Skoči na vsebino

Mediji


free

Recommended Posts

Ali ste zadovoljni s ponudbo medijev, vsebino tv ekranov, objektivnostjo, porocanjem, izobrazevalnim vidikom ipd?

 

Kaj menite o namenu medijev? Kaksen namen naj bi bilo dobro, da bi medij v osnovi imel? Izobrazevalno vzgojni, zabavno sproscevalni, informacijsko izobrazevalni, komercialni, gospodarsko ekonomski, povezovalni, vse in se vec, ...?

 

Morda vam je vseeno in si najraje ogledate film, ki zaukupira vasa custva in cute, da pozabite cimbolj na vse drugo? Morda v toliko, da v neki "pravljici" prikazejo tisto kar v vsakdanjem svetu ne zivite a si tega vseeno zelite?

 

Katere so vsebine medijev za katere mislite, da bi morale biti najbolj zastopane v nasem prostoru? Prioritete?

 

Ali menite, da bi moral biti celotni svetovni dostop do interneta in tv postaj popolnoma brezplacen, kakor tudi vso gradivo knjiznic in baze znanja dostopna slehernemu prebivalcu planeta?

 

Koliksen naj bi bil delez reklam na internetu, televiziji in kaksne naj bi bile?

 

Katere programe in oddaje radi gledate: trenja, bigbrother, spanske nadaljevanke, animalplanet, discovery, bbc, katere oddaje slovenskih tv postaj, katere casopise, mesecnike, clanke, internet strani, portale (facebook, hi5, wordpress, ipd), ali bloge radi prebirate (razen LNF) x;)x - in predvsem ZAKAJ ravno te?

 

Ali menite da so vsebine vecine medijev zadovoljive in primerne za mlajso populacijo?

 

V kaksni obliki se vam zdi medij najboljsi: tv, casopis, revije, internet, internet tv, vse na enem mestu direktno iz kavca? Katere vsebine prioritetne?

 

Kaksna so vasa pricakovanja od medijev, ce sploh so?

 

http://www.coxandforkum.com/archives/Priorities-X.gif http://movingimages.files.wordpress.com/2007/08/tv-influence-on-print-media.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Fajn tema! :palec:

 

(*ne da se ti zmeraj pisat oz. podajat mnenja, brez skrbi da bo se kej govora o tem x:)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Berem internetne časopise , gledam internetno televizijo (arhiv rtv ponavadi), gledam spote na youtube, downloadam glasbo in filme (ja, groza, priznam), berem forume, na nekaterih celo sodelujem (si lahko misliš)

 

Najbolj od vsega me zanimajo novice s področja kulture, spremljam pa tudi zunanjo in notranjo politiko. Tračev ne berem- ne zato, ker bi imela tisti intelektualistični snobovski odnos do njih, ampak zato, ker si pač ne zapomnem, tudi če petkrat preberem, kdo s kom seksa in kdo največ zasluži. Rada pa preberem kake vice, šale, gledam smešne fotomontaže ali pa kake smešne filmčke- to ponavadi dobim po mailu, ko mi prijatelji vztrajno pošiljajo in forwardirajo, kljub temu, da jaz nikomur ničesar ne pošljem.

 

Glede objektivnosti je pa pač tako, da ne moreš nikoli izvedeti, koliko je v resnici nek medij objektiven (noben pa ni objektiven), razen če pač ne greš sam na mesto dogajanja (irak recimo) in preveriš.

 

Zakaj mediji ne morejo biti objektivni? Če si ogledaš prispevek na rtv. Prvič je od snemalca odvisno, kaj se mu bo zdelo vredno posneti, potem je od novinarja odvisno, kako bo neko zadevo, ki je trajala cel dan strnil v minuto in pol, kolikor pač ima odmerjen čas. Nato je od montažerja odvisno, kaj bo od slike dal noter- verjetno bo dal zanimivo in ne preveč krvavo sliko. Poleg tega so vse izjave izrezane iz konteksta. In lahko dobijo popolnoma drug prizvok kot je bil sprva mišljen. Mediji pač ustvarjajo nek svoj prostor in nam ne ostane drugega kot da se ga poslužujemo ali pa pač ostanemo neinformirani. Lahko zadevo ublažimo tako, da se pač poslužujemo različnih medijev in tako o eni zadevi preberemo v časopisih, vidiš na tv-ju, itn.

