Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Jp, xyesx zato sem bila jaz totalno navdušena nad postojnsko porodnišnico/ginekologijo, ker imaš na spletni strani kontaktni obrazec, na katerega ti dejansko še v istem dnevu odgovorijo in ti dajo datum ali kar pač rabiš .. ko sem prvič izpolnila obrazec, pač da bi menjala ginekologa in da bi rada prišla k njim, so me pa sami poklicali po telefonu, kao, gospa, tkole se bomo hitreje zmenili .. in mi vse razložili, povedali opcije, in potem smo se prek maila naprej dogovarjali v detajle :palec: res, vsa čast :palec:

sem imela priložnost opazovat delo med. sestre v pisarni .. ma ni luštno .. maš miljon strank pred vrati, noter moraš asistirat zdravniku, kartice čekirat, kartoteke lovit in recepte pisat .. in se vmes še pogovarjat s tistim, ki je ravno v vrsti, da bo šel k zdravniku .. in zraven še telefone dvigat in določat datume .. in nastane cel kaos.. z maili (po možnosti lepo kontaktnimi obrazci, pa povezano z bazo za naročanje) bi lepo rešili, da si po koncu službe vzame 15 minut, oziroma vmes, kadar ni gužve, in lepo prebere, odgovori, naredi seznam .. in je takoj manj panike in kaosa .. pa manj tečnosti in živčnosti .. sam organizirat se je treba :o|o:

mi smo pa imeli zadnji Igralni Zmenek v tej sezoni, si bomo čez počitnice privoščili počitnice x8Dx Oziroma začnemo z drugimi stvarmi, uvajanjem enega fantiča in pripravami na novo sezono v septembru .. moram priznati, da sem malo razočarana .. oziroma sem imela prevelika pričakovanja :inocent:glede na navdušenje nad idejo iz vseh strani, je bilo obiska bore malo ... ampak še ne mečem puške v koruzo, bomo razmislili kaj izboljšat, popravit, malo bolj prijazen sistem cen pripravili in predvsem ugotavljali kako ljudi pripravit do tega, da sploh pridejo pogledat. Tisti, ki so prišli in videli kako je otroku fajn spoznavat nove obraze, kako se je po dveh urah stiskanja k mamici končno opogumil in se šel lovit po tunelčku z ostalimi in je bil naslednjič takoj za akcijo, pa kako potem fino jejo in spijo, ker so imeli malo konkretnega dogajanja in miganja .. pa babice, ki so navdušene, da ima vnuček možnost družit se z drugimi otroki, ker bo pri njih v varstvu do 3. leta .. tisti ostanejo in še pridejo :) nad domačimi sokci in čira-čara pecivi za malčke so pa itak vsi x8Dx samo škoda, ker se jih je tako malo opogumilo in prišlo pogledat .. pa čeprav smo imeli praktično free zmenke prvih nekaj tednov :sori:

..

v glavnem, zdaj grem pa domov :) sem prišla ob 7h v pisarno k očitu neke papirje še uredit, ker čez dan ni bilo časa .. In sem ravno končala, pa gledam, da je še vedno malo svetlo zunaj x:)x Me prav zanima, če je pikica zaspala ali imata žurko in me čakata x;)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Aliana... dobra ideja le včasih je potrebno prilagajanje in nek čas, da se stvari sestavijo... da pride do pravih ušes... da se razve... tko da vztrajno dalje :palec:

Mysti... preprosto lepa... nežna... kam se je ves ogenj skril :) vse bo, le počasi... jaz velikokrat doživljam fizične bolezni kot izraz nekih energetskih čiščenj...

a ha, to naknadno dodajam, ker sem prej pozabla... letos sem se naučila enga posebnega recepta za zadeve grla... to je zmešat cimet ( kupi bio v dm-mu) z enako količino medu, (rečmo dve mali žlički enga in druzga), potem ližeš po malo večkrat na dan, čudežno zdravilo, deluje kot antibiotik... hudo. Koristi tudi to kar sem včasih delala, sok dveh limon zmešat z velik medu in popit... ma to novo s cimetom je zakon, pa še ful je fino, bi človek kar jedu :)

Marsa zakaj ne več umetnost? to je nekaj, kar si, a ne...a so zunaji vzroki, ki te ovirajo?

