Skoči na vsebino

Ljubezen je razkošje?

mulatek

Recommended Posts

Tipično pametovanje samskih ljudi ter opravičevanje njihove samščine x:px Pripis : nič ne vem o tebi, kako si zadnje čase... ampak take stvari, kako ste srečni in kako ste ibr fajn, govorite samski !

Bingo. VENDAR - moje mnenje se nič ni spremenilo od takrat, ko pa nisem bil samski. Saj ni treba verjet. x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 156
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Tipično pametovanje samskih ljudi ter opravičevanje njihove samščine x:px Pripis : nič ne vem o tebi, kako si zadnje čase... ampak take stvari, kako ste srečni in kako ste ibr fajn, govorite samski !

Jaz bi tole drugače opredelil...

Pomembna je osebna notranja svoboda in ljubezen lahko zori, v nekem odnosu je pa predvsem ta osebna svoboda tista, ki partnerstvo zadrži ali pa ovrže......

če je v odnosu odkritost, pošteneje spoštovanje in iskrenost, je tudi ljubezen.....torej tudi tisto kar pravimo razkošje....zakaj razkošje, zato ker ga mnogi ne znajo najti

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Glede na to, kar si opisal v prvem delu, se mi zdi, da partnerstva ne razumeš kot ljubezni. :eek:

Jaz sem seveda mislila na partnerstvo, zarad vrste podforuma.

Vprašanj je tokrat zame preveč, pa zakaj bi se zdaj jaz tukaj morala tebi izpovedovati x:Dx

Imej prosim malo ljubezni tudi do mene, ko si je po lastnih besedah zvrhanih košev poln, pa mi prizanesi s pričakovanjem toliko vrnjene energije tebi nazaj za taka dolgotrajna razpravljanja, jo smem pričakovat? Hvala. :o|o:

Naj pa ti bo dan odgovor na tvoje zadnje vprašanje : ja, mora se ljubezen izraziti! Z vsem, kar imam jaz in z vsem, kar ima druga oseba! Sami od sebe mi namreč na paše, pač pa za to potrebujem ljubezen druge osebe in fizično izražanje te ljubezni, zato drugače to ne gre, a je prav ? :xx!:

Uh, sem mislil, da debatirava. Nič slabega nisem imel v mislih o tebi. Ok, dovolj debate. Lepo bodi. x:)x (smajli je za tebe in je prijazen).

se ne morem strinjat. prvic zarad svojih izkusenj (menim in govorim enako o sreci in ljubezni, z ali brez partnerja), drugic pa iz govorjenja drugih, ker se mi zdi, da je pogosto ravno obratno, da namrec nesamski pravijo, kok majo pravzaprav radi samoto oz. da so lohk sami - se pravi, samstvo ponavad bolj opevajo nesamci.

meni gre pa ravno to na jetra, mantis, da se ljubezen pogojuje sam s partnerstvom.

jaz menim, da se je najboljs pocutit dobr in bit ljubec - do sebe in drugih, potem pa si izbiras okoliscine, ki te najbolj priblizajo k temu oz. si po sistemu 'podobno se privlaci' *privleces* (s svojimi vibrami) te, ki najbolj ustrezajo tem vibram.

se pravi: kdor bo skoz jamral, iskal nekoga, ki ga bo videl kot ubogo zrtev (ki naj bi ga on tolazil in ujckal in lupckal in pedenckal), naj se kasneje ne pritozuje, ko bo delezen prav taksne obravnave (da bo zrtev, saj ko se bo navdusenje poleglo, temu ne bo vec tok do vsega tega crklajckanja, preprosto, ce drugega ne, ker ma vsak s sabo ze dovolj za opravt)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

se ne morem strinjat. prvic zarad svojih izkusenj (menim in govorim enako o sreci in ljubezni, z ali brez partnerja), drugic pa iz govorjenja drugih, ker se mi zdi, da je pogosto ravno obratno, da namrec nesamski pravijo, kok majo pravzaprav radi samoto oz. da so lohk sami - se pravi, samstvo ponavad bolj opevajo nesamci.

meni gre pa ravno to na jetra, mantis, da se ljubezen pogojuje sam s partnerstvom.

