tantra 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 A Ti kj "seksaš", al samo "filozofiraš"? -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 seveda sem še bolj firbčna, kako mislite ta pojem "moškosti" integrirat v hčerino "ženskost" (če jo boste/ali jo imate), ....me prav zanima katera "glava" bo spregovorila,...al bo kratek stik A ni veliko večji problem odkriti, kaj je to ženskost, če obstaja samo en označevalec za spol? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 ahahahaha, tantra si mal hudobn dans ane Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 Razgovaraju svecenik, student i filozof o seksu. Kaze svecenik: - Ja mogu, imam gdje, ali ne smijem!Kaze student: - I ja mogu, smijem, ali nemam gdje!Kaze filozof: - Ja mogu, smijem i imam gdje. Ali zasto bi !? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 A ni veliko večji problem odkriti, kaj je to ženskost, če obstaja samo en označevalec za spol?Ante, začni seksat več pa manj filozofirat. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 Ante, začni seksat več pa manj filozofirat. -)Pol bom pa cool. Mi bo vse jasno. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 Razgovaraju svecenik, student i filozof o seksu. Kaze svecenik: - Ja mogu, imam gdje, ali ne smijem!Kaze student: - I ja mogu, smijem, ali nemam gdje!Kaze filozof: - Ja mogu, smijem i imam gdje. Ali zasto bi !?Ti si legenda. Rd te berem. -)Sj Anteja tut drugač. -) Pol bom pa cool. Mi bo vse jasno. Ante, ne se dt zmotit. Ti si faca. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 Pol bom pa cool. Mi bo vse jasno. joj, ne začni še ti uletavat z linki, k sploh nimajo veze Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 ahahahaha, tantra si mal hudobn dans ane Ne sam dons. Jz zmeraj. -) joj, ne začni še ti uletavat z linki, k sploh nimajo veze Ante ne lepi linkov. Ante pove, kot to je. -) Ante, ziher obvlada. Tiha voda bregove dere. Poznamo take tiče. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 Ante, ziher obvlada. Tiha voda bregove dere. Poznamo take tiče. -)Ej, v teoriji prodrem globoko. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 Erich Fromm: Umetnost ljubezni in življenja http://www.mladina.si/tednik/200632/clanek...l_stefancic_jr/http://209.85.129.132/search?q=cache:UMStP...lient=firefox-a"... Zaljubljenost je v primerjavi z ljubeznijo,kratkotrajnejša, spremljajo pa jo zelo intenzivna čustvado določene osebe, ki pogosto ne temelji na dobrempoznavanju te osebe ampak pogosto zgolj napredstavah, ki jih o tej osebi imamo. Intenzivnost čustev,ki jih doživljamo v obdobju zaljubljenostjo naj bi bilasorazmerno s stopnjo osamljenosti, ki jo je posameznikdoživljal predhodno torej preden je spoznal ali stopil vpartnerski odnos z osebo, v katero je zaljubljen ..." Ljubezen kot stanje Srca je še kj druzga kot zgolj partnerstvo z nekom. -)Nima zveze s partnerstvom. Je pa lahko v "paketu". -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 O partnerski Ljubezni in ZaljubljenostiPowell J. (1995). Ljubezen ne pozna pogojevFromm, E. (1974). Umevanje ljubezniJohnson, R. A. (1993). Midva: psihologija romantične ljubezniPeck, S. M. (1990). Ljubezen in duhovna rasthttp://www2.arnes.si/~sspmkotn/edus/zaljubljen.htm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 ..ja,ja,...borimo se proti tistemu,česar nočemo v sebi integrirat,....od tu tudi boj med spoloma,.... ...pa Lacanovi "pametnjakoviči",....kaj vam predstavlja "moškost" p.s. seveda