Guest VilaSonca 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 odpiram temo ...... da bom nizala svoje vtise z navdušenostjo otroka ... saj sem bila samo enkrat do sedaj. za prvič bi rekla to, da sem se med in po nizu za namero (MK), kundaliniju (Osho) in plesu za mater Zemljo počutila takole ... jaz sem telo ... vibriram ... strah me je svoje moči in odločnosti ... prizemljeno ... bojevito ... odločno ... moško ... žensko ... jaz sem ... bi kdo sramežljiv, ki je kdaj poskusil, hodi na ali resno živi magične kretnje, podelil vtise z nami? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 1x sem bil tam, z dvema prijateljema... bilo kar zabavno,eden od nas treh je moral iti ven, ker ni hotel sodelovati,ostala dva pa sva se med izvajanjem nasmejala do solz. Celotno zadevo sem skoraj popolnoma pozabil, evo,sedaj si me spomnila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 saj je hecno ... v primeru, da razmišljaš zraven, opazuješ sebe ali pa druge, kako opazujejo tebe ... i guess ... jaz pa zadevo jemljem smrtno resno. mi sede zelooooo. ja, good luck, pa hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 13. oktober 2008 Prijavi Deli 13. oktober 2008 Z leti se razvije "lastne kretnje, gibe, poze" za več relaxa, bolj gibljive sklepe, hrbet. Boljši pretok vitalne sile po meridianih, ... Ker ščasoma "oficielne" prakse ne "sedejo" več. Drugač pa "cool". Če Ti sede. Poročaj še naprej. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 14. oktober 2008 Prijavi Deli 14. oktober 2008 jah, saj jaz mam svoje načine sedenja recimo. saj pravzaprav noben gib, mimika, položaj telesa niso naključni. vsi so izraz nečesa. paše, itak. ker paše. jaz sem za orto variante. rušilne. da se najprej fizično spravim v red. drugače se ne morem čustveno, mentalno. kaj jaz vem. že po difoltu sem precej fizična ... no, ogromno dam na počutje. če je fizično OK, štima vse ostalo. če je telo v ku*cu, ne moreš ustvarjati ničesar. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. oktober 2008 Prijavi Deli 14. oktober 2008 če je fizično OK, štima vse ostalo. če je telo v ku*cu, ne moreš ustvarjati ničesar. Menim, da je tako z nami vsemi, čeprav se tega mogoče ne zaveda vsak. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
škratovka 20. oktober 2008 Prijavi Deli 20. oktober 2008 ali mogoče obstaja kakšna knjiga o tem in če katera?LP hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. oktober 2008 Prijavi Deli 20. oktober 2008 Pases Mágicos-Carlos Castaneda [1 - 13, Videos]http://www.youtube.com/results?search_quer...rlos+Castaneda+ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 js vseeno predlagam da kdor ima željo, se kretenj nauči v organizirani vadbi iz filmčkov in knjig ni enako kot iz prve roke, vsaj po mojih izkušnjah Iz 1. roke bi pomenilo, da se človek uči od tistega, ki je te kretnje izumil...vse ostalo je iz 2.-x. roke...včasih bolje, da se človek uči iz knjige sam,kot od nekoga drugega, ki se je prav tako iz knjige učil,imho. Ampak, seveda, družabnega elementa ne gre zanemarjati,konec koncev se da na tovrstnih srečanjih srečati.... nekoga pač. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 ali mogoče obstaja kakšna knjiga o tem in če katera?LP hvala!http://f.60s.com.vn/forums/t/38279.aspxV slovenščini:Magične Kretnje - uporabna modrost staromehiških vračev [Carlos Castaneda, knjiga]https://www.juliadoria.com/default.cfm?Jezi...amp;Artikel=329[v knjižnicah se tud dobi]Kretenj se nauči v organizirani vadbi [kot pravi sn0wball].Knjigica, video filmčki so za zraven. -)Kdor je individualist, ima voljo & motivacijo, lahko poskusi sam. Do stopnje, do katere mu bo dano. Tud ok. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 [DVD Videos] Magical Passes [Tensegrity] by Carlos Castaneda]:Carlos Castaneda's Magical Passes [2004, Director; Carlos Castaneda], amazon.comhttp://www.amazon.com/Carlos-Castanedas-Ma...6733&sr=8-2Tensegrity Series 1, 2, & 3 [starring; Carlos Castaneda, Director; Carlos Castaneda],amazon.comhttp://www.amazon.com/Tensegrity-1-2-Carlo...6733&sr=8-3[VHS Video Film] Carlos Castaneda's Magical Passes; Unbending Intent [1999, Starring; Miles Reed, Rylyn Demaris Director; Haley Van Oosten]http://www.amazon.com/Carlos-Castanedas-Ma...6733&sr=8-7 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 jaz bi raje vadila individualno oz., da se tisti, ki se ukvarja z učenjem in ima pojma o človeškem telesu in gibanju, posveti meni, mojim napakam in prednostim, mi pove, jaz povem, kaj čutim in delamo čisto po filingu. naprej pa sama. isto kot pri jogi. najprej sem hodila v skupino, zdaj jo delam sama doma po potrebi in tisto, kar rabim.v skupini je pa tako. na hitro gremo čez, vsakič delamo drugačen niz. meni je recimo niz za maternico tečen, ker se mi zdi butasto delati neke zakomplicirane gibe z rokami, če jih moramo izvesti na hitro, torej ni možnosti za kaj preveč občuteno izvajanje. mi je pa zelo všeč niz za namero. pa za moč, ampak sem fasala bolečine po njem. tole bi za začetek delala, da bi se navadila na razne filinge in se odločila, kaj zdaj z njimi. hmmmm, zadnjič smo za konec izvajali kundalini za dvig energije na elektronsko glasbo in heavy metal ... kaj naj rečem ... kolikor me je elektronika najprej odnesla v mehki oblak, me je proti koncu prestrašila ... metal na začetku zamoril, potem pa super prizemljil. evo, tako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 http://ariom.ru/forum/p713712.htmlhttp://translate.google.com/translate_t?langpair=ru|en[Power s chakra bija mantras; lahko za "chillout" kot glasbeno ozadje -)] Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 jaz bi raje vadila individualno oz., da se tisti, ki se ukvarja z učenjem in ima pojma o človeškem telesu in gibanju, posveti meni, mojim napakam in prednostim, mi pove, jaz povem, kaj čutim in delamo čisto po filingu. naprej pa sama. isto kot pri jogi. najprej sem hodila v skupino, zdaj jo delam sama doma po potrebi in tisto, kar rabim.v skupini je pa tako. na hitro gremo čez, vsakič delamo drugačen niz. meni je recimo niz za maternico tečen, ker se mi zdi butasto delati neke zakomplicirane gibe z rokami, če jih moramo izvesti na hitro, torej ni možnosti za kaj preveč občuteno izvajanje. mi je pa zelo všeč niz za namero. pa za moč, ampak sem fasala bolečine po njem. tole bi za začetek delala, da bi se navadila na razne filinge in se odločila, kaj zdaj z njimi. hmmmm, zadnjič smo za konec izvajali kundalini za dvig energije na elektronsko glasbo in heavy metal ... kaj naj rečem ... kolikor me je elektronika najprej odnesla v mehki oblak, me je proti koncu prestrašila ... metal na začetku zamoril, potem pa super prizemljil. evo, tako. Jaz vidim bistvo treninga v tem, da je človek sposoben trenirati sam...če je temu tako, postane vidno, ko posameznik zapusti skupino.Če vadba upade in preneha, potem posameznik ni imel lastne iniciative,temveč se je prepustil skupinski zavesti skupine, da ga je "porivala" naprej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 ja, moč zavesti je v skupinah tudi velika.jp, pa saj bi hodila na aerobiko, pilates, whatever ... pa raje doma poskakujem, se raztegujem ... po potrebi. brez joge enkrat tedensko me ni, ne. ker toliko se pa že nabere. pa tudi gibčnost je moja prioriteta, zato sem nora na določene položaje iz joge in brez njih skoraj ne bi mogla živeti. čim se počutim ukočeno, sem godrnjava in tečna. si v qrcu, na živce ti gre breme lastnega telesa, materialnosti, ljudje, hrup ... narediš konkretno vadbo joge in je vse kul. si več ne predstavljam življenja brez redne vadbe. to bi bilo borno, mučno bivanje. dramatiziram, a tako je! točno tako je. samo pogledaš po cesti, folk, držo teles, obrazov, plitvo dihanje. a je do dostojno življenje? OK, razburjam se. ma ja, koji qrac, obveznosti gor ali dol ... najprej zdravo telo .. nujni pogoj, da je sploh um lahko zdrav ... kaj šele kako bivanje .. smiselno ... baj baj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 Skozi čas nekateri prešaltajo na "notranje vaje" [easy Tao Revitalizacije, ...] & easy razgibovanje, raztezanje.Razvijejo sebi ustrezne položaje [asanas]. Delajo tisto, kar jim trenutno odgovarja [feeling se razvije skozi čas -)]. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 ja, moč zavesti je v skupinah tudi velika.jp, pa saj bi hodila na aerobiko, pilates, whatever ... pa raje doma poskakujem, se raztegujem ... po potrebi. brez joge enkrat tedensko me ni, ne. ker toliko se pa že nabere. pa tudi gibčnost je moja prioriteta, zato sem nora na določene položaje iz joge in brez njih skoraj ne bi mogla živeti. čim se počutim ukočeno, sem godrnjava in tečna. si v qrcu, na živce ti gre breme lastnega telesa, materialnosti, ljudje, hrup ... narediš konkretno vadbo joge in je vse kul. si več ne predstavljam življenja brez redne vadbe. to bi bilo borno, mučno bivanje. dramatiziram, a tako je! točno tako je. samo pogledaš po cesti, folk, držo teles, obrazov, plitvo dihanje. a je do dostojno življenje? OK, razburjam se. ma ja, koji qrac, obveznosti gor ali dol ... najprej zdravo telo .. nujni pogoj, da je sploh um lahko zdrav ... kaj šele kako bivanje .. smiselno ... baj baj. Se strinjam. Izgleda pa, da je tovrstna spoznaja med ljudmi dejansko ekskluzivne narave,,,posameznik je lahko (in tudi je) vesel, če to integrira. A jasno, veselje ni za vsakogar in tako je tudi ok. ...to zgoraj veliko pove o odnosu osebe pri neki stvari. Skupinska energija je pomembna, skupinska srečanja tudi in usposobljen ter izkušen učitelj tudi. Lahko ti naštejem nekaj najosnovnejših razlogov: 1. pri skupini je učinkovitost vadbe močnejša sploh pri gibih kot so magične kretnje kjer je učinkovitost odvisna od količine namena vloženega, pri več ljudeh je tudi koncentracija namena močnejša2. skupinska vadba in skupinska srečanja ti nudijo neko disciplino in priložnost, da se lahko zavestno in podzavestno učiš na izkušnjah drugih (iz energije vsakega vdeleženega)3. izkušen vaditelj ti bo znal povedati kaj delaš prav, kaj bi lahko naredil bolje, način dihanja (ki je tukaj tudi zelo pomemben)+ ostale posredne stvari No jaz lahko rečem da sem imel to srečo, da smo imeli nekoga, ki je bil dober na svojem področju, ki je bdel nad vsakim in dejansko smo kot skupina skupaj rastli v tem času ko smo skupaj vadili. Seveda smo se potem ko je prišel čas tudi razdrli in šli vsak po svoje, ta učitelj pa ima zdaj naprej druge skupine. Jaz moram reči da v tem času iz internetnih filmčkov ne bi toliko dosegel in sam pri sebi mislim da sem naredil velik korak naprej. Se tudi strinjam To vse, pod pogojem, da si sposoben nadaljevati z vadbo tudi brez skupine. No... takšen je način, meni lasten. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 v tem času iz internetnih filmčkov ne bi toliko dosegel in sam pri sebi mislim da sem naredil velik korak naprej.Filmčke zgoraj sem dal v dopolnitev iz amazon.com. Kot primer kakovostne izvedbe/izvajanja by Carlos Castaneda and &.Da se skozi čas lahko loči inštruktorje po kakovosti izvajanja. Poleg dopolnitve k naučenemu pod strokovnim vodstvom; Objava #13http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;p=1055461271 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. oktober 2008 Prijavi Deli 29. oktober 2008 OK, razburjam se. ma ja, koji qrac, obveznosti gor ali dol ... najprej zdravo telo .. nujni pogoj, da je sploh um lahko zdrav ... kaj šele kako bivanje .. smiselno ... baj baj. Tole o zdravem telesu in umu -se ne bi strinjal. Mnogo zelo starih in betežnih pa tudi zelo fizično omejenih ljudi se je izražalo skozi um. In so in še ustvarjajo kar lepe "umotvorine". Sicer pa ne vem -kaj si ti predstavljaš kot um? Če tukaj misliš na pogojno sprejemanje, pač to ni um. Prej razum ... Ta bi lahko bil pogojen s fizičnimi predispozicijami, gola inteligenca. Torej bi po tej razlagi /tvoji/ imel star, betežen človek, ki je daleč od fizičnega vrhunca -bolan um. Zanimivo je , da modrost prihaja preko / tudi/ izkušenj, kar pomeni, da pride z leti, natanko med propadom fizičnega telesa- pač ciklično zlo ...ali pa manifestacija materialne minljivosti. Zame invalid ali telesno bolan človek, ni nujno še umsko omejen...morda pa biva v drugih relacijah, kot ti...morda ima tam zanj več smisla ...Se pa strinjam , da je fajn biti zdrav, predvsem v mlajših letih, ker imaš tako manj čustnvene in