Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Marsa...

vem, kako je to... ko se ti cel svet sesuva, ko ti vsak dan polzi med prsti, ko si odvisen od drugih, ko nimaš samospoštovanja ker nimaš vira dohodka, ker izgubljaš upanje da bo jutri bolje... Ko se po dvajset-inšenekaj letih postaviš na noge in se spraviš v red, se "zbildaš", umiriš v sebi, si znaš prisluhniti, ko se ljudje v tvojem življenju popolnoma zamenjajo... Potem pa se spet zgodi tisti "usoden" korak, tisti trenutek, ki tvoje življenje ponovno (ženevemkolkič :sick: ) postavi na glavo, te iz gradov na oblakih vrže nekam tja na dno morja, v globine tvoje duše, kjer začenjaš spet na začetku, a šele ko se zaveš da si spet na dnu, da si spet toooliko stopnic nazaj, nižje kot prej... Ko se ti zdi, da vse izgublja smisel ker - ne glede na to, da deluješ in delaš dobro, stvari nimajo "srečnega konca", ko se ti nalaga sra... na sra... ti pa lahko samo še stojiš in se z odprtimi usti čudiš "ma zakaj že spet??" :wOOt:

A glej - nekega dne, nekega čudnega dne, ko se ti resnica razgrne pred očmi, ko uvidiš kaj moraš pustiti za sabo, kje moraš narediti rez, spremembo in iti naprej, navzgor, takrat se ti vse odpre... Dokler vztrajaš v začaranem krogu, ne moreš iti naprej, se vrtiš in begaš. Ko narediš rez, odločitev, čeprav morda s strahom, z nezaupanjem vase, z dvomi ali se odločaš prav, z bolečino in zbeganostjo zaradi novih poti, ko narediš spremembo se ti odpre nov svet xsrcx greš lahko naprej in višje

Kljub vsemu sra... še vedno (neuničljivo, morda naivno) verjamem, da če delaš dobro, se ti slej ko prej to dobro tudi povrne, če deluješ iz srca, če si iskren seveda dostikrat tudi naj..., ma še vseeno se mi (in drugim) v življenju potrjuje da moraš vztrajat, da ne smeš obupat, ampak da "guraš" naprej. Če ne gre zamenjaš način/pot/družbo/...

Po vsemu sra... v zadnjih letih se je v parih mesecih, po ogromnemu preobratu moje življenje spremenilo/obrnilo iz črnega na belo xsrcx ma ne da mi je zdaj z rožicami postlano, ma... gre... živim xsrcbumx najboljši prijatelj je komentiral dogodke zadnjih mesecev z "sve se vrača, sve se plača" se mu pridružujem x;)x Še ne dojemam čisto - kak dan samo razmišljam in se sprašujem ali je res. Zadnjič sem dobila komentar da postajam spet taka, kot sem bila pred leti... Zadeve, ki so prej (dve leti) zabetonirano stale na mestu, se zdaj premikajo, spreminjajo.

V glavnem - želela sem ti napisat - glavo gor! xupx Ne daj se, vztrajaj! Spremeni način, spremeni pot. Če spremeniš sebe, spremeniš tudi svoj svet al kako že.

Želim ti vse dobro! xsrcx Tako, kot vsem, ki se vsak dan "borijo" za to, da bi svoje in življenje drugih naredili lepše in boljše. Pa tudi če le z "malenkostmi".

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Lepo si napisala, thanx! :palec:

Itak, imaš prav, samo predno kej spreminjaš, je dobro kaj začetega še dokončat.

začaran krog pa je, ja - vse se vrti okol vemo česa.

Pač, nisem si izbrala lahke poti.

Sej bo. xupx

(kakopak!)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Cepci so vidl avto brez tablic in klical odvoz al kaj? xrolleyesx A si ga imela normalno parkiranga, na parkirišču?

Po moje se tole lahk pritožiš kam, če si imela normalno parkiranga in si ga pač odjavla za en čas je to tvoj problem ... kam naj ga pa daš? Al je treba uničit avto, če je odjavljen al kako je to?

