shanyah 3. april 2012 Prijavi Deli 3. april 2012 Malček je zalilo danes... na splošno pa je letos zelo sušno to obdobje... bi že prav prišlo malo več dežja, da zalije poljščine.... pri mojih starših smo prejšnji vikend že krompir sadili, tko da mu ne bo škodilo da ga malo zalije..... zemlja v globini 10 cm ni tako suha. Pozna se pa v strugah..... so vse že na minimumu z vodo........... Drugače pa morate babnce bolj skup stopt pa se mal na opravljanje dat.... da se kej več dežja prikliče .... Citiraj ***********************************************************************************************Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.I'll meet you there.When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.(mevlana jelaluddin rumi - 13th century ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. april 2012 Prijavi Deli 3. april 2012 Dans KONČNO naredila oni protislabokrvni sirup iz terana, borovnic, brusnic, rozin, suhih sliv, ingverja, cimeta in medu.Zmiksala, za jest je strašno dobro struktrua je pa podobna kaki marmeladi jutr pa registracija avta porkafix dnar leti od mene hujš ko listje v jeseni :xx!: Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 ma ja, tale denar šla včeraj nabavit malo sadja in zelenjave. nič drugega. pa čisto preveč zapravila samo kaj hočem, zelenjava in sadje pač morata biti doma. tale cookijev sirup se pa fajn sliši. ga ne bi bilo slabo sprobat Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 danes gremo malo po trgovinah, samo malo pogledat. se je vlilo kot iz škafa, pa ni za pohajat. bila na enem zmenku, ma mislim, da ne bo nič iz tega. jaz sem pila kavo on pivo, pol me je še vabu da bi še eno pivo, pa je bil "on duty". danes naj bi jedla zjutraj samo dva jabolka, pa sem se že pregrešila, kilaža pa gor. bom pa zvečer probala samo eno jabolko. bom dala vse od sebe. kužki sta ok. zdravje je ok. me boli srce kaj vse delajo z živalmi v znanstvene, prehranske, modne in druge namene. sem gledala animal cops na animal planetu, ko se psu zaraste ovratnica ker ne morejo lastniki dat širše, svinje. pa ko jih imajo privezane ob vsakem vremenu, jih stradajo ipd za vse živali, da bi se imele lepo na našem planetu. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif lphttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Dan Končno tako težko pričakovani dež... Ma po pravici - jaz komaj čakam, da bo spet sonček Ma je vseeno fajn, da je kdaj za vikend tudi dež da se lahko še kaj dobimo (sicer sem - kadar se le da - na motorju ). Ta vikend smo se dobili pri mojih, z malo zamude še za moj RD. Je mami spet nardila eno vrhunsko kosilo Smo se meli luštno. Edino kar me je spet ustrašlo je bilo to, da je bila mami spet čisto raztresena. Že parkrat se ji je zdaj v zadnjem letu (/dveh) zgodilo da kar ni vedla da je nekaj že povedala, ali pa da ni razumela kaj jo sprašujem,... Vsakič se tako ustrašim za njo... Ko je bila še v službi sem še razumela - veliko obveznosti, polna glava dela, pa človek pozabi. Zdaj sta oba v penziji in nimata več toliko skrbi in obveznosti, pa se ji to še vedno dogaja. In nočem zganjat panike, a me vseeno skrbi. Mami je ena in edina in nima še niti 60 let. Skrbi me, da niso to slučjano kakšni znaki prezgodnje demence. Nona je namreč (sicer šele v svojem 90-em letu) zbolela za njo. Toliko bolj se ustrašim tudi zato ker je naša mami vedno tako "prizemljena", brihtna, odzivna,.. - težko jo je videt tako zmedeno in neorientirano Vedno ko jo potem sprašujem če je vse OK, če se zaradi česa sekira, če sta s fotrom OK, če je kaj drugega narobe, noče govort o tem, pravi da ni nič, da je samo utrujena. Potem poskušam tudi jaz pregnat skrbi in se tolažim s tem, da kakšna zmeda sem jaz pri svojih letih včasih - da tudi povem kakšno stvar dvakrat ali večkrat, da pozabim da smo se nekaj zmenli ali kaj smo se zmenli,... Ta vikend ko smo bli pri njima, sta mi s fotrom ko sem šla domov (brat je šel že prej) rekla, da je brat nekaj pozabil in da naj mu jaz odpeljem domov. Ko sem prišla domov sem klicala brata da mu povem, pa mi reče, da je tisto zadevo