zavestno sem se mal odmaknila od LF... in sem vas pogrešala... in verjeli ali ne, ne tolko takih in drugačnih modrovanj, najbolj dnevnik in to neko iskreno druženje s neznanci, ki postajajo vsak trenutek bolj blizu

tečem... vse boli, najbolj podplati ( precej strmi tereni), ... rdeča v obraz kot kuhan rak, ma se ke trudim... dobivam nasvete iz vseh koncev, glavno sporočilo je: ko je enkrat dovolj kondicije potem je to res nekaj sproščujočega in prijetnega... bomo vidli... kljub bolečinam, me pomiri... sem v sebi kot atomska bomba in res rabim nekaj zelo fizičnega, da me sprosti, da spustim višek ven...

zdej kao delam, pa sem vas vseen prišla pokukat... pa nazaj študirat in raziskovat :)

nočko xsrcx

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Moj videz ne sovpada z mojo notranjostjo. Sem že večkrat rekla - svojo agresijo nekako sproščam z glasbo, tule sem popolni agresivec, saj poslušam konkretno hud metal in hodim tudi na takšne koncerte. Nekakšno kanaliziranje agresije je zame tole ... bog pomagaj, ne vem iz kje izvira.

Mislim, da je moj najpomembneši miselni vzorec strah. Strah pred psihodnostjo. Da ne bom zmogla. Da nisem dovolj dobra. Da vedno rabim back up.

Če se poglobim vase, mislim, da pridem do tega bistva. Mogoče pa pač nimam prav.

Kakorkoli ... viiiiikend je. Komaj čakam, komaj čakam ... pa kakšen dopust, čeprav mi finance ne dopuščajo več nikakršnih potovanj odkar sem v najemu.

Pogrešam potovanja; pogrešam Egipt, Tunizijo, Nizozemsko .. Rusijo ... vsa ta potovanja.

Ob razhodu z bivšim se je zgodilo pač to, da ne morem več si privoščiti teh zadev.

Ampak saj to ni bistvo vsega, kajne?

Mi pa manjka malce takšnega odklopa, priznam. To je edina stvar.

Bom pa večkrat naredila izlete po skritih kotičkih Slovenije :) Čist sem se zaljubila v Nadižo :)

Sister twin?

x;)x

... nisem brala vsega, kar ste pisali sem gor ...

Mogoče malo vzeto iz konteksta ...

Skratka, prav zanimivo mi je bilo tole prebrati.

Metal, hardrock ipd. sem pustila. Koncerte tudi (žal), čeprav me včasih še potegne (bolj zaradi obujanja "starih cajtov"), vendar se nekako ne zorganiziram. Bo že še čas, če me bo potegnilo.

Sploh skoraj nič več ne poslušam glasbe.

Me je pa začelo motiti ravno to, agresija, oziroma morda bi bilo bolje temu kako drugače reči, neka energija, potlačena ... ki sem jo na nek način dajala ven skozi kanale glasbe.

Potem sem pa začela pogrešati šport.

In oboje se pri meni nekako ni razumelo.

Noro dober mi je občutek, ko se zmigaš, imaš kondicijo in skoraj ni reči, ki je ne bi (osebni kriterij!) zmogel! (op.: sedaj sem povsem brez kondicije, ker je preveč dela, da bi lahko v miru športala; ampak me bo tudi to počakalo).

...

Ne vem....

Zanimivo je vse skupaj.

Aja, pa šla sem nabrat tiste liste jagod, da bo pozimi kaj za v vodo vreči.

Si uredili še mini balkonski vrtiček - peteršilj, majaron, bazilika, origano in rožmarin.

Za začetek bo.

Nad živo mejo in plevel se moram(hočem) zopet spravit.

...

Drugače pa so me tok "razštelali" v zadnjih tednih in se skušam nekako sestaviti nazaj.

Par stvari mi ni všeč, upam ,da se bodo spremenile...

Utrujenost sem nekako premagala,

sedaj je nujno še glavo uklopit, da bom sploh lahko kaj naredila ...

Bo že x;)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

Se strinjam x:)x

... je pa zanimivo, ko takole pogledaš od strani, koliko stvari smo se oz. se "moramo" naučiti, koliko se jih (kao) še bomo ...

Pa zdi se mi, da enim tega ni "treba" oz. da nikoli v življenju ne pridejo do tega ...

Ne vem, mogoče se motim.

Pa imam neke stereotipe v buči.