Mal se pozanimaj pa kako pritožbo napiše, res, ne boš tega plačevala za brezveze ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Veša mi je priletela od bogvekod (dežuje zunaj?!)!!! :eek:

Bela veša! :eek:

Svašta. Sem je bla kar vesela, po tem ko sem se za sekundo naježila. xDDx x:px

Pa še ni velika. Sam je na luč letela, upam da se ni prec spržila...

Thanx, Aliana, ja sej se je frenda pozanimala in je tam par mesecev (tolk imam fore), ko je vprašala, so pa rekli da "je bila prijava".

Ja, pod blokom, med dvema avtoma, normalno (bočno) parkiran.

Ampak je pa že prej (s tablicami) bil enako parkiran, ker ga nisem registrirala in se tud vozila nisem. In je očitno enga zmotilo.

Sam je svinjsko, ker vsi vejo da je moj avto, še uno praskico sem unmu povzorčla...

Mah!

Je pa tud škoda avta, ker je vozen in dober, samo je blo tolk tega za popedenat, da mi ni zneslo z registracijo, da bi pač vse, večji del casha za registr. sem pa porabla da sem vrnila ko so mi rubili zarad treh kazni. x:o)x

Skratka, očitno so tu na nož, ker ni parking placa.

Se mi je kar mal uprlo vse skupaj! Da mi niso mogl rečt! :sick:

Ja, bom se pozanimala. Moram mal prespat, prej sem kar hotla čas dat mal nazaj x:o)x - sem mislila da sej mogoče pa sploh ni res. x:Dx x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Dal kri, skor nic cutil in pozna se samo mini pikica. carsk kolk lepo je vzela x8Dx :palec:

pravi tamali od moje punca brata star 2 leti, ko so bili na sprehodu, se pozdravljali itn... "sem bil prijazen" x:Dx

ne stekam od kje mu pamet!? zares ne. ce otrok star komaj dve leti lepse govori slovensko kot vecina odraslih. govori polne stavke, pozna vse sklanjatve in pravilno sestavlja vrstni red samostalnikov, glagolov itn. da ne recem da pozna vec avtomobilskih znamk ko jaz xrolleyesx hudo; ze celo po zvoku motorja vozila.

kako izgleda nepokvarjena osebnost, je lepo videt!

hvalabogu za sonce v ljubljani in tule! :palec: :palec: verjetno ga ljudje ze dolgo niso bili tako zelo veseli!

vlada pravi da se je "zamislila" zaradi poplav oz. bo ukrepala (!?) upajmo da res! In upajmo, da so se tudi ljudje ki gradijo povsod in kar tako, ne upostevajoc modrosti starih ljudi, ki so vedeli zakaj v mocvirju ni gradit, pac rajsi na hribu, kot tudi pamet strokovnjakov. A danes se gradbena dovoljenja menda kar preveckrat izsili.

Clovek kar rad pozabi, da je za resnicni napredek clovestva vcasih pac potrebna malo daljsa doba kot le 100 let! Konec koncev so se dinozavri razvijali molijone let; pa naposled vseeno izumrli, menda pac zaradi meteorja iz vesolja; kot pravijo nekatere knjige. Clovek pa v svojem zaletu samopomembnosti, krila in zalet do oblakov, v barbarskem ogrodju misli, da bo kar cez noc postal visek lastnega namisljenega idealizma. Za namecek pa se cuti celo razocaranega, ker mu to ne uspe x:o)x iz njegovega uma seveda.

Tako zelo samopomembnosti smo, da si se zdruzevati ne upamo, ker mislimo kako veliko lahko izgubimo. Tisto pecko energije, v misli da jo posedujemo. Kakopak. Modri ljudje so ze vedeli, da nic ni njihovo in da je vse na posodo. Tudi energija.

aja, bajdvej, prejsnji teden postal prastric xrolleyesx pri mojih letih x:o)x torej je moja mat, k se skor babica ne zgleda, prababica in moj brat dedek; fotr pa pradek x:o)x yeah right.

zanimivo kako se clovek se zbudi ne dobro, pa ima v roki ze novo zivljenje, zares FULL responsibility! in ko se koncno dobro zave, umre. x:o)x he he :o|o:

kako v vsadanu misli, hitro zbledi namen bivanja. prehitro.

