Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Guest Jeti

tud, če boš sam noge namočila v morje, bo dost http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ... če bo pa kaj več, pa prosim še zame nekaj zamahov http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

uživajta kolikor se da http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_onfire.gif

(sej, popotniške štorije bodo tko al tko http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/tongue.gif ... s carini ali brez http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/dry.gif )

Deli na socialnih omrežjih

Kakšni trije delovni dnevi so za mano :switz:

V soboto in nedeljo sem trgala grozdje pri taistem vinogradniku kot že cel prejšnji teden, bilo nas je veliko in smo tudi naredili veliko... xyesx Hkrati smo se imeli prav fletno in veselo... xDDx Pridno smo obirali grozdje, za nagrado so nas pa pogostili s pravo gostijo :yumy: , tudi lanskega pridelka je še nekaj, tako da tudi žejni nismo bili xcheersx ... :madpro: x:o)x V glavnem :palec:

Danes sem pa doma obirala jabolka. Lepo so rodila. :love:

Ozimnica je za letos pospravljena. :flowerface:

Drva še spravimo in smo pripravljeni na zimo... :unsure: (kako se je nič ne veselim)

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Kakšni trije delovni dnevi so za mano :switz:

V soboto in nedeljo sem trgala grozdje pri taistem vinogradniku kot že cel prejšnji teden, bilo nas je veliko in smo tudi naredili veliko... xyesx Hkrati smo se imeli prav fletno in veselo... xDDx Pridno smo obirali grozdje, za nagrado so nas pa pogostili s pravo gostijo :yumy: , tudi lanskega pridelka je še nekaj, tako da tudi žejni nismo bili xcheersx ... :madpro: x:o)x V glavnem :palec:

Danes sem pa doma obirala jabolka. Lepo so rodila. :love:

Ozimnica je za letos pospravljena. :flowerface:

Drva še spravimo in smo pripravljeni na zimo... :unsure: (kako se je nič ne veselim)

no,kako fajn :palec:

eni nimajo te sreče..poplave,pa peronospora..letos ima kar nekaj vinogradnikov premalo grozdja...

moj dragi ga je kar lepo pridelal x:)x na krasu ni bilo poplav,je pa peronospora grozila neki :vragec:

tle na obali jih je pa kar nekaj ostalo brez pridelka zarad poplav ,ob rižani je bilo kar groza videt oljke in trte do vrha v vodi.... :V:

kaj šele tisti v dolini dragonje....

tko,da ,zalaya ....se ti lepo godi x:)x

zanimivo pa kako eni mislijo ,da je sadje ali pa zelenjava kr samoumevno v trgovini,

pol maš pa une ,ki bio varjanto živijo in si vse s svojim trudom pridelajo,pol pa ena poplava al pa toča al pa suše vse zaj. xrolleyesx

sem holtla že na tako varjanto presedlat,pustit službo ,vse sam pridelovat ...sam sm si kr premislila xrolleyesx :inocent:

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Res ni nič samoumevno, niti v trgovini, sam največkrat o tem ne razmišljamo.

Samo debelo gledamo zakaj pa ni... :sori:

Res ni preprosto biti odvisen samo od tega kar zraste doma, ali da se s tem preživljaš, narava je "muhasta gospa" in nikoli ne veš kako se bo obrnila...

Saj že v Svetem pismu piše o "sedmih debelih kravah, ki jim sledijo suhe".

Tako pač je, eno leto je bogato z letino, drugo je povprečno, tretje pa skopo.

Sedaj nismo več tako odvisni od letin kot so bili naši predniki, čeprav imam občutek, da se bodo ti časi začeli vračati...

Kar se ozimnice tiče, sem se spomnila, da imam še zelje, črno redkev, korenje in repo za pospravit. Bo še kar kakšen dan dela...

