Guest Lotus' 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 http://www.zbudise.net/blog/2008/07/reseva...a-od-neumnosti/ V današnjih časih so popularna družabna gibanja, ki delujejo na strani planeta. Bojujejo se za zaščito živali, proti onesnaževanju voda, proti plastičnim vrečkam, proti izsekavanju gozdov… Ampak, ali je res potrebno pomagati planetu, ga celo reševati? Zasejevati gozdove, naseljevati živalske in rastlinske vrste na določena območja, ohranjati mrliče pri življenju,… Nič narobe s tem po eni strani, a po drugi bi se strinjal s tistimi, ki pravijo, da je to višek arogance. Kajti ravno vmešavanje v delovanje planeta nas je spravilo v težave. Nismo vedeli kaj počnemo takrat, in tudi sedaj nimamo niti najmanjšega pojma, kaj počnemo s poseganjem v naravo (naseljevanjem vrst). Narava je vendarle živ in pameten organizem, ki je preživelo že vse vrste katastrof in ni razloga, da ne bi preživelo civiliziranega človeka. Več in bolj slikovito bo o tem povedal nedavno pokojni kolega George (glej spodaj). Potrebno je rešiti človekaČe je potrebno koga reševati, potem smo to mi sami. In ne reševati sebe pred družbo ali sebe pred naravo, ampak primarno se moramo rešiti sami pred seboj - to je edina smiselna pot. Sami pred svojimi mehanizmi, navadami, prepričanji - pred egom. To je vse kar povzroča probleme, in se tega ne bomo osvobodili, če ne bomo naredili najpomembnejšega koraka, potem so tudi vse ostale rešitve zgolj kozmetični popravek. Kajti ta ego, ta občutek odtujenosti, ločenosti, osamljenosti, nezadostnosti, nepomembnosti, nevrednosti,.. nenehna lakota po več, nenehen občutek pomanjkanja, nenehen beg v preteklost in prihodnost,.. to nam je prineslo in še prinaša vse težave. In karkoli je ustvarjeno iz ega, bo prineslo le še več trpljenja - tega pa je zadosti, mar ne? Potem, ko se bomo kot človeštvo osvobodili tega stvora, je vse kar moramo narediti pri pomoči planetu le to, da se mu odstranimo s poti. Da vzamemo toliko kot rabimo za lasten obstoj, tako kot ravnajo vsi ostali prebivalci na planetu, in da pustimo čim manj sledi za seboj, brez onesnaževanje in nespametnega poseganja v naravo - to je vse kar je/bo potrebno narediti, in to nič narediti je ogromen napredek. Včasih je večja modrost nič narediti, biti potrpežljiv ter zaupati. To pa tudi pomeni, da smo se osvobodili ega (kajti ego nima potrpežljivosti in zaupanja v Vesolje), in s tem so se preobrazile ekonomske, socialne in politične strukture. Kajti s trenutnim stanjem teh struktur, harmonija s planetom nikoli ne bo mogoča. Ne podcenjujte nevarnosti ega, niti pomembnosti osvoboditve. To je primarna odgovornost vsakega človeka - kajti, če ne moreš sprejeti odgovornosti za svoje notranje stanje, kako lahko potem pomagač pri zunanjih stvareh, kako lahko iz negativnega stanje sploh ustvariš kaj resnično pozitivnega? George Carlin - Saving the Planethttp://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 blazno fantasticn se mi zdi tole, nad zanimiv, morm mal prebavt, ampak se mi zdi, da se kr v nulo stirnjam! :palec: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Jaz vidim besedno zvezo*reševanje planeta* kot vmesno fazo ozaveščanja, ali razmišljanja...ker ljudje težko prebavimo, da smo sami krivi za vse in je treba sebe v red spravit...če se pa s planetom ukvarjaš vsaj malo, zelo hitro itak prideš do tega V bistvu nič novega povedano, samo malo bolj direktno, ker itak je jasno, da delamo neumnosti za lastne koristi, ki nam ne bodo pomagale, ko bomo šli vsi skupaj v maloro. Tolažimo se s tem, da nas takrat več ne bo, kar je slaba tolažba, sploh, če verjameš v par stvari Skratka: mir moramo dat, ampak ker živimo kot živimo in je to nerealna želja, glede na našo civilizacijo, se pač dela vsaj nekaj tako, da se pazi vsaj malo, kaj delaš..ekologija itd...je poskus spremembe načina razmišljanja, vrata v dejstvo, da je vse na nas (oz. nič)ni poti nazaj, lahko pa omilimo naprej, tko nekako.