sem še bolj firbčna, kako mislite ta pojem "moškosti" integrirat v hčerino "ženskost" (če jo boste/ali jo imate), ....me prav zanima katera "glava" bo spregovorila,...al bo kratek stik kako moški pojmujemo moškost sploh ni potrebno, da vam to govorimo. samo poglej reakcije. antoninus govori nekaj in dobi nazaj feedback, kao dej raje seksi. ampak to še ni vse. našo iluzijo moški prav uspešno prodajamo vam ženskam, kar se vidi iz ženskih odzivov. če bi bla strategija zgrešena, bi že zdavnaj zamenjal plato. torej, kaj je moškost. js sem dec in sem alfa samec, ženska je pa nagajiva bolniška sestra, ki je vedno pripravljena reči DA. in vsi vemo, da je to daydreaming iluzija. princip moškosti je imeti. jaz sem jih že tolk in tolk, znam to in to, meni vsaka da, imam to in to in sem sploh najboljši. ženski princip je pa princip bit. ampak tega ne štekam čist, ker nisem ženska. to lahko poveš ti. edino kar si lahko predstavljam je, da si marsikatera ženska ne želi biti zraven marsikaterega dedca. ker sem pa npr. tudi sam žrtev te iluzije, bi pa to svojo moškost inkorporirau ( ) v svojo hčero tako, da bi bilo to najlepše, najpametnejše in kar je najpomembneje, najnedolžnejše bitje na svetu. potem bi pa ta elektra s tem svojim električnim nabojem spet iskala izgubljene iluzije nekega izgubljenega ojdipa in zapis iluzije bi ostal ohranjen. tako ljujde umiramo, naše fantazije in s tem vrsta sama pa živijo dalje. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 to o tihi vodi je čista resnica ... pa ne sprašujte kako to vem samo teorija se zna v praksi čisto podreti ... preverjeno ... in ni nujno, da se nanaša na sex ... lahko je karkoli drugega bom še jaz ... nimbus ... a ti tud kaj seksaš al sam filozofiraš? ... priznam, da so nekatere tvoje razprave in podajanja zelo življenska ... samo se mi vseeno zdi, da jim včasih nekaj manjka seveda jim manjka. človek je nepopolno bitje razklan med končnim in neskončnim. povej mi komu nič ne manjka, ga grem takoj brat. fora je, da vsak nosi svojo resnico in če se ne strinjamo to pomeni, da uporabljamo drugačna sredstva. kar se pa seksa tiče.... jeti... ne bom pretiravu, ampak so bila obdobja, ko se mi zdi, da sem bil samo en tak velik falus in nič drugega. trenutno pa samo filozofiram in pri refleksiji teorije s prakso neznansko uživam, ker lahko zraven samo kimam. tko, da... nisem mačo. vse so v bistvu družbene norme. kakšne perverzije so počeli in počnejo ljudje in družba. že samo če si mastrubiral je že bil hudič v tebi, kaj so ženskam delal in še delajo, raje ne govorim itd. vse to so družbene bajke in si jih lahka zatlačite tja za uho. in vam tudi čisto brezkompromisno povem... če seksate je to ok in če ne seksate je to ok. ne se zarad tega bad počutit, ker niste zato tu, da to počnete. ena izmed revolucionarnih stvari, ki jih je freud naredu, je prav v tem, da je seksualnosti vzel stran teleologijo in s tem prešel na direkten nož s cerkveno oblastjo. presveta zakonska zveza in podobne blodnje. lepo te prosim. čarovnice pa na grmado kaj. seks kot tak je bitka dveh teles and has nothing to do with all-prevailing love. z resničnim življenjem, dandanes, pa še manj. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 tema dvema je čist simpl.http://www.shrani.si/f/22/Vc/1NbLGDWO/animals-2dfine-2d27.