tralala 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 ciao vsemto leto je bilo zame res tezko..za mano so ze tri ginekoloske operacije in zdaj tudi sum na endometriozo...na zadnji operaciji so mi naredili rez trebusne votline in mi odstranili levi jajcevod in skoraj cel jajcnik...zdaj je minil ze skoraj en mesec imam pa se blage bolecine v predelu operacije, predvsem na prizadetem levem delu...skrbi me da se spet kaj kuha...ali mogoce veste koliko casa po operaciji so se prisotne bolecine??ali je vse skupaj normalno ali moram kaj skrbeti???hvala vam za pomocjana Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 Hojla! Socustvujem.Tezko ti kej recem, k nisem kak strucko, niti nimam takih izkusenj, sam se mi zdi, da po takem posegu oz. posegih da ni spet tok nenavadno, da so bolecine dlje trajajoce.To itak najbrz sama ves oz. so te opozorili, a ce ze govorimo: probaj se cim manj naprezat, nosit tezke stvari, nej ti bo toplo, vec pocivaj.Na ta predel si lohk das glinene obkladke (recept najdes na LN/Moje zdravje v rubriki Glina - ali pa tu na forumu v temi Glina).Svetujem ti pitje tavzentrozinega in rmanovega caja, vecX dnevno, 1 mesec. Upam da se ti umiri in cimmanj bolecin ti zelim! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 Hojla! Socustvujem.Tezko ti kej recem, k nisem kak strucko, niti nimam takih izkusenj, sam se mi zdi, da po takem posegu oz. posegih da ni spet tok nenavadno, da so bolecine dlje trajajoce.To itak najbrz sama ves oz. so te opozorili, a ce ze govorimo: probaj se cim manj naprezat, nosit tezke stvari, nej ti bo toplo, vec pocivaj.Na ta predel si lohk das glinene obkladke (recept najdes na LN/Moje zdravje v rubriki Glina - ali pa tu na forumu v temi Glina).Svetujem ti pitje tavzentrozinega in rmanovega caja, vecX dnevno, 1 mesec. Upam da se ti umiri in cimmanj bolecin ti zelim! Kaj pa pravi zdravnik? Jaz bi najprej njega vprašal. Sicer se mi ne zdi prav, da se bolečine pojavljajo še tako dolgo po operaciji.. Glede tvojga nicka pa:Na izklopu mamo nekoga, ki na koncu vsakega posta napiše: "zlomk, tralala,.."Tralala zdaj že imamo, zlomka še iščemo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 Kaj pa pravi zdravnik? Jaz bi najprej njega vprašal.absolutno. se strinjam. ... sam se mi je zdel samoumevno, da je to itak ze orpavljeno oz. da se hoce *kaj naravnega* - saj nenazadnje je bla najbrz oz. ziher operirana s strani stroke, se pravi je v navezi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 ciao vsemto leto je bilo zame res tezko..za mano so ze tri ginekoloske operacije in zdaj tudi sum na endometriozo...na zadnji operaciji so mi naredili rez trebusne votline in mi odstranili levi jajcevod in skoraj cel jajcnik...zdaj je minil ze skoraj en mesec imam pa se blage bolecine v predelu operacije, predvsem na prizadetem levem delu...skrbi me da se spet kaj kuha...ali mogoce veste koliko casa po operaciji so se prisotne bolecine??ali je vse skupaj normalno ali moram kaj skrbeti???hvala vam za pomocjanaPriporočam čim več počitka, sproščanja - pri čemer si lahko polagaš roke na predel, kjer čutiš bolečino - lahko se hkrati osredotočiš nanjo s svojo zavestjo in jo nežno "raztapljaš".Srečno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 jp ... *ker vse to (do zdaj omenjeno) ni neskladno z nobeno terapijo! torej ob vseh zdravniskih strokovnih nasvetih in obravnavah pitje rmanovega in tvzt. caja, glina in pocitek, blaga masaza, posiljanje ljubezni oz. blage in zdravilne energy na ta predel ipd. nikakor ne morejo skodovati in dober zdravnik bo pozdravil to, da se skladno z doloceno ti terapijo (ce je bila/je/se bo) cajtas se z naravnimi zdravili. o tem sem skoraj prepricana. nenazadnje pa: ce ne bodo mel razumevanja za tvojo teznjo po hkratnem furanju tud naravnega zdravljenja, pa, ce se tako odliocis tud sama, preprosto menjas ginekologa.saj gre zate. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maeve 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 Glede na moje izkušnje, ko sem imela pred sedmimi leti laparoskopijo v trebušnem predelu (sem imela tudi neke težave z jajčnikom), ti lahko povem, da sem tudi sama imela vedno blage bolecine po vec kot enem mesecu. Sem pa opazila, da so se bolecine (predvsem zbadanje) pojavile, ko sem bila v stresnih situacijah. Je mogoce pri tebi tudi tako? Se pa strinjam s predhodniki, ki so ti svetovali kaj lahko narediš za svoje boljše počutje. Tudi sama sem si zvečer polagala roke na prizadeto mesto in si predstavljala, da skozi roke pošiljam ljubezen v svoje telo in si obenem vizualizirala angele, ki mi pomagajo. Meni je to pomagalo in upam, da bo tudi tebi Srecno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 to je v bistvu najbolj pomembno - (kakrsni in katerikoli pomagaci so sam pomagaci, v bistvu si ti, ki sprozas, posiljas, zdravis - in tvoje telo oz. celotni oprganizem, hkrati z vso auro*). *ko pa smo ze pri tem: z vidika aure, ki zazna subtilne energije sirse od samega fizicnega telesa v prostor, je poseg z rezanjem in odvzemanjem ORNK poseg v vse (auricno) telo....saj celo ljudje ob amputaciji cutjo desetletja (ali vse zivljenje) tam bolecino, kljuvanje... ...tako da - saj nas ni sam do tega milimetra, do koder se kao fizicno raztezamo - saj nismo v kalupu in v oklepu, brez zivljenja in energije (ki ze po defoltu sili/se usmerja - kamor pac ze ). ~ ko sm pa rekla, da sama nimam takih izkusenj, pa v bistvu sploh ni cist res.po porodu (kjer so me prepozn rezal in me zato precej razmesarl, kar sicer 'popravl' z notranjimi sivi) se kaksno LETO nisem mogla usest na kolo in tud pri blazjih naporih in pritiskih sem se ohoho dolgo cutla bolecine.tko no, tole, cist osebno (sm cist pozabla na to ). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tralala 14. september 2008 Avtor Prijavi Deli 14. september 2008 dober dan vsemresnicno si nisem mislila da bom dobila doliko odgovorov...hvala vsem..privic slisim za polaganje rok na bolan predel!!vceraj zvecer v postelji sem to tudi probala ampak mi ni uspelo...mogoce, ker sem v tezkem obdobju in se pocutim neskoncno izcrpano..dva tedna po operaciji sva s fantom koncala najin odnos, ki je trajal skoraj dve leti in to me je tudi do konca izcrpalo (to je pa tudi verjetno se dodaten stres, kot to pravi tudi maeve)...trenutno sploh ne cutim moci, da bi bila lahko nek posrednik energije.cutim le utrujenost in negativno energijo, ki se kopici preko zalosti in neke praznine.to pa vsekakor ni pozitivno saj negativna energija samo priklicuje se bolj negativno...vem, da je zdaj tako in da tako ne bo vedno.vem, da je tako trenutno ampak v tem trenutnem so minute, dnevi,ki pa jih je treba zivet...sem pa clovek, ki je rad v naravi.se posebno z drevesi..ta cudezna bitja mi dajajo neskoncno energijo ze samo z dotikom...ker pa zdaj se okrevam ne morem kaj dosti ven in to me se bolj zalosti..doma je tezko, ker je vse polno spominov...uff...kako sem zatezila ne??no saj ni tako hudo...so trenutki ko mi je tudi lazje....ali naj si roke vseeno polagam??mogoce pa se trenutno nimam najrajsi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 vceraj zvecer v postelji sem to tudi probala ampak mi ni uspelo..... .... ali naj