Skoči na vsebino

Vzorec izgube las?

Recommended Posts

Živijo. Jaz sem star 16 let. Do sedaj sem imel pač normalno poraščene lase. Vendar sem pred kratkim, mislim, zdaj enkrat v tem času, opazil, da imam bistveno manj las v tem predelu (klikni link za ogled slike): http://www.heroes-list.net/upload/files/1734895476break5.jpg

Problem je, da imam komaj 16 let pa se mi to dogaja, nekak mi ni jasno. In naj še izrazim, da me ZELO moti, in se sploh ne morem pogledat v ogledalo, ker ko se pogledam, gledam direkt v ta predel... U glavnem, mogoče bo komu pomagalo za boljši odgovor, shujšal sem tudi za 25kg - imel sem 80kg, sedaj jih imam 55kg.

Sem že probal nekaj narest glede tega, pa sem se z želetko pobril čez celo glavo, (ker vsi pravijo, da naj bi lasje bili bolj gosti in lepši, če se pobriješ) ampak ne deluje, mislim, saj so mi komaj začeli rasti spet nazaj, ker sem se pred 3 dnevi obril, vendar se da opazit vzorec, ki pa je enak kot prej. Mogoče se pa nisem čist do nule pobril in bi se moral še enkrat z Mach 3 Turbo?

V glavnem, sem tik pred tem, da pokličem zdravnico, ampak mi je sramota hodit tja in govorit o pleši pri mojih letih, zato upam, da mi boste znali pomagati...

LP

Deli na socialnih omrežjih

O Scofield.Michael94941

Jst ti zelo svetujem, da pejt k zdravnici. KNej te ne bo sram, ker konc koncev je ona glih zato tam, da ti pomaga, pa gotov bistveno blj izobražena v tej smeri kt pa mi tle.

Shujšat 25 kil v dobi adolescence, k se tvoj organizem še razvija ni mašji kašelj za telo in lahko bi pršlo do kakega neravnovesja v telesu, ki bi povzročilo izpadanje las. Verjetn si že sam pogledal svojga očeta, kakšen je, ker tud dednost tle igra veliko vlogo.

Ej, korajžno in pejt k zdravnici.

Pogumno, Scofield.Michael94941

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Jej kapsule B kompleksa + multivitaminske tablete šumečke :palec:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Živijo. Jaz sem star 16 let. Do sedaj sem imel pač normalno poraščene lase. Vendar sem pred kratkim, mislim, zdaj enkrat v tem času, opazil, da imam bistveno manj las v tem predelu (klikni link za ogled slike): http://www.heroes-list.net/upload/files/1734895476break5.jpg

Problem je, da imam komaj 16 let pa se mi to dogaja, nekak mi ni jasno. In naj še izrazim, da me ZELO moti, in se sploh ne morem pogledat v ogledalo, ker ko se pogledam, gledam direkt v ta predel... U glavnem, mogoče bo komu pomagalo za boljši odgovor, shujšal sem tudi za 25kg - imel sem 80kg, sedaj jih imam 55kg.

Sem že probal nekaj narest glede tega, pa sem se z želetko pobril čez celo glavo, (ker vsi pravijo, da naj bi lasje bili bolj gosti in lepši, če se pobriješ) ampak ne deluje, mislim, saj so mi komaj začeli rasti spet nazaj, ker sem se pred 3 dnevi obril, vendar se da opazit vzorec, ki pa je enak kot prej. Mogoče se pa nisem čist do nule pobril in bi se moral še enkrat z Mach 3 Turbo?

V glavnem, sem tik pred tem, da pokličem zdravnico, ampak mi je sramota hodit tja in govorit o pleši pri mojih letih, zato upam, da mi boste znali pomagati...

LP

Par nasvetov:

- vedno kadar se pogledaš v ogledalo, si dej pozitivno afirmacijo, lahko nekej v tem stilu: "Moji lasje so čvrsti, močni, gosti." Lahko si zraven še vizualiziraš, kako ti močni, gosti lasje rastejo, še zlasti na področjih, kjer zdej čutiš, da jih maš manj.

- za rast las pomaga vaja iz hatha joge "širšasana" - stoja na glavi. Če se jo boš lotil sam, ti predlagam, da se jo učiš zelo postopoma. Zelo dobra knjiga je ena starejša (dobiš verjetno samo še v knjižnicah) - Učim se joge, avtor Andree van Lysebeth. Obvezno upoštevaj kontraindikacije (navedene v knjigi) in postopnost!!

- preberi si tele napotke iz ajurvede: http://www.boloji.com/women/02001.htm

- tole resno (ni zajebancija): ne si ga prepogosto drkat (če to slučajno počneš) - moč lasišča se izgublja tudi z izgubo seksualne energije.

Zdej, to je kar se tiče las. Glede na to, da pa si izgubu tud tolk teže, pa je treba stvar mal bolj temeljito pogledat, tko da - obvezno k zdravnici, brez odlašanja!!

Želim ti dobro zdravje.

LP!

