Helena 3. oktober 2002 Prijavi Deli 3. oktober 2002 Živjo dragi moji! Preberite, če nočete biti okuženi! Maribor, 02. oktobra (STA) - "Po podatkih mariborskega podjetja Real security je danes dopoldne tudi po Sloveniji začel razsajati nov nevaren računalniški virus z imenom worm_bugbear.a, ki so ga protivirusni programi po svetu sicer začeli prepoznavati že v torek. Omenjeni črv ustavi protivirusne procese in se širi preko elektronske pošte z uporabo lastnega programa SMTP. Elektronsko sporočilo, prek katerega se črv širi, ne vsebuje besedila, pod rubriko "zadeva" pa ima lahko zapisano več različnih besednih zvez (npr. get a free gift, bad news, fantastic). icon_smile_evil.gif icon_smile_evil.gif icon_smile_evil.gif icon_smile_evil.gif icon_smile_evil.gif Pri širjenju worm_bugbear.a spremeni naslov pošiljatelja, v polje "za" pa vpiše vse naslove, ki jih najde v imeniku Oken (windows Address Book). Med drugim povzroči, da se oddaljeni uporabniki nedovoljeno lahko povežejo z okuženim računalnikom, izkorišča pa znano ranljivost sistemov, ki uporabljajo nepopravljeno različico brskalnika Internet Explorer 5.01 ali 5.5. Ta ob odpiranju sporočila v Microsoft Outlooku ali Outlook Expressu samodejno požene pripete izvedljive datoteke." icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif Dragi Lunini prijatelji in drage Lunine prijateljice! Jaz sem ga dobila, ko sem šla samo na www.yahoo.com odpirati pošto, vendar nobene datoteke še sploh odprla nisem, samo v mailbox sem prišla. Svetujem vam, da raje ne odpirajte pošte tudi Netscape.net, Volja.net, Email.si, Hotmail.com)do nadaljnega, oziroma še boljše je, da nadgradite antivirusne programe. Pri meni v službi, ga je Sohpos Intercheck uspešno ujel! icon_smile_cool.gif icon_smile.gif icon_smile_cool.gif Pazljivo naprej! icon_smile_wink.gif Elena Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astroteam 5. oktober 2002 Prijavi Deli 5. oktober 2002 Pozdravljeni ! Zdi se mi , da je ta virus registriran tudi pod imenom " W32/bugbear@mm " . Imam e-pošto pri volja.net in tudi pri email.si , vendar z Norton Antivirus 2002 ni problema . Kontrolira prihajajočo in tudi odhajajočo pošto , očisti pa tudi cel računalnik . Lahko si naložite 30-dnevno brezplačno verzijo .Poiščite v : Najdi.si , Norton AntiVirus ( jezik Slovenski )Očisti računalnik , vse okuženo pa spravi v karanteno . Lep dan in brez bojazni naprej Astroteam Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 5. oktober 2002 Prijavi Deli 5. oktober 2002 Ja, Norton je zelo dober pes čuvaj!Meni je ravno pred pol ure uletel ta famozni virus in Norton ga je zagrabil in mu preprečil vstop! Do sedaj mi je ujel še vse, ki so razsajali pri nas. Z njim se počutim zelo varno, seveda pa je treba redno delati update oz. si ga dela kar sam! Je pa še en zanimiv programček, ki vam polovi vse vohunske datoteke. Imenuje se Ad-Aware in se ga zastonj downloada s strani www.lavasoft.nu Ta verzija, ki je zastonj, ne deluje avtomatsko- to pomeni, da ga je treba občasno zagnati "ročno" in prav tako delati update (dawnloadat je treba tudi file RefUpdate). Ko sem ga prvič zagnala, mi je našel kar 120 vohunov! Avtomatska verzija, ki stoji stalno "u pozor", pa je plačljiva. daisy Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Borut Hokmak 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 Jaz sem ga dobil preko hotmaila. Še dobro, da mi ga je hotmail zaznal in sem ga nemudoma zbrisal. Imam pa pripombo na Nortona, ki mi je en virus kjub rednem updejtanju spustil skozi en star virus. Potem pa mi je Andres poslal link za PCcillin in ko sem ga potegnil dol, mi je tale antivirusni program našel še štiri viruse, ki še niso bili aktivirani. Sam se ne razumem na računalnike, doma imam staro škatlo, zato hvala Andresu za pomoč. Borut Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 http://housecall.antivirus.com Tole je stran na netu, kjer si lahko brezplacno prechekirate online, ce ima racunalnik viruse ali ne.Je ucinkovit in natancen - preizkusena zadeva. Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts