Skoči na vsebino

eterično olje timol

strickorle

Recommended Posts

xrolleyesx Kje bi dobil eterično olje TIMOL,potreboval bi ga v čebelarstvu za zatiranje čebeljega zajedalca varojo.Kot sem se pozanimal,je to dokaj učinkovita zadeva in je prijazna do čebel,pa tudi ostanki v medu in vosku so baje zanemarlivi xrolleyesx x?x
Deli na socialnih omrežjih

Timol je monoterpentinski alkohol, ki ga najdemo v eteričnih oljih divjega timijana ali materine dušice (Thymus serpyllum) in to 1-4%. Veliko več 30-70% timola najdemo v eteričnem olju vrtnega timijana (Thymus vulgaris).

Kolikor je meni poznano, se v čebelarstvu uporablja 50% raztopina timola v alkoholu. Ne vem pa če je možna direktna uporaba eteričnega olja.

Eterično olje vrtnega timijana najdete na spletni strani www.arstrade.si

STRELKA007....zahvaljujem se ti za tvoj trud,da si se toliko potrudila,najlepša ti hvala.Veš,rad bi čimbolj ekološko čebelaril z čimmanj kemije to bo prijazno do mojih čebel,pa tudi mi se bomo manj zasrupljali z medom

L.P. čebelar

• 2 years later...
  • 1 month later...

Akademski članki priporočajo več naravnih učinkovin, tudi eteričnih olj za zatiranje zajedavcev (varoze). Ena bolj radikalnih receptur je tala: " Wintergreen Oil: etrično olje galulterija se uporablja za nadzor varoze. Olje se razprši na okvirjev satov brez panjev v višini 5 ml na panj. Izhlapevanje 15ml od wintergreen olja ubitih 95% Varroa pršic in povzročil 7% smrtnost čebel v laboratorijskih poskusih."

Eterično olje wintergreen (gaulteria procumens) je relativno strupeno. Ga je relativno težko dobiti. Vprašaj na www.favn.si ker se to etrično olje uporablja tudi v izdelkih proti boličinam

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...