Skoči na vsebino

Vodnjak MODROSTI

Helena

Recommended Posts

• Komentarji 991
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. Emily Dickinson)
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

Ni pomembno kako dolgo smo živeli z omejitvami. Če stopimo v temno sobo in prižgemo luč ni pomembno, ali je bila soba v temi en dan, en teden ali desettisoč let- prižgemo luč in je razsvetljena. Ko se zavemo svoje sposobnosti za srečo.... S . Salzberg

še malo cukra.press

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Jaz mam en problem pa me zanima če bi mi kdo znal pomagat.

Moj si je vzel za novo leto tist vikend frej,ker sva se pogovarjala,da ga bova preživela skupaj.nisva se še nič odločila kam bova šla. Jaz pa sm dons v službi dobila ponudbo,da bi lahko delala na silvestrovo,s tem da imam plačanih 20 ur,to je pa kr lep dnar. za ta mesec mi itak nč dnarja ne bo ostal, ker mam splošnih stroškov tolk,da se vn ne vidm,še za darila nimam,da bi komu kupla. Ne morm se pa skos na njega šlepat,ko nimam dnarja in zdej mi itak ful zamer,ker sem sploh pršla vn s tako idejo in nevem kva nej nardim spljoh, da bo prov.

plis svetujte

Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate.

no, zame so dobri medsebojni odnosi pomembnejši, kot denar x;)x

dvomim, da boš takooooo brez denarja, da boš umrla od lakote, več pa tako ne rabiš x:o)x

še ena modrost: Pripovedujejo, da je Nan-ina, japonskega učitelja zena, obiskal profesor z zahoda, ki bi rad kaj izvedel o učenju te praktične filozofije. Učitelj zena je v skladu s pradavnim obredom ča-no-ju gostu postregel s čajem. Ko je gostu napolnil skodelico, je vanjo še kar naprej točil čaj. Profesor, ki ni mogel več gledati, kako se čaj izliva iz skodelice, je pripomnil: "skodelica je polna, več ne gre vanjo."

"Kot ta skodelica za čaj," mu odgovori Nan-in, "tako si tudi ti poln predsodkov, zmot in domnev in ne sprejemaš ničesar novega. Zato te ne morem učiti zena, če nisi pripravljen najprej izprazniti svoje skodelice."

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Jaz mam en problem pa me zanima če bi mi kdo znal pomagat.

Moj si je vzel za novo leto tist vikend frej,ker sva se pogovarjala,da ga bova preživela skupaj.nisva se še nič odločila kam bova šla. Jaz pa sm dons v službi dobila ponudbo,da bi lahko delala na silvestrovo,s tem da imam plačanih 20 ur,to je pa kr lep dnar. za ta mesec mi itak nč dnarja ne bo ostal, ker mam splošnih stroškov tolk,da se vn ne vidm,še za darila nimam,da bi komu kupla. Ne morm se pa skos na njega šlepat,ko nimam dnarja in zdej mi itak ful zamer,ker sem sploh pršla vn s tako idejo in nevem kva nej nardim spljoh, da bo prov.

plis svetujte

Denar ni vse...xDDx xsrcx

Pusti delo, uživajta skupaj, priložnosti za zaslužek boš še imela... xDDx :xmas: :flower:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

:flower: CHILD :flower: Evo, po Alefovi zaslugi sem videla tvoj post! Ja pa kaj zdaj jamras, a si vidla, sej sm ti gnar napuvedala, ne! To je blo to delo, ne! Bova v torek videle, kaj se da narediti, ne! Pis! ... noc.... pridna.... xpresentx xupx xlove2x

Prijatelj je tisti, ki vedno čuti, kdaj nam je potreben.

Borism in ostalim (pomlad....)... hvala vam za vse prijetne besede in misli....

Evo, in ta tvoj pregovor drzi! Alef je tist, ki mi je dau vedt, d je moja Child u tezavi! Ce ne bi Alef tole zbrsku, tut jest neb mogla Childki pumagat! A ti ves, da si na moji TOP HOT listi 10 najlepsih ikonc, a?

ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA

Ljudje imajo vino, da pozabijo

in noč, da sanjajo,

imajo ideale, da želijo

in ljubezen, da upajo,

mostove, da se srečujejo

in dejanja , da se spoznavajo,

na koncu spet vino, da vse to pozabijo...