 

Absolutne resnice pa tako in tako ni moč spoznati.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prav lepa hvala za komentarje.

 

Meni osebno se zdi, da bi medij kot prvo moral biti izobrazevalen. Torej tudi, da bi se jasno vedelo kaj je namen nekega medija: izobrazevanje, dvig zavesti itn, ali pa zabava, sex, trac, politicne igrice in vojne moci itn. Predvsem pa gre za energijo ki jo nek medij oddaja. seveda se lahko zdruzuje, kar je tudi najboljse. Recimo oddaja, ki ozavesca, hkrati pa je tudi poucno zabavna.

Seveda pa je razumevanje tega kaj je poucno in kaj zabavno precej raznoliko.

 

- Ali ravno to kaze na neizobrazenost ljudstva, medijev, ali na plehkost uredniske politike z ekonomskimi prioritetami pred znanjen?

 

Gledam recimo trenja, od tv ekrana odidem lahko razdrazen, nemiren ipd.

Gledam kaksno poucno oddajo (pa lahko isto pove ali se dosti vec na drugacen nacin, cloveku prijaznejsi nacin) pa odidem od tv-ja umirjen ter izpolnjen z necim novim, kar mi je dalo dobre obcutke, optimizem, spodbudo, voljo ukrepati.

 

Nehote dobivam vsiljena trenja in vojne ustvarjene od medijev samih vase. Trenja ki se ustvarjajo zaradi zelje po vecji gledanosti oddaj, prispevkov, porocil itn.

Tak nacin mi ni povseci, saj ponavadi manipulira in ni objektiven. Pocne ravno to, da odvzema tisto kar je del realnosti, poudarja tisto, kar veca gledanost.

 

Ne recem pa, da so nekatera taksna pocetja vedno zmotna, tudi ta imajo svoj namen.

 

Ce vzamem najstnika, ki v primeru, da zeli razumeti ta svet in njegovo fukncioniranje, obenem pa vzame nacin ter objektrivnost medijev za svojo realnost in s tem realnost sveta, pa zal ne morem biti prav nic optimisticen, da mediji danes, ustvarjajo izobrazene, optimisticne, bolj ozavescene in nove generacije zdravja. Zal.

 

Tako je tudi v ta, tako zelo ali celo najbolj pomemben medij kot je recimo tv, presel namen v roke ekonomije pred namenom samega bistva obstoja taksnega ali drugacnega medija.

 

- Ekonomija pred clovekom se torej kaze tudi v medijih, zato objektivnost kakor tudi uredniska politka medijev ne more biti zadovoljiva. Namrec, ce uredniska politka medije preide v svojem namenu v podrejanje ekonomskih interesov na skodo cloveskih potreb in bistvenega osnovnega namena medija kot strukture, potem to pac ni vec medij.

 

Nerodo pa je to, da mu zaradi prenizke zavesti mnozic ostaja moc, ki mu jo prav te mnozice dajejo s spremljanjem in vspodbujanjem vsebin, ki jih ponuja.

Tako lahko zakljucim, da mnozice pljuvamo same sebi v skledo, med tem, ko to nekdo z veseljem izkorisca.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mo...&c_id=48710

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vabljeni na pogovorni večer s Studiem 12: MEDIJI V ZAČARANEM KROGU. Kdo narekuje KAJ gledamo?

 

Mediji v začaranem krogu

Kako nasilne vsebine vplivajo na odraščajočo mladino?

Ali je TV medij lahko vzgojen?

Kaj določa vsebine in kdo nosi odgovornost za medijske trende?

torek, 11.11.2008 ob 17, v Bežigrajski knjižnici, Einspielerjeva 1, Ljubljana - Zemljevid

Smo v času, ko dozorevajo generacije otrok, ki so rasle ob slikah nasilja s TV ekrana, generacije, za katere je filmska grozljivka ena izmed vsakdanjih oblik zabave. Predvajajo se dramatični filmi z veliko prizorov nasilja, v poročilih mrgoli posnetkov mrtvih ali hudo poškodovanih ljudi, predvajajo se komunikacijske oddaje, kjer je bistvo pogovora medsebojno trenje. Kakšen je realni vpliv tovrstnih vsebin?

