Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Hvala. x:)x

Janko, ful hvala, res je tolk lepa, a žalostna pesem, vseen jo grem poslušat.

(že kak mesec ne poslušam sploh muzke x:o)x)

To (Ireno) sem pela včas na kakih žurih... mi grejo kar mravljinci mal.

res žalostna pesem...

...sonce šestih pomladi je zanjo sedmo jesen za vedno zašlo... :(

.....

Jaz sem ok, malo me boli gleženj in koleno (ga kar ne morem 'odsukati')... ampak nič zatečeno, lahko hodim, vse.

morda sem 'precvikala' kak živec, ne morem si drugač razložit.

Za vrat pa ramo pa še ne vem, zaenkrat je videt da me nič ne boli, sem se fajn naspala.

Zbudil me je pa Tim, ko se je najavil na kosilo. x:)x

Lep dan! xrainbowx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Hvala. x:)x

Janko, ful hvala, res je tolk lepa, a žalostna pesem, vseen jo grem poslušat.

(že kak mesec ne poslušam sploh muzke x:o)x)

To (Ireno) sem pela včas na kakih žurih... mi grejo kar mravljinci mal.

res žalostna pesem...

...sonce šestih pomladi je zanjo sedmo jesen za vedno zašlo... :(

.....

to je drgač posvečeno eni punci, posiljeni in zadavljeni v tivoliju...(konec 50ih, al pa začetek 60 ih let) ampak ker je komad izšou še u časih... pod vplivom revolucionarne zmage nad fašizmom... so ga mal kamufliral.

storilec... pa naj bi bil nekdo iz močno partizanske familije... za dejanje pa obsojen en vaški posebnež... doma daleč stran od tivolija...

ampak tudi domnevno pravi storilec... je šou na štrik... sam... čez nekaj let...

čudn, da nisi vedla. no sej... se tut govorl ni dost. vsaj na glas ne. ampak jes sem poznal mamo te punce... :C:

muziko pa itaq skenslej... ker je hud vsiljivec... diktira in vsiljuje razpoloženje :vragec:

to je sam za učasih... z namenom... tko kt trawca... menda. jes seweda ne wem... x8Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

sej vem veš. poznam tud jaz to zgodbo žalostno... :sori:

grozno. pa mi grejo spet mravljinci.

Je pa zelo lepa pesem in zelo zelo lepo jo odpoje, se te ful dotakne (tudi če ne bi poznal ozadja, v bistvu je bolje da ga ne).

ja, jaz ne znam in ne zmorem glasbe poslušat *nevpleteno*. xDDx

Pol pa včas kakšne instumentalce samo...

sej mat ima muzko v kuhinji pa hočem nočem kej slišim (pa se mi pol kakšna zoprnija še ves dan rola po glavi :o|o:).

Včasih samo vstanem (recimo pri kosliu) in brez besed samo ugasnem radio. Mama se pa smeje. Mi stopi na živec včas kak vokal al pa kej pa v zadnjem času dve prav neprijetni priredbi enih lepih slovenskih narodnih pesmi. Kot bi se trudili avtorji čim bolj neartikulirano in zoprno priredbo narest, nespevno... grozno, no. sej pravim, sam vstanem in ugasnem. x:o)x

Mal se mi po muzki nekaj toži (da bi jo spet delala), pa je morda ena taka faza... da nič vase ne sprejemam, da bom sam še ven bruhala, ko se bom lotla. x^x xDDx

Fajn bi blo če bi mi znesl, rada bi bla ustvarjalna. x:)x

Aja *job* sem dobila. xDDx x8Dx

Tisti ki smo se menil pred NL, en projekt, 'fizično delo' xDDx (nom se glih pretegnila x;)x)... nekaj se bo delalo pa se rabijo roke. par tednov menda, do enega mesca. menda je to zdaj že kar ziher.

In fora: pravi frenda, da še nimajo lokacije, ampak da kje bi mi najbl pasal, pa sem rekla v centru jasno. xDDx (pač ker je tečno, da bi dala dnevno še 2.40€ :xx!: -za 1/2 so podražil!!)...

Pa me kliče naslednji dan frenda, da nej uganem kje bo. In bo v centru. xokx

Fajn da se mal zbrcam, zmigam...

moram se spet kej po svoje zorganizirat.

