Skoči na vsebino

Polnočni klub

nosorog

Recommended Posts

Jaz pa sem ob shaltanju programov nenadoma zagledala Nosoroga. xDDx

Me zanimal mal, poslusala Marjana Ogorevca (:palec: - se podpisem pod vse, kar je v tistem izseku dejal

pa se vidi se mu, da dela z ljudmi, ker je bil suveren (a vseeno dovolj *skromen*) in stvaren in tekoc.

Potem sem videla nekaj Eme Kurent (saj ni slabo govorila, mal ni pasala v kontext oz. so ble cist druge vibre, po 2. strani je pa prinesla mal 'zenskega aspekta'), in zlo mikro Nosoroga... nestrpno cakala k(d)aj bo se kej.

Potem je bla v glavnem Vida Petrovcic, me je zacudilo, da glede na to, da pripravlja tako oddajo in da se zdaj tud sama mal bl *ukvarja z duhovnostjo in zdravjem*, se mi je zdela skorajda odklonilna in celo mal 'nesramna' nekje, tko, 'neopazno'.

recimo je rekla: vsi ste neke knjige prinesli s sabo... pa mi je bil ta ton zhaljiv, nenazadnje sama nenadoma pise knjige (no jaz vem za eno).

Onega Gregorja pa nisem niti enkrat videla civknit.

Potem mi je postalo dolgocasno oz. ni blo kompleksno, ne prevec pasajoce z nicimer... pa sem sam vsake tolk se se mal povrnila kuknit....

pa sem (morda krivicno, netocno, nepopolno) povzela, da ni blo velik ne novga, ne o zitnih krogih, mal nepovezanega, ampak cist ok debatkica.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 85
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

kot ti recimo? x:Dx

xg:Dx Pojma nimaš, kaj jest počnem

Glede oddaje:

ja Nosko, res si bil dost nerazumljiv.Bi človek skor mogu ene parkrat nazaj zavrtet pa pogruntat kaj si hotu povedat :).Drgač pa kul debata.Mislm da manjka pri nas ena taka oddaja ala clon hrvaške Na rubu znanosti z nekim takim voditeljem.Mislm da bi fajn zajel vso slovensko "smetano" teh ezoteričnih zadev in jim dal pečat v slovenskem prostoru.

plus se en vtis.. cist tko, *energetsko*...

mal togo in nesprosceno, mal morasto vzdusje (so hotla naredit, sodim, mal misticno, vendar jim ni ratal, izpadlo togo, "slovensko")....

npr. ze po govorici telesa bi lohk marsikej sklenil, ce bi tko gledal (jaz sem zdajle si v glavi posnetek nazaj predvajala, pac od videnega); velik vklescenih drz, prekrizanih nog, nagibanje in od-gibanje... xDDx in tako dalje....

no sej zato sem tud shaltala (k pac rajs gledam kak dober film v petek zvecer kot pa eno debato oz. me mora slednja tok pac pritegnit... pa me zal ni, ker bi zlo rada vidla tud Nosoroga kej vec povedat, k ga cenim kot avtorja in se mi zdi, da bi utegnil bit zanimivo in cvrsto, kar ma za povedat - vendar kot sem napisala, ga prakticno nisem vidla govort)....

No edini ki je bil skoraj popolnoma sproscen (pac najbolj mozno v dani atmosferi) je bil Ogorevc.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, mene je tud zmotilo. ogromen plac, prazen... skor mal scary...

sem glih ujela, ko je Kurentova okrivila luno v kozorogu za morasto vzdušje :)

pa nisem glih gledala.. premal sledila, tko da nimam pojma če je imelo povedano kak smisel, sem v bistvu sam Noskota hotla videt (in v bistvu - slišat kak glas ima x:Ix mi tole nekak ful pomembno pri ljudeh.. kak glas imajo.. no, tlele nisem bla razočarana, precej tko, kot sem si predstavljala..)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

mi tole nekak ful pomembno pri ljudeh.. kak glas imajo..

hecn. men tud. ZELO. x!x xyesx

(*to je bil celo razlog mojega zacetnega ne-prevec-navdusenja nad Ogorevcem -sam glas-, a sem se *navadla* oz. izkljucila pri sebi ta del svojega zvocnega dojemanja x:)x)

Ja, Nosorog pa ima zares kul in prijeten glas, men tud vsec. Mocen, jasen, artikuliran.

ce govori. to bi moral bit logicn in samoumevn, pa zal ni.

