Marsa 19. september 2002 Prijavi Deli 19. september 2002 Na tem mestu zelim nanovo programirati nekatere zadeve in preusmeriti energije. Tale tema je tako posvecena prijateljstvu med narodi, med ljudmi. Moj sosed je moj prijatelj. Predvsem pa je clovek - kot jaz. Ce bo naravna katastrofa, karkoli obseznejsega od cloveka, je razdalja 100-tih kilometrov zanemarljiva.Steje cloveski duh in vez med ljudmi.Ta pa je vedno bila in bo. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. september 2002 Avtor Prijavi Deli 19. september 2002 To je bila nekaksna energetska pobuda za slovensko-hrvasko prijateljstvo.Posvetimo temu nekaj energije. V mislih pa sem imela tudi vse podobne sosedske odnose. Clovek sem. Zivim v sobivanju s soclovekom. V skupnosti. V soseski. Ze v osnovi morajo biti temelji cvrsti - ampak ne v tem, kje so meje, ampak v tem, kje naj jih ne bi vec bilo. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 19. september 2002 Prijavi Deli 19. september 2002 Marsa, mislim, da si temo pričela kar ob pravem času. Nekaterim v Sloveniji in nekaterim na Hrvaškem očitno ustrezajo napeti odnosi in ti skušajo razplamteti nacionalistične strasti. Očitno kar uspešno, saj se pojavljajo skupine, ki v Sloveniji govorijo: Hrvati so takšni in takšni, na Hrvaškem pa: Slovenci so takšni in takšni...Seveda ne drži ne eno in ne drugo. Kot pri vseh narodih je tudi pri Slovencih in Hrvatih nekaj dobrih, nekaj slabih, nekaj zelo dobrih in nekaj zelo slabih. Metati kar vse člane neke narodne skupnosti v en koš pa je očitna špekulacija. Izpostavljanje nekih namišljenih problemov pa ima za cilj le odvračanje pozornosti ljudi od dejanskih problemov, ki jih je dovolj v Sloveniji, na Hrvaškem pa morda še več. V Sloveniji in na Hrvaškem je čedalje več brezposelnosti in revščine in to so dejanski problemi. V katero državo bo spadalo pet hiš in koliko levo ali desno od sredinske črte v Piranskem zalivu bo potekala meja, pa je postranskega pomena. Ko bosta Slovenija in Hrvaška v EU, pa sploh ne bo več pomembno. Ocenjujmo ljudi po tem, koliko dobrote je v njih in ne po tem, kateremu narodu pripadajo. Vsi pripadamo človeštvu in svet je čedalje manjši. Še na tole sem se spomnil: Noben človek ni otok, ampak je del celine. Ko morje odplavi grudo zemlje, je Evrope manj. Ko umre katerikoli človek, umre z njim tudi delček tebe. Zato, kadar slišiš navček, ne sprašuj, komu zvoni: ZVONI TEBI! Menda ni treba povedati, od kod so te misli?! bigm Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. september 2002 Avtor Prijavi Deli 19. september 2002 O - BigM - kot "vedno" (kot da vem kaksen si vedno;) moder in razumevajoc in preudaren. Super, ker si se odzval...Ce bi bila diplomat in bi bila v kaksnih smislih tako bolj podjetna kot tudi bolj ambiciozna, bi morda to temo imenovala nekaksno spletno pismo prijateljstva oz. veriga prijateljstva in podobno...Da bomo pa mi na spletu malo drugace to postavili.Nove standarde tule oblikovali. Tudi sama sem nekako padla na finto in bila precej jezna, ko sem na Hrvaskem vsako uro poslusala vroce novice, omenjale pa so se tudi besede, kot je "agresor" in podobno - tak vzorec pa ze poznamo... Skratka - a to vse je manipulacija. Res je - namesto drugih, izjemno pomembnih reci, se zdaj ukvarjamo s tem - bodemo se za koscek morja. Ja - lepo je tole in resnicno povedal Hemingway... Moramo se malo zamisliti... Kaj je v resnici nase poslanstvo?Osvojiti toliko in toliko ozemlja?priti cimbolj smooth skozi lajf?Cimvec materialnega si nagrabiti? Za koga? Za kaj? Ali bos vlacil kaj s sabo? Ko bos gledal nazaj svoj lajf, kaj bos rekel - ah, k..., zivel sem pa le, kot oni v Magni Purgi, ali bos rekel, ah, k..., nagrabil pa sem si le vsega, ali bos rekel - eh eh, se premalo sem ZIVEL, premalo videl in spoznal - premalo dobrega sem naredil. Dajmo priloznosti za biti kul izkoristiti raje zdaj. In tukaj.V bistvu samo bodimo kul. To je vse. icon_smile.gif Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. september 2002 Prijavi Deli 19. september 2002 ej, vedno vse štima, dokler ne nasedaš vicem in zbadljivkam, vem . pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 