Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Guest VilaSonca
ja, brezveze ... zadnje čase bolj "tam" oz., saj sem itak večino časa. :o|o: :vragec: zginem pa domov, ko le lahko. se mi pa nekak ne da dol it, če se ne gre do morja, je itak bz, notri se mi pa ne da zadrževat in se počutit kot en "tat". ven nimaš pa kam it tam, no klub edino, sam se mi ne da žurat pogosto. xrolleyesx ma ni mi do družbe sploh, če ni taprava, pol sm pa raje že doma z mačko pa v gozdu. x:)x moj je pa itak čez teden pri meni in sem super zadovoljna, da lahko grem zdaj večkrat domov. x:)x
Deli na socialnih omrežjih

ttgale

haha, take mava s Timom. x:Dx x:px

vse šprehe obvladava. x:o)x x;)x

Mystica, men je pa všeč papaja - morda pa ni bla dovolj zrela?

(nasvet: še po faci si razmaži, je majka za kožo x^x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Odvisno s kje si x:Dx Tule je bil danes res lep dan, ampak samo, če se je pogledalo skozi okno v toplem stanovanju. Še vedno burja .... zeblo do kosti. Sem žal lep dan opazovala samo iz stanovanja.

Nekaj dni nazaj je skozi moje okno nastal tale posnetek ... jutranji.

Zdaj sem na približno pol poti med LJ in PO x;)x ampak se mi zdi, da je bil tisti veter čez vikend neverjetno podoben tisti tako znani burji pod Nanosom xcivx Ampak reees nisem mogla ostat notri, bi se mi utrgalo :inocent:

Fantastičen pogled Mysti :2src:

Moja soba je obrnjena na vzhod, ampak ker grem od doma še preden Sonce vzide, ga vidim ponavadi na poti v službo.

Ja ja, luštno! xyesx Matr, se mi vid, da dolg let nisem hodila ven, ker hočem zdej vse nadoknadit. In tut men se zdi, da se je nekak pomlad že kr začela, al pa je mal luna kriva al kaj vem xcivx

x:)x :palec: Ti samo uživaj x;)x pa prepusti se - mogoče bo pa še kaj lep(š)ega iz tega kolegialnega odnosa :inocent:

Slab, slab vikend je za mano. Utrujena sem od vloge psihoterapevta, poleg vsega sem dobila servirano eno hudo porcijo zadev za nekaj let nazaj... Upam, da me čim prej mine, ker imam vse predispozicije za bit srečna. ne pa da se ukvarjam s preteklostjo in polaganjem računov. ...

Mysti xwizardx da bi (tako kot praviš) čim prej minilo! In da bi naslednjič lahko vklopla "ignore button" x^x

mačice so že al kaj? xDDx jaz sem pa vidla "šmrklje" doma pri nas na sprehodu v gozd, samo nisem ziher, če so letošnji, al pa so, pa pač še nimajo peloda. zvončki čist malo gledajo ven, samo listi so še zaenkrat. premrzlo za cvetove. se pa spomnim iz otroštva, da so ponavadi tak cajt že bli. x:)x ptički tudi že žgolijo na momente. sam bo še snegec. al pa ne. sam paše tale mraz, sam da ni une megle in vlage in sivine. x:)x

Že ja - take čisto majhne - so verjetno oživele ko je bilo toplo, zdaj se je pa vse skupaj malo ustavlo. Šmrklji? xsmx To so verjetno tisti na brezah? xscratchx

haha, take mava s Timom.

vse šprehe obvladava.

Luštna je tudi una koroška - š-ti in š-ta x:Dx

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Ma ta vikend je bil pa res greh biti doma med štirimi stenami x;)x

x:o)x In natančno to sem *počela*.

(mačice so mi všeč. a veš to, da ne smejo bit v vodi, če jih nabereš, pač pa kar na suhem? dlje zdržijo)

In ja, mešala jo bom z ananasom, ker imata oba iste zadeve noter ... bo vsaj okusno x:)x

x:o)x pa vino al pa jegra s kokakolo. x;)x

V bistvu je specifična, tko kot bi od avokada pričakoval ne vem kakšen okus - morda clo sladek - tko kot v trgovini, ko so me prodajalke spraševale, kako za boga lohk to jem oz. kako se to sploh jE? :D Kao so ga enkrat kar oluple al clo ugriznile vanj al kako, skratka, percepcijo so imele nekakšnega okusnega sadeža! :P pol je blo pa valjda tko kot bi v puter ugriznil. :D

Tko da morda se še navdušiš? :8): x;)x

(ful folka se je tko 'nalezl' mojega navdušenja nad olivami, pa so jim bile prej čist mim)

jaz sem pa vidla "šmrklje"

ja kaj so to šmrklji? sliši se nič kaj obetavno očarljivega. xDDx

Zdaj sem na približno pol poti med LJ in PO x;)x ampak se mi zdi, da je bil tisti veter čez vikend neverjetno podoben tisti tako znani burji pod Nanosom xcivx Ampak reees nisem mogla ostat notri, bi se mi utrgalo :inocent:

Fatastičen pogled :2src:

Moja soba je obrnjena na vzhod, ampak ker grem od doma še preden Sonce vzide, ga vidim ponavadi na poti v službo.

...

...

Luštna je tudi una koroška - š-ti in š-ta x:Dx

Dbest, x8Dx x^x :palec: ful ti privoščim in super da uživaš in da maš lep pogled, men to ful pomen, no tle ga nimam ne vem kakšnega, sile pa tud ni.

