eKarel 17. januar 2009 Prijavi Deli 17. januar 2009 Pozdravljeni...tudi sam sem probal to e-cigareto, najprej smouchi potem smartcig... pa vam povem da je use res eno marketinško SRANJE.RAZLOGI:-filling niti pod razno ni isti-iz vložkov teče tekoč nikotin, ki daje pekoč, ciničen okus, fuj-veliko bolj je potrebno "vlečti"-niti pod razno en vložek ne zadostuje količini cigaret, kot jo navajajo prodajalci-začetna investicija je draga-baterije se hitro praznijo, ter rade crkujejo... no čeprav to niti ni slabo, ker ti jo morajo pol zamenjati pač... vendar po enem letu je z garancijo konec,potem jih ne zanima ali delajo ali ne, pa tudi tista fora ko majo napisano, koliko priverčuješ z vložki potem totalno ODPOVE!-vložki sploh niso poceni-itd.................................... Sicer je ideja dobra, vendar je to vse le MUHA ENODNEVNICA... tko da, odsvetujem, za 50 €+ najmanj 30€ za polnila dobim 35 škatlic cigaret, ki jih kadim celo leto.... LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. januar 2009 Prijavi Deli 18. januar 2009 hehe, ma ne dam navadnega čika v gobec pa če me privežeš in mučiš z vsemi mučilnimi pripravami na tem svetu, kaj šele da bi si devu to plastiko. pa sej ste nori. kadil sem deset let, v povprečju škatlo na dan. zadnja leta so se čiki podražil in sem začel kupvat sam tobak in rauhu brez filtrou ko turek. pol sem meu pa vse skupi čez glavo in sem nehu kadit. iz dons na jutr. brez posebnih planou. vse je samo v šibkosti/moči duha. brez flajštru in ostale navlake. po treh dneh sem biu čist, tj. telo ni več zahtevalo nikotin, bila je le psihološka odvisnost. mal sem se zrediu in to je blo to. šele potem, ko nehaš, vidiš kakšno sranje vlečeš v sebe in to direkt v rožnata pluča. pa roke ti po milu dišijo in ne po čikih. pa obleke. ajajajaj. sej pravim... ne dam čika v gobec. raje crknem prej. enako je s hrano. če si ne znamo določit kaj potrebujemo in kaj je samo sublimacija neke druge nepotešenosti in verjemte mi, da je človek nezadovoljen 24/7, potem papcate vsevprek ko pujski. in telo mora vse to predelvat, filajo se filtri (ledvice, jetra), pol pri pedesetih bojo pa dohtarji kriv, ker vas bojo zafural na opreacijski. fige mige bojo. je pa s kajenjem kot z vero. dejansko moraš najprej nehat kadit, da šele potem vidiš zakaj je bila to pametna odločitev. druge varijante ni. tko, da v tem pogledu osebno podpiram verske fanatike. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. januar 2009 Prijavi Deli 18. januar 2009 Growing Your Own Tobaccohttp://www.coffinails.com/growing.htmlTobakhttp://sl.wikipedia.org/wiki/TobakTobacco Seedshttp://www.google.si/search?q=Tobacco+Seed...lient=firefox-aPortable Vaporizerhttp://www.amazon.com/VaporGenie-Portable-...d/dp/B000QUXXEEAromed Vaporizerhttp://www.google.si/search?hl=sl&q=Ar...oogle&meta= Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mr.S 30. januar 2009 Prijavi Deli 30. januar 2009 (popravljeno) http://www.smouchi.si/ Popravljeno 30. januar 2009 -> Mr.S Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AnamarijaM 7. maj 2009 Prijavi Deli 7. maj 2009 Po mojem mnenju se te elektronske cigarete čist preveč kritizira. Meni se ne zdi, da gre samo za marketinško foro. Gre za stvar, ki kadilcem lahko prinese kar precej dobrega. Sama sicer ne kadim, imam pa prijateljico, ki se je nanjo zelo lepo navadila. Če pomislim, da se je brez vsakršnega napora (no, razen malček volje in pozitivnega odnosa je pa res imela) znebila vse coprnije iz tobaka, potem se mi zdi, da o kakšnem sranju res ni za govorit. Verjamem pa, da kadilcu, ki jo že v štartu poskusi z odporom, ne paše preveč. Veliko je v glavi ... No, ne vem, naj kadilci presodijo vsak zase. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 8. maj 2009 Prijavi Deli 8. maj 2009 Zaradi krize je najceneje iti v knjižnico in si sposodit knjigo KONČNO NEKADILCI. Po prebrani knjigi je že ogormno ljudi nehalo kaditi, sploh v Nemčiji, kar se Slovenije tiče sem preletel ene 5 knjigarn preden sem našel knjigo. Sicer nas je nekaj, ko smo slišali za to knjigo prvo crknilo od smeha... sedaj pa smrk ne kadimo več... buuuueeeeeee, smrk, smrk... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mis.debra 10. september 2011 Prijavi Deli 10. september 2011 Več kot 3 mesece uporabljam ecigareto SMOUCHI. pred tem je bila moja standardna doza 3 škatle na dan, ob posebnih priložnostih pa tudi štiri škatle. Največja napaka tistih, ki ecigareto poizkusijo je v tem, da morda enkrat dvakrat potegnejo in že v naprej obsodijo vse izdelke. Imel sem možnost videti reakcijo mnogih kadilcev ob prvem stiku z ecigareto. Neverjetno je , koliko različnih mnenj lahko slišimo o tem, vendar skoraj vsak, ki si je vzel malo časa in našel pravo ecigareto s pravim okusom in koncentracijo nikotina, je bil nanjo navdušen.Problem je v tem, da se na trgu najdejo najrazličnejši izdelki različnih proizvajalcev, ki se med seboj zelo razlikujejo, čeprav je oblika le teh zelo podobna. Močno se razlikujejo po količini pare, ki jo proizvajajo, po okusu, trajanju in življenjski dobi. Mimogrede, glavni vir pare, ki izgine v nekaj sekundah je propylen glycol, ki pa ni strupen!!!! Ecigarete ne vsebujejo strupenih snovi razen nikotina, ki v manjših količinah deluje stimulativno in pomirjevalno. Seveda so polnila za ecigareto lahko tudi breznikotinska, pa vseeno proizvajajo nestrupeno paro in okus, ki ga lahko izberemo po lastnih željah. Breznikotinsko ecigareto so začeli uporabljati celo nekateri bivši kadilci, saj jih pomirja že samo to, da lahko držijo nekaj v roki in uživajo v parnih oblačkih. Osebno sem testiral nekaj različnih proizvajalcev ecigaret in ugotovil, da je trenutno na trgu najboljša SMOUCHI in to v vseh pogledih, še najbolj pa mi odgovarja, da sem našel pravi okus zase, saj mi navadne cigarete sploh niso več všeč. Ecigareta je gotovo najbolši nadomestek za navadno cigareto s tem da ne ogrožate več svojega zdravja pa tudi ne zdravja pasivnih kadilcev. Pa tudi na mrazu vam ni potrebno več zmrzovati. Tudi delodajalci bi morali podpirati uporabo ecigarete pri bivših kadilcih, saj jim vrača koncentarcijo in s tem boljše učinke na delovnem mestu. Narejenih je bilo tudi že več raziskav s strani doktorjev, ki so potrdili, da ecigarete ne vsebujejo strupenih snovi. Ecigareta je dejansko na trgu 4 leta, v Sloveniji pa se je prvič pojavila v lanskem letu, razpoznavnost pa je vsak dan večja. Že kakšnega pol leta je na slovenskem tržišču "Smouchi top" model elektronske cigarete in je res "top"; to je sicer model X4, a je osnovni komplet res poceni v primerjavi z