Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

pa nič več nisem dolgolaska; šla včeraj potem še v trgovino, da nabavim par stvari, pa zavila še k frizerju. bila ravno razpoložena za spremembo, tak da si dala oskubit lase x:o)x

pa kaj nisi ti bila celo življenje dolgolaska? :inocent: Brez dolgih las si te sploh ne znam predstavljat :eek: Daj hitro fotko! x8Dx

Mene pa grlo spet nekaj peče, si bom zdaj naredil velik lonec čaja, v katerega bom narezal ingver. To bo peklo, da bo veselje xcivx x:px

zdaj pa skušam napravit reklamni list za mojo glasbeno pravljico, ki ga bom razposlal po vrtcih in šolah. Me čaka veliko dela, sploh grafični del, ko poskušam različne posamezne like spravit skupaj v druščino...pa tega ne znam narest x:o)x ravnokar nalagam photoshop x:o)x

potem pa me čaka še besedilni propagandni del, ob katerem se bodo vzgojiteljice in učiteljice morale kar stopiti od cukra, kako blagodejno, dobrodejno in oh in sploh pozitivno bo moja pravljica delovala na njihove ljube šolarje x:Xx

tole pisanje res deluje sarkastično, ampak to samo zato, ker ne maram lažne propagande, pa se mi je to že vsedlo na dušo...moja propaganda pa bo čist iskrena xsrcx x;)x ker moja pravljica bo res tako delovala na otroke x:Dx

čisto btw, apeliram na vse vzgojitelje in učitelje, gotovo imate kakšno glasilo ali revijo, ki je namenjena učiteljem...mogoče ne bi bilo slabo, če bi malo povprašal, kakšne so možnosti, da bi pravljico predstavil v tem glasilu in bi glas o njej segel do čim širšega kroga pedagoških delavcev? :inocent:

hvala za pomoč! xsrcx

doma pri nas pa sta starša zamenjala posteljo in jogije, sta kupila nekaj pregrešno dragega, za kar dobiš že celo spalnico...upam, da se jima bo splačalo...sam sem sicer navijal za vodno posteljo, pa sta ugotovila, da je čisto preveč vzdrževanja in stroškov, povezanih z njo xrolleyesx

tudi sam bom moral narest eno čistilno akcijo v svoji sobi in se znebiti vse navlake...kup drobnarij, ki jih ne rabim, se nabira...

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...
Deli na socialnih omrežjih

Me smo tudi čistile - pa še sestro z njenim sem zwlekla poleg - je bilo ful fino. Pa precej manj smeti nabrali -kot recimo prvo leto. Sem pa čisto fertig bila pol...čist crknjena včeraj in na kreg nastrojena.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Tale ura naprej mi je malo porušila bioritem...včeraj bil malo iz ritma...imel kar zanimiv dan...sem mislil, da bom dan kar prespal...potem sva šla pa s kolegico v Lucijo na kavico...vmes pa lepe dogodivščine...Pri Postojnin nek močan naliv za pet minut, prvi tunel proti KP neka nesreča, nekaj se kadil in obvoz po neki stranski potki nad tunelom, videl še malo narave, na začetku KP so začeli graditi neko novo naselje...na morju lepo, sonček, morski zrak, vonj po borovcih...popil par kozarčkov z domačini...skratka kar zanimiv "izobraževalno turistični" izlet...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Danes pa v planu vnest nek tekst za na spletno stran...pa še ne vem kako se bom lotil...moram malo zreducirat tekst, so preveč hudi detajli...zgleda da sem bil malo preveč v "transu", ko sem pisal...zdaj moram pa malo bolj po zemeljsko napisat in seveda ne preveč da ne bo kao SCi-FI scenarij...

Na vidiku je lep sončen dan...klopca in sočenje vabita...enjoy the day...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Kakšen čudovit vikend.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg

Škoda, da tako kratek.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

V soboto popoldne sva z vnukom hodila okrog voglov, fantič je tekal po travniku jaz sem pa nairala regrat.

Mirno popoldne zmoti močan hrup živo modrega (privat) helikopterja, ki naju je skoraj odpihnil, tako nizko je letel in krožil nad nama, nakar se je za manjšim gozdičkom skoraj čisto spustil do enega novozgrajenega vikenda.

Danes sem pa izvedla, da je prišel na izlet k svojemu prijatelju in sovaščanu sam presvetli minister za notranje zadeve.... Pa to ni bilo prvič....

Toliko o varčevanju....