No ja, nic ni brezveze, tudi pisanje na forum ne, se posebej ce je ob tem vsaj malo zavesti.

ok, kontaktiram.

-

gledal malce naokoli tule pri nas.... :eek: hudo, kolk vode.

prejle sem se iz sobe kjer zdaj tipkam (ne pri meni doma), malce sesal vodo (sem v kotu ummaknil tla), da sem prisel do poda.

se dobro da so tla na ceglih x;)x cez tramovi, potem ladijski pod in sele potem laminat.

bilo je vsega 7 cm vode. kolikor se je dalo smo izcrpali, potem posesali, zgleda pa, da bom mogu razvlazilc kupit. no, al pa sploh ne, ce me ne bo motilo.

hm, danes sem slisal od 2 oseb, da je bil to prvi val, manjsi val, ter da hude poplave sele pridejo :eek: hope not!!

no, kaksno crpalko bomo pa tule ze morali kupit. :sori:

razmisljam o pozitivnih straneh teh preobilnih padavin:

- ljudje in vlada usmeri pozornost bolj na okoljevarstvo in ekoloska vprasanja (upajmo), kot do sedaj

- ljudje spoznajo da slovenija pac ni imuna na podnebne spremembe

- ljudje se zdruzujejo, povezujejo, iz sebe dajejo dobro, rajsi kot slabo. krepi se socutje in zavest o povezanosti.

- denarna sredstva in energijo se zacne namenjati za stanju podnebja primernejsa nacrte za prihodnost

- gradbena dovoljenja izdaja bolj na podlagi primerne gradbene preventive

- zniza se cena dolocenih nepremicnin, ki so sedaj zgrajene neprimerno

- slovenci postanejo bolj dejavni na podrocju ohranjanja okolja ter se mednarodno bolj povezujejo, ob tem pa se poveca delez civilnega prebivalstva v sodelovanju z okoljskimi nevladnimi in vladnimi organizacijami

- poveca se delez ljudi v civilni zasciti, gasilcih, ipd organizacijah, kar pomeni, da se jim v bodoce namenja tudi vec sredstev, kar je do nekje dobro, saj se ljudje povezujejo v interesne in eventuleno druzbeno koristne skupine, kjer se neizbezno ustvarja ...

- ljudje zivijo bolj v sedaj in tu; jutri morda ni tako samoumeven kot je bilo videti. torej v zivljenje prinasa razumevanje o minljivosti in resortiranju osebnih prioritet

- bodoca gradnja objektov je usmerjena in bolj prilagojena casu in prostoru

- morda se pricne bolj razumevati, da vsako poseganje v naravo prinasa dolocene reakcije, tudi sekanje grmov, dreves, umikanje skal, monokulturna obdelava zemlje ali sajenje zgolj dolocene kulture ali drevesne vrste.

- poplave ponovno kazejo, kako v naravi nacionalne meje ne obstajajo, temvec zgolj naravne.

. verjetno bo kdo v pomoci drugim nasel v sebi doloceno zadovoljstvo in samozavest

no, mogoce se se kaj spomnim.

Lepo, da si se spomnil in nekaj pozitive vnesel.

Čeprav uradno v naših krajih ni poplav - je vseeno Dravinja s pritoki naredila kar precej štale in folk plava. Pri nas zažugal slabo saniran plaz (ga sračka nekaj cesta). Gruntam, koliko je človeškega faktorja polek - vedo ljudje, da je vodna žila tamle...a ne..treba zasuti jarek, da se pridobi kakšen meter zemlje..bljak..in pol vsi začudeni - kako je vendar to mogoče? Čudno res..

Hvala bogi, da še premoremo socialnega čuta in si priskočimo na pomoč.

Kakšen val neki?

mah..nema vala več spljoh.

Naše ta mlajše dete dobilo očala - zdaj smo torej tri očalarke pri hiši - če kaj, sta fasale po meni občutljive očke.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Na morju vroce. Smo se celo kopali, saj voda sploh ni mrzla, temvec ravno prav osvezilna. Kamot se brez majice skace naokoli. :palec:

Potovanje tja in nazaj pa pestro, sem imel 2 letnega zraven sebe x:o)x Fajn otroske pesmice :palec: ... sem jih ogromno ze pozabil in danes spet slisal.