jaz menim, da se je najboljs pocutit dobr in bit ljubec - do sebe in drugih, potem pa si izbiras okoliscine, ki te najbolj priblizajo k temu oz. si po sistemu 'podobno se privlaci' *privleces* (s svojimi vibrami) te, ki najbolj ustrezajo tem vibram.

se pravi: kdor bo skoz jamral, iskal nekoga, ki ga bo videl kot ubogo zrtev (ki naj bi ga on tolazil in ujckal in lupckal in pedenckal), naj se kasneje ne pritozuje, ko bo delezen prav taksne obravnave (da bo zrtev, saj ko se bo navdusenje poleglo, temu ne bo vec tok do vsega tega crklajckanja, preprosto, ce drugega ne, ker ma vsak s sabo ze dovolj za opravt)

Tukaj se pa popolnoma strinjam.

Ljudje enkih "nagnjen" se najdejo in v duetu naprej jamrajo in tolažijo v javnosti da so trpini.

Pred tem pa verjetno stremijo k idealizmu oz partnerju ki je bogat, ljubeč.....

katerega pa ne dobijo zaradi neenakih vibracij.

Na, kaj sem napisala. Nič drugače kot Marsa.

Samo bolj zakomplicirano.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Ali se ljubezen mora izraziti?

Seveda teži k izražanju, zato pa so zaljubljeni tako high - končno so dobili razlog za izražanje ljubezni....ali pa so tako down, ker je ne morejo. :8):

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Morda je tipično, ampak jaz nisem samski, in kljub temu vztrajam pri svojih trditvah.

Seveda teži k izražanju, zato pa so zaljubljeni tako high - končno so dobili razlog za izražanje ljubezni....ali pa so tako down, ker je ne morejo. :8):

xDDx :palec:

Possible—but highly unlikely.

ljubezen je meni predvsem sinonim za svobodo, za neskončne pokrajine lahko duha, lahko zemlje, lahko ženskega telesa, lahko česarkoli. x;)x

niti pod razno pa ne vidim ljubezni v neki domeni moralne obveznosti in podobnega jamranja. ti meni to, jaz tebi to. to nea ljubezen. ljubezen ne more biti prisila.

xrainbowx

Morda je tipično, ampak jaz nisem samski, in kljub temu vztrajam pri svojih trditvah.

xDDx :palec:

ja, sam tuki je obrnjena logika. to hoče mantis rečt. če predvsem samski govorijo, da se imajo fajn, potem to pomeni, da se oni nimajo fajn. drugače ne more bit. to je sedaj nova logika. če vsi govorijo, da je A, potem to pomeni, da je ne A. če si pa ti nesamski in če se maš fajn, to po tej novi logiki ali novemu organonu, ne pomeni, da se imaš fajn, ampak se imaš po definicij nefajn. tvoja samskost pri tem nima nič. torej, ne domišljaj si, da se imaš fajn in ne bluzi nam o tem. nasprotno, začni jamrat in moledovat in potem ti bomo mi začel kimat in te trepljat po rami. in to vse samo zaradi tega, ker te imamo radi. x:px x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Mantis! nisem govorila o tebi (ravno), pac sem povzela tvoje misli za izhodisce za svoje. x:)x

pri *teh zadevah* vedno **enako** mislim.

ne maram odvisnosti oz. da se na nekoga/nekaj drugega prelozhi, sam to je.

pravim, da je V NAS - vse kar pac je.... in potem to bodisi prepoznavamo pri drugih, bodisi pri sebi, v odnosu z drugimi.

ampak VEDNO mi je bil najpomembnejsi ravno odnos s sabo.

in JAZ se dobr pocutm in dobro spim (in ni vedno -oz. vsaj noce bit- egoisticno, v smislu, glavn da je men fajn... ker, ce mi ni fajn, pac ni fajn!) tako je to... ce pa *nisi fajn* s sabo, pa tudi z drugimi ne mors bit. je pa s temi zadevami tako, da cetudi jih prakticno ze osvojis, potrebujejo ful nivojev vsega tega *osvajanja*, se pravi, dokler ne ponotranjis in prebavis in z dobljenim ravnas, da se dobro v vseh smislih pocutis, je zal tako, kot da bi obvladal vse mogoce teorije, uspesno opravil ful kolokvijev, a izpita pa nikoli naredil.

