Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27


Marsa

Recommended Posts

ok, saj jaz sem svoje začetke tudi podarjala.

konec koncev si vesel, da dobiš pozitiven feedback, ampak...potem pa konec koncev rabiš sponzorja...ali pa če ti je to hobi, zraven službe.

ker potem pač delaš več in vaja dela mojstra in tak naprej....

ko pa preklopiš na dražje materiale, pa se podarjanje konča. (razen zelo izjemoma).

potem pa je treba narest analizo tvojih potencialnih kupcev, ovrednotit svoje delo....material, davek...in ugotoviš, da imaš pravzaprav zelo omejeno klientelo. (v številu potencialnih kupcev mislim). ker ali jim bo predrago, ali prepoceni, ali bi imeli iz keramike, ali jim je pretežko (s tem sem se srečevala zelo pogosto - letalo). Lani v decembru sem se kraljevsko razkurila in človeku iz rok vzela pladenj, ker mi začel iskati napake - da bi kao znižal ceno, jaz pa sem se ravno odločila, da bom se šla malo božička in mu dala nekakšen popust...ko pa začel s takšnimi bednimi, pa sem mu samo vzela pladenj iz rok in mu povedala, da pa on ne more biti moja stranka. ker pri meni kupujejo ljudje, ki moje delo cenijo. konec debate. ženo zraven je bilo ful sram...jbg.... saj meni bi tisti keš tudi prav prišel, samo gre se za princip....

eh...so mi povedali, da nikoli ne bom dober prodajalec...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Tole počnem tudi jaz, no jaz ne iščem ravno napake, ampak zlo rada gledam detajle. Če je kakšen izdelek narejen iz zlo drobnih koščkov, pol še toliko bolj pritegne mojo pozornost. In seveda se zna zgodit, da opazim kakšno napako. Pol pač ne kupim.

 

Ravnala si prav. Ti, kot prvo, moraš cenit svoje delo ...

 

Mislim, da se ona ne bo podala v ustvarjalne dejavnosti za zaslužek, kar je škoda za moje pojme.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Niti ni daleč od resnice tole napisano.

Vsa sintetična zdravila imajo stranske učinke ... čist vsako zdravilo jih ima ... prej ali slej ... zato res po nujnosti in pameti z njimi ...

 

Bom pa še dodala ;

Ta začaran krog se pojavi prvič res zato, ker osebni zdravnik ne pozna ali pa noče poznati naravnih zdravil, zelišč ipd. - ker je uradno izobražen in usmerjen samo na registrirana sintetična farmakološka sredstva.

Moja generacija je ob napr. vnetju dihalnih poti na recept še dobivala prsni čaj in vitamine - četudi lahko tudi antibiotik.

Ko sem bila nekoč kot mala slabokrvna ... je moji mami celo recept za kuhanje šotoja svetovala ravno zdravnica ...

Danes ne slišiš iz njihovih ust nobenega nasveta izven farmacije.

 

Ni šans, da ko zboliš sploh prideš na vrsto za pregled v smiselnem času ... če pa tudi nekak rata ... je pa odmerjen čas 7 minut ... zato je najlažje na hitrco porint kak analgetik ipd. instant jajca - pač te ali one farmacevtske hiše ...

 

Moja zdravnica ima več kot 2000 pacientov - in pač kar je najhuje, pa je začaranega kroga novica, ki jo politika ministrstva za zdravje z butastimi in arogantnimi predlagatelji sedaj pripravlja;
- Da osebni zdravnik več ne bo smel pisati napotnice za specialista neupravičeno ... kao, da bo to ukrep za zmanjšanje čakalnih vrst .

Za to bo ob neupoštevanju le-tega dobil kazen.

In to se nonšalantno vrti kot najljubša nadaljevanka po medijih - in mi ljudje spet čakamo, da bo ukrep po hitrem postopku sklenjen.

 

Lube duše - Kdaj pa je neupravičeno, če obstaja sum, ki ga moraš preverit ?

Tudi, če se sum ne potrdi pri specialistu ... gre tu nadalje za rezultate, ki pomagajo pri naslednjem določevanju prave diagnoze ...

Zato napotitev nikoli ni neupravičena . In zdaj se bo zdravnik moral zagovarjat birokratsko ?!

