janajam 23. junij 2008 Prijavi Deli 23. junij 2008 Zanima me,če ima kdo izkušnje z e cigareto-o tem sem prebrala že veliko,tudi poskusila sem in zdi se mi učinkovit način odvajanja od kajenja.Seveda je res,da so velike odločitve v naših glavah,je pa lahko odvajanje lažje ali težje.Torej-pri elektronski cigareti me bega le to,da je ena od sestavin propiylen glycol,ki ga najdemo tudi v deodorantih in je po mojih podatkih zelo strupen.Kdo kaj ve o tem?Obstajajo kakšne podrobne raziskave o učinkih kajenja z e cigareto,ne le tiste,ki jih ponujajo proizvajalci,ki seveda brez dvoma hvalijo produkt? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 ma a si niso nekaj podobnega zmislili ze ene dobre 15 let nazaj, pa ze takrat ugotavljali, da je bolj nevarno od navadne cigarete? povrh vsega pa je res to vse skupaj le pripravna aparaturca, ki odvisniku omogoca dovajanje droge (nikotina, cistega, natancno dozirano) eh, bom kar na hardcore varianti ostal Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 hm, to so mi ze frendi poslal, ne vem, kaj naj si mislim o tem..... najprej mi ni blo nc jasn, kwa zdej to pomen (thanx mystica za link ), sam pol se pa tud jaz nekaj megleno 'spomnila' (se mi nekam znano zdi)...sam a ni tko, da ce bi blo dbest, bi se ze prijelo?oz. pac ce je ze 15 let v igri, kako da se nc ne ve o tem in nenazadnje priporoca oz. analizira tud s strani kksne stroke..al kaj.... k sicer je pac lohk k ena od unih prodaj tko k za hujsanje.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 zadnje mesece je pac spet popularno postalo, s temi prepovedmi v lokalih in javnih mestih...ce se pa prav spomnim, pa je ob predstavitvi takrat bilo receno, da je menda razvito za v letala predvsem (kao ni zerjavice in dima) Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 aha, zanimivo. aja seveda, trapa, v bistvu! (da zakaj ni se prej bl razsiril pa tko)zdej je pac bl aktualno... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 Mah.... jst sm probala (ko sm jo lih dobila brezplačno), samo ne zamenjam mojih boss za tole...Niti okus niti filing mi ni bil všeč, mislim... kr neki... Nekaterim je pa všeč, pa vem za primer ko je ženska kadila po 3 škatle dnevno, pa je na tole prešaltala brez problema.... jst pa ne morem... ne vem.... všeč mi je vonj tobačnega dima, in raje sm brez čika kot pa s tem da strašim okoli Pa zdržim tudi cel dan brez prižgat... Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 .... všeč mi je vonj tobačnega dima, in raje sm brez čika kot pa s tem da strašim okoli... saj... Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janajam 24. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 24. junij 2008 Sicer vem,da je kajenje "v glavi",ker sem si v silni stiski lani že kupila neke tablete ,ki naj bi te čudežno "ozdravile",pa jih nisem niti odprla.ta naprava me je pa čist fascinirala,ker simulira dejansko "akcijo",čeprav se imam na sumu,da me bolj veseli fantazirat o tem,kako bom nehala,kot da bi res.torej-zgleda kot kovinska cigareta,ob vsakem dimu se prižge lučka,izpihneš dim,ki je para,in se takoj razprši,kar je najbolš je pa to,da ko potegneš,imaš dejansko občutek,kot da kadiš.ima aromo tobaka,in spominja na okus pipe in v grlu ti daje občutek zelo podoben tistemu pravemu.je "večna"(dokler se ne sprazni baterija,ki jo potem polniš skupaj s telefonom npr. ),pa še opravke imaš z njo,da te zamoti,medtem ko si grizeš nohte in praskaš kolena ob misli na "samo še eno,potem pa nobene več".samo tale glycol me skrbi,čeprav je to precej bizaren pomislek spričo dejstva,da kadim ko turk in bi potemtakem zamenjala en strup za drugega.me pa tolaži misel na to,da lahko zmanjšuješ nikotin in je morda odvajanje lažje...hm?včasih me prav zabavajo finte,ki si jih zmišljuje moja glava... ker če o nečem veliko tuhtaš,potem je večina dela že opravljena in si potem lahko v miru eno prižgeš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 24. junij 2008 Prijavi Deli 24. junij 2008 Sicer vem,da je kajenje "v glavi",ker sem