Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Včeraj sem se lotila enega zame najtežjih opravil - čiščenje maminega groba. Odnesla sem vence in ikebane, gospodič pa poravnal zemljo, oziroma naredil gomilo. Vem, da na mestnih pokopališčih tega ni, verjetno tudi tukaj ne..kaj vem, ampak sem tole preprosto hotela opravit.

je pa hudo...in očitno sem mazohista pravi.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Ane, sneg je fajn! :vio: :palec:

Jst bi dodal h kidanju se sekanje drv; ceprou sem samo 1x v lajfu x:o)x

Sigurno pa obstaja se veliko takih "naravnih" del, ki jih ne poznam :vio:

Ne vem kaj bi bilo? A kdo ve? Verjetno odvisno od situacije in se kaksnih drugih okoliscin. Zavesti, kreativosti in voljnosti, ipd.

Mislim da gre bolj zato, da k temu dodamo malo zavedanja in spostovanja. Vsaj neko samokriticnost.

Ceprav morda drzi, da nekatera ucenja lazje osvojimo s "trdo roko" kot "mehko" oz. kakor kdo in kdaj.

Vprasanje je le, kolk je neko pocetje bolj samo sebi namen kot pa kaj vec oz. bi zeleli.

Hocem rect, ne zdi se mi vredu vse prepustiti prepuscanju in temu, da vsakdo pocne kar zeli, ceprav v osnovi da. Se posebej ce se energija giblje v odnosu z drugimi. Na nekem nivoju zavedanja to pac ni primerno, ker bi se okoliscine ki morda omogocajo rast sirse skupine sesule. Torej dokler nismo dovolj zreli neke meje potrebujemo.

V tem primeru, za delovanje foruma so bili potrebni nekateri ukrepi v smeri tistih, ki so prekoracili neke skupno ali posamezno dolocene meje. Kar je predvsem stvar odlocitve. Utemljene ali ne.

Morda bi lahko rekel, da ljudi ne moti ce se trenja brez pobude k resitvi povzroca bolj ali manj neodvisno od njihovega zivljenja. Ko pa so/mo v situaciji, kjer smo z voljo prisotni v resevanju dolocenega problema ali pridobivanju znanja tudi sami; pa lahko ugotovimo, da neka osebna preseravanja, ki z resevanjem okoliscine nimajo kaj dosti veze, celotno okoliscino bremzajo ali celo negirajo.

Recimo, ti zelis uvest v vrtcu kjer se prehranjuje tvoj otrok bolj zdravo prehrano. Zdruzis starse otrok katerih otroci prav tako bivajo in se prehranjujejo v tem vrtcu. Vse lepo in prav, delate na tem da bo hrana za vase otroke bolj kvalitetna in vsaj en obrok iz ekoloskih sestavin. V tem stosu pa se najde Polde, ki v skupini zeljni resevanja dolocenega problema ustvarja predvsem napetosti in medsebojne konflikte. Najveckrat zaradi premalo zavedanja in prevelikih lastnih problemov. Ali preprosto, ker morda potrebuje pomoc; v odnosu do drugih pa vec spostovanja.

Seveda pa, se vedno lahko recemo da nakljucij NI, in je Polde morda le pokazatelj nekoga, ki mu v otrostvu starsi niso namenili dovolj pozornosti in skrbi, ali pa je bila zanj na nek nacin neprimerna; kar je v koncni fazi lahko skupini se vecja vspodbuda k temu da za otroke se bolj poskrbijo.

V slednjem se (kakor sem razumel tvoje vprasanje) vsekakor strinjava! - Torej, da ni toliko stvar v tistih ki "serjejo" temvec ostalih, ki to sranje uporabijo za lastno rast in razumevanje tega kje je potrebno posatvit meje, ali pa se pac zanj ne zmenijo in ga razumejo kot nepotrebno breme.

Lociti med tem ko nekdo bluzi ali pa prinasa neko zavest, ni ravno lahko ane. Ze samo locevanje je morda neprimerno.

Raven zavesti doloca tudi posledice neke okoliscine; zato je tudi reagiranje na provokacije razlicno.

Hvala za vprasanje. x;)x

Tudi jaz pravim. :palec: Vceraj sem slisal en tak cudovit stavek:

"Ker bog vedno nima casa, je ustvaril mamo!" :2src:

Biti stars v teh casih, se mi zdi zelo pogumna odlocitev. Pravzaprav luksuz.