Ja, men so vse govorice simpatične (sam enih ne razumem x:o)x x:Ix :8):)

((sej mamo nekje temo o narečjih, samo nisem ziher če je tud tko naslovljena))

~~~

Jaz sem mela pa nekaj dni net odklopljen (in vse, tv, telefon) in zbolela sem in počas se bom morala spokat od tle. x:o)x

Ni da ni.

Tko da sem bla čist boga čez vikend, vsa odrezana, čist *telečja*, matasta, roževinast nos, po mojem sem tud imela vročino.

Je vse za mano prišlo s tem avtom pa vsem, pa nekaj sem besno pospravljala pa zračila (pa se prehladila), pa še ms močna in sem bla čist *izpita*, uničena, še sosed mi je rekel, ko sem ga srečala, da sem zdaj pa čist preveč suha, pa sem rekla, pa glih zredila sem se! najbrž sem tko sesuta in izžeta zgledala...

Tko da nisem v najboljši koži, drugač sem pa dobr. x:)x x:o)x x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mysti, takrat je blo mal drugač ja, ampak mislim, da je tebi res družba tolk več pomenila xcivx x:px x:o)x x;)x Zdej je blo itak ful prazno, pa bedna muzka mi je no, ne vem, ta letošnja MTV scena mi je kr neki, jz bi rock, sam če že dol ni blo nikogar, je blo gor na rocku še manj ljudi... pobož za počutje pa se pridružujem željam Vilinčice za ignore button... x:Xx

Cashy x:Dx ne, njih ne bi motil, sam bi pa mene, pa ne tolk zarad mladosti kot zarad nezrelosti :8): itak nisem nekak za spoznavanje kr tko, mogoče sm kr mal bolestno nezaupljiva do kogarkoli, ki ga ne spoznam prek kake kolegice ali kolega...

Vilinčica, tnx, bomo vidli kaj bo... x:Ix lažje je ne začet kot prit ven, ko so enkrat že čustva vklopljena (in pr nas ribičkah so ponavad vklopljena že vnaprej x:Dx )

Marsa xcrossfingx za boljše počutje xsrcx

Spravljam se v službo, sem rabla mal časa zdej, da sem prišla k sebi, ta teden bo moral bit velik manj žuranja, moram ful ur dobit not. Vsem lep začetek tedna! x:)x

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

** Alora, pej jst bom pa vedno bolj primorsko govorila. xsrcx Mi je všeč. x:Dx

ja sej se vsi navdušijo nad primorsko govorico - ful ljubljančanov (k smo včas dost tam okol haral) se je ful nalezl te govorice in se je zgodilo, da smo šli sam za čez vikend na obalo recimo, pa so pol eni še en teden po koprsko govorili, mona. xDDx

Je taka spevna, pravilna, taka skor mal *svetovljanska* govorica, nič čudnega.

No kot rečeno, men so vse všeč in mi je tud dbest če jih kdo govori (in ne da na vsak način tolče ljubljanščino oz. da skuša čist zakrit svojo šrpeho...), tko mi je tud simpatično k štajerci rečejo 'te' pa 'toti' al pa kej. xDDx Toti Tito. :P

Korošce najmanj razumem se mi zdi...

včas po kakšnih vaseh sem se pa spraševala, a govorijo sploh slovensko! :8): x:o)x

(a ne? avokado! jaz šizim. xyesx xokx)

Hvala Katja, saj sem že ful k rožca napram vikendu. x:o)x xokx x;)x

Tud tebi -in vsem ostalim- prijeten teden! :flowers:

Picasso

x:o)x In natančno to sem *počela*.

(mačice so mi všeč. a veš to, da ne smejo bit v vodi, če jih nabereš, pač pa kar na suhem? dlje zdržijo)

x:Dx :palec:

Za mačice pa nisem vedla - mislim, da smo jih pri nas doma dajali v vodo. Jaz kaj dosti cvetočih zadev ne morem imet v sobi - zaradi alergije na cvetni prah :sori: mam pa zato zeleno oazo xsrcx

V bistvu je specifična, tko kot bi od avokada pričakoval ne vem kakšen okus

(ful folka se je tko 'nalezl' mojega navdušenja nad olivami, pa so jim bile prej čist mim)

Hmmm se spomnim ko sem ga prvič probala (brez vsega seveda - firbec :o|o: ) pa sem skoraj bruhala, tako nagravžen mi je bil :xx!: Drugič sem ga jedla kot guacamole, ki ga je naredila mami - no tisto je bilo pa super x:px

Oljke njaaaam :yumy: zadnjič sem jih v šusu zmlela pol posodice ta domačih - so še bolj grenke.

Dbest, x8Dx x^x :palec: ful ti privoščim in super da uživaš in da maš lep pogled, men to ful pomen, no tle ga nimam ne vem kakšnega, sile pa tud ni.

Ja, men so vse govorice simpatične (sam enih ne razumem x:o)x x:Ix :8):)

((sej mamo nekje temo o narečjih, samo nisem ziher če je tud tko naslovljena))

~~~

Jaz sem mela pa nekaj dni net odklopljen (in vse, tv, telefon) in zbolela sem in počas se bom morala spokat od tle. x:o)x

Ni da ni.

Tko da sem bla čist boga čez vikend, vsa odrezana, čist *telečja*, matasta, roževinast nos, po mojem sem tud imela vročino.

Je vse za mano prišlo s tem avtom pa vsem, pa nekaj sem besno pospravljala pa zračila (pa se prehladila), pa še ms močna in sem bla čist *izpita*, uničena, še sosed mi je rekel, ko sem ga srečala, da sem zdaj pa čist preveč suha, pa sem rekla, pa glih zredila sem se! najbrž sem tko sesuta in izžeta zgledala...

