Skoči na vsebino

Karmični dolg

amelie87

Recommended Posts

Živjo!

Mene pa zanima, če bi mi lahko kdo, ki se seveda na to spozna, malce pojasnil bistvo karmičnega dolga in kako/kdaj ga človek lahko poplača. Js naj bi namreč mela enega kar ornk in ta naj bi bil kriv tudi za zmešnjavo v mojih ljubezenskih odnosih. Rojena sem 18. 04. 1987 ob 8.20 v Reki (Cro). Torej, če se komu da malce razložit tole stvarco, bi mu bla iz srcaaaa hvaležna.

Lep sončen vikend vsem pa hvala!

Deli na socialnih omrežjih

Bistvo karmicnega dolga je menda razumevanje oz. zavedanje!

Primer: V prejsnjem laifu nekdo ubije svojo zeno. Ponovno se rodi v novo zivljenje v katerem njemu nekdo ubije zeno. Izkusi bolecino izgube osebe, ki jo ljubi.

Izguba, bolecina, mu pomaga razumeti kaksne posledice doloceno dejanje prinasa itn.

Izkustvo lahko prinese globjo zavest o tem kaj je "primerno" in kaj ne. Tudi zavedanje o enosti, povezanosti med ljudmi itn.

Pravim torej, da ne gre vedno "zob za zob" temvec je predvsem pomembna lekcija, razumevanje oziroma v koncni fazi zavedanje. Menda naj bi bilo tako.

Karmični dolg -- to so še nemanifestirane posledice naših dejanj. Čisto vseeno je, kdaj je kdo rojen: vsakega doletijo. In tudi ni treba skrbeti, kdaj se bodo te posledice pojavile, ker kar pridejo kot strela z jasnega. x:)x

Pa še citat iz knjige Odgovori II. del Mame Meere:

Vprašanje: Kako lahko karmo zmanjšamo?

Mama Meera: Opravljajte dobra dela, pomagajte ljudem in imejte devocijo in predanost Najvišjemu oz. Bogu.

V: Ali se lahko osvobodimo svoje karme?

MM: Storjenemu dejanju in njegovim posledicam se ni mogoče izogniti, toda ko vsa naša dejanja darujemo Bogu ali Božanskemu z devocijo in nenavezanostjo, z vsem srcem in iskreno, potem so lahko dejanja očiščena in posledica tega je, da se osvobodimo svoje karme.

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...