kyllah 3. julij 2008 Prijavi Deli 3. julij 2008 Na tej spletni strani je velik oinformacij o tem, a se bojim , da zadeva ni tako preprosta, kot si mislim.... ker je še en kup stvari... davki, zavarovanje, pristojbine, ne samo prijava v register... se bo treba pozanimat na ZZZS? Kar pomeni, da bom ... http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPos...prava?zdid=1362 Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. julij 2008 Prijavi Deli 3. julij 2008 mislim da podobno temo ze mamo.ce je in ce jo najdem (ali kdo drug - in v tem primeru ce prosim poda link), zdruzim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 3. julij 2008 Avtor Prijavi Deli 3. julij 2008 he, he... eni pa nimajo svojega podjetja...(tisti ki ne marajo "mojega") itak se bom dovolj osmešila v lajfu, tako da bo tole MALA MALCA Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Poslovanje preko društva utegne biti v štartu cenejše.Denar se iz društva "vleče" preko študentskih napotnic, potnih nalogov (kilometrine, dnevnice/realno prikazane).Društvo pa registrirat za čimveč dejavnosti "dodatnih" poleg glavne/osnovnih dejavnosti društvenega poslanstva.! Treba pa poznat/in spremljat zakonodajo za društva, zakonodajo za vodenje poslovnih knjig za društva, ... Mednarodno "poslovanje"/transakcije nakupovanja & prodaje z debetno kreditno kartico omogoča Visa Electronic (Abanke na osnovi brezplačnega vodenja brezgotovinskega osebnega računa). Redna zaposlitev, redni dohodki niso potrebni.Uporablja se lahko paypal, moneybookers, ... Ko posel/posli "stečejo" = najboljša rešitev registracija d.o.o. podjetja.NE odgovarja se z osebnim premoženjem. V primeru kakih zapletov pri poslovanju (morebitne kake odškodninske tožbe, kaki rubeži zaradi kakih neplačil DURSu, ...). Toliko zaenkrat. Da se pa tudi zaslužit cca. do ... EUR letno na legalen način v nekaterih evropskih državah, Canadi, še kje ...V Canadi "veliko več", kar pač zavisi od kvantitativnega in kvalitativnega obsega ...Ne bom pa te dejavnosti v SI promoviral. ker v večini držav EU, SI NI dovoljena (še zaenkrat ne). LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 ja... firmo pa res ni težko odpret. sej komi čakajo, da te dajo v davčni spisek. bolj je jeba vedit kaj počet. če imaš pri tem še kakšna etična merila pol si pa že napol bankrotiru še preden si šou po kakršnokoli informacijo o odpiranju firme, kaj šele da bi jo odpru. mene pa neki druzga zanima. recimo, če odpreš firmo s tem pač samo poskrbiš, da te dajo v vse tiste njihove registre in ti na vsake tolko kvatrov pošiljajo položnice za razna obrtna združenja, plačevanje prispevkov, davkov itd. jaz pa zadnje čase razmišljam kako bi bilo možno, da se izpišem iz teh registrov. vrnem vse... osebno, pasuš, davčno... ni da ni. tuki mate vse. pa da me zbrišejo iz registrov. no, zaenkrat sem ugotovil, da legalne poti ni. ostane samo še undercover... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 S.P. se zapre, ukine se transakcijski račun, ... Firmo (pravno osebo) enako, oz. pošlje v likvidacijo, stečaj, ... DURS, AIPES pa obvesti o prenehanju dejavnosti (pošlje kake papirje; bilance razne ).Tako nekako. Več = v ustrezni zakonodaji. Oz. se pogleda malo po netu, posvetuje s kom podkovanem v gospodarskem pravu. Je pa kar nekaj birokracije že z zapiranjem društva. Kar traja nekaj časa.Da se dobi odločbo o ukinitvi od UE. Za društvo (tudi, če ne deluje) ponekod lokalna komunala računa še odvoz smeti, čeprav = sedež na stanovanju. In stanovalec že plačuje enkrat odvoz smeti kot fizična oseba...In nič dodatno ne smeti po smetnjaku/smetnjakih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 24. julij 2008 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2008 žgoljo s.p.- storitve za visoko modo Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 Če hočeš ustanovit sp....Greš na eno od točk VEM (vse na enem mestu: to je lahko ajpes, lahko je durs), tam izpolneš prijavo v poslovni register, obrazec za durs pa obrazec za obvezno zdravstveno zavarovanje- kr pol si preko pravne osebe zavarovan. Na začetku itak zmeraj plačuješ prispevke po najnižji bruto zavarovalni osnovi: okrog 200 evrov vse skupaj, (mogoče vmes akontacijo dohodnine, ampak to ti na VEM-u izračunajo glede na tvoje predvidene prihodke in odhodek). Glede registracije te itak na VEMU vodijo čez vse. Dobro pa je, da predvidiš, kdaj boš začel dejavnost, da ne boš plačeval prispevkov zaman. Potem pa pri eni banki odpreš poslovni račun. Dobro je, če si dobiš računovodjo, še posebej, če bo podjetje big deal in boš imel dvostavno knjigovodstvo (mesečno pride od 50 do 100 evrov), če boš imel enostavno, pol v bistvu lahko greš k računovodkinji enkrat na leto ali pa na pol leta, vmes pa malo čekiraš na netu: www.racunovodja.com. Izbris je isto simpl. Greš spet na točko VEM, poveš, da bi rad izbrisal in v 15 dneh je izbrisan ( v teh 15 dneh si lahko premisliš) pol pa sam še na ZZZS pošlješ eno kopijo odjavnega obrazca (to si dobil pri vpisu), potem dobiš še potrdilo o izbrisu iz poslovnega registra. V roku enega mesca moraš poslat bilanco na ajpes pa durs. SP je super zadeva, samo potem moraš okrog težit za originalne račune, pa te prispevke plačevat pa moraš bit na tekočem dosti. Lahko pa vzameš kredit (razpolagaš pač z vsem imetjem) pa delovna doba ti teče. Tudi za študente je super tale popoldanski sp. Ko si že zavarovan na neki osnovi: kot zaposlena, upokojena oseba ali kot študent in ti ni treba prispevkov plačevat. Študentom pa vseeno teče delovna doba. Itak so ti pa že dosti ostali povedali. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 28. julij 2008 Avtor Prijavi Deli 28. julij 2008 jst ne plačujem prispevkov, ker imam študentski status. Kar se tiče 200 eur stroškov, tudi ne plačujem ker so mi "predvideli" enake prihodke in stroške. Upam da to ne bo ovira pri najemu leasinga. Upam da ne b nobenih ovir, če imaš keš, ne bi smelo bit. Kot ideja pod to mojo dejavnost (za katero ni potrebno obrtno dovoljenje) je možno vključit tudi nekaj kar zna bit dobra tržna niša- masaža in telovadba na domu za stranke, ki si želijo blikovat telo in shujšat. to bi blo ful luštno... tako da se moram navadit tudi tega, učinkovitih vaj, mix joge in vaje za moč, imam lahko uteži s sabo, lahko nožne uteži, lahko podlago za telovadbo, ustrezno glasbeno ozadje, ... čez čas lahko ko se oblikujem, posnamem svoj telovadni video... in ga prodajam... seveda. lahko nappišem knjigo, lahko prodajam izdelke za nego telesa- ... lahko vključim welness storitve na svojem domu, kot je savna, solarij, soba za relax, masaža, krepitev telesa... Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Ja super.Pa pazi na avtorske pri glasbi. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 ja, lahko pa tut meglo prodajaš. pa maš pol ločene cene za toplo im mrzlo m'glo. ja... super Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.