Zadnjič sem bla v frendinem flatu, ki ga ravno pedena za oddajo, ful luštno, samo predrago zame, je bla mal v zadregi, sem rekla ma ne, jasno da več iztrži! ker je center. Meni pa ni pomembno, skoraj rajši bi, da ne bi bil. x:)x

aja Janko, to nisem zdej sam teb govorila, da se nouš ćutu dolžen da bereš vse x;)x, kamoli se kej trudiš z odgovarjanji. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Dan xcivx

Hej, sem nazaj x8Dx

x:)x :palec: za uživancijo. Tudi uživat je treba znat x:px

Za mano je polno stvari (res, polno), tako da bom poskušala vse skupi vsaj približno primerno opisat.

....

No torej, sem nazaj, bolš kot kadarkoli prej. x:)

Super, da ti je ratalo se skopat ven iz slabega razpoloženja! Držim xcrossfingx da tako dobro tudi ostane.

prej sem si zvila nogo pa nek heksn šus sem dobila v celo stran telesa..

Marsa :wOOt: to pa je zgodba! Popihe na vse razboleno xwizardx

.

.

.

Komaj čakam, da bom fertik - da lahko vsaj še malo uživam na sončku :onfire: Kako je lepo zunaj xsrcx

Mejte se fajn :frog:

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

čau Marsa!

Tole tvoje dogajanje...Oprosti, da se malo vpletem,..mi je pa zanimivo to, da sem najprej malo preletela tvoj post, potem sem šla nekaj pojest,...pa vmes sem razmišljala o tem kaj za vraga si tam ponoči sama okrog tapljala, ker sem se spomnila, da so nas na eni študentski ekskurziji nekoč peljali v Tacen , šolo za policaje,..pa na oddelek z dokaznimi gradivi za umore,...pa sem se spomnila kako z grozo smo ugotavljali koliko posilstev se je že zgodilo v Tivoliju,...

Ko sem takrat živela v Ljubljani ,..pa smo zelo rade tako- mlada dekleta hodile kam plesat in smo ponoči rade tapljale iz enega konca Lj na drugega...Vem, da sem potem, ko sem videla te primere v Tacnu , vedno opozarjala kolegice naj ne hodijo same peš po Tivoliju... (Ko je hotela kakšna v Rožno dolino prečkat )...pa so me butasto gledale češ kaj sem tako panična...

No, potem pa čez čas pogledam nadaljevanje na forumu in opazim da je Janko poslal to pesem od Mladih levov in da se odvija ravno ta pogovor glede posilstev...

V tem pa je mene malo stesnilo, da sem pomislila kako to, da si si nogo zvila,...Mogoče pa si kaj hujšega s tem preprečila,...

Vem pa kako boli, ko si nogo kakorkoli uganeš...Se spomnim tudi jaz ene svoje dogodivščine, ko sva se nekega poznega večera za pauzo z mojim bivšim , nekoč pred leti ob 21h odpravila na mali maratonček okrog do Žal , po Žalah in za Bežigrad,...Pa sem si ravno tam na začetku Žal ( napis na nagrobniku nisem utegnila prebrati :sori:...) nategnila legimente itd,...

Ampak ta je pa bla huda....Takrat pribl. pred 2o leti naokoli še niso šibali avtki tako non stop , ob tej uri ,...pa še blizu Žal pa sploh ne...Vse simptone pik in slabosti se zelo dobro spomnem, po licu so od bolečine same od sebe tekle debele solze,..( ne vem mogoče tud zato, ker pravijo, da so moški na ženske solze občutljivi,...:mezik: ),...pa je hočeš nočeš tale moj sotekaček moral posešt po kavalirstvu prve stonje, me naložit na hrbet in dokazat vso moč športnih mišic,...:switz:...Dolga je bla doooooooolga,...Šele pri glavni cesti je ustavila neka ženska v belem fičotu, ki se mi je zazdel kot kraljevski samorog in udoben kot limuzina,...( mojemu takratnemu maratoncu pa prav gotovo kot vesoljska ladja...še zlasti po tem , ker muk za tisti večer še ni bilo konec )...