 

V pogovornem veceru Studia 12 bodo sodelovali:

*
Adem Skender
, VD direktor, direktorata za medije na Ministrstvu za kulturo,

*
Renata Šribar
, zunanja sodelavka Centra za medijsko politiko,

*
Vasja Jager
, samostojni raziskovalni novinar,

*
Milan Dekleva
, urednik otroškega in mladinskega programa na RTV SLO,

*
Rožana Grdina
, strokovni vodja Akademije za psihosintezo,

* vabljen predstavnik FDV

* vabljen predstavnik POP TV.

Pogovor bo vodil Zoran Mihajlovic, publicist in direktor Studia 12.

 

Organizator okrogle mize je Studio 12, neodvisni multimedijski projekt, ki pripravlja, razvija in posreduje izobraževalne avdio-vizualne vsebine. Posvec(a se predvsem produkciji vsebin, ki omogocajo razvoj in dvig kvalitete bivanja, saj jim medijski prostor ne posveca zadostne pozornosti, bodisi zaradi tržne logike delovanja, uredniške politike ali kakšnih drugih razlogov.

 

STUDIO 12 - www.s12.si

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mediji, :P to so tanarlepša stvar na svetu, vse povejo lepo po resnici in nič ne izpustijo,... me pa moti par stvari:

 

Kak se tile trači vlečejo, da navedem kak primer: "Prepisi Miloševićevih pogovorov naprodaj že za 6 evrov", "Obami je za zmago čestital tudi italijanski premier Berlusconi", "London naj bi preklical vizum odstavljenemu tajskemu premieru Thaksinu", ...

 

Mene zanima kaj razmišljajo razvojniki ferrarija, pa kdaj bo končno ustanovljena LNF stranka, ne pa banalne novice... Nekako se mi zdi da se veliko piše in govori o povsem brezveznih stvareh v tehle medijih...

 

Zato so mi všeč forumi, če me zanima nekaj o nečem, grem na primeren forum in si to tam preberem,...

 

Sicer pa obožujem jutranji časopis, včasih sem zamujal šolo ker sem zjutraj najprej bral časopis med zajtrkom predolgo,....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prav lepa hvala za komentarje.

Če bo uresničeno tisto kar je nova vlada obljubila v predvolilnih obljubah in bo sporne zadeve v zakonu o medijih uredila, se bo tudi vsebina spremenila. Dokler se bomo morali pa sami znajti (finančno) in bo predvsem kriterij količina predvajanega programa, pa zagotovo program ne bo kvaliteten in v nekih normalnih sprejemljivih okvirih. Prav vsezkozi se moraš pehati za preživetje in pač prilagajaš program v okviru današnjega zakona tako, da je gledanost čim večja in, da nekaj potegneš iz tega.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mediji ponujajo točno to, kar ljudje hočejo.

Malo slepila - mehiške, malo smeha - komedija kakšna, veliko negativizma - ker se bolje prodaja.

Nikogar ne zanima, da je ata kupil mami šopek vrtnic in za ta rdeče komaj razcvetele porabil pol tanka bencina, ker jih je iskal po celem mestu....ne. to ni važno. ampak, ko ata vzame pištolo in ta hudičevo babnico ustreli, predtem pa orng nareže - to bogami pa je novica dneva. Ali pa tudi ne, kar so v žnjlandiji glihkar odkrili masovno grobnico. In sledi kažejo na to, da so bili osebki mučeni...

ha..to je novica dneva...ali pa tudi ne...ker orkan milič divja po oceaniji in je glihkar dosegel moč 200 km na uro in je vprašanje samo, koliko bo preživelih. Mrtvih niti ne štejejo več.....

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ali sem zadovoljna z mediji.

 

Ja, sem. Najbolj takrat, ko ne gledam, ko ne vidim, ko ne slišim, ko ne vem nič. :vragec:

 

 

Zdaj pa malo resneje. Kar se tiče informativnih oddaj jih sicer spremljam tako z enim očesom in ušesom, pa niti ne dovolim, da mi pridejo do živega, ker me spravijo v slabo voljo. Ponavljajo tako samo eno in isto, napihujejo do onemoglosti, vsaj večino zadev, politika me tako sili na bruhanje, kako katera opleta z joški me pa tudi niti pod razno ne zanima.

 

O filmih je pa tako škoda zgubljati besede. Eden od pedesetih je tak, da si ga je vredno ogledati, pri ostalih se pa tako samo tepejo, koljejo, streljajo......

