Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27


Marsa

Recommended Posts

Barve dneva

 

1. Jaz sem sol in on sladkor. Na videz enaka, samo da sem jaz prinesla okus in on sladkost. Potem sva se pomešala in postala neuporabna mešanica, brez vsebine. Izgubila sva vsak svojo nit in kako sploh ločiš pomešano sol in sladkor?!

2. Pater Karel Gržan. Pojma nisem imela, kdo je sploh to, sem pa imela par minut v kafiču, da preberem intervju z njim in ej ljudje, to je svet človek. Solze sem si morala obrisati od ganjenosti in se počohati okoli srca, ker je zaščemelo.

 

3. Point je, da se spraviš v vibro, v kateri si bogu prijetna družba. Ker tudi on lahko izbira družbo in ker življenje brez božje iskre izgubi pomen.

 

4. Zakaj gredo stvari po inerciji samo navzdol? Zakaj je vse tako narobe z inercijo?

 

5. Ene zadeve ti izboljšajo življenje, ko se jim odpoveš. Pri meni so to: moda, kariera in ljudje, ki jim moda in kariera veliko pomenita.

 

6. Šmartno v Brdih - za moj okus najlepša slovenska vas. Zaradi nje ne čutim potrebe po jesenski Toskani. Sanjam, da bi tam preživela jesen življenja.

 

7. Nič ni narobe s tem vremenom: samo škornje je treba obut in hodit po listju in doma poslušat mačka, ki prede in spečt kostanj in pit mošt.

 

Mešanico zažgeš, zgori samo sladkor, ostane ti sol. ( +metaforično ) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobim rdeč obesek, dobim rdeč obeeeeeseeeek ...tralala... Juhu Naty http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif


gržan

 

wikipedia : https://sl.wikipedia.org/wiki/Karel_Gr%C5%BEan

 

osebno ne zaupam in ne sledim tipom iz religije ... in kaj je ljubezen, nimajo pojma ... nikoli je niso prakticirali v pravem smislu ...

Kaj pa je zate pravi smisel ljubezni? V čem je lahko ljubezen nekoga iz religije neprava? Pustimo ob strani župnike in župnike...osredotočimo se te res širokega duha in velikega srca.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

S Patrom Gržanom sem intervju brala v Oni. Nekaj poudarkov, ki so me še posebej ganili:

 

"Ko dozori čas, da vzbudi prebujenje, ga nihče več ne more ustaviti. Tudi na ssilo ne, ker je strast po preseganju tega, kar nas trenutno omejuje, neustavljiva. Paziti moramo samo, da nas ne bodo zdaj speljali v dve možni pasti, to je revolucija ali pa vojna. To silno energijo napetosti moramo usmeriti v evolucijski premik. Če nas bodo speljali v medsebojni konflikt, bo evolucija zastala, onemogočili nas bodo."

 

"Ne, s politiko se moramo ukvarjati, ampak z visoko politiko, in ne s to, ki nas zapeljuje v neoliberalni kapitalizem. Ta koncept moramo prerasti, se od trga kapitala povrniti v človečnost. K najbolj nemočnemu človeku, živalim, rastlinam, stvarstvu, naši materi zemlji. .... Namesto, da smo isti tiščimo skupaj: kristajni, muslimani, levi, desni, je dobro uvideti, da nam drugi in drugačni pomagajo širiti horizont človečnosti. Nad vsemi religijami in političnimi prepričanje je biti človek."

 

"Iščem božji delček, k kateremu se usmerjam, ki me umirja, uskljauje, vodi k meni samemu. v meni je dobro in je hudo, v povezanosti s svetim krepim pozitivno in slabim moč negativnega."

 

"Midva z Bogom sva zelo po domače, jaz ne molim po obrazcih, živim v samoti, v puščavi, kar naprej v prebujenem stanju svetega. Tam čutim, da je Bogu prijetno ob meni, četudi nisem popoln. Spreminjam se počasi, sem problematičen tip, ampak v tem ni nič narobe."

