Antoninus 19. januar 2009 Prijavi Deli 19. januar 2009 Ta primer ne more bit relevanten kot možni dokaz za to, da se taki ne rodimo. Saj se v družbi in vzgajanju volkov ni mogla razvijati človeška osebnost, razen obnašanje prilagojeno samo nivoju volkov , (ker dejansko taki otroci obstajajo, ki so jih določene živali varovale). Saj je otroka treba naučiti vsega in to lahko samo človek, samo v družbi ljudi se lahko zgodi socializacija in razvoj osebnosti. Tako je, človeška osebnost ne nastane, če smo prepuščeni naravi, ampak potrebujemo družbo ljudi. Ti otroci kažejo, da tudi seksualnost, kakršnakoli že je, lahko nastane samo v procesu socializacije, kar je bil moj point. A homoseksualce primerjaš z volkovi? Al sm kej spregledala med vrsticami? Otrok kot otrok itak še ne kaže spolnih nagnjenj, vsaj do določene starosti... ta pridejo kasneje, ko človek pride v določena leta.... kje si pa videl dojenčka da bi izražal željo po spolnosti? In ko se začne pojavljat potreba po spolnosti, se začneš tudi zavedat da te recimo bolj privlačijo osebe istega spola... Vendar ja, rodiš se tak, s temi nagnjenji, vendar jih začneš odkrivat kasneje pri sebi. Kaj imajo pri tem veze volkovi mi pa ni jasno. Me pa lahko ti razsvetliš... Nikogar ne primerjam z volkovi, samo pravim, da seksualnost ne pride iz narave, ampak iz družbe ne glede na to ali je hetero, homo ali biseksualna. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. januar 2009 Prijavi Deli 19. januar 2009 Zdaj pa mene zanima, kaj ti praviš, da vpliva na spolno usmerjenost?a ni zanimivo, da se tole pri heteroseksualcih nikol ne sprašujemo? ne vem, mislim da so že precej raziskav delal in poskušal najdt gene za spolno usmerjenost, sam ni nič dokazanega.. ampak jaz se precej nagibam k 'prirojeno'.. če že moramo definirat..drugač pa, Ante, če bi tale tvoja teorija držala, homoseksualci sploh ne bi obstajal.. dvomim, da kaki starši vzgajajo svoje otroke, da bi bili homoseksualci, a ne Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 19. januar 2009 Prijavi Deli 19. januar 2009 a ni zanimivo, da se tole pri heteroseksualcih nikol ne sprašujemo? ne vem, mislim da so že precej raziskav delal in poskušal najdt gene za spolno usmerjenost, sam ni nič dokazanega.. ampak jaz se precej nagibam k 'prirojeno'.. če že moramo definirat..drugač pa, Ante, če bi tale tvoja teorija držala, homoseksualci sploh ne bi obstajal.. dvomim, da kaki starši vzgajajo svoje otroke, da bi bili homoseksualci, a ne Jaz se sprašujem na splošno, kot sem hotel povedati že zgoraj. Starši najbrž res ne vzgajajo otroke v tej smeri. Teorija ni moja Ampak po mojem lahko prirojeno kar izključimo. Prirojena je na primer prepoznavanje sladkega okusa pa nekatere funkcije vegetativnega živčevja. In če ni prirojeno mora biti dodano. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. januar 2009 Prijavi Deli 19. januar 2009 v bistvu.. a je važn?zakaj bi sploh gledal človeka glede na njegovo sp. usmerjenost, k je tolk drugih bolj pomembnih stvari, da ti je en človek lahk kul al pa ne kul.. ampak ok, če se gremo čist teoretično... razmišljam o tem, da se folk prepozna kot HS v mestu al pa na vasi, pa v familjah, kjer se to omenja in v familjah, kjer se ne.. razlika je sam v tem, da je enim lažje dojet kaj se jim dogaja, če majo pač to srečo, da so kdaj v lajfu se že s kom o tem pogovarjali, eni se pa sekirajo in skor samomore delajo, zato ker mislijo, da so nenormalni in nenaravni, ker so jim to pri verouku mogoče omenil.. po moje pač začutiš.. od kje pride občutek pa ne bi vedla.. verjetno noben ne ve.. jaz ti še niti iz izjušenj ne morem poved, lahk sam teoretiziram.. sam... zakaj že? a ne bi šli rajš en korak naprej pa se pogovarjal o tem kako mamo lahk vsi iste pravice in smo sprejeti, ne glede na blablabla, spol, raso, usmerjenost... (aaah, blabla, nimam dons filinga za filozofirat, kr neki nepovezano pišem..) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Seksualnost je pogojena s spolnimi hormoni [na svet prinešena].Socializacija zaokrožuje ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Hej Kyllah,Včeraj sem bil nekoliko zaposlen, ker sem pri odtajevanju zamrzovalnika našel v ledenih kockah zmrznjena trupelca pritlikavih praljudi in sem imel polno stanovanje arheologov pa tak...tako, da nisem imel časa biti pozoren na elementale. torej je bila čistilna akcija. ga ni več, btw... sem odprla balkonska vrata in delala wuš, wuš... pa je šou. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Seksualnost je pogojena s spolnimi hormoni [na svet prinešena].Socializacija zaokrožuje ...Tudi volčji otroci so imeli hormone pa nič seksualnosti. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 v bistvu.. a je važn?V bistvu verjetno ne...ali pa tudi ja, ker je lahko usoda družbe odvisna od tega. Zame je to firbčnost. Kako to sprejemati ali ne, je pa že druga pesem. tukaj sem govoril samo o genezi, ki nima nobenih vez z vrednostnimi sodbami. Socializacija je tako nepoznan proces, da se nam samo nekaj malega sanja o fragmentih, vzgoja pa je samo njen majhen drobec. In prav tam tiči ključ do človeške seksualnosti....nekje v temnih globinah nezavednega prenosa kulture. Odrež si testise, če so ti odveč. -)Error: no logic Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Ni libida [testerona, ...] - ni spolne zadovoljitve partnerkehttp://www.ringaraja.net/forum/A_je_to_pra..._3191832/tm.htm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Ni libida [testerona, ...] - ni spolne zadovoljitve partnerkehttp://www.ringaraja.net/forum/A_je_to_pra..._3191832/tm.htmS tem, da če ni libida tudi ni zadovoljitve se pa lahko samo strinjam. Ne strinjam pa se, da hormoni določijo objekt gona. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Testeron [zadovoljujoč nivo] pri moškem je libido osnova heteroseksualnega moškega. Dovolj potentnega & zmožnega zadovoljitve ženske v spolnem aktu. "Pomanjkanje testosterona in težave, ki jih moški občutiZaradi nižanja koncentracije testosterona nastopi t.i. andropavza oz. moška mena. Nivo testosterona začne upadati z leti po končani puberteti. Nižanje koncentracije je povezano s celim nizom fizioloških sprememb povezanih s staranjem. Te so:zmanjšanje libidazmanjšano število spolnih odnosov motnje erekcijeneplodnostspremembe v telesni konstitucijimanjša telesna in obrazna poraščenostosteoporoza psihične motje... Pomanjkanje testosterona ne povzroča samo telesnih sprememb. Pojavijo se lahko tudi psihične spremembe. Anksioznost, zmedenost, depresija in utrujenost so pogosteje prisotne pri moških z nižjo koncentracijo testosterona."http://www.urologija.si/gradivo.php?subact...