Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

kateri klošar bi pa hotel hodit v škornjih narodne noše

aja saj res. x:o)x x:Dx

Pač zavedni slovenski klošar. x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Moje skromno mnenje.

Pust te šuhe.

Pa se kdaj drugič treniraj (ne z zakasnitvijo 6 al kolk let) kako se postavit po robu, poskrbet zase ... Kot je pač treba! (eni se znajo, drugi ne; jaz npr. ne znam vedno ločit kdaj naj držim jezik za zobmi/kdaj gre za mojo preobčutljivosti in kdaj se je res treba postavit po robu. Naredim pa zlo ajnfoh - popi* ko mi pač dvigne pokrov xnckrivx x:o)x )

Saj praviš - zaradi ljubega miru.

Tip je - kot praviš - star in ... kaj pa vemo, kakšni še bomo, ko bomo stari xcivx

Ne samo tečni, tudi spretnost nas bo lahko zapustila ...

Takrat ti je "naredil uslugo", na hitro naredil šuhe ...

Zanič in predrago.

Ne, ni fer, se strinjam!!

Ampak pusti, se bo že obrnilo. Ali pa se mu že vrača, kaj pa veš.

Dosegel - žal itak ne boš nič. Sploh če se boš kregal ne. Če boš pa kdaj imel priložnost mu pa lahko poveš za celotno zgodbo.

Mislim, da če je kaj od človeka&čevljarja, bo že vedel, kaj mu dopoveduješ.

Če ga razpi* pa vprašanje, če boš dobil denar nazaj. Ne vem ... odvisno od karakterja. Lahko bo pa nalašč vrnil kao "tu imaš svoj denar". Čeprav dvomim.

Verjetno nisi hotel vseh teh šten, ko si se razpisal zarad šuhov ... ali pač.

Kot se ti zdi najbolje naredi. Saj imaš svojo vest in smisel za pravičnost. Vso pravico pa tudi!

:::::::

Drugače pa resnično upam, da je to samo tako bedno obdobje!!

Svoje delo, študij ... pustila namreč za 2 meseca ...

Po sili razmer.

Sem v groznem zaostanku.

Lahko bi začela nazaj delat, sem pa lena ko fuks xcivx xcivx

Ne zganem se nikamor, raje bi vse pustila ...

In bo res lep :vragec: če se kmalu ne spravim k sebi!

... Say what you mean

And mean what you say ...

Hecno, kolk enih besed in kakšni zaključki zaradi enih škornjev. x:o)x

da to, da zapneš, ga tožiš, narediš celo štalo, mu hodiš "razlagat cele zgodbe" itd. za ene dejansko pomeni 'postaviti se zase'. x:o)x

Ampak ok, če nekomu to pomeni to - in ima občutek, da je v nasprotnem primeru opeharjen, ker da "se ni postavil zase" -, potem je seveda smiselno it k temu čevljarju in zahtevat cash nazaj.

Jaz tega ne bi naredila, v bistvu ravno iz nasprotnega, kot večina vas tu (očitno) razmišlja.

jaz že stojim zase. če me je en nategnil, ne stojim zase popolnoma niti milimetra manj, če se ne pimplam za nazaj. xDDx

oz. jaz bi gledala tako; sej očitno itak so bili slabi, kdo pa rabi te narodne škornje, konec koncev, un oz. prav tak cash si pa najbrž že tudi za veliko bolj brezvezne zadeve tisočkrat že stran pometal.

Lahko pa tud mal zagroziš, če se boš počutil kaj bolje.

al ga prijaviš al kaj jaz vem...

če bo to zate in tebi pomenilo, da 'si se postavil zase' in je to ta triger, ki ti bo omogočil, da se boš videl v boljši luči (=se boš bolj cenil), potem naredi pač to. :)

• Lajkam 2
  • Buuuu 4

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz tega ne bi naredila, v bistvu ravno iz nasprotnega, kot večina vas tu (očitno) razmišlja.

pa si res boljša od večine tukaj

in svet je takšen kot je zaradi ljudi kot si ti

če te nekdo posili pa ga ne prijaviš on posiljuje naprej druge ženske

če nekdo zlorabi tvojega otroka pa ne narediš nič, on zlorablja naprej tuje otroke

itd.

pa saj ni važno, ker vse se vrti okoli TEBE sploh ne pomisliš da ima nekaj lahko tudi za ostale posledice