Neznani avtor..z darilne vrečke za vino

:flower: CHILD :flower: Evo, po Alefovi zaslugi sem videla tvoj post! Ja pa kaj zdaj jamras, a si vidla, sej sm ti gnar napuvedala, ne! To je blo to delo, ne! Bova v torek videle, kaj se da narediti, ne! Pis! ... noc.... pridna.... xpresentx xupx xlove2x

Evo, in ta tvoj pregovor drzi! Alef je tist, ki mi je dau vedt, d je moja Child u tezavi! Ce ne bi Alef tole zbrsku, tut jest neb mogla Childki pumagat! A ti ves, da si na moji TOP HOT listi 10 najlepsih ikonc, a?

x^x x^x xDDx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

C. G. Jung :

V enaki meri, kot so naraščala naša znanstvena spoznanja, se je naš svet postopoma razčlovečil. Človek se v kozmosu počuti izoliranega, ker ni več povezan z naravo in ker je izgubil svojo emocionalno "nezavedno identiteto" z naravnimi pojavi in dogajanji. Le-ti so polagoma izgubljali svojo simbolično vsebino. Grmenje ni več glas jeznega boga, strela pa ni več izstrelek, s katerim je bog kaznoval. V nobeni reki ne živi več neki duh, niti eno drevo ni več življenjski princip nekega človeka, torej povezava z njim, niti ena gorska votlina prebivališče velikana ali velikega demona. Človeku nič več ne govorijo glasovi iz kamnov, rastlin in živali, vendar tudi on nič več ne govori z njimi v prepričanju, da ga razumejo. Njegov stik z naravo je izgubljen in s tem tudi močna emocionalna energija, ki je delovala na to simbolično navezanost."

Že takrat je mel prav

ALefek, hvala k si Moji Bingici pomagu.

Veste,sdej se je moj post slišu kokr da sem ena huda materialistka. Tko al tko sva vsak dan skupi,ma vedno sem na koncu mesca odvisna od njega in mi včasih to tudi očita,sam za to je šlo,ker sem se hotla iz dreka izvlečt pa sm štrbunknla v še večjega, k sm jih slišala. Mah sej je kul k se mi ne da kregat, bomo že.

Binga - Bonga, men je tud moja ikonca najlepša x:o)x

Ti si moj najlubši lunatk, zato k si taka razpršena,ne znam drugač opisat.

K ena žarnica si. povsod svetš xsrcx

C. G. Jung :

V enaki meri, kot so naraščala naša znanstvena spoznanja, se je naš svet postopoma razčlovečil. Človek se v kozmosu počuti izoliranega, ker ni več povezan z naravo in ker je izgubil svojo emocionalno "nezavedno identiteto" z naravnimi pojavi in dogajanji. Le-ti so polagoma izgubljali svojo simbolično vsebino. Grmenje ni več glas jeznega boga, strela pa ni več izstrelek, s katerim je bog kaznoval. V nobeni reki ne živi več neki duh, niti eno drevo ni več življenjski princip nekega človeka, torej povezava z njim, niti ena gorska votlina prebivališče velikana ali velikega demona. Človeku nič več ne govorijo glasovi iz kamnov, rastlin in živali, vendar tudi on nič več ne govori z njimi v prepričanju, da ga razumejo. Njegov stik z naravo je izgubljen in s tem tudi močna emocionalna energija, ki je delovala na to simbolično navezanost."

Že takrat je mel prav

ALefek, hvala k si Moji Bingici pomagu.

Veste,sdej se je moj post slišu kokr da sem ena huda materialistka. Tko al tko sva vsak dan skupi,ma vedno sem na koncu mesca odvisna od njega in mi včasih to tudi očita,sam za to je šlo,ker sem se hotla iz dreka izvlečt pa sm štrbunknla v še večjega, k sm jih slišala. Mah sej je kul k se mi ne da kregat, bomo že.

Binga - Bonga, men je tud moja ikonca najlepša x:o)x

Ti si moj najlubši lunatk, zato k si taka razpršena,ne znam drugač opisat.