Skratka tud urgence niso bile take urgence kot danes,..takrtat je bilo vse skupaj itak precej nervozno, ker se je dogajala tista mala vojna za osamosvojitev Slovenije,..pa so preletavala letala ipd. godlja,...Pa sva po dveh urah čakanja na zdravnika izvedela, da ne bo nič od pomoči, ker je bilo osebje zaposleno z nekim drugim bolj nujnim posegom,...pa še kao zdravstvenega zavarovana mi niso hoteli upoštevati , ker takrat nisem imela s seboj izkaznice. (Valjda da ne- sej nisem računala na nesrečo med tekom sredi noči),...in še iz drugega kraja sem bila doma ,...tako da takrat, ko še ni bilo računalnika , ki bi potrjeval identiteo,- ni bilo možno ničesar od podatkov preveriti,...Pa si bil takoj -potpuni stranac, ki mora zadeve urediti tam, kjer ima stalnega zdravnika,...češ saj zadeva ni smtrno resna...

Vem , da sem tisto noč spoznala da imam neizmernno " velik atletski talent",...ker toliko poskokov po desni nogi na dolgo progo bi težko premogel tud kakšen vrhunski tekmovalec...in da človek po partizaansko res zdrži vse kar mora, samo , da preživi. Moj bivši pa se je dostikrat po tistem namuznu, da popolnoma obvlada celotno težino vsake ženske...saj je nosil, nosil, nosil,...kr kake dobre 3km...Sama sem potem ponoči goltala neke tablete proti bolečinam, da sem nekako dočakala jutro in brata, ki me je odpeljal v domač kraj...Seveda je bil gips za tri tedne- zadnji pečat na mojo odisejado kaljenja miru na Žalah sredi noči, ko so počivajoče dušice tam očitno smatrale, da se to ne spodobi...x:Dx

Tako Marsa, da vidiš, da si jo še dobro odnesla,...je pa dobro zvito nogo dobro pregledati, ker zastarele poškodbe potem skozi čas rade ponagajajo...Če je kaj sumljivega bi bilo mogoče dobro opraviti šekakšen dodaten pregled -CT ipd., da se potem s sigurnostjo lahko potepaš,...ampak ne po Tivoliju sredi noči,...ker res ni varno.:ukid: :shuriken: :horro-cb: xsurprisex

Hitro okrevanje...Lep pozdrav

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Hvala za sočutje in skrb, Domoljubka. x:)x

ampak sej to je bilo okol 19h al kdaj. xDDx

še ful ljudi, samo bolj daleč, na srečo.

jaz v takih primerih pomislim na hecne stvari, recimo da bo imel kdo zdaj zaradi mene težave, da ne morem kot klada ležat na sredi cestice itd. pač one poti.

morda me je sam to pokonci držalo, sem si rekla pliz naj pridem do doma al pa vsaj do klopc.

V Tivoliju sem pa včasih skoraj vsak dan srečala ekshibicioniste. :o|o: xyesx

nekoč je pa nekdo res že me začel kar grabit, pa sva s frendo zbežali in v rožni pri prvih bajtah zvonili, da je tip potem pobegnil. to je blo že zdavnaj (ko sva bli stari cca 15).

z vozičkom sem bila velik v tivoliju pa sem vsak dan kakega vidla (se pravi še kot mamica se nisem mogla izognit temu).

Potem pa dolgo ne, no letos poleti pa spet.

In zadnjič, ko je začel en tam okol šarit, samo nisem 100% ziher. ker nisem tolk podrobno gledala. x:o)x ampak sem zavila pol na desno.

tko da to mi je tečno, ampak tile modeli navadno oz. praviloma niso posiljevalci.

a res, da je veliko posilstve? :sori:

škoda ker to vem zdaj, ker sem že zadnjič nekaj tko čudno okol sebe gledala, sem imela slab občutek, ko je vse nekaj šumelo in topotljalo ipd.

sem dost tud jaz čez tivoli že včas hodila (recimo iz stopoteke oz. palme, kot se je tedaj imenovala), samo me je pa res včasih bilo kar mal strah, čeprav sem precej neustrašna...

včeraj pa nisem na nč tacga pomislila, samo bala sem se, da me ne bo kdo tam našel na tleh. x:o)x

ni fajn filing, da si ves nemočen in tak pa da tam ležiš na sredi, ko folk mimo hodi.

sem pa razmišljala, da takole morda kak brezdomec umre. morda isto kaj pade al pa kej, pol pa preprosto zmrzne oz. se podlhadi, namreč prav čutla sem tisti mraz, ki se je zalezoval vame, v bistvu kot bi umirala... odštekana izkušnja, ker sploh nisem mela kakšne hude poškodbe.

ne noga je ok, nom šla k dr., če pri melancanasti nisem šla, tud zdej ne grem. xDDx

mičkeno pa šepam, vseeno.

je pa res (je tud mene spreletelo), da morda pa je že prav za nekaj, ker sem bila prisiljena pač potem it nazaj domov.