 

Definitivno prisegam na dobro knjigo in večina njih je boljša alternativa televiziji. Pa če je edini hasen od knjige ta, da moraš vklopiti možgančke, če pa zraven zalaufa še domišljija potem pa tak... Zakaj hudiča bi pa pol morala gledati - bolje povedano- buliti v televizijo!?

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Svoboda medijev v Sloveniji 1

Svoboda medijev v Sloveniji 2

 

Tako nekako se je ravnalo v nekem bivšem režimu nekje na Balkanu, se mi zdi... :vio: x?x

 

 

Moje mnenje... :o|o: x?x

 

O POP TV po Porny-jevo - če je "A s ti tud not padu" oddaja za inteligentne potem sem vesel da sem butast slovencelj.

Kmetija - s pravo kmetijo ima najmanj eno podobnost in to je štala.

Cajtngov ne berem, na TV(katerikoli) najdem le malo zase.

Razne okrogle, oglate, in nevemkakašneše mize in omizja me ne zanimajo.

 

Z Američani se bomo primerjali lahko šele ko policaji ne bodo na ukaz užaljenih lokalnih fevdalcev vdirali v pisarne novinarjev.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kartke izjave (povzetki) iz omizja Mediji v zacaranem krogu:

http://www.s12.si/content/view/110/60/

Mediji v začaranem krogu

Pogovorni večer s Studiem 12 na temo "Mediji v začaranem krogu" (11. november 2008), je ponovno osvetlil trende, ki smo jim priča v slovenskem medijskem prostoru: komercializacija vsebin, nasilje in konflikt kot medijsko osrednja tema, pomanjkanje novinarske etike, izobraževalnih vsebin in pravne regulacije na tem področju. Ob sočasnem poročilu raziskave EU Kids Online (11. november 2008), ki ugotavlja, da slovenskim otrokom in mladostnikom v medijih (predvsem na spletu) manjka pozitivnih vsebin, smo tako priča zaskrbljujočim medijskim trendom in vplivu, ki ga imajo le-ti na oblikovanje posameznikovih vrednot in družbeno odgovornega ravnanja.

 

Kakšna je prihodnost medijev? Kakšne medije bi si želeli?

Zaključne izjave o medijih (06:49) >>>

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no comment... sploh nimam nič za povedat...

 

" ne se izgubit v temu" kar vidiš, zaznaš, prebereš, ...(evo zdej sem se zgubila) strah je naš največji sovražnik, blokator zdrave pameti.

 

bi šla rajši kam okoli, ubrala stranpoti, če že moram nekam, kjer je morda še bolj grozno.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Daj risanke nazaj! >>>

 

Spoštovani, podpisniki te peticije zahtevamo, da se večerne risanke na RTV SLO1 vrne nazaj v tradicionalni termin ob 18:40.

Z začetkom predvajanja nove nadaljevanke Strasti ste večerne risanke zamaknili na zgodnejši termin ob 18:15.

Nesprejemljivo je, da se v želji po čimvečji gledanosti, na termin, ko je pred ekrani otroška populacija, plasira nadaljevanko, ki ni primerna za ciljno publiko večernih risank (predšolske in zgodnješolske otroke).

Poleg tega ste z zamenjavo termina v marsikateri družini s tovrstno otroško populacijo nepremišljeno posegli v ustaljeno večerno rutino (risanka, večerja in spat).

Vaše ravnanje je neprimerno, nedostojno in nedopustno za nacionalno televizijo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

Morda nekateri izmed vas ne veste:

RTV Slovenija je v maju 2008 pricela z oddajanjem TV programa - RTV SLO 3

 

Menda je gledanost zelo majhna, kar me zlo cudi. Predvsem ker imajo tudi nekatre zelo kvalitetne oddaje.

Kar mi potrjuje, da ni problem samo v medijih, temvec TUDI gledalcih, ki rajsi izbirajo gledanje komercialnih televizij in manj kvalitetnih programov.

 

3 program >

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

gledanost je majhna, ker nekateri programa ne lovimo na navadno anteno.