drugimi modeli, pa tudi ni nobenega problema, da ne bi delovali. Tudi pare proizvajajo zelo veliko za tako majhen model. Dobi pa se jih v vseh Delovih trafikah. In tudi polnila. Jaz jih uporabljam že tri mesece in jih toplo priporočam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matejd 16. november 2012 Prijavi Deli 16. november 2012 (popravljeno) Pozdravljeni, Pred 3 leti sem kupil svojo prvo elektronsko cigareto, ki sem jo uporabljal natanko 1 dan. Bila je tista, ki zgleda kot prava, le da je plastična, malo večja in na vrhu sveti. Sam občutek mi ni bil niti malo prepričljiv. V njej žal nisem užival. Poznam tudi nekaj drugih ljudi s podobno zgodbo. Pred približno pol leta sem se odločil, da poskusim ponovno. Po priporočilu prijatelja in mnogih prebranih forumih ter mnenjih sem kupil elektronsko cigareto Joyetech eGo-T za 55€, ki me je resnično navdušila. Prav tako je navdušila mojo boljšo polovico in tudi mamo. Naročiti sem moral še dva kompleta. Vsi trije od takrat ne kadimo in skupno mnenje je, da se počutimo veliko boljše, da lažje dihamo, lažje premagujemo napore, nimamo več tako kratke sape, jutranjega in nočnega kašlja,... Jaz sem kadil 14 let, boljša polovica 12 in mati 25 let. V teh 6ih mesecih odkar ne kadim klasičnih cigaret, mi je začela cigareta blazno smrdeti, prav tako tudi boljši polovici in mami. Kljub temu pa sem jo nekajkrat prižgal in za vsako mi je bilo žal, da sem to storil. Vedno mi je postalo rahlo slabo, bil sem omotičen in še 1 uro sem imel občutek v ustih, kot da bi lizal pepelnik. Tega pri elektronski cigareti NI, para je prijetne arome in ne smrdi. Občutek "kajenja" mi je boljši kot pri navadni cigareti. Sam najraje uporabljam tekočine z okusom mentola, vanilje, jabolka in češnje. Na začetku sem uporabljal tekočine z 14mg nikotina, kar je ekvivalentno Marlboro rdečim. Sedaj uporabljam 6mg in bom kmalu zmanjšal na 0mg tekočine. Za polnila porabim na mesec 12€. Na dan porabim približno 1ml tekočine. Tako mi 10ml flaška, ki stane 4€ zadostuje za 10dni. Na začetku sem porabil nekoliko več, saj je na tržišču ogromno različnih proizvajalcev in še več različnih okusov. Malce je trajalo, da sem našel svoje najljubše. Čisto za primerjavo, boljša polovica ima 10ml flaško skoraj za cel mesec. Torej na mesec porabi 4€. Prej sem mesečno porabil za cigarete 100€. Dnevno sem skadil 1 škatlico. Sam sem na podlagi svojih izkušenj mnenja, da je uporaba elektronske cigarete veliko manj škodljiva kot klasične. Žal, do sedaj ni bilo narejene niti ene resnejše raziskave o škodljivosti elektronske cigarete. Trenutni status je, da se ne ve ali elektronska cigareta škodi ali ne. Angleži napovedujejo, da bo več znanega spomladi leta 2013, saj so pred kratkim začeli z neko novo raziskavo. Dejstvo pa je, da tekočine za elektronske cigarete ne vsebujejo 4000+ škodljivih snovi in vsaj 13 kancerogenih, ki nastajajo pri izgorevanju klasične cigarete. Tekočine vsebujejo le sestavine, z izjemo nikotina, ki se jih uporablja v prehrambeni industriji in jih v telo vnašamo vsakodnevno. To so propilen glikol (PG), rastlinski glicerin (VG), aroma ter nikotin. Arome so prav tiste, ki se uporabljajo za kolače, sladolede,... Kar se tiče same elektronske cigarete, se je treba zavedati, da gre za napravo, katero je potrebno