Lani sem repo naribala, posolila in natlačila v steklene kozarce za vlaganje, zalila z toplo vodo, privila pokrovčke in jo postavila na toplo da se je skisala. Po treh tednih je bila že za kosilo. Zadnji kozarec sem porabila letos junija, bil je shranjen v hladilniku in repa je bila super dobra... x:)x

Letos bom tako naredila tudi z zeljem, pa da vidim kako se bo obneslo.. Se mi ne splača kaj veliko ribat in kisat zelja, ker ga ne marajo, zame ga je pa nekaj kozarcev čisto dovolj. x:Dx

Morda se hecno sliši, ali sem jaz čudna, ampak.... ko pospravim zadnji pridelek z vrta, grede, njive, sadovnjaka, se zahvalim za pridelke in prosim tudi za dobro letino v naslednjem letu. In prav zadovoljno se počutim... x:Ix

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Morda se hecno sliši, ali sem jaz čudna, ampak.... ko pospravim zadnji pridelek z vrta, grede, njive, sadovnjaka, se zahvalim za pridelke in prosim tudi za dobro letino v naslednjem letu. In prav zadovoljno se počutim... x:Ix

:palec:

shakti gawain

Ne, NI hecno. Tudi jaz to počnem - sproti. xyiyax Pa zmer nekaj pustim za druge - živali, ptiče,..

Normalno je, da "prosimo" in se ob "prejemu" "zahvalimo". Stvar olike xyesx

maš ful dobro idejo za kisanje repe in zelja :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Zalaya, ful si pridna :vio: . Ko pridelaš svoje veš kaj ješ.

Zadnjič slišala, da je ena izmed ljubljanskih pekarn brez snažilke!!! Pekarna! Razlog je, da je to predrago. Se skor tudi kruha več ne upam kupit :xx!:

Upam, da Marsa uživa svoje nevroče morje x8Dx danes spet vreme za vola ubit :o|o: Če pa za kaj nisem, pa nisem za tole vlago.

Jedla kostanj x:px , da se pridružim letošnjim kostanjarjem.

Nič...bo treba ven :OoO:

Lep moker dan vsem

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Tudi jaz se vedno zahvalim za pridelano:)

Za vinograd obstaja prav poseben način. Moja mama je temu rekla, da je treba napojiti gorico...skratka. Odrežeš tri liste, tako da samo stebla ostanejo, vzameš tri grozdne jagode, ter na vsako steblo natakneš po eno.Hkrati zraven rečeš: Oče, Sin in Sveti duh. čez vse to narediš križ in gorica napojena.

Radi reda to počnem odkar sem jaki vinogradnik:)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:o|o: sam lomim neki zadnje čase xrolleyesx

glihkar uspela razbit termo vrč za čaj .. pa tko fajn je bil .. pa če hočem približno kvalitetnega novega, bom dala 50€ xrolleyesx

ma jooooj no, res ni bilo treba :vragec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Mene pa matra MWF-jev ribežn za ostanke sira - neky podobnega je mela una britanska kuharica na TLPju.

Sam hočjo met 19E zanj :o|o:

mogoče mi ga pa Miklavžek prinese :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

A boš ti tam razstavljal, Free?

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Kako sem žalostna :V: ne morem verjet, da sem fotru mašilo za slabo voljo - do vseh tujcev mora bit prijazen, ker pač sicer nihče ne bo prišel k njemu na obisk, do mene pa se obnaša, kot do zadnje tam nekje - v bistvu sva se sprla okrog rož na grobu - sem mu rekla, naj pusti tole na miru, ker grob imam pač jaz čez (pa ga res imam, je pisan name), je znorel dobesedno, da zanj itak ne bom rabila imeti skrbi, ker ne bo tule pokopan - jaz pa(ne bodi dolžna slučajno kaj) pa sem ga povprašala, če je bolje torej biti pokopan poleg mamice kot pa poleg žene...me je razjasnil pol, da ne bo niti pogreba, ker bo dal telo v dobrodelne namene. ok..zmenjeno. dol dano(nisem ga nič prosila naj tega ne stori),kvečjemu sem mu še rekla, da je on sam svojega telesa gospodar.Pol so pa priletele psovke :eek: :eek:

skratka...

do nadaljnega ne grem blizu.

