Skoči na vsebino

Kdaj je ženska ženska...? ;)))


Cat

Recommended Posts

No, take stvari me zanimajo, hm icon_smile_shy.gif

Se mi dozdeva, da smo zadnje čase vse bolj "enaki", mislim, kar se spolnih vlog tiče, s tem mislim, da od moških vedno bolj pričakujemo sočutje, nežnost, občutljivost, ženske pa naj bi bile vedno bolj uveljavljene v poklicu, odločne, emancipirane.... Ali se vam mogoče dozdeva, da smo ženske s pretirano "emancipacijo" (ne govorim, da bi moralo biti tako kot pred 50 leti...) izgubile tudi pomemben del svoje ženstvenosti?

Zanimajo me predvsem moška (recimo Pokowčevo, hehe), pa tudi ženska mnenja.

Cat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 248
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mislim , da je prav da je do tega prislo (enakosti spolnih vlog) in da so zenske sploh dobile "pravico" bit enakopravne .

 

Torej jim je omogocena (pa verjetno se ne povsem) enakopravnost.

 

Sedaj lahko torej same izbirajo kaksno vlogo bodo igrale.Torej koliksen del svoje "zenstvenosti" bodo ohranile. Seveda se lahko pojavi vprasanje prevelike "izgube" zenstvenosti v prihodnosti nasploh, ampak kot sem ze rekel sedaj lahko same izbirajo.

 

In to je pomoje pomembno.

 

 

 

 

LP

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ženska se počuti takrat polna´ ženska, ko izpolni svoje poslanstvo, pravjo .Morda je današnja´ misel tradicionalna vrednota pomešana z modernim karierskim vzklikom´.

 

.. torej da si pridobi´ Svojo Familjo.

danes menim, da je ženska preveč nepravilno zaščitniška to pa zato, ker je preveč ozaveščena, ker ji sistem preveč ugodnosti ponuja. Na koncu pa sploh ne zna i zbirati.

 

pokowc

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hmm, mislim da je zavestna izbira stvar vsakega posameznika.

 

Pomembno je, da ta posameznik VE da lahko izbira.

 

Tako je tudi od vsake posamezne zenske odvisno, kako se bo "vklopila" v danasnjo situacijo o kateri govori Cat.

 

Ce bo torej njen "nivo" osebnostne rasti nizek, se bo prepustila v morebitno "moderniziranje" zenske in torej opustila del svoje "zenskosti".

Ce pa je njena osebnostna rast na vecjem nivoju, bo seveda ravnala v skladu z NJO samo, in se torej prepustila "modernizirati" do tocke ki jo bo sama zacutila,postavila.

 

Pomembno se mi pa zdi prav ta "moznost izbire" za zenske, in z zanimanjem pricakujem njene posledice. Ampak kot sem ze povedal se mi zdi vse skupaj le stvar posameznice, (predpostavljeno da, taksne seveda , ki premisljuje o sebi).Ostale pa tako ali tako "drugi" vodijo.

 

 

LP

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Men se ne zdi, da ženske z emancipacijo zgubljajo ženstvenost. Ravno nasprotno, mislm da jo s tem pridobivajo. Predstavljam si namreč ženske, ki so (bile) brez pravic, ostajale so doma kuhale, pospravljale, skrbele za otroke in služile možu. Te ženske so sicer opravljale "ženska" opravila, ampak a so bile zato ženstvene??? Ne, prej so bile zavite v rjuhe, ali pa vsaj krila, ki segajo čez kolena. Niso hodile vn, za moža pa tudi ni bilo treba povdarjati svoje ženstvenosti.

 

Zdi se mi,d a je današnja moderna ženska lahko še zlo zlo ženstvena, tut če gradi na karieri in je v tem uspešna, avtoritativna... Je pa seveda spet vprašanje, kaj posameznik smatra za ženstvenost. Mnogi bi še zmer raj vidl svojo babo za štedilnikom, kokr pa v službenem kafiču na kavici po napornem delavniku.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V tem življenju smo si izbrali spol kot smo si ga. Verjetno imamo za to posebne razloge. Mogoče lahko bolje izrazimo svoje talente ali pa lažje izkusimo kakšno izkušnjo ki jo potrebujemo.