miselne pogojenosti. Vsak deluje po svojih zmožnostih in mnogokrat so me ljudje zelo presenetili, kaj vse se lahko skriva in je umski proizvod bolehnega telesa. Po drugi strani pa govoriš o - smo se šli kundalini...o čem ti to ?? Verjetno se zavedaš, kje je sploh izvor zdravega telesa... Lepo bodiMatjaž Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Blah 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 ...um , telo...pojmi ki opisujejo,označujejo različne aspekte enega...ni ločenosti..ločenost,oz. utvara ločenosti je produkt,posledica načina opisovanja le-teh...s tem da tudi konstrukt " različne aspekte enega "vsekakor spada pod zakonitosti teh mehanizmov jezika... ...tenzegriteta,magične kretnje ,joga,tai-či,borilne veščine,ect. služijo enemu samemu namenu...ozaveščanju celote bitja,entitete...končni produkt je vsakemu posamezniku unikaten a hkrati tudi identičen s celoto človeške vrste...kar praktično pomeni da npr. izkušeni izvajalec/ka magičnih kretenj odkrije "svoje" magične kretnje,yogi iznajde"nove" asane,sensei postavi temelje novi šoli karate-a in morda celo poišče novo ime veščini...zavest praktikant-a/ke postane popolnoma prilagojena in prilagodljiva trenutnim pogojem in situacijam...morda bi se celo dalo uporabiti besedo razsvetljena,čeprav se osebno izogibam tej oznaki ,ker kar kliče po negativnih aspektih ega... ...konstrukt jezika vsekakor......Don Juan Matus je veliko o tem pripovedoval Carlosu .... ...moja osebna izkušnja s tenzegriteto je vsekakor pozitivna...vadba v skupini ali individualno,obe imata prednosti in slabosti...izziv,pač... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 Eden "boljših postov" tegale topika. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 20. november 2008 Prijavi Deli 20. november 2008 kul je. nikoli ne delamo samo magičnih kretenj. učiteljica si vedno izbere določeno področje, ki se mu posvetimo z magičnimi, raznimi meni po imenu nepoznanimi tehnikami, telovadbo, enostavnimi vajami. saj ni važno, kaj, ene stvari sedejo, druge ne, se tudi kdaj razjezim in odneham, ko postane mučno. fak, ne bom se več silila delati nekaj, ker je nekdo rekel, da je dobro zame, če jaz čutim, da ni.danes je bilo sploh super, ker smo jačali pleksus. sem bila 10 dni skupaj senca od človeka. tole me je zbudilo. malo več življenja, malo več volje, odločnosti, bemu, saj ne bom nikogar ubila, če se bom enkrat postavila zase ... zato sem danes zvečer zavrnila eno kolegico in skupen ogled filma, do katerega mi ni in se odločila zase in svoja početja. mi se ne da z nobenim pogovarjat, pa nič. tudi to bol na pol pišem, ko vas je*e. mislite si, da sem kyllah 2. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Blah 29. november 2008 Prijavi Deli 29. november 2008 Eden "boljših postov" tegale topika. -) ..da dodam še eno malenkost na moj" boljši post" ...link ...če se z nečim ukvarjaš je zadevo dobro poznati z vseh možnih koncev in krajev ...nabereš vse ali čimveč možnih informacij(osebne izkušnje so vsekakor informacije najboljše vrste),ter si ustvariš lastno mnenje in pogled... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 30. november 2008 Prijavi Deli 30. november 2008 če je fizično OK, štima vse ostalo. če je telo v ku*cu, ne moreš ustvarjati ničesar. kr se na bodiyu ustimuje, se prej... nekje... drugje... ustvarja! kt pises, ce je telo v ku*cu pol se ne da ustvarjat nicesr... (se da. pa ok... recimo, da se ne da...) zkj ne? k "mora" najprej postimat posledice vsega tistega, kr prej... nekje... drugje... v procesu ustvarjanja ni stimalo... pravzaprav hocm rect: ustvarja se ze velik prej... se preden telo naleti na kao oviro, ki mu, kt neka fatamorgana, preprecuje nadaljnje ustvarjanje... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. december 2008 Prijavi Deli 1. december 2008 ... si ustvariš lastno mnenje in pogled...+1 [vsekakor, poznat treba "obe strani Meseca" pri vsaki stvari]. "Prednosti, pomankljivosti, grožnje", kot pravi temeljni "marketinški žargon". Stvari treba demistificirat, jih prilagodit sebi, svojim potrebam. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.