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Ha ha http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif odvisno za kakšno varčevanje gre. verjetno da s časom. Predvidevam, da so se ustavili "mimogrede ali nazaj grede".

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

:8):

hehe, a si šla pol vseeno po legofer? zdle so že koprive, pojdi si jih nabrat; ogromno železa vsebujejo. pa veliko železa vsebujejo tudi peteršilj, pesa, semena, oreščki, spirulina, suho sadje, grah, leča ... nekaj od tega imaš zagotovo rada. pa nabavi si floravital (tekoče železo) ali endovitalov sirup (sirup rdeče pese). pa ni hudič, da se ti bo železo začelo dvigovati x^x

...

ja, če mi je pa dal recept x:o)x

in v lekarni zgroženo ugotovim, da je tega 5 flaš(k) :eek:

pa kdo bo to vse požrl xrolleyesx

Sam zgaga me še zmer hoče pečt - verjetno zarad Razbojnika, Donat Mg+ in Iberogast sta pa tut sam za hipno olajšanje

Pijem zdej vsak dan sveže stisnjen pesin sok (s korenčkom), jem alge, oreščke in suho sadje sem že prej glodala, koprive pa tuky še niso pognale :inocent:

mam en tak (nerazumen) odpor do kopriv; baje je vse iz kopriv ful dobro, sam jst se pa kr ne morem pripravt do tega, da bi jih jedla :sori:

Porkafix kaj to Razbojnik razgraja, pa ura je taka, da bi moral otroc že zdavnej spat, ta pa trenira, da mi trebuh skače levo, desno, na, zdej pa še kolca ko taprava pjandurca. Včas se sred noči zbudim od njegovega kolcanja, ta si vzame pol ure cajta sam za dihalne vaje x:px

Pa pranje njegovih cunj mi gre ful počas, doma mam tak, kt da bi granato razneslo v vsakem prostoru :V: nimava sušilca in pol traja dva dni, da se reči presušijo.

Pa nekak tut nimam prave motivacije al kej, si mislim, sej mam še caaaaajt ceeeeeel mesec :8): pol pa rajš kr ležim/počivam, ko je lepo vreme grem na sprehod s Pesjanko sam do bajerja in se pol mrtva privlečem dam, ko grem spet ležat xDDx

Dobim tak čudn trd filing v trebuhu in če se da, se kr počim dol; pa še dans sm ful dolgo spala.

Včer sva drvarila, no, to je z motorko delal xsrcx pol je še vse razsekal, jst sm pa drva preložila v drvarnico. Sej jih ni bilo veliko, pa počas sm nosila po dve, tri drvčka, pa vmes sm velik počivala na stolu. Pa premerila z metrom vse stene v bajti, kjer misliva met pobarvane stene z barvasto (ne belo) barvo.

Zvečer sva pa češnjo posadila; pojma nimam katero sorto, ker je sadiko dobil od soseda. Se hecava, da zdej je pa ( xsrcx ) že naredil, kar mora dec narest; sina, knjigo (ok, priročnik), pa še drevo je posadil x:Ix

Boorovnica je še zmer v teglcu. Do nadaljnjega.

uf, jutri pa masaža za nosečke - komej čakam. Pol pa na iglanje - ok, to mi tut ni (več) zoprno.

Upam, da vstanem dovolj zgodaj, da še kej nardim, ker pol bom verjetno crka :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Toliko o varčevanju....

zanimivo. jaz sem ga pa zadnjič srečala na avtobusu, pa sem prav na to pomislila:

da je ful gud, da se varčuje (in da kul, da je minister skromen), po drugi strani pa se mi je to zdelo... mal čudno (čudno nenazadnje že v smislu, da je sploh možno).

pa nisem hotla tega pisat (saj je vseeno, koga sreča človk na busu x:)x), ampak zdej ko pa tole pišeš, pa (se mi zdi v bistvu tudi prav, da) povem.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Boorovnica je še zmer v teglcu. Do nadaljnjega.

Posaditi jo je potrebno v kislo zemljo, drugače bo dvakrat vegetirala x8Dx

zanimivo. jaz sem ga pa zadnjič srečala na avtobusu,

A je bila taka gužva, da je še šofer stal ? x:px

Posaditi jo je potrebno v kislo zemljo, drugače bo dvakrat vegetirala x8Dx

res je :palec:

Pa še stalen plac si morm zvizualizirat, ker bo dobila še dve do tri sovrstnice x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Cookie nic ne bodi tako prepricana, da imas se cel mesec casa, ce mislis takole drva prekladat. Zanima me pa, ce nameravas odpreti zeleznino, glede na to, da se tako zelezujes.