 

Če pa se želimo izraziti v popolnosti pa moramo najti v sebi ravnotežje med moškim in ženskim principom, ne glede na spol. Če hočemo biti res mi, popolni v svojem bivanju je ključnega pomena to ravnovesje. Veliko moških in žensk že išče to ravnotežje ali ga je celo že našlo. Zato tudi toliko čustev pri moških in toliko moči pri ženskah. Se pa velikokrat zgodi, da ženske v svoji emancipaciji pozabijo na svoj ženski princip in delujejo samo iz moškega, se pravi iz moči, pa ne notranje, ampak čiste fizične moči. V današnjem, še mnoškem svetu se verjetno ženske težko uveljavijo z ženskim principom v podpori moškega, prav tako to velja za moške.

 

Kljub vsemu pa je takih ljudi vedno več, tudi na vodilnih položajih, kjer se drugače pričakuje bolj moški princip.

 

Prava ženska, ki je ženska kot tudi pravi moški, ki je moški ima oba principa uravnovešena in uravnotežena. Tako ima lahko eden ali drugi polno življenje na vseh področjih. Lahko se v polni luči izražamo v fizičnem svetu.

 

andrej

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sama bom na to odgovorila iz čisto praktičnega primera.

Se je zgodilo pred nekaj leti, ko smo prenavljali stanovanje. Stanujemo v četrtem nadstropju in nobenega dvigala.

Pa je bilo treba staro pohištvo zvleči dol in novo gor...sem in tja. In jaz kot enakopravni član družine sem seveda pomagala vlačiti starine po stopnicah navzdol. In tako natovorjena z elementi, cela prepotena, razmršena...me lepo v drugem nadstrupju zaobideta dve albanki. Niti slučajno nisem nacionalist, ali pa kaj takega - samo primer. Lepo poštimani, visoke pete...za njima pa njuna moža. Natovorjena z vrečkami. Edino, kaj sta držali oni dve je bila njuna torbica. In mi ni dalo miru pa pravim svojemu: "Si videl? Vzemi si vzgled...Njima prav gotovo ni treba nositi teh starih elementov!"

Se mi boljša polovica rahlo nasmeji in pravi: " Ti draga moja, si pa svobodna..."

Sem torej izgubila svojo ženstvenost? In resnici na ljubo, raje vlačim stare elemente, kakor cele dneve preždim zaprta v sobici s pletenjem v rokah. To namreč ti dve ženskici počneta cele dneve...

 

 

 

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ženska je takrat, ko se počuti žensko. Še bolj se pa počuti, če ji prihaja sami od sebe. Da pa to doseže, se mora obnašati in čutiti kot ženskaicon_smile_cool.gif. V odstopanju od tega, hitro najdem kateri ne prideicon_smile_evil.gif.

 

In oh, kaka užaljenost nastopi!icon_smile_big.gificon_smile_wink.gif

 

Do ženske se res potrudim, saj je v (povečinoma) v skupnem interesu, da se imata fajn. icon_smile_approve.gif

 

Tipična lastnost ženske je da jo ima mokro pa ne zarjaviicon_smile_wink.gif. Najbolj, čudno pa je, če je suha zarjavi. Pač čudeži narave!icon_smile_wink.gif

 

Lep pozdrav!

 

 

 

Kljuka

Lep pozdrav!

 

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Začuda se strinjam s Kljuko.

Spolno zadovoljena ženska izžareva nekaj. Vidi se po lesku v očeh, hoji, nasmešku. In tisto nekaj tudi izžareva. Ženskost. Ženstvenost. Seveda - igranje orgazma škodi kvečjemu ženski sami, posledično tudi moškemu. (nastopi njegov ego).

Isto z Pokowcem. Kajti glej grozo, kadar ne stopi ob pravem trenutku, enkrat, dvakrat,...desetkrat...smola. (on pa prav gotovo ne izžareva tisto nekaj?!)

Pozdrav

 

 

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

quote:

Začuda se strinjam s Kljuko.

Spolno zadovoljena ženska izžareva nekaj. Vidi se po lesku v očeh, hoji, nasmešku. In tisto nekaj tudi izžareva. Ženskost. Ženstvenost. Seveda - igranje orgazma škodi kvečjemu ženski sami, posledično tudi moškemu. (nastopi njegov ego).

Isto z Pokowcem. Kajti glej grozo, kadar ne stopi ob pravem trenutku, enkrat, dvakrat,...desetkrat...smola. (on pa prav gotovo ne izžareva tisto nekaj?!)

Pozdrav

 

 

natalija


 

ej, nataly,

 

vidiš, kako se da moškega razveselit. Ko ženska hlini orgazem izginja moški ego. Mogoče si to mislila?

