Skoči na vsebino

Smiselna obrazložitev astrologije ?

xyz

Recommended Posts

:palec:

Mogoče pa je potem to namenjeno temu, da človek svojega vedenja sploh ne razlaga.. xDDx

To je ena od možnosti, ja.

Tu se potem človeštvo znajde pred večimi opcijami...;

-vsi, ki kaj vedo (z vedenjem imam v mislih tu tudi sposobnosti), naj molčijo -

govorijo naj npr. raje psihotične osebnosti, razcepljene v sebi

-tisti, ki kaj vedo, naj računajo z možnostjo, da bo namen in pomen njihovih besed dojet na popolnoma drug način.

-naj vsi ljudje utihnemo (kjer bomo verjetno vsi pritrdili, a vseeno gobezdali naprej x:Dx )

-itd.

...

no, kje je zdaj un ferdaman smajli... ? ...evo ga: xnckrivx

Deli na socialnih omrežjih

-tisti, ki kaj vedo, naj računajo z možnostjo, da bo namen in pomen njihovih besed dojet na popolnoma drug način.

Itaq. O istih stvareh se da govoriti na povsem različne načine, razumeš/sprejemaš pa stvari na osnovi svojih prepričanj, interesov ... Religija in znanost recimo med drugim govorita o isti stvari - o ustroju sveta, pa čeprav to na prvi pogled ni videti.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Mantis;

samo glede ene podrobnosti...

pisanje Erike se je navezovalo na moje, torej tole:

Na tej točki prihajam vse bolj do sklepa, da se astrolog ne bi smel nujno omejevati le na preučevanje rojstne karte,

temveč se lahko (in bi bilo modro) posveti tudi psihološkim, fizičnim (medicina) in vsem ostalim aspektom "klienta",

med katere spada tudi preučevanje socialnega okolja, skozi katerega se je obravnavani "klient" gibal/se giba...

torej; ne gre zgolj za ugibanje in razlage v simboličnem jeziku, temveč za resno posvetitev čim večim aspektom.

Med drugim sem imel tu v mislih to,

da, preden se astrolog "muči" razbrati zdravstveno stanje klienta,

lahko enostavno le-to preveri na medicinski način

oz. preden se trudi s podrobnostmi o družinskem ozadju,

lahko vodi s klientem razgovor o družini, med drugim na podlagi psihologije.

V tem smislu naj bi se delo astrologa ne omejevalo zgolj na astr. karto.

To je ena od možnosti, ja.

Tu se potem človeštvo znajde pred večimi opcijami...;

-vsi, ki kaj vedo (z vedenjem imam v mislih tu tudi sposobnosti), naj molčijo -

govorijo naj npr. raje psihotične osebnosti, razcepljene v sebi

-naj vsi ljudje utihnemo (kjer bomo verjetno vsi pritrdili, a vseeno gobezdali naprej x:Dx )

-itd.

...

no, kje je zdaj un ferdaman smajli... ? ...evo ga: xnckrivx

zastavlja se mi vprašanje koliko je to vedenje sploh potrebno posredovati? Ali ne ve vsak človek globoko v sebi, tistega kar naj bi rabil vedeti.. zase, za svoje življenje.

zastavlja se mi vprašanje koliko je to vedenje sploh potrebno posredovati? Ali ne ve vsak človek globoko v sebi, tistega kar naj bi rabil vedeti.. zase, za svoje življenje.

Tud če ve, mu to čist nč ne pomaga, če do tega ne zna prit.

:o|o:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Sposobnosti, oz. bolj rečeno potencial že je vsebovan v nas, ja,

a moramo vseeno skozi proces, ki nam omogoči ta potencial tudi uporabiti in "oblikovati".

Če bi zanemarili preprosto reč, kot je vzgoja oz. prisotnost staršev ali kakršnihkoli človeških učiteljev (starš tu ni mišljeno zgolj biološko),

bi po otrok niti ne preživel precej dolgo. Dojenček bi umrl v prib. enem dnevu, med tem, ko bi 2 letni otrok živel malo dlje...

če pa pustiš 5 letnega otroka samega, bi, med drugim, ne znal govoriti, niti bi poznal uporabljanje osnovnih elementov, kot je npr. ogenj.

Torej je, po mojem, posredovanje vedenja ZELO na mestu. Potrebno to seveda ni oz. ni obvezno x:Dx

posreduješ lahko tako ali tako samo znanje. vedenje je pa zelo intimna zadeva. x^x

Norost je vcasih najvecja modrost…

Guest VilaSonca

ja, kje vam je pa uspelo v parih dnevih ustvariti 9 strani. preletela zadnjo stran in vidim, da spet spet čisto zašli. x:Dx ah, te duhovne vode in vrtenje v krogu okoli idej. x:Dx

mejte se. :vio:

posreduješ lahko tako ali tako samo znanje. vedenje je pa zelo intimna zadeva. x^x

Men je zlo zanimiv kako vztrajate pri tem vedenju. Vedenje je puhl. Vedenje je kosilo z zlatim priborom in odlično postrežbo kjer pa tebe ni zraven. To je vedenje.

Lepo se to kaže v tej logiki:

znanje + intucija = vedenje = puhl

pol k mal več poštekaš vedenje preide v znanje se lahko končno usedeš za mizo ( pa dobr tek želim )

Brez podpisa

jp, v tehle Duhovnih temah opažam, se grozno zgubivaš, ko začneš brat (ne ti, ampak tako, ko folk bere,... vse zapleteno)

to je povsem naravno.