ne verjamem, skratka, v to, da so0 najveckrat "drugi krivi", da se jaz nimam fajn.

cetudi se bi s sabo okol tega lohk strastno skregala, na trenutke. x;)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

(pa čeprav ti glede tega ne verjamem povsem, da si res tako močna:)

in z upravicenim razlogom mi ne verjames, ker nisem. 'tako mocna'. a SKUSAM - MORAM bit. xyesx

(*borim se v svetu, kot ti, vsak)

v resnici sem sibka. sm pac clovk. takrat ko te boli, jamras.... si bogi. in mas pravico se tko pocutit. in nisi mocen, ko si mocen, da obvladas nekaj. pac pa si mocen, ko si sibek, a vseeno obvladas to.

skratka: dobr si me skuzila. :8): nisem mocna, sibka sem. xyesx jokam, trpim... in tako dalje.

ampak kaj je moc??

da preprosto lohk zgazis vse in nic ne cutis, ker si pac mocnejsi?

ali je moc tudi ali celo ravno v sibkosti?

moja iskrenost in naivnost (na enih podrocjih) in zagnanost in custva so moja sibkost. IN moja moc. x^x x;)x xyesx

Picasso

Z ljubeznijo je enako kot z drugim razkošjem. Dokler si je ne moreš privoščiti, nimaš do nje nikakršne pravice.

Ljubezen sam sprejemam, kot najmočnejše gonilo našega življenja. Kjer je resnična ljubezen, je tudi mir, moč in zmožnost doseganja ciljev... Tako v samem sebi, kot tudi skozi odnose.

Lepo bodite xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Ljubezen sam sprejemam, kot najmočnejše gonilo našega življenja. Kjer je resnična ljubezen, je tudi mir, moč in zmožnost doseganja ciljev... Tako v samem sebi, kot tudi skozi odnose.

Lepo bodite xvrtcx

Matjaž

kako j pa v praksi ???

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Jaz tud ne, jaz ljubezen doživljam, za razliko od večine tukaj, kot obliko sreče - partnersko ljubezen še prav posebej...

No, pa imaš nekaj skupnega z vsemi, ki so bili kdaj v maternici. xDDx

kako j pa v praksi ???

Tako kot sem napisal -vsekakor je pa normalno, da je zadeva pogojena - lahko bi se obesil na tisti- KJER...v mojem postu. Ker če je ni, oziroma kadar je ni -potem je moje mnenje mimo...

lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Aja, verjetno glede na izkušnje preteklih let v pogovorih na forumu tukaj odgovarjaš namesto Alana, ker ta pač včasih utihne, ko mu zmanjka.

Posebno če ga kdo spravi pred dejstvo, da si spet kaj lažno zmišljuje.

Splošna in partnerska ljubezen ne moreta enačiti in res ne razumem tega.

Z Antejem sva res bolj ali manj istih misli (posledica istih spoznanj), ampak ne odgovarja namesto mene. Tisto je njegov komentar.

Me pa zelo zanima, kaj mi je po tvojem mnenju sedaj zmanjkalo, da sem utihnil? In kaj naj bi si izmišljeval?

Ljubezen je samo ena, tisto osnovno občutenje, razlikuje se le njeno izražanje in usmeritev.

Vemo, da ravno ljudje, ki delajo na sebi, trajno samevajo.

In njihova zveza se praviloma zaradi njihovega posvečanja v glavnem sebi in notranji ljubezni, namest partnerju, večinoma razdre , razen če živita ločeno in se samo obiskujeta x;)x

Če samevajo, potem verjetno ne delajo pravilno. Delo na sebi vključuje tudi stike z drugimi ljudmi v raznih situacijah in partnerske odnose. Če samevajo, izolirani od sveta, jim je delo na sebi le beg. Rezultati dela se pokažejo v vsakdanjih situacijah med najrazličnejšimi ljudmi.

In kaj šele, da bi duhovno močni ljudje, ki trenirajo zabvedanje ljubezni v sebi, koga privlačili. To je vendar pot askeze.