Snegec pada :2src: x:Dx mogoče grem celo smučat kmalu x:px . Sicer je pa kidanje odlična rekreacija in tudi naš ata, ga kida vsakih par dni čisto navdušen, da kok je fino malce se fizično razmigat. Od vseh fizičnih del najraje kida sneg x:o)x pa naj mu bo.

Free, kaj pa če ne bi trzal na vse to :?:

Danes odprta kuharna in pekarna Miš-maš, delamo zaloge za v zmrzovalnik. Sestri bo treba napolnit zmrzovalnik za dni, ko ne utegneš skuhati kosila z malim dojenčkom, se pravi za vsak dan x:Dx . Kapo dol vsem samohranilkam in pa materam z več otroki :palec:

Čez vikend smo sankali x:px po 100 letih sem sedela na sankah. Zajki ni delila navdušenja od začetka, ko pa je videla poln hrib otrok se je še sama podala v snežno avanturo in hotela šeeeeeee. Pri otrocih res samo slika zaleže, nobenega prepričevanja, da kako je fino. Ko vidi drugega, pa ni problem naredit. Monkey see, monkey do. zato je treba biti kar previden včasih x;)x

:vragec:

bohdej.... x^x

naredu musko do konca....lih pred par minutkami.... x^x x^x x^x

zej mam pa mir do premiere marca.... x:)x

sneg she kr pobira....blo zjutri mal sonca....pol pamegla k mlek.... x:o)x

kulski dan... x^x

vidm....bolnikfree she kr isti.....ajajaj

x:Xx x:Xx x:Xx pichkicam

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ane, sneg je fajn! :vio: :palec:

Jst bi dodal h kidanju se sekanje drv; ceprou sem samo 1x v lajfu x:o)x

Sigurno pa obstaja se veliko takih "naravnih" del, ki jih ne poznam :vio:

Kdor bi še sekal drva, bi potem tudi v bloku, kjer se ogrevanje plačuje "počez" in ne s števcem za vsako stanovanje, zapiral radijatorje, in šele nato prezračil, ali pa raje en velur ali pulover več, kot da se razsipa z energijo.

Tako jih pa nič kolikosrečam, ki sredi zime skačejo v kratkih rokavih, ker je tako peklensko vroče.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Recimo, ti zelis uvest v vrtcu kjer se prehranjuje tvoj otrok bolj zdravo prehrano. Zdruzis starse otrok katerih otroci prav tako bivajo in se prehranjujejo v tem vrtcu. Vse lepo in prav, delate na tem da bo hrana za vase otroke bolj kvalitetna in vsaj en obrok iz ekoloskih sestavin. V tem stosu pa se najde Polde, ki v skupini zeljni resevanja dolocenega problema ustvarja predvsem napetosti in medsebojne konflikte. Najveckrat zaradi premalo zavedanja in prevelikih lastnih problemov. Ali preprosto, ker morda potrebuje pomoc; v odnosu do drugih pa vec spostovanja.

Res si želim, da bi bilo takih Poldkov čim manj x:)x

Tako kot praviš ti, se taki premalo zavedajo........................

"naša Poldka" mi je naredila tako štalo, da sem visela v šoli kot navita.

Vsi v razredu so se strinjali, mi pomagali.............. veliko smo dosegli........ nakar Poldka nastopi s svojim samogovorom.

Ok. Če ji ne paše nekaj boljšega in še vedno prisega na 30 let staro teorijo............ prav, Jaz ne morem nič oz te nočem prepričevat, da imaš narobe. Za sebe je sigurno imala prav :xx!:

Spašujem pa se, do kam moramo še priti, da negativnost ne bo imela močnejšega upliva od pozitivnosti?????????? :o|o:

Eden samo pisne nekaj slabonamernega, bodo vsi takoj pograbili, ker jim je lažje peljati naprej gnilo in smrdečo stvar.

Pozitivizem pa je potrebno nesti, to pa je že napor.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

...