ma ni letos leto, da bi se z moškimi razumela. Niti z enim, niti z drugim. Hvala bogi, da sem hčere rodila.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Ah, Nat :sori: mogoče je pa samota udarila ven pa ga vse skup daje. Vreme je pasje naporen :ermm:

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Natalija, sej bo xupx

sam ne se pustit :palec:

moj fotr se 8je) tut do mene tko obnaša(l), ampak sam zato, k sem mu pustila. Kao hčera ima, da spoštuje očeta. Ampak velja tole obojesmerno. Mu tut ne hodim (več) blizu, oz, čim ima svoje popadke, spokam. Nisem jst duševna kanta :vragec:

Vreme je pa (že) mrtvaško, ja.

Pa grobove tut že besno pedencajo pa glancajo tule na (lj) Žalah.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

kaj gres studirat? grafologijo?

Odpisala psihološke teste.

Filing je, da ni filinga, vsaj za prvi del testiranja.

Pa drevo smo mogli narisat. Tako, da bodo iz risbe razbirali :vragec: . Sej je zanimivo, a nisem najboljši risar x:o)x

Bo kar bo :8):, vsaj vem, kako zgleda vse skupaj.

Nataly, se zelo strinjam s Cookie. Čas in malo distance je good :palec: xupx

He, he, he,

jaz bi jim najprej na predloženo polo papirja natresla cel esej o tem, da kaj si mislija, če sem budala - to, kaj naj bi pomenilo, če narišeš takšno ali drugačno drevo, je seveda znano (sicer malo pozabila, ampak se da zih kje na netu staknit) torej, da če kandidat hoče, lahko komot nariše tako drevo, kot ga "zahtevajo" oz. si ga želijo, jih torej po domače povedano zaj* da se jim zdi najprimernejši

("malo" karikiram! x;)x )

potem pa narisla drevo kot se za gre oz. takšno, kot mi je lepo (mahnjena na drevesa x!x ) - full rezvejano, grče, senčkano vse kot mora biti ... mistično ...

brez listja, ker so mi lepe gole veje pa to, kako se zadaj vidi obarvano nebo (zahod), oblaki ali pa mesečina, zvezdice ...

In potem seveda po možnosti nikjer dobila službe x:Dx x:Dx

... Say what you mean

And mean what you say ...

ha ha, grafologija ni umetnost, v smilu ustvajranja slik, glasbe ipd; temvec prepoznavanje cloveka in njegove psihe preko njegove pisave.

ko sem sel v neko solo, da bi eventuelno studiral grafologijo, sem moral najprej naredit pisho-test, ki je prav tako zajemal risanje drevesa. zato asosiacija oz. primerjava.

prav imajo ,ceprav se ni prevec za zanasat na "umetniske mojstrovine" trenutnega izraznega navdiga posameznika x;)x

Ni v zvezi z umetnostjo.

Slika pač pove 1000 besed... in so tut to uporabil.

Sniky :OoO:

hmm, risanje drevesa? nam je ravno tisto leto odpadla obravnava risanja drevesa pri klinični psihologiji...zaradi nepričakovane smrti profesorja :sori:

danes imel sistematski pregled absolventov ...zobar rekel, da imam karies x:Ix treba čimprej si zobarja zrihtat :vragec:

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

ohhh,kako lep dan! xDDx

včeraj sem šla 1.na trening in občutek je neverjeten x:px

komaj čakam naslednjega.hvalabogu je eno leto od operacije mimo in zdej

bi kr non stop neki treniralain skakala in plesala-pa nikol nisem glih nevemkako plesala xDDx x:o)x :inocent:

ampak odlično se počutim med mahanjem ,skakanjem ,vrtenjem med plesom in borilno veščino,

vdihi in izdihi,pa glasen "HA" in "HU" x:px pr udarcih.noro,končno spet obnavljam ves ta energy.jujhuhu. xsuperx :flower:

lep dan želim vsem xsrcx

shakti gawain

capoera zgleda.

fajn zate :palec: :vio:

nešto slično xDDx v bistvu ima naziv NIA -Non-Impact Aerobics, Neuromuscular Integrative Action

power do daske x:px

shakti gawain

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...