namenoma nesel k njima in mami povedal, da naj ostane tam pri njima ker on tega več ne rabi. Mami pa se očitno tega potem sploh ni spomnila. Zdaj sta v bistvu šele začela bolj mirno živet in uživat (no vsaj kadar fotr nima izpadov), zato mi je grozno če pomislim, da bi lahko bilo kaj narobe z njenim zdravjem. Seveda upam na najboljše in se prepričujem, da je to verjetno le posledica tega, da vedno misli na vse in na vsakogar in potem v tej skrbi včasih spregleda / presliši stvari, ki se dogajajo tisti trenutek. Upam, da je vse OK Na jok mi gre vsakič, ko jo vidim tako. Vsakič ji rečem, da mora bolj paziti nase in poskrbeti zase in za svoje zdravje. Ma ne vem, če sploh zna - dati sebe na prvo mesto. Kako mi je hudo ker ne vem, kako naj ji pomagam, oz. še bolj ker se zavedam, da si v bistvu lahko pomaga le sama... Upanje umre zadnje. Mami je borka, verjamem da bo taka tudi ostala v vsaki življenjski situaciji Vikend, ki je pred nami bo očitno cel deževen, tako da bo spet čas za obiske. Smo že povabljeni k enemu delu familije komaj čakam - se že dolgo nismo vidli. Lepo je ker je pomlad - ker vse cveti in brsti obožujem živo zeleno barvo in vse odtenke živih barv v cvetju, sploh pa je luštno ker so že tolko daljši dnevi Uživajte, lep pomladni dan vsem 4 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Vilinčica, rada bi ti namenila kakšno spodbudno besedo glede mami, po eni strani te tok razumem, ja, mami je ena sama, lepo, da imata tak odnos, da jo imaš rada - in valda razumljivo, da te je strah - tudi mene je vedno za moja dva, glih isto razmišljam, zdaj sta v penziji, kot da bi na novo zaživela in bog ne daj, da bi šlo zdaj zdravje po zlu; pišeš pa, da se mami noćče o tem pogovarjati. Morda se tudi sama počuti prestrašeno in zmedeno, ker se ji to dogaja, mogoče noče s tem tebe obremenjevat??Hm...a si se o tem pogovorila z bratom, očetom?? da bi skupaj sklenili, kaj boste naredili?mogoče, če bi se vsedli skup, pa ji povedali, da jo imate radi in vas skrbi zanjo, za njeno zdravje, ker če se dosti hitro odkrije, se razvoj demence lahko upočasni in to.Morda bi se pa o tem na samem z njo poovorila, ti ali brat ali oče? študiram, kaj ti lahko predlagam... preberi si sama čim več o tem, da boš imela informacije in poišči tisto dobro, se pravi ne najslabše ampak bolj v tem smislu, trenirat možgane itd... ej, alhko pa da je res samo pozabljiva in raztresena?!lahko da ima kakšne druge skrbi, s katerimi noče obremenjevati vas?vsekakor je najboljš, da se pogovorite.se mi zdi da že s tem, ko daš iz sebe, ti je lažje.pa da maš ob sebi NEKOGA. ...vse dobro tvoji mamici in vsem drugim tudi dež..jaz ga mpa močno pričakujem, je zunaj takšno turobno vreme, ne tč ne mš... rada bi da bi deževalo tako na gosto, a ne premočno in to 2 tedna skupaj, da se zemlja prepoji, potem pa naj se začne lepa, sončna, topla pomlad s cvetenjem in uspevanjem vrtnin in poljščin in ko sem že pri vrtu - april je!!in zdaj lahko zasejem kup drugih zaved.moram rečt, da ni še nič pod posejanega pokukalo ven, mi pa kukajo ven listki od sončnic, ki jih pa imam za izvoz vsako leto. sam me ne motijo, so take lepe. Mogoče bi jih edino kam drugam prestavila, da ne bodo delale senco... ne vem še. moram še v setveni koledar pogledat, če je dan za sadit dober/slab?? me špa soseda gleda, ko hiodim s knjigo po vrtku in prčkam. sam boste vidli nekega dne, ko bom ratala pravi profi . in bom še taščo česa naučila . 5 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Taščo boš težko kaj priučila - tudi če slučajno ne bo vedela, ni šans, da ti to prizna. Sicer pa itak vaja dela mojstra - pri nas sosedi okrog mene zalivajo kot nori...jaz pa še nič -če bom imela voljo, me to čaka celo poletje in gospodič so uštimali namakalni sistem, ko bo sila in sila bo (tak kažejo popisani dnevi od Barbare do Božiča) - bom pa potem.Pri nas še kar sonce. Saj zdaj ga imam po malem čisto dovolj - pa še veter je, tak da za ziher posuši. Grude zemlje so kot kamenje, na njivi pa se je dogajalo točno to kaj Zalaya pravi - veter odnašal zemljo - kot en peščen vihar je ratalo. Mame - to je ena posebna sorta ljudi - tudi jaz sem bila vedno zaskrbljena za svojo...in verjetno, je zaskrbljena tudi sama..zato zanikanje in prelaganje pogovorov. Bo pa verjetno užaljena (vsaj jaz bi bila), če bi to nekaj za njenim hrbtom šuškali - pot v pekel, je tlakovana z dobrimi nameni - preverjeno žnj krat. In ženske se tako težko spravimo k zdravniku...in upamo da je vse vredik, da smo raztresene, da smo utrujene, pa da nimamo časa (penzionisti pa ga itak nikoli nimajo). Če pa ji poveš, da jo imaš rada...pa ni nikoli odveč. Saj ve - če pa vsake toliko sliši, pa ne bo nič narobe. No - pesjanar še ni uspel priti do veta - predvsem zaradi: tošla (hvala vsem, ki ste zaskrbljeni zanj -tošl in za psa), prestavljen obisk do petnajstega. Ta mlajša sicer peni - ker bi pa na žlezo morala iti...tako, da bomo danes šli samo rit tja kazat. Pa glih tak ga je treba odvlečt v ambulanto..bremza kot nor. No, saj ga je za razumet - da mu po riti štorajo, glih ni fajn.Mačke pa skrbijo za naše prehranjevanje: v bajto sta znosili: kačo - cca 70cm dolgo belouško, enih deset miši - od tega so bile vse žive in pol jih lovi, in pa voluharje. Neviđeno. (hvala bogu, so ptiči trenutno izginili z menija) 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Hvala cipci in nataly za predloge in dobre želje Saj mi ni dalo mira in se jo potem kar klicala (sem hotla najprej počakat do vikenda da bi se vidli). Sem zelo previdno in najprej malo po ovinkih načela temo, ji omenla da je brat rekel, da ji je povedal, da bo tisto zadevo pustil tam, pa pravi, da se ne spomni, oz. da je možno da v vsem tistem letanju po hiši mogoče niti ni regristrirala. Potem sem jo vprašala če je res vse OK, če jo kaj mori,.. In na koncu sem ji povedala kaj me skrbi, da predvsem zaradi tega kar se je zgodilo noni in djo vprašala če se njej zdi da bi bilo karkoli narobe. Je še enkrat rekla da ne, da pa se ji včasih pač očitno zgodi da ima preveč polno glavo in da preprosto ne registrira stvari. Mi je mogla obljubit da če bi kdaj karkoli bilo narobe, da ne bo slučajno skrivala pred mano ("da bi me zaščitla") - ker pač želim vedet da je z njo vse OK, ali pa če kdaj ne bo. In mi je zatrdila da če bi karkoli kdaj kaj ratalo v tej smeri, da bi šla do zdravnika po posvet in pomoč. Seveda sem se zjokala kljub temu da ji nisem hotla pokazat da me tako skrbi. Ma si nisem mogla pomagat. Za njo bi nardila res vse, kar je v moji moči da bi bila zdrava in da bi uživala v življenju. Privoščim ji, iz srca, da bi končno malo v miru zaživela - po vsemu kar je že dala čez v življenju... To, da jo imam rada pa zelo pogosto sliši od mene in vsakič pride iz srca in ne iz navade Pa da jo spoštujem in cenim tudi. Mi ni problem povedat kaj čutim če mi je nekdo res blizu. Sicer pa - ne z bratom, ne s fotrom se o takih stvareh ne bi mogla pogovorit ker sta preprosto preveč zagledana vase da bi me kdo od njiju jemal resno. Dokler je za njiju "poskrbljeno" je vse OK. Hmnja res nismo "normalna" familija. S fotrom tako ali tako spregovoriva maksimalno 5 stavkov. Mogoče bo pa zdaj z leti vseeno kaj boljše - malo se ta najin odnos že spreminja v pozitivno smer Ooo cipci sončnice Misliš da bi rasle na balkonu? Ali pa če se kdo drug spozna na to? Meni so tako lepe - mali sončki. nataly za vašega pesjanarja. Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Vilinčica, upam da bo s tvojo mami vse ok .. Morda je pa res samo raztresena pa še tale pomladanska utrujenost malo vpliva Je pa lepo, da imaš tak odnos do nje Jaz najbrž ne bom nikoli takole čutila za mojo .. saj zdaj sva čist na normalnih odnosih, ampak nekih čustev pa ni not .. škoda, v bistvu .. pa upam, oziroma delam na tem, da bom znala jaz drugače pokazat mojemu otroku, da ga imam rada in da imam kaj čustev do njega .. da bo tudi on to enkrat meni znal nazaj pokazat Nat, menda bo ja vse ok s pesjanom .. Verjetno je sam kaka cistica, saj to je dost pogosto .. Mačke so pa face Dober tek x:Dx Meni je Gipsy (črna coprnica, še doma sem jo imela) nanosila v enem tednu 7 miši na okensko polico, lepo zložene ena zraven druge ... sem