Ubistvu mi je bed hodit k zdravnici tut zarad tega k sm v 3 (maksimalno 4-ih) mesecih izgubil to težo (25kg), in vem, da bo neki težila al pa kej, pa že tko so mi muril neki doma k sm shujšu tok, kao preveč... uglavnm, gledu sm slike izpred 5ih mesecih, ko sem bil še debel, pa sem opazil, da v teh slikah ni sledi, da imam manj goste lase v tistem predelu lasišča, zato sem zdaj kar zelo prepričan, da se je to zgodilo zato, ker sem shujšal... zato me zanima, a se da "obnovit" oz. a se da zrihtat, da bodo lasje spet zrasli normalno kot na ostalem delu lasišča al ni več rešitve?

PS: Zelo lepa hvala za vse dosedanje odgovore.

zato me zanima, a se da "obnovit" oz. a se da zrihtat, da bodo lasje spet zrasli normalno kot na ostalem delu lasišča al ni več rešitve?

Z uradnega medicinskega stališča ne vem, opisuje pa v tisti knjigi od joge, da so folku, ki so redno prakticiral "stojo na glavi" spet začel lasje rast (verjetn zarad povečanga dotoka krvi in energije v lasišče).

Tud z afirmacijami je folku to že ratal.

Zahtevajo pa vse te metode precej vztrajnosti in potrpežljivosti, ni to čez noč.

LP.

- tole resno (ni zajebancija): ne si ga prepogosto drkat (če to slučajno počneš) - moč lasišča se izgublja tudi z izgubo seksualne energije.

Tle si me pa dobro nasmejal, dayo ..res...od kje je pa ta resnica -ideja???

Zdej, to je kar se tiče las. Glede na to, da pa si izgubu tud tolk teže, pa je treba stvar mal bolj temeljito pogledat, tko da - obvezno k zdravnici, brez odlašanja!!

Želim ti dobro zdravje.

LP!

Ja- drugače bi se pa strinjal z Butlom, ker je v tvojih letih tolikšna izguba teže enostavno grozljiva /hormoni, metabolizem.../.Torej k zdravniku. Pa nisi vsega napisal...zadaj je še nekaj- vzrok, ki si ga zamolčal, a ne ?

-Zakaj si sploh shujšal, oziroma hujšal? Verjetno zaradi obremenjevanja s svojo samopodobo...Če ni tako , me popravi...

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

sej je ok, če nisi hotel vsega povedat.

ljudje pač povemo kolkr lahko v danem trenutku.

ampak mal pa le razmisli.

pri šestnajstih si vsaj ene 170cm visok. ni treba met sam 55 kil, da si vitek. najverjetneje si bil tud z osemdesetimi čist ok. sam ne pozabi, da stvari povezane. karkoli že počnemo ma običajno tudi stranske učinke. in ti niso nujno pozitivni.

in nikar ne pozabi, da si še v dobi razvoja - tvoj organizem zelo potrebuje nekater snovi, ne odreči mu jih.

kar odpravi se k zdravnici :palec:

pa tuki seveda tut še kej podebatiraj. lohk se pa tut skašlaš, če ti paše. :palec:

vaja dela mojstra, če mojster dela vajo

jah to je genetsko tako da kar lahko narediš je to da upočasnih izpadaje last, preprečit ga ne moreš, ravno tako pa ne bodo zrasli nazaj, oz. kakor se gledal včasih celo po kakih preparatih jih nekah zraste nazaj, samo moraš pa potem celo živlenje te tebletke jest, ker ko jih prenehaš v dobi okoli do 3 mesecev izgubiš popolnoma vse spet.

Jaz trenutno sporbavam Revivogen ki je naravna stvar ker nočem kemikalij in ga samo vmasiraš v lasišče + šampon in balzam tudi obstaja, je pa to draga stvar (okoli 130 eur cel komplet za 3 mesece). Piše pa da po 8-18 mesecih dejansko vidiš rezultate. Na žalost je pa tako da na tem predelu spredaj pravijo da ne deluje nobena stvar kaj preveč učinkovito, tako da bolje da poskrbiš za ostali del lasišča da se toliko ne pozna potem.

Ja drugače pa za 170cm pri 16ih je tam 60-70 čist ok, 80 pa res preveč :D, samo 55 je pa spet mal malo pomoje.

(popravljeno)
Ok, malo sklepam, lahko da narobe, ampak ...ja, izgubit tako težko v tako hitrem času... je mogla bit pa kar zahtevna dieta...

in to se gotovo pozna tudi na laseh (vem, ker sem sama šla skozi to.. hujšanje z eno divjo dieto), moja frizerka me je takrat opozorila, da imam dva otočka (beri: dve mesti) kjer je opazno rastlo manj las).. no, tudi sami lasje niso bili več tako lesketajoči in močni in vse to.

Ko sem začela jesti hrano z več maščobami pa prehranska dopolnila, se je stanje izboljšalo...

tako da, ni še panike, da boš postal plešast.... telo pač odreagira na spremembe, mar ne?

tako, da za začetek poskušaj (če nisi slučajno že) urediti prehrano, pa vnos vitaminov in mineralov.