Ammm x:Ix tisto sem komentirala pogled od Mystice (sem potem popravila ker sem res malo nerodno napisala) moj pogled/razgled je bolj tako-tako (če odštejem pogled na bližnji blok, in gledam naprej, v daljavo čez blok, je lep x;)x ), je pa lepo ker mi sonček do ene 14h direkt v sobo sije xsrcx

Narečja so fajn ja, se pa ene res težko razume če jih nisi navajen. "Idrsk" mi je recimo fajn, ampak se je treba fajn potrudit da se jih razume x8Dx sploh če hitro govorijo

Se boš mogla spokat od tam? Verjetno misliš samo ven, na sprehod al kako? Verjetno ne izselit se ven iz stanovanja? :wOOt:

xwizardx za boljše počutje in lep dan vsem!

Latinski izrek

aja seveda Vilinčica, sej je še dala fotkico in sem ji še dala plus, res lep pogled, moja površnost, se opravičujem za 'rajc'. x:o)x

Mystici pa seveda ne privoščim. :D :P ;)

Ja, izselt. xyesx

(ampak k sreči ne tolk na divje kot iz prejšnjega [17 dni, enkrat pa z 11-mesečnim dojenčkom in petimi mačkami x:o)x v treh tednih xyesx)

Sej sem slutila, se mi je pravzaprav kar zdelo, da bosta to povedala, ko smo se vidl.

Sta zlo fer v tem smislu, tko da bom mela dost časa.

Mal me je pa vseen zvilo, ker sem tud brez avta glih. x:o)x (sej ne morš verjet, k zdej bi pa pač lohk mela kul s parkingom)

Potem pa še vsa zbolela in brez energije (in odklopljena/odrezana) in mi je blo kar za zjokat skoraj.

Ampak pravzaprav sploh nisem slabo, pač sej itak sem mela tle več kot dovolj vsega štraufenpahta.

Sam energijo zbrat za spet selitev mi je pa kar muka.

Pa še folk gnjavt, ker če mi je pa kej tečno, je pa koga obremenjevat s sabo in bom pač spet čist odvisna.

Sej bo. Sej na en način se pravzaprav skor mal veselim, pač priložnost, izziv, whatever... sam stalni šokovi pa tud najbolj klene zdrmajo.

Bomo plaval, nekam bomo že pršli. xDDx xupx

Picasso

Itak!

računam na tvoj smisel za humor pa nisem nč razlagala dodatno. x^x

... men je itak skor odštekano, ne privoščit... nekako... k mam tud jaz več, vsekakor pa nimam nič manj, če ima nekdo nekaj. x:)x razen če je pač na moj račun... če ima pa nekdo nekaj, kar nima zveze z mano, se imam pa jaz tud boljš, ker se imamo vsi boljš, če se nas ima več boljš. xDDx

Tko kot pri štopanju (k sem že doživela stometrsko linijo avtoštoparjev, da sem mislila da nikol nom pršla iz berlina, no in bi blo brez zveze da bi bil kej fouš al pa kej, ker pač so eni dobil, fino, da čimprej vsi dobimo da nas bo čimmanj ostalo...).

tko no, škoda k nima več folka tega (odsotnosti zavisti pa tega), k bi se vsi lohk mel lepš pa boljš pol.

Picasso

Kupila papajo. kako je to en brezvezen sadež po okusu. :o|o: Pa dobro, če je treba za zdravje ... pač bom. Čeprav je draga ko satan. Bom mogoče manj žolča zlivala po ljudeh, ane :vragec:

Slab, slab vikend je za mano. Utrujena sem od vloge psihoterapevta, poleg vsega sem dobila servirano eno hudo porcijo zadev za nekaj let nazaj. Oseba, ki me pozna v detajle točno ve na kateri gumb je potrebno pritisniti, da se slabo počutim in imam slabo vest, čeprav brez potrebe, ker sem zadevo razčistila že pred enim letom. Pa še vedno mi je hudo .. a ni to blesavo? Upam, da me čim prej mine, ker imam vse predispozicije za bit srečna. ne pa da se ukvarjam s preteklostjo in polaganjem računov. Ne vem zakaj imam še vedno rada ljudi, ki me prizadanejo. In ne vem, kako spustit ljudi iz življenja ...

Mysti, papaja, ko je res zrela, je sladka, ampak priznam, da sem se jaz tudi navajala nanjo. Tukaj jo jedo tako kot je narezano, ena varianta je pokapano z limoninim sokom, ali pa jo kombinirajo z banano. Lahko jo pa spijes tudi. V mikser narezes papajo - kar precej, dodas sladkor in vodo in zmiksas, da dobis sadno vodo. Mogoce ti bo pa kaksna od teh opcij bolj vsec.

Ah, stara creva. Jaz sem sposobna premlevat, premlevat, premlevat, premlevat, lahko tudi leta. Potem pa me kot bi odrezal mine. Preteklost pusti v preteklosti xsrcx .

V bistvu je specifična, tko kot bi od avokada pričakoval ne vem kakšen okus - morda clo sladek - tko kot v trgovini, ko so me prodajalke spraševale, kako za boga lohk to jem oz. kako se to sploh jE? :D Kao so ga enkrat kar oluple al clo ugriznile vanj al kako, skratka, percepcijo so imele nekakšnega okusnega sadeža! :P pol je blo pa valjda tko kot bi v puter ugriznil. :D