... čeprav mene včasih kar prime, da bi koga v rit brcnila "ne ti meni, iz vsega se nakaj naučiš" in pa "očitno moraš še to pa to dati skozi", pa "je treba potrpet" (pismu, saj trpim?! :vragec: ) ipd. "cvetke" modroslovja in tolaženja ... in pa seveda ruzak pograbila in odpičila nekam ...

v mongolske stepe x:px

Lepo se mejte!

Meni, če le uspe, bi šla danes kakšno urco plezat.

Da se buča spočije in telo razmiga x:)x

... Say what you mean

And mean what you say ...

Uf, ravno iz plaže, morje je pretoplo, sonce nažiga na vso moč, pravi balzam je jutranje namakanje in čofotanje.. x8Dx x8Dx

Senca vabi xDDx

Mysty, če boš kaj na obali, ti lahko razložim koncept, kako ohraniti organizem v kvalitetnem nivoju na povsem naraven način, problemi so potem samo še preteklost.

Uf, ravno iz plaže, morje je pretoplo, sonce nažiga na vso moč, pravi balzam je jutranje namakanje in čofotanje.. x8Dx x8Dx

Senca vabi xDDx

skregana! :angry:

:) ;)

Uživaj! xcheersx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

In ja, imaš prav - ogromno bolečine skrivam, mislim, da sem še vedno precej samodestruktivna ... potlačena jeza.

Težko odpuščam - oziroma ne, odpuščam že, pozabljam stvari težko, potem pa to premlevam do nezavesti. In vem, da je slabo.

Glede angin, čudi me, da se pojavljajo zdaj, ker se mi zdi, da sem bila prejšnja leta bolj zablokirana glede tega, da bi izrazila, kaj hočem, kdo pravzaprav sem.

Moj videz ne sovpada z mojo notranjostjo. Sem že večkrat rekla - svojo agresijo nekako sproščam z glasbo, tule sem popolni agresivec, saj poslušam konkretno hud metal in hodim tudi na takšne koncerte. Nekakšno kanaliziranje agresije je zame tole ... bog pomagaj, ne vem iz kje izvira.

Mislim, da je moj najpomembneši miselni vzorec strah. Strah pred psihodnostjo. Da ne bom zmogla. Da nisem dovolj dobra. Da vedno rabim back up.

Če se poglobim vase, mislim, da pridem do tega bistva. Mogoče pa pač nimam prav.

Hojla Mysti

Probej najt, od kod izvira. Pa ne tolk agresija, ker jeza in agresija kt odziv sta prejktne pr teb samo obrambni mehanizem na nekej, kar je odzad in na kar si že sama nakazala. Na strah da nisi dost dobra in da ne zmoreš.

Le kdo ti ga je vcepu a ne.

Tam je srčika. Poskus brskat v to smer in pol tud vrnit tja, kar si dobila. Fajn bi blo met eno pomoč, ker gre tko lažje /pr teb še tolk blj, glede na vso simptomatiko, kar si jo razkrila/.

Zakva angine šele zdej? Ker telo ne zmore več /v razmislek: če boš pomagala telesu, da bo zmogu več, obenem pa nč nardila na odpravi vzrokov, telesu angina ne bo več dost, ko spet ne bo več zmogu/

Odpuščanje je ena taka zagamana beseda, mislm, ene glih tko kt brezpogojno sprejemanje. In če se ju človk preveč oklepa, mu lahko nardita več škode kt koristi, ker že itak s slabim mnenjem o seb si ga sam še poslabšaš, če ti ne rata. In skor ni šanse da ti rata /ne teb, vsem nam/. Je pa tko. Če ugotoviš en vzrok za en vzorec in če ga predeluješ in če ga predelaš...odpuščaš in odpustiš seb. Odpuščanje je posledica. In če predelaš blj /odvisn od vzorca/, odpustiš tud drugim...al pa tud ne. Ampak to ni tolk bistveno. Je fajn, ni pa odločilno ne zate ne za tvojo funkcionalnost. Medtem k odpuščanje seb pa je. Še enkrat. Odpuščanje je posledica. A boš stopu na to pot, ja, je pa odločitev.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif rada se mam

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Uf, ja... bi še na to temo pridala , če smem, kar sem danes razmišljala...

Če dobro pomislim kaj je jedro vseh naših problemov v življenju...se mi zdi , da se na daleč tako kot v kakšni discoteki light show sveti- strah pa v bistvu to, da ne razumemo zakaj je nekdo naredil nekaj kot je...