K ena žarnica si. povsod svetš xsrcx

Ampak vse to ni izgubljeno...xDDx xsrcx

Je še vedno v nas, samo potrudit se moramo in izkopat izpod usedlin sodobnosti... xsrcx

maš provček,

ubistvu se to na splošno vidi pa po trendih, zdej je že kr normaln,da greš na eno fajn operacijo nosu pa ustnic pa nog pa trebuha pa izsesavanje maščobe.sej to pa res ni nč kej tazga. xrolleyesx :o|o:

jaz se sprašujem kako blizu sebi in naravi so te ljudje.

jaz pravm,da so mal bolani tja u tikvo, a to potem tut mene dela isto?

pri vsaki kritiki, ki je zame recimo zdaj v tem trenutku logična,se sprašujem kam padem, kok sebe s tem umažem. ne ni več bližine, a je sploh kdaj bila, ali so te "zgodbe" o življenju, ki je popolno samo dobro berljive in lahko potem živiš v sanjah.

včasih recimo,ko se zagledam v listke,v kamen,si ne morem,da se ne bi prebudila iz zasanjanosti in si rečem,joj kok je stvari pametnejših o katerih moram razmišljat,ker še tako malo vem. in potem spet nevem,kdaj sem recimo imela prav-ko sem sanjarila oz.razmišljala o kamnu alli potem, ko sem se oštela

človek je včasih res samo še zmedena senca

maš provček,

ubistvu se to na splošno vidi pa po trendih, zdej je že kr normaln,da greš na eno fajn operacijo nosu pa ustnic pa nog pa trebuha pa izsesavanje maščobe.sej to pa res ni nč kej tazga. xrolleyesx :o|o:

jaz se sprašujem kako blizu sebi in naravi so te ljudje.

jaz pravm,da so mal bolani tja u tikvo, a to potem tut mene dela isto?

pri vsaki kritiki, ki je zame recimo zdaj v tem trenutku logična,se sprašujem kam padem, kok sebe s tem umažem. ne ni več bližine, a je sploh kdaj bila, ali so te "zgodbe" o življenju, ki je popolno samo dobro berljive in lahko potem živiš v sanjah.

včasih recimo,ko se zagledam v listke,v kamen,si ne morem,da se ne bi prebudila iz zasanjanosti in si rečem,joj kok je stvari pametnejših o katerih moram razmišljat,ker še tako malo vem. in potem spet nevem,kdaj sem recimo imela prav-ko sem sanjarila oz.razmišljala o kamnu alli potem, ko sem se oštelačlovek je včasih res samo še zmedena senca

Enkrat sem gledal neko oddajo o lepotnih operacijah. Kaj vse so nekateri pripravljeni pretrpeti da bi si povrnili mladost!

Če so bolani v tikvo?x:Dx x:Dx

Mislim da jih je samo strah, strah tistih ki so mlajši od njih, ki prihajajo za njimi. Brez veze :xx!:

V tisti oddaji so na koncu pokazali tudi eno veliko družino s francoskega podeželja.

Pet generacij za isto mizo, bilo je okoli štirideset ljudi.

Mladi, stari, debeli, vitki, zgubani, sivolasi, plešasti...

Ampak bili so SREČNI in VESELI! xsrcx

Tudi kamen, tudi listi, pa oblaki pa voda pa dež pa rože pa ....

Tudi to so stvari o katerih je dobro razmišljati.

Zakaj bi se oštevala za to?

Tvoj nick... xDDx xsrcx

Ostani TO, čim dlje, celo življenje... :palec:

kok s ti prjazn

love love love

hvala xsrcx

tut js sm že gledala tole ob sredah k majo lepotne operacije, in opažam pri seb kako pritegne, ker oddajo tko čustveno obarvajo, da še sam upaš, da bi bli lepi pa srečni.

To je vse lepo in prav,ampak dogaja se na napačni osnovi - iluziji.

In to je zavajanje ljudi,ker jaz vem,da je to iluzija,dosti ljudi pa to potegne, ker nevem, a ne znajo mislit z glavo, da so problemi v njih, ne na njih, ko se pogledajo v špegl.

dosti žalostno je to, da poskušajo prepričat, da je to normalno, ker tisti, ki niso čustveno močni, jih bo okolje potegnilo v to, oziroma se bodo vdali.

Nevem zakaj mi je prišlo na misel, da so prodali dušo hudiču (sm kr asociacijo dobila v glavo)

mogoče pretiravam (no evo potrjujem že s tem, ko dvomim vase,razlika je samo,da se jaz tega zavem,no, vsaj pri tej stvari, pri drugih pa lahko tud jaz nevede pogrnem na celi črti)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...