Skoči na vsebino

Kaj si mislim o Sloveniji

Guest PAT i MAT

Recommended Posts

Guest PAT i MAT

Pozdravljeni vsi.

Po peti letih sem obiskal Slovenijo, po mami sem Slovenec, vsake počitnice sem bil v Sloveniji. To leto sem mislil speljat svojega sina v Slovenijo da bi probal delat 6 tednov v Sloveniji, pred tem kako mu bo začela šola.

Pri eni firmi mel vse pripravljeno , pogodbo in so ga sprejeli. In moral dobit EMŠo in tako dalje , ter prvo moral dobit začasno bivanje. Ker je državljan EU ni mu po zakoni nikakšnih komplikaciji kot državljanom tretjih držav, napr. hrvaške makedonije intd.

Smo prišli v Maribori prijavit začasno bivanje in tam nam je ženska zavrnula , da neda dozvolj. Še se me glasno prašala pred vsemi pr ostalih okencih , kaj imam na rokah ker imam luskavico in se vidi. Jaz sem ji odgovoril da Psoriazo, ona mi je povedla , kaj je to , jaz sem povedal da luskavica. Na to ona na mene kriči , Gospod če je prenoslivo nesmete stopit na ured. In nam zavrnula začasno bivanje v sloveniji.

KAJ SI MISLIM O SLOVENIJI. Ne jaz ampak , kaj si bo mislil moj sin o Sloveniji, katerega sem pregovarjal da bo vidl, kako Slovenci znajo pošteno delat. Za mene je bila Slovenija zmeraj nekaj pomembno , zmeraj sem bil kot Slovenski naci, za Slovenijo bi dušu spustil.

Vem da ena baba iz ureda ni Slovenija, vem da to bila sigurno h....ica po rodu. Ampak ona je na uredu kot predstavnik Slovenije.

Če bo čital tole bilo kdo odgovorni , ta ženska sedi v Maribori na uradu ki se dava potrdilo o začasnom bivanju, je do 154 cm visoka suha , rjave lasje in jezna ko hudič.

Kaj naj si pol tujci mislijo o Sloveniji ?? In kaj rečejo domačini ??

Deli na socialnih omrežjih

Hm ja - moja žlahtnica prišla živet iz Nemčije v Slo. Oba Slovenca, mislim, da imata dvojno državljanstvo - tako, da takih težav nista imela, ampak s folkom, ki živi tod naokoli. Mentaliteta drugačna kot v Nemčiji, zaslužek bistveno manjši, drago pa glih tak. Tako daleč priteralo vse skup, da so hotli pobrati šila in kopita ter ga odšibat nazaj, pa sta sinova našla ogromno prijateljev in se privadila življenju tule.

Veš -ena slabovoljna babnica še ni vsa Slovenija. Vtis pa dober že ni pustila. Hm..

Ti pa kar ostani Slovenski naci. :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Kar se ti je zgodilo, je čudno, ne vem pa, če je merilo za Slovenijo.

Jaz sem leta delala in živela itd. v tujini in ljudje so pač ljudje, taki in drugačni.

Se pa strinjam, da je bila ženska očitno jezna ko hudič, ker nisem še slišala za kaj podobnega.

Luskavica ni nič posebnega in groznega in je tudi slovenska avtohtona bolezen. x:)x

Verjetno je nekaj tudi na tem, da imaš neko fantazijo in romantično predstavo o Sloveniji, kot vsak zdomec, ampak dejstvo je,

da so ljudje smotani vsepovsod.

Ni romantike, kar se tega tiče!

Ne vem, odkod si in kje sicer živiš, predlagam pa, da tvoja duša ostane kar tebi... čeprav ni, kot si si zamislil, kar še ne pomeni,

da morda kaj drugega ne bo šlo dobro in da sinu ne bo všeč.

Jaz te razumem, da bi rad delil z njim nekaj, kar je skupnega,

korenine in tako naprej...in da si razočaran, ampak tudi jaz sem bila ob povratku, pa še zdaj sem pogosto, ko vidim,

kako država dela z ljudmi, ampak tu nisem zaradi kvalitetnega sistema, ampak zaradi drugih stvari, ki so meni osebno

več vredne kot urejen sistem in visoka pokojnina...ker zaradi tega se človek ne vrne.

Zaradi česa drugega pa x;)x

Je smiselno ugotovit, kaj so plusi in minusi, in uživat v plusih!