 

Tako krasno si opisala srečno žensko! Pritisk je kar narastel.... Tako žensko "se nosi po rokah"!

 

Glede tega, da se "decu" ne digne sta pa kriva tudi oba. Če je ženska kastrata (beri frigidna), moškemu podzavestno ne gre da ga bi vtaknil noter. Strah da mu ga odreže. In tako postane tisto znano "Gliha skup štriha." Je pa tudi res, če moškemu ni do ženske, kot ženske, mu vseeno stoji. Pa spet pridemo do neobčutljivosti. Dosti žensk je zaradi takih frigidnih ali pa ima hude spolne motnje. Pa spet pridemo to tistega "Gliha skup štriha". Po drugi strani pa se ženska od mame nauči dobiti penis in če ima mama probleme, jih bo po vsej verjetnosti imela tudi hčer.

 

Ker pa se ženska prilagaja moškemu (beri je podrejena)zavestno ali podzavestno je to zelo hud problem in začaran krog.

 

icon_smile_approve.gifTvoj pogum in boj za sebe pa zelo cenim. Se ti pa posledice zločina še sedaj poznajo. Kar bodi naprej pogumna! Le tako naprej!icon_smile_approve.gif

 

Lep pozdrav

 

 

Kljuka

Lep pozdrav!

 

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

KAKO KOGA OSREČITI icon_smile_question.gif

 

Zenske menda pravijo da ni treba dosti...

 

icon_smile_tongue.gif 1. del icon_smile_tongue.gif

 

Da bo ŽENSKA z vami srečna, morate biti:

 

icon_smile.gif 1. prijatelj

icon_smile.gif 2. druzabnik

icon_smile.gif 3. ljubimec

icon_smile.gif 4. brat

icon_smile.gif 5. oce

icon_smile.gif 6. ucitelj

icon_smile.gif 7. vzgojitelj

icon_smile.gif 8. kuhar

icon_smile.gif 9. zidar

 

icon_smile.gif 10. vodoinstalater

icon_smile.gif 11. mehanik

icon_smile.gif 12. dekorator notranjih prostorov

icon_smile.gif 13. stilist

icon_smile.gif 14. seksolog

icon_smile.gif 15. ginekolog

icon_smile.gif 16. psiholog

icon_smile.gif 17. psihoanalitik

icon_smile.gif 18. psihiater

icon_smile.gif 19. terapevt

 

icon_smile.gif 20. drzen

icon_smile.gif 21. organiziran

icon_smile.gif 22. dober oce

icon_smile.gif 23. cist

icon_smile.gif 24. simpaticen

icon_smile.gif 25. atletski

icon_smile.gif 26. ljubec

icon_smile.gif 27. pozoren

icon_smile.gif 28. kavalir

icon_smile.gif 29. inteligenten

 

icon_smile.gif 30. poln fantazije

icon_smile.gif 31. kreativen

icon_smile.gif 32. sladek

icon_smile.gif 33. mocan

icon_smile.gif 34. razumevajoc

icon_smile.gif 35. toleranten

icon_smile.gif 36. oprezen

icon_smile.gif 37. ambiciozen

icon_smile.gif 38. sposoben

icon_smile.gif 39. korajzen

 

icon_smile.gif 40. odlocen

icon_smile.gif 41. zanesljiv

icon_smile.gif 42. spostljiv

icon_smile.gif 43. zagrizen

icon_smile.gif 44. poln komplimentov

icon_smile.gif 45. hoditi po nakupih z njo

icon_smile.gif 46. ne delati problemov

icon_smile.gif 47. zelo bogat

icon_smile.gif 48. ne tezak

icon_smile.gif 49. ne gledati drugih

 

Obenem mora MOŠKI paziti, da:

 

icon_smile.gif 50. ni ljubosumen, kljub temu pa ne nezainteresiran

icon_smile.gif 51. mora se razumeti s svojo druzino, ampak ne sme jim namenjati prevec casa

icon_smile.gif 52. da njej prostor, ampak se mora hkrati sekirati, kam ona gre

 

Ob vsem tem je zelo pomembno:

icon_smile.gif 53. ne pozabiti naslednjih datumov :

icon_smile_blush.gif obletnica (poroke, zaroke, prvega poljuba...)

icon_smile_blush.gif diplome

icon_smile_blush.gif njenega goda

icon_smile_blush.gif njenega rojstnega dne

icon_smile_blush.gif rojstnega dne njene najboljse prijateljice (ampak ne pokazati prevelikega interesa v tem, samo omeniti pravi dan)

 

Na zalost icon_smile_sad.gif tudi ce spostujete vsa navodila,

vam ne moremo garantirati 100%, da bo ona res srecna,

ker bi se lahko nenadoma pocutila potopljena v zivljenje prevelike popolnosti,

ki jo dusi in bi zato utegnila zbezati s prvim "izkoriscevalskim-butastim-kretenskim-osladnim-idiotom", ki bi ga srecala...