Tudi jaz pravim. :palec: Vceraj sem slisal en tak cudovit stavek:

"Ker bog vedno nima casa, je ustvaril mamo!" :2src:

Biti stars v teh casih, se mi zdi zelo pogumna odlocitev. Pravzaprav luksuz.

hehe, ja, jaz tudi slišala tale stavek in točno vem, iz kje je :palec:

sicer se pa strinjam tudi z drugim delom. :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

morgen.... x:)x x:)x x:)x

sm hotu na terasi kavo spit....pasm kr not pobegnu... :inocent:

mraz k svina... :o|o:

no ja....sej snega ne pobira... :vio:

bo treba popoldan mal v kransko....ene dve fure odpelat.... x:o)x x:)x

sam je taka jeba od folka... :xx!: ...sami chefurji...(srbi pa hrvatarji)....k za cajt okupacije k je bla she juga... :xx!: :xx!: :xx!:

bo treba en virus srbohrvatarske gripe izumt....de jih pobere dokonchno... x:Dx x:Dx x:Dx

x:Xx x:Xx x:Xx pichkicam... x:)x

zlomk.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

bo treba popoldan mal v kransko....ene dve fure odpelat.... x:o)x x:)x

sam je taka jeba od folka... :xx!: ...sami chefurji...(srbi pa hrvatarji)....k za cajt okupacije k je bla she juga... :xx!: :xx!: :xx!:

bo treba en virus srbohrvatarske gripe izumt....de jih pobere dokonchno... x:Dx x:Dx x:Dx

---------------------

Ja, je res jeba,..........če te čefurji spičijo na domačem terenu in disciplini, kajne :fiju: ?

Drugače pa pri nas na enem koncu mesta sneži kot noro, na drugem je pa samo mraz x:o)x . Obožujem obujanje mladosti, ......ko "ukradem" tamalemu sanke in šibam skoraj leže na njih x:px!

Sam čisto tako, mimogrede povem, če slučajno komu kdaj prav pride...

LAHKO si istočasno redni študent (al pa izredni) in redno zaposlen. Se ne izključuje med sabo.

Treba je pa ločit med statusom študenta in pravicami, ki izhajajo iz statusa (boni, delo prek š.servisa, zavarovanje..). Te pravice izgubiš, če se redno zaposliš.

Še vedno pa lahko opravljaš izpite in stvari na faksu, kot da bi bil normalen študent in ti jih niti slučajno ni potrebno plačevat!

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

..ima Boga, ima Boga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

All this time furanja safra, zdaj pa končn... yesssssssssssssss!!!!!!! :palec: :palec: :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Mah ... pa sem doma. Rada imam Maribor. Odlop. Bi ostala kar tam ... vsaj še kakšen teden. x:Dx

Mene tudi vleče v tiste konce. Te naslednjič poberem in greva skupaj x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

:o|o: pje, mene je pa kuj sram

če mi omeniš maribori...me zmrazi po hrbti, pa kocine se mi v luf t postavijo

v najbolj zagamanem rovtarskem gorenjskem koti laže diham...

življenje je ena usrana, polamana kurja lojtra....pa vsa teoretska znanost, pa filozofija

danes nič slinjenja pa cmokanja, mam steklino xcivx zdaj ko ni več nevarnosti prašičje kuge :xx!:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Da. :palec:

Zal pri nas placujemo glede na skupno porabo :xx!:

Kdor bi še sekal drva, bi potem tudi v bloku, kjer se ogrevanje plačuje "počez" in ne s števcem za vsako stanovanje, zapiral radijatorje, in šele nato prezračil, ali pa raje en velur ali pulover več, kot da se razsipa z energijo.

Tako jih pa nič kolikosrečam, ki sredi zime skačejo v kratkih rokavih, ker je tako peklensko vroče.

Morda v tolazbo.. clovek se v vecini menda spominja predvsem dobrih, izpolnjujocih trenutkov zivljenja x;)x :palec:

"Standard" razviden ze iz vecine medijev.

...Spašujem pa se, do kam moramo še priti, da negativnost ne bo imela močnejšega upliva od pozitivnosti?????????? :o|o:

Eden samo pisne nekaj slabonamernega, bodo vsi takoj pograbili, ker jim je lažje peljati naprej gnilo in smrdečo stvar.

Mozno, toda v zavedanju clovek veckrat govori o veselih trenutkih, tistih za katere meni da jih je vredno obujat. Zakaj neki ane. x;)x

Zdej, kar se tice reinkarnacije, pa je vprasanje kaj dejansko dusa obdrzi kot zavest in kaj odvrze. Tega ne vem/o. Predvidevam pa, da so zavestna in podzavestna dozivljanja.

Zavest mrbit ja, podzavest pa ne.

:vio:

Mozno, toda v zavedanju clovek veckrat govori o veselih trenutkih, tistih za katere meni da jih je vredno obujat. Zakaj neki ane. x;)x

Zdej, kar se tice reinkarnacije, pa je vprasanje kaj dejansko dusa obdrzi kot zavest in kaj odvrze. Tega ne vem/o. Predvidevam pa, da so zavestna in podzavestna dozivljanja.