Zanimivo, da za spremembo vem, kaj o dogajanju pisete, me je zadnji teden nekaj picilo in poslusam Val 202, pa malo casopise berem in vidim, da so neki strasni varcevalni ukrepi planirani. Problem se mi zdi v tem, da bodo oskodovani tisti, ki ze zdaj tezje dihajo.

Jaz pa danes sla v trgovino nabavit malo tukajsnjih Frutkov. Da vidim, ce bo gospodicna mogoce kaj od pripravljenega jedla. Ne more samo od papaje, manga in banan zivet. No jabolka in hruske je iz Frutka, buck ne mara, caka jo pa se chayote, korencek in brokoli. Smo se vedno v lovu na uzitno zelenjavo. potem je sla malo cofotat in vriskat v bazencek pred stanovanjem, pa malo sva sli v park, pa je dan ze precej poln.

Moram se pa pohvalit, da sem pri skoraj 38ih prvic skuhala govejo juho. Zdi se mi se kar okusna cakam na dezurnega gurmana, da pride iz sluzbe in poda svojo strokovno oceno. Neverjetno od nosecnosti naprej me koncno tudi kuhanje vsaj malo zanima. Ne domisljam si, da bom kdaj dosegla kaksno Cookijin, Rubyjin ali Alianin nivo, ampak vsaj za osnovno rabo pa koncno bo.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:8):

ja, če mi je pa dal recept x:o)x

ma ja, saj znajo samo recepte pisat. sem bila v posvetovalnici z n. dva meseca nazaj, takrat pregledajo tudi kri. pa imel hemoglobina 117. meja za toliko stare otroke je od 110 do 120. pa mi pediatrinja napiše recept za legofer :eek: , ki se menda še kar nekje valja :inocent: ji že to ni bilo všeč, ko rekla, da ne bom več vzela recepta za ad3, ki mu jih, mimogrede, sploh nikoli nisem dajala. pa še nekaj o alergiji je bilo govora. pa bila že tak jezna, pa ne jaz x:px sem potem klicala eno drugo pediatrinjo, da bi dobila še njeno mnenje, samo vprašala, kdo mi napisal recept, pa rekla, da ni potrebe po legoferju.

mam en tak (nerazumen) odpor do kopriv; baje je vse iz kopriv ful dobro, sam jst se pa kr ne morem pripravt do tega, da bi jih jedla :sori:

uf, koprive. si jih bom potem šla nabrat. meni pa tako dobre. poskusi si jih zmešati z banano x:px

Porkafix kaj to Razbojnik razgraja,

če je pa razbojnik x8Dx

naš tudi razgrajal ob nemogočih urah, pa da ne govorim o njegovem kolcanju x:Dx

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Moram se pa pohvalit, da sem pri skoraj 38ih prvic skuhala govejo juho. Zdi se mi se kar okusna cakam na dezurnega gurmana, da pride iz sluzbe in poda svojo strokovno oceno. Neverjetno od nosecnosti naprej me koncno tudi kuhanje vsaj malo zanima. Ne domisljam si, da bom kdaj dosegla kaksno Cookijin, Rubyjin ali Alianin nivo, ampak vsaj za osnovno rabo pa koncno bo.

hehe. jaz nikoli nisem pripravljala mesa, tudi ko sem ga še sama jedla x:o)x pol pa kako leto in pol nazaj, ko začela s xsrcx skupaj živet, sem začela pripravljati tudi meso x:Dx sicer si vedno dam gor rokavice, ker se surovega mesa ne morem dotakniti že od nekdaj. pa meso mora biti tudi vedno že narezano. pa baje da okusno kuham. jaz tega ne bi vedla, ker nikoli ne poskusim mesnih zadev x:Dx tak da se t. že spraševal, kak mi to rata x:px

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Ni šlo za drva, ampak za drvčka in bilo jih je res malo :vio:

okej, ne bom več drvarila.

...Moram se pa pohvalit, da sem ... prvic skuhala govejo juho. ...