Tko da morda se še navdušiš? :8): x;)x

~~~

Ni da ni.

Marsa znalka za vse sadeze :palec: . Tule je avokado veliko uporabljan. Dodajo ga na krhlje narezanega v juho vcasih, velikokrat dodajo krhlje v sendvice, narezejo ga v solate, lahko se pa pripravi tudi polnjenega. Ko odstranis koscico iz sadeza, ga lahko napolnis s tunino ali piscancjo solato (tuna ali piscanec, majoneza, korencek, grah). Kam smo prisli, sem se v kuharski klub vclanila. :eek:

Glede selitve pa, zoprno, se zlasti ker, ce prav razumem, to ni bila tvoja ideja. Se pravi, da si zdaj verjetno na tocki iskanja stanovanja in organiziranja vse zivega. Selitev ni lusna, se manj pa, ce ti je dolocena. Upam, da cimprej poslihtas vse v zvezi s selitvijo x8Dx. Mi je pa vsec tvoj pogled na situacijo :palec:

Midva sva tudi v fazi selitve. Sva nujno potrebovala vecje stanovanje, ga nasla prejsnjo nedeljo, vceraj pa podpisala pogodbo, nabavila pohistvo in zdaj sva v pakiranju. Tudi midva nimava avta, ampak tule so precej dostopne variante selilcev, tako da me to ne skrbi, je pa cel kup kolobocij povezanih, ampak se bodo ze poslihtale. Malo je tecno edino, da moram pocivat, jaz bi pa tole na hitro po moje spokala in zrihtala.

Zadnje case sem zacela malo s sestro komunicirat, se je vsaj malo odtajala, sva bili vedno na mati otrok odnosu, ker je tako velika razlika v letih, pa sem se zelo zgodaj odselila, ampak zdaj mislim, da naju bo izkusnja, ki jo ona ima, meni se je pa sele zacela vsaj malo povezala. Imam tudi strasno lep odnos z mami in ocetom. Svasta. Samo da sem se odselila dalec, naenkrat vse stima x;)x .

Veliko pozitivnih viber vsem :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

...

Marsa znalka za vse sadeze :palec: . Tule je avokado veliko uporabljan. Dodajo ga na krhlje narezanega v juho vcasih, velikokrat dodajo krhlje v sendvice, narezejo ga v solate, lahko se pa pripravi tudi polnjenega. Ko odstranis koscico iz sadeza, ga lahko napolnis s tunino ali piscancjo solato (tuna ali piscanec, majoneza, korencek, grah). Kam smo prisli, sem se v kuharski klub vclanila. :eek:

Glede selitve pa, zoprno, se zlasti ker, ce prav razumem, to ni bila tvoja ideja. Se pravi, da si zdaj verjetno na tocki iskanja stanovanja in organiziranja vse zivega. Selitev ni lusna, se manj pa, ce ti je dolocena. Upam, da cimprej poslihtas vse v zvezi s selitvijo x8Dx. Mi je pa vsec tvoj pogled na situacijo :palec:

Midva sva tudi v fazi selitve. Sva nujno potrebovala vecje stanovanje, ga nasla prejsnjo nedeljo, vceraj pa podpisala pogodbo, nabavila pohistvo in zdaj sva v pakiranju. Tudi midva nimava avta, ampak tule so precej dostopne variante selilcev, tako da me to ne skrbi, je pa cel kup kolobocij povezanih, ampak se bodo ze poslihtale. Malo je tecno edino, da moram pocivat, jaz bi pa tole na hitro po moje spokala in zrihtala.

Zadnje case sem zacela malo s sestro komunicirat, se je vsaj malo odtajala, sva bili vedno na mati otrok odnosu, ker je tako velika razlika v letih, pa sem se zelo zgodaj odselila, ampak zdaj mislim, da naju bo izkusnja, ki jo ona ima, meni se je pa sele zacela vsaj malo povezala. Imam tudi strasno lep odnos z mami in ocetom. Svasta. Samo da sem se odselila dalec, naenkrat vse stima x;)x .

Ja, mam rada sadeže pa oreščke pa tak, skratka surovo, kuhanega sadja recimo sploh ne jem.. tud pečenega ne. tko da tud avokada ne dajem v juhe, mi je v bistvu škoda, tud kakih piščancev ne tlačim, ga kar sam na kruhu jem al pa v solatah, npr. z radičem al pa z rukolo je dbest, k ju mal zmehča tud.. mam rada grenke okuse pa pol paše ta maslenkast zraven.

Včas sem tud kak namaz naredila al pa kej...

aja, kaj sem se spomnila, ful dbest zadeva: cvetača, avokado in mandeljni, skuhaš cvetačo, predtem mandlje zdrobiš in vmešaš v avokado in pol daš na cvetačo, nad njami! :yumy:

enkrat sem sanjala avokado, naslednji dan sem pa glih imela rojstni dan... no pa sem pozabla na sanje, pa pozvoni, pride soseda na obisk, odprem vrata, mi moli pred nos avokado: vse najboljše! xokx pol sem se spomnila da sem ga sanjala glih, očitno mi je zapasal.

sam ga je težko ubost tapravga...

nad papajo me je pa Urša navdušila in je zmer vse tko narezala pa pripravila pa tko in mi je bla dbest. xDDx

Ja, selitev, saj je bla ponavadi določena oz. nehotena z moje strani. x:o)x

Saj sem slutla, pa tud smo rekl za 1 leto, jaz sem pa tu točno 1.5 leta.

Sem rekla frendu zadnjič, dokler sem še v Šiški pa to, pa se je zasekiral, da kaj pa govorim, da bom še dolg v šiški itd., no jaz sem pa kar vedla.

Če že skor pakiram? haha, niti ne. :P ;)

zdej sem še pr "premlevanju, premlevanju in premlevanju". x:px x;)x

