Mitra 24. oktober 2008 Prijavi Deli 24. oktober 2008 Če ti ne sprejemaš otroka, kako bi se potem počutila, če tebe nebi nihče (povdarek je na nihče, ker je ta nihče lahko ena oseba ki ti nekaj pomeni ali celi svet) nebi sprejemal.Otrok ni nič kriv da je na svetu, zato pusti oba, naj zaživita svoje življenej brez tebe.Ne hlini ljubezni, saj če je nimaš do nedolžnega otroka, je tudi do njega ne moreš imeti. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 24. oktober 2008 Prijavi Deli 24. oktober 2008 Kratko in jedrnato. Ne morem sprejeti, da ima partner otroka od prej. Ima kdo podobne izkušnje? Sva namreč na mrtvi točki in najino razmerje se zaradi tega ne premakne nikamor. Jaz živim kot da ta otrok ne obstaja. Jaz tu ne vidim kakšne velike težave.. mislim odnos tebe do tega otroka. Odnos mora biti človek-človek in ne poskušaš mu biti mama al kej, kar je tudi pravilno, sploh pa če ne čutiš. Stojiš mu ob strani kolikor pač čutiš in to je to. zdaj pa drugo.. zakaj se obračaš z vprašanjem na nas? zakaj te to moti? mogoče si našla razlog v otroku, da vama v vezi ne gre pomisli kaj te moti.. praviš, da veza ne napreduje.. ali ni skupnih pogledov? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
senja 24. oktober 2008 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2008 Hvala vsem za mišljenja. Spoštujem prav vsako. Največja težava ali zavora je, da želim imeti otroka z osebo, ki bo obema prvorojenec. Vse izkušnje, skratka moti me že to, da temu ne more biti tako. Motijo me vsi potrebni stiki z mamo otroka in tudi sicer je otrok več časa pri partnerju. Sploh si ne predstavljam svoje družine ob taki situaciji, in sploh, da bom imela otroka in potem bo tu še eden, ki ga že zdaj ne prenašam. Kaj bo partnerju pomenila najina družina? In se konstatno sprašujem, a si res ne morem najti partnerja brez otroka, kar ni prav. Po drugi strani bi rada sprejela, ampak me vedno nekaj zavre. Ni enostavno se obrniti in se raziti, ker so posredi čustva. Vedela sem že prej za otroka, ja, ampak odnos se je (žal) začel intenzivno razvijati. Sicer pa se s partnerjem razumeva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mineja 24. oktober 2008 Prijavi Deli 24. oktober 2008 Moje malo mišljenje je, da v bistvu to razumem... vsak si najbrž to želi zase, otrok situacijo gotovo spremeni. Če bi rekli, da je vseeno, bi bilo to nasilno rušenje normalnih dvomov, ki se porajajo... ...poznam en primer kjer sta se dva astrološko fenomenalno kompatibilna človeka po 30 letih(!) odkar sta se spoznala in je bila ona rosno 19.letno dekle odločila po njeni in njegovi ločitvi od zakoncev biti skupaj bolj očitno, uradno in aktivno. Pa ima ta moški cel kup,trojico problematičnih otrok, ona pa enega,tega popolnega. Skratka, ta ženska je posredno pregnala od hiše enega otroka in prepričala drugega da je tako slab da boljše da se ne približuje. Seveda...normalno da jo je bilo strah človeka, ki jo je razočaral pri 19.letih in da ni gotova če to sploh želi itd. ampak to bi morala sama razmisliti. Kolikor vem ni nihče od nje pričakoval, da bi igrala mamo ali prijateljico in otroci so razumeli da jih ne more kar sprejeti. Ona pa je igrala in igrala...in je marsikaj zaigrala, konec koncev sebi v škodo. ... Zato je to velika odločitev... In da vas ne bilo strah da bi bili prisiljeni v neko žrtev tu... bi se mogoče dalo zaupati vašemu srečnežu? Pa dejstvo je, da se ljudje s svojimi otroci spremenijo. In mogoče on sploh ne bi bil tak kot je, mogoče bi bil bolj sebičen, bolj nemaren... Ne vem če je kak otrok kdaj komu želel biti v napoto... Lahko noč želim pa ...modre odločitve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 31. oktober 2008 Prijavi Deli 31. oktober 2008 Hvala vsem za mišljenja. Spoštujem prav vsako. Največja težava