Kadar se jeza umakne razmišljanju in želji po resničnem uvidu...začnemo odkopavati rudnik odgovorov...

Za to pa je najprej potrebno vprašanje, radovednost in misel....Zakaj se mi je to zgodilo in če komu zamerimo potem lahko s tem, da ga v celoti z dobro namero hočemo razumeti- prevrtimo film...

Najprej lepih stvari, dogodkov in značajskih potez, ki jih ta oseba ima ...(to se mi zdi, da je najprej in zelo pomembno, ker se s tem naravnamo )

Če si ob tem kar se spominjamo narišemo nasmeh in dobro misel smo že korak k boljšemu počutju do človeka ali dogodka.

To pomaga , da se pozitivno usmerimo na to osebo in je to protiutež na tisto jezo ali pa ravnanje, ki nam jo je nekdo povzročil...(ker toliko energije kot jo vložimo v žalost in jezo...lahko v istem trenutku vložimo v dobronamernost...)

Tukaj v tej fazi se ne smemo pustiti voditi jezni misli, ki se vriva...Tudi, če se poraja ob tem , ko že mislimo lepo,...jo pustimo da se izpoje,...pa nato takoj najdemo kaj lepega zanjo...Ker s tem začnemo komunicirat v pravo smer...

Bistvo vse agresije, ki se v nas kopiči je prav gotovo nerazumevaje bistva ...Kadar nam nekdo kaj žalega naredi in reče nam najprej čustva odgovorijo...

In ko se užalimo, umaknemo, ali pa prehitro odreagiramo...redko izvemo zakaj je ta, ki nam je ta čustva povzročil storil tako kot je...

In dokler zares ne izvemo kaj je nekdo čutil in zakaj je tako storil...ne razumemo ...čustvujemo s tem tako ali drugače in potem premlevamo v nedogled...

Pa sami sebi nismo odgovor...Zato smo si tudi namenjeni eden drugemu, zato imamo govor in besede, da lažje izrekamo, se izražamo...

Ampak problem nastane , ko eden drugemu nismo v pomoč, to pomoč drugemu presekamo, zablokiramo ...se odpeljemo , ne predelamo in ne zaključimo...

Takrat to ostane v nas samih in se sproži ob naših občutljivih dnevih in podobnih situacijah...

Zato se mi zdi zelo pomembno tudi to , da vsak , ki želi v lajfu svojih bližnjih kakrkoli spremeniti to tudi razloži svojim bližnjim...Kako čuti, zakaj tako mora storiti,..itd..

To se meni zdi nakako prvi korak do odpuščanja samemu sebi in s tem ti tudi drugi potem odpustijo ali te razumejo...

Ta dolžnost bi morala biti v vsakem , ki se je kdaj odločil biti z nekom,...in zaključi lahko proces uspešno samo tako, da za sabo pusti ljubezen in razumevanje..

Nič zato, če se kdo zaradi česa potem ne strinja s teboj,...ker potem je na njemu, da razdela tudi sebe in svoje zahteve...

Ampak s takšno dobronamerno potezo, ko mu želiš razložiti sebe in svoja občutja ter vzroke,...si ravnal pošteno in drugemu dal možnost razumevanja in jasnega zaključka...

In kot opažam je ravno zato, ker tega ljudje še ne premoremo veliko strtih src, strahu, jeze, manjvrednostnih občutkov,...in veliko izgubljenih let,...pa bolezni, ki se v takem počutju skozi leta kopiči v nas...

Naše nenehno premlevanje o tem kar se nam je zgodilo v bistvu pove, da nismo površni do življenja samega in da želimo zadevo resnično razumeti...in stopiti naprej...

Ravno v zadnjih dnevih sem bila temu priča pri nas doma;

Brat starejši od mene je nekako izbruhnil v pogovoru z mamo o zadevah, ki so segale daleč v najranejšo mladost...

Ker je vedno navzven nepristopen in včasih celo preveč vseenega obnašanja do ostalih članov in ima zato tudi prej kakšne nestrpne reakcije, če ga dregneš zaradi tega ali onega...se pač o tem kar ga zares muči ni govorilo...

Pa so se sprožili med njima ob dogodku smrti člana v družini neki nerazrešeni pogledi...in posledično sem tudi izvedela kako gleda na odnose tudi med nama...