Dbest da ti gre tko smooth in da se zdej tolk boljš s tastarimi in s sestro razumeš. x^x :palec:

Prejle sem si naštimala (menda po kakih 30 letih x:o)x) žajbljevo mleko, prav tko s cukrom in tko.

Kok je pa to zagatno, kr skor nasitno pa tko, sem komaj spila (drgač mi ni problem žajbelj, saj pravim da so mi kul grenki okusi), sam sem tolk ogabno kašljala kot bi imela oslovski kašelj al pa kej (no mal pretiravam xDDx).

Picasso

Ampak jaz VEM, da v bistvu mi. x^x

:palec: še dobro, da večina razume take štose, da vsi ne skočijo takoj na vsako besedo x:)x Tudi jaz ti privoščim x;)x

... men je itak skor odštekano, ne privoščit... nekako... k mam tud jaz več, vsekakor pa nimam nič manj, če ima nekdo nekaj. x:)x razen če je pač na moj račun... če ima pa nekdo nekaj, kar nima zveze z mano, se imam pa jaz tud boljš, ker se imamo vsi boljš, če se nas ima več boljš. xDDx

Tko kot pri štopanju (k sem že doživela stometrsko linijo avtoštoparjev, da sem mislila da nikol nom pršla iz berlina, no in bi blo brez zveze da bi bil kej fouš al pa kej, ker pač so eni dobil, fino, da čimprej vsi dobimo da nas bo čimmanj ostalo...).

tko no, škoda k nima več folka tega (odsotnosti zavisti pa tega), k bi se vsi lohk mel lepš pa boljš pol.

xyesx meni tudi nikoli to ni bilo jasno. Ali pa to, da nekomu privoščiš slabo - tega tudi ne razumem - kaj ima človek od tega da se naslaja nad tujo nesrečo :eek:

Marsa :wOOt: štopala si iz Berlina? Faca! x:Dx :palec: Najdaljša štopanja, ki sem jih doživela, so bila tista na morje, na hrvaške otoke :fiju:

Enako tudi tebi Pujsita in da vama selitev poteka mirno in hitro :detelca:

Če že skor pakiram? haha, niti ne. :P ;)

zdej sem še pr "premlevanju, premlevanju in premlevanju". x:px x;)x

xwizardx da bo tole obrodilo sadove :P da si "primelješ" lušten nov dom xwizardx tak, iz katerega se boš selila če / ko boš sama želela x8Dx

Latinski izrek

Marsa :wOOt: štopala si iz Berlina? Faca! x:Dx :palec: Najdaljša štopanja, ki sem jih doživela, so bila tista na morje, na hrvaške otoke :fiju:

Štopala si na hrvaške otoke??? :eek: mislim, veliko si drzneš, upam vsaj, da nisi bila sama...ker tole bi bilo pa ubijalsko, na kakšne ljudi bi vse lahko naletela? :vragec:

Se pa spomnim pripovedi enega kolega, ki je pobral štoparko in jo zapeljal do njenega doma... In sta po prihodu nekoliko obsedela, in je potem štoparka rekla: Kaj, a me ne boš?" Punca s tako nizko samopodobo, da je bila pripravljena uslugo štopanja povrnit v naturalijah :sori:

Kolega je bil čist paf ob takem nespodobnem povabilu... ji je potem nekaj časa bral levite o tem, kako bi se morala bolj spoštovati... :vio:

Drugače pa, Marsa, kam bi najraje šla? Nazaj v Štepanjca? Pa meni ni Šiška nič taka grozna...no, ne po osebnih doživetjih, bolj po pripovedovanju kolegic študentk, ki jih je kar precej v Šiški, pa se imajo čisto fajn...nobenih strahot, grozot itd... :inocent:

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Hehe x:Dx ne, ne - sem počela že marsikaj norega ko sem bila mlajša, tega pa ne :eek: Vedno sem štopala v družbi, nikoli sama. Pa še tako se nam je enkrat pri štopanju na Primorskem zgodilo, da me je en stari dedec zagrabil za koleno in začel božat po nogi (sem sedela zadaj v sredini) očitno se mu je zdelo da ima pravico si vzet nekaj nazaj v zameno za prevoz :xx!: pa takrat sem bila še čisto dete - ene 13-14 let xrolleyesx pa je potem ob ostrem protestiranju mojih dveh starejših kolegic nehal.

Dogodivščin s štopanjem je bilo kar nekaj. Začuda sva najhitreje dobila štop s (srednješolskim) fantom - prej kot s kako prijatejico - to mi nikoli ni bilo jasno x:px Sva vsa leta ko sva bila skupaj vedno prištopala na morje in to v rekordnih časih, enkrat sva bila "dostavljena" še celo naravnost v kamp - z dostavnim vozilom - sva se peljala zadaj, med pijačo in hrano hehe x8Dx Spet drugič so naju skipali ven sredi AC - ob razcepu proti Italiji (se je šofer malo pozno spomnil da gre tam desno in ne levo), pa sva potem s polnimi ruzaki tekla čez AC :O: in potem plezala čez zaščitno ograjo da sva prišla do ta stare ceste proti obali :switz: ...Luštno in odštekano je bilo.

Šiška je prav fajn x^x moj drugi dom včasih. Bivši in par prijateljev je iz tam, tudi živela sem tam nekaj časa... Blizu centra je - s kolesom si hitro na vse konce LJ :palec:

Latinski izrek

Marsa :wOOt: štopala si iz Berlina?

hehe, ja, v berlin in nazaj, dvakrat in ne vpraš kako x:o)x x:Dx - trije obakrat, in to ne tri bejbike in to, ampak jaz in dva tipa, totalna caplja (punxi pa to x:o)x x:Dx) in to v času zidu in ruskih vojakov na meji, tko da so nam dobesedno štop zrihtal vojaki :P, ker ni blo za pešce sploh možno oz. se tam šetkat.

