bjk 9. oktober 2008 Prijavi Deli 9. oktober 2008 MEDITACIJA NA NOTRANJO SVETLOBO IN NOTRANJI ZVOK LJUBLJANA Sreda, 22. oktobra 2008, ob 19.00 uriMeditacijski center, Slomškova ul. 7, LjubljanaPredavatelj: prof. Zoran Jevtić CELJE Sreda, 15. oktobra 2008, ob 18.00 uriNekdanja upravna zgradba Kovinotehne, Mariborska 7, CeljePredavateljica: Viktorija Kos VSTOP PROST! Internetni naslov: http://www.santmat.siEmail: info@santmat.si Čeprav je človekovo hrepenenje po ljubezni, vedenju in sreči povsem naravno, se nam zdi, da jih je v tem svetu skoraj nemogoče najti. Soočeni s težavami vsakdanjega življenja, se sprašujemo: »Kakšen je smisel mojega življenja? Kdo sem? Odkod prihajam? Kako lahko najdem mir in zadovoljstvo?« Vsi duhovni Učitelji, ki so dosegli popolnost, govorijo, da smo duše, da prihajamo iz nekega drugega sveta in nam pokažejo, kako se lahko vrnemo domov še v tem življenju. Nekoč smo prebivali v Oceanu Ljubezni, toda sedaj smo ujeti na tem svetu, kjer trpimo, ker smo ločeni od svojega Izvora. Ko smo kot duše prebujeni, ponovno povezani z Najvišjim bitjem, z Njegovo svetlobo in zvokom v nas, krenemo na potovanje v naše nebeško bivališče, kjer bomo uživali v večni blaženosti. Zapise o Slišnem življenjskem toku ali transcendentalnem Zvoku najdemo v vseh svetih spisih, v mistični poeziji in v delih grških filozofov. Logos, Beseda, Naam, Šabd, Tao, Saroš, glasba sfer, so samo nekatera od imen Božjega ustvarjalnega počela v nas. Mistik pravi: Vsi mistiki govorijo z enim jezikomin Njegovih nešteto skrivnostije razkritih v eni sami melodiji; toda žal ni nobenega ušesa, ki bi ji lahko prisluhnilo, niti srca, ki bi jo razumelo! Zapri svoje oči, da boš lahko videl Mojo Lepoto in zatisni svoja ušesa, da boš lahko prisluhnil sladki melodiji Mojega Glasu. Cilj meditacije na notranjo svetlobo in zvok je spoznati sebe kot dušo in se zediniti z Najvišjim bitjem. Meditacija nam pomaga umiriti in očistiti um, živeti v sožitju z drugimi, naučiti se spoštovati vsa živa bitja. Je izvor ljubezni, zadovoljstva in miru ter nam pomaga, da se v polnosti razvijemo kot človeško bitje. Sant Baljit Singh, sedanji učitelj duhovne poti Sant Mat, vzpostavi vez med človekovo dušo in Izvorom vsega obstoječega. Vabljeni! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
NVK 10. oktober 2008 Prijavi Deli 10. oktober 2008 Se vidmo . Citiraj Let it be a bee. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.