Skoči na vsebino

Presaditev organov

Recommended Posts

Prosim vse, ki karkoli veste o presaditvi srca, morebitnih težavah po operaciji, da mi to prosim sporočite. Tudi sama imam to izkušnjo, predvsem me zanima koliko časa po presaditvi srca se stanje izboljša, kakšni so možni zapleti (virusi, okužbe...) koliko je vse skupaj nevarno.

Zelo rada bi, da se mi oglasijo vsi, ki imajo čimveč izkušenj.

Prosim bodite iskreni, hvala vnaprej. (M)

Deli na socialnih omrežjih

Prosim vse, ki karkoli veste o presaditvi srca, morebitnih težavah po operaciji, da mi to prosim sporočite. Tudi sama imam to izkušnjo, predvsem me zanima koliko časa po presaditvi srca se stanje izboljša, kakšni so možni zapleti (virusi, okužbe...) koliko je vse skupaj nevarno.

Zelo rada bi, da se mi oglasijo vsi, ki imajo čimveč izkušenj.

Prosim bodite iskreni, hvala vnaprej. (M)

žou ne wem nč praktično uporabnga.

neki pa wem (kar bi zame veljal, zate pa tut ker ti druzga ne preostane). zdej takle maš in od kle naprej se živi... samo ful gaassss in to direkt skozi vas. :palec:

da ne bi res :vragec:

hotu sm le rečt, da korajža velja.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Zivjo! x:)x

Zal nimam kaj pametnega in koristnega za rect, in glede na specificno temo najbrz ni zelo stevilnih obiskovalcev, ki bi imeli tovrstne izkusnje, pa morda tudi in prav zato tema kratkorocno oz. v hipu ne more zaziveti.

Tako da se zdajle javljam bolj za spodbudo, pa da se se malo osvezi in ozivi ta tema.

Morda pa ti podas vec? O svoji izkusnji?

kakorkoli ze, super da si tu (in si odprla tako pomembno in dobesedno vitalno temo), in srecno! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 4 weeks later...

Pozdravljeni,

spet se oglašam v zvezi s presaditvijo srca. Zakaj je zame ta tema najbolj pomembna, ker so mojemu ateku oktobra letos transplantirali srce. Res moram priznati, da nihče izmed nas ni vedel kako zelo težka je ta operacija , še bolj pa zapleti po njej. Bilo je ogromno, skoraj je nemogoče zapisatiz besedami, ker je vse skupaj preveč boleče. Trenutno gre atiju na bokje, vendar je zardi močnih zdravil izgubil vso mišično maso in je priklenjen na posteljo... kar je najhuje. Po 14 dneh po operaciji je bil spuščen v domačo oskrbo, vendar se je vse skupaj zelo zakompliciralo...

Rada bi spoznala koga, ki je doživel podobno izkušnjo, kajti imam ogromno vprašanj... rada bi svoje izkušnje delila z nekom, ki bi me razumel, akjti tema je zelo težka in vsak o tem niti ne želi govoriti.

Hvala še enkrat, v upanju da se bo le kdo opogumil in napisal kako şvojo izkušnjo.

Presaditev_srca.pdf

http://www.krka.si/media/pdf/si/otc/publik...aditev_srca.pdf

Zdravniški forum > Bolezni srca in ožilja

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=...&forumid=13

Forum: Kardiologija - Društvo za zdravje srca in ožilja

http://med.over.net/forum5/list.php?103

Forum: Prva in samopomoč

http://med.over.net/forum5/list.php?52

Forum na srcu operiranih otrok Slovenije

http://regi.si/srce/src_flist.php

• 1 month later...

Pozdravljena mateja 1980!

Danes sem videla to stran in tvoje sporočilo. Vejramem, da je bila to težka izkušnja kot za tvojga atija kot za tebe in tvojo družino. Tudi sama imam problem, namreč moj ati čaka na transplantacijo srca in smo vsi živčni in nervozni kajti že 1 mesec je v bolnici in še kar čakamo. Z srčno boleznijo se srečujemo že kar nekaj let, vendar se je zadnje čase njegovo stanje le še slabšalo. Predlani je sicer dobil neke celice (nevem točno kaj), ampak mu ni za dolgo pomagalo. Najprej so mu začele otekati noge in trebuh in ob ne pravočasni reakciji, bi mu lahko voda zalila srce. Moram priznati, da sem ob vsem tem čisto na tleh sploh pa, ker moramo tako dolgo čakati na srce, čeprav je na prednostni listi. Kar si napisala glede posledic, kar ne morem verjeti, vendar se ljudje razlikujemo in tako se telo različno odzove na nov tujek. Poznam gospoda, ki je tudi imel transplantacijo srca, pa je sedaj čisto vredu, edino kar je, da ima probleme z otečenimi prsti in žilami. Verjamem da je ta tema zelo pomembna zate, tudi zame je. Prav tako tudi jaz naprošam vse ljudi, ki bi iskreno povedali svojo izkušnjo in bi nas vsaj malo pripravili na to, kaj vse nas čaka ob transplantaciji, kajti tudi mene mučijo vprašanja na katere kot laik ne poznam odgovora in ta dvom in bolečina mi ne dasta miru.

Hvala!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...