Vsi avti so dajal okna dol in cela vrsta glav nas je gledala, ko smo z ruzaki prišli na mejo. :D

Jao.

In potem še enkrat, z drugima dvema. xDDx x;)x

enkrat pa s TŽB v Beograd, ker se nam -pazi to! x:Dx- 'ni splačal na vlak' :D - ker smo imele zvečer koncert in vlak je pa vozil do ne vem kdaj, skratka, smo šle na štop, jaz z basom.

In vsakič ko je kak tovornjak začel zavirat, sva s kriško hitro si začeli superge zavezovat al pa kej, skratka stran gledat in kao da ne štopamo, ker "si nismo mogle privoščit počasnega tovornjaka" (ciljale na hitre avte x;)x) :D

Mah... tega je blo res ful... Tud na otoke, ja, sam ne glih ladij pa čolnoov. x:px

Imamo pa temo o štopanju, pa morda raje tja kaj napište teh dogodkov...

Avtostoparske štorije

Drugače pa, Marsa, kam bi najraje šla? Nazaj v Štepanjca? Pa meni ni Šiška nič taka grozna...no, ne po osebnih doživetjih, bolj po pripovedovanju kolegic študentk, ki jih je kar precej v Šiški, pa se imajo čisto fajn...nobenih strahot, grozot itd... :inocent:

najraje bi bla v šiški, sem že četrtič tu (pa tud večina mojih tipov oz. frendov je bla šiškarjev, tko da sem skoraj šiškarca), samo ne na tem koncu.

Ja, jaz tud dosedaj nobenih strahot, sem pa direkt nabasala na bajto kjer so se streljal že tud pa tak, tko da sem jo še dobr odnesla. x;)x

Štepi pa zarad reke in infrastrukture, bližine, zelenja, normalnih ljudi. Pa parkinga. x:o)x (zato da ga bom lohk čez okn gledala :P)

Hecn, bi moral bit obratno oz. sem si predstavljala: da bo tam več... hm... pač -ićev in tega (js lohk rečem k sem tud sama x;)x), tle pa manj, so pa tam čistokrvni slovenci v tisoč kolen napram tule. x:px

Pa tud v šiški mam ful frendov.

Skušala bom gledat cca 3km da je lohk iz centra, okol kakšne *osi* (da grem lohk peš do mesta in da mam tud več bus linij).

Picasso

Guest VilaSonca

aja, šmrklji ... mislim, da so od leske. x:)x

Marsa, prej si bila definitivno na lepšem placu. x:)x saj Šiška je luštna, sam tale del, kjer si ti pa jaz, je res čuden. ne vem, zakaj, sam je pač.

drugače, če bi mela možnost živet kjerkoli v Lj, bi izbrala Poljane. tam sem bila 5 let in še vedno, ko grem kje tam naokoli, si mislim, kako bi blo fajn bit kje v tem mirnem koncu. al pa kje v okolici grada pač, proti Dolenjski. tudi Štepi mi je simpatičen. pa stara Lj.

najbolj anti mi je pa Bežigrad. čist mimo del mesta, nobenega zelenja, tak hladen del mesta.

ti se kar pripravi na novo selitev, vzami si čas. želim ti prijeten plac, okolico, sosede in da se boš dobro počutila. xcrossfingx sam res si trdoživa, mislim psihično moraš bit, da prebavljaš vse te selitve skoz. ko nikjer ne moreš "pognati korenin" al ostat vsaj 2 leti, poznam ta filing. sam zate je to drugače, ker si v bistvu v Lj doma, nisi "prišlek". sam bog ve, lahko pa boš kje ostala za vedno in se boš počutila res fajn in sproščeno. xcrossfingx

no, pa sem dobila job. svoj prvi redni. tisto varianto, ki ni nič posebnega. ma bo že, motivacija je itak keš, ki ga želim našparat za ene tečaje za drugo leto. delat začnem čez 3 tedne in ful sem vesela, ker mam priliko v miru dokončati eno prevajanje (sem si našla prostovoljno - drugače itak ne bi dobila), morda bova barvala sobo (nežno rumena in lila), če se hišnik spomni zrihtat ene zadeve, da se lahko preseliva v boljšo sobo in pripravljam se za 2 izpita, pa me čaka še projekt knjižnica in potem eno izpisovanje snovi. k sreči je izpit iz poezije, tako da v bistvu komaj čakam. drug je pa "dinozavrski" in mislim, da potem ni nič več tako zoprnega (v vseh možnih pogledih) v 4. letniku.

lep preostanek dneva xrainbowx

Vila - prijekt knjižnica in izpisovanje snovi .. probaj se zment, če lahko fotkaš .. jaz sem prinesla fotoaparat s sabo in fotknila platnico in potem vse, kar sem rabla noter iz knjige (sam paziš, da fotkaš tko, da dobiš še št. strani not, da ti pol ni treba še enrkat brskat .. ) -- če si sploh to imela v mislih :inocent:

evo, jaz pa ravno šibam na faks, na govorilne pogledat, če je bila seminarska ok in če lahko grem v torek na izpit ...

laufam okol že cel dan pa ful ni dan za to :o|o:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Vila, čestitke za job, vsaj nekaj je, čeprav prehodnega značaja. Upam samo, da ne obtičiš tu, pa delaš čist nekaj drugega, kot imaš potencial in znanje, da bi lahko počela :palec: x:)x

Aliana, srečno glede seminarske x:)x Sem prepričan, da bo OK, in da bo izpit tudi OK x;)x

Zdaj mi je pa že žal, da štepanjca sploh ne poznam, čeprav sem 10 let v Ljubljani, sem bil tam samo enkrat na fakulteti za šport, še v gimnazijskih časih pa enkrat v eni veliki cerkvi in še enkrat v dvorani firme Hermes Softlab...to je vse, kar je bilo Štepanjca v mojem lajfu. Očitno mi ni usojen x:o)x

