Skoči na vsebino

ATLAS eksperiment

Teyonas

Recommended Posts

komi čakam, da me požre črna lukna. emm drgač, če so mi prav povedali je črna lukna tko čist majčkena - pikica, le tista materija, ki jo žre potem naredi tako ogromno grozljivo sliko. Ja točn tako kt v stargate SG1 x:Dx

v glavnem tale vesolje pušča, ziher smo kaka beta testna verzija pred glavno izdajo : D

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

kako magnetno polje, da bojo gnal en protonček proti svetlobni hitrosti. x:px ma, js sem mal skeptičen glede tehnologije. ker problem ne tiči tam. kolikor jaz vem, je ena izmed glavnih nalog tudi jederska fizija s katero bi rešili problem energije na zemlji. ampak dobro, recimo da jim uspe in imamo energije kolikor hočemo. zdaj, ko je nafta tako draga imam jaz enega norega sovaščana, ki ne ve kam di dajal svoje novce in mi vse prevečkrat brni s helikopterjem nad glavo. da bo lahko počel pa prav vsak kar bo hotel, bo pa narobe svet. in seveda tega ne bo mogel početi, zato bomo pa ob svobodo. druge varijante ni. in veliko raje imam suh kruh pa toplo vodo in grem lahko v hosto al pa v hribe za par dni in ne poslušam teh smrdljivih škatel in ostalga ropotanja in imam zraven še celo fejkan občutek svobode. x;)x

kar se pa črne luknje tiče je pa to tako. ko iščeš nekaj česar še ne poznaš (in črne luknje dejansko še ne poznamo saj je samo ime za tisto nepoznano singularnost) si podoben onemu, ki najprev vstopi v sobo potem pa še vrata odpre. saj, če ne veš kaj iščeš, potem ne boš vedel, da je to to, ko boš to najdel. x:Dx ok, mal se zezam. ma, nič ne bo s to luknjo. če bojo dal pa razpis, se pa takoj prjavim, da jo grem raziskat. mam eno fajno naglavno svetilko. x:px x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

• 1 month later...
jaz sem tud njadu, kamere v živo 24 ur . mal gledaš kva dogaja ...

klik

:palec: x:o)x

Ampak je bilo spooky, ko je novinarka spraševala kaj lahko pričakujejo, ko bo prišlo do trka drugega protonskega snopa s prvim in je eden od njih odgovoril, da pričakujejo "nepričakovano"! :O: .S ponosom igrajo boga pred našimi očmi :V: .Sicer je bil to šele prvi poskus, konkretnejše trke lahko pričakujemo od oktobra, s polno močjo pa šele v naslednjih letih!...

:palec: x:o)x

Ampak je bilo spooky, ko je novinarka spraševala kaj lahko pričakujejo, ko bo prišlo do trka drugega protonskega snopa s prvim in je eden od njih odgovoril, da pričakujejo "nepričakovano"! :O: .S ponosom igrajo boga pred našimi očmi :V: .Sicer je bil to šele prvi poskus, konkretnejše trke lahko pričakujemo od oktobra, s polno močjo pa šele v naslednjih letih!...

Ma ja, tehnologija pač......kokr da bi reku, da je človeštvo igralo boga, ko so se naučili

prižigat ogenj. Človeštvo se uči, nabira znanje in to je nujno za naš razvoj. Res, da zaradi

naših strahov in posledično želje po moči uničujemo sebe in planet, a vseeno rastemo....in mnenja

sem da znanost in tehnologija delata zadnje korake preden se vse skupaj lepo sestavi in

kolektivno, čredno, presežemo to bebavo, infantilno in samodestruktivno stopnjo na kateri smo zdaj.

Tistim, ki jih skrbi črna luknja, pa priporočam malo branja kakšne knjige z temo moderna fizika, da se pomirite.... x;)x

Oni ki jih skrbi vesoljni potop.....za to so pa že itak jehovci poskrbel, majo načrt že izdelan....torej ni blema...