Ni lih tako. Tisti, ki so polni ljubezni, privlačijo največ ljudi -- in sprožajo v teh ljudeh različne reakcije. Ljubezen je zdravilo in kdor hoče ozdraveti, se ji mora prepustiti.

x:Dx :palec:

nate, vam da nimbus mal ljubezni, da noute sam jamral. x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Najbrž je tole nekaj duhovitega, zato hvala za pozornost :palec: x:o)x

Aja, verjetno glede na izkušnje preteklih let v pogovorih na forumu tukaj odgovarjaš namesto Alana, ker ta pač včasih utihne, ko mu zmanjka.

Posebno če ga kdo spravi pred dejstvo, da si spet kaj lažno zmišljuje.

Splošna in partnerska ljubezen ne moreta enačiti in res ne razumem tega.

Ok, tokrat sledi pojasnilo. Prototip odnosov sta odnos mati-otrok, katerega otrok pred rojstvom in kratek čas po njem dojema kot celoto oziroma šele naknadno mu je jasno, da njegove potrebe in njihove zadovoljitve izhajajo iz dveh različnih virov. Spomin na to celostnost, pa četudi je obstajal samo kot otroška fantazma,pa se ohranja in ustvarja težnjo po iskanju idealnega odnosa, ki seveda zahteva ekskluzivnost. Od tod pravim, da imaš to skupno z vsemi, ki so bili v maternici - težnjo po partnerski ljubezni.

Namesto Alana pa ne odgovarjam. Ima svoja stališča. :vio:

Po zganjanju tiste tvoje paranoje na tem forumu pred vsakimi močnimi čustvi med dvema osebama, ki da po tvoje niso partnerska ljubezen in posebno še pred 'homoseksualstvom' si prav tako kot danes praviš, takrat rekel, da imaš punco in nato po veliko mesecih vajine "hoje", da pa z njo nimaš nič telesnega.

Če ti na tak način dojemaš partnersko ljubezen brez da z njo spiš, potem si pač pogruntal neko novo definicijo partnerske ljubezni. To pač ni bila partnerska ljubezen, če je platonska al prijateljska al kako.

Torej : zdaj pa spet praviš, da nisi samski in da imaš punco. Toda glede na tvojo navado, da ne deliš telesa z drugo osebo, razen če si se zdaj premislil, pač ni nič čudnega, če misliš, da je splošna in partnerska ljubezen vse eno ali isto in da misliš, da ni razlike med ljubeznijo do sonca in človeka, ker da je to ena ljubezen x:o)x

Neverjetno, kakšne fantazije spletaš. xrolleyesx Vrni se na realna tla in nehaj projicirat svoje blodnje v ljudi, ki jih ne poznaš.

Bom še kaj novega zvedla hi hi hi x:o)x

Ljubezen je samo ena in ni je mogoče "dobiti" od drugih. Če se tako razmišlja, si ujet v začaranem krogu, dokler ti cokla na glavo ne pade, če ti sploh ;)

Sreče ti ne prinesejo drugi. Sam jo ustvariš ali kakorkoli bi se temu lahko reklo :8):

Bom še kaj novega zvedla hi hi hi x:o)x

Ljubezen je samo ena in ni je mogoče "dobiti" od drugih. Če se tako razmišlja, si ujet v začaranem krogu, dokler ti cokla na glavo ne pade, če ti sploh ;)

Sreče ti ne prinesejo drugi. Sam jo ustvariš ali kakorkoli bi se temu lahko reklo :8):

Ja x:)x. Meni se ne da sodelovat več, ker je postala skoraj brezplodna razprava že. No, saj nekaj dobrih je pa bilo vmes, razmišljanje Alana, Tantre, Marse in podobna so mi blizu).

Nasploh je o nekaterih stvareh zelo težko govorit. Ali si tam ali pa nisi. Veš ali pa ne veš. Besede pa lahko samo približno pokažejo pot.

... Moja diagnoza NE vsebuje blodenj in nič takega. Se sploh NE zdravi, razen zapletov. Jaz imam motnjo čustvovanja pretirane odvisnosti od odnosov, nesamostojnosti, občasne depre in plašnosti. (diagnoza je postavljena prejšnji mesec.) ...

Mantis rules forever. -)

Alan tut. -)

Komur sede, ok. -)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...