 

"Bog ne obsoja, obsoja samo človek. Bog vedno pomaga, da se sprejmeš, takrat šele spoznaš življenje. Problem cekve je, če Boga predstavlja le kot groznega sodnika."

 

"Niti v hipu se ne počutim osamljenega, čeprav živim na samem. Spoznal in začutil sem, da imajo vsa drevesa, ki živijo ob meni, do mene odnos, tudi skale, prokrajina, potok živijo v odnosu do mene. In kako žalostno bi bilo, če ne bi tudi jaz vzpostavil tega prijateljstva."

 

 

... joj res priporočam cel intervju.

 

 

Ja ...rada prebrala ali slišala besede patra Karla...kljub vsemu, da se z zgoraj povedanim v enem delu nekako povsem ne ujamem in ne sprijaznim -.... čutim v njemu veliko predelanega ...v marsičem zaznam tudi to njegovo neodvisnost od cerkvene institucije.

 

Je pa res, da sem še zmeraj mnenja, da se je zloba, korupcija in pokvarjenost tako razširila in usidrala, da jo s počasnim tokom preobrazbe posameznika ne bo moč zajeziti ...Žal . Konflikti, nerazumevanje situacije že obstajajo....ljudje nismo enotni, ker tako želi politika in interesne skupine elit..tudi religijskih.

 

Največji problem je neznanje kako napetosti spremeniti v evolucijski tok .... tu nas zmanjka, ker je zlo močnejše in hitrejše.

Čakanja na maj, ignor ali izolirano delovanje ne obrodijo željenih sadov za evolucijo.

Če je kdo treniral tu borbene veščine...potem bo vedel, da ko te v borbi napade nasprotnik ...moraš poznati vsak njegov namen in ga presešt s silovitim protinapadom...takšnim ali onakšnim.

Moje mnenje in ugotovitev iz vsakdanje prakse je ( zato, ker obstoječim ni do dialoga !) , da se brez upora in hitre reakcije ne da odstraniti tovrstne invazije v družbi.

 

Ljudje lahko marsikaj razumemo, lahko celo delujemo v življenju tako kot verjamemo....vendar to ni dovolj, če ne sledi aktivna akcija.

Nekdo mora zganiti to pasivnost, zdaj če se temu reče revolucija...potem tud prav ...

Ni pa mus, da bi vsaka revolucija morala biti krvava ali destruktivna...

Zame bi bila velika revolucija že, če bi se ljudje masovno zavedali kaj se dogaja, se združili v odporu do kriminala, hinavščine in izkoriščevanja in vse to izgnali iz dežele te.

 

Problem pa je v tem, da bi tisti, ki se držijo tega sistema želeli na silo zatreti akcijo in vzdrževati takšen sistem naprej.

Zato v bistvu največkrat pride do krvave revolucije in ne zato, ker bi zatirani ljudje billi zavedeni.

 

V tem smislu bi pač bilo bolj dobrodošlo človeško obsojanje in nastopanje proti temu ...kot nastavljanje drugega dela lica ali ignor ali osama ....v praksi to ne potegne...

Ker tistim, ki pritiskajo z neoliberalnim kapitalizmom ni do evolucije......

Slej ali prej pridemo vsi na njihov seznam in vrsto...smo že na popisu za črpanje ...tudi v puščavi nas najdejo ...ker delujejo v drugo, kontra smer evolucije....

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

Evo danes sem ostala brez odlomljenega zofka....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon22.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Sam, da si ne bo kdo mislil, da je bilo enkrat ena izpuliti ga po običajnem, človeškem redu urejenega zdravstvenega zavarovanja.

Moja ljuba zobozdravstvena koncesionarka ...mi je kar nekaj jutranjega časa vztrajno ponujala hitro plačljivo zasebno varianto....češ, da pač drugače ne gre...ker so čakalne vrste pri kirurgu predolge ....

heh...pa je bla revolucija....in mi ni žal...

Že ob prihodu sem prebrala njihovo grožnjo v čakalnici, da bodo vsako neprimerno vedenje snemali...pa sem si rekla pol pa superca, a ne ....

...To bi rada vidla...njihove odgovore na vse kar mam za povedat....Pa da vidim kaj je zdaj za njih neprimerno ?