:palec: za fizike!

Norost je vcasih najvecja modrost…

Ma ja, tehnologija pač......kokr da bi reku, da je človeštvo igralo boga, ko so se naučili

prižigat ogenj. Človeštvo se uči, nabira znanje in to je nujno za naš razvoj. Res, da zaradi

naših strahov in posledično želje po moči uničujemo sebe in planet, a vseeno rastemo....in mnenja

sem da znanost in tehnologija delata zadnje korake preden se vse skupaj lepo sestavi in

kolektivno, čredno, presežemo to bebavo, infantilno in samodestruktivno stopnjo na kateri smo zdaj.

Tistim, ki jih skrbi črna luknja, pa priporočam malo branja kakšne knjige z temo moderna fizika, da se pomirite.... x;)x

Oni ki jih skrbi vesoljni potop.....za to so pa že itak jehovci poskrbel, majo načrt že izdelan....torej ni blema...

:palec:

Sej mogoče je tole znanje iz fizike res ohrabrujoče. Vendar, že samo izjava enega od znanstvenikov da posamezniku za razmišljat; o vesolju vemo tako zelo malo, le majhen delček nam je odkrit ( 5 -10% ) upamo, da nam bo ta eksperiment omogočil vpogled v tisti del vesolja, ki nam je nepoznan. Zej IMO meni to asociira na vožnjo z avtom, kjer voznik ni ravno prepričan kaj se zgodi, ko se zaletiš v steno. Aja, drgač umreš ane, če kdo ne ve x:Dx

Pač paradoksno je razmišljanje, da imaš eksperiment pod kontrolo, če pa ti vsebina eksperimenta 90% ni jasna :shsh: , zej lahko je tam nekaj, kar bo na glavo obrnilo vse njihove dosedanje ugotovitve, pa bo to vplivali na nas dobro v okviru dognanja ali pa tudi katastrofalno. Loterija torej :listen: ?

Brez podpisa

• 3 weeks later...

:palec:

ce bi nas to prpelal do tega da ugotovimo kaj je za vesoljem, oziroma kaj je tisto nad vesoljem... Al pa da bi kocno ustekal da smo le del necesa ponavljivega in neskoncnega, v trenutku k ga sploh ni ... Bi mi blo res kul... Res je da me je strah neznanega... Recimo da bi blo kul, ce bi ugotovil kej konkretnega, da se znebimo verskega kretenizma, pa da se zacnemo vec zavedat o temu kdo smo, k zihr nismo neki bozji otroci, pa da nehamo bi usistemljene ovce, ker ce se bomo zavedal vec o seb in materiji nam sistem res ne bo nc pomagov....koncno age of aquarious... noro

Kjer smreka se vijuga nad spenjeno vodo, gugalnico vrag guga s porasceno roko.

Hahlja se in jo niha naprej, nazaj, nazaj, naprej, se deska zvija, skripa, napeto vrv pomika in drgne ob grce vej.

Zateglo deska stoce opisujoc svoj lok, vrag hrope, se krohoce in grabi se za bok.

Drzim se, mucim, zibam naprej, nazaj, nazaj, naprej, vrv grabim, se upogibam in svoj pogled umikam od vraga slej ko prej.

Z neba nad temno smreko halja se nad menoj: >Se gugas, sin clovekov? Zdaj leti, vrag s teboj!<

In v senci goste smreke cel roj vresci mi svoj >Rad gugas se, clovecek? Zdaj leti, vrag s teboj!<

Vem deske vrag ne ustavi hitece sem in tja, dokler zamah po glavi ne zbije me na tla,

dokler se ne predrgne konoplja cez in cez, dokler se ne povrne k meni moj svet cudes.

Nad smreko, visje sinem in s celom padem v prah.

Poganjaj, vrag, v visine, vse visje, visje...ah!

Fjodor Sologub

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...