Skoči na vsebino

cepljenje dreves

Recommended Posts

Nisem zadovoljen niti s količino niti s kvaliteto sadja iz mojega sadovnjaka. Pa me zanima čimveč o cepljenju dreves. Ali lahko kdo priporoči kakšno konkretno knjigo ali morda link (kdaj, kako, kako stara so lahko drevesa. ali lahko katera od dreves cepiš dvakrat z različnimi sortami itd,).

la

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam eno super knjigo o tem, vse pise, nazorno, kdaj, kako, kaksen rez, pod kaksnim kotom, kaksno orodje rabis...ni da ni, celo z ilustracijami/fotografijami za lazje razumevanje.

Povem naslov zvecer, zdajle grem na picikl za par ur.

(zdajle ti je ne grem poiskat, pa da me cepis ne x8Dx )

Knjiga je Sadjarstvo, avtor Franci Štampar

Bolj kot ne je razprodana, z nekaj truda sem jo nasel tukajle

Res vrhunska knjiga, ena boljsih, kar sem jih dobil v roke s to tematiko. :palec:

(glede cepljenja starih dreves, ko si ze vprasal: stara je boljse cepiti spomladi kot jeseni)

Knjiga je Sadjarstvo, avtor Franci Štampar

Bolj kot ne je razprodana, z nekaj truda sem jo nasel tukajle

Res vrhunska knjiga, ena boljsih, kar sem jih dobil v roke s to tematiko. :palec:

(glede cepljenja starih dreves, ko si ze vprasal: stara je boljse cepiti spomladi kot jeseni)

ž

Kroki ti s' tok pamet'n, še b'l, k't lesen t'č.

Majko mu, se že veselim cepljenj ...

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

tole buklo bom pa jst očetu za rd dala, ma ene par dreves, pa ne čist vse o vzgoji ipd.

TNX, Kroki :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

tole buklo bom pa jst očetu za rd dala, ma ene par dreves, pa ne čist vse o vzgoji ipd.

TNX, Kroki :palec:

Ne vem, če jo boš. Tudi na strani, ki jo je objavil genialni Kroki, je namreč razprodana.

la

Nisem zadovoljen niti s količino niti s kvaliteto sadja iz mojega sadovnjaka. Pa me zanima čimveč o cepljenju dreves. Ali lahko kdo priporoči kakšno konkretno knjigo ali morda link (kdaj, kako, kako stara so lahko drevesa. ali lahko katera od dreves cepiš dvakrat z različnimi sortami itd,).

la

Hja ne vem, če ti bo ravno cepljenje kaj pomagalo, mogoče si jih v mladosti preveč obremenil, mogoče si kupil taka s slabim koreninskim sistemom, ali slabo podlago(jaz vse bolj prisegam na podlago sejanec... une podlage M104 ... se mi zdijo preveč industrijsko 10 let pa je konec z drevesom) ali pa napačne sorte... skratka premalo podatkov imam, samo razlogov je lahko precej...

Mogoče lahko poskusiš zdaj (koščičarji - slive itd...) ali pa spomladi ( jabolka, hruške kivi.....) močno obrezat, da se okrepijo korenine...

L.P.

Pa veliko uspehov...

Hja ne vem, če ti bo ravno cepljenje kaj pomagalo, mogoče si jih v mladosti preveč obremenil, mogoče si kupil taka s slabim koreninskim sistemom, ali slabo podlago(jaz vse bolj prisegam na podlago sejanec... une podlage M104 ... se mi zdijo preveč industrijsko 10 let pa je konec z drevesom) ali pa napačne sorte... skratka premalo podatkov imam, samo razlogov je lahko precej...

Mogoče lahko poskusiš zdaj (koščičarji - slive itd...) ali pa spomladi ( jabolka, hruške kivi.....) močno obrezat, da se okrepijo korenine...

L.P.

Pa veliko uspehov...

ČE ČEŠ, DA NAVŠ MU SRANJA, PA DA TI NAV TREBA ŠKROPIT, PA DA TI NAVJO NA KONC VSE TIČI POKLJUVAL, JE NAJBOLJŠ DA GREŠ ZGODAJ SPOMLAD V SADOVNJAK IN VSE SKUPAJ Z "VEJNIKOM" URIHTAŠ. TISTE PAR KIL PA KUPŠ x:px

TO JE EDINI KOMENTAR V ZADNJEM ČASU OD MENE, KI JE ZARES ISKREN x:Dx

• 3 months later...
ČE ČEŠ, DA NAVŠ MU SRANJA, PA DA TI NAV TREBA ŠKROPIT, PA DA TI NAVJO NA KONC VSE TIČI POKLJUVAL, JE NAJBOLJŠ DA GREŠ ZGODAJ SPOMLAD V SADOVNJAK IN VSE SKUPAJ Z "VEJNIKOM" URIHTAŠ. TISTE PAR KIL PA KUPŠ x:px

TO JE EDINI KOMENTAR V ZADNJEM ČASU OD MENE, KI JE ZARES ISKREN x:Dx

Hja... a veš nkol nisem unih razumu, ki rinejo na goro pa to... mogoče, ker nisem nikol poskusu... zlo dobr pa une razumem, k se ukvarjajo z pridelovanjem, gojenjem.. ma kakorkoli že hočeš temu rečt... k ti en drevo zraste, k ti gartroža rata... pol ... najbrž je to podobno unmu orgazmu, k ga uni k na goro spleza doživi...

Tko, da morš probat kdaj .... pa da ti rata grozdje... pa da ti rata vin... pa da ti rata par sort u dobr cvičk zmešat...

• 2 months later...

Pri nas pa kraljujejo voluharji, en zlati delišes ošilili kot svinčnik - lani imel drevešček za eno kišto jabolk, madona zdaj pa na kupu drv pristalo.

Tako, da je možno, da kdo veselo tamani korenine kje.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...