Skoči na vsebino

Ljubezen je razkošje?

mulatek

Recommended Posts

:O: x?x

...mislim, da me nisi zamenjal,...sam mislim, da si "noto" narobe dojel,...jh, sej Freud tudi ni Junga razumel.... x:)x

mah,...sej se razumemo.. x:Dx

Hm...A to pomeni, da študiraš na Dunaju ali ne? x:Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 156
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

filozofiranje je ljubezen... je ljubezen do modrosti. filo... zofos... x;)x

tududud, tududu x8Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Sam tolk... če slučajno ratava prijatelja.... jaz za svoj bicikel slabo skrbim. Hm, ga grem ta hip spravit v kolesarnico.

sam tolk... če ti slučajno ketna cvili in ji ne privošiš spreja... te bom dau čes tazadno. :vragec:

x:px x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Hm...A to pomeni, da študiraš na Dunaju ali ne? x:Dx

ahm,...Dunaj in Zurich x:)x

hja Vatikan ima to že po difoltu,....hm,...Tantrice,....kaj ženske pravimo da ljubezen je,.....mrbit razkošje? :inocent: x:Dx

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

filozofiranje je ljubezen... je ljubezen do modrosti. filo... zofos... x;)x

tududud, tududu x8Dx

xrainbowx

aja, ahm,...al pa beg pred njo, zavit v rožnat filozofski celofan.. x:px x:Dx

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

...hja.....vse to filozofiranje res izpade bolj beg pred njo.....a se o tem sploh da kaj pametnega povedat......?......hm....to se živi al pa ne.......ajd, mejte se...... x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

La la la lav is a strange thing, just when you think you know how to use it, It's gone.. xyiyax (Shakespeare Sisters)

Je zadnjič v enem filmu blo dvakrat rečeno, da ljubezen ni čustvo, da ljubezen je sposobnost. Se mi zdi, da to ni lahko spoznat in eni tega vztrajno nočejo/nočemo (lastne sposobnosti). Mogoče ta-romantični in sanjači. Ampak tapravi sanjači se ne bi smeli bati zbuditi se. :)

Sicer pa se strinjam z uvodnim citatom.., da je z ljubeznijo kot z ostalim razkošjem, v smislu tega, da pač je treba najprej bit nekdo, ki sploh prepozna... nekako tako.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

La la la lav is a strange thing, just when you think you know how to use it, It's gone.. xyiyax (Shakespeare Sisters)

Je zadnjič v enem filmu blo dvakrat rečeno, da ljubezen ni čustvo, da ljubezen je sposobnost. Se mi zdi, da to ni lahko spoznat in eni tega vztrajno nočejo/nočemo (lastne sposobnosti). Mogoče ta-romantični in sanjači. Ampak tapravi sanjači se ne bi smeli bati zbuditi se. :)

Sicer pa se strinjam z uvodnim citatom.., da je z ljubeznijo kot z ostalim razkošjem, v smislu tega, da pač je treba najprej bit nekdo, ki sploh prepozna... nekako tako.

evo, mayan je nezavedno odgovorila silki, amis in tantri. x:px

:palec:

xrainbowx

Fernando Pessoa

Ljubezen je kemija, katera deluje.

Če mora v naravi vse delonat homogeno, naj še ljubezen.

Ne izsiljujte jo, pride če tudi ne želimo.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

hja, ljubezen torej kot sposobnost dana vsem......prav x:)x

torej, strast tud sposobnost dana vsem....živiš strastno al pa kot mlakuža,....cmeravo recimo....prav x:)x

aha, če si "nekdo"....imaš "to" sposobnost,....torej je ljubezen sposobnost nje "noslica".....prav x:)x