vzdrževati. Sam čistim razpršilec 1 krat tedensko. Razpršilec je del v katerem se tekočina spreminja v paro s pomočjo segrevanja žarilne nitke. Čiščenje je precej enostavno in traja kakšnih 10 minut. Po tem je elektronska cigareta zopet kot nova. Prav teko je čez čas potrebna menjava ustnika oz. čepa na ustniku saj se zna zgoditi, da tekočina prepusti. V kompletu sem prejel 5 ustnikov, kar zadostuje za kar nekaj časa. Baterije so še vedno kot nove in zdržijo več kot 1 dan. Polnjenje je hitro. Približno 2-3 ure. So pa v kompletu 2 elektronski cigareti. Ko se ena polni, uporabljam drugo. Pohvalno pa je, da se je začel trg elektronskih cigaret tudi pri nas razvijati. Vsem zainteresiranim bi svetoval spletno trgovino PyurSmoke, saj so dobro založeni. Zadnje čase naročam tekočine pri njih in ne več iz tujine, saj zna trajati, da pošiljka prispe. www.pyursmoke.si LP Popravljeno 16. november 2012 -> matejd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. november 2012 Prijavi Deli 17. november 2012 Hvala za tvoje izčrpno poročilo. Sliši se kul in smiselno za 'nadomestit' 'pravo' kajenje oz. s pravimi cigaretami. Ampak sliši se tudi, kot da je cel kup komplikacij in pedenanja s temi ustniki, flaškami, čišćenjem itd. in cela gora vseh teh pripomočkov, polnil in tega.Cele procedure.Poleg tega mi ni všeč to, da so polnila 'z okusom' češenj in tega, saj najbrž tudi to vsebuje kakšne dodatne neželene snovi, saj najbrž niso naravna.Pa še tudi ne maram teh okusov.Tudi cena je približno enaka, kot jo sama mesečno porabim za tobak. Se pravi je predvsem njena prednost v tem, kar itak že vemo in nihče ne spodbija: bolj je 'zdrava' in manj smrdi.Kar je seveda dobro. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matejd 22. november 2012 Prijavi Deli 22. november 2012 sej konc koncev niti ni toliko komplikacij. Natočiš tekočino v ustnik in maš cel dan mir, ali pa dva. Malo je komplikacij, ko nastopi čiščenje. Je pa fajni model Joyetech eGo-C, kjer se lahko grelne glave menjajo. Ko postane okus malo čuden vzameš drugo pa je stvar rešena. Okusov je pa na tržišču malo morje. Sigurno se za vsakogar kaj najde. No sej, če tako malo skadiš, pol res ni neke skrbi. Edino to, da bo zima kmalu in zmrzovanje ob cigaretu. Počasi probavam v lokalih uporabljat svojo elektronsko cigareto, pa me zaenkrat še nihče ni nagnal ven. Običajno sploh ne ugotovijo, ker nima nekega vonja. Para se pa tudi hitro razkadi. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomvai 14. december 2012 Prijavi Deli 14. december 2012 Hvala za tvoje izčrpno poročilo. Sliši se kul in smiselno za 'nadomestit' 'pravo' kajenje oz. s pravimi cigaretami. Ampak sliši se tudi, kot da je cel kup komplikacij in pedenanja s temi ustniki, flaškami, čišćenjem itd. in cela gora vseh teh pripomočkov, polnil in tega.Cele procedure.Poleg tega mi ni všeč to, da so polnila 'z okusom' češenj in tega, saj najbrž tudi to vsebuje kakšne dodatne neželene snovi, saj najbrž niso naravna.Pa še tudi ne maram teh okusov.Tudi cena je približno enaka, kot jo sama mesečno porabim za tobak. Se pravi je predvsem njena prednost v tem, kar itak že vemo in nihče ne spodbija: bolj je 'zdrava' in manj smrdi.Kar je seveda dobro. Kar se teh komplikacij tiče je vse čisto odvisno od znamke, ki jo uporablaš ter od