Picasso

sem gledala... xDDx

Jp vsega po malem...uf no Nosorog a si imel ti tremo ...ali pa si hotel v parim minutah preveč povedat. xDDx . Mal nerazumljiv si bil...

Daleč od tega, da bi imel tremo (imam za sabo okoli 35 TV oddaj), vse skupaj je izpadlo nekoliko neorganizirano zaradi drugih razlogov. Ko smo se za oddajo menili, je bilo mišljeno, da bomo gostje en možakar, ki je bil očividec NLPja, Majan in jaz, udarna tema pa je bila nenavadne stvari v Prekmurju (torej predvsem žitni krogi, NLPji in zdravilni parki (Bukovnica). Dan pred oddajo sem poklical Vido Petrovčič, da se konkretneje zmenim, kje se dobimo, pa mi je povedala, da bosta namesto NLP možakarja, gosta oddaje Ema Kurent in realijanec Gregor. Tako je recimo izpadlo, da sem se jaz pripravil za žitne kroge in NLPje (tu sem imel ene par zanimivih stvari, recimo izjavo enega bivšega visokega oficirja NASE, da prihajajo NLPji iz drugih dimenzij). Vse pa je izpadlo drugače. Marjan se je temi žitnih krogov zavestno odpovedal in je govoril le o zravilstvu - govoril je relativno malo, ampak izključno iz svojega področja in zato suvereno. Tudi Ema se na žitne kroge ni pripravila, ampak govorila le o astrologiji. Ne glede na to, da se niti Marjan niti Ema z žitnimi krogi ne ukvarjata, je morda škoda, da sta se udarni temi odpovedala - ne gre za to, da bi morala o tem povedati kaj revolucionarnega, ampak za to, da gledalce zanima, kaj o tem mislita!

Najbolj narobe se mi torej zdi to, da - vsaj midva z Marjanom - do zadnjega dne nisva vedela, s kom se bova v oddaji pogovarjala, ko pa je oddaja zalaufala, pa jo pravzaprav Vida Petrovčič glede na to, da Marjan in Ema v udarni temi nista sodelovala, niti ni mogla drugače voditi, kot jo je. Gregor realijanec je za oddajo pripravil, kar je pripravil, verjetno pa, glede nekaterih realianskih stališč, še ni slišal takšnih protiargumentov, zato z diskusijo ni nadaljeval. Jaz pa sem recimo ene stvari (dvakratna replika Gregorju) povsem improviziral, saj sem za tega gosta prepozno izvedel, da bi se nanj pripravil - slučajno pa sem relativno pred kratkim iz neta zloudal njihovo knjigo in si jo malce ogledal, zato sem poznal njihova glavna stališča. Pri možnostih nastanka žitnih krogov pa sem morda stvari preveč zapletel z modulacijo, svetlobo in frekvencami:. Ampak - žitni krogi niso moja specialnost, a če si povabljen v oddajo, v kateri je to udarna tema, pač poveš, kako o tem razmišljaš. Pa šta bude x:Dx x:Dx x:Dx

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

aha.. si zlo stvarno vse razlozil v temle postu. :palec:

Verjamem, je pogosto tako.

mene tud najbolj razjezi, ce me npr. nekam povabijo en vecer ali pac tik pred oddajo, al pa mi ne povejo, za kaj tocn bo slo oz. vseh zame potrebnih okoliscin.

Picasso

Najboljši del oddaje je bil, ko je Nosko definiral, kaj pomeni biti ustavrjen po božji podobi. Najbolj medel pa je bil Ogorevc ("gledamo nevidne svetove"). Posrečeno je bilo videti nezmožnost koncepiranja usode in svobodne volje tako, da bi imelo smisel. To itak še nikomur ni ratalo. :vio:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

:fiju:

super, ne morem izrazit dovolj sočno svojega navdušenja....osebno v živo srečala že g. Noskota, ga.Emo, ga.Vido.....

g.Ogorevca poznam samo iz njegovih zapisanih del, g.Krivino prvič

torej Nosorog je car, brez da bi uporabljal abecedo tv pojavljanja, torej- zato obstajajo jasna navodila kako se pred kamero sedi, giba etc

je naredil fantastičen vtis, sproščen, skoncentriran, simpatičen, z veliko zakladnico znanja, škoda le da so tehniki popačili njegov šarmantni glas, preko drugih mikrofonov sem slišala že bolj žametno inačico

drugače pa žalibog tipičen vodnar x:Dx najbolj mi je bila všeč ona replika, ko je butnil: Ja kaj si pa vi mislite, če je Bog naredil svet, da mu je problem nardit par žitnih krogov!