&ucat=& Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mineja 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Seminarska se mi zdi zlo dobro zastavljena in izvedena, pa še koristna ker je pokazala kako je stanje mnenja v družbi. (meni to ne bi ratalo)Precej objektivno je tudi komentirano, malo se nagiba v prid tistemu zakonu. To me malo moti.. ker je lahko to posledica neke mode, da ko je neko vprašanje negotovo ali pereče in ni niti dokazov za ali proti se začne večina nagibat v smer tiste rešitve, kjer je manj tveganja ali manj izpostavljanja svojega mnenja. Ne morem si predstavljat za kateri predmet naj bi to bilo. Za statistiko ? ( ) Aliana... "v bistvu.. a je važn?zakaj bi sploh gledal človeka glede na njegovo sp. usmerjenost, k je tolk drugih bolj pomembnih stvari, da ti je en človek lahk kul al pa ne kul.." Se mi zdi, da se to ne izključuje. Saj to, da ti je nekdo kul ne izključuje zanimanja zanj? Oziroma zanimanje pa tudi dvom v neko stvar ne izključuje tega, da ti to postane ali je že -kul? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 "Na spolno usmerjenost moških ponavadi vplivajo mame. V večini primerov postane moški homoseksualec zato, ker nima uravnotežene vzgoje, ponavadi odrašča brez očeta ali pa ob takem, ki ne odigra svoje vloge očeta, obenem pa ima mati dominantno vlogo (ponavadi je tudi preveč posesivna) in se zato sin preveč naveže na mater (veliko bolj kot bi bilo to normalno), se poistoveti z njo in prevzame žensko vlogo namesto moške, tudi v spolnosti." Znanstvene "buče"http://www.delo.si/clanek/o145144 Je homoseksualna usmerjenost biološkega izvora?http://www.sinapsa.org/TM/poljudno.php?id=52 "Ali ljudje izberejo seksualno orientacijo?Večina strokovnjakov verjame, da spolna orientiranost vsebuje mešanico biologije, psihologije in dejavnikov iz okolja. Seveda veliko vlogo igrajo geni in prirojena hormonska sestava. No, seveda skoraj vsi strokovnjaki trdijo, da si spolne usmerjenosti človek ne izbere sam. Tako pač je. Dejstvo je, da se homoseksualnost pojavlja v vsej zgodovini, povsod po svetu in je zato očitna oblika naravne variacije med ljudmi."http://www.cosmopolitan.si/seks-razmerja/s...cija-15332.aspx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. januar 2009 Prijavi Deli 20. januar 2009 Gen, ki spremeni spolno usmerjenost"Ameriški raziskovalci so v možganih črvov ženskega spola spremenili gen in s tem povzročili, da so jih privlačile samice. Raziskava tako potrjuje stališče, da je spolna usmerjenost trdno zasidrana v možganih, je pojasnil Erik Jorgensen, znanstveni direktor inštituta za raziskavo možganov na univerzi v Utahu. "Videti so kot ženske, razmišljajo in obnašajo pa se kot moški," dodaja Jamie White, ki je sodeloval v raziskavi, objavljeni v reviji Current Biology."http://www.zanimivo.si/story/Gen-ki-spreme...no-usmerjenost/ Biology and sexual orientationhttp://en.wikipedia.org/wiki/Biology_and_sexual_orientation Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 21. januar 2009 Prijavi Deli 21. januar 2009 Če so matere "krive" da so sinčki pripeljali domov Moško nevesto,kdo je potem kriv da hčerkica pripelje ženskega ženina? Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 21. januar 2009 Prijavi Deli 21. januar 2009 Če so matere "krive" da so sinčki pripeljali domov Moško nevesto,kdo je potem kriv da hčerkica pripelje ženskega ženina? Sosed? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 21. januar 2009 Prijavi Deli 21. januar 2009 Če so matere "krive" da so sinčki pripeljali domov Moško nevesto,kdo je potem kriv da hčerkica pripelje ženskega ženina?Lahko biološki "očka" [spolne zlorabe v zgodnjem otroštvu].En primer poznam. Punca tudi diplomirala strokovni študij.Pa povedala par stvari ...Fizično "demolira" marsikakega moškega ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kLuKeC 21. januar 2009 Avtor Prijavi Deli 21. januar 2009 Mater ste se razpisali ... torej ... stvar je taka ... sicer nisem vsega prebral, nekaj pa vendar sem. Glede referenduma - nekdo je spraševal, če bi se tak referendum izvedlo. Ubistvu je nekak zaključek te raziskave, da bo najboljši način preprosto sprejeti tak zakon v parlamentu. Referendumi so čudna reč - zakaj ... zato ker ponavadi tisti, ki so odločno proti začnejo lobirat vse, ki so proti naj volijo, tisti, ki so za, pa načeloma ne grejo volit, ker se jim ne da - ampak raziskava kaže, da tudi če bi vlada sprejela zakone, ne bi bilo pretiranega odpora - na začetku verjetno podobno kot s protikadilskim zakonom, potem pa bi stvar verjetno še hitreje potihnila in bi bilo vse ok. Glede spolne usmerjenosti ... nekdo je primerjal to z okusi ... meni se to sploh ne zdi tako neumna zadeva, ker sam imam neko tako teorijo. Spolne usmerjenosti si ne izbiramo ... preprosto nam je dano ob rojstvu, da nas neka stvar bolj ali manj privlači ... če skušamo trdit, da se je homoseksualec sam odločil da bo homoseksualec in torej vsakič znova izbira, preden se spusti v tak odnos, potem bi enako moralo veljati za heteroseksualce - sepravi da če se homoseksualci odločijo za to da bodo imeli nekaj z osebo istega spola, potem bi se tudi heteroseksualci teoretično za to lahko odločili ... pa vendar to ni res, torej teorija o samostojni izbiri odpade - razen pri biseksualcih. Druga stvar ... okusi ... torej, rekel sem, da je spolna usmerjenost stvar, ki jo pač imamo ... nekdo nas privlači in nič ne moremo pri tem. Npr. ko okušamo hrano ... nekaj nam je všeč, nekaj nam ni ... tudi tukaj ne izbiramo sami okusov, ampak so nam preprosto dani ... in ne vemo kako so nam dani - ne podedujemo jih, ampak jih pač imamo že od rojstva ... in skozi življenje se okusi spreminjajo in tudi spolna identiteta se lahko sčasoma izoblikuje, ampak nek temelj ji je pa vseeno dan. Ampak kljub vsemu odstopanja niso velika ... Torej ... to, da nas nekaj privlači ali pa da nam je nekaj všeč imamo v sebi ... od rojstva ... prirojeno ... ampak ne podedovano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 sem mal preleteu. seminarska je fajn. naučiš se delat z grafi in interpretirat... in če interpretiraš v skladu z rezultati anket je pač ok. niso pa to neki znanstveni rezultati, da bi zdej mi tuki mislili, da če bo referendum o istospolnih družinah, da bi bil sprejet. prvo kot prvo bi mediji zagnali svojo mašinerijo in bi se ob malcah na kofetku vsi o tem pogovarjal. tej raziskavi pri starosti 35 let kar pade dol udeležencev mi pa vsi vemo, da imamo penzotov celo armado in da bolj ko gremo v rana leta, manj nas/jih je. torej, tista taprava masa ljudi sploh ni bila nagovorjena. če delaš na neti raziskavo, pa ni važno koliko je n, samo poglabljaš in poudarjaš mnejna/lastnosti določenega v bistvu marginalnega sloja ljudi. ni samo, da imajo net, morajo te ankete reševat. to je pa ful malo ljudi. so pa določeni zanimivi rezultati. če mal nahit pregedate grafe, boste vidl, da so proti homoseksualnosti in nekih nam nestandardnih povezavah ravno tisti od 15 do 20 let in potem spet oni blizu penzotov. prvi seveda s premalo izkušenj in si svet predstavljajo kot enostransko dan in znan, drugi pa kao izkušeni in v smislu "ti pa men že nouš pameti solil". najbolj dojemljivi so pa ravno oni pri tridesetih. ti se še išejo, za te je še upanje. aleluja. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 Mene v anketi preseneča procent žensk, ki se izreka v prid pravice do posvojitve. Sem sicer blizu okorelemu delu populacije, ki se ji kaj dost več ne da dopovedat, imam pa za seboj izkušnjo starševstva in občo človeško izkušnjo, da nikomur ni dano v življenju imeti vsega. Ne glede na to kaj je tisto kar pogojuje spolno usmerjenost, mi enostavno ne gre skupaj homoseksualnost in želja po starševstvu. Kako je lahko nekomu spočetje otroka proti njegovi naravi, starševstvo pa ne? Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 Kako je lahko nekomu spočetje otroka proti njegovi naravi, starševstvo pa ne? To je malce hecno vprašanje...pa vseeno saj je logično, da istospolna partnerja ne moreta sama po sebi imeti otrok, željo po otroku pa (lahko) imata, kot vsak drug človek...torej... Tudi v Slo obstajajo istospolne družine z otroki... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 Bodimo realni, otroc so pol "J" stranke od sovrstnikov neredko ...Tarče posmeha & izživljanj. Izpostavljeni posmehu okolja, ...Life is cruel neredko... Otrok bi moral imet pravico, da posvojitev tudi zavrne, v kolker mu ni kj všeč ...[tudi kasneje, po posvojitvi]. Uvedla bi se lahko zakonsko tut določena"poskusna doba", da se vidi, če otroka posvojitveno razmerje sploh zadovoljuje...Otrok bi moral biti dovolj star, da določene stvari lahko razume. S primerno obrazložitvijo.NE, da se ga kr "porine" kot objekt v neko posvojitev ...Že 5 - letni otroci danes razumejo veliko stvari, če se jim ustrezno obrazložijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 Bodimo realni, otroc so pol "J" stranke od sovrstnikov neredko ...Tarče posmeha & izživljanj. Izpostavljeni posmehu okolja, ...Life is cruel neredko... Otrok bi moral imet pravico, da posvojitev tudi zavrne, v kolker mu ni kj všeč ...Da je dovolj star, da določene stvari lahko razume. S primerno obrazložitvijo.NE, da se ga kr "porine" kot objekt v neko posvojitev ...Že 5 - letni otroci danes razumejo veliko stvari, če se jim ustrezno obrazložijo. Posploševanje...ponovno. Ne moreš vedet.... Bi se tudi tukaj več odločali za to, pa se bojijo ravno tega in podobnih dogodkov in navajajo: če bi se preselili v tujino...potem ja... Morda bo čez kakšno desetletje tudi pri nas običajno, da se dva geya poljubljata v javnosti in se držita za roke...kot sem jaz videla po Evropi že pred 12 leti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 Otroci posvojeni v gay razmerje bi bili že v osnovni šoli jebene stranke sovrstnikov ...Šibki so že tako ... marsikje. Predvsem bi pa prvo besedo o privolitvi moral imet otrok.Ob primerni obrazložitvi. Posploševanje...ponovno. Ne moreš vedet....Bi se tudi tukaj več odločali za to, pa se bojijo ravno tega in podobnih dogodkov in navajajo: če bi se preselili v tujino...potem ja...Morda bo čez kakšno desetletje tudi pri nas običajno, da se dva geya poljubljata v javnosti in se držita za roke...kot sem jaz videla po Evropi že pred 12 leti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 22. januar 2009 Prijavi Deli 22. januar 2009 Najbolje da poiščeš te istospolne družine in povprašaš kako in kaj...in kako je možno, da so se za kaj takega sploh odločili, če so pa vedeli že vnaprej kako bo?! To je podobno pri tebi kot psi na zajlah in verigah... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.