 

kar se pa medijev tiče. ne najdem besed, da bi šou še bolj v poden, kot če rečem, da so že v podnu od podna. v bistvu kar gledam in poslušam so kakšne oddaje na nacionalk, ker jih predvaja iz drugih in ne dobičkonosnih motivacij. gre se predvsem za kulturne in znanstvene vsebine, čeprav jih je božemile zelo malo. svoje cajte, ko se biu še ponočnjak, sem redno spremlju val202 od polnoči dalje, so imeli velikokrat fajne goste in je blo tko u izi. kar se tv-ja tiče in poptevejevskih oddaj, lahka zarad mene poptv jutri crkne. če grejo vsi na socialno, bomo mi bolj žvel. sej je enkrat oni hokuspokus čarovnik derren what v eni oddaji demonstriru kakšen vpliv imajo mediji na nas in poptv ziher nima blagodejneg. če poslušam sam pet sekund oddajo svet, mi začne kožo trgat iz telesa normalerweise je pa voditelj kao priznan. lepo te prosim, če bi ena starka razlagala kuharske recepte bi blo n-krat bolš, kot pa on z vso tisto zvočno spremljavo, ko da gre za armagedon. tko, da če že bulim tv, priznam, guilty as charged, si vsake tolk cajta pustim ideologizirat in si zavrtim CNN z utopičnim prepričanjem, da znam filtrirat tisto kar je in tisti kar ni. to je na satelitski. drugi super truper program je BR-Alpha. nemška zadeva, ob večerih velikokrat pogovori z umetniki, pisatelji, znansveniki, kulturni, skratka zna bit zanimivo, pol eurospor, DSF, pa arteTV moram omenit. scena je podobna kinotečni. vrtijo sodobne in retro filme iz evropskega okolja, ki jih je drugače zelo težko videt, če že niso podprti z nekimi holivud financami. za primer, pred leti so vrteli naš film varuh meje in so govoril slovensko z nemškimi podnapisi. ne sinhronizirajo. in ko imajo teden kakšnih danskih filmov, je to pol čista poslastica. zame delajo najboljše filme prav danci.

no, pol so pa še nemške državne... ZDF, ARD itd. nacionalne še dajo nekaj na vsebino, popfirme pa sam še pop vrtijo. bigbrother, selebriti džungle... pa ne grem gledat našminkane suhice kako se bojo afnale v džungli pa da me ubiješ. tko da... če so ekscentriki, klošarji, geniji, marginalci... to še gledam. na žalost je pa tega čedalje manj. zanimiv je, da so komunizem kritiziral ravno zato, ker naj bi bli vsi enaki in s tem dolgočasni, se je pa zgodilo ravno obratno. vsi bi mel ifoune, pa... sej bi nadeljevaou, pa enostavno ne poznam trendou. x:px x:Dx

 

tko... manj medijev, več življenja x;)x

 

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, zelo strinjam s tvojim zadnji stavkom: manj medijev, vec zivljenja!

 

realnost pa je taksna, da po statistikah otroci gledajo tv vec ur dnevno. (eni vec, eni manj).

glede na to kaj gledajo, pa si lahko predstavljamo vpliv na prihodnost.

 

v kolikor bi imel svoje otroke bi verjetno razmisljal o tem kako otroku ponuditi primerne, ozavescujoce vsebine. Ceprav se meni zdi, da je vecini ljudi kaj malo mar zato kaj se vrti. Ali pa pasivno spremljamo kaj se dogaja. Ce ze strasi gledajo neumnosti, kako lahko pricakujejo da bodo otroci gledali kaj bolj poucnega kakor spanske nadaljevanke, bigbrotherje, izbor eme itn... xrolleyesx

 

Milo receno: se vecini ljudi kratko malo j.be!

 

Ironija cloveskega razvoja:

V casu vsesplosne utrujenosti in bombardiranosti se ljudem ne da ukvarjati s "problemi" temvec zelijo sprostitve, zabavo in pozabiti tezave tega sveta.

Zal, pa se dogaja to, da bolj ko jih od sebe brcamo, si zatiskamo oci, vecje te postajajo!