Že tako težko osebni zdravnik napiše kakšno napotnico ... v tem primeru represivnega zakona pa ga pacient sploh več ne bo zanimal, ker ne bo hotel v svojo skledo pljuvat. In bo še bolj veselo naprej talal bombončke.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

A se zavedamo kje bomo s tem pristali, tako pacienti - kot zdravniki, ki si že danes zaradi ministrskih ali zavarovalniških direktiv ne upajo kar tako pomislit na kakšno diagnozo in jo preverit pri specialistu ? Sem ravno v tem dogajanju, zato iz prakse vem, kako te lahko takšen ustrahovan zdravnik zaštrika, če nisi sam v raziskovanju in naporno- zelo uporen, kot sam vrag.

 

In ja to je začaran krog.

Ker najlažje je kot zdravnik postat otopel, nedejaven, suženj farmacvetskim lobijem in se izgovarjat, uklonit direktivam ... ker se ti zdi nato, da nisi sam nič kriv - saj "si prisiljen" delovati s tem verižnim tokokrogom.

(Farmacevtski lobij kot slišim zna celo nagradit zdravnike, ki talajo bombončke; Počitnice, razni zastonj seminarji z družinskimi člani ipd. )

 

Shit bo ta nezakonit ukrep, ki ga zdaj muštrajo, če ne bomo ljudje odreagirali in se izborili za svoje pravice pravilnega zdravljenja.

Če sami ne bomo preudarni in zahtevni, ne bodo naši zdravniki skoraj nikoli prišli do našega resničnega vzroka in diagnoze bolezni ...

 

Rešitev za zmanjšanje pacientovih vrst je ;

- v razširjeni delovni sili in v razširjenih programih izobraževanja,

- v organiziranem boju za odpravljanje sistemske korupcije v zdravstvu ,

- v osveščanju zdravnikov kaj pomeni njihova Hipokratova zaprisega in odgovornost

- v samozavesti, da je zdravnik tisti, ki postavlja pogoje za svoje delo s pacienti in ne ministrstva s posameznimi butci, ki z zavarovalnicami in elitnimi zdravniškimi lobiji sklepajo "kravje kupčije"

- v poštenem vodstvu in etiki vodilnih

- v doslednem kaznovanju korupcije, v poštenem delovanju policije, raznih organov in sodišč.

 

Ko se bo zgornje poštimalo na tipi-top, takrat bo zdravstvo spet vzpostavilo javni red in takrat bo tudi osebni zdravnik lahko delal po svoji vesti, s svojim razširjenim spoštovanim znanjem.

 

Do takrat pa se magari pisno zbunit na ministrstvu !!!

1. osebna zdravnica se boji napisat napotnico

https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/osebna-zdravnica-se-boji-napisati-napotnico/446450

 

2 .za neupravičeno napotitev k specialistu bo kaznovan zdravnik

https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/za-neupraviceno-napotitev-k-specialistu-bo-kaznovan-zdravnik/445607

 

 

P.S

Sem podčrtala in pofarbala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

-9st. in piha.

 

Zaroletani, založeni z drvmi (na ogenj jasno pridno nalagam), jedačo in pijačo, večina v hibernacijskem stanju.

No, jaz nekaj še opletam, še pod tuš in gasaaa v pojstlo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zjutraj okoli 5.30 bilo v LJ center -12st pa še prav lepo je pihal....pa katera budala bi stala zunaj razen mene in meni podobnih al pa čik pavza osebkov...Sem zdržal celih 30 min potem pa takoj noter ob radiator. Nisem jaz glih priupravljen za take vremenske razmere po zadnjih par (toplih) zimah. Resno razmišljam da bi dal puhovko iz omare...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prši droben sneg ... moj dom je postal gostoljuben solo iglu ... v katerega spuščam le svoje uspavane želje po toplih prstkih, zavitih v dvojne štumfe z ljubkimi, pozerskimi sivimi cofki pod deko ... Zanesem se na aboridžinski gen s telepatijo do daljnih ... in na sosedovega, ki bo popoldan, ko bomo odmetavali vhod, postavil stojnico z grogom ...