Za lase lahko uporabiš tudi Fitoval Plus šampon in losjon ( to sem tudi sama uporabljala in čez približno 3 mesece že začnejo odganjat mladički - mladi laski).. ne vem, pa vkluči še nasvete od drugih..

x:)x verjamem, da bo vse ok....

no, pa si dobil še en nasvet... zdaj je na tebi, da izbereš tisto, kar tebi najbolj odgovarja.. pa furaš to naprej... čez čas pa boš videl, kakšni bodo rezultati...

pa če se ti da, potem poročaj... je fino slišat, če se izkaže, da so bili napotki pri kom koristni, uporabni, ...

x:)x x;)x

Hujšat sm začel zato, k sm bil res preveč, preveč debel. Zdaj eni pravjo, da sm kao presuh, ampak to sm tut hotu. Shujšal sem pa tako, da sem vsak dan tekel po 25min in nisem jedel nobenih sladkarij, maščobne hrane in te stvari, to sem delal kkšna 2 meseca, in iz 80kg sem pistal na 64kg, potem sem šel na počitnice (1 mesec) in tam skoraj nič nisem jedel, na dan dva kosa v velikosti polovice dlani, ker takrat se je začela moja psiha, da karkoli pojem, se zredim, tako, da ko sem se vrnil nazaj v SLO, sem imel 57kg, in potem sem še v tistih 2 tednih al kolk je še blo do začetka šole izgubil še 2kg in sem imel 54.9, in zdaj imam 55kg. Preden sem začel hujšati, oz. ko sem hujšal je blo še kul, ampak od počitnic dalje, ko sem zelo malo jedel, takrat se je zgleda to začel, k sm gledu slike za nazaj in to opazil... tko da, po moje se je to zgodil zarad prehrane, in zato pomoje, če grem po kakšne vitamine al pa kaj so že te stvari + urejena prehrana, da se bo uredilo, ker meni niso odpadl lasje, na tistem predelu jih mam še vedno, pa če pogledaš bližje, se sploh ne opazi, ampak od daleč se vidi pač, da so mal bolj redke... Ko sem prvič opazil se je res na velko opazl, kot da bi bil bolan... ampak zdej sm mal bolj uredu prehrano in mislim, da se manj vidi, ne vem točno, čakam da še zrastejo lasje dobr, k sm se postrigu. Torej, mislte, da mam še šanse, da bo kul, al je konc? Joj, kok upam, da ni še konc... :unsure:

In kaj mislite, da mi bo rekla zdravnica, če bom šel?

Mislim, sej vem, da ne veste, ampak tko, vaša mnenja. x:Ix

Popravljeno -> Scofield.Michael94941

Pri tem pregledu je zelo verjetno, da ti bodo poskušali uturiti neko svojo kozmetiko. V mojem primeru so mi prodali šampon za 7000sit in nek tonik za masažo za 5000sit.(Moji lasje so bili res redki, tako da so frizerji govorili že o alopeciji in sem pač kupila v upanju, da bo pomagalo). Tonik je bil namenjen masaži na tri dni in ga je prej kot v enem mesecu zmanjkalo, kar je seveda zahtevalo nov nakup. Poleg tega je bil pa še tako agresiven, da če ti je kapljica kanila na čelo, je bila tam še nekaj časa rdečica. Rezultat je bil ničelen. No, ne ravno ničelen, saj so se mi zamašile lojnice in sem imela lasišče polno bul in fuuuul boleče.

Sedaj sem s stanjem zelo zadovoljna. Vsi, ki me poznajo že dlje časa, hvalijo moje lase, češ, da so se mi ful popravili.

Torej, kaj je bil pri meni vzrok? Ne vem. Možna so hormonska nihanja- bla sem stara 19, ko se je pojavilo, pa tja do 24. leta, vmes sem zamenjala več kontracepcijskih tablet. Možen je stres: doživela sem cel kup pizdarij in za stres sem zelo dovzetna. Možno je pomanjkanje vitaminov: stanje se mi je super noro izboljšalo, ko sem začela jest kapsule kvasa (dober je tudi za kožo in živce), ampak sem kasneje prešaltala kar na B kompleks, pa je tudi super.

V tistem času se mi je zdelo, da je moje poslanstvo najti perfect šampon (karikirano, seveda) in sem poskušala cel kup šamponov, ki obljubljajo naravne sestavine:L'Occitane, Lush, plus cel kup domačega sranja.

V glavnem, najbolje bo res, da ti da zdravnica lepo napotnico za dermatologa. Čeprav vzrok ni nujno zunanji.

Ajd! :palec:

P.S. Če imaš pa lepo oblikovano lobanjo, jo pa pokaži in se obrij! xsuperx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Jej kapsule B kompleksa + multivitaminske tablete šumečke :palec:

Te tabletke so men pomagale obnovit lase in nohte v začetni dobi vegetarjanstva. Lasje so mi začeli izpadati zaradi temenske čakre.

Sicer ti pa svetujem, da greš k zdravnici, če se ti po b kompleksu stanje ne popravi x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...