si v silni stiski lani že kupila neke tablete ,ki naj bi te čudežno "ozdravile",pa jih nisem niti odprla.ta naprava me je pa čist fascinirala,ker simulira dejansko "akcijo",čeprav se imam na sumu,da me bolj veseli fantazirat o tem,kako bom nehala,kot da bi res.torej-zgleda kot kovinska cigareta,ob vsakem dimu se prižge lučka,izpihneš dim,ki je para,in se takoj razprši,kar je najbolš je pa to,da ko potegneš,imaš dejansko občutek,kot da kadiš.ima aromo tobaka,in spominja na okus pipe in v grlu ti daje občutek zelo podoben tistemu pravemu.je "večna"(dokler se ne sprazni baterija,ki jo potem polniš skupaj s telefonom npr. ),pa še opravke imaš z njo,da te zamoti,medtem ko si grizeš nohte in praskaš kolena ob misli na "samo še eno,potem pa nobene več".samo tale glycol me skrbi,čeprav je to precej bizaren pomislek spričo dejstva,da kadim ko turk in bi potemtakem zamenjala en strup za drugega.me pa tolaži misel na to,da lahko zmanjšuješ nikotin in je morda odvajanje lažje...hm?včasih me prav zabavajo finte,ki si jih zmišljuje moja glava... ker če o nečem veliko tuhtaš,potem je večina dela že opravljena in si potem lahko v miru eno prižgeš s tem se pač ne morem strinjat da imaš občutek kot da kadiš... čisto drugi občutek je! Ni primerjave! v bistvu pa samo eno razvado zamenjaš za drugo... Zame pa je point da zavestno preneham, da začnem pri vzroku in ne pri posledici...in za to ne potrebujem druge igrače. Potem lahko rečem da sem zmagala. ***ma jst sm bla sama sebi smešna... kao a zdej bom pa um prelisičila da kadim... ko pa vidim kaj imam v roki! Ma glupa sm si bla s tem... Pri meni je tko da nisem tko odvisna da ne bi mogla brez... recimo danes nisem še nobenega prižgala... kakšen dan jih pokadim 3-4, kakšen dan pa tudi celo škatlo... sm pa bla odvisna ja, ful.... [sem popravila tekst ker sem mi prejšnji zapis ni zdel dovolj razumljiv....] Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 25. junij 2008 Prijavi Deli 25. junij 2008 Lahko se odvadim karkoli.Cigaret zaenkrat ne.Tako zjutraj zadiši tisti prvi dim, tako je sladek... Verjetno bo tako kot je bilo še z vsako razvado. Dost in Amen. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. junij 2008 Prijavi Deli 26. junij 2008 http://www.ecigaretteshop.eu/slo/ :xx!: http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a080.gif eh, bom kar na hardcore varianti ostal http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a055.gif Jaz tudi, vsaj še nekaj časa... Probal kar nekaj pripomočkov za opustitev kajenja - razni obliži, bomboni, žvečilni z nikotinom itd... :xx!: Brez uspeha... Moje mišljenje - če res nimaš volje nehat, nobena stvar ne bo pomagala... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. junij 2008 Prijavi Deli 26. junij 2008 Lahko se odvadim karkoli.Cigaret zaenkrat ne.Ti pa kar direkt v bistvo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. junij 2008 Prijavi Deli 26. junij 2008 jaz se tud lohk odvadim. sam se nocem odvajat nicesar.npr. nisem nc despert, ce nimam cukra. k mi ga zmanjka, ga ne uporabljam vec, ce se mi tako zazdi. prav tako s kavo.in tud chiki.sem lohk vec dni brez. in se mi zdi dbest, k sem lohk, kar je razlog - da lohk se dalje kadim. vem: hecna *logika* - za nekatere - no a men dela. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janajam 26. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 26. junij 2008 s tem se pač ne morem strinjat da imaš občutek kot da kadiš... čisto drugi občutek je! Ni primerjave! v bistvu pa samo eno razvado zamenjaš za drugo... Zame pa je point da zavestno preneham, da začnem pri vzroku in ne pri posledici...in za to ne potrebujem druge igrače. Potem lahko rečem da sem zmagala. ***ma jst sm bla sama sebi smešna... kao a zdej bom pa um prelisičila da kadim... ko pa vidim kaj imam v roki! Ma glupa sm si bla s tem... Pri meni je tko da nisem tko odvisna da ne bi mogla brez... recimo danes nisem še nobenega prižgala... kakšen dan jih pokadim 3-4, kakšen dan pa tudi celo škatlo... sm pa bla odvisna