Oh morje......ga nisem videl že 2 leti....ga ne rabim,imamo zadost vode x:Dx

Čeprav smo visoko,nam je pa podtalnica s hriba prišla v kurilnico.Ni blo hudga.Kake 2 centi vode in dela za uro pa pol.Si ne predstavljam da ti spodnje prostore komplet zalije.Bogi ljudje......ampak kaj hočmo,narava je le narava.To je treba prej mislit.

Poznam en lep primer človeka,ki je hotel pretentat naravo.Z naših koncev.Pa je kmet in nima blage veze kako ravnat z naravo.

Je zasul rupe/jame,da bo imel več zemlje za kosit.....no....zdaj poplavlja precej širše in še drugim kmetom,ki imajo zemljo zraven....kreten....

Čakam na dve ptičke,da pridejo v moj topel domek... x:px Oh,sweet days are coming.... :palec:

Darling,stand by me

dons sem bla na Rožniku. xDDx

Me je frenda povabila na kosilo. x:)x

In me vse boli. xDDx x;)x

Totalna tura za lenuhe. xDDx me je ganjala po koreninah in vse, da me rit boli in noge, ko sva pa gor prišli, mi je pa hotl glavo raznest, sem pol poštekala da zihr od - kisika! :D ;)

Clo mal me je sonce v lička prijelo (sva bli cca 3 ure morda clo).

aja in kanja je prišla!!! pa prav spet pozirala...

Ne morem verjet! nisem je že ful časa vidla, pol pa kar dve v dveh dneh!

(men so ti ptiči taki sporočilni x:)x)

Lep (prvi!) jesenski dan skratka.

je frenda hotla da kej pojem in da sem mal na zraku itd., pa je mislila da me bo treba še kej prepričevat pa to, pa sem začuda bla krotko takoj za. x:px

Pol sem bla pa še pri sosedih, sta mi dala ful grozdja in radiča pa spila sem eno viljamovko. Mi je prav pasala. x^x

Nekaj me je ena žalost al kaj začela zagrabevat...

mah. sej ni važn.

V glavnem in sem zdaj ful boljše volje. x8Dx

... štraufenpahstke birokratske itd. pa sem kar odrinla mal - dosta više se skoz sekirat nekaj.

Druga frenda me pa vabi na morje, na Susak.

Škoda k ne bom šla. x:)x

Frend pa mi ponuja džabe sobo v bajti.

Škoda ker ne morem sprejet.

V glavnem, nč mi ne dogaja, ampak mi ful dogaja. xcivx

Picasso

Tile lepi sončni dnevi so pravo olajšanje po katastrofi od minulega vikenda...

Zadnje tri dni bila v trgatvi pri dveh vinogradnikih.... :o|o:

Bregi - hribi, takšni, da hodiš skoraj po kolenih, poleg se boriš še z vedri oziroma gajbami... Kako pasje me bolijo noge, sploh nebi, za nagrado se mi je pa včeraj moj pesjan (xxl varianta), zamotal pod noge me je uspel skotati po enem grbastem punklu, tako da imam oba kolena potolčena in konkretno plava... Od samega navdušenja, da sem prišla domov, se mi je zamotal pod noge.

Jutri zvečer gremo pa ne eno praznovanje, kjer se bo plesalo, jaz pa cela plava in potolčena :vragec:

Jutri opravimo s svakovim abrahamovanjem, potem smo pa že čist pred finalom v pričakovanju rojstva drugega vnuka xDDx xsrcx x^x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

ja a si mislila v minici razturat? x:px

Zoprn, za plavice. xcrossfingx

pa fajn za trgatev in vnuka.