ali zavora je, da želim imeti otroka z osebo, ki bo obema prvorojenec. Vse izkušnje, skratka moti me že to, da temu ne more biti tako. Motijo me vsi potrebni stiki z mamo otroka in tudi sicer je otrok več časa pri partnerju. Sploh si ne predstavljam svoje družine ob taki situaciji, in sploh, da bom imela otroka in potem bo tu še eden, ki ga že zdaj ne prenašam. Kaj bo partnerju pomenila najina družina? In se konstatno sprašujem, a si res ne morem najti partnerja brez otroka, kar ni prav. Po drugi strani bi rada sprejela, ampak me vedno nekaj zavre. Ni enostavno se obrniti in se raziti, ker so posredi čustva. Vedela sem že prej za otroka, ja, ampak odnos se je (žal) začel intenzivno razvijati. Sicer pa se s partnerjem razumeva. ne morem verjeti kaj slišim iz ženskih ust, ti ki boš nekoč postala mama! jaz s tabo ne bi želela imeto otroka če bi te slišala govoriti kaj takega.Si nezaupliva do sebe ne veš če si dovolj dobra za njega ,v tem je tvoj strah.Si sebična ,razvajena ljubosumna ženska, da ne veš če bo imel tvojega otroka rad kot njenega ali ne pomisliš da bi bila oba otroka njegova kri.kaj ima otrok sploh veze med tvojo in njegovo ljubeznijo.Praviš da zaradi njega ne moreš dovolj ljubiti svojega partnerja? Če ne moreš imeti rada njegovega otroka tudi svojega ne boš mogla imeti rada saj bo tudi on med vama.pojdi stran od tega gospoda, kajti nezasluži si ga.brezobzirna ženska si in nikoli ne boš srečna če se ne spremeniš in ne začneš misliti tudi na druge in ne samo nase.drugo bi bilo če bi on rekel da ne želi imeti še enega otroka s tabo tudi takrat bi ti svetovala da si poiščeš drugega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 31. oktober 2008 Prijavi Deli 31. oktober 2008 pravijo da so moški svinje ,sam poglejte kaj nekatere ženske delajo, . Kje je ženska ljubezen kje je ženska sočutnost, same sebičnice jaz jaz jaz in jaz. preveč gledate mehiških nadaljevank. Poin ni koliko si sebičen ampak koliko ljubezni lahko podariš in toliko jo boš tudi dobil ni čudno da toliko otrok delala samomore saj ni več prave materine ljubezni ampak sama sebičnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. oktober 2008 Prijavi Deli 31. oktober 2008 ne morem verjeti kaj slišim iz ženskih ust, ti ki boš nekoč postala mama! jaz s tabo ne bi želela imeto otroka če bi te slišala govoriti kaj takega.Si nezaupliva do sebe ne veš če si dovolj dobra za njega ,v tem je tvoj strah.Si sebična ,razvajena ljubosumna ženska, da ne veš če bo imel tvojega otroka rad kot njenega ali ne pomisliš da bi bila oba otroka njegova kri.kaj ima otrok sploh veze med tvojo in njegovo ljubeznijo.Praviš da zaradi njega ne moreš dovolj ljubiti svojega partnerja? Če ne moreš imeti rada njegovega otroka tudi svojega ne boš mogla imeti rada saj bo tudi on med vama.pojdi stran od tega gospoda, kajti nezasluži si ga.brezobzirna ženska si in nikoli ne boš srečna če se ne spremeniš in ne začneš misliti tudi na druge in ne samo nase.drugo bi bilo če bi on rekel da ne želi imeti še enega otroka s tabo tudi takrat bi ti svetovala da si poiščeš drugega. Mayita, popolnoma se ne strinjam s tabo. Mimogrede, tvoj ton in način je sugestiven in to na prilično neprijeten način. Kričanje srak jemljem kot hecno, brnenje avtomobilov kot neizbežno, prav tako glasno prdenje ljudi, ki pretiravajo s hranjenjem. Prav tako tvoje pisanje. Konec koncev je vse skupaj ena fina, zaokrožena celota. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 3. november 2008 Prijavi Deli 3. november 2008 quote mantisČudno je to, da tvoj partner ne vidi tvojega rivalstva, ki si ga tukaj jasno opisala in zato so vsi tisti razumevajoči sodelujoči z XYZ na čelu in ostali, zdaj utihnili v svojem razumevanju : neverjetna ženska ljubosumnost na nedolžno in nemočno bitje je to in nič drugega. quote mantis ljubosumnost ne vem no. preostra si v teh biblijskih a veš, se mi zdi. vse je lahko ljubosumje potemtakem, karkoli izhaja iz želje ali potrebe posameznika da se uresniči oz. le, da bi človek naredil karkoli drugače kot že JE. stvari in vse se morajo dejansko zgoditi, da se lahko spremeni pogled. ni mogoče vedno le z razmišljanjem in poglabljanjem drugače pogledati na situacijo. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 Mayita, popolnoma se ne strinjam s tabo. Mimogrede, tvoj ton in način je sugestiven in to na prilično neprijeten način. Kričanje srak jemljem kot hecno, brnenje avtomobilov kot neizbežno, prav tako glasno prdenje ljudi, ki pretiravajo s hranjenjem. Prav tako tvoje pisanje. Konec koncev je vse skupaj ena fina, zaokrožena celota. hvala za tvoje mnenje, jaz ti vse to kar sem napisala lahko zašepetam. pa ne bo spremenilo ničesar, ne vem za kaj se obremenjuješ s tvarmi ki niso potrebne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 hvala za tvoje mnenje, jaz ti vse to kar sem napisala lahko zašepetam. pa ne bo spremenilo ničesar, ne vem za kaj se obremenjuješ s tvarmi ki niso potrebne Kdo pravi, da se obremenjujem ? ; ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 Mayita, popolnoma se ne strinjam s tabo. Mimogrede, tvoj ton in način je sugestiven in to na prilično neprijeten način. Kričanje srak jemljem kot hecno, brnenje avtomobilov kot neizbežno, prav tako glasno prdenje ljudi, ki pretiravajo s hranjenjem. Prav tako tvoje pisanje. Konec koncev je vse skupaj ena fina, zaokrožena celota. Jaz pravim, kajti drugače mi nebi napisal tega posta. moj ton in način? in pa še to, tudi svet moraš videti v celoti drugače si izgubljen in omejen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 Jaz pravim, kajti drugače mi nebi napisal tega posta. Prav takšen odgovor sem od tebe tudi pričakoval... neprekosljiva ne-logika,ampak saj ti se na forumu konec koncev le sama s sabo pogovarjaš, a ne Po tej tvoji "logiki" se ti obremenjuješ s to témo in s tem, kar je Senja napisala.(vem, da tudi tega ne boš razumela, ampak rad bi, da ostali, ki razumejo, tole preberejo ) moj ton in način? Točno tako. In ta ni prisoten le v tej témi. Kot sem že dejal: samogovori, samoljubje. in pa še to, tudi svet moraš videti v celoti drugače si izgubljen in omejen. Še en dokaz, da niti ne bereš, niti ne skušaš razumeti tega, kar drugi pišejo. Poglej, tole sem napisal: "Kričanje srak jemljem kot hecno, brnenje avtomobilov kot neizbežno, prav tako glasno prdenje ljudi, ki pretiravajo s hranjenjem. Prav tako tvoje pisanje. Konec koncev je vse skupaj ena fina, zaokrožena celota." Žarnica nad glavo zažarela ? Ne ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 Prav takšen odgovor sem od tebe tudi pričakoval... neprekosljiva ne-logika,ampak saj ti se na forumu konec koncev le sama s sabo pogovarjaš, a ne Po tej tvoji "logiki" se ti obremenjuješ s to témo in s tem, kar je Senja napisala.(vem, da tudi tega ne boš razumela, ampak rad bi, da ostali, ki razumejo, tole preberejo ) Točno tako. In ta ni prisoten le v tej témi. Kot sem že dejal: samogovori, samoljubje. Še en dokaz, da niti ne bereš, niti ne skušaš razumeti tega, kar drugi pišejo. Poglej, tole sem napisal: "Kričanje srak jemljem kot hecno, brnenje avtomobilov kot neizbežno, prav tako glasno prdenje ljudi, ki pretiravajo s hranjenjem. Prav tako tvoje pisanje. Konec koncev je vse skupaj ena fina, zaokrožena celota." Žarnica nad glavo zažarela ? Ne ? seveda se obremenjujem s tem kar je ona napislala, ker ni prav kar počne.Jaz prihajam iz razbite družine in vem kako to izgleda.Nedolžen otrok žrtev neumnih odraslih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 No, jaz pa ne pišem zato, ker bi se s tematiko