Mama je bila seveda prizadeta saj ji je očital zadeve ki si jih je skozi leta zabetoniral in moram reči, da jih jaz sama čisto drugače poznam in s tem razumem,...saj sem se velikokrat z njo bolj osebno pogovarjala , pa sem zato tudi vedela kaj se ji je dogajalo v obdobju, ki ji ga brat očita...

Ker je brat sicer zelo trmasta osebnost,..je seveda mislil, da je s tem zadevo zaključil...in odšel...

In seveda bi mu tudi jaz glede na vse izrečeno lahko zamerila,...ampak sem ob tem začutila vse vzroke in vzgibe tega izbruha,...pa sem kar nekako v sebi prislikala lepe dogodke in tudi značajske poteze, ki jih lahko pri njemu zelo cenim...

In ker vem, da bo s tem moral tudi sam živeti naprej,...se mi je ob tem porajala tudi sočutnost do tega njegovega zabetoniranega mnenja, ki mu bo še v nadalje krojilo življenje...Zato sem mu hipno odpustila, nisem čutila nikakršne zamere ne glede nato kar je izrekel...

...In rešitev za takšno nastalo situacijo je samo dobra komunikacija...in naša odločitev ali bomo v njej sodelovali ali ne...

S tistimi s katerimi si delimo življenje je marsikdaj težko,...ampak v nečem je point vsega tega,...sem prepričana....

...Lažje je imeti rad celo človeštvo...kot svojega bližnjega....zato se moramo truditi razumeti, biti sočutni, radovedni, potrpežljivi in razpoložljivi...

Pa od sebe pričakovati le to kar nam dovoljujejo meje ,...kar pa ne gre,...pa ne gre...

Drugi , ki niso v naši koži ... bi vedno še kaj zahtevali od nas,...mi se pa na to lahko le prizanesljivo nasmejemo , ker razumemo zakaj ne moremo...To je dovolj, da se imamo radi...in si odpustimo .

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Domoljubka, :palec:

tako tudi jaz počnem... x:)x

itak *kar samo pride* - da pač vidiš lahko celo v tem, ko si jezen na nekoga ali te je prizadel, tudi talepo v njem... pač morda ne čisto čisto istočasno x:o)x ampak skoraj ali včasih tudi in celo tedaj.

Sama nimam tolk problemov z zamero...

tudi meni je fajn, če se o zadevah pogovoriš, vedno sem tako *reševala* take nesporazume, kjer in ko se je to pač dalo (reševanje).

In vedno sem hvaležna tudi za lepo in k sreči to potem, ko se malo oddaljiš, tudi ostane kot vtis. ...

skratka, podobno mislim. :) :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja :palec: Domoljubka,

z mojga vidika je glavni problem, da dokler braniš svoj mali jaz, ga ščitiš pred zunanjimi vpliv, pred lastnim iskrenim pogledom... preprosto ni prostora za iskrene in srčne odnose z ljudmi...

včasih stojim pred možnostjo, da naredim korak naprej z neko osebo... k večji iskrenosti... pa me lastni mehanizmi obrambe tolko zaščitijo, da ta korak ni mogoč.

opazujem in gledam... se učim...

predvsem pa ne vidim še vsega, mi ni vse še jasno in ker ni jasno, velikokrat sam sem in opazujem... bolj kot zaglavim, bolj opazujem... bolj se postavljam v vlogo opazovalke... in se soočam z lastno ranljivostjo, lastno navezanostjo, z lastnimi napačnimi pogledi na življenje...

pa vendar delujem tudi v družbi... in se trudim odpreti srce in misliti na njjihovo dobro, kljub lastni ujetosti...

predvsem iz neba vržena na zemljo, malo opraskanih kolen, na z velikim nasmehom na ustih... ker se rojeva nekaj, kar prej ni blo, razumevanje....

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

:palec: Enjoy!

pa mal pomislite na nas ki se pajcamo tule, en zamah pliz! :)

....

eni ste na morju, drugi greste na morje, tretji se bomo moral pa zadovoljit s tušem. xDDx

(sem se hotla dons spet pofarbat, pa se mi ne da, bom imela pač narastek...)

drugače je pa tišina, mesto mal zuji, pa galebi se oglašajo, tako da imamo vsaj galebe, če že ne morja. :)

Lep vikend :)!

Picasso

uhh, končno mal zraka, čeprav tule notri pa prav puhti...

grem na en sprehod se mal zluftat, vmes se bo pa tule glih prezračilo...

grem do frende, je glih tak lušten sprehodek... :)

(pa še neko literaturo imam zanjo, ona pa zame)

Prijetno s koristnim.