"Živelo bratsvo juga na severu našega mesta" ! Prav všeč mi bo tale naš albanosrboslovenski bosna party ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

Nedolžno bela stezica v obzorju zameta združuje ... združuje narode in zategnjenost ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sam to sem prišla povedat, da je pumpkin pie wow sladica.

Naredila včeraj, iz buče, sorte delice,okusa ne bi uganila, pa če bi mi bilo življenje odvisno od tega. To bučo sem sprva uporabljala samo za juhe, kasneje še peko, v nakrhljani
obliki z lupino vred. Na dve taki buči sem malo pozabila v kleti in sta medtem fino dozoreli. Temno zelena lupina je dobila oranžkast pridih in očitno (web info) so se v njej spremenili OH v kompleksnejše sladkorje, ker buča je iz prvotnega melonastega oreškastega okusa, prišla na kostanjevo oreškast okus.

Torej, bučo sem prerezala na pol, razsemenila (in si dala delo z čiščenjem bučnic, pranjem, sušenjem, ker teh pa ne bomo več stran metali), in polovici dala na peki papir ter v pečico na 180st., dokler se ni zmehčala in karamelizirala (lupina dobila barvo karamele, vonj iz pečice po karameliziranih kostanjih). Izdolbla.
Speštala izdolbeno meso (fantastičnega okusa po karameliziranih kostanjih in pikrič oreščkih). Rumenjake + sladkor penasto zmiksala do dvojnega volumna, odišavila z muškatnim oreščkom, pimentom, vanilijo v prahu, dodala meso buče in eno bio ksl.smetano (lahko bi dala tudi sladko). Zmiksala in prelila v predhodno napol pečeno krhko testo v
tartanu. Na vrh take pite sem dala meringo (zmiksan beljak v stopnjo snega, dodala sladkor v prahu, vse do stopnje svetlečega, kremastega sijaja). Z lopatko naredila vrhove te meringe in je zgledalo kot zasneženo gorovje na rumeni zemlji. Spekla v pečici (najprej testo 15min na 180st. ventilator, po kremah pa še dodatnih 20min na 160st. ventilator). Vršički meringe so se rahlo obarvali karamelno. Čez noč sem jo ohladila na kuh.pultu, zjutraj s(m)o jo načeli.

Ker mi je ostalo še ful meringe, sem naredila španske vetrce z orzinami in drobljenimi mandlji (1,5h/100st. ventilatorska), ki so se ohladili v pečici.

Ma zjutraj so se skoraj stepli za te meringe z bučno pito.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma hotla sem sam rečt, da je bučina pita veliko enostavnejša za pripravo, kot jabolčna. Jabka je treba naribat (in pazit konice prstov), tlele pa pač endvatri, okus pa fuuuuul boljši, kot okus jabolčne pite (ki je neuglednejša, glede slovesa in okusa, v primerjavi s to).

Letos (v bistvu lansko jesen) nismo imeli niti ene jabke (!!?!) zaradi spomladanske pozebe, čeprav je sprva dobro kazalo. Jablan kuk čejš, jabk nikak. Buče so pa bile. In mi je izziv iz nekih neuglednih kulinaričnih aberveznih sestavin pripravit vrhunsko kulinarično specialiteto. Ne v smislu karpača iz mesa morskih ježkov, ptičjega mleka, rakovičjih iker, amapk iz takih, ki zrastejo tukaj, v mojem okolišu, ali pa vsaj v SLO.

Buče so (bile) zmeraj za svinje (dobesedno), še sedaj marsikdo viha nos ob omembi le-teh, no pa so tako raznovrstne, da se da marsikaj kulinaričnega pripravit iz različnih sort. Večino časa sem eksperimentirala z bučnimi juhami (in različnimi dišavnicami, začimbai, siri, olji), zdej sem šla na next level (plus to, da moji ne omedlevajo več od navdušenja ob mojem odgovoru na vprašanje kaj bomo jedli...bučno juho).

Buče rastejo same od sebe (ob primernem placu, gnojeni zemlji in zalivanju), dela praktično nič. Edino prvi mesec jih je treba ahtat pred polži, pa mal se družit/pogovarjat z njimi.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ahhh, sončk. Kakšna sprememba. Čebelice, rožice... Sem mislila, da mi je ta mraz vse pomoril, pa se je vse nazaj pobralo :) Čas za grebenje po zemlji. Vitamin Z :)

 

Lep 8. marec vsem.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok ... zame je 8 marec tako posebej lep prav zaradi današnjega sonca ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flower.gif

 

Generaciji naših mam pa je danes to sonce posebej lepo prav zaradi 8 marca ...

 

... Mčkena razlika obstaja ... a se prav vsi lepo smehljamo ... tako med vrtnicami, nageljni in pisanimi tulipani ...

 

Uživajmo kar se da na polno ...

 

 

http://www.floreriasenmonterrey.com.mx/144-home_default/floreriasenmonterrey.jpg

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ooo Cookie super za podano mnenje in recept.

ja..pri nas tudi nihče ne omedli od sreče, ko so buče na sporedu. samo jaz. Ampak, marmelado pa smo pa bučno vso zmazali. samo povedat jim ne smeš v detajle, kaj točno je not....a kakiji? ja, kakiji....zato je tko oranžna....ja...zato... (med drugim)

ma bom tole naredila z našo preostalo bučo :)))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdaj pa še mozaični del, ker vem, da komaj čakate :))))

Par dni nazaj sem ful intenzivno sanjala Marijo Magdaleno...predvsem tisto njeno rdeče ogrinjalo, bakreno rdečkaste lase in obraz, da dol padeš....potem nekako pride nekaj modrega...in svetlejši lasje...

in potem se drugega dne lotim dela. Da bodo zadeve mini, sem se odločila. takšne...čisto mičkene....maksimalno vse skup deset centi.... klinc...narediti obraz na površini dveh centimetrov pa ni ravno mačji kašelj. obe sem dva krat razdirala. in zdaj sem se zaljubila tako v eno kot drugo....uporabila samo smalte...in naredila obraz (tako kot videla v sanjah)...ampak, dalje pa ne vem..... mogoče bom preprosto z akrilom prebarvala ozadje... ne vem..dilema

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem najdla en ful hud link, http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png sam ga ne bom prpopala gor, ker Šaman čita ...

Gregorjevo je pred vrati ... ptički se ženijo .. zjutraj ob zori, kos stoji na vrhu drevja in poje ...

 

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na peko orehove potice sem se psihično pripravljala leto dni, pol me pa zayebe grenak mlet oreh.

 

Tale vikend sem si dala duška v kuhinji. Samo v nedeljo sem pekla 12 ur. Najprej kruh z drožmi (totally overrated), potem govedina v pečici, sledila je orehova potica (potičnica, žal napačna in še en ostanek v obliki štruce), istočasno sem kuhljala goveji golaž, za konec še meringe (španski vetrci, tile z okusom maline in brusnicami), resno sem razmišljala še o ajdovih piškotih s hruškino marmelado, pa sem se potem zaradi pozne ure (21h) odločila, da si grem rajši lase oprat, ker so mi smrdeli po praženi čebuli.

 

Wow, končno sem dala iz sebe tole potico, me je matrala dobro leto dni.

 

Okus štrucarske izvedbe je bil dober (meni ful dober, res pa je, da sem jo jedla še toplo). Šarkeljska izvedba (tj. iz potičnice) pa je rahlo pogrenila, so me podučili, da je to zaradi kupljenih mletih grenkih orehov in da se takih ne kupuje.

Pa kdo pa ima čas lovit orehe v lupini, jih stolčt, zmlet in se potem igrat potico z njimi? Pa še skorjica je napokala po vrhu, tj. na dnu, potem, ko jo obrneš na pravo lice.

Ponosna nase, da mi je ratala štrucarska potica, kar se pa šarkeljske tiče, smo jo pa hitro zmazali, da me ni jezila tam na pultu.

 

Ko bom prave volje, si kupim pravo, glineno potičnico, take lepe rdeče barve z belimi pikami.

 

Pečeš kaj Nat doma orehovo potico? Orehi kdaj pogrenijo?

Jaz sem tele kupljene poparila z vrelim mlekom, meni se niso zdeli grenki... nič bolj, kot običajno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif mogoče sem pretiravala s cimetom (količina ni bila specificirana, pa sem za zihr v orehov nadev dala malo žličko). Vem pa, da preveč cimeta pogreni jabolčni štrudel).