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Ja res je super razloženo. Vse bi reševali, sebe pa najraje nebi spreminjali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Ja res je super razloženo. Vse bi reševali, sebe pa najraje nebi spreminjali. Kako se pa to nardi? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 to sem vam govoru še preden sem shodu. človek rešuje človeka, ne pa narave in planeta. za večina okoljevarstva in predvsem v zadnjem času novih tehnologij pridobivanja energije, se bije kapitalistična bitka za tržni delež. ker sem človek, sicer temu ne oporekam direktno... oporekam samo spremljajoči razlagi njihove motivacija - kao, da so tako dobri in imajo tako ultra-super-truper namene. najbolj se bojim okoljevarstvenikov in teroristov.... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Kako se pa to nardi? Začneš lahko tko,da gres po drugi poti v službo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Kako bi naredili? Lunin forum razširili na celi svet in ga podali vsem ljudem.Mogoče bi nam pa uspelo premaknit še tako trdnega in neomajanega človeka. Če bi vsi razmišljali kot mi tule gor, bi bilo človeštvo že drugačno.Mogoče bi bil potem dolgčas na tem svet. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 saj LNF je ze skor 'celi svet v malem' ("vesolje v kapljici vode" pa to ) tud tu s(m)o taki in drugacni, bolj in manj socutni, bolj in manj zavestni, zeleci spreminjati druge in svet, resevati.... (*zdajle sem se spomnila, da je nekdo ze odprl nekoc podobno temo in tud podobno pisal, a bolj nekak na duhovito noto, mal zafrkantsko)..nadalje bolj in manj strpni in nestrpni, sledeci tej ali oni ideologiji oz. konceptu... itd.svet v malem.saj zacne se pri tebi, druzina, sosed... in tako dalje.saj nimamo vsi pr seb ze porihtan. mene je tole asociiral na to, kako vsi vsevprek posiljamo ljubezen, vendar sami nimamo ljubezni oz. je ta pogosto *popacena* ali vsaj skopa (ker zajema zelo majhen del spektra ki ga v univerzalnem obvladuje), cisto osebna... in mi bomo posiljal? k je ze seb ne znamo... no tle je pa zlo pdobno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Potem imajo pa še takšni "hinavci" pošiljatelji ljubezni vedno kakšen izgovor v rokavu >zakaj tega sam ne zmore< Nihče tega ne bo zmogel, če se ne bo sam sebe duhovno izpopolnil Za takšne reči so pa spet drugi izgovori. Lunin forum je pa tako ali tako svet v malem.Mogoče samo za intermeco. Vsak dan je veliko gostov na tem forumu.Po eni strani se mi zdijo hinavci, ker ne upajo iz svoje lupine, samo prebrali bi radi in si mislili svoje, mogoče "zavajujoče" misli in želje.Po drugi plati se pa izobražujejo in izpopolnujejo ob dozorelih temah in odgovorih. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Ah dajte no.. saj je vseeno kaj rešuješ sam da rešuješ.. al zunaj sebe al v sebi. Samo da je love do nečesa.. Celo če ne rešuješ tud rešuješ.. Vsak se slej ko prej zave. Da si zvest sebi je največ.. Pa stoprocentno ni odveč če dam še enkrat ta super članek: http://www.pozitivke.net/article.php/Derri...pe-OnkrajUpanja Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nature 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Na koncu koncev:"Tisti pes ki laja, ne grize!Zakaj so vas samo besede,kje so pa dejanja? Citiraj Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Naravo loh pojebemo 100 krat pa se čez ene 100 000 let sploh poznal nav.Ta letnica je mogoče za ns ful velka, za Zemljino zgodovino pa kašelj.Zato pravm da so naši strahovi odveč.Seveda pa to ne