Sem si s fenom posušila lase (x:o)x xrolleyesx), kao da se mi ne bodo vihali.

In sem res imela super ravne... ampak v minuti, dveh, so ble pa spet vse nekaj po svoje. še dobr da imam zdaj kratke (pač ful krajše)! x8Dx

nekaj sva se menili še za ven, ampak sva obe dost zmatrani, tko da dvomim da bova produžili...

vsekakor mi bo pa pasal 'veter v laseh' zdajle.

Lep preostanek večera! :vio:

Picasso

Ja..mi je zadnjič znanka rekla glede njenega zakona..da nismo prišli pravi ljudje skupaj..Pa smo, ji odgovorim..točno pravi ljudje smo prišli skupaj..tisti, ki nas morajo naučiti nekaj..in mi njih. Saj, ko začneš delat na sebi, ko začneš razumeti življenje..vidiš, da so najboljši učitelji tisti, pri katerih so učne lekcije najtežje. Obdelaš, razumeš..in na koncu odpustiš.. Sebi in drugim....Pa s časom ugotoviš, da je jezo, zamere, in vsa ostala negativna čustva zamenjalo razumevanje..zakaj si nekaj moral dati skozi..Jeza poškoduje jetra..in če sem jezna (vedno manjkrat)..enostavno rečem, da mi nekaj grena k....(itak ga nimam)..Življenje nas klesti, obdeluje..predeluje..spreminja..Vidim..spreminjam sebe, se spreminja vse okrog mene. Lepo je opazovati , lepo je razumeti ali včasih vsaj poskušati razumeti drugačen, globok pomen življenja.In ga ceniti..v vsem in v vseh okrog sebe.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Dihaaaaaaaaaaaaaaaaaam na škrge. Pa sem doma iz krajev, kjer se zvečer ohladi in jaz sem zmrznjenka ... ampak oh fak, vroče. Kdo bo seksal v takemu x:Dx x:Dx x:o)x x:Ix

x:Dx x:Dx x:Dx

dnevni horoskop

Mihela, Marsa, Myisti, Viyola in ostali, ki se ne damo ne tako ne drugače v tej vročini in sicer ...:palec: xokx...da je le še kaj upanja, ljubezni in razumevanja v nas,...pa smo zmagali...

Sicer sem pa šele zdaj prišla domov iz popoldanskega potepanja...Petek je in končno je naše mesto malo bolj oživelo...

Pri nas na dolenjskem najbolj cvetijo vogali, ko se dogaja Cvičkerija..vsak vogal je lepo vinsko obarvan,...na njem pa so pripete raznobarvne posebne cvetke vseh velikosti in starosti...Še najbolj vroča pa je mladina , ki se že ob 22h tam slači, ker baje že tiste bele zajčke z zobno ščetko vidi in misli, da je čas za cik -cak spanje...x:Dx..V glavnem mene ponavadi, ko se to dogaja zadnja leta niti ni preveč v bližini...Se raje za ves vikend kam umaknem...dokler ne pomijejo ulic...:icon16:

Se pa pozna pri tej državljanjski pokorščini letos tudi pri budžetu v občini...saj je prvič po nekaj letih , da v kaselc nisem dobila programa poletnih prireditev...Ponavadi smo že ta čas naredili plan kaj ne smemo zamuditi; pa Jazzinty, pa Muzejske vrtove, komedije, umetniške delavnice...itd.

Sem se pa nažurala kakšen teden nazaj, ko smo imeli mednarodno srečanje prostovoljnih in takih društev...Ni da ni bilo...So prišli gostje iz vseh bivših republik,..pa so po restavracijah predstavljali svojo kulinariko,vsak večer pa je eno od teh društev izvajalo program...Glasba ,filmski festival, pogostitve,...druženje ipd...

Če ne doživiš tega temperamenta ne moreš verjet, da tudi folklora zažge v piko...Dvorana je bila nabito polna in šele, ko si del vse te pisane množice ti je bolj jasno kdo živi v mestu in kaj se okrog tebe dogaja...Pa fajn je , da so vsi med seboj v prijateljstvu ne glede na vojne zamere,...tako Srbi kot Hrvati, Makedonci in Albanci...Največ kar si lahko...si se narežal ob njihovem dobrovoljnem medsebojnem tekmovanju- kdo jo bo bolj" ožežil"...Prav gromko je blo, ko so Srbi cepnili kolce,...za njimi pa Albanci,...in je dvorana zaživela,...tako da ti je bilo takoj jasno kakšno je številčno razmerje v mestu...x:Dx (za statistični urad)

Res je fajn , če se delo da združiti z uživanjem in zabavo...Delaš lahko po 16h na dan,...ampak se zraven tudi dogaja druženje in dobra volja...