Forum je omejen med drugim na strogo sporazumevanje s črkami,

med tem, ko se ljudje v živo sporazumevamo tudi s telesom.

Tudi pogovori, ki občasno "zaidejo" s teme, so povsem ok,

saj se, če tema ni izčrpana, pozornost ponovno vrne k izhodiščni točki.

Kar je včasih tudi res pasje, je to, da, če ne slediš temi v toku časa,

se v njej nabere na desetine strani, katere moraš potem prebrati,

da ti je kolikor-toliko jasno, kaj je že bilo povedano in od koga,

da tega npr. ne ponavljaš in ne postavljaš vprašanj,

katera so bila že odgovorjena.

o, fak vampirji iz drugih planetov http://www.esoterikforum.at/forum/images/smilies/lachen.gif

sej vampirja majo tud noter ccc v igri, ane

drgač dost vredu scena, sam tud kruta ...

jp, v tehle Duhovnih temah opažam, se grozno zgubivaš, ko začneš brat (ne ti, ampak tako, ko folk bere,... vse zapleteno) xrolleyesx

ps. moram : Kuvrtat.. a zdej, k počas prhaja mraz si pa mačka sleku... proceed x:Dx x;)x

jaz in moj maček sva preveč fina za tako puhle opazke - proceed if you will x:px

Brez podpisa

Kolk naju z mačkom razumeš, pove tvoje razumevanje o ribi. Je pa res, da se jaz in moj maček redko spustiva in sploh dotakneva vodne gladine. Ribe pa ponavadi pridejo iz tujine v konzervi - prvi razred x^x

proceed if you can ...

Brez podpisa

Sposobnosti, oz. bolj rečeno potencial že je vsebovan v nas, ja,

a moramo vseeno skozi proces, ki nam omogoči ta potencial tudi uporabiti in "oblikovati".

Če bi zanemarili preprosto reč, kot je vzgoja oz. prisotnost staršev ali kakršnihkoli človeških učiteljev (starš tu ni mišljeno zgolj biološko),

bi po otrok niti ne preživel precej dolgo. Dojenček bi umrl v prib. enem dnevu, med tem, ko bi 2 letni otrok živel malo dlje...

če pa pustiš 5 letnega otroka samega, bi, med drugim, ne znal govoriti, niti bi poznal uporabljanje osnovnih elementov, kot je npr. ogenj.

Torej je, po mojem, posredovanje vedenja ZELO na mestu. Potrebno to seveda ni oz. ni obvezno x:Dx

samo življenje se mi zdi uporaba tega potenciala. Seveda se zdaj tukaj postavlja vprašanje kaj to vedenje je.. kaj obsega.. starševstvo (vzgoja skozi ljubezen) se mi zdi del tega znanja, ki ga nosi vsak. In potem se vse prepleta.. vplivamo drug na drugega, ko 'izkoriščamo' ta svoj potencial.

ne vem.. če sem se razumljivo izrazila. :inocent:

samo življenje se mi zdi uporaba tega potenciala. Seveda se zdaj tukaj postavlja vprašanje kaj to vedenje je.. kaj obsega.. starševstvo (vzgoja skozi ljubezen) se mi zdi del tega znanja, ki ga nosi vsak. In potem se vse prepleta.. vplivamo drug na drugega, ko 'izkoriščamo' ta svoj potencial.

Že res, a za sam začetek življenja nam je potrebno vodstvo, če ne ne preživimo dolgo

in ravnu tu (med drugim) nastopi izmenjava oz. predaja znanja,

ki izhaja iz vedenja, vedenja -ki je sposobnost.

To je bila moja poanta,

ker sva govorila o relevantnosti predaje vedenja.

Torej je ta predaja kot prvo nujen predpogoj za sposobnost preživetja.

Seveda smo drug drugemu učitelji, celo človek kot je bil Hitler je naš učitelj, pa če to hočemo ali ne :C:

sem lih včer zmolla za enga ježa, ven iz tople hiše me je ob 23 zvabil "jok dojenčka", a zadaj za hišo je sral in bruhal nonstop in kašljal en srednje velik ježek in jaz mu nisem znala pomagat, ker toplega mleka ni hotel, ki lahko veže strupe. Bežal pa pred mano tak kašljajoč in bruhajoč tud NI --- bogvei s čim se je le mali revček zastrupil... :V:

upam da je danes že v redu xsrcx

Ma a veš to je tko mal čudn. Krščanska patologija.

Zej zanimivo je, da si ti po nekem globjem vzgibu želela pomagat ježu. Si hotela nardit dobro delo in potem za ježa celo zmolila. Ampak zej iz ježevega vidika nisi naredila čisto nič dobrega kvečjemu si povečala ježkovo aktivno travmo. In v principu opravljenega dela si zloben človek in bi prej kot za ježka morala zase zmolit, seveda si lahko tudi samo oprostiš in priznaš napako ter greš naprej brez nepotrebno molilne ceramonije. Tud poseben projektivni mehanizem se tle pojavlja - pomagat ježku = pomagat sebi. To je svojevrsten egoizem, ki se skriva za krinko 'dober sem'. IMO je take vrste egoizem veliko slabšega kova kot tisti, kjer je človek zavedno grabežljiv - ta si vsaj prizna in ima znotraj tega osebnega priznanja odlične možnosti za odrešitev, ker ne živi v iluziji.

Zakaj to pišem - ker mi gredo ljudje s takšnimi forami naravnost na k***c , življenje namreč teče in se dogaja tudi brez tebe.

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...