No temu slednjemu se zaenkrat še komot odrečem. :madpro: x:px

Picasso

Pobože in popihe vsem, ki potrebujejo :kiss:

Marsa xcrossfingx

Zdajle sem pribremzala od zoboderca x:((x dobila 4 šive. Bolelo ni nič ampak najbrž še bo :madpro: Sem bila zelo hrabri mišek in vsa pogumna sedla na stol. Še nisva zaključila zgodbe. Navkljub skrbnemu brušenju zobkov se mi je pod plombo naredil en grdi karies in zdaj sem tam kjer sem v rokah kirurgov. No pa še dobro, da se da take stvari sanirati in popraviti, kaj bi jamrali zaradi oskrbe :flowerface:

Danes je polno enih praznovanj in rd-jev, jaz pa obsojena na jogurt in hladno pijačo 2 dni :horro-cb:

Se vsaj redila ne bom :P to je pa tudi nekaj.

Sonček ful paše te dni. Ravno prav topel.

Srečala eno zelo lepo in prijetno osebico xsrcx

lep dan oz vikend vsem :kiss:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

ja a si mislila v minici razturat?

Ja, valda..... x:Dx

Saj ni glih problem minica, bolj problem je, da me že tako ali tako bolijo noge, žile, otekanje... pol se še pa potolčem na tako skrajno butast način... :o|o:

Pa ni panike... jutri me garant ne bodo imele časa boleti. O nedelji in naslednjih dneh pa danes ne razmiščljam... x8Dx

Tudi jaz, če bi bilo po moje, še ne bi razmišljala o vnukih, pa me noben nič ne vpraša x:Dx , sem postavljena pred dejstvo in se ga prav veselim xsrcbumx :D

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

pa fajn za trgatev in vnuka.

No temu slednjemu se zaenkrat še komot odrečem. :madpro: x:px

Jaz tudi:))

saj ne, da bi bila kaj proti..ampak komot si lahko vzamejo čas:)))

nič po mami gledat:))

Tudi pri nas sonček:) nekaj bi morala se ukvarjati z vrtnjarjenjem -vsaj da popravim splošni vtis, pa se mi ne da.

In gruntam, kako sem se razvadila tule(na luninem netu), komentirala sem zadnjič eni dečvi na blogu nekaj...in so se usule plohe..od tega, da so mi določili moški spol( hmm???), do tega, da sem polpismena (ne s temi besedami)..skratka...ne lazi nat. tja kamor te ne srbi.

In v nedeljo gledala po dolgem času Ko to tamo peva..čist sem še v tem...finte ala vozi Miško...pa tata i ja bih to radio...i tata bi sine...

Pa včeraj na govorilni uri bila za ta mlajšo. Je brusila jezik in se šla velikodušnosti, nasrkala pa sama in deklica, ki ji je naša dečva pomagala, jo je potem zatajila kot Cankar mater. Izkušnja več..

No, vsaj razrednik normalen - za kazen(ker je le skasirala grd vpis v dnevnik, je dobila ustni opomin in štirnajstnevno dežurstvo). In jezo gospodičevo:))

jaz sem mela pa tako hrasto hecno na nogi, da je zgledala kot - veša! xyesx, ki mi bo glihkar odletela s kolena. Ne morš verjet! Z ene strani se mi je že čist dol odtrgala, na drugi se je pa še držala. Vmes se je prelomila, da je bila kot avionček - pač kot da bo glih vzletela. Džazno!

Sej sem pofotkala x:o)x x:px, sam nom tle tolk nazorna. x:Dx x:Ix

... Bla vse popoldne na obisku, sedela na terasi na soncu... superička! x8Dx

Aja! Nad mano je pa čaplja letela, jesss!!! xokx

(že sto let je nisem vidla, tu jo zlo redko, total od daleč, v štepiju pa dnevno... :V:)

Včer sem mela pa v kavi hrta (spet pijem kavo že 1 teden), potem sva pa s frendo srečali sam folk s hrti. xDDx takšnimi in drugačnimi. Kater je pa ta? italijanski? aja angleški? no pol je bil pa še tud italijanski. xDDx skratka, hrtovja kokr češ. x:px