A je bil tale moj tekst očitno tako v nulo....da so nato pozabili na svoje taktike in napad ...in mi hitro napisali napotnico pod nujno...ali pa je deloval kak angel varuh ?...le kdo bi vedel....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

Mal sem res sicer pol cvikala kako se bo poseg končal ...in ja...sem pač ostala brez antibiotika za preventivo vnetja, ker kao ni potrebe dokler le - tega ne bo....zdaj pa pač pridno molim in stiskam zelene smutije....sam evo, če ne bi vedela kaj se v zdravstvu dogaja in kaj me lahko doleti in kako delat revolucijo...bi bil ta moj problem čez teden dni lahko zame celo zdravstveno zelo nevaren....

 

Glede na odziv...se mi zdi, da sem še komu zihr..vsaj za nekaj časa rešila kakšnega stotaka v denarnici....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja pa da vprašam, ker se bo zihr kdo izkušen tu našel;

 

Kako si lahko po puljenju zoba vzdržuješ higieno zob, če ne smeš izpirati z ničemur .

Jedla mal sladoleda popoldan zdej me pa moti, ku si ne morem sčetkat ostale zobe .

Baje je žajbelj priporočljiv šele tretji dan nekje...pa kak, a se ob tem, če si ne sčistiš ne razmnožijo bakterije še bolj ?

Ja porkaduš kaj pa naj do takrat, kakšen nasvet ?

 

matr matr sem tečnaaaaa...

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Domy, revolucija, isto kot vojna, vedno pomeni nasilje, in zdravljenje enih krivic z novimi krivicami. Če je revolucija potrebna, in če je opravičilo zanjo, potem je tudi za vojno. Stvar človeka, ali to sprejme, ali ne. Gre pa samo za nihanje iz ene skrajnosti v drugo.... point je iskanje tretje, duhovne, komponente. Ta pa nikoli ni nasilna.

 

Bi se strinjala...sam mi nekak ni jasno kako naj se razvije ta duhovna komponenta, ko pa je za večino ljudi to bolj vzvišen izgovor za pasivnost...in jih dogodki ter dejanja naokrog sploh ne zanimajo niti jim ne sledijo.

Morda me ne prepičajo, ker se zaradi nepovezanosti in nedelovanja ekspanzično spreminja vse samo še na slabše...

 

Nekaj nam manjka vmes ....predolgo.

 

Tu tiči moj vidik problema.

 

 

 

ustna higiena se tudi po puljenju ne spremeni ... pač ne drezgaš v rano ...

 

Ma ja...mi je dr. zabičala, da ne smem izpirati, naprezati dlesen....da moram kao tri dni strašno pazit...da tud voda ni dobra, kaj šele kaladont ipd...

Ma sej itak ne bom zdržala ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Krščanstvo kot ideja seveda ima duhovno komponento.. koliko jo pa uspemo pretvoriti v lajf, umazat..., je pa naša, človeška, izkušnja.

 

 

 

Te v bistvu razumem. Kljub temu pa globoko v sebi verjamem edino v preobrazbo družbe od spodaj, iz človeka navzven v družbo. Morda jo lahko kak zelo svetel človek, ki se pojavi v družbi, pospeši, ker uspe samo s prisotnostjo prižgati nekaj v kritični masi ljudi. Nikoli pa ni to skozi nasilje. Gandi, Luther King... so to nekak vedeli.

 

Ko se vsaj ne bi Luciferčki množili hitreje in pogosteje ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To so pa italijanski radiatorji.

 

Pašejo pa bolj v mladinske sobe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png jaz bi kak orto model, pa da ne pušča na vseh koncih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Domy, revolucija, isto kot vojna, vedno pomeni nasilje, in zdravljenje enih krivic z novimi krivicami. Če je revolucija potrebna, in če je opravičilo zanjo, potem je tudi za vojno. Stvar človeka, ali to sprejme, ali ne. Gre pa samo za nihanje iz ene skrajnosti v drugo.... point je iskanje tretje, duhovne, komponente. Ta pa nikoli ni nasilna.