različih načinov polnjenja s tekočino ki ti le-ta omogoča. Načeloma sta dva načina(načeloma zato ker nekatere znamke omogočajo samo 2. varianto): 1. Kartuše, ki so že napolnjene2. Stekleničke s tekočino ter prazna polnila Prva varianta je običajno dražja(a v večini primerov še vedno cenejša od škatlice običajnih cigaret), je pa veliko bolj elegantna ker ti ecigarete praktično ni potrebno vzdrževati. Vsako polnilo ima namreč ponavadi vgrajen svoj lastni atomizer in ko jo pokuriš ga zamenjaš ko pritrdiš novo polnilo. Ta varianta je najbolj primerna predvsem za začetnike, ter tiste ki se jim enostavno ne da ubadati s polnjenjem kartuš in rednim čiščenjem baterij in polnilcev(med slednje spadam tudi sam). Tukaj je vredno omeniti tudi to da če prodajalec omogoča nakup na veliko(beri: več kartuš = bolša cena) se razlika v ceni napram drugi varianti zelo zmanjša. Druga varianta je lahko veliko cenejša(npr. tudi manj kot 1 euro na 1 polnilo(= cca. škatlico cigaret)), vendar ima tukaj kadilec veliko več dela, predvsem pa mora biti pri polnjenju zelo pedanten. Večina folka, ki ima z ecigaretami probleme(beri: se slabo polnjejo, ne delajo dobrega dima), spada pod folk ki kupuje tekočino in so v večini pri polnjenju pravi packi. Vendar tisti ki res veliko kupujejo ponavadi uporabljajo to varianto ker je dosti cenejša(npr. moja teta ki porabi tudi do 5 kartuš na dan uporablja samo tekočino). Kar se pa polnil z bolj eksotičinimi okusi ter neželjenimi snovmi tiče, večina priznanih proizvajalcev objavlja sezname sestavin, ki so uporabljene v njihovih polnilih(nekateri proizvajalci na imajo na svojih polnilih tudi stevilke serij, tako da se lahko kadilec sam prepriča o kvaliteti polnil/tekočin, ki jih uporablja). Sumljive so predvsem tiste tekočine/polnila, ki se kupujejo direktno iz Kitajske in nepreverjenih dobaviteljev in ki nimajo opravljenih nobenih testov. Te so lahko znatno slabše kvalitete in vsebujejo tudi snovi, ki tam nimajo kaj početi, ampak kolikor mi je znano pr nas s tem še ni nekih problemov. Bolj je pri eksotičnih okusih pomembno to da ti dejansko dajo tisti okus, ki ga ponujajo, to je odvisno od proizvajalca do proizvajalca, nekateri imajo boljše okuse, drugi slabše, pa tudi okus sam kot takšen je zelo subjektivna stvar tako da se razlikuje od človeka do človeka. Imho pa so najpomembnejši predvsem tobačni okusi. Kar se tiče snovi, ki so uporabljene v ecigaretnih tekočinah ter varnosti elektronskih cigaret bi tukaj prilimal še dva zanimiva članka, ki sem ju našel prvi se nanaša na glavno sestavino, ki se uporablja v polnilih(propilen glikol), drugi članek pa je bolj primerjava med klasičnimi cigaretami ter elektronskimi. Fino pri teh člankih je da imajo navedene tudi vire, ki ponujajo tudi nekatere dodatne informacije za tiste, ki jih ta tematika zanima. Meni so bili zelo všeč. http://ecigarete.si/propilen-glikol/ http://ecigarete.si/ali-so-elektronske-cigarete-varne/ Lp,T. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Suler 14. januar 2013 Prijavi Deli 14. januar 2013 (popravljeno) http://www.altecig.comEvo za one koje zanima, jos jedna od stranica koja nudi elektronske cigarete.Ukoliko netko ima neka pitanja, nek se javi. Popravljeno 14. januar 2013 -> Suler Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.