Skoči na vsebino

Kako hitro najdete zaposlitev?

Karierko

Recommended Posts

Jaz imam z zaposlitvami izkušnje, da je to težek križ. Ko ni službe, je ni pa čeprav intenzivno iščeš, spremljaš nove oglase, ponudbe za zaposlitev, hodiš na razgovore, ko pa se za eno X odločiš, se jih pa lahko še par zraven pojavi. Brezdelje pa je najhujši čas v tem obdobju. Nič kaj prijeten.

Toliko iz moje strani. Lp.

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam z zaposlitvami izkušnje, da je to težek križ. Ko ni službe, je ni pa čeprav intenzivno iščeš, spremljaš nove oglase, ponudbe za zaposlitev, hodiš na razgovore, ko pa se za eno X odločiš, se jih pa lahko še par zraven pojavi. Brezdelje pa je najhujši čas v tem obdobju. Nič kaj prijeten.

Toliko iz moje strani. Lp.

mhm, moje izkušnje prav tako. Čim imaš eno ponudbo kokr tok tako, da ti je zanimiva iz več zornih kotov (delo, odnosi, del.mesto, kraj, plača, oddaljenost, bonitete), se bosta vsaj dve, tri dost podobne pojavile in pol maš za gruntat kaj bi... x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Resno me zanima kako hitro ponavadi posamezniki najdete zaposlitev. Je to mesec, dva tri, koliko razgovorov ste ponavadi dali čez, preden ste našli "tapravo"?

V naprej hvala za odg.

L.p.

Ja čist odvisno.Jest sm bil tut brez službe eno obdobje ( prekinil sem prejšno delovno razmerje, ker sem imel že poln ku....c in naredil največjo možno napako-prekinil sem delovno razmerje, brez da bi imel že novega-kao optimist, da bom kar čez noč imel drugo- kar seveda ni res-razno če maš "loto zadetek" :) ).Tako sem bil kar eno obdobje brez in na koncu dobil ko sem se angažiral na vseh možnih področjih iskanja:

- http://www.mojedelo.com/ -tale stran je sploh fina, ker se lahko brezplačno registriraš in narediš življenjepis, ki je v bazi podatkov katero pregledujejo dnevno iskalci zaposlenih + lahko ta življenjepis pošiljaš kot prošnjo za delo

- http://www.zaposlitev.net/delo.php

- http://www.ess.gov.si/slo/Iskanje-dela/PDWeb/PD/PD.ASP - zavod za zaposlovanje :)

No jest sm te tri strani pregledoval dnevno in se prijavljal na vse možne razpise ki so mi bli všeč in tako dobil službo.Mislim pa, da idealne službe ni.Zmerej boš nekje naletela na nekej kar ti ne bo všeč, bo prevoz plačan manj,ti kakšen sodelovec ne bo všeč,bo urnik nemogoč, itd,itd .Zato je pametno zagrabit tisto "najmanše zlo" in potem pač iščeš še sprot kej bolj idealnega, v kolikor nisi toliko zadovoljen.

Velik sreče ;) .

?

Nimam dveh (še).

Vsi so šli čez isto proceduro...test je pa vidjo, da ne znaš še kej druzga kot teorijo...pa anglešk.

Res je fajn, da maš izkušnje... To, da študentska dela ne štejejo, ni čist res... men je prou prišlo, da sem umes s številkami prčkala..

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Indy,

To pa vprašaj tiste, ki imajo že licenco, ne pa vajenčke.

Hm, sicer sem bolj fan sistema "pokaži kaj znaš" na neko obdobje kot "pokaži kaj znaš" v parih urah :8): .

Pa dobro, odvisno od podjetja, ne.Nekaterim se ne da čakat na pravi kader in takoj naredijo zahteven draft.In pr takih se mi zdi, da so kr na nivoju in da so "nagrade" uspeha kr visoke :) .

edini spas je da rad delaš kar delaš. drugač nimaš perspektive.

Edino pravilno :palec:

Sam delujem na področju tgovine in tle je plača sorazmerna od tvojega truda/sposobnosti :palec:

Ma sej tist ni vse skupaj nič...

Je pa prijateljica delala teste za službo na Računskem sodišču (ne vem točno kakšno službo, ampak ima narejeno upravno fakulteto). V testu so bila vprašanja o tem, koliko planetov poznamo (kateri je Neptun po vrsti), na kakšni nadmorski višini je Portorož (ok, izmislila sem si mesto, ampak pač eno nadmorsko višino so hoteli) pa nekaj o Prešernu ipd. Imela je tudi matematiko in vse ostalo, ampak planeti? xrolleyesx

Kar se pa mene tiče....vse kar hočem je, da ne bom čez 20 let takšna, kot veliko ljudi, ki jih poznam - zdolgočasena, naveličana dela in da bom samo komaj čakala, da grem domov.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

• 2 years later...

Jaz sem pa "out of system" in sem vesela da je tako, ker službe, kot jo pozna večina, ne bi zdržala. Sem ena izmed ljudi, ki je zadovoljna s tem, kar dela, in sem našla svoje delo zelo zgodaj...Že v mladih letih. Sedaj pa to nadgrajujem in samo še priključujem svoji dejavnosti to, kar mi res ustreza.....

The secretx;)x

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

• 6 months later...

Živjo,

jaz bi pa tale kotiček izkoristila za to, da vas prosim za pomoč. In sicer vidim, da se pogovarjate o zaposlitvah in o vaših izkušnjah, kako težko je dobiti zaposlitev. Jaz pa ravno s tem v povezavi delam diplomsko nalogo in delam raziskavo o položaju žensk v procesu zaposlovanja, pri tem pa potrebujem kar veliko število izpolnjenih anket. zato vas lepo prosim, če si lahko vzamete nekaj minutk časa in izpolnite anketo na temle linku:

http://www.1ka.si/a/6292

anketa je anonimna in vam ne bo vzela več kot 2 minuti.

Bom zelo hvaležna za vsako anketo. Potrebujem pa tako ženske kot moške anketirance.

Lep pozdrav!

• 1 year later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...