 

Teh par procentov, ki imajo glavnino vsega bogastva, se z duhovnim sanjarjenjem lačnih ne bodo nikoli obrenjevali. Jim pa pride prav. Cerkev je del tega sistema po lastništvu in po globalnem delovanju. Papež Frančišek in razni Gržani so posamezniki, ki hodijo po robu, in še to jim je dovoljeno samo zato, ker je RKC v krizi.

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo prišel posnetek te oddaje s patrom Karlom Gržanom ....v zvezi z njegovim raziskovanjem gradnikov v Sloveniji ....

 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Najraje bi tu v komplet dodala še en posnetek pogovora Patra Karla Gržana tist v oddaji z Zvezdano Mlakar ....zato, da bo v kompletu, če bo koga zanimalo in pritegnilo...ko že govorimo o vsem tem ....

Sicer nisem fen limanja videov v Vesoljni dnevnik...ampak tokrat naredim to redko izjemo, ker se mi zdi škoda, da ne bi prisluhnili njegovim besedam ...

Fenomenalen človek res ...všeč mi je njegova čustvena inteligenca in iskrenost v vprašanjih v katerih bi se mnogi duhovniki drugače izmaknili odkriti problematiki vprašanj o Bogu, življenju in napredku....(pa kljub temu, da sama ne znam bit tu velik optimist )

 

https://www.youtube.com/watch?v=-uNNJ0BjVww

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A še komu ne deluje odjava s foruma ...?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A še komu ne deluje odjava s foruma ...?

 

Dopoldne je odjava še delala...popoldne ne več...sigurno imajo kakšni škratki prstke vmes...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pomoje ma Trump prste vmes,ha ha.Pri odjavi.Bomo probal.

 

Super,letos oz po movem letu operacija se na drugem ocesu....Kar se mora se mora...

Treba je samo gledat pozitivno na vse in preslisat zlobne namene ljudi.

Stone cold hearted do takih ljudi.

 

Peace,i'm out.

Darling,stand by me
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zadnje dni sem prišel do zanimivih ugotovitev...nek taksist je američanki iz Brnika do LJ zaračunal 57 €, če se naroči taksi iz LJ- Brnik je okoli 30 €, shutlle pa samo okoli 10 €...Skratka najdražji so taksisti, ki čakajo na letališču. Mogoče bo pa uber sedaj naredil kakšen čudež v korist potnikov na tem področju.

 

Še bolj zanimivo mi je bilo, ko je prišla neka mlada djevojka noter v stavbo in reče, da se bo samo malo pogrela. Potem pa pusti prtljago noter, sama pa gre ven kao kadit. In isto noč okoli 5.00 zjutraj dve mladenki, da se bosta kao pogreli, dokler ne pride bus, oblečeni glih za kakšen night klub ne pa za malo bolj mrzle vremenske razmere. Pa sem pa tja uleti kakšen turist in vpraša a je v LJ še kaj odprtega ob 1.00 zjutraj...Sorry brate v LJ je med tednom najdlje odprt irish pub in še nekaj v centru, čez vikend pa mogoče kakšno urco več še kakšen lokalček več. Odkar morajo študenti malo bolj študirat, so začele tudi diskoteke in lokalčki propadat. Je pa zanimivo, da se je povečalo število nočnih lokalčkov oz. nočnih kafičev. Skratka nočno življenje čez teden v LJ je zadnje čase bolj nikakvo, malo bolj živahno je samo čez vikendi pa še to ni več tako kot včasih...Jbg takle mamo...pa naj še kdo reče, da včasih nismo bolj žural...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja pa da vprašam, ker se bo zihr kdo izkušen tu našel;

 

Kako si lahko po puljenju zoba vzdržuješ higieno zob, če ne smeš izpirati z ničemur .

Jedla mal sladoleda popoldan zdej me pa moti, ku si ne morem sčetkat ostale zobe .

Baje je žajbelj priporočljiv šele tretji dan nekje...pa kak, a se ob tem, če si ne sčistiš ne razmnožijo bakterije še bolj ?