sem pa vesel, da sem v Kosezah, ko je res lep del Ljubljane. Tičim pa precej blizu bajerja ob cesti proti Podutiku. Mirna, penzionistična soseska, kjer se ob lepem vremenu najde kup sprehajalcev s kužki in neznansko veliko mladih mamic, ki potiskajo otroške vozičke x:)x Res idila sanjskega življenjskega prostora xsrcx

če bi kdaj kupoval hišo v Lj., se bom stegnil tudi za 100k € (kakšen optimizem x:o)x )več, da bi si lahko privoščil eno luštno bajtico v tem delu Ljubljane, kot pa kje za Bežigradom (ki je res betonska socialistična džungla brez duše)...

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Vem da je tu kr nekaj takih ki radi potujejo...

BIT Milano 2011

Tu je zbran folk s celega sveta, ful imaš za videt in je eno tako zanimivo doživetje.

Mogoče bo kdo našel kakšno idejo za naslednji dopust.

(je tudi zastavica za angleški jezik :) )

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Marsa, prej si bila definitivno na lepšem placu. x:)x saj Šiška je luštna, sam tale del, kjer si ti pa jaz, je res čuden. ne vem, zakaj, sam je pač.

drugače, če bi mela možnost živet kjerkoli v Lj, bi izbrala Poljane. tam sem bila 5 let in še vedno, ko grem kje tam naokoli, si mislim, kako bi blo fajn bit kje v tem mirnem koncu. al pa kje v okolici grada pač, proti Dolenjski. tudi Štepi mi je simpatičen. pa stara Lj.

najbolj anti mi je pa Bežigrad. čist mimo del mesta, nobenega zelenja, tak hladen del mesta.

ti se kar pripravi na novo selitev, vzami si čas. želim ti prijeten plac, okolico, sosede in da se boš dobro počutila. xcrossfingx sam res si trdoživa, mislim psihično moraš bit, da prebavljaš vse te selitve skoz. ko nikjer ne moreš "pognati korenin" al ostat vsaj 2 leti, poznam ta filing. sam zate je to drugače, ker si v bistvu v Lj doma, nisi "prišlek". sam bog ve, lahko pa boš kje ostala za vedno in se boš počutila res fajn in sproščeno. xcrossfingx

no, pa sem dobila job. svoj prvi redni. tisto varianto, ki ni nič posebnega. ma bo že, motivacija je itak keš, ki ga želim našparat za ene tečaje za drugo leto. delat začnem čez 3 tedne in ful sem vesela, ker mam priliko v miru dokončati eno prevajanje (sem si našla prostovoljno - drugače itak ne bi dobila), morda bova barvala sobo (nežno rumena in lila), če se hišnik spomni zrihtat ene zadeve, da se lahko preseliva v boljšo sobo in pripravljam se za 2 izpita, pa me čaka še projekt knjižnica in potem eno izpisovanje snovi. k sreči je izpit iz poezije, tako da v bistvu komaj čakam. drug je pa "dinozavrski" in mislim, da potem ni nič več tako zoprnega (v vseh možnih pogledih) v 4. letniku.

lep preostanek dneva xrainbowx

A ne? xyesx

(*sem kar pozabla, da sva bli obe prej *tam*, zdaj pa *tu* xDDx)

Men je pa Bžg lep, a še nisem nikol živela tam (2x center, 3x Kodeljevo oz. tist konc, 4x Šiška).

Pa kakšno Trnovo mi je tud simpatično morda...

Thanx, sej bom, že frenda plane dela x:o)x x;)x da sem jo včeraj še mal nazjala po tel., k ona bi že kar prec akcijo in škatle in vse. x:o)x xrolleyesx

Nisem še zdrava, pa zaenkrat o tem kej dost ne razmišljam, v bistvu skor nihče ne ve, razen obeh frend pa tu sem napisala. Zaenkrat se cajtam in krepim in to, ker bom rabla velik moči in energije (itak! :o|o: xrolleyesx).

Čestitke za job! xokx

(in velik sreče na obeh izpitih! xcrossfingx)

sem pa vesel, da sem v Kosezah, ko je res lep del Ljubljane. Tičim pa precej blizu bajerja ob cesti proti Podutiku.

Res je, luštn konc, v Koseze bi šla prec (jih kar dobr poznam, sem mela ogromn frendov in tipa v terasastih, nekaj pa tud po bajtah tam okol in tud v Podutiku imam par frendov in celo eno *možnost* (?) za najem, samo je precej daleč in sam na 5-ko bit vezan je mal zoprn (zdej k sem brez avta)

Ale', haj, hvala za info, utegne koga zanimat. :palec:

(sicer pa prišep: imamo ene 2, 3 take teme: z ruzakom na pot, potovanja itd. x:)x)

...

še zmer nisem zdrava, me je kar snelo, vendar sem ok (sam hitro se utrudim, tud zašvicam pa kašljam kar grdo, frenda je rekla da ne pomni da bi jaz kdaj tko kašljala, ker mi redko pride do tam, ponavad sam mal smrkam, pa še to je vedno od alergije in zlo redko od prehlada).

Vsak večer si zdaj naredim žajbljevo mleko in v bistvu ful pomaga, manj kašljam oz. se mi je bolj sprostilo not vse.

Mi je pa zagatno, pa ne zarad grenkobe, ampak obratno: zarad cukra. x:o)x

K ponavad ni cukr tist, k bi folk zmotil pr žajbljevem mleku. x:Dx x;)x

Ker sicer cukra ne uživam, mi je kar tumač doza 2, 3 žlice na šalco.