Ga. Ema tipična tehtnica , ugaja, šminkira, etc se trudi narediti dober vtis

prav to me je najbolj motilo, hlastno in hitro govorjenje- o njenem znanju astrologije ne morem kaj dosti, lahko pa rečem le , da si je naredila dobro reklamo

g. Ogorevc me je fasciniral, sicer ne vem kaj je - sam ko da bi bil lev, ne samo s svojo pojavo (lasje), ampak z mirnostjo in dostojanstvom, vzravnan etc resnična škoda, poleg vsega kar nam kanalizirajo v glavo preko TV, da so take stvari o katerih in na način kakor je povedal ne pojavlja pogosteje

mladenič g. Krvina mi je bil na prvi vtis, zelo mlečn, bi se reklo premlad, ko pa je začel govorit, jim je dokaj suvereno pariral...

g.Vida- ima pač svoj stil, cenim jo ker zna bit pikra, moti pa me, pa ne sam v tej oddaji, moti me ker je premalo s p o š t l j i v a

kakorkoli že , menim da je to del poklicne novinarske etike....

**

suma sumarum vsi gostje so govorili o isti stvari- o nečem kar občutimo , pa vendar še ne poznamo- čudež je to, kar še ne znamo razložiti

navdušena :palec: in si želim še x;)x predvsem vseh treh udeležencev moškega spola in sem jako hvaležna , da je Nosorog opozoril na to oddajo, ker se TV drugače izogibam ko hudič križa, bi šlo mimo mene

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

mene j bl motilo to, da se v bistvo o tistem, kar naj bi bila tema, niso skoraj nič pogovarjali.......to kar sta "naša" pvedala že tko dost vemo in za silo poznamo njuno delo, ta mlad ni kaj dosti pokazal (sem pričakoval da nas bo prikazal bolj kot neke programirane robotke za dušo), astrologinja j bla pa čista reklama....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

x^x

samo toliko Tomaž, glede na to da me z Arielom fotrajo durh no durh in ostalimi reklamami....v glavnem meni se je zdelo, da je ta oddaja dosegla svoj namen...

zraven mene je gledalo to oddajo še nekaj folka in vsi niso imeli pojma o ničemer...

v glavnem če te pokaže RTV Slovenija v taki oddaji.... pol obstajaš za večino

in poleg vseh nebuloz ki ji vsakodnevno poslušam in gledam so zame bili carji sploh pa ker je Nosorog že napovedal, kako so vse na hitro in improligaško skupaj spravili

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

x^x

samo toliko Tomaž, glede na to da me z Arielom fotrajo durh no durh in ostalimi reklamami....v glavnem meni se je zdelo, da je ta oddaja dosegla svoj namen...

zraven mene je gledalo to oddajo še nekaj folka in vsi niso imeli pojma o ničemer...

v glavnem če te pokaže RTV Slovenija v taki oddaji.... pol obstajaš za večino

in poleg vseh nebuloz ki ji vsakodnevno poslušam in gledam so zame bili carji sploh pa ker je Nosorog že napovedal, kako so vse na hitro in improligaško skupaj spravili

Ja lia ni blema...saj je ........ pokomentiral sem samo tisto, kar pa v resnic ni blo...žitni krogi...saj Ogorevčeva in Nosorogova znanja že tko leta spremljamo in kapo dol obema, meni je predvsem Nosorog ogromno dal, čeprav mu po strokovnosti ne pridem niti do nohtov na nogi....oddaja je bila dobra, le naslov bi moral biti drugačen....

gledu. nosorog je z lupljenjem krompirja povzeu heideggra x:Dx :palec:

ok. meni je bilo vse zelo razumljivo in tudi zanimivo, ker se te tematike lotevam nekako z drugih strani, kot je pa to v današnjem času bolj popularno. ampak cilj je pa isti. predvsem sta mi bila zanimiva nosorog in oni terapevt ne njegovi levi.

kar se pa astrologije tiče bom pa raje zadržau svoje mnenje... ona tipica je astro opredelila celo za znanost v isti vrsti z geometrijo x:o)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

mene j bl motilo to, da se v bistvo o tistem, kar naj bi bila tema, niso skoraj nič pogovarjali

Temu je v dobršni meri botrovalo dejstvo, da se potem, ko je očividec NLPja prihod odpovedal, Vida ni odločila za to, da to temo sploh začnemo. O žitnih krogih pa smo glede na to, da Marjan in Ema nista sodelovala, po mojem povedali dovolj.

:fiju:

navdušena :palec: in si želim še x;)x

Da popravim pretirano custveni vtis iz prejsnjega posta... x:o)x

Seveda bo tole moje osebno mnenje in kaksne projekcije najbrz zraven..

V uzitek mi je blo nosoroga poslusat, zaradi zakladnice znanja in to mi je blo kot da bi iz besede v besedo vpadala v zelo zanimiv svet, v katerem imas prostor za razmisljanje. Nimam besed in hočem ŠE :palec:

Fino je prebrat poste tistih, ki ste bili z oddajo zadovoljni, a razumem tudi tiste, ki niso bili. Resnica je verjetno nekje vmes - zagotovo bi jo lahko bolje naredili. Precej bi pomagalo, če bi se recimo pred oddajo za deset minut vsedli skupaj in se malo zmenili, kako jo bomo peljali. Ko sem zgoraj nekje napisal, da se Ema ni pripravila na žitne kroge, sem ji verjetno naredil krivico. Se mi zdi, da so jo poklicali tik pred zdajci. Če dobro razmislim, mi je Vida dan prej povedala za predstavnika realiancev, za Emo pa sploh ne - ko sva z Marjanom prišla v MS, je preprosto bila tam. In verjetno je šlo za Vidine "gasilske vaje" - očitno ji je tik pred zajci odpovedal NLPjevec in je v skrbi, da ne bo dovolj "materiala" iz gole previdnosti povabila Emo.

Ema Kurent je bila zame afna in je ocitno ostala fanaticna afna. x^x

Medtem ko sta oba moska omenjala svobodn voljo posameznika in moc misli in znala to z vsemi drugimi dejavniki vred preplesti v usodo, tako naso nalogo kot druge (miselne) vezi, je ona sprva kot vsak astrolog lazno poudarjala enake stvari (svobodno voljo kao, v katro pa v resnici NOBEN ASTROLOG NE VERJAME, x;)x )

O astrologiji nedvomno veš neprimerno več kot jaz, vendar nisem prepričan, da v svobodno voljo astrologi ne verjamejo. Le udejanjajo jo verjetno skladno z vplivi planetov, s čimer pa se sam ne obremenjujem.

meni je predvsem Nosorog ogromno dal, čeprav mu po strokovnosti ne pridem niti do nohtov na nogi

Tomaž, ko kaj takšnegale preberem od tebe, se pa ne počutim najboljše. Oba veva, da to preprosto ne drži. Sem vesel, če si v lajfu uporabil kakšno foro, o kateri sem pisal, ampak iz tvojih postov se iz aviona vidi, da veš o marsičem sila veliko; zato je tista, o prstih na nogi, hudo bosa. Vseeno hvala.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ker je clovke preko nje VEZAN in NI svoboden... ker caka na pozitivne vplive... evo primer : vem, da bom imela tezek vpliv jeseni in se ze zdaj bojim...

Tudi sam mislim, da je uporaba astrologije v tem smislu zelo obremenjujoča. Ne vem, ali sem to pred kratkim že omenil na tem, ali na nekem drugem forumu, a astrologija se mi zdi recimo zelo uporabna pri otrocih - poznavanje astroloških predispozicij in danosti otroka lahko recimo staršem precej pomaga pri tem, da ga pravilno usmerjajo. Z besedo pravilno seveda mislim na to, da mu pomagajo razvijati potenciale, ne pa da ga usmerjajo v svet svojih ambicij, ki morda z astrološko pogojenim bazičnim temperamentom otroka nima nič skupnega.

No, še nekaj drugih uporabnih področij astrologije obstaja (vsaj zame). Recimo kot pomoč pri terapevtskem delu, v smislu lažje analize osebnosti