pomen da zej pa loh svinamo kjer hočemo.Se razume Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 saj je vseeno kaj rešuješ sam da rešuješ.. al zunaj sebe al v sebi. Samo da je love do nečesa.. Celo če ne rešuješ tud rešuješ.. Vsak se slej ko prej zave. Da si zvest sebi je največ.. Ko rešuješ sebe,rešuješ svet. Vsako drugo reševanje je beg pred samim seboj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Slavoj od 1h 21 min naprej govori od te naše narave in okoljevarstva. narava je človeški ideološki konstrukt... ampak... sej druzga ne more bit. sej tut zvezde vsako noč sijejo, pa večina ljudi raje merkatorjeve reklame na tv buli. ko kura, ki ne ve... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nature 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Ko rešuješ sebe,rešuješ svet. Vsako drugo reševanje je beg pred samim seboj. Totalno zgrešena misel(še en primer osebe ki gleda samo na svojo korist). Vsaj jaz osebno poskušam reševati vse kar je v moji moči(narava),pa zaradi tega ne bežim od sebe,kvečjemu se vračam sam k sebi,se izpopolnjujem,izpolnjujem svoje poslanstvo,ponosen sem nase,sem srečen... Citiraj Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Nature Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Vsaj jaz osebno poskušam reševati vse kar je v moji moči(narava),pa zaradi tega ne bežim od sebe,kvečjemu se vračam sam k sebi,se izpopolnjujem,izpolnjujem svoje poslanstvo,ponosen sem nase,sem srečen... Seveda,zmeri se use začne pr sebi.Več kot pomagaš sebi več lahko potem tudi drugim lahko daš.Več kot v sebi nosiš ljubezni več jo lahko oddajašnaprej in s tem spreminjaš zemljo in njene prebivalce.To je zame pravo poslanstvo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nature 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Seveda,zmeri se use začne pr sebi.Več kot pomagaš sebi več lahko potem tudi drugim lahko daš.Več kot v sebi nosiš ljubezni več jo lahko oddajašnaprej in s tem spreminjaš zemljo in njene prebivalce.To je zame pravo poslanstvo. Točno tako ja! Citiraj Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 točno! preveč mam problemov, s spreminjanjem samga sebe, da bi se oziral na gozdove, vrečke, globalno segrevanje.... ponavad se uprašam: onesnaževanje, a to sploh obstaja? mi dejansko ne delamo stvari, ki bi smetile planet, samo jemljemo jih npr. iz zemlje in dajemo v drugo okolje. Naftni derivati so tolk naravni kot so smreke, plastika ni nekaj vesoljskega ampak ustvarjena na zemlji, iz zemlje onesnaževanje kot tako ne obstaja, obstaja samo spreminjanje razmerji med snovmi na planetu in to planetu ne škodi! škodi pa nam, ki rabmo za živet točno določena razmerja, katera sedaj spreminjamo. Okoljevarstveniki ne ščitijo planeta, ampak svoje riti, zato se požvižgam na vsa ta gibanja... so pa stvari, katerim bi mogoče pa res mal več pozornosti namenil: vojne, nasilje. -Namaar vojne, nasilje kot tako ne obstajajo, obstaja samo spreminjaje razmerij med cloveskimi odnosi na planetu Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 kapica, Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 naš planet ni ogrožen, mi smo tisti, ki smo ogroženi ja, planet bo še zmer okrogel, in še se bo vrtel, dokler ga sonce ne požre.kaj pa vse življenje na njem?ne mi... vse ostalo? Mi smo tisti ki so ogroženi, drži.Planet sam, življenje, kakršno koli že, ni.Skozi vso življensko dobo so živalske vrste izumirale, se rojevale nove.Zakaj bi bili ljudje izjema?Smo samo ena od živalskih vrst, obdarjena tudi z razumom.Ali je to dar ali prekletsvo, o tem bi se dalo debatirat... Karkoli storimo s planetom, uničit ga ne moremo, niti vsega življenja na njem.Ko bomo s svojimi dejanji spremenili okolje do te mere da za nas ne bo več