...In je nek point teh društev,...še posebej, če se znajdemo v projektih evropske unije...

Včeraj zvečer na danes- pa sem bila na nastopu našega lokalno uspešnega pevskega zbora Pomlad in , ker se je poslovil njihov argentinski dirigent je bilo še bolj doživeto ...(Za nas je to tako, kot skupina Perpetuum jazzile, vedno kaj posebno lepega in zanimivega v presenečenju gostov... )

Tokrat smo imeli po nastopu veliko pogostitev in druženje s pevci ...Smo si privoščili od kanapejčkov, do narezkov, slaščic, domačega vinčka,...

Lepo smo se družili , marsikoga srečali,v razpoloženju kakšno pametno povedali,... tja do ene ure zjutraj...in tisti, ki jih dnevna vročina ni preveč zdelala...očitno še vztrajajo...

Moj šofer je omagal, tako da mi preostane le še hitro polovit preostanek jutra...

En majhen utrinek tega pevskega zborčka ... za uspavanko ali pa za dobro jutro;x:)x

Soul food to go....;

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Lep dan je danes..tak..za pospravljanje..za čiščenje zunaj..navidezno..in čiščenje znotraj..

Čas za premišljevanje..in mogoče izpoved..pa magari vesoljnemu dnevniku...

Berem tvoje pisanje, Domoljubka..o družinskih lekcijah..o mamah..o bratih..o bližnjih.

Svoje bližnje imam rada..beseda rada je premalo..Mama mi je v oporoki zapustila mojo mlajšo sestro..naj poskrbim zanjo..in to v času, ko sem sama komaj znala poskrbeti zase.

V času,, ko si na dnu, na tleh...ko enostavno globje ne moreš več..Lahko bi zapustila starejšima sestrama..obe sta bili v boljšem finančnem in nasploh v boljšem stanju.

Ko sama nisem verjela vase...spoznaš, v življenju se edinile lahko zaneseš nase..pa mogoče na par prijateljev..itak besedo prijatelj jemljemo tako površinsko. Takrat..

ko mi je bilo najtežje..sem začela pisati dnevnike..kar nekaj zvezkov se je nabralo..včasih kaj preberem..upam, jih enkrat preberejo moji otroci..in ..hmmm..nisem pisala

o tem, kako hudo, pa težko pa ne vem kaj še vse slabo je..pisala sem svojim vodnikom..nevidnim vodnikom..in občutek, da nisem sama..da je nekje nekdo, ki me vodi.

zaupanje, da bo vse dobro..to mi je dajalo , mogoče ne dajalo, bolj pomagalo odkrivati neznanske potenciale moči, ki jo imamo v sebi. Če sem se mogoče kdaj smilila sama sebi..

se ne spomnim...vendar že dolgo vem, da mi je bilo vse skupaj potrebno...če ne prideš, če ne iščeš na lep način pot do sebe, ti življenje samo pošlje lekcije, ki te prebudijo..

In,,mama mi je zapustila tudi kmetijo..bo dejal kdo..če imaš kmetijo, imaš živali..potem jih najbrž ubijaš..Ne..jih ne..Poleg službe je delo na zemlji idealno za umirjanje..za

delovno meditacijo, aneda?..Če ne za drugega, za prizemljevanje, drugače bi me že itak odneslo..Moja navezanost na zemljo..mogoče se bo zdelo čudaško, itak sem, pa kaj..

In, ja..imam prijateljico..po letih bi lahko bila moja mama..na nek način je..in še nekaj meni zelo dragih oseb..ko veš, da so, ko jih potrebuješ,,in da si tu, ko one potrebujejo tebe..

Danes?..Danes sem hvaležna mami, za vse..je že vedela, kaj je zame dobro..življenje včasih ubira čudna pota..ampak..danes mu zaupam, da je in da bo vse tako kot je treba..