20. september 2002 Prijavi Deli 20. september 2002 quote:Ocenjujmo ljudi po tem, koliko dobrote je v njih in ne po tem, kateremu narodu pripadajo. Vsi pripadamo človeštvu in svet je čedalje manjši. Še na tole sem se spomnil: Noben človek ni otok, ampak je del celine. Ko morje odplavi grudo zemlje, je Evrope manj. Ko umre katerikoli človek, umre z njim tudi delček tebe. Zato, kadar slišiš navček, ne sprašuj, komu zvoni: ZVONI TEBI! Menda ni treba povedati, od kod so te misli?! bigm icon_smile_approve.gif Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 20. september 2002 Prijavi Deli 20. september 2002 quote:Ja - lepo je tole in resnicno povedal Hemingway... Moramo se malo zamisliti... Kaj je v resnici nase poslanstvo?Osvojiti toliko in toliko ozemlja?priti cimbolj smooth skozi lajf?Cimvec materialnega si nagrabiti? Za koga? Za kaj? Ali bos vlacil kaj s sabo? Ko bos gledal nazaj svoj lajf, kaj bos rekel - ah, k..., zivel sem pa le, kot oni v Magni Purgi, ali bos rekel, ah, k..., nagrabil pa sem si le vsega, ali bos rekel - eh eh, se premalo sem ZIVEL, premalo videl in spoznal - premalo dobrega sem naredil. Dajmo priloznosti za biti kul izkoristiti raje zdaj. In tukaj.V bistvu samo bodimo kul. To je vse. icon_smile.gif Marsa icon_smile_approve.gif Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 20. september 2002 Prijavi Deli 20. september 2002 ... Žive naj vsi narodi,ki hrepene dočakat dan,da koder sonce hodi,prepir iz sveta bo pregnan,da rojak,prost bo vsak,ne vrag icon_smile_evil.gif - le sosed icon_smile_approve.gifbo mejak ... icon_smile.gif France Prešeren icon_smile.gif Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 20. september 2002 Prijavi Deli 20. september 2002 Zelo lepo, sem že sam mislil predlagati da bi takole usmerjali našo energijo, ki ni majhna, tudi za bolj globalne zadeve. Tako, vsi Hrvatje in Slovenci imajo mojo pozitivno energijo ZDAJ! andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 20. september 2002 Prijavi Deli 20. september 2002 Nedavno tega sem dobil po mail-u tale vic: BISTVO Sherlock Holmes in dr. Watson gresta na taborjenje, postavita šotorterkmalu zaspita.Čez nekaj ur Holmes zbudi svojega zvestega prijatelja:"Watson, poglej gor in mi povej kaj vidiš!"Watson odgovori:"Vidim na milijone zvezd.""In kaj ti to pove?"Watson se globoko zamisli:"Astronomsko mi pove, da obstaja na miljone galaksij in verjetnonabilijoneplanetov, astrološko, da je Saturn v znamenju Leva, časovno, da jeurapribližno četrt na eno zjutraj, teološko, da je očitno Gospod vsemogočeninda smo mi majhni in nepomembni, meteorološko pa, da bova jutri imelalepdan. Kaj pa tebi pove?"Holmes za trenutek pomolči in nato reče:"Osnove, moj dragi Watson, osnove! Nekdo nama je ukradel šotor!" Nauk zgodbice si velja zapomniti... ni treba vedno vsega prevečkomplicirat! Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. september 2002 Avtor Prijavi Deli 20. september 2002 Zelo mi je vsec tale zgodbica, Aquarius... Smo pa vedno sami oboje - no, jaz ze, najbrz: namrec - najdem se tako v Holmesu, kot tudi v Watsonu - v tem primeru. )) Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mimi 20. september 2002 Prijavi Deli 20. september 2002 Prijatelj!Hrvat!Nic bat'!Saj si mi brat!Zakon zivljenja je vsakomur enak!Saj ziveti se mora nauciti vsak!Slovenec ali Hrvat.Pameten ali bedak.In grem - naredim tale korak. mimi "Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice". R. Tagore Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 quote: Elena pravi: ... Žive naj vsi narodi,ki hrepene dočakat dan,da koder sonce hodi,prepir iz sveta bo pregnan,da rojak,prost bo vsak,ne vrag http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif - le sosed http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gifbo mejak ... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif France Prešeren http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif Elena Naj rojak vstane, naj si oci pomane!Glejte fantje njega ko vojaku gre nasproti,Žvižga si v nebo in plane.Krivica se godi vašcanom. France Prešeren 1996 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.