....al pa malo njet x:px

al pa malo njet... x:Dx

ljubezen. moški se ženske boji zato, ker misli, da ga bo požrla, tj. izničila ( x:Dx ). že na svet pride iz ženske in to pojmuje kot nastanek, zato se boji izničenja. po drugi strani mu pa gon narekuje, da skače za njimi. in tako pridemo do situacije, ko si želimo nečesa, česar si ne želimo. x:Dx vedno gre moški za žensko, to je v našem gonu. in ko to počnemo, delamo razne neumnosti zato, ker je življenje hkrati smrt. v bistvu smo sami sebi največji mučitelji. ampak tu je smrt pojmovana kot ekstaza. ko se sprehajamo po peronu in nam gre vlak nasproti se nahitro poigramo z mislijo kako bi bilo če bi nam raztreščilo glavo na tistem ogromnem jeklenem odbijaču. to ni toliko grozna, kot pa privlačna misel, ki vleče. zato je v bistvu vsaka ljubezen smrtonosna. samo v ljubezni je človek pripravljen iti do konca. pri ostalih stvareh vedno tuhta, fight or flight, pro and contra, kje bo več zaslužu, koristoljubje, cost and benefit itd. pri ljubezni, pa naj bo to za partnersko ali za otroka ali za prijatelja, sicer z različno intenzivnostjo, pa vendarle, ostane človek veliko prej vkopan na mestu in odločen sprejeti dano. kot pravi luther... tukaj stojim in ne morem drugače. to so goni. in zato žižek pravi, da love in this quite literal sense is evil. I pick someone from the crowd and say I love you more then anything else in the world. that means I don't care about the other world and other people at all. zato, če že idealiziramo ljubezen, jo idealizirjamo tudi v idealnih (idealnejših) ljudeh, kot so različni človekoljubi, ki so se zaradi samega nesmisla in neumnosti stvari tega sveta, odločili pokloniti svoje telo, dušo in delo prav njemu (tj. temu svetu). mati tereza itd. jaz za sebe, prav v tem kontekstu lahko takoj priznam, da ne premorem prav veliko ljubezni, premorem pa na koše gona. zato moramo biti previdni ko poveličujemo in idealiziramo materisnko ljubezen in tudi kakšno ljubezen do boga, v imenu boga in (samo) za boga. ljubezen in sovraštvo gresta z roko v roki. zato moramo za to ljubezen najti nov izraz ali pa za pravo ljubezen nekaj drugega. prvo so goni, ki nas tlačijo nazaj v živalski svet x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

..ja,ja,...borimo se proti tistemu,česar nočemo v sebi integrirat,....od tu tudi boj med spoloma,.... x:)x

...pa Lacanovi "pametnjakoviči",....kaj vam predstavlja "moškost" x:px

x;)x x:Dx

p.s.

seveda sem še bolj firbčna, kako mislite ta pojem "moškosti" integrirat v hčerino "ženskost" (če jo boste/ali jo imate), x:)x

....me prav zanima katera "glava" bo spregovorila,...al bo kratek stik x:Dx

Z ljubeznijo je enako kot z drugim razkošjem. Dokler si je ne moreš privoščiti, nimaš do nje nikakršne pravice.

Men se zdi kr nek larifari, kr govori o ljubezni kot o BMWju :inocent:

zgleda da mi je dolgčas, da sm u tole temo kliknu...

men se tut tista misel zdi larifari. sploh, ker ne vem, kuko si je on zamislu, kwa ljubezen sploh je. pa pol naprej ljubezen do česa? žiwali? glasbe? domovine? BMWja???

kle kukr se mi zdi, je kr samoumewno , da ljubezen moški-ženska...

ma dej... bedno :xx!:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Silki, kaj je zate falus "zadovoljujoč"?

"J - Japan" tsubo point = lahko tut "dolina" [brez "jurčka" v realu]. -)

a,.. nak, Tantra,..na postavljeno vprašanje odgovarjaš z vprašanjem v drugo smer,... :inocent: x:)x

..ja,ja,...borimo se proti tistemu,česar nočemo v sebi integrirat,....od tu tudi boj med spoloma,.... x:)x

...pa Lacanovi "pametnjakoviči",....kaj vam predstavlja "moškost" x:px

x;)x x:Dx

p.s.

seveda sem še bolj firbčna, kako mislite ta pojem "moškosti" integrirat v hčerino "ženskost" (če jo boste/ali jo imate), x:)x

....me prav zanima katera "glava" bo spregovorila,...al bo kratek stik x:Dx

Ti nas lahko hecaš, ko že veš, da spolno razmerje ne obstaja. Samo moškim to nikoli ne bo jasno, četudi kaj o tem preberejo. x:Dx

Moškost je pa prazen označevalec, se spreminja geografsko in časovno, pomen pa vedno uhaja oziroma pride do prešitja le začasno. x8Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...