:vragec: itak, biki bolj "langzamabazihr"

naj me vrag, če nauš ti pr abrahami astrolog xcivx x8Dx

x:Dx

ja, jeba je če se rodiš petga petga na petk ob petih popoldne x:px po pa pride polona pa pobegneva po pir x:Dx

pol si doomed... :vragec:

astrologija je po mojem skromnem mnenju vedno psevdoznanost takrat, ko človeka ocenjuješ na njej apriori oz. karkoli počne povezuješ z njo in ti je, kao, vse jasno. pa tudi če so skupne značilnosti po znamenjih, so različnosti neprimerno večje. že zato se splača raje poslušat in opazovat, kot pa vnaprej sodit. vsaj kolikor imam sam izkušenj s temi astroljudmi... x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

x:Dx

ja, jeba je če se rodiš petga petga na petk ob petih popoldne x:px po pa pride polona pa pobegneva po pir x:Dx

pol si doomed... :vragec:

astrologija je po mojem skromnem mnenju vedno psevdoznanost takrat, ko človeka ocenjuješ na njej apriori oz. karkoli počne povezuješ z njo in ti je, kao, vse jasno. pa tudi če so skupne značilnosti po znamenjih, so različnosti neprimerno večje. že zato se splača raje poslušat in opazovat, kot pa vnaprej sodit. vsaj kolikor imam sam izkušenj s temi astroljudmi... x;)x

xrainbowx

saj je blo v oddaji lepo rečen...lahko je, lahko ni....

nekaj dejstev vseeno drži:

-luna ima močan vpliv na nas

-če ima luna, zakaj bi ne imelo tudi kaj drugega, naprimer planeti

-ob rojstvu se nam zapiše neka informacija, ki kroji naš program (usodo)...seveda poleg ostalih komponent, ki kreirajo ta program.....ta zapis je gotovo povezan z neko skupno informacijo (niti to se še ne ve, ali je tak zato k smo se rodili v tistem trenutku ali je tak zato, k smo se morali roditi takrat, da smo to informacijo dobili....

- astrologija je veda ki sloni na dolgotrajnem spremljaju podobnih ali istih pogojev in na osnovi rezultatov teh pogojev

to je pa tudi vse, kar do neke mere še verjamem....ostalo je pa delo našega programa in naše poti......

Velikokrat je informacija prostora tista, ki narekuje nek dogodek in ne astrologija (kar spomnimo kaka panika j bla napovedana za tisti februar, k je blo šest planetov v vrsti, pa se v resnic prav nič tragičnega ni zgodilo).....če je neka informacija prisotna in če ima še privesek strahu, je veliko večja možnost, da se nam to prilima, kot pa če po astrološki karti nekaj izbrskaš to kot neko bežno informacijo. Prav vedno so naši podzavestni vzorci tisti, ki iščejo podobno informacijo v skupni zavesti zaradi nadgradnje naše informacije. Če imamo tako informacijo, se nam bo tudi nadgradnja prilimala in tu je potem vir naših dejanj.

Pa da ne bom preveč pameten.....lahko je naša astrološka karta tista, ki je neka rdeča nit našega programa (usoda), vse ostalo je pa nadgradnja našega programa, to bomo pa vedeli šele takrat, ko bomo znali tudi odviti tisti del naše DNK špirale, ki jo še ne znamo dešifrirati, ker smo zaenkrat še vedno na tehnologiji beljakovin.

Aha - tule bi samo še dodala - da se poleg polnočnega kluba imenitno spi. Tako milozvočni glasovi, ama nič kreganja poleg, nežno prepričevanje...ni je lepše uspavanke za znanja željno nat.

Kolikor pa sem le uspela videt, pa sem napisala v lnf dnevniku. Pozabila, da je tema spešeli za to.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Aha - tule bi samo še dodala - da se poleg polnočnega kluba imenitno spi. Tako milozvočni glasovi, ama nič kreganja poleg, nežno prepričevanje...

Vsi oddaje niso videli tako. Tole spodaj sem recimo dobil danes ponoči na osebni mail :o|o:

Gledal sem to oddajo na TV. Od vseh sogovornikov ste bili najbolj agresivni.

Razmislite o tem.

x:Ix Mogoče sem pa imela tv preveč na tiho x;)x x;)x

Ma ne hecam se - kot sem že v dnevniku rekla: ko si predstavljal knjigo(tole sem še uspela videt no), si se mi prikupil z mislijo, da živimo v preteklosti in prihodnosti. Res je. Drži kot pribito.

Tudi misel, da nas Bog opozaraja - pač z krogi v žitu, je padla pri meni na plodna tla...

Ampak potem dalje sem spala kot ubita. Lahko bi se klali poleg, pa ne bi vedela.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

se strinjam,(samo če bi jaz prvi napisal bi spet izpadel kot kao pametnjakovič)

pa tut nagovarjaš ljudi z "a vete, ...",

tako pokroviteljsko...

Zanimivo se mi zdi, da si ravno ti tako občutljiv za opažanje agresivnosti pri drugih. Hjah, seveda - poznaš jo iz prve roke ... x:o)x x:o)x x:o)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...