ja, ful.... [sem popravila tekst ker sem mi prejšnji zapis ni zdel dovolj razumljiv....]ja no res ni isti obcutek,je pa se od vseh variant (zeliščne cigarete,cigumiji,...)se najblizja temu obcutku.vzroke in motive sem vse preucila,samo volje mi manjka.pa discipline.sicer je pa terapija zdravljenja neke odvisnosti ravno v tem,da zamenjas eno odvisnost z drugo,bolj zdravo.seveda e cigareta ni odgovor,bolj mislim na to,da ljudje zacnejo npr.tect,al pa ze kej pocet,kar jih veseli.zaenkrat bom probala s tem,ce mi ne rata in se bom zalotila,da hodim spat z e-cigareto,potem bom pa verjetno pisala v crno luknjo.ce pa mi uspe,bom postala neodvisna rekreativna kadilka,ki je ukrotila svojo notranjo zver in bom kadila ce in ko bom hotela.ker takrat,ko se necesa osvobodis, ti nic ne skodi,sem prepricana. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 26. junij 2008 Prijavi Deli 26. junij 2008 ne vem sicer, ce se pri vseh obnese, ampak kar nekaj prijateljev in znancev je slo na akupunkturo. sicer je treba verjetno tudi precej volje, ampak vsem, ki jih poznam, ki so dali to skoz, je uspelo nehat...tako, da, ce mas res tako zeljo nehat, je mogoce lahko alternativa Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 26. junij 2008 Prijavi Deli 26. junij 2008 ja no res ni isti obcutek,je pa se od vseh variant (zeliščne cigarete,cigumiji,...)se najblizja temu obcutku.vzroke in motive sem vse preucila,samo volje mi manjka.pa discipline.sicer je pa terapija zdravljenja neke odvisnosti ravno v tem,da zamenjas eno odvisnost z drugo,bolj zdravo.seveda e cigareta ni odgovor,bolj mislim na to,da ljudje zacnejo npr.tect,al pa ze kej pocet,kar jih veseli.zaenkrat bom probala s tem,ce mi ne rata in se bom zalotila,da hodim spat z e-cigareto,potem bom pa verjetno pisala v crno luknjo.ce pa mi uspe,bom postala neodvisna rekreativna kadilka,ki je ukrotila svojo notranjo zver in bom kadila ce in ko bom hotela.ker takrat,ko se necesa osvobodis, ti nic ne skodi,sem prepricana.ja no, sej da ne boš mislila da ti jst branim al pa kej, da probaš še ta način... Jst sm samo napisala kako je blo meni. Zame ni to to, sem pa že napisala da poznam ljudi ki so se zlahka navadili. Vsakemu svoje. Nekdo se odvadi odvisnosti, cigaretov, droge, s svojo voljo in razčiščevanjem pri sebi, nekdo drug z nadomestki (med kar štejem tudi metadon). Sama sebe se kar dobro poznam, in vem da me nadomestki ne bojo odvadili, pa pravzaprav niti ni moj point odvajanje na silo, ker rada delam in živim lajf po filingu in kot mi paše, vsaki dan drugače. Sem pa ugotovila da bolj kot razčiščujem pri sebi in odpravljam razne blokade, takšne in drugačne, da čutim vedno manj potrebo po cigaretu. Enostavno pozabim nanj. In mam občutek da bo kr en dan prišlo obdobje ko cigarete ne bom več hotela prižgat, ker mi ne bo več pasal. Že zdaj večkrat naredim samo par dimov, in ga ugasnem, enostavno mi ne gre več. Sem pa še lani kadila 1 škatlo na dan. Poskusi če misliš da ti bo to pomagalo, če ti je všeč okus, mogoče bo pa tebi pomagalo. Smo različni. Vso srečo. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janajam 26. junij 2008 Avtor Prijavi Deli 26. junij 2008 se mi zdi da pomaga ze to da pisem,pa da tukaj recem,ker postane bolj zares,ce poves sirnemu svetu.bom porocala kako mi gre.mogoce pa v zameno za cigareto postanem forum odvisnik-ker to je tut nekaj novega zame,pa je to to.ker me prav v dobro voljo spravlja tele reci brat pa se pocasi uvajat.no,lepo bodite,se korak sem od...pac necesa novega,karkoli ze to bo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MojcaPokraculja 27. junij 2008 Prijavi Deli 27. junij 2008 pomaga če se ful zaljubiš v nekadilca,tud na misel ti ne bo prišlo da bi kadila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 27. junij 2008 Prijavi Deli 27. junij 2008 pomaga če se ful zaljubiš v nekadilca,tud na misel ti ne bo prišlo da bi kadilaAl pa še on/a začne kadit. ***Ja, tudi to lahko pomaga.... ampak če bi mene kdo hotel s prisilo odvadit, bi dosegel kontra efekt... al bi se odmaknila od te osebe al pa iz principa ne bi prenehala. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jony 29. junij 2008 Prijavi Deli 29. junij 2008 Jaz sicer nisem strastni, odvisen kadilec. Sem pa probal to e cigerto. In mi okus sploh ni ustrezal. V ustih, na ustnicah sem imel tako čuden okus. Ne vem, če bi se navadil in če komu sploh paše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janajam 20. julij 2008 Avtor Prijavi Deli 20. julij 2008 sem jo dobila po posti...tri dni lezala v skatli,ker se mi ni dalo navodil prebrat.potem je bil nekdo na obisku,pa jo je sestavil,in na pocil je trenutek,ko ni bilo vec izgovorov.nikotinski vlozki ob potegu prepuscajo utekocinjen nikotin,ki ti na ustnicah pusti sladkast pekoc fuj obcutek,podoben nicorette cigumiju.vlect mors k zmesan,da se ustvari kao dim,pa skoz se ti zdi,da se moras delat,da verjames da je to v bistvu isto,kot taprava cigareta.je ze u redu.saj bi slo,ce bi odlocitev prisla prva.tako da zaenkrat se cakam,da se od nekod pojavi,pa bom potem spet aktivirala e cigareto.zaenkrat se kadim...na ves glas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazgk 11. oktober 2008 Prijavi Deli 11. oktober 2008 Več kot 3 mesece uporabljam ecigareto SMOUCHI. pred tem je bila moja standardna doza 3 škatle na dan, ob posebnih priložnostih pa tudi štiri škatle. Največja napaka tistih, ki ecigareto poizkusijo je v tem, da morda enkrat dvakrat potegnejo in že v naprej obsodijo vse izdelke. Imel sem možnost videti reakcijo mnogih kadilcev ob prvem stiku z ecigareto. Neverjetno je , koliko različnih mnenj lahko slišimo o tem, vendar skoraj vsak, ki si je vzel malo časa in našel pravo ecigareto s pravim okusom in koncentracijo nikotina, je bil nanjo navdušen.Problem je v tem, da se na trgu najdejo najrazličnejši izdelki različnih proizvajalcev, ki se med seboj zelo razlikujejo, čeprav je oblika le teh zelo podobna. Močno se razlikujejo po količini pare, ki jo proizvajajo, po okusu, trajanju in življenjski dobi. Mimogrede, glavni vir pare, ki izgine v nekaj sekundah je propylen glycol, ki pa ni strupen!!!! Ecigarete ne vsebujejo strupenih snovi razen nikotina, ki v manjših količinah deluje stimulativno in pomirjevalno. Seveda so polnila za ecigareto lahko tudi breznikotinska, pa vseeno proizvajajo nestrupeno paro in okus, ki ga lahko izberemo po lastnih željah. Breznikotinsko ecigareto so začeli uporabljati celo nekateri bivši kadilci, saj jih pomirja že samo to, da lahko držijo nekaj v roki in uživajo v parnih oblačkih. Osebno sem testiral nekaj različnih proizvajalcev ecigaret in ugotovil, da je trenutno na trgu najboljša SMOUCHI in to v vseh pogledih, še najbolj pa mi odgovarja, da sem našel pravi okus zase, saj mi navadne cigarete sploh niso več všeč. Ecigareta je gotovo najbolši nadomestek za navadno cigareto s tem da ne ogrožate več svojega zdravja pa tudi ne zdravja pasivnih kadilcev. Pa tudi na mrazu vam ni potrebno več zmrzovati. Tudi delodajalci bi morali podpirati uporabo ecigarete pri bivših kadilcih, saj jim vrača koncentarcijo in s tem boljše učinke na delovnem mestu. Narejenih je bilo tudi že več raziskav s strani doktorjev, ki so potrdili, da ecigarete ne vsebujejo strupenih snovi. Ecigareta je dejansko na trgu 4 leta, v Sloveniji pa se je prvič pojavila v lanskem letu, razpoznavnost pa je vsak dan večja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 12. oktober 2008 Prijavi Deli 12. oktober 2008 pomaga če se ful zaljubiš v nekadilca,tud na misel ti ne bo prišlo da bi kadila ....no, men ne bi......pomagalo se zaljubit v nekadilca..... hardcore vaianta je super.....priznam pa, da e cigarete še nisem probala......glede na to, da nisem glih fan nadomestkov, se mam rahlo na sumu, da se mi tud tle neb obneslo..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 15. oktober 2008 Prijavi Deli 15. oktober 2008 ??? TO MI TUDI NI JASNA, SPROBAM, NE VERJAMEM. SKRATKA, NE KUPIM. TLE JE TUD PRESRANĐIJA. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.