 

Aja, sem v "prleškem obdobju" (tole čisto btw). Me zanima totalno vse od tam in tistih ljudi (tudi hrane), iz časov 1,2,3 pnš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj zvečer sem pogledala skozi okno na zahod in sem vidla Venero in Merkurja. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Dajem jest mačjim fantom zjutraj in zvečer vsak dan. Zjutraj ni niti enega briketa v posodi in posoda je prevrnjena. Sumim na ježe, oni so majhni in morajo prevrnit posodo, da pridejo do hrane. Sam morajo bit res lačni, da čist vse pojejo.

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, potico pa pečem.

Tudi starejša je začela s tole tradicijo. Mlete orehe vedno poparim z vročim mlekom. kaj vem, tako mi je mama pokazala. In ona je bila res dobra poticopekarica.

Orehi še hb spijo. ker kako ga vreme krona, naj še en čas. hudiča, zdaj smo že dve leti brez orehov. Moja zamrznjena zaloga - ki je bila namenjena olju, pa gre h koncu. Tak, da če še letos zmrznejo, sem pa v riti, kar se domačih orehov tiče.

Tako poredko sem tule gor, da se zdaj moram samo še potožit....kako hudo me mehur boli...da bi jokala od vsega hudega. kriva pa sama, ker sem premalo pila ta vikend...ja, vode. Eno klinčevo bakterijo sem skasirala....morganeli morgani ali nekaj takega, je odporna na vse živo...preventivno dobila en antibiotik, ki ga nisem hotla vzet, dokler ne bo res hudo..no in zdaj ko je me pobira od jeze....in ena pika je začela noret, nekaj kapljic krvi sem opazila na pižami. na spodnji majici ne, ker nosim črne...skratka...na k. mi gre. evo...zadnjič jem svinjsko meso, sem vsa rdeča ratala in zabuhla. očitno bom morala hudiča še vegi postat ali kaj. in od takrat ga več ne jem, jebatga...

boljše novice: Mavrična ura dobila 4.nagrado na Artopen...med 23. državami sodelujočimi. Vesela, ko radio, se temu reče. Za eno sliko sem štirimestno številko postavila, se nikomur ne zdi prevelika. mogoče bi morala pet mestno, da se kupi.

tak.

drugač, pa delala te dneve zunaj...vinograd, sadovnjak...pismo, nikdar konec vej.

sem pa videla ene takšne venčke iz šibja trte. sem probala zvit in gre super. dodatna ponudba bo očitno na vrsti. :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Odhajam z dela, pa se mi kar naenkrat vzbudi želja, da bi šla v naravo. Kličem frendo in jo vprašam, da če bi šla z mano na sprehod ... najprej neki cinca, če bi al ne bi in pol reče ajde, gremo. Nabrale smo vijolice, brinove iglice in mah, pa nadihale smo se svežega gozdnega zraka. Ničesar drugega nismo opazile. Razkopana zemlja (divje svinje), obrezane veje, vse čisto.

Pa naj omenim še grm, drevo rešeljika, ki je pri nas v gozdu na vsakem vogalu. Znan je rešeljikin med. A ga je kdo že probal?

 

Teta mi je naredila in prinesla domačo potico. Odlična je!

Rožica prihaja ... malo bo pri babi in pri dediju in malo bo pri tetki. Sister neki pizdi, da je razvajena, ker jo vsi cartamo.

 

Šibam pod tuš in spat. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleeping.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

"Žejna srca"

Rtv slo1 ; Včerajšnja drama.

Indija. Podeželje.

4 ženske ; Vdova, trpinčena žena, mlada nevesta, eksotična plesalka ...

 

Dober prikaz božjega semena z napako ...

Heh moški .

Zdi se, da je jedrni izvor slabega namena in nižjih razvad ...

Zdi se še kot, da je za to krivo samo dvoje ; Stvarnikova malomarnost z eksperimentalno nečimrnostjo in nestrokovnost pri izdelavi končnega produkta ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

Ključna napaka je samo nekaj več prirojene fizične moči.

In to ustvarja hierarhijo, kopiči hiperprodukcijo neharmonije v odnosih.

 

Vključno je to tudi razlog za vse vojne na svetu.