Dobrodošla v klub kuharic goveje župce xDDx :palec:

... vzela recepta za ad3, ki mu jih, mimogrede, sploh nikoli nisem dajala. pa še nekaj o alergiji je bilo govora. ...

uf, koprive. si jih bom potem šla nabrat. meni pa tako dobre. poskusi si jih zmešati z banano x:px

...

naše (slo) ad3 niso še nobemnu pomagale oz. ne poznam nobenega starša, čigar otrok ne bi imel težav (krčev) zaradi njih. Baje so avstrijske boljše, jaz mu jih ne bom dajala. Sej bo poletje, sonce,...pa bo :palec:

koprive in banane :inocent:

ma bom rajš lačna x:o)x

edin posušila si jih pa res bom, pa zmlela v prah in bom tega dodajala v hrano :palec:

evo, bila na masaži (mmmmm), na špikanju (mal manj mmmm, ker me je na koncu popadel tak kašelj xcivx :o|o: ) da sem se kar dvignila na mizi. Sem rekla dr.Pikpiku, da me peče zgaga (se mi že pozna na hripavem glasu) in mi je zapičil iglice še za želodec - da ga malo okrepi, je pa reku, da je zgaga normalna za moje stanje in pač bo poskusil narest, kar lahko, da pa je čist možno, da zaradi mehanskih vzrokov (brc) da ne bo ful učinkovito. Pa je pomagalo :palec:

Me zanima za kolk časa :8):

Upam, da še ne cvetijo japonske češnje :inocent:

nekak mam film, da rodim, ko cvetijo japonske češnje, zdej se pa že okrasni ringloji obletavajo :O:

grem naprej cunje pospravljat :o|o:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Dobro jutro!!

ej Cookie, ko te berem, podoživljam svojo prvo nosečnost, matr sem uživala, sicer sem bila zaradi spleta okoliščin skoraj celo porodniško doma (sem se vozila z vlakom v službo v Lj in zaradi stalne slabosti sem dobila bolniško... ampak to je bilo že ful let nazaj. matr, da ne vem, če bi bilo danes tudi tako - po moje bi nosila vrečke - bruhalke sabo, kar sploh ne bi bilo slabo, bi vsaj imela malo placa okoli sebe v vagonu :D ).

skratka, to je bil še zadnji brezskrbni del mojega življenja. Pa ne, da zdaj ni lrpo - je lepše, ampak je pa stalni občutek ene skrbi... a me kdo razume, kaj čem povedat? Maš pač še ene duš'ce, za katere si odgovoren... je pa lepo xsrcx.

zdaj začnem govort spet o vrtnarjenju, tko da opozorim vse une, ko jim grem že na živce s tem, da lahko nehajo brat :)

v glavnem, pač, vrtnarjenje kot vrtnarjenje, kar pa se mi ob tem ekstra dogaja in zaradi česa sem hiper-navdušena (ali pa razočarana tudi) , je pa par zadev:

- grem zadnič v M trgovino, kjer sem, mimogredem zadnje čase reden - dnevni gost, in kupujem neke sadikice... in potem vidim, kako eni nosijo ene hecne truge, matr kaj je to, jaz bi tudi to mela. In sem si včeraj res šla kupit tako plastično toplo gredico, noter smo pa še posejali baziliko (in sem kupila rdečo sorto, samo zato, da bom vedla, ko bo vzklilo, da ni plevel, ker lani sem vse pošpukala ven, ker sem ravno to mislila- da je plevel...), pa še drobnjakec.

- kar na vrt pa sem že posejala solato (tako, k ise obrezuje), rukolo (mljask!) in ognjič, ki ga bom potem poflancala (matr čist vrtnarske izraze že uporabljam, a?!) okoli celega vrtka, ker so bojda zaščita proti polžem in blagodejno vplivajo na rast ostalega rastlinja.

- sem pa vidla tudi posebne ograjce proti polžem - ko so zavite nazaj, tko da olž ne more splezat do solate, ker se pač zvrne nazaj :D bomo vidli če to deluje tudi na naše polže ali so morda taki akrobati, da so tud to že pogruntali.

- sivka!!! končno sem jo posadila in jo hodim vsak dan vohat, o, kok to lepo diši.

- tudi tista zelišča, ki sem jih 2 meseca preklamu posadila na vrt, zaenkrat še živijo. kar morda niti ni tok čudno, glede na te nenormalne temperature.

- jasmin - ki sem ga kar grobo spulila iz dotedanjega domovanja, ker ni delal :(, pa ga preselila na del travnika, kjer v vrsti imamo posajeno vse, kar nimamo za dat drugam, v glavnem - že poganjanjo listki!!