prav pustila en teden in pofotkala, da mi je sploh kdo verjel Bejbi spi, prejle sva bili v trgovini in nabavili ful sadja in zelenjave, da naredimo sokce za jutri .. Bomo imeli en delček tistega, kar bom pozneje ponujala za otroke, kar pri nas doma, s sosedovimi in od frendov malčki .. da vidim kaj od ideje obdržat, kaj je preveč za naenkrat, kako bo sploh izgledalo ... pa da se nekam premaknem, malo me je v slabo voljo spravilo dejstvo, da najem prostora za dejavnost ni tako zelo enostavna naloga, kot sem mislila .. kličem, al rečejo da ne dovolijo, al se ne oglašajo al pa rečejo se slišmo in se pol ne slišmo .. tud agencije niso nič boljše .. očitno še ni tako huda recesija al kaj, če niso sposobni niti povprašat kaj točno bi rada in potem malo pobrskat po bazi in se malo ukvarjat s stranko .. ali je pa vsem že vse dol padlo Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Fajn se bere http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg A je vseeno katero vino al treba bit prou na teranu?Ta boljša zadeva EVER.Počakaj nekaj dni, en teden, da se okusi prepojijo, bo še boljše.Učinek pa je zagotovljen. Preizkusila sama, ko sem imela lani hudo anemijo z nizkim železom, feritinom in hemoglobinom. Zdaj vse ok Vilinčica ... tebi pa optimizma in upam, da bo z mami vse ok. Malce naproni dnevi so, veš ... vremensko, težki dnevi. Mogoče je tud to. Moja mama že nekaj časa jemlje tudi ginko biloba za spomin ... tko mal preventivno Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Oh Vilinčica, meni se kar milo stri, ko čutim tvojo ljubezen, ma že zato mora bit vse ok . Sem pogrešala ljubezen in povezanost v mladosti in gledam moja sinova, ki sta tako samostojna in nič navezana name in si mislim, je že kaj v genih. Sem se trudila in hotla bit idealna mama "fulsepogovarjamoinštekamo", po se pa čisto drugače obrne. Menim, da so odnosi v družinah tudi stvar značajev, večje ali manjše navezave in odprtosti, na moreš po moje vsega naštimat, kot bi želel, če se še tako trudiš. V moji drugi pomladi (mena) je tako hecno, po eni strani osvobajajoče, ker niso več pomembne nekatere mladostne, kaj naj rečem, zahtevnosti - kaj vse mora bit, pa kako mora bit...po drugi strani si še poln energije in "mlad" ter v pogonu, pa spet kater dan čisto u easy... To okrog pozabljanja pa mene tudi skrbi, sploh ker je bila babica dementna, pa na koncu tudi mama. Morda smo res preutrujeni, meni šiht že pobere vso koncentracijo in energijo, saj sem že omenjala. Pozabljam imena ljudi, predmetov, včasih totalno pozabim, kdo mi je že kaj naročil, prinesel... Pa četudi človek pride v penzijo, ne moreš čez noč kar obnovit vse energije. Ma menim, da bo vse ok, samo spočiti si moramo, predvsem pa dati skrbi na stran. Mama pa naj le gre vsaj na kakšen splošni pregled, malo kri, voda, pa to. Pa kakšno železo pogledat tud ne bi bilo švoh. Za sončnice pa vem samo, da fajn cvetijo v večjih teglcih (videla in hotla imet na balkonu...), tele: http://24ur.com/novice/slovenija/lansko-leto-je-bilo-toplo-in-soncno.htmlSem videla semena posebej zanje in takole po 4 do 5 v večji posodi zgleda krasno. Cipci, veš kolk sem že letos garala na vrtu...vsaj 4 popoldneve že, še nikoli v tem času toliko...bi te rabla za družbo med vrtičkarji, okol mene same tečne ba.. Zdaj pa šibam neki naredit še, bemo, bi morala že delat, pa tule svetim 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Fajn se bere http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg A je vseeno katero vino al treba bit prou na teranu? a vegani smete konzumirat alkohol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Dans KONČNO naredila oni protislabokrvni sirup iz terana, borovnic, brusnic, rozin, suhih sliv, ingverja, cimeta in medu.Zmiksala, za jest je strašno dobro struktrua je pa podobna kaki marmeladi ...Ta boljša zadeva EVER.Počakaj nekaj dni, en teden, da se okusi prepojijo, bo še boljše.Učinek pa je zagotovljen. Preizkusila sama, ko sem imela lani hudo anemijo z nizkim železom, feritinom in hemoglobinom. Zdaj vse ok ...heh, kaj se je mo ginekolog smejal, ko sem mu