obremenjeval, temveč zavoljo komunikacije same. Ti vidiš v tej temi svojo lastno zgodbo in to zgodbo tudi projiciraš na Senjo...a očitno se ne zavedaš, da ima odnos kljub takšnim začetkom (kot v tej temi opisano) možnost rasti in razvoja.Vem, ker sem sam dostim pričeval Med drugim pa, kot so nekateri že omenili; takšna konstelacija ni omejena le na primere, kjer otrok ni lasten.Meni je jasno, da je možnosti kar nekaj in že zaradi tega ne bi obsojal nekega odnosa na propad;v stilu moje lastne, nezavedno namišljene vsevednosti. No ja, kakorkoli že, tole je forum in za pričakovati so različna mnenja.Tvoje je pač eno od njih in kar se mene tiče, je prav tako. Feedback je pa včasih neizogiben, a ne... Pojdi, na Šmarno goro ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 No, jaz pa ne pišem zato, ker bi se s tematiko obremenjeval, temveč zavoljo komunikacije same. Ti vidiš v tej temi svojo lastno zgodbo in to zgodbo tudi projiciraš na Senjo...a očitno se ne zavedaš, da ima odnos kljub takšnim začetkom (kot v tej temi opisano) možnost rasti in razvoja.Vem, ker sem sam dostim pričeval Med drugim pa, kot so nekateri že omenili; takšna konstelacija ni omejena le na primere, kjer otrok ni lasten.Meni je jasno, da je možnosti kar nekaj in že zaradi tega ne bi obsojal nekega odnosa na propad;v stilu moje lastne, nezavedno namišljene vsevednosti. No ja, kakorkoli že, tole je forum in za pričakovati so različna mnenja.Tvoje je pač eno od njih in kar se mene tiče, je prav tako. Feedback je pa včasih neizogiben, a ne... Pojdi, na Šmarno goro ! sem že nazaj, ona je želela slišati kaj si mislimo o tem ,če ima kdo podobne izkušnje, torej jaz jih imam in jaz sem napisala kot sem jaz izkusila, kaj si ti izkusil je tvoj izkušnja, naj še sliši zgodbo otroka mogoče ji bo odprlo oči, da se mora spremeniti, če pa ne pa tudi prav.tudi tisti otrok bo nekoč zrastel in ji povedal svoje.Ona se ima za žrtev, čeprav drži vse vajeti v rokah.ali ti raje vidiš da resnica ostane skrita sej otrok bo pozabil bo to potlačil globoko v sebe in ko bo imel priložnost si ustvariti novo družino, si jo bo lahko? in tako bo šla ta njena energija naprej in naprej, dokler je ne bo neki terapevt zaprl in bo neka oseba pristala v norišnici. super ste, pravite da bi radi pomagali ljudem kdo pa govori o posledicah današnjih dejan. Tvoja energija ni samo del tebe, drugi ljudje jo čutijo in vplivaš na vse ljudi ki jih srečaš, čeprav jih ne poznaš. vsaka zgodba ima več strani.naj ji rečem kako je uboga, kako trpi naj simpatiram z njo, a misliš da ji bo to kaj pomagalo rešiti njen problem.Saj ga hoče rešiti, saj zato je tukaj napisala post.Najhuje pa je da ona škoduje največ sami sebi, saj se bo morala začeti prilagajati ne pa da bi uživala v življenju z nekom ki ga išče in ona išče moškega brez otrok, kot je sama rekla, zakaj potlej vstraja pri tem ki ga že ima. na to pa lahko samo ona odgovori torej ti odpadeš iz pogovora. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 Ona se ima za žrtev, čeprav drži vse vajeti v rokah. Kje piše, da se ima za žrtev ? To je tvoja izmišljotina. ali ti raje vidiš da resnica ostane skrita sej otrok bo pozabil bo to potlačil globoko v sebe in ko bo imel priložnost si ustvariti novo družino, si jo bo lahko? Kakšna resnica, za božjo voljo ? Kaj naj bi otrok potlačil ? Kakšne fantazije ti to ustvarjaš ?