- moja tri drevesa - češnja ima že dva cvetka, na jablani in hruški že poganjajo vejice. Hecno mi je pri vsej zgodbi to, da kako ti nekaj pomeni, če sam ustvariš... razmišljam o tem, kako so rastline živa narava -res lepo. In hkrati še bolj razumem bolečino kmetovalcev, ki dejansko živijo od narave (ne tko kot jaz, k isem v bistvu "nedeljska - vrtnarka kao") - ko jim zaradi česa ves pridelek pobere.. :(

nič, stanje v državi (in na mojem računu), pa morda še kaj me je pripeljalo do tega, da če že živim na vasi, bi bilo pa res nespodobno, da ne pridelam vsaj kako bučko ali jabuk, a ne?

in še to - kupla sem seme kumare in šele doma vidla, da je to ena posebna vrsta, viseče kumare in da jo posadiš v visečo posodo. Sem že dobila idejo, pred vhodna vrata jo bom dala in nobenmu povedala, kako specialno rožo sem posadila :P

tko.

sicer sem pa sept začela pazit na prehrano, tako da sem izločila belo moko, sladkor, pa tudi bom po moje morala mleko in sir... ker prste mam pa še vedno spraskane in potem je težko brklat po zemlji... z rokavicami pa ni isti filing...

lep dan vsem!!

cookie, moji otroci niso imeli problemov zaradi ad3...

legofer, jao meni kak okus!! jaz sem pa pridno jemala ta ogabni, res ogabni po železu okusni sirup, sam sem poštudirala sistem -pripravila sem si kozarec jabolčnega soka, si nalila na žlicvo sirup, se prijela za nos, na hitro pogoltnila sirup, preden se mi uspe razlezti po ustni votlini in potem hitro 2dl jabolčnega soka :)

koprive - to je samo v glavi. jaz sem tudi prvič kar debelo gledala, ko so ble na enem kosilu na sporedu jajca na oko in koprivova "omaka" - pol pa, ko sem probala, je blo boljše kot špinača!! ampak siver obožujem špinačo.

še to (pol pa RES šibam):

ko je mni prišel D-dej za rodit, pa kar nič ni blo ,sem tisti dan pometala listje po dvorišču, orehe po rtavi in še psa sem peljala navkreber.

In ob enih ponoč potem se je pa začelo :) tko da cookie, res mal ooladi s tem idrvmi in to. boljš na izi, punca!

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

A je Cookie noseča?

:)

Ogabno, kok dolg časa te že ni na LNF :O:

Ima, da se poboljšaš :vragec:

Aha, malo pred porodom http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif

ah, kje pa xrolleyesx

po agendi bom čez en mesec in en dan x8Dx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Cookie veš kje je prava zakladnica železa v nori algah, sezamu, bučnicah in kakavu. Nikar pa ne pozabi zraven še vitamina c, ker se drugače železo ne absorbira. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Cookie, a še jaz rečem, da ga ne srat x:px sam res, sej si vidla kaj je blo na koncu pri meni s tem otrdevanjem .. sploh če hočeš rok lovit in ne prehitevat .. sicer pa .. tamal bo itak pršu ven, takrat ko se bo njemu tko zdel x:)x

En note to myself ... že 14 dni se čez dan borim s tamalo za vsak požirek mleka in žlico hrane .. ker čiiiist preveč okol dogaja, da bi lahko bla 10 minut pri miru in jedla ... ampak .. danes sva bili po 14 dneh spet na telovadbi (ker je bla bolna prejšnjič) in je takoj po telovadbi na ful napadla hrano, spala, spet hotla jest, se pol v pisarni ful lepo igrala in pol spet hotla jest .. tko da je do 3h pojedla že tolk, kot zadnje čase v celem dnevu :palec:

(saj ne da ful težim s hrano, samo fora je, da če čez dan ne je, se potem res na vsake 2-3 ure zbuja ponoči in na polno cuza .. ker mora nadomestit .. in tko še dolgo ne bomo spal ponoči ..) tko da .. vsak dan 1 uro konkretnega miganja, nujno http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Ne vem, če sem se pohvalila, da sem ponosna mami, ker se je dete naučilo kobacat in posedat x^x Očitno ji je par dni vročine ful koristilo, da je mal ležala in razmislila kako se to dela x:Dx pa na morju smo se mal sončili, je blo sicer tko neki na pol vreme, ampak še vedno dovolj toplo, da smo na terasi razgrnili deko in se valjali vsi trije :vio: pa sprehajali okol in kofetkali x8Dx

Hišico, ki sem jo hotela najet za varstvo, so oddali :o|o: klicarla vsak dan, tip sms-al, da je v tujini, potem mi pa sporočil, da je mati oddala, ko ga ni bilo .. mal razočarana, ker je bilo precej idealno .. ampak verjetno nekaj boljšega čaka za vogalom ... v glavnem, če kdo sliši za kako atrijsko hišo, ki se oddaja (načeloma lahko tudi stanovanje), po možnosti v okolici Viča (sam bo treba začet razmišljat out of the box in še kje drugje gledat), plis sporočite xsrcx

Sokovnik danes prišel z enotedensko zamudo .. sam nas ni bilo doma, tako da ga greva s T. na pošto iskat, ko se zbudi ... upam, da ni prevelika škatla in da ga bom stlačla v voziček .. potem pa naval na zelenjavne sokce :palec: x:)x

Pa še jaz malo z vrtom - sva se odločila par vreč zemlje zamenjat, dat svežo not .. se zmenla s staro mamo, da mi privlečejo iz njihovih njiv tole .. pa en ta velik žakelj hlevskega gnoja, Biobrazda, mi je zabičala, da moram zmešat not .. in letos gremo na klasiko, nič eksperimentalnih rastlin, kot lani, ko sem imela kvinojo, amarant, bob in topinambur in je to cel vrt zasedlo .. letos užitne stvari, da malo špar program vklopimo :palec: na balkon gre pa med drugim eno veliko samozalivalno korito s pšenico, da bomo domač sok iz pšenične trave imeli ...

Cipci, glede prehrane .. dej pejd si tist video v temi Kaj bomo jedli pogledat ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Dobro jutro!!

ej Cookie, ko te berem, podoživljam svojo prvo nosečnost, matr sem uživala, sicer sem bila zaradi spleta okoliščin skoraj celo porodniško doma (sem se vozila z vlakom v službo v Lj in zaradi stalne slabosti sem dobila bolniško... ampak to je bilo že ful let nazaj. matr, da ne vem, če bi bilo danes tudi tako - po moje bi nosila vrečke - bruhalke sabo, kar sploh ne bi bilo slabo, bi vsaj imela malo placa okoli sebe v vagonu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ).

skratka, to je bil še zadnji brezskrbni del mojega življenja. Pa ne, da zdaj ni lrpo - je lepše, ampak je pa stalni občutek ene skrbi... a me kdo razume, kaj čem povedat? Maš pač še ene duš'ce, za katere si odgovoren... je pa lepo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif.

zdaj začnem govort spet o vrtnarjenju, tko da opozorim vse une, ko jim grem že na živce s tem, da lahko nehajo brat http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif

v glavnem, pač, vrtnarjenje kot vrtnarjenje, kar pa se mi ob tem ekstra dogaja in zaradi česa sem hiper-navdušena (ali pa razočarana tudi) , je pa par zadev:

- grem zadnič v M trgovino, kjer sem, mimogredem zadnje čase reden - dnevni gost, in kupujem neke sadikice... in potem vidim, kako eni nosijo ene hecne truge, matr kaj je to, jaz bi tudi to mela. In sem si včeraj res šla kupit tako plastično toplo gredico, noter smo pa še posejali baziliko (in sem kupila rdečo sorto, samo zato, da bom vedla, ko bo vzklilo, da ni plevel, ker lani sem vse pošpukala ven, ker sem ravno to mislila- da je plevel...), pa še drobnjakec.

- kar na vrt pa sem že posejala solato (tako, k ise obrezuje), rukolo (mljask!) in ognjič, ki ga bom potem poflancala (matr čist vrtnarske izraze že uporabljam, a?!) okoli celega vrtka, ker so bojda zaščita proti polžem in blagodejno vplivajo na rast ostalega rastlinja.

- sem pa vidla tudi posebne ograjce proti polžem - ko so zavite nazaj, tko da olž ne more splezat do solate, ker se pač zvrne nazaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif bomo vidli če to deluje tudi na naše polže ali so morda taki akrobati, da so tud to že pogruntali.

- sivka!!! končno sem jo posadila in jo hodim vsak dan vohat, o, kok to lepo diši.

- tudi tista zelišča, ki sem jih 2 meseca preklamu posadila na vrt, zaenkrat še živijo. kar morda niti ni tok čudno, glede na te nenormalne temperature.

- jasmin - ki sem ga kar grobo spulila iz dotedanjega domovanja, ker ni delal http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sad.gif, pa ga preselila na del travnika, kjer v vrsti imamo posajeno vse, kar nimamo za dat drugam, v glavnem - že poganjanjo listki!!

- moja tri drevesa - češnja ima že dva cvetka, na jablani in hruški že poganjajo vejice. Hecno mi je pri vsej zgodbi to, da kako ti nekaj pomeni, če sam ustvariš... razmišljam o tem, kako so rastline živa narava -res lepo. In hkrati še bolj razumem bolečino kmetovalcev, ki dejansko živijo od narave (ne tko kot jaz, k isem v bistvu "nedeljska - vrtnarka kao") - ko jim zaradi česa ves pridelek pobere.. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sad.gif

nič, stanje v državi (in na mojem računu), pa morda še kaj me je pripeljalo do tega, da če že živim na vasi, bi bilo pa res nespodobno, da ne pridelam vsaj kako bučko ali jabuk, a ne?

in še to - kupla sem seme kumare in šele doma vidla, da je to ena posebna vrsta, viseče kumare in da jo posadiš v visečo posodo. Sem že dobila idejo, pred vhodna vrata jo bom dala in nobenmu povedala, kako specialno rožo sem posadila http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/tongue.gif

koprive - to je samo v glavi. jaz sem tudi prvič kar debelo gledala, ko so ble na enem kosilu na sporedu jajca na oko in koprivova "omaka" - pol pa, ko sem probala, je blo boljše kot špinača!! ampak siver obožujem špinačo.

Cipcipilonika no ti si pa mene zdej spomnila na mojo nosečnost, sicer pa ni tako daleč čeprav se mi že zdi da je :) sem tudi jaz bruhala par mesecev skupaj potem pa na enkrat nič več in ful energije...sploh poziitvna sem bila čist celo nosečnost kljub tistemu bruhanju...

Sploh mi je bilo ful fajn, ker sem prvič v življenju občutila neko žensko zavezništvo, ki je drugače bolj tekmovalnost kot kaj drugega. Res ženske so bile v tem času do mene enostavno fenomenalne...od vseh komplimentov pa do razumevanja...res lepo...tko bi morale bit ženske vedno druga do druge ne pa pa si polena pod noge mečemo...ne vem če bom kdaj to razumela...bi bila pa zaradi tega skoz noseča http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

hahaha faca si tud jaz sem se zdej čist neki nora ratala na zemljo in njene pridelke http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif tko da tud skoz neke sadike domov nosiva sam pri nama bo za enkrat sam pri različnih vrstah začimbnic ostalo in jagodah :) (nimam prostora za vrt...mogoče neke lepe dne, ko bom imela svojo hiško :)) smejem se pa pravzaprav zato, ker to poflancala sem jaz prvo celo mislila, da o nekih flancati govorijo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Sam res koprive so res mnjami http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Kakšna lazanja z njimi je tud super :) Drugače jo pa jaz tudi pripravim isto kot špinačo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif s pire krompirjem

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

¸...občutila neko žensko zavezništvo, ki je drugače bolj tekmovalnost kot kaj drugega. Res ženske so bile v tem času do mene enostavno fenomenalne...od vseh komplimentov pa do razumevanja...res lepo...tko bi morale bit ženske vedno druga do druge ne pa pa si polena pod noge mečemo...

enako x:o)x

ampak to je zarad tega, ker si "out of the market" x:Dx x:Dx :O:

za dans sm mela hude plane, pa tok slabo realizacijo, da mam kr slabo vest :sori:

najprej sm spala do pol enajstih (blaženih 12 ur neprekinjeno), pol sm odšetkala do tržnice po eno čistilo in ker je bilo prekrasno sonce, sem si privoščila dolce vita s kafetom in toskanskimi piškoti x:px

Po uri meditacije v najboljši družbi, sem si doma privoščila kosilce, nakar je bilo treba obesiti dva stroja cunj (edina pika v celem dnevu!), pol sm bla pa že povabljena na popoldansko kavico na enem drugem placku, do katerega sem peš porabila dvakrat več časa, kot sicer ( :O: ), nazaj domov so me pa dostavili.