še frende nisem mogla prec poklicat, tolk sem bla preč.

no sej bo. x:)x

dons se bom prej ven zbrcala, ko bo še svetlo.

bom vidla če grem lohk sploh na sprehod, tak da mal dlje grem.

je pa tečno za samo žensko.

recimo zdej sem nekajkrat (podnevi! xDDx) posedela na klopci na sončku pa je skoraj vsakič se našel kak model, ki se je usedel nasproti. xrolleyesx

po eni strani - saj ima pravico, a ne? a zdej se ne sme usest, ker jaz tam sedim? x:o)x

samo me je pa eden NEPRETRGOMA buljil, da sem že hotla it stran, pol pa namenoma nisem šla, sem si mislila, naj te nekaj gleda in sem z vsem telesom se stran obrnila in ga nisem j* 5 posto, samo sem pa morala mal pokukat vseen vsake tolk, da ga ne bi nenadoma dobila za vrat (ker sem pač bla obrnjena stran).

tako da to je pa res tečno, da ne morš met nikjer tkole miru.

pa tko mi je luštno na sončku mal posedet in sam gledat drevesa in početi nič. x:)x

...

Picasso

- jaz sem se pred... 18 leti SAMA ali z Ulixom (moj bivši kokeršpanjelčič) podajala peš ali z becilom z Metelkove v Dravlje, pa sploh pomislila nisem, da bi se mi kaj utegnilo zgoditi... (danes SI NE BI UPALA)

- mam ful nizek pritisk in vedno mi je bilo slabo na troli, še posebej, ko je stala pred rdečo (sem mislila kako bom padla v nezavest in največja skrb mi je bila, ali bodo ljudje po meni hodili :D )

- z mojo mami va šli enkrat na Šišenski hrib in se je pripeljal nasproti (po potki) tip na kolesu, ki je bil oblečen le v superge in šild ( :D )

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

saj res! nama s frendo se je na litostrojski to zgodil nekoč, pred davnimi leti.

na en žur sva iskali pa je en uletel totalno nag. ponoči.

enkrat pa v tivoliju s frendo, proti študentu od bajerja, pa se nekaj kregava menda in hočva it vsaka svojo pot, pa en iz gozda popolnoma nag uleti.

sva bli prec prjatli pa zviz.

milijardo tega... xrolleyesx

kot majhna, smo hodile punčke od telovadbe v skupinah in okoli po daljši poti (med klubom poslancev in narodno galerijo je bil tak prehodek, uličica nekakšna in je kdaj kdo prežal tam v kotu (ko nas je gledal skozi veliko okno, ko smo v dresih telovadile v narodnem domu). ful tečno, sploh si nismo upale čez tistih 10 metrov te poti.

pa frenda je s šestilom v žepu hodila skozi tivoli dam, ko je bla šola dolgo pa je bla pozimi že noč, ko je stanovala blizu Čada....

pa enkrat smo na aranžerski na wc-ju kadile punce, pa spodaj med drevesi en tak.

me v zadregi, se od okna obrnemo, smo pa ravno dobile eno mariborčanko za novo sošolko, ona pa še bolj odpre okno, onega direkt gleda in zavpije: daj nehaj ki maš tak grdega. x:o)x al nekaj tacga. nam je bil totalen šok, oni se je pa sekundno pobral. x:Dx

jaz se jih ne bojim, mi je pa mučno.