Hja, kva pa vem.

Fajn je govort o veselih trenutkih, ja, ampak, problem je, ko pride konfliktna situacija.

Ker takrat pa spregovori podzavest...skoz tvoje besede, misli, predvsem pa dejanja.

In blj ko je situacija konfliktna, blj se podzavesti jebe, kva misl zavest.

Reinkarnacija praviš?

xnckrivx

Pravzaprav mi je vseen. Men je važn življenje zdele in tle.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

x:Xx

hvala vsemogočnemu, spet božji glas v dnevniku

lavju zlomk :2src:

da so se zasolzile moje oči od sreče

Kakšna ljubaF :2src: za posnemat.

Men je važn življenje zdele in tle.

:palec: težko je pa to dojet in spocesirat...ko bo, pa če bo...

Trenutno v fatingu x^x je takoj mal lažje zadihat, če so stvari lepo zložene in pološčene pa čez okna spet vidimo x:o)x Čaka me še prelaganje knjig iz leve v desno :inocent: tokrat sem najdla žrtev in ga bom zasula s knjigami x:Dx in naredim prostor za nove. Pa omara en del še čaka xrolleyesx jejhata a kdo to rad počne? Pa smučarske stvari na kup dat. Včeraj sem si kupila eno extra warm perilo pa me je prodajalec prepričeval, da mi bo čist prevroče....on bo men jodlal, da mi bo prevroče k grem še na plažo z deko skor :vragec: Čelado sem si hotla nabavit in pri nobeni nisem imela ful dobrega filinga. Tako da projekt čelada se nadaljuje xrolleyesx mukotrpno.

nč...ura teče...delo kliče :fiju: (to se da večinoma, uspešno preslišat)

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

A dej x;)x

Komu pa ni v teoriji. V praksi pa xcivx x:o)x

Hja, kva pa vem.

Fajn je govort o veselih trenutkih, ja, ampak, problem je, ko pride konfliktna situacija.

Ker takrat pa spregovori podzavest...skoz tvoje besede, misli, predvsem pa dejanja.

In blj ko je situacija konfliktna, blj se podzavesti jebe, kva misl zavest.

Reinkarnacija praviš?

Pravzaprav mi je vseen. Men je važn življenje zdele in tle.

xsmx x:Dx x:Dx x:Dx xsmx

kaka je zdele padlaaaaa.... :eek: :eek: :eek:

prjau:

dej ti kak techaj nared ....O VREDNOTAH IN KAKO SI POSTAVITI CENO

hmmmm......nek NEWAGE

koje ideje ma tale moja.... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

zlomk.....tralala

x:Dx a pol si ravno "tako" dobu, k si se jih otepal! x^x :palec:

Verjetn to pomen, da drug drugemu "prjavlata", kar mogoce pomen, da vama sploh ni dolgcas :palec: x:Dx

No, mene bi kaksen tak tecaj zanimou v strnjeni in zelo kratki obliki recimo x:Dx

morgen..... x:Dx x:Dx x:Dx

tko rano rani.....rano dan zajebe

musakca bla kul,

)!( se tut izkazala,

zejle pa zajtrk....pol pa bordat u kranjsko... x:o)x x:)x

zlomk....tralala

ps: free......zhe zato kb ti prshu nau techaja.... x:Dx x:Dx x:Dx

Kakšna ljubaF :2src: za posnemat.

x:px če foušija bi gorela xcivx te drv pa nafte ne bi trebali

:V: :C: bemu sunce, zdajle šele vidla...sam Nat zakaj otresat sneg z vencev...v glavnem dokler nimaš enega bližnjega na britofi, tak nene zastopiš tega....

ne vem zakaj niši nič ne jamra...mene bo toti mlaj pa mrk pa vse skup pokopalo...se mi vidi, da mi že zvonijo....se ne rabim sprašavat komu zvoni :inocent:

ker mi bolj počasi prihaja, me šele zdaj zvilo, da oče dokončno na britofi ostal....prej blo vse v megli pa ko v sanjah..samo par fotografij ostalo :C:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:C: ja, res ne zastopiš nekak prej.

jaz pa brskam po računalu, odpiram fotke in našla par maminih posnetkov. Ker pa nam zvočna kartica crknila, niti ne vem, kaj govori :V: sedi pri meni na sedežni in se z gospodičem pogovarja(kolikor sem jo poznala je itak govorila o tem, kako jo boli - mi pa navajeni tega, je niti nismo dobro poslušali :V: ) še to povrh..eh.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...