Ja porkaduš kaj pa naj do takrat, kakšen nasvet ?

 

matr matr sem tečnaaaaa...

Fiziološka raztopina je zmer ok. Ali navadna voda (včasih paše bolj hladna - da hladi, kot sobne temp. oz., mlačna). Važno je, da si ne brskaš po rani in ne odstraniš strdka na mestu puljenja. Pa kadit ne smeš in alko pit v tem času.

Drgač pa podpiraj svoj imunski sistem - na vse možne načine! Prehrana, higiena, masaže, pitje vode oz. čistilnih čajev (čistilno za kri, ledvice, jetra), kurkuma v kozarcu tople vode (malo sem že pozabila kako je z jemanjem kurkume pred puljenjem zob, nekatere zdr.rastline namreč redčijo kri) in malce maščobe, počasi kuhljane kostne župe (kolenski sklepi, mozgovnice).

Sej bo ok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Fiziološka raztopina je zmer ok. Ali navadna voda (včasih paše bolj hladna - da hladi, kot sobne temp. oz., mlačna). Važno je, da si ne brskaš po rani in ne odstraniš strdka na mestu puljenja. Pa kadit ne smeš in alko pit v tem času.

Drgač pa podpiraj svoj imunski sistem - na vse možne načine! Prehrana, higiena, masaže, pitje vode oz. čistilnih čajev (čistilno za kri, ledvice, jetra), kurkuma v kozarcu tople vode (malo sem že pozabila kako je z jemanjem kurkume pred puljenjem zob, nekatere zdr.rastline namreč redčijo kri) in malce maščobe, počasi kuhljane kostne župe (kolenski sklepi, mozgovnice).

Sej bo ok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif

 

Tenkju Cookie sem vedla, da boš ti veliko vedla o tem...

 

A viš na fiziološko se pa nisem spomnila....

V lekarni kupila zobno pasto Curaprox s katero si umivam ostale zobe...https://www.curaprox.com/si-sl/zobna-pasta/detail#brez-penila-sls-ne-no-za-usta

 

....hudič je, ko je bla to sedmica levo zgoraj iz katere je pred letom padla plomba ....pa so mi jo popravil...no zdaj pa mi je ob grizljanju oreškov očitno dokončno počila - se razdrobila globje (ker mam vražji sjogrenov sindrom, ki to pospešuje. )

Skratka kirurg moral odstraniti te koške in ostalo korenino....bil pa strašno redkobeseden pri navodilih po ekstrakciji...(čeprav sem mu priložila vse izvide poleg se ni niti za AB odločil...češ bo pač dal, če bo prišlo do vnetja ...in jo odhlačal na malco...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif )

Potem mi je sicer moja zobarca zdrdlala na kratko ....ampak res na kratko v 3 stavkih - na kaj moram pazit (sam tole s strdkom je blo čist mimogrede- pa vidim, da je zelo pomembno in nekaj začetnih napak prvi dan sem prav gotovo nardila - napr.probala pit na slamco prvo uro )...in zdaj, ko mal prebiram ob vzporednih težavah, ki nastajajo vidim, da bi bila lahko kaj bolj natančna kaj se sme in kaj ne ....

Ma ne razumem, da se jim ne da nekaj stavkov več povedat, če vidijo, da je pacient itak z več problemi ....

Nekak zdaj od včeraj, ko je bil tretji dan od ekstrakcije zoba žajbelj kuham pa ga nežno po pranju ostalih zob zadržim v ustih....sam me zelo moti vonj s predela rane, ki mi ni všeč in je zelo moteč ....

Oteklina se je zmanjšala, vročine nimam, bolečina znosna - kakšna 2 lekadola na dan morda vzamem (enga čez dan, druzga pa pred spanjem )....ne vem pa al je ta vonj normalen ali je indikator vnetja....rane pa ne vidim dobro, ker mam pred tem šestico ful široko in se bojim raztegovat ličnico ...zdaj, če je kak košček hrane pa ob vsem kar počnem za to, da ne bi bil ...pa res ne vem.....