Je tisti, ki nas je ustvaril ravno s to razliko, sploh in zares želel enakost med bitji ?

 

Če bi bila ženska v istem priviligiranem položaju fizične moči kot moški ... ali bi bila lahko enako kruta in nepravičniška ?

Ali bi bila kljub dodatku moči vseeno modrejša, razumevnejša ... morda ravno zaradi vloge rojevanja in materinstva ?

Bi bil svet potem strpnejši ... bi imeli vladavino miru?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/chat.gif

 

 

P.s

 

Primerjanje civilizacij tokrat izključeno ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rešeljikin med? Prvič čujem.

Letos bo vse bolj pozno (če sploh), tako da če bi jaz bila čebela, ma ne dam nič razen žela v tatinsko čelo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

 

Jutri sem si vzela prosto. Plan za 350% (spet), bom videla kakšna bo realizacija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Najprej peka potice (makove, orehi so se mi malce zamerili), v vmesnem času (predno roma potica v pečico in mora biti vse toplo, sladko in aklih) zakrpat vse strgane štumfe in razparane hlačnice, potem pa pucünga oken, pranje zaves, generalka kuh.nape http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif že pol leta se psihično pripravljam na odprodajo dojenčkaste ropotije (http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif )

v glavnem, idej mi sploh ne manjka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Nat, čestitke za uspešno prodajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylsuper.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/medal.gif

za mehur pa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/goldfish.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nat ;

Sicer mislim, da ni dobro v tvojem primeru odlašat z antibiotiki, morda pa si še lahko pomagaš poleg- z naslednjimi informacijami in pripravki.

 

1.http://www.lekarnanaklik.si/Images/NasvetFarmacevta/dokumenti/CL%2043%20TEZAVE%20S%20SECILI-1.pdf

 

2.http://www.lekarnaljubljana.si/si/farmacevti-za-vas/farmacevti-za-vas/clanek/infekcije-secil

  • vedno zeleni gornik ursi zdravilni čaj,
  • zlata rozga,
  • njivska preslica,
  • kilavec,
  • gladež.

Iz teh rastlin si lahko po priloženem navodilu pripravite zdravilni čaj.


Odkrijte zdravilno moč brusnic:

  • Pri nas v gorskih predelih uspeva brusnica, za zdravilne namene so zanimivi listi te rastline.
  • V zadnjem času so za okužbe sečil postali zelo zanimivi plodovi
    brusnice, ki uspeva v severni Ameriki. Sok teh plodov in seveda tudi
    tablete, ter kapsule imajo zanimiv učinek – zmanjšajo pritrditev
    bakterij na sluznico sečil (mehurja in sečnice) in s tem možnost za
    njihov razrast in povzročanje težav v sečilih.

zlata rozga

3.http://zdravplanet.blogspot.si/2008/10/zlata-rozga-solidago-virgaurea.html

 

4.Kmetija Plavica - Jože Majes priporoča pri vnetju mehurja;

https://www.kmetija-plavica.si/vnetje-mehurja?gclid=Cj0KCQjwnfLVBRCxARIsAPvl82H8Ra3eDF4B4sUULu_4qBIGltW3kfq8BRAT6-gRLfkZJak1-K3sOTEaAk1JEALw_wcB

(naslov in številka v linku )

 

- čajna mešanica JM 135 (Mehurček),
ki je sestavljena iz zlate rozge, preslice, bezgovih cvetov, brezovih
listov, korenin črne koprive, korenine peteršilja in brusnic.

Vse gazirane pijače in alkohol je potrebno izločiti, prav tako se odsvetuje pitje kave.

- kapljice JM 412 (Diuretične)
– zaradi dobre sestave (koruzni laski, preslica, regrad, kopriva, gladež, breza)

- Jožefova pasta, ki pomaga, da se vnetje hitreje pozdravi oz. preprečuje vnetja v telesu.

 

pa še te kapsule baje v pomoč;

 

5.Canephron je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora

https://vnetje-mehurja.farmedica.si/

 

6.pri klepetu ob kavi pa so enkrat hvalili ta pripravek - je pa nekako bolj vezan na bakterijo EC

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/nikoli-vec-vnetje-secil.html

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...