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 11. januar 2009 Prijavi Deli 11. januar 2009 A ni veliko večji problem odkriti, kaj je to ženskost, če obstaja samo en označevalec za spol? Itak Žensko načelo integrirano v delu jaza; ženskost,kulturna podoba ženskega načela patriarhalne družbe navzven,....moškost isti vidik,.....in ta manifestacija odnosa na družbenem nivoju izkrivi njun naravni odnos....; ampak bom kr nehala nakladat,....nimam časa za sex tečaj ,...z ozirom, da sem pač ženska, dvomim da bo razumljeno,...ah sploh ne kot filozofiranje,...zgolj samo kot razmišljanje Ja, ja, Nimbus,....alfa samec,...pismo ob tvojih postih se vedno narežim Bemu iluzije ja,...pa odtujenost jaza od arhetipske duše,...pa mamo cerkvenjaško "temno noč duše", oz. "poraz jaza",..enmal lepše zveni Tantra,...provokator Falus kot simbol moškega principa,...jh, tist kar sem vzgojno dobila od fotra in kar sem obklestila in dodala "imam" danes kar zadovoljujočega,....vsekakor dovolj trdnega, da kakšnega z njim po buči kresnem, če mojemu ženskemu principu tako ustreza sam,...mislim, da ni bil mišljen tovrstni falus Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 12. januar 2009 Prijavi Deli 12. januar 2009 Tantra,...provokatorFalus kot simbol moškega principa,...jh, tist kar sem vzgojno dobila od fotra in kar sem obklestila in dodala "imam" danes kar zadovoljujočega,....vsekakor dovolj trdnega, da kakšnega z njim po buči kresnem, če mojemu ženskemu principu tako ustrezasam,...mislim, da ni bil mišljen tovrstni falusTa "foter falus podzavestni & nezavedni" v teb te mogoče tut "jebe" kdaj ... Možač, "komandantk zoprno jezikavih ukazajočih", ... dedi ne marajo/ne maramo. -)Zaželjene pri večini decev so bejbe z več "estrogen" značilnostmi.Da so ženske, ne neke furije histerične ukazovalne & arogantne.Enako velja za dece. Arogantni, nasilni, nenehno ukazajoči, ... niso zaželjeni pri bejbah. -)O "qurcu real po tau, ... - ne kot simbolu faličnem podzavestnem & nezavednem ..." pa ne bi razpravljala, da ne bo zadrege ... -)Lahko pa tut, če želiš. Ampak brez prepisovanja iz knjigic, izključno iz prakse ...V "simbolični in real nulti točki doline" se razblinijo tudi "falične & vaginalno & klitorične" arhetipske [simbolne] vezi podzavestnega ... Kar se "očka, mamice, ... tiče". In si kar si. Je pa treba prej skozi "n - let pripravljat/pripravit" mal terenčka v betici, Srčku svojem ... Odnosi pa postanejo nekak bolj sproščeni, odprti z manj "finoče & blefiranja" ... Bolj kolegialni ...Z manj/ali nič "lepljenja" emocionalnega, ... na to, kar je bilo ...Z nič občutki krivde & medsebojnih obtoževanj, drugega emocionalnega, ... balasta v napredni fazi ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. januar 2009 Prijavi Deli 12. januar 2009 samo teorija se zna v praksi čisto podreti ... pRes je razlika med teorijo in prakso v tem, da v teoriji med nijma ni razlik, v praksi pa so. A vseeno ne podcenjujte teorij. Relativnosta teorija in črne luknje so čisti teoretični preboj. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. januar 2009 Prijavi Deli 12. januar 2009 to je v bistvu lep primer, da če u praksi kiksneš, še ni nujno, da je kriva teorija. lep primer abstrakcije. če bi ženske bile brez moških na tem planetu, bi na relativnostno teorijo čakale približno neskončno let. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. januar 2009 Prijavi Deli 14. januar 2009 danes ob 23h bo oddaja sveto in svet. bo pa od tega, kako zbližati moške in ženske oz. kako vzbuditi moškemu interes za pedikuro in ženski za nogomet (nogomet bljak, bljak ).u glavnem, baje bojo strokovnjaki govoril... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 14. januar 2009 Prijavi Deli 14. januar 2009 The Best. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 15. januar 2009 Prijavi Deli 15. januar 2009 Kaj je to razkošje? Raz-koš-je Recimo, da vse, kar je najboljše, najlepše, tebi najdražje, daješ na eno posebno mesto. Lahko zgolj v spiritualnem smislu na dnu srčka čuvaš nekaj nadvse dragocenega in tega drugi ne vidijo. No, in pol se naenkrat to razodene kot bi to dajala v en koš, ki bi se naenkrat prevrnil in razsipal na vse... In potem bi uvidela, da ti ni bilo potrebno tega čuvati, ker je vsepovsod in ker ti tega ne more nihče odvzeti, četudi lahko eventuelno vsi v tem uživajo. Lahko pa je za nekoga razkošje že, da ima vedno nekje v sebi prostor za sanje z vsem razkošjem, ki ga premore njegov um in ki so lahko res. Razkošje je lahko tud da nekaj ni nekomu na razpolago. Resnično razkošje se razodeva počasi z zavedanjem: premosorazmerno z zmožnostjo ljubiti in videti veličastnost ljubezni... Kot so rekli, da je ubogih na duhu božje kraljestvo. (tak nekak no, od ene tu ki ji je trenutno slabo od tega kar je napisala , ker se danes in že kopa v vsem razkošju mizernosti) (Pa včeraj je bilo vidno razkošje, ki sem si ga privoščila, misleč, da so na Plinarni še zmeraj solidni glede cen: odprla kuverto s položnico za plin - poračun 453 EUR) Luxury: Something inessential but conducive to pleasure and comfort. Something expensive or hard to obtain. Sumptuous living or surroundings: lives in luxury Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 15. januar 2009 Prijavi Deli 15. januar 2009 danes ob 23h bo oddaja sveto in svet. bo pa od tega, kako zbližati moške in ženske oz. kako vzbuditi moškemu interes za pedikuro in ženski za nogomet (nogomet bljak, bljak ).u glavnem, baje bojo strokovnjaki govoril... Sem bil razočaran. Pa ti, si gledal? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. januar 2009 Prijavi Deli 15. januar 2009 Sem bil razočaran. Pa ti, si gledal? deset minut pol sem šeu pa spat. fora je, da je bilo za konstruktivno debato čisto preveč žensk. ma, vsaj v tem delu, ki sem ga gledu, so se spravli čisto na praktično raven guranja vozičkov in varstva otrok. mene pa bolj zanima teleologija oz. namen skupnega podviga, ki mu pravimo partnerstvo. po drugi strani je pa tako veliko stradajočih otrok in ljudi na tem svetu, da enostavno ne razumem in ne sledim temu principu življenja, ki ga večinoma jemljemo za naravnega in normalnega. bomo vidli kaj bo prinesla praksa. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 15. januar 2009 Prijavi Deli 15. januar 2009 Raz-koš-je Recimo, da vse, kar je najboljše, najlepše, tebi najdražje, daješ na eno posebno mesto. Veš, da me je tole vzpodbudilo, da sem pogledal v SSKJ? razkóšje -a s (ọ̑) 1. kar presega zadovoljevanje potreb povprečnega človeka Torej, ugotavljam, da sem besedo razumel drugače. Oziroma, zdaj mislim, da ne obstaja le ena vrsta razkošja, ampak vsaj dve. Prva je takšna, kot navaja SSKJ in se primerjaš s povpračnim človekom, karkoli že to je. Druga je osebno razkošje. To bi pomenilo nekaj, kar je zate nadstandardno. To bi potem pomenilo, da če nasplošno redko čutiš ljubezen, je takrat ko jo čutiš močno, to razkošje. Sicer pa ne. Čeprav potem to hkrati pomeni, da če vpeljujemo termin razkošje tudi pri pojmu ljubezni, potem je ljubezen nekaj, kar naj bi zadovoljevalo potrebe. No, v takem primeru se ne strinjam s SSKJ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.