zepi 10. november 2008 Prijavi Deli 10. november 2008 ali kdo ve KAKO se naredi ;krompirjevo žganje;??? LP Branč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. november 2008 Prijavi Deli 10. november 2008 Itak gre vse po istem kopitu. V Libiji smo delal šnopc clo iz konzerviranga paradajza (vsilhudičšemuhežre.com).In ornk je hudič muhe žru tud takrat, ko smo delal rum iz špirita za čiščenje avionov, rumovega ekstrakta in limone (po tem rumu sem edinkrat v lajfu od pijače dol padu in to baje sred partije šaha). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 24. november 2008 Prijavi Deli 24. november 2008 KU SI ŠTOR.Leta 43 so zbiral drisko v taboriščih in iz nje kuhal šnops.DOKAZANO.IN ZLO POCENI. Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Recept od Strelke je kar ta pravi... Z eno pripombo - ni treba nič segrevat, mora samo nekaj časa stati da se začne alkoholno vrenje.Destilacija pa po enakem postopku kot za vse druge vrste žganja. Pa še eno opozorilo - pri nepravilni destilaciji te krompirjeve mešanice krompirjevo žganje lahko vsebuje večjo stopnjo metanola - to se običajno zgodi pri vsakem žganju če je temperatura kuhanja previsoka.Pri krompirjevcu je pa to še posebej nevarno.Učinki takega žganja nisi nič kaj prijetni.Preveril avtor tega posta osebno... Zato previdno. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Recept od Strelke je kar ta pravi... Z eno pripombo - ni treba nič segrevat, mora samo nekaj časa stati da se začne alkoholno vrenje. Po mojem pa ma Strelka kar prav. Napisala je, da je treba MAL segret - men so rekli, da je idealno, če ima zadeva 40 stopinj. Kot zanmivost pa še tole - tudi ko hočeš iz šnopca nardit meden šnopc, je treba mešanico na začetku segreti na 40 stopinj (pa čeprav gre tu za povsem drugo zgdbo). Le tako bo namreč meden šnopc bister - sicer ostane moten. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Po mojem pa ma Strelka kar prav. Napisala je, da je treba MAL segret - men so rekli, da je idealno, če ima zadeva 40 stopinj. Kot zanmivost pa še tole - tudi ko hočeš iz šnopca nardit meden šnopc, je treba mešanico na začetku segreti na 40 stopinj (pa čeprav gre tu za povsem drugo zgdbo). Le tako bo namreč meden šnopc bister - sicer ostane moten. Lahko tudi tako, samo jaz sem doma iz tistega konca kjer se je krompirjevca veliko kuhalo, čistega ali pa mešano s sadjem.Slednjega sploh, ker krompirja je bilo več kot sadja, tudi šnops iz krompirja nima prepoznavnega okusa in so nevednežem(avtor posta... ) prodali tako brozgo kot sadjevec.Kaj češ, vsaka šola nekaj stane... Kolikor vem so ga pa vsi kuhali na enak način kot sadjevec. Pri medenem šnopsu je pa tako - imaš medeno žganje in medeni liker.Medeni liker je mešanica medu in šnopsa, običajno v razmerju 1:1, ali pa kakor ti paše... Šnops moraš segret na, kot si že sam napisal, na 40 stopinj ker v hladnem šnopsu medu ne boš raztopil.Taka mešanica je vedno motna, koliko je motna je pa odvisno od razmerja med-šnops. Drugo je pa medeno žganje.To se kuha podobno kot druge vrste šnopsa.Prideluje se pa ali iz medice(tiste prave ki je ene vrste medeno vino) ali iz ostankov satja v katerem je še nekaj medu.Ta pijača je poplnoma bistra.Točne procedure ne poznam, ne za medico ne za medeno žganje, ker mi noben čebelar kar sem jih vprašal ni hotel tega razložit. Sprobal sem pa vse tri omenjene pijače na bazi medu... x:px Z vsemi stranskimi učinki... http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/p025.gif ...itd... Na zdravje... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Medeni liker je mešanica medu in šnopsa, običajno v razmerju 1:1, ali pa kakor ti paše... Šnops moraš segret na, kot si že sam napisal, na 40 stopinj ker v hladnem šnopsu medu ne boš raztopil.Taka mešanica je vedno motna, koliko je motna je pa odvisno od razmerja med-šnops. Nak, moj meden liker je popolnoma bister. Naredil pa sem ga takole: -3 l žganja-2,5 kg medu (kostanj)-0,7 l vode-2-3 kose limone-¼ sata, kjer je cvetni prah-Malo propolisa Postopek: Segreješ do 40 oC in na tej temperaturi eno uro mešaš. Nato naj stoji v temi 30 dni. Po 30 dneh odtočiš čisti liker, usedlino pa pustiš. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Nak, moj meden liker je popolnoma bister. Naredil pa sem ga takole: -3 l žganja-2,5 kg medu (kostanj)-0,7 l vode-2-3 kose limone-¼ sata, kjer je cvetni prah-Malo propolisa Postopek: Segreješ do 40 oC in na tej temperaturi eno uro mešaš. Nato naj stoji v temi 30 dni. Po 30 dneh odtočiš čisti liker, usedlino pa pustiš. To pa moram probat... x:px Pa ne zaradi preverjanja bistrosti... Jaz ne kompliciram toliko.Zmešam šnops - med v razmerju 2l šnopsa - kila medu in to je to... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 To pa moram probat... x:px Pa ne zaradi preverjanja bistrosti... Jaz ne kompliciram toliko.Zmešam šnops - med v razmerju 2l šnopsa - kila medu in to je to... Poskusi. Ne da bi se hvalil, a v življenju nisem pil boljšega medenega likerja, kot je ta, narejen po telem receptu - skratka, za učbenike Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Poskusi. Ne da bi se hvalil, a v življenju nisem pil boljšega medenega likerja, kot je ta, narejen po telem receptu - skratka, za učbenike Veš da bom... Edino tistih 30 dni me mal moti... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Veš da bom... Edino tistih 30 dni me mal moti... Ne boš verjel, a prvič sem ga poskusil po 25 dneh in še ni bil bister. Po 30 dneh je bil pa popolnoma čist. Res je treba počakati toliko časa. Zanimvo pa je, da limona i satje povsem izgine. Zadnji liter, ki ga istočiš, je moten in nekako gost - je seveda tudi za pit in bolj zadane. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. november 2008 Prijavi Deli 25. november 2008 Ne boš verjel, a prvič sem ga poskusil po 25 dneh in še ni bil bister. Po 30 dneh je bil pa popolnoma čist. Res je treba počakati toliko časa. Zanimvo pa je, da limona i satje povsem izgine. Zadnji liter, ki ga istočiš, je moten in nekako gost - je seveda tudi za pit in bolj zadane. lalala Nikakor ne dvomim o pravilnosti tvojega recepta.Moji... ...težavi se reče neučakanost... Iz istega razloga sem se tudi rumovega lonca lotil samo dvakrat(ali trikrat... )Ker je treba čakat okrog pol leta da je nafilan in zrel... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.