zdrdrala recept za ta sirup; kao, jst pa že ne bom več Legoferja jedla (me nacentrifugira na 1500 obratov ) nakar čist mirno, s flegma faco vpraša, "in kolk železa pa vsebuje?", nakar jst vehementno; pojma nimam, sej nimam kemičnega laboratorija doma pol sm se na hitr spomnila, da jem še regrat pa koprive in da "to bo pa že nekaj", je reku, ok, hematogram drug teden bo pokazal, če je kej na tem zdej sm pa skor mal v dvomu, če bo sirup zadost, da se dvigne mal železo al ne, sam kokr sm gledala krv.izvide, mam itak na splošno mal razredčeno kri (glede na rezultate od prej), poleg tega so normal. vrednosti železa v zadnjih 15 letih zmanjšali (tako kot za pritisk, holesterol, sladkor), tko da v vsakem primeru si prisiljen glodat neke tablete/sirupe, ker vsakemu kaj manjka sm se pa zdejle spomnila, da komarček vsebuje ful železa (pa še dober je za jest), si bom kupila semenčka komarčka, pa bom sproti zdrobila in si v džus zraven Basice zjutri zamešala...ne bojo oni mene upam pa koprive bom iztrebila aja, jst sm kapsule Ginko Biloba jedla, ko sem študirala, učinek je viden šele po 2 mesecih rednega jemanja. HZraven sem jedla še Leciton tablete (vsebuje lecitin), da sem imela pokrit dolgoročni in kratkoročni spomin. Drgač pa za dobre medcelične (tudi možganske) povezave (tole velja na splošno za komunikacijo med celicami - info potuje po "maščobi") je važno razmerje med omega 3 nenasič.mašč.kislin in omega 6 nen.mašč.kislin, ter pikrič omega 9 nen.mašč.ksl.Dohtarji ne vejo točnega razmerja, v bistvu bolj ugibajo kot ne.Po domače povedano; najboljše je laneno (na drugem mestu je repično) olje kar se idealnega razmerja tiče med 3 in 6.Ampak mora bit taprav lanen (je zelo nestabilno, tako na svetlobi, kot temperaturi), ne kr neky iz štacune.Pa reševanje ugank, križank - to ful pomaga pri prekinjenih možg.povezavah (oz, vsaj upočasni napredovanje starost.demence), ustvarjajo se celo nove Najslabš je sam čakat, mižat pred problemom, pa upat, da mine samo od sebe - ker ne bo! ********drgač pa tut zame velja to, kar je napisala Aliana; jst se s svojo ne bom nikol tko štekala, kot se ti Viličica, ampak nič hudga, pač, če nimaš tega v seb, ne morš tega dajat - tko se prenaša iz generacije v generacijo - nič novga za SLO.Sej ni sama kriva (govorim za svojo mat); tko je, al takle mamo (bi reku Janko).Se pa normalno pogovarjava, bližine/topline pa ni, pa je verjetno tut nkol ne bo. Qrtz, tut odnosov v familiji se morš naučit, ni to kar neky danega/samoumevnega 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Qrtz, tut odnosov v familiji se morš naučit, ni to kar neky danega/samoumevnega sploh ker nisi imel kaj dosti besede pri izbiri (večine) družinskih članov itak ti bo ratal dvignit železo, jaz sploh ne dvomim Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 Samo majhen prispevek k problemom z železom v prehrani...poudaril bi samo, da so potrebni določeni vitamini in snovi, da se železo absorbira in da določena hrana zaradi svoje sestave zavira absorbcijo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif V kateri hrani železo? - Prva stran - over.net 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 ja, stran s kalcijem, pa sem z C vit. pa B pa dvo, namest tri Fe mora bit al je pa glih obratno aja, no sej tm na uni tvoji povezavi dobro piše Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 4. april 2012 Prijavi Deli 4. april 2012 thanks cool. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif jst zdej pijem grenčico. malo sladka ampak dobra. 37 različnih delov različnih rastlinc. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif "Da pralni stroj bo dlje živel, dodaj calgon!" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Najboljše teran. V bistvu ga je meni zdravnica že tko priporočila za pit - je rekla, da mam na izbiro tablete ali pa teran, jetrca ...No, jetrc nisem. Sem pa teran in tole mešanico ...In en dva tedna jemala Floradix al kaj je že tosto naravno ... sirup, ne tablete. Prav teran je dober za kri v glavnem. Aja, zanimivo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif nisem vedel tega. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gifNe vem sicer, če je jeti to imela v mislih, sam ni ves alkohol veganski. Pri pridelavi se uporablja različne živalske produkte, neki ribjega (pozabila kaj), beljak menda, želatino itd... no ne vem kej dost povedat o tem, ker pač nisem glih ljubitelj opojnih pijač, pa me pol ne zanima tolk. Vino, če se prav spomnim, je najmanj vegansko. 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 Čak, sej mogoče bodo moji frendi tud začeli .. ampak saj veš, moški .... Za moške pride bolj v poštev kakšna-morska sol- jod-tequila- po možnosti s kakšnimi rožicami, razkuži vse-limonca- C vitamin ...in seveda dobra ženskica zraven...za psiho valjda...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 Bla ena starejša gospa pri doktorju, ki ji je rekel, da ji manjka C vitamina.Ko jo je doma vprašal mož, kaj ji je rekel doktor, pa mu je rekla, da ji primankuje cure in vina. x:o)x 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 Vilinčica, upam da bo s tvojo mami vse ok .. Morda je pa res samo raztresena pa še tale pomladanska utrujenost malo vpliva Je pa lepo, da imaš tak odnos do nje Jaz najbrž ne bom nikoli takole čutila za mojo .. saj zdaj sva čist na normalnih odnosih, ampak nekih čustev pa ni not .. škoda, v bistvu .. pa upam, oziroma delam na tem, da bom znala jaz drugače pokazat mojemu otroku, da ga imam rada in da imam kaj čustev do njega .. da bo tudi on to enkrat meni znal nazaj pokazat Vilinčica ... tebi pa optimizma in upam, da bo z mami vse ok. Malce naproni dnevi so, veš ... vremensko, težki dnevi. Mogoče je tud to. Moja mama že nekaj časa jemlje tudi ginko biloba za spomin ... tko mal preventivno Oh Vilinčica, meni se kar milo stri, ko čutim tvojo ljubezen, ma že zato mora bit vse ok . Sem pogrešala ljubezen in povezanost v mladosti in gledam moja sinova, ki sta tako samostojna in nič navezana name in si mislim, je že kaj v genih. Sem se trudila in hotla bit idealna mama "fulsepogovarjamoinštekamo", po se pa čisto drugače obrne. Menim, da so odnosi v družinah tudi stvar značajev, večje ali manjše navezave in odprtosti, na moreš po moje vsega naštimat, kot bi želel, če se še tako trudiš. V moji drugi pomladi (mena) je tako hecno, po eni strani osvobajajoče, ker niso več pomembne nekatere mladostne, kaj naj rečem, zahtevnosti - kaj vse mora bit, pa kako mora bit...po drugi strani si še poln energije in "mlad" ter v pogonu, pa spet kater dan čisto u easy... To okrog pozabljanja pa mene tudi skrbi, sploh ker je bila babica dementna, pa na koncu tudi mama. Morda smo res preutrujeni, meni šiht že pobere vso koncentracijo in energijo, saj sem že omenjala. Pozabljam imena ljudi, predmetov, včasih totalno pozabim, kdo mi je že kaj naročil, prinesel... Pa četudi človek pride v penzijo, ne moreš čez noč kar obnovit vse energije. Ma menim, da bo vse ok, samo spočiti si moramo, predvsem pa dati skrbi na stran. Mama pa naj le gre vsaj na kakšen splošni pregled, malo kri, voda, pa to. Pa kakšno železo pogledat tud ne bi bilo švoh. Za sončnice pa vem samo, da fajn cvetijo v večjih teglcih (videla in hotla imet na balkonu...), tele: http://24ur.com/novice/slovenija/lansko-leto-je-bilo-toplo-in-soncno.htmlSem videla semena posebej zanje in takole po 4 do 5 v večji posodi zgleda krasno. Hvala za dobre želje vsem! Ja - mogoče je res samo to pomladanska utrujenost, sicer pa je vsakič do zdaj verjetno (kot vedno) počela tolko stvari naenkrat ko se je zgodilo... Nisem hotla zganjat neke panikre, ma vse skupaj je bilo od daleč videt bolj grozno kot mogoče v resnici je. In ji verjamem da je v redu. Sicer pa - najin odnos je tak kot je šele zadnjih nekaj let. Prej je bilo popolnoma drugače ker je od vedno preferirala brata in ga je podpirala v vsaki stvari, naredila zanj vse kar je lahko. Jaz sem bila vedno "črna ovca" familije ker sem se upirala, ker sem ji te njene razlike vedno očitala, ker sem ji v joku vsakič povedala kako boli to, kako se obnaša do mene,... A vedno se je na to odzvala mrtvo hladno in z zanikanjem. Verjetno glavni premik se