si roke vseeno polagam??... kaj si pa mislila da se bo zgodilo? Pozabi na to, da MORA nekaj se zgodit, da se bos morala s tem pocajtat... sam sprosti se (z dihanjem v bistvu najucinkoviteje izdihamo in odplavimo bolecino), globoko dihaj (rabs tud kisik da ti vse lepo prekrvavi) in se ulezi da ti bo udobno in toplo, zapri oci in si daj roke gor. lohk se tud blago krozno masiras. ampak ze roke gor bodo dovolj.potem pa si rpedstavljaj, da gre toplota in energija iz tvojih rok na ta predel. Ce ti ne bo ratal zvizualizirat, nc hudga. sam mej jih gor. ce se ti bo zdel, da cist cist nc ne dela, da nous nobenga pretoka cutla, potem si roke/dlani predtem kakih 1/2 minute masirraj, tko da ju drgnes med sabo in bos morda cutla eno tako 'elektriko' oz scemenje ali vrocino ipd. no pa si dej pol dlani gor pa obcuti in opazuj pr seb, ce tko kej bl cutis. rman in tavzentrozo si morda spregledala, se 1x ju omenim, zelo dbest cajcka!!! to si nujno kupi, sta zelo blagodejna in nadvse ucinkovita za vse te predele, tavzentroza pa zlo zlo uspesno blazi bolecine (ko sem mela bolece menstruacije, mi ni pomagal ne spasmex, ne spasmo cybalgin, ne buscopan, pac pa nabolj tavzentrozin caj). Dogodki s fantom?seveda je povezano.... v bolecinah pravzaprav se levis iz tega odnosa.Nic se ne obsojaj in ne cudi, ce nimas energije - to vse pride nazaj.Telo ti je samo dalo znak, da mors dat mir, da se mors pocajtat, se met rada. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maeve 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Tud sama sem se po operaciji počutila precej brez energije, hkrati pa občutila veliko negativne energije. Po malem sem krivila samo sebe, da sem zbolela. Operacija sama, ko je že Marsa povedala, je precejšen napor za telo in ni čudno, da se trenutno počutiš bolj šibko, vendar si boš ščasoma nabrala moči nazaj . Mogoče bi ti predlagala kakšno knjigo od Luise Hay (npr.: Življenje je tvoje, malce si poglej, njenih knjig je v knjigarnah kar nekaj), ki ti bo pomagala, da boš pozitivno razmišljala. Meni je zelo koristila Skratka zaupaj vase in v misel, da ti življenje lahko ponudi veliko lepih stvari Včasih pride bolezen s tem razlogom, da se naučimo nekaj novega in koristnega. Sama zase vem, da sem začela bolj pozitivno gledat na stvari in uživat življenje s polno žlico Ti samo zaupaj vase in v svoje okrevanje pa bo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Veš kva tralala, boljš zate, da si nehala s fantom glih zdej, glej na to kot na generalni remont svojga lajfa; mal so te zdr. servisirali, mal se boš sama čustveno, vse v enmu paketu; zakaj bi odugovlačila neizogibno? Vmes se boš naučila ogromno o SEBI; KDO si, KAJ si, kaj imaš rada, kaj si želiš, kaj hočeš in česa/koga zihr NOČEŠ. Gre za razrušitev obstoječega-neustreznega v izgradnjo novega-ustreznejšega.Mlada si še, opomogla si boš Pa mal boš na LNF-ju visela Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tralala 15. september 2008 Avtor Prijavi Deli 15. september 2008 cookie... ja, sej ce gledas s tega vidika je res najboljse...ceprav, ko vse to zivis in ko se ti zdi, da se stvari samo se bolj nalagajo ni glih lahko..pa si mislis: "ma zakaj vse zdaj???"...ampak, ce pa je pac tako kot je potem pa je... nekje sem prebrala: "bolj globoka je tema, blizje je luc!" saj je malo pateticni stavek, ampak zanimivo kako beremo iscemo take stavke ko nam je tezko...cookie hvala za odgovor!... hvala tudi vsem drugim..rmanov caj ze uporabljam in je super za zenske tezave!! nisem pa se probala tavzentroze in jo sigurno bom!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.