Pol sm razmišljala, al čem kej narest al kaj, pa sem se odločila, da kamor je šel bik, naj gre pa še štrik x^x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

ah, kje pa xrolleyesx

po agendi bom čez en mesec in en dan x8Dx

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Saj to je pa ja kmal..... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Res pa je, da se ta zadnji mesec najbolj vleče in včasih se ti bo zdelo , da je daljši kot minulih osem skupaj.... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

---------------------------------------------------------------

Bila na njivi, morala sem presaditi luštrek, ker bi mi ga drugače povozil z traktorjem. Če mi verjamete ali ne pri nas je taka suša, da se še peščena zemlja ne da orati. Da sem skopala koreninsko grudo luštreka in in naredila novo jamo za posaditi sem morala uporabit kramp http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/SHOCK.gif Dvajset let že gospodinjim na tem gruntu in obdelujem to ljubo zemljico a do sedaj mi še kaj takega ni bilo treba uporabit krampa niti sredi poletja v najhujši vročini. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif

Reeees je suša že zdaj, upam, da bi april bolj radodaren z deževjem a brez slane. Pri nas že cvetijo breskve, ringloji, tudi češnje se že oblačijo v svoja bele oblekice, drevje že odpira prve brste, tulipani na gredici pred hišo so ustvarili pravi pušelc rumenordečih cvetov, da o narcisah niti ne zgubljam besed. Ampak vsem je sušahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_disapprove.gif.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Uf .. evo, dete spi :) sokovnik še čaka, sem ga samo ven iz škatle dala .. sva šli do pošte in mi prinese ogromno škatlo bejba :eek: tko da sem klicala I., če je z avtom, naj pride iskat, ker ne morem stlačit v voziček x:Dx sta prišla skupaj s frendom in smo pol kar združili še z biznis sestankom in kavico. T. bla pa čist kul zraven, se igrala z žlico xDDx

Potem sva pa šele ob 7h domov prišli in je bilo hrana - kopanje - uspavanje, zdaj pa še mal mess okol pospravljam, pa lotevam se sokovnika .. sem šla pa spotoma še kupit eno vrečko špinače in 2 kumari x;)x

Aja, Cookie, sem prejle razmišljala .. T. tud ni imela problemov s kapljicami .. je itak mela ful krče, sam zihr ni imeloi nobene zveze .. ker sem ji na začetku dajala en mesec, potem en mesec ne, potem pa spet mal .. zdaj imam (še polno) drugo flaško in je pozabljena na polički .. OK, nisem hotla tega rečt, ampak pač to, da ne računat preveč, da boš tamalga kaj velik na sonce dajala pri 2 mesecih .. T. je takoj dobila pikice in mozoljčke, pa ima drugač že od prvega dne (za dojenčka) ful lepo kožo. Sam to zdaj ne pomen, da pravim, da moraš kapljice dajat namest tega, ampak leti samo na sončenje ...

LOL, ker si out of the market x:Dx x:Dx x:Dx

loesje

Spet nazaj -

Dež bo že v nedeljo x;)x

pa pol tut še neky časa xcivx

Aliana, se mi je zdel, da bo prevelika škatla. Že za mojo Zverino (pa je pol manjša od tvoje) je bla taka škatla, da sm jo komi prvlekla dam.

Obvezno poročaj uporabo x:px

Drgač pa sončni žarki posijejo tut čez drevesno krošnjo, se odbijejo od belih površin, prodrejo čez tanka/prosojna oblačilca.

Sicer pa; a je kdo od naših staršev nam dajal ad3 :inocent:

Al smo bli brez, pa smo glih tko zrasli :8):

dost je pa že 10 min sonca, zjutraj al pa prot večeru :vio:

no, lah pa tut mal bljuzim in me bo realnost streznila x:Ox

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

mensezdi, da so clo neki nam dajal :inocent: zdi ...

sam .. saj ti pravim, jaz sem ji mal dajala, mal ne, pa sva pol imeli pri 3 mesecih merjenje kostne gostote (ko sva pri uni raziskavi o mleku sodelovali oz. še sodelujeva) pa je bilo čisto v povprečju ... ker sem pač pokimala, ko so vprašal a jemljeva .. bomo pa vidl kako bo zdaj, pri enem letu, ker bom glede na povprečje res ful manj vitamina dodajala, če sem ga vse skup recimo 2 mesca samo, če bova še v povprečju al kaj ven in njega .. da vemo za naslednjega x:o)x

sokovnik ... aaaaaahhhh xsrcx xsrcx xsrcx čist zaljubljena :)

mal sem se mučla s sestavljanjem, ker nisem hotela kaj polomit že takoj .. potem pa postavla na pult in nardila v minutki pol litra soka iz špinače, limone, jabčka in pomaranče .. nič, ampak čist nič se ni bunil, da kaj ne more x8Dx zdajle se grejo namakat mandlji, da bo za zajtrk mandljevo - korenčkovo mleko :palec: xsrcx

bom dala fotko v kaj bomo jedli, sam da skomuniciram z računalnikom :)

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...