je naredil takrat, ko sem hudo zbolela, ko sem bila pri dobrih dvajsetih letih popolnoma odvisna od nje. Verjetno se je ustrašla da me lahko izgubi. Vmes sva imeli potem (ko sem bila že zdrava) še eno zelooo hudo obdobje, ko se nisva zmogli niti pogovarjat. Je mela dosti probolemov zaradi mene, predvsem z nihanjem razpoloženja. Večino dni se je dobesedno znašala nad mano in bila tudi brez vsakega razloga sovražno nastrojena do mene. Takrat karkoli sem naredila nič ni bilo dovolj dobro za njo... To je trajalo dobri dve leti, dokler ji niso pomagali s hormoni. Od takrat naprej je drugi človek. Še bolj sva se povezali ko smo imeli spet eno grozno situacijo (seveda kako slovenceljsko) zaradi delitve. Takrat me je res presenetila in se je prvič v mojem življenju postavila zame oz. je bila pripravljena ubrat le varianto, ki bi bila pravična do obeh - do mene in do brata enako. Zgodilo se je točno to, kar se mi je vedno zdelo da se bo. Brat ji je vse njeno postavljanje na njegovo stran vrnil na najslabši možen in krut način. Dobila je tako grdo "brco" in streznitev z njegove strani da ne jaz ne ona nisva mogle dojeti da se to res dogaja. V tistem obdobju se kljub vsem svinjarijam, ki so se dogajale v zvezi z delitvijo, prvič nisem počutila popolnoma samo - ker je ona stala ob meni. Kaj pomeni imeti očeta pa itak ne vem. Kakšno leto je potem trajalo da smo šli čez vse to (kar je v bistvu zakuhal nekdo, ki je prišel v našo familijo) in se spet začeli "bolj normalno" pogovarjat. Tako da sva obe rasli in se učili, ni od vedno tako Ma ja - saj jaz verjamem tudi v to, da v zdravju pridejo slej ko prej ven tudi vsi grehi za nazaj. Mami je že tako živela v stalnem stresu zaradi fotra, potem je imela pa še v službi dosti na sebi. Zdaj, ko se počasi umirja, so se verjetno tudi ti "stari grehi" začeli čistiti. Sicer zdaj dobro skrbi zase - hodi na telovadbo 2x na teden, kadar le lahko gre na dolg sprehod, veliko je zunaj - na vrtu, zdravo jesta saj skoraj vso zelenjavo in sadje pridelata sama,... Edini stres, ki je še vedno je njun odnos. Aliana jaz si tudi želim, da bom dobra mama in da bom znala dajati in kazati ljubezen svojim otrokom, da se bodo počutili sprejete in ljubljene. Mysti ja - Bilobil in lecitin sem tudi jaz jedla kadar sem se učila - pa ne vem ali je bil placebo učinek, a zdi se mi da nekaj je dejansko pomagalo. Ji bom predlagala tudi to. Silvija si mi spomnila, da je naša mami bioa celo otroštvo zelo slabokrvna - čisto možno da bi se ji zdaj spet ponovilo - jo bom malo napodila k zdravniku, na pregled Hvala za info o sončnicah! Bom probala najt kake velike piskre za dat na balkon zdej sm pa skor mal v dvomu, če bo sirup zadost, da se dvigne mal železo al ne, sam kokr sm gledala krv.izvide, mam itak na splošno mal razredčeno kri (glede na rezultate od prej), poleg tega so normal. vrednosti železa v zadnjih 15 letih zmanjšali (tako kot za pritisk, holesterol, sladkor), tko da v vsakem primeru si prisiljen glodat neke tablete/sirupe, ker vsakemu kaj manjka ..... Qrtz, tut odnosov v familiji se morš naučit, ni to kar neky danega/samoumevnega Cookie za tvoje (vajino) zdravje! Res je - odnosi so stalno delo in razvoj Taichi redno ... komaj se vlečem kakšen dan po vadbi ... ampak majkemi, da stisnem zobe ... Tako je to. Vmes vseeno upalim kakšen žur - bolj poredko. Ampak naprej naredim preventivo, potem pa še kurativo. Limona+magnezij+Basico Ostali imajo mačka, jaz pa že dopoldne pospravljam stanovanje ali pa grem na sprehod v bližnji gozd. Njihov problem, zakaj pa nočejo moje limonade pit Super - si pridna Upam, da ti rata vzdrževat zdravje in odpornost! Lep dan vsem 4 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 Heh - takšen odnos sem imela jaz s svojo mamo. V mladih letih trenja, ker bila pač ukazovalna levinja, jaz pa ognjevita in jezična in trmasta, pa še kljubovalna hkrati - celo leto se nisva pogovarjali in če bi bilo takrat po moje, bi lahk komot takole stanje trajalo do konc lajfa - zadevo je umiril zdaj že pokojni svak, ki je pripeljal fotra k meni...in potem je s težavo foter izjavil: mama te tak hudo pogreša...in drug dan sem šla k njej...in od takrat pa do konca njenega lajfa sva bili ne le mati in hči...ampak prijateljici in zaupnici. ......in jo pogrešam še vedno...vsake toliko se zalotim ob misli, da bi ji morala to pa to povedat ali jo vprašat za nasvet...in žal...pač s fotrom si nisva nikoli bila blizu...vsaj ne toliko...in ko pokličem je rekord, če se pogovarjava več kot deset minut - preprosto zato, ker...ne gre. A najini pogovori z mamo so bili maratonski - vsak dan vsaj uro...če pa sva kakšen dan spustili...pa sva imeli toliko za povedat, da sva kar druga čez drugo govorili.....se mi zdi eden večjih dobrih stvari v lajfu to, da sem ji dovolila umreti...ko imaš nekoga tako rad, da mu pustiš oditi...ko me prosila...prosim, raje umrem, kot da me tako boli...in tisti stiski rok......No - pesjanar še ni za na operacijo...oddahnila zelo. Je neka cista ja...ki sicer nima tam kaj iskat...in prvo vprašanje bilo: koliko je star..osem let...no, ni še prestar za operacijo.. - meni sploh na kraj pameti ni padlo, da bi bilo kaj takega možno......in včeraj privlekle mačke voluharja...najprej ena..pol pa še druga...edina sreča - če že -da ne jesta tega..ker kar ne morem pozabit mojega Žučeka, ki poginil zaradi zastrupljene miši.. 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 nič kaj dober dan dohodnino moram plačati, pa še baje, da nisem upravičena do denarnega nadomestila. ker se moj bivši delodajalec zmotil nekaj tak da me čaka pisanje pritožbe. tak se mi ne da s tem ukvarjat. sploh pa ne zdaj. mi preveč energije tole spet žre Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 ...Špikanje, bogpomagaj Vsakič, ko me tista v sprejemni odpelje k dr. Yao-tu me stisne pr srcu, ker vem, da bom na mizi uporabila izraze, kot so: o mater, jebe***, fu*** , au .... ... še zmer te boli (elektrika, slabostna bolečina)?Mene je (zdej, k sm noseča) bolelo samo prvič, od drugega obiska dalje me nič ne boli - no, čutim pač, ko prebode kožo, sam pol čist pozabim, da sem našpikana. Pa Razbojnik začne po 5 min razgrajat da je joj A kakšno podporno zadevo (moxa, njihova medicine) ti ni predlagal?Sem zadnjič na špikanju videla, da prodajajo tudi njihovo medicine (kokr neka zelišča al čaj je blo vidt v papir.vrečkah), je glih ena stranka prišla iskat.Jaz sem pri njih nabavila brezdimno moxo (5E/kom), pa jo občasno (mogla bi vsak dan, pa sm lena, da je grozzza) uporabljam na dveh točkah (do 5-10 min). Sej o limonci govorim Drugač pa, ha zdej bom samovšečno izpadla. Moj že ma dobro ženskico ob sebi. ma to itaq Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 Ok, tole danes je super uspelo, boljš kot sem si predstavljala Kul, mi dalo mal energije za naprej brskat in rinit, da prilezem tja, kjer bi rada bila Tamali tud tolk dogajalo, da je bila 5 ur skupaj pokonci, in sploh ne tečna .. je imela same fante okol zdaj je pa zaspala ko top in po moje se ne bo zbudila še kar nekaj časa Še par fajn idej so mi dale mamice, kaj bi lahko še ponudila in dodelala, najs Zdaj pa malo relax .... Cookie no, čutim pač, ko prebode kožo,tega pač ne bi blo treba na glas govort čim bolj se bliža dan D, tem bolj me mineva ne vem če bom jaz tole preživela .. meni že ena igla, ki jo 'čutim kako prebada kožo' lahk povzroči naval adrenalina in skorajskuppadanje, .. aja, zdaj moraš sam še povedat KOLK igel je tlele v igri Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. april 2012 Prijavi Deli 5. april 2012 eh Alianč, sej ni tko hudo, ker najprej s prsti potiplje točko, mal trše pritisne in pač ta pritisk na aku.točko čutim.Sej tut na refleks.masaži (zdej hodim skor vsak dan na masaže - na kupone, da nau kdo mislu da sm na lotu zadela) čutim boleče točke - na nekaterih mestih, ko se s prsti pritiska po limfnih kanalih sam jaz itaq menim, da dobra masaža MORA bolet, drgač je vse skp bolj božanje, kot ne pač, se moraš sprostit, odmislit tisto nogo/roko/kamor koli že pač zapikuje, da to ni tvoja noga/roka/whatevr, pa kr gre nekako. Bolj, ko si zakrčena/v strahu, bolj boli Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.