.....

zame pa je zgleda najboljše da sem kar doma, not in se kar zabubim. x:o)x

ena je mimo mene šla v bajto, sem mislila da mi bo pridržala vrata (tako se mi je zdelo da nakazuje), k je šla not, jaz pa ven, mi jih je pa nekako zaloputnila, medtem ko sem jih jaz kao že pridržala, je pa tolk močno jih sunila, da so me udarila po prstih in imam še zdaj tirnice gor in ful me bolijo prsti in se mi že menda delajo plavice na členkih (zdej mam še rdeče pa udrto od teh vrat, tako udrtino). :o|o:

totalno je privihrala skozi, kot tank, nje je blo tričetrt med vrati, mene pa četrt.

in sem si poškodovala roko. členke na prstancu in mezincu.

sem si kupla v trgovini vodo in sem vso pot jo na roki držala za obkladek.

namest da bi imela tople rokavičke, pa ledenico na roki. x:Dx

upam da nou hujšga, k sem dala prec tole ledenico. pa še pol litra ledene vode sem zunaj spila. x:o)x x:Dx

mal jih težko premikam.

ogabna vrata, težka, da jih morš z nogo pridržat, ostri robovi, bljek.

še dobr da mam ful dobre reflekse in sem hitro z drugo roko jih še ujela, da mi ni speštalo prstov, da sem ublažila udarc.

svašta.

za 5 minut grem ven, pa štala. včer pa za 10. x:Dx

in me boli, sam ne morem met več ledenice gor.

zdej sta pa glih mat pa nejc tud prišla.

dons mamo pestro. je bil tud že stric, ki zelo redko pride.

upam da mi ne pade kaka luč na glavo.

šit, kar mal me boli ko tipkam. :o|o:

tko da se nisem mela preveč luštn zunaj. x:o)x

hodim pa še kar, mal moram šepat, k moram tko nogo mal čudno obrnit.

hehe, jada-jada. xDDx

nisem šla pa nič aspektov gledat, itak je pač kej.

ampak drgač se pa še kr držim. x:o)x x;)x

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Picasso

aja Mystica: VIS/MED so tiste kapljice za oči. so precej dražje, niso pa toliko boljše (kot so dražje) od artelac-uno.

Picasso

Ajej Marsa... http://www.smileygarden.de/smilie/Engel/4.gif

V soboto in nedeljo sva preživeli v družbi prekrasne družine. Malo sva pomagali na posestvu, veliko se naučili glede dela s konji, se cartali s konji, osličkom, mačkami, psi, vietnamskimi pujsi,... malo smo kurili ogenj in skuhali zelenjavno juho v kotlu... eni so pa delali pasjo uto za posvojene psičke... v nedeljo sva pa za nagrado še jahali konja, brez sedla. Kakšen užitek! :2src: Ko zares občutiš gibanje konja, ne kot v sedlu...

Za obe je bilo prvikrat. Oz. jst sm bila enkrat pred petnajstimi leti eno uro, s sedlom. xsrcx se je znašla na konju kot da že zna jahat, jst sm imela malo več problemov z ravnotežjem, in me je zaradi tega malo začela grabit panika da padem dol. Konju sem tisočprocentno zaupala, vendar nisem bila prepričana da bo moje telo zmoglo (po prometni nesreči sem imela ful težave z vrtoglavicami). Tko da smo dali potem samo en pas na konja, da sem se lažje držala in da nisem konja preveč cukala za grivo, in potem je steklo. Najprej počasen korak, potem vedno hitreje, na koncu pa hitri obrati in kas. Naslednjič pa bo šlo še bolje. x^x :)

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Hudo! x8Dx :palec:

jaz sem tud že jahala konja brez sedla. ko sem bila otrok, v ČG. ne spomnim se dobro, samo vem da mi ni bilo preveč prijetno oz. da sem si drugač predstavljala. x:o)x xDDx

bilo me je tudi strah, ker je bil konj ogromen.

tudi sicer se konjev malo bojim. nepredvidljivi so in se znajo čudno obnašat.

ne zaupam jim čist..

morda je povezano s tem, da je moj stari oče umrl pod konjevimi kopiti oz. ga je v paniki sklatil dol (njegov najljubši konj, ki ga je pičil obad al nekaj takega).

preveliki so mi konji.

so pa lepi za jih gledat. tudi vohat v bistvu, lep vonj je *po konjih*.

Moja frenda čist šizi pa sva potem nekajkrat bili v stiku z njimi (pač tudi jaz z njo), ona je tudi jahala.

zelenjavna juha v kotlu! x8Dx

super se imata! xsrcx :palec:

Picasso

a dej! štala!

ja, jaz tudi večkrat na to pomislim (da HB da je voda!), pa čeprav je čista.