Srečno.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

se kar strinjam s tinko.povsod so isti ljudje,taki in drugacni.

pa ni treba bit naci,ker je to ze tista iz urada,pa je takih itak ze prevec.namesto da vsak navija za svojo drzavo,bi blo bols,ce bi se zavedal da si delimo isti planet,ki ga po hitrem postopku unicujemo.pa s temi opredelitvami,kaj grdega je naredil en slovenc,pa cigan,pa bosanc pa zulukafrcan dajemo drug drugemu povod,da se na nacionalnem nivoju pljuvamo.namesto da bi obsodil dejanje samo.jst nimam nc skupnega s slovenskimi "naciji".pa s zulukafrskimi tut ne.

...Če bo čital tole bilo kdo odgovorni , ta ženska sedi v Maribori na uradu ki se dava potrdilo o začasnom bivanju, je do 154 cm visoka suha , rjave lasje in jezna ko hudič.

...

hihihi x:Dx x:Dx x:Dx kak zanimiv deskript persone x:o)x si me nasmejal, čeprav je tvoja izkušnja žalostna xcivx

Sto ljudi, sto čudi, nemreš nič :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Heh, kakšna Strelka najbrž.. Drgač pa tole mi je čist mimo, da bi morali biti sami Slovenci na takšnih uradih, prej obratno - takšen ima več sočutja do tujca oz. nekoga, ki potrebuje tovrstne usluge, pomoč... po moje.. Sicer pa ljudje smo samo ljudje, tudi uradniki so in delujemo empativno in subjektivno, hočeš nočeš to videt. Vsekakor pa bi morala narediti vse kar je v njenih močeh oz. kar je njeno delo. Vsak pa ni profesionalec da bi znal ločiti. Tistega hudiča pa je videl najbrž zato, ker je sam prej zaostroval stanje in situacijo do te kao meje.
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Zakaj strelka?

Sicer pa - kako je vedel, da je bila H....ca. Kaj je na čelu ji pisalo?

Jaz sem tudi temnolasa in takšna kot 2 mio bosank..pa nič od davde nisem.

Eh, kr tak sem ustrelila ;) (nisem Strelka, le Luno mam tam)..

...

aha - no saj..ampak strelka ni bila. Strelci sprejemamo drugačnost(ne le jaz..vidim pri žnj strelcih tole), nacionalnosti razno razne itak niso problem - jaz sem z Kosovskima Albankama kofe pila -samo jezna bila ko sto hudičev poleg:)) ker babnici po šiptarsko poleg se menili - koji klinac me na kofe vabiš pol - v bistvu sem ratala jezna nase - kaj sem sploh tja šla..

Po drugi strani pa, če veljajo zakoni za vse, bodo tudi za vd Slovence.

Pozdravljeni vsi.

Po peti letih sem obiskal Slovenijo, po mami sem Slovenec, vsake počitnice sem bil v Sloveniji. To leto sem mislil speljat svojega sina v Slovenijo da bi probal delat 6 tednov v Sloveniji, pred tem kako mu bo začela šola.

Pri eni firmi mel vse pripravljeno , pogodbo in so ga sprejeli. In moral dobit EMŠo in tako dalje , ter prvo moral dobit začasno bivanje. Ker je državljan EU ni mu po zakoni nikakšnih komplikaciji kot državljanom tretjih držav, napr. hrvaške makedonije intd.

Smo prišli v Maribori prijavit začasno bivanje in tam nam je ženska zavrnula , da neda dozvolj. Še se me glasno prašala pred vsemi pr ostalih okencih , kaj imam na rokah ker imam luskavico in se vidi. Jaz sem ji odgovoril da Psoriazo, ona mi je povedla , kaj je to , jaz sem povedal da luskavica. Na to ona na mene kriči , Gospod če je prenoslivo nesmete stopit na ured. In nam zavrnula začasno bivanje v sloveniji.

KAJ SI MISLIM O SLOVENIJI. Ne jaz ampak , kaj si bo mislil moj sin o Sloveniji, katerega sem pregovarjal da bo vidl, kako Slovenci znajo pošteno delat. Za mene je bila Slovenija zmeraj nekaj pomembno , zmeraj sem bil kot Slovenski naci, za Slovenijo bi dušu spustil.

Vem da ena baba iz ureda ni Slovenija, vem da to bila sigurno h....ica po rodu. Ampak ona je na uredu kot predstavnik Slovenije.

Če bo čital tole bilo kdo odgovorni , ta ženska sedi v Maribori na uradu ki se dava potrdilo o začasnom bivanju, je do 154 cm visoka suha , rjave lasje in jezna ko hudič.

Kaj naj si pol tujci mislijo o Sloveniji ?? In kaj rečejo domačini ??

You just felt Slovenija...

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...