In to je ironija sodobnosti, razvoja in cloveskega "napredka" kot se ga imenuje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, če bi imel otroke bi se verjetno ukvarjal s tem, kako jim pridočit širino, da bi znali sami sortirat oz. jih spodbujat pri njihovih zanimanjih, ampak se mi zdi, da bi blo zelo težko. medije ne moreš prepovedat, že ko nekaj prepoveš s tem narediš samo še bolj privlačno. so pa na prvo žogo bolj zanimivi kot pa recimo opazovanje narave, gibanje v njej itd. oni delajo tako, kot vsak kapitalist... skušajo nas narediti odvisne od njihovega proizvoda in če začnejo pri tamalih, si s tem zagotovijo stranko v bližnji prihodnosti. na tajskem majo fajn, recimo, pripeleš sedemletnega pamža in ga vtakneš v budistični klošter za par mescev in tam ga potem malo naučijo discipline in reda, brez nekih zgodbic o grehu in armagedonu.

otroke vzgajat danes, res ni lahko...

 

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da. Strinjam. Zato se mi zdi se bolj pomembno, da se apelira na urednistva, ministrstvo kulturo itn.

Da se razvija kultura v pravem pomenu besede. Ne pasivnost in sprenevedanje o tem, da kaj nas pa briga, ali kaj pa moremo, ce je tako.

Da se izpostavi kaksen program zelimo imeti. Predvsem, da se vzgaja tako, da bodo naslednji rodovi rajsi gledali kvalitetne programe kakor manj kvalitetne.

Dejstvo je, da imamo tudi v Sloveniji kvaliteten program. Ne toliko kot manj kvalitetnega, ampak imamo ga. Neke hude gledanosti pa menda vseeno nima.

 

ja, če bi imel otroke bi se verjetno ukvarjal s tem, kako jim pridočit širino, da bi znali sami sortirat oz. jih spodbujat pri njihovih zanimanjih, ampak se mi zdi, da bi blo zelo težko. medije ne moreš prepovedat, že ko nekaj prepoveš s tem narediš samo še bolj privlačno. so pa na prvo žogo bolj zanimivi kot pa recimo opazovanje narave, gibanje v njej itd. oni delajo tako, kot vsak kapitalist... skušajo nas narediti odvisne od njihovega proizvoda in če začnejo pri tamalih, si s tem zagotovijo stranko v bližnji prihodnosti. na tajskem majo fajn, recimo, pripeleš sedemletnega pamža in ga vtakneš v budistični klošter za par mescev in tam ga potem malo naučijo discipline in reda, brez nekih zgodbic o grehu in armagedonu.

otroke vzgajat danes, res ni lahko...

 

xrainbowx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kak pa ''loviš'' ta arteTV x?x Tud men so danski filmi eni boljših in rtv jih predvaja na vsake kvatre. Obožujem tudi francoske. Zdaj sem že prav tak: grem mimo tv in vidim, da se je začel film - francoski in se vsedem in začnem gledat, ker, če je pa francoski bo pa ziher dobr x:px

 

Poročila se trudim spremljat sproti, mal morem že zarad faksa, da sem ''solidno'' na tekočem. Se pa ravno tako trudim, da se me neprijetne stvari ne dotaknejo.

Časopisi so na mojem seznamu pretežno takrat, kadar me zanima mnenje drugih o neki stvari ali razpravi. Pa ne, da bi sledila mnenjem drugih ampak, da vidim, če je še kaj takšnih, ki so mislijo isto kot jaz (politika). Časopisi pa raje v teh primerih zato, ker se mi zdi, da so dosti kvalitetnejši.

In forumi, da vidim kaj si ljudje mislijo ali vedo o drugih tematikah. x:)x

 

ja... časopisi so boljši, ker gre vedno za neko širše zaledje. recimo, če spremljaš poročila na tv, te nonstop samo bombardirajo s tem kdo je danes komu kriv prst pokazu v palestini recimo. pri člankih je pa ponavad tko, da je tematika povzeta v neko širše časovno obdobje in si lažje ustvariš sliko.

 

ja, danci... ne vem. men so to tko psiho filmi... velik več je vsebine, ki se ukvarja s čustvenim in ideološkim stanje antagonistovega duha. nekak spadajo ti filmi pod psihoanalizo. vedno so neki iztirjenci ali pa čisto obična situacija, prikazana v njeni črvivi resničnosti. ravno zadnjič je bil na tvslo en film od nekega duhovnika, ki je skrbel za prevzgojo bivših kaznjencev. in spet... izkazalo se je, da so kaznjenci njega zdravil in da je imel prav on, tj. duhovnik, iluzorično predstavo o svojem okolnem svetu in ne kaznjenci.

tko no...

 

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...