Zoprno, sočustvujem! :sori:

Picasso

Sem šele včeraj zvedel, da naj bi bila voda tam okoli Postojne onesnažena...in to že par mesecev...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif...da si še zob ne smejo umivat in ne vem kaj še vse...Vse šole, vrtce, uradne ustanove zapret in čao...kao niso zagotovljeni ustrezni pogoji za delo...če se pa dela naj pa plačajo dodatek za nevarnost...kot imajo nekje po infekcijskih bolnicah...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Drugače pa tožit občino, državo, vse po vrsti...za pravnega zastopnika pa lahko najamete Lili...al naj pa upoštevajo delo v izrdenih razmerah- bonificiran staž in čim hitreje v penzijo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

grozljivo.

v Sloveniji!!

res mali človek nič ne doseže, še če se jih več poveže...

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Picasso

To je obično standardno obvestilo pri okužbah zaradi kakšne zastrupitve, zaužitja umazane vode (oporečne) , črevesnih parazitov, ipd...skratka obolenja prebavnega sistema...Najbolj pogosta simptoma so krči, bolečine v trebuhu in driska...kar pomeni da je treba poleg dodatne tekočine vnašat v telo tudi elektrolite...

Če drugega ne imaš vsaj izgovor, da greš v bolnico in te našopajo z vitaminskimi inekcijami in elektroliti...take inekcije ponavadi stanejo od 20-100. evrov in več...je pa dobro v takih primerih uporabljat filtre za vodo z aktivnim ogljikom al pa v vodo dajat kapljice kisa...baje kis uničuje mikrobe v vodi...

Mislim pa da je Aliana enkrat ubacila nek link za en filter, ki se uporablja kot "čutara" varianta...nekaj v tem stilu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Neoporečna voda za vse ljudi na svetu...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

V soboto in nedeljo sva preživeli v družbi prekrasne družine. Malo sva pomagali na posestvu, veliko se naučili glede dela s konji, se cartali s konji, osličkom, mačkami, psi, vietnamskimi pujsi,... malo smo kurili ogenj in skuhali zelenjavno juho v kotlu... eni so pa delali pasjo uto za posvojene psičke... v nedeljo sva pa za nagrado še jahali konja, brez sedla. Kakšen užitek! :2src: Ko zares občutiš gibanje konja, ne kot v sedlu...

..

x:Dx x:Dx

no, men pa ni bil užitek, prej neudobno. Pa še filinga ni "tapravega", sm skos mislila, da bom kr dol padla al kej, pa noge so mi BZ bingljale; itak da se morš s stegni držat, sam takrat (sem bila otrok) se pač nisem.

Mam pa rajš bolj divje konjetine, kot kake crke, k jih morš non.stop priganjat. Čeprav tut divjake non.stop umirjat ni fajn. V Egiptu sm si "privoščila" eno ježo s tako divjakinjo, s sedlom hb. Je imela žrebe zraven, no in žrebe jo je skos vabilo/spodbujalo h divjanju, men se je pa še fino zdelo, končno en taprav konj, bom mal galopirala x:px (pa še kasa ne obvladam), je kobila začutila, da zdej si pa lah da duška in je zagalopirala ke čez sipine proti edini cesti prometni. Un vodič konjski naju sploh ni mogu ujet, še dobro, da je prej pokazal/povedal kako se konja sploh ustavi. No, takrt sm se pa lah držala samo s stegni in z eno roko za sedlo, da nisem dol s konja padla x:o)x pa brez vsake zaščite (samo kavbojke, majco in superge sem imela, kaka čelada, škornji ipd.); z drugo roko sem pa vajeti dol proti tlom tiščala z vso silo, da se je kobila, tik pred cesto, vsa penasta ustavila.