...No sem naročila zobarsko ogledalce....pa bom popoldan mal bolj pogledala in če ne bo Ok ...pač očitno šibala nazaj ....sam prej kot jutr ne gre, ker je ta kirurg danes odsoten in na potovanju....

Jebela kr naprej nek cirkus ...sploh ne morem verjet kako banalne reči človeku ustavjo lajf....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/zalostko.gif

Kot praviš imunost je pomembna ...res mam slabšo krvno sliko Fe, občasno B -12 vitamina, najbržda mi manjka Omg3, pa kolagena ( delam smutije z domačo solato, peteršiljem, veliko kurkume, mletih konopljinih semen, lanenih semen, ker le to celi rane, miksam kolerabce, avokado in vse ostalo )....no tele juhce kot praviš pa še čakajo na nek daljni ukrep, če to ne bo več zalelglo....ker kurimuri sej veš, da mi to ne gre v lajšto ....upam, da bo zaleglo vse našteto, ker pol pa res več ne vem kaj bom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tenkju Cookie sem vedla, da boš ti veliko vedla o tem...

 

A viš na fiziološko se pa nisem spomnila....

V lekarni kupila zobno pasto Curaprox s katero si umivam ostale zobe...https://www.curaprox.com/si-sl/zobna-pasta/detail#brez-penila-sls-ne-no-za-usta

 

....hudič je, ko je bla to sedmica levo zgoraj iz katere je pred letom padla plomba ....pa so mi jo popravil...no zdaj pa mi je ob grizljanju oreškov očitno dokončno počila - se razdrobila globje (ker mam vražji sjogrenov sindrom, ki to pospešuje. )

Skratka kirurg moral odstraniti te koške in ostalo korenino....bil pa strašno redkobeseden pri navodilih po ekstrakciji...(čeprav sem mu priložila vse izvide poleg se ni niti za AB odločil...češ bo pač dal, če bo prišlo do vnetja ...in jo odhlačal na malco...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif )

Potem mi je sicer moja zobarca zdrdlala na kratko ....ampak res na kratko v 3 stavkih - na kaj moram pazit (sam tole s strdkom je blo čist mimogrede- pa vidim, da je zelo pomembno in nekaj začetnih napak prvi dan sem prav gotovo nardila - napr.probala pit na slamco prvo uro )...in zdaj, ko mal prebiram ob vzporednih težavah, ki nastajajo vidim, da bi bila lahko kaj bolj natančna kaj se sme in kaj ne ....

Ma ne razumem, da se jim ne da nekaj stavkov več povedat, če vidijo, da je pacient itak z več problemi ....

Nekak zdaj od včeraj, ko je bil tretji dan od ekstrakcije zoba žajbelj kuham pa ga nežno po pranju ostalih zob zadržim v ustih....sam me zelo moti vonj s predela rane, ki mi ni všeč in je zelo moteč ....

Oteklina se je zmanjšala, vročine nimam, bolečina znosna - kakšna 2 lekadola na dan morda vzamem (enga čez dan, druzga pa pred spanjem )....ne vem pa al je ta vonj normalen ali je indikator vnetja....rane pa ne vidim dobro, ker mam pred tem šestico ful široko in se bojim raztegovat ličnico ...zdaj, če je kak košček hrane pa ob vsem kar počnem za to, da ne bi bil ...pa res ne vem.....

...No sem naročila zobarsko ogledalce....pa bom popoldan mal bolj pogledala in če ne bo Ok ...pač očitno šibala nazaj ....sam prej kot jutr ne gre, ker je ta kirurg danes odsoten in na potovanju....

Jebela kr naprej nek cirkus ...sploh ne morem verjet kako banalne reči človeku ustavjo lajf....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/zalostko.gif

Kot praviš imunost je pomembna ...res mam slabšo krvno sliko Fe, občasno B -12 vitamina, najbržda mi manjka Omg3, pa kolagena ( delam smutije z domačo solato, peteršiljem, veliko kurkume, mletih konopljinih semen, lanenih semen, ker le to celi rane, miksam kolerabce, avokado in vse ostalo )....no tele juhce kot praviš pa še čakajo na nek daljni ukrep, če to ne bo več zalelglo....ker kurimuri sej veš, da mi to ne gre v lajšto ....upam, da bo zaleglo vse našteto, ker pol pa res več ne vem kaj bom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

Jaz pri takih težavah uporabljam glino. Glino za uživanje in prekuhano vodo zgnetem in to zmes zavijem v sterilno gazo, ki jo namestim na dlesen nad vnetim mestom. Od začetka se menjava pogosteje, recimo na pol ure do uro. Potem pa po občutku...sem pustila že celo noč gor.

Gaze je dovolj ena plast, toliko, da drži glino skupaj. Poskusi, glina je dobra rešitev pri vnetjih in tudi vonjav ne bo.

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja, ti si vegetarijanka?!?

hmm, hmm, ne vem potem kako dobit vege take zadeve, da pomagajo za ogrodje (kosti, zobovina, roževina).

MSM (metilsulfonilmetan - aktivna oblika žvepla) pomaga roževini in sklepom, kako je zdej z zobmi, pa ne bi vedela. Jaz sem jedla kar vse - zihr je zihr.

Od kostnih žup je pomembno, da obglodaš kosti (uno želatinasto tkivo, hrustančasto, kolikor le gre, poješ, pa mozeg tudi).

 

Omega 3nmk lahko kupiš v kapsulah http://www.puritanspride.si/store/products/omega3-1200mg-100kom/ (naj bi bil brez živega srebra). Od domačih olj priporočam oljno ogrščico (repica) GreGurMan https://www.facebook.com/gregurman.si/ (dobro razmerje med 3-6-9 omega nmk in bistevno bolj oksidacijsko stabilno od lanenega olja). Potem orehovo, lešnikovo olje, avokado, pol se pa ne spomnim več (je gotovo še kako primerno).

 

Curaprox je ok, zobna voda od dr.Vogele je tudi ok (in brez alkohola, pa še cenejša je).

 

Kakšen je vonj? Po gnilih jajcih? Ali samo po razkrajajočih se ostankih hrane med zobmi?

 

Pokliči svojo zobarco, naj ti razloži še enkrat (ali vsaj njena sestra), pa zapiši si. Če nimaš temp., otekline, je najverjenteje vse ok.

Lahko vprašaš dr.Rotarja oz. poiščeš med njegovimi odgovori http://www.zobozdravnik.si/vprasanja

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja, ti si vegetarijanka?!?

hmm, hmm, ne vem potem kako dobit vege take zadeve, da pomagajo za ogrodje (kosti, zobovina, roževina).

MSM (metilsulfonilmetan - aktivna oblika žvepla) pomaga roževini in sklepom, kako je zdej z zobmi, pa ne bi vedela. Jaz sem jedla kar vse - zihr je zihr.

Od kostnih žup je pomembno, da obglodaš kosti (uno želatinasto tkivo, hrustančasto, kolikor le gre, poješ, pa mozeg tudi).

 

Omega 3nmk lahko kupiš v kapsulah http://www.puritanspride.si/store/products/omega3-1200mg-100kom/ (naj bi bil brez živega srebra). Od domačih olj priporočam oljno ogrščico (repica) GreGurMan https://www.facebook.com/gregurman.si/ (dobro razmerje med 3-6-9 omega nmk in bistevno bolj oksidacijsko stabilno od lanenega olja). Potem orehovo, lešnikovo olje, avokado, pol se pa ne spomnim več (je gotovo še kako primerno).

 

Curaprox je ok, zobna voda od dr.Vogele je tudi ok (in brez alkohola, pa še cenejša je).

 

Kakšen je vonj? Po gnilih jajcih? Ali samo po razkrajajočih se ostankih hrane med zobmi?

 

Pokliči svojo zobarco, naj ti razloži še enkrat (ali vsaj njena sestra), pa zapiši si. Če nimaš temp., otekline, je najverjenteje vse ok.

Lahko vprašaš dr.Rotarja oz. poiščeš med njegovimi odgovori http://www.zobozdravnik.si/vprasanja

 

 

Mi je tipkovnica zaštekala....sem mogla majstra počakat, da mi je porihtal....

 

Cookie hvala.....ja problem je to, ko si vegič ....ker veliko teh dopolnilnih proizvodov temelji prav na predelavi živalske industrije...

Zdej te avtoimunske bolezni vzročno niso raziskane v temelj....včasih je lahko vzrok kak virus ali bakterija....seveda lahko tudi pomanjkanje raznih snovi- slabokrvnost zaradi napačne prehrane ...ali pa zaradi drugih faktorjev zaradi česar je presnova motena....

Zdaj, če ne ješ mesa potem se moraš še bolj posvečat kombinacijam v takšnih primerih, ko ti sicer zdravje ponagaja in veliko več pacat.. (sicer si lahko tudi enostaven - domači slovenski pridelki so itak zakon )

...Čičeriko, lečo namakat čez noč, pa čija in ostala semena, pa domače stročnice, pa evo ribat avokadove koščice (kolagen ), se seznanit kje so dobri viri OMG3 maščob naspram ostalim (zdej men so povedali, da konopljina semena in olje vsebujejo še več Omg3 kot katerokoli drugo živilo, laneno seme, in ja super si se spomnila še teh ostalih zadev, ki jih še nisem preprobala...pa bom mal povprašala kako in kaj s tem.....

Skratka ...bo potrebno masrikaj dat na popis...da se mi stanje popravi...

 

Klicala v ordinacijo...pa sva se zmenili, da pridem jutri pokazat....Glede na vse kar sva povedali ne bi smelo bit kaj hujšega, če ni večjih bolečin in vročine...

Upam sam, da mi ni ta strdek izpadel .....in da gre morda za čiščenje po lokalni anasteziji - vonj pa bl kot po žveplu al kaj ....

Zaenkrat drugega ne opažam....tudi oteklina se je precej zmanjšala....upam, da bo do petka že kaj boljše vse skupaj, da bom za med folk....mam nujno en plan bemti no...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

Hvala ti za povezave ....fajn met v arhivu ....morda kaj kmalu še prav pride....

 

 

Jaz pri takih težavah uporabljam glino. Glino za uživanje in prekuhano vodo zgnetem in to zmes zavijem v sterilno gazo, ki jo namestim na dlesen nad vnetim mestom. Od začetka se menjava pogosteje, recimo na pol ure do uro. Potem pa po občutku...sem pustila že celo noč gor.

Gaze je dovolj ena plast, toliko, da drži glino skupaj. Poskusi, glina je dobra rešitev pri vnetjih in tudi vonjav ne bo.

 

Tole z glino tud ni slaba ideja....se nisem spomnila nanjo ...vem pa, da jo je ena moja frenda uporabljala za parodontalne težave ja .....

Moram nabavit pa sprobat ....

 

Thanks za vse nasvete in namige...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

glina je super! Tut za vegiće :D

 

Vonj po žveplu nakazuje na razpadanje ostankov hrane med zobmi (zobni žepki, zobni kamen pod nivojem dlesni), mdr. pa je tudi pogosta spremljevalka S.sindroma.

 

Vse bo ok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jah prvi dan sem res samo s ščetko namočeno v kamilce čistila....sam jem pa nč tazga da bi se za zobmi zatikalo ....sam smutije na fino zmiksane, kefirčke, pa s paličnikom pretlačeno hrano....Sem shujšala že za 2kg ....še dobro, da sem mal zaloge mela ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Sicer si zdaj že dva dni kar po 3x sčetkam in še splaknem ....pa še z ogledalom sem si vse pregledala ...pa nč ne vidim...

Jst mislim, da se je mal tista rana z zdzravili spacala skupaj....tak, da ja upam, da bo kmalu minilo....bom pa jutri za vsak slučaj, če se bo stanje nadaljevalo preverila pri zobarci ...sej veš ....človk si ne upa po tem prčklat sam....

 

Sem dobila še en recept za sprat ...pa bom potem povedala, ko bodo izkušnje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorcerer.gif

L.P.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ...a dej Ceres .....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...