 

Verjetno je zato Bog rekel: "Ljubi jo!", ampak nikoli ni omenil "Razumi jo!".

 

icon_smile_tongue.gif 2. del icon_smile_tongue.gif

 

Kako zenska osreci moskega:

 

icon_smile_cool.gif 1. pride gola...

icon_smile_cool.gif 2. prinese hrano in kaksno pivo

 

THAT is IT icon_smile_wink.gif

 

Elena

 

P.S. Malo icon_smile_clown.gif pa mora biti, kajne dragi moji icon_smile_big.gif

Helena

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pa tut to, če je ena oseba bolana, zihr se izgubi potem tut apetit, ane.

vso energiju je treba nato vlagat v zdravje. očitno nima druga oseba volje več da bi maširala´ v skupno zvezo. raje se odkupi´najslajšemu oprijemu drugega. menim, da bit zvest poželjivo zaradi stanja nekoga bližnjega, ki je nesposoben občevat partnerja; a se tukle postavi vprašanje privoščljivosti izvenzakona ali avtomatsko obsojanje nesposobnosti_

 

pokowc

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

quote:

Ženske so šle s to butasto emancipacijo tako daleč, da same več ne vejo kaj bi s sabo, rezultat tega pa je nezmožnost imeti harmoničen odnos z moškim(i). Se do neke mere strinjam z Rugljem, ko pravi, da so danes ženske histerične in nevemkaj še... Malo je takih, ki so zadovoljne s sabo in se ne trudijo za vsako ceno nekega hudiča dokazovat!

 

Bobnar


 

Pozdravljen Bobnar!

 

No, jaz se kot ženska s tabo niti z Rugljem NE STRINJAM in njegovih mnenj nikakor ne akceptiram, ker so resnično icon_smile_dissapprove.gif in menim,

da je tako pri moških kot pri ženskah nekaj takšnih in nekaj drugačnih, pisan svet...

 

Mislim, da ni najbolj pametno kar tkole posploševati.

 

Kdo se mora dokazovati permanentno, pa lepo vidimo pri politikih,

če sem prav informirana je večina MOŠKIH,

ki pa so v otroštvu odvisni od mame,

potem pa od žene pa še ljubice,

malo je takih,

ki si znajo sami gate prati in kuhati icon_smile_wink.gif

 

A se strinjaš s tako črno-belo projekcijo icon_smile_question.gif,

jaz osebno NE,

saj je svet PISAN, RAZNOLIK, BARVIT in z njim tudi mi vsi

 

"Kar seješ, to žanješ!" icon_smile.gif

 

Pa vso srečo BOBNAR! icon_smile.gif

 

Elena

Helena

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Večino dneva preživim v službiicon_smile_sad.gif v pretežno fantovski družbi, ženski sva v manjšini (2/20). Zaradi tega nisva prav nič bolj ženski, ampak vedno bolj pobalinski... icon_smile_evil.gif Prmejduš, hehe, kaj bo iz tega ratalo? icon_smile_shock.gificon_smile_big.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

po moje je bil´´moški emancipiran javno´ takrat, ko je dojel ,da je lahko fizično močnejši-maskulativni´ od ženske.

sam se je nekak označil za boljšega. ker je Samo videl in nagonsko čutil.

danes morda´moški bolj ceni žensko ,zato jo gleda tut bolj globijnsko.

 

pokowc

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

icon_smile.gificon_smile_evil.gifMalo sem zasledil zanimivo debato. Rugelj, c c c c. Ne veste, da je on buzi? To vam marsikaj lahko pojasni o njegovem vedenju in odkritem sovraštvom do žensk. Kot vsak psihopat zna dobro manipulirati z ljudmi. Da pa je obstal, je zaradi tega, ker pozna homoseksualna razmerja v partiji in kasneje v njenih naslednicah. Je zelo koristno vedeti, kdo je že imel penis v smrdljivem anusu, kakor pravi.icon_smile_shock.gif

 

Emancipacija. Ta pojem spoloh nič ne pomeni. Borke za ženske pravice so frigidne babe ali pa lezbike. Ni drugega!

 

icon_smile_approve.gifNajlepši opis srečne ženske je pa dala natalyicon_smile_approve.gif. Človeku kar zaigra srce. Vedno se bom trudil osrečevati!icon_smile_cool.gif

 

Lep pozdrav!

 

Kljuka

Lep pozdrav!

 

http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

quote:...malo je takih, ki si znajo sami gate prati in kuhati icon_smile_wink.gif

Elena


 

pomoje pa jih ni malo, ki si znajo sami gate prati in kuhati.

verjetno je vec tistih, ki so custveno odvisni od zenske,

in ne toliko kakor fizicno, kar je menda obratno?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Kljuka! :)

 

 

Zdaj pa še nekaj. Na to sem že skoraj pozabila, čeprav sem se kar malo - skoraj zgroženo smejala temu. Spet Albanska družina(zgleda, da jih bom posvojila).

Imajo dva sinova. Zgledajo čisto ok. Ženska, kakor sem že prej omenila, urejena, poštimana - lepa ženska. Mož, dela nekje (ne vem natančno), otroci-dva sinova- v šoli.

Pa je bil starejši v razredu nekaj poreden in ga je učiteljica(moja prijateljica), vpisala in ta vpis tudi zabeležila v beležko, rekoč, naj da v podpis staršem.

Naslednjega dne fant junaško stopi pred njo in ji pokaže beležko.

Podpisal jo je sam.

Učiteljica se rahlo zamisli. Mogoče pa ni dobro razumel.

"Ali ti veš, da bi ti morala podpisati oče ali pa mami?"

"Ne, mama pa že ne!" je močno ugovarjal dečko.

"Kako da ne mama?" učiteljica je že kar začudena.

"Zato, ker ne. Ata je na Kosovem, potem sem jaz, nato mlajši brat in ŠELE POTEM MAMA!" ....

 

Mogoče bo kdo rekel, da se to nas ne tiče. O pa se nas. Nenazadnje se dogaja v moji neposredni bližini.

Opazujem jih, kako kot samoumevno vzamejo to, da se moški peljejo z avtomobilom, one pa gredo peš. (pa čeprav ne rabijo prenašati elementov).

Da o službi niti ne pomislijo. Čeprav lahko cele dneve buljijo v mehiške nadaljevanke in se poneumljajo zraven. Glavno, da so doma.

 

Potem pa nekdo reče, da pretiravamo! (verjetno bom s slednjim "ponovno" razočarala Kljuko, vendar tako pač je).

 

Pozdrav

 

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lep pozdrav NAtalija!

Na problem si opozorila, nisi pa nakazala nobene rešitve. Mislim, da bi morali vsi, ki kakorkoli pridemo v stik s tako družino, prispevati vsaj drobec k temu, da bi se družina pričela obnašati primerno okolju, v katerem živi sedaj. Če bomo vsi neprizadeto samo opazovali, kako Albanci v Sloveniji nadaljujejo z mačističnim obnašanjem, ki so ga prinesli kot popotnico iz "svojih" krajev, bomo tudi pri nas lahko doživeli kamenjanje, kakor se zna zgoditi v Nigeriji. Tudi ti, Natalija, lahko otrokom kaj poveš, šola pa seveda tudi. Sydney Smith je napisal misel, ki se opisani situaciji lepo prilega in sicer: "Največja napaka je, da ne narediš ničesar, ker lahko narediš le malo".

 

bigm

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

 

bigm

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zakaj dajem primerjave z Albanci? Res mi živijo v neposredni bljižini. In kot takšne jih pač najlažje opazujem. Ker pa po svetu hodim z odprtimi očmi vem kaj se dogaja tudi v Skandinaviji.

In ne misli si Bobnar, da je tam vse ok. Kajti tam je nastala druga skrajnost. Iz ene skrajnosti pelje pot samo v drugo...Če moški izgubi "moškost" in postane tisto kaj ni...(če silom prileke postane, varuška, gospodinja, ker se ženski delo bolj izplača, če čuti, da izgublja moč, njegove frustracije udarijo nekje ven - v pogostih izletih s trajektom preko morja...)Recimo.

Nobena skrajnost ni dobra. Nikdar.

 

Vendar se mi danes ne da. Priznam. Zunaj je čudovit dan, jaz pa imam nekoliko težko glavo od...(kostanjev)...haha. Čas trgatev je tu..

Bom kdaj drugič več povedala.

 

Pozdrav

 

 

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...