primerno, bomo pač odstranjeni.In življenje na planetu bo teklo naprej, tisto kar bo ostalo in tisto kar se bo za nami razvilo na novo.Dokler ga ne požre sonce, ja, to naj bi bilo čez približno 4 milijarde let. Mislim da je človeštvo trenutno na točki ko mora razmislit in ukrepat takoj.Ali pa se bomo po tem vražjem toboganu smrti spustili do dna in to zelo hitro.Zato se ne strinjam da so razna gibanja za rešitev planeta neumnost, čeprav je delovanje nekaterih res malce naivno.Zagovarjat nevmešavanje v naravo po vsem tem kar smo ji storili z vmešavanjem, je sprenevedanje.Nedejavnost na tem področju bo najbolj škodila nam samim.In če ne rešimo sebe, ne bomo mogli rešit ničesar drugega. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 V današnjih časih so popularna družabna gibanja, ki delujejo na strani planeta. Bojujejo se za zaščito živali, proti onesnaževanju voda, proti plastičnim vrečkam, proti izsekavanju gozdov… Ampak, ali je res potrebno pomagati planetu, ga celo reševati? Zasejevati gozdove, naseljevati živalske in rastlinske vrste na določena območja, ohranjati mrliče pri življenju,… Nič narobe s tem po eni strani, a po drugi bi se strinjal s tistimi, ki pravijo, da je to višek arogance. Kajti ravno vmešavanje v delovanje planeta nas je spravilo v težave. Nismo vedeli kaj počnemo takrat, in tudi sedaj nimamo niti najmanjšega pojma, kaj počnemo s poseganjem v naravo (naseljevanjem vrst). Narava je vendarle živ in pameten organizem, ki je preživelo že vse vrste katastrof in ni razloga, da ne bi preživelo civiliziranega človeka. Več in bolj slikovito bo o tem povedal nedavno pokojni kolega George (glej spodaj). Potrebno je rešiti človekaČe je potrebno koga reševati, potem smo to mi sami ...[/url] Popolnoma drži, da je ekološko stanje planeta odraz našega notranjega kaosa, ampak ko pogledamo tempo, v katerem se tajajo ledeniki, spreminjajo vzorci padavin (v Afriki so zato zaradi suš trenutno ogroženi milijoni, če pa do podobne spremembe pride nad Azijo, bo šlo za milijarde), širijo puščave ..., ne bi stavil na proces odpravljanja ega pri človeštvu, ker bomo šli u kurac prej, predno bo prišlo do sprememb, ki bi pomagale planetu.Spomnimo se kozmičnega zakona - kakor zgoraj, tako tudi spodaj in ga uporabimo za primerjavo zdravja človeka in planeta. Na fizično zdravje človeka pozitivno vplivamo s spremembo energijskega stanja (avričnega polja), a velja tudi obratno - če zdravimo fizično telo, se izboljša njegova avra. Podobno je s planetom - trud posameznikov, ki skušajo kaj narediti, se odraža ne le na fizični in energijskih plasteh planeta, ampak mic po mic vplivajo tudi na kolektivno zavest človeštva in izboljšanje njegovega odnosa do planeta. Zato mi je pisanje, da so takšni posegi nepotrebni, totalka mimo. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 Spomnimo se kozmičnega zakona - kakor zgoraj, tako tudi spodaj in ga uporabimo za primerjavo zdravja človeka in planeta. Na fizično zdravje človeka pozitivno vplivamo s spremembo energijskega stanja (avričnega polja), a velja tudi obratno - če zdravimo fizično telo, se izboljša njegova avra. Podobno je s planetom - trud posameznikov, ki skušajo kaj narediti, se odraža ne le na fizični in energijskih plasteh planeta, ampak mic po mic vplivajo tudi na kolektivno zavest človeštva in izboljšanje njegovega odnosa do planeta. Zato mi je pisanje, da so takšni posegi nepotrebni, totalka mimo. la Se strinjam,samo to je reševanje posledic in ne vzroka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 Se strinjam,samo to je reševanje posledic in ne vzroka. Nisi dojel poante - z reševanjem posledic postopoma korigiramo tudi naš odnos do planet (princip 101 opice) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.