevarnih bolezni itd. Mimogrede - ko te ugrizne, ti v telo spusti sestavino, ki onemogoči tvoj sistem(lokalno), da bi se branil proti vsiljivcu in hkrati preprečuje strjevanje krvi. zraven ti pa še en antiseptik spusti. ok . skratka popolnoma nekoristno bitje iz našega zornega kota ( in tud drugače, kakšna je njegova vloga v ekosistemu ? pač samo je), podobno kot tiste ulice za katere misliš, da jih moraš spoznati - pa v resnici temu ni tako. Edino spoznanje, ki sledi je, da je človek zmeden, izgubljen, neveden, iskajoč, naiven in zato dela traparije. Skratka en tak zelo preprost, uporaben in učinkovit sistem soočanja je opisovanje. opisuješ lahko več stvari; barve, čustva, oblike itd...torej malce pozabi nato kaj si drugi mislijo in smo opisuj. Dobro pri tem je, da imaš na voljo dovolj besed s katerimi boš stvari opisal/a. In ne pozabi dihat. Dihanje je odlično orodje. Globoko, plitvo, hitro, počasno - kar pač takrat potrebuješ. No, če potrebuješ, da pozabiš dihat, potem je tudi to ok. Torej za lažje razumevanje podam primer; strah pred pajki. opišeš kakšen je pajek; ima 6 nog, rjave barve s fleki, 8 oči - greš v detajle kolikor se to pač posamezniku zdi smiselno. Naprej od oblike lahko opisuješ tisto, česar se pač pri pajku v resnici bojiš. Da te pič ane Torej k te pajk pič al pa ugrizne se najprej zgodi, da dobiš rdeč flek, ki kmalu zgine ampak čez 6 ur se začneš trest, zboliš in kmalu zatem umreš. zraven te valjda spremljajo občutki stiskajoče tesnobe, paranoja, prividi teme, neprijetnega trpljenja v skoraj praznem prostoru itd. al pa je mogoče, da kr takoj k te pič, padeš na tla in se začneš trest, pa slina ti gre ven iz ust. zej možno tud, da ta pajk enostavno popizdi in ti zleze v ta prvo možno lukno in pol valda nimaš več kontrole nad tem kaj ti bo naredu v tisti luknji i itak pol teli pajki niso za nikamor ... In te iste po večini lažne občutke lahko tudi opisuješ naprej. A veš ? gre bolj zato, da si jih orišeš v glavi, ustvariš neko predstavo o njih in potem lahko lažje zdihaš, ker spoznaš, da v resnici niso tisto pravo ampak samo ena napačna ulica. Četudi to pomeni, da se vrata sama odprejo. Mislm, pomisli - kakšen point je v tem, da se ti vrata odprejo. Smisel ? A najdeš smisel v tem ? A je to sploh uporabno ? A ti bo to pomagalo postati boljši, stabilnejši človek ? Kolk to oceniš 1 - 10, z 9.3 ? Ok človek se že ustraši na začetku in prbije 10 + na potenco. Sam kakšen je point tega ? Ni ga . Tko kot ni pointa , da maš klopa v na desni roki. pač greš naprej, adijo , čao miki, grem jaz rože zalit No sej slehernik ve, da v življenju ni tako preprosto. Da vprašanja ostanejo. Vendar vse prevečkrat se za temi vprašanji skriva pohlep in takšne ali drugačne stvari, ki na človeka vplivajo tako kot, da bo kaj zamudil in zatorej tole mora nujno preveriti.... Aja pa še tole; neka obvezna osnova za odnose ali paranormalne ali čisto običajne, je poznavanje osnovnih principov psihologije in socialne psihologije. Jaz osebno drkam tole knjigo; Emocije , psihoterapija 1, razumevanje emocij Zoran Milivojevič. Zakaj je to pomembno. Zato ker je zelo pomembno bit emocionalno pismen pa tegale mal posluš, tale ti ma ziher kej za povedat Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Maya777 21. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 21. junij 2008 Wow to si pa lepo spisal. nageljnove žbice? Bom probala.Hvala vam za pomoč.Mi gre že dosti na bolje.Včeraj je bla žurka... In danes ne vidim več obrazov. Samo neke blede obrise. Spala sem v temi.(verjetno zato ker sem se samo vrgla v posteljo:D) Kar ponosna sem nase upam da bom danes tudi lahko spala v temi. Ogledal se pa še vedno bojim. Pa tudi drugače... Zdaj ko sem sama doma me je malo strah. Ampak upam da bom tudi to sčasoma odpravila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.