Ampak, sem galopirala x^x in ja, men je lažje galopiranje (ritem, itak ne sediš v sedlu, ampak si lahno privzdignjen), kot pa kas. Tm mi ni jasen ne ritem/zibanje, ne poskok, ne pete, ne nič :o|o:

Je pa un konjar moral kej rečt unim egipčanom, pri katerih sva stanovala (v "beduinski" vasi), ker so me pol še ene par dni čudno gledali, se mi sumljivo nasmihali in se dregali med sabo :o|o:

Ampak, nekoč (morda že čez par let) bom šla v tist tečaj jahanja, da se končno naučim xDDx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

Drž se

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

V soboto in nedeljo sva preživeli v družbi prekrasne družine. Malo sva pomagali na posestvu, veliko se naučili glede dela s konji, se cartali s konji, osličkom, mačkami, psi, vietnamskimi pujsi,... malo smo kurili ogenj in skuhali zelenjavno juho v kotlu... eni so pa delali pasjo uto za posvojene psičke... v nedeljo sva pa za nagrado še jahali konja, brez sedla. Kakšen užitek! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg Ko zares občutiš gibanje konja, ne kot v sedlu...

Za obe je bilo prvikrat. Oz. jst sm bila enkrat pred petnajstimi leti eno uro, s sedlom. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif se je znašla na konju kot da že zna jahat, jst sm imela malo več problemov z ravnotežjem, in me je zaradi tega malo začela grabit panika da padem dol. Konju sem tisočprocentno zaupala, vendar nisem bila prepričana da bo moje telo zmoglo (po prometni nesreči sem imela ful težave z vrtoglavicami). Tko da smo dali potem samo en pas na konja, da sem se lažje držala in da nisem konja preveč cukala za grivo, in potem je steklo. Najprej počasen korak, potem vedno hitreje, na koncu pa hitri obrati in kas. Naslednjič pa bo šlo še bolje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif

Kok fajn http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg tak vikend bi tud men pasal. Že nekaj let zopet sanjarim, da bi ponovno jahala konje. So bili moja velika ljubezen v otroštvu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Zdej sem pa spet mal nostalgična :)

Naslednjič bo že galop http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Marsa mogoče bi bilo pa dobro, da se res nekaj časa malo notraj zadržuješ http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif mal hecam

Lepo je prebrat, ker tako iskreno poveš, da rabiš podporo. Ne bom več velik napisala, ker vidim, da tega ne želiš. Si pa v mojih mislihhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Drž se, Marsa x:Xx

Jaz pa močno upam, da tamali zob raste, ker drugač ne vem kaj :sori: Zjutraj bli lepo na telovadbi, je bla pol fajn lačna in zmatrana, spala 2 uri .. pol se zbudila, jedla, bla še mal ok in pol začela cvilit .. ne tko neutolažljivo jokat, ampak cvilit, skoz po mal .. če telovadiš z njo, jo na ful zabavaš, skačeš okol, se smeji, čim se neha dogajat se začne mrščit in cvilit .. prejle sem ji vtaknila eno grizalo v usta in je blo 5 minut mam, mam, mam, ga je skor pojedla x:o)x in potem spet cviiiil .. zdaj sem jo skoraj na silo uspavala, s fenom, čeprav je šele 2 uri pokonc, ker rabim mal pavze .. bla že vsa tečna, mi kar zuji po možganih ... tko da upam, da se boljše volje zbudi :)

Ok, druga možnost je, da ima spet probleme s prebavo, zdaj ko smo mal na gosto hrano prešaltali .. sem začela danes spet probiotike dodajat k hrani, da vidmo če bo kaj učinka ..

no, karkol bo, bo minilo prej ali slej :)

drugač se moram pohvalit, sem od prejšnjega ponedeljka uradno s.p. :palec:

Mene je tudi kar malo strah ta velikih konjev .. sploh od takrat, ko sem po eni podobni zgodbi kot Cookie, v Egiptu dol zletela .. tud zagalopirala kobila, jaz mal cviknila, jo poskušala ustavit .. in se je res ustavla, ja .. sam pol je začela pa ritat in sem letela mimo njene glave dol v pesek x:o)x v lepi, beli srajčki x:o)x I. bil ves presran, sva se kregala še cel teden glede tega .. in to je bilo vmes, ko sem že eno leto hodila na jahanje na Rožnik .. sam islandci so mali in mal bolj na izi ...

Sestrična me skoz vabi jahat, se ukvarja s tem že par let, zdaj je začela tekmovat v skokih .. ima skoraj svojo kobilico ... pa se kar ne morem odločit .. no, mal sem imela izgovor nosečnost, zdaj pa majhno bejbiko .. ampak mislim, da se bom vrnila islandce jahat, če bom že kaj ..

So mi pa lepe in fajn živali .. ja, dišijo, res xsrcx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...