K sreči sem ga sploh imela, ker mi je ostal od gobic (kefirja).

Tko da sm bl crka. :|

ampak nič posebnega, noben safr al pa kej. xDDx

**

heh, kok mam hecn s tem frendom (sco/lev), dons že spet: razmišljam da bi ga poklicala k mi je mal dolgčas, sam se mi ni dal, če sem taka crkotina, pa me zdajle on pokliče in se bo oglasil. xDDx

ampak čist vedno! Pomislim da bi ga klicala, pa kliče. xokx

(je rekel, da sem prišparala na kartici xDDx)

Picasso

x:Dx :palec:

fakulteta za sport je na Kodeljevem. Tam priporocam grad, kjerje zivel baron Kodeli. Menda je imel prvi avto na tem delu "zemlje" in bil precej napreden. Ni ravno kaj posembenga grad mislim, verjetno ga se vedno obnavljajo. Je pa se fajn ambient restavracije za vzunaj sedet.

HermesSoftlab pa je v Stepanjcu ja. Drugega zanimivega v samem stepanjcu itaq ni. Center kjer so trgovine je na obrobju stepanjca oz ob Litijski ceesti, kjer je pizzerija oliva itn, no ja, pa se motel Bit-center, fitnes center, badminton in squash dvorane so takoj za ovinkom. In pa seveda veliko rugby in baseball igrisce. - Ti sta precej "pomembni", saj se tam odvijajo tudi razne mednarodne tekme.

Pa tudi zanimivo je vsaj enkrat videti v zivo baseball, ne samo po tv.

Je pa na tem delu zraven gozd, precej narave, veliko mostov, razlicne zivali, itn. In tudi samo anselje iam precej zelenja in je za neko naselje precej obrasceno z drevesi! :palec:

Med kodeljevem in stepanjcem je se štepanja vas, kjer je pokoplisce, cerkev, samostan in se en za nune.

na sliki so vzeli zraven se del Zgornje Hrusice.

se pa jasno vidi kako veliko je zelenic! samo skoda ker jih nihce ne obdela in posadi vec roz ipd. nekatere pa kljub temu malo so.

v ljubljanici in ob, ki meji na Fuzine, pa se najde veliko zanimivih zivali. Od bobrov, storkelj, raznih ptic, veliko rack, ponirkov, itn.

Bolj pa me skrbi, da ne bo z leti postajal Golovec vedno manjsi in vedno bolj izpodjedan s hisami in nasleji iz vseh strani. Golovec je del gozda med stepanjskim, dolenjsko cesto (strelcek) in kodeljevim. Ta se nadaljuje naprej na, Sostro, Orle in vse do Podlipoglava in Grosupljega... Vmes pa je sedaj posegla obvozica in avtocesta.

(domaci-turizem.press) x:o)x

aja, dodam se tole: pred recimo 10 leti je blo se fajn zivet v stepanjcu in tistem koncu. Zdej ne bi vec tolk tam zivel. Prevec je avtomobilov, prevec je tiste energije nemira ze. No, odvisno kje in v cem.

Zdaj mi je pa že žal, da štepanjca sploh ne poznam, čeprav sem 10 let v Ljubljani, sem bil tam samo enkrat na fakulteti za šport, še v gimnazijskih časih pa enkrat v eni veliki cerkvi in še enkrat v dvorani firme Hermes Softlab...to je vse, kar je bilo Štepanjca v mojem lajfu. Očitno mi ni usojen x:o)x

sem pa vesel, da sem v Kosezah, ko je res lep del Ljubljane. Tičim pa precej blizu bajerja ob cesti proti Podutiku. Mirna, penzionistična soseska, kjer se ob lepem vremenu najde kup sprehajalcev s kužki in neznansko veliko mladih mamic, ki potiskajo otroške vozičke x:)x Res idila sanjskega življenjskega prostora xsrcx

če bi kdaj kupoval hišo v Lj., se bom stegnil tudi za 100k € (kakšen optimizem x:o)x )več, da bi si lahko privoščil eno luštno bajtico v tem delu Ljubljane, kot pa kje za Bežigradom (ki je res betonska socialistična džungla brez duše)...

No pa je prisel dan selitve, moram reci, da kar hitro :palec: . Glede na to, da se relativno pogosto selim - sem ze nad 30 v tem lajfu xcivx , sem tule relativno dolgo stanovala. 3 leta in 1 mesec, mislim, da nadpovprecno. Tokrat se res veselim, ker se seliva v vecje stanovanje za prakticno enak strosek. Sem se zadnje case navelicala prestavljat stvari iz kota v kot, ni prostora za prakticno nic. Po kavici se zadnje malenkosti v skatle zloziva, potem pa naju preselijo.

Sem pa spet pokasirala smrkanje in kasljanje. Nic cudnega, ker smo zdajle v epidemiji gripe, veliko otrk mi manjka (30%), tisti ki so, pa veselo kihajo in kasljajo. No zdajle, ko imam imunski sistem malo slabsi, se me vse te kozlarije hitro primejo. Se en mesec taksnega vremena nas caka, potem se bo pa otoplilo in bo vse tole izginilo.

Vsem zelim fajn vikend xsrcx :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:palec:

Super (razen za prehlad)!

30x! x:o)x x:Dx :sick:

(blazota, men se že 11x zdi blazota)

((mi smo tud sam nekje bli 5 let, kar nam je popravlo povprečje xDDx))

Picasso

Ooo VilaSonca a ti si tudi tak nomad? :eek: x;)x

Čestitke za nov dom :palec: in xwizardx za zdravje!

Letim ven - malo se zbezljat da me ne bo več tako zeblo xcivx zvečer pa spet ven xchatx

Lep vikend vam želim

Latinski izrek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...