Mal so presuhi, so mi pa lepi vseen.

~~~~

Cosma, sočustvujem! :sori: :palec:

Picasso

preživel en krasen teden v Ankaranu xsrcx spoznal kup fajnih ljudi in sploh luštnih deklic x:)x Kvalitetna predavanja, in kar je najbolj važno, zabavni in sproščeni večeri, ki so se preveseli v hitro minljive noči...4 noči zapored, ko smo hodili spat ob štirih ali petih zjutraj in vstajali ob osmih zjutraj, neprespani, a vseeno optimistični, kaj lepega se bo dogajalo ta dan...ni bilo časa za utrujenost x:)x in ob tako prijetni družbi se nanjo tudi nismo kaj dosti ozirali :vio:

res sem hvaležen za take ljudi okoli sebe xsrcx

seveda moram obvezno dodati, da mi je bilo kratko druženje z lunatko, ki sem jo imel čast prvič spoznati tudi v živo, v veliko zadovoljstvo. Ne poznam veliko tako široko razgledanih, sproščenih in zanimivih oseb...pa (vsaj tako mislim) poznam veliko ljudi x:)x

Marsa, pa kaj imaš ti tak štraufenpacht na štraufenpacht na štraufenpacht? :inocent: Kot da bi pokasirala slabo karmo za cel naš parlament s tajkuni vred :vragec: x:o)x

jaz pa vpisal absolventa...nič več predavanj...kul... precej manj druženja s kolegi in stikov z njimi in drugimi kolegi z oddelka...ni kul :vragec: prihajam v pomembne življenjske spremembe. Upam samo, da se bom uspešno spopadel s temi izzivi in si uspešno postavil novo življenje.

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Cashy super :palec:

Upam, da si naredil in poslal tudi drugo stvar :8):

sem naredil že v nedeljo in tudi poslal, vendar odgovora še nisem prejel :inocent: vprašanje, če bo iz te moke kaj kruha x:o)x

danes sem čez noč spal 12 ur, pa še popoldne 3 ure, a se mi zdi, da mi še vedno kar precej manjka, da pridem na staro raven energije x:Ix

Ne odpišejo vedno vsi takoj.

Čakaj grem jaz na telefon in povprašam malo tam še sodelujoče kaj se dogaja. Vem, da bi jim z oktobrom moralo it -2 oz -1 vsekakor. Ti javim, ko kaj zvem x;)x

Zelo lepo od tebe, hvala ti x:)x

Dons se že ves dan valjam doma, nič bla zunaj... sam smeti sem nesla pa listek za vodo... in to je to. x:)x Mi prav paše... nisem se glih pretrgala od kakega dela xDDx -no nekaj sem vendarle popedenala-, tko, na izi... frende pa tud... sem se nekaj menila z obema, pa smo pol vse kar doma ostale.

Prej me je nekaj mal prestrašilo... kar nekdo je nekak hotel v stanovanje, sem mislila da narobe slišim... pač na kljuko najprej, pol pa kar s ključem oz. okol ključavnice šarjenje! x:Ox

Si sploh nisem upala skozi kukalo pogledat! Potem vseeno pogledam, pa nobenga! groza, pol se pa sploh nisem upala vrat odpret!

No jih odprem, pa ena tamala, k so jo poslal nekaj k sosedom iskat s ključem, je pa zgrešila vrata. xDDx šiju! :switz: sem se res kar mal ustrašla. :8):

Sosed (muc) pa itak: sam da vrata odprem, že on zvizz not! xDDx ful ga zanima, da kaj men tle dogaja, pa vse prešnofa v sekundi. xDDx ful simpatičen, crkljiv, clo mučit se mi pusti (k ne morem da ga ne bi mal pomučla x:px)...

In na balkončku tud vreba. x8Dx Ko dam rolete gor oz. odpiram okna [recimo ko vstanem], že gledka. xDDx Tko da se mal pozdraviva. No njemu ful dogaja, ima vse pod kontrolo. xDDx

Res je modelski. x:)x

Picasso

Torej kri in voda - vse vredu, vse v mejah normalnega x8Dx celo zelezo zgleda dobr. Hvalabogu za nad hudo dober đuser in vrt od starsev od punce! in se kaj seveda. xsrcx

Dal kri, skor nic cutil in pozna se samo mini pikica. carsk kolk lepo je vzela x8Dx :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...