Že s tem, da je osebna situacija na forumu predstavljena, nič ni skrito. in tako bo šla ta njena energija naprej in naprej, dokler je ne bo neki terapevt zaprl in bo neka oseba pristala v norišnici. Neverjetno, kako mračno domišljijo imaš ti. Kakšen drug scenarij kot tale, od tebe ustvarjen, seveda ni možen. super ste, pravite da bi radi pomagali ljudem Kdo to pravi ? naj ji rečem kako je uboga, kako trpi naj simpatiram z njo, a misliš da ji bo to kaj pomagalo rešiti njen problem.Saj ga hoče rešiti, saj zato je tukaj napisala post. Ja, tudi zato ga je napisala. Mogoče se ti le ni posvetilo, da ti nisi ta, ki ji gre "reševanje" najbolje od rok. Lol. Najhuje pa je da ona škoduje največ sami sebi, saj se bo morala začeti prilagajati ne pa da bi uživala v življenju z nekom ki ga išče in ona išče moškega brez otrok, kot je sama rekla, zakaj potlej vstraja pri tem ki ga že ima. Prilagajanje je veščina, ki priča o preživetvenih sposobnostih, med drugim. Je Transformacija Je veličasten proces. na to pa lahko samo ona odgovori torej ti odpadeš iz pogovora. Zakaj to potem komuniciraš z menoj ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 Kje piše, da se ima za žrtev ? To je tvoja izmišljotina. Kakšna resnica, za božjo voljo ? Kaj naj bi otrok potlačil ? Kakšne fantazije ti to ustvarjaš ?Že s tem, da je osebna situacija na forumu predstavljena, nič ni skrito. Neverjetno, kako mračno domišljijo imaš ti. Kakšen drug scenarij kot tale, od tebe ustvarjen, seveda ni možen. Kdo to pravi ? Ja, tudi zato ga je napisala. Mogoče se ti le ni posvetilo, da ti nisi ta, ki ji gre "reševanje" najbolje od rok. Lol. Prilagajanje je veščina, ki priča o preživetvenih sposobnostih, med drugim. Je Transformacija Je veličasten proces. Zakaj to potem komuniciraš z menoj ? nikoli nisem marala odvetnikov kajti ni jim pomembna resnica ampak samo zmaga, ti si pa eden boljših odvetnikov na tem forumu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 nikoli nisem marala odvetnikov kajti ni jim pomembna resnica ampak samo zmaga, ti si pa eden boljših odvetnikov na tem forumu Ne, jaz sem samo nekdo, ki pušča drugim, da razmišljajo s svojo lastno glavo, za razliko od tebe.Če je moje pisanje miselno prezahtevno, potem to gotovo ni moja nesposobnost p.s. Ti si gotovo ena od tistih tetk, h katerim ženske iz okolice tako rade prihajajo, da bi dobile eno par zastonjkarskih nasvetov, ne res ?Verjetno ti je slava iz soseščine že močno stopila v glavo, lol Lep pozdravin do snidenja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 Kratko in jedrnato. Ne morem sprejeti, da ima partner otroka od prej. Ima kdo podobne izkušnje? Sva namreč na mrtvi točki in najino razmerje se zaradi tega ne premakne nikamor. Jaz živim kot da ta otrok ne obstaja.Kako bi pa bilo, da imaš ti otroka. Partner bi ti ga pa zavračal?Brca partnerju "v rit", ali kako? -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 15. november 2008 Prijavi Deli 15. november 2008 A,....če bi imela takega partnerja,ki ne sprejema mojih otrok,bi ga takoj,nemudoma zapustila.Otrok je del starša,enostavno kos tebe je,zatorej,če jo "ljubljena "oseba zavrača,pomoje to ni ljubezen,ker ljubezen je brezpogojna.Meni to bolj deluje na koristoljubno vezo.Srečno! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mineja 14. januar 2009 Prijavi Deli 14. januar 2009 Zanimivo, kak se je tale tema razvijala.Se mi zdi, da ima vsak od pisočih nek svoj point in če se ta mnenja križajo še ne pomeni da niso vsa (delno) resnična..Tudi meni se bi zdelo normalno da bi starši zaščitili svoje otroke/otroka, ampak nekatera moška bitja se znajo tu zelo čudno obnašat in če se kdo čustveno bolj razburi zato, ker ve kakšne so posledice tega, je to lahko samo pošteno in je realistična slika... Ni vedno diplomacija najboljša pot.. Senja... v razmislek: vem da je možno da ima otrok veliko bolj iskreno rad očetovo partnerko kot pa ta oče. Ker bi se zdaj morala s filozofijo ukvarjat, malo filozofsko: tvoja resnica je ta otrok... Oziroma to, kar čutiš v odnosu do otroka, to si ti v tem odnosu. In temu ne moreš pobegnit. Bi bilo zanimivo še kaj slišat od tebe... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.