Itak vedno je..

lep poletni dan vam želim

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Domoljubka, hvala za komad! x:)x

Viyola, lepo si to napisala.... oz. glede na to, da ti očitno ni bilo lahko v lajfu, zelo lepo, da (ga in vse) tako lepo jemlješ. :palec:

Fajn da obstajajo ljudje, ki so tam zate in ki se lahko zaneseš nanje.

In da se lahko s kom pogovarjaš o tem, kar te tare... lepo da to imaš.

To je zlata vredno. :)

(jaz sem to slednje zelo pogrešala v tem obdobju, ko sem imela vse, kar me je najbolj mučilo, samo v svoji glavi)

....

Danes je taka čudna sobota, kot da ne bi bila sobota, čeprav sem bila tudi na tržnici že in je bila kar *sobotna*.

(je pa teklo z mene in kap me je zadevala :switz:)...

mogoče bom lenarila, mogoče bom pa tud kaj delala... kao sem hotla nekaj šivat, mogoče bom, imam par stvari, neke gumbe itd.

Hotla sem it tud do frende 'na vzhod' xDDx, pa preden sem cote oprala, obesila itd., je bilo pa že prevroče za buse...

pa še kuhat moram.

ful bi bila ob kakšni reki.

enkrat morava s frendo na iški vintgar. ...

...

Lep dan! :)

Picasso

domoljubka, hvala za supr komadhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

viyola, svaka ti čast zato, da si poskrbela za mlajšo sestro, velik ljudi tega ne bi zmogli v taki situaciji, tko da vse pohvale za tohttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Marsa, res bi pasal bi ob kaki vodi, da bi se lohk shladil ker je noro vročehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/schwitz.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/schwitz.gif

lep dan useem, zvečer pa mal do centra na osvežitev, bo prav pasalo ob takem vremenuhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Saj vem, da sem že kdaj to povedala, ampak .. pridejo ena taka obdobja, ko je tale dnevnik tako fajn brat .. ker je poln modrosti, ene take skuliranosti in mirnosti .. da ti da prav dodatno energijo za lajf :palec:

Nimam kaj za pripomnit k debatam, ste že vse pametno povedali x;)x tako da samo berem in si poskušam čimveč zapomnit :)

Moja sobota je tud taka .. delovna :) konec meseca, itak, v pisarni in pred računalnikom :) Sem pa zjutraj že na hitro skočila na našo 'lokalno' tržnico, se eno urco igrala s tamalo, potem ju pa spokala na sprehod in šibala delat.

11 mesecev je danes xsrcx kako hitro je minilo .. ampak vseeno, koliko stvari se je zgodilo vmes .. sem razmišljala zdajle ..tako na začetku, prvih nekaj mesecev .. sem jo imela ful rada, samo .. ne vem, če sem pomislila na to, da je ne bi bilo .. mi ni bilo nič kaj grozno .. ne znam razložit, no .. kot da še ni bila čisto del mene .. mogoče se ful grozno tole sliši, kao mama in bi morala z vsem srcem bit navezana od prvega trenutka .. :inocent: ampak tko je .. v glavnem, danes .. če pomislim, da bi mi jo vzeli, al da bi se kaj zgodilo ... evo, sem postala mama levinja .. grizla bi, praskala, vse bi naredila ... rada jo imam in mislim, da je moja najpomembnejša naloga, da se ji navadim to tudi zares povedat .. večkrat xsrcx tako zares, na glas ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Ja..in večkrat me kakšna stranka vpraša..Kdaj bom srečna?..hecno..

pravim...Zakaj nisi že zdaj?.Kaj ti manjka da nisi?..res, kaj manjka, da je človek srečen?..

Se mi pa dozdeva..vse premalo cenimo, ne vidimo tisto, kar imamo..naj bo zdravje, služba, otroci..karkoli..

vedno imaš sam na izbiro, da se odločiš..biti srečen..ne takrat ko boš..enkrat, mogoče..

temveč zdaj. In potem se nam smilijo recimo Indijci, ki živijo iz dneva v dan..kar tako..da preživijo dan..

Smo mi , vsaj večino nas kljub višjemu standardu precej bolj revni, ker se preobremenjujemo s tem, kaj bo..čez čas, ko bo ali česa ne bo.

S tako filozofijo ne živimo..temveč životarimo..in čakamo..enkrat mogoče, potem komu butne, da ni živel, zares živel kot bi lahko.

Pa ne, nisem imela težko..sploh ne..v bistvu sem imela veliko srečo..ker, bistvo je očem nevidno..

tako..še pospravljam

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...