JAZ JAZ JAZ

človeški gravž http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

ojej. x:o)x x:Dx

ja, jaz tega ne bi naredila.

ne bi nesla škornjev slovenske narodne noše nazaj k čevljarju. x:Dx

in nič me ne bi skrbelo za druge, ker se znajo očitno drugi precej bolje "postaviti zase". x:)x

Picasso

jaz se nikoli ali zlo redko pizdakam za nazaj. škoda časa in energije in živcev.

pač ne grem več tja. kjer so me nategnil.

tako ali tako pa že v osnovi ne dajem delat čevljev k čevljarjem in ne dajem 300€ zanje (tako da je to meni popolnoma tuj in zato predvsem hipotetičen primer).

ampak tudi če bi, mislim da ne bi šla.

že za bolj ornk denarje se nisem potegovala, pač pa se jim odrekla, za najemnine pa 'skozi okno zmetala' že za eno garsonjero. tako je že iz tega vidika dost logično, da tako razmišljam, saj 300€ mesečno 'mečem skozi okno' (okej, zdaj trenutno pač ne).

ne vežem se tolk na stvari (kolk je šlo tega pri selitvah, pa na posodo, ko sem ob cele zbirke knjig, plat, cd-jev in vsega mogočega), jemljem, okej, še boljše, itak mi ni bilo prav... al pa kej.

in zelo redko iščem krivca (in ga tudi ali predvsem zato pač ne preganjam).

Ne nazadnje je lahko človek imel slab dan in tudi vsakdo med nami je že morda kdaj kaj naredil slabše, kot je obljubil ali kolikor so ga plačali.

Se zgodi. Motiti se je človeško.

Skratka, eni škornji so res najmanj za se sekirat.

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Picasso

mah, itak, da se ne bi šel tožarit...v bistvu sploh ne vem, kaj je tisti sodni izvedenec mislil v zvezi s tem x:o)x ker sem mu povedal, da si ne predstavljam, kako bi to izgledal, ko nimam nobenih dokazov sploh...

pa je kar vztrajal, da mi napiše izvedensko mnenje, pa da grem z njim do čevljarja, mu ga pokažem in zahtevam denar nazaj...če ga pa ne dobim, pa da bo imel opravka s sodiščem...tule glede sojenja jest sebe v tem dreku nikjer ne vidim x:o)x

delikatnost vidim predvsem v tem, da sem za zanič narejene čevlje plačal 50% več, kot so bili sedaj po 5 letih, ko je itak vse dražje, bolje narejeni čevlji, z bolj kvalitetnega materiala in od obrtnika z licenco in z računom...

Dr. LeQuack, mislim, da tule primerjava z hyundajem sfali...ker so bili takrat vsi Getzi toliko vredni, ko si jih kupoval in podobne kvalitete...ti škornji pa so bili narejeni po nezadovoljivih standardih, sploh pa predrago - saj zato pa bo mnenje izvedenca- nekako tako, kot, da bi ti kupil BMW-ja za 30k€, čez 5 let bi ti razpadel, ti pa bi ugotovil, da je bil to kitajski ponaredek iz plastike, kot je bil včasih Trabant x:o)x a se ne bi takrat pri prodajalcu "postavil zase" ?

Tako, da tudi postavljanje zase, kadar meniš, da si upravičen zaradi prevare, ali česarkoli drugega, ni zato, da je samo sebi namen, ponavadi nad nedolžnimi...

vsaj v mojem primeru mislim, da ni ta čevljar prav nič nedolžen :o|o: halo, po meri narejeni, 50% dražji, kot so sedaj, navkljub inflaciji in podražitvam, in razpadejo po 15-20x nošnji- in to ne na odprtem, blatu, pesku itd, ampak le v dvoranah in restavracijah xrolleyesx

aja, Marsa, seveda se zgodi, da ima kdo slab dan in naredi slabše, kot ponavadi...a tule je bil izbran prav neustrezen in nekakovosten material za izdelavo. Sama izdelava je estetska, ampak material preprosto ne dosega standardov za takšne škornje. to pa mislim, da ni slab dan čevljarja x:o)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

sodišče, sodni izvedenci.... svašta.

... pa smo si res različni, da si bolj ne bi mogli bit. :)

Cashy, ja nič, očitno ti ne gre to iz glave, potem pa pač 'zaropotaj' pa zahtevaj kar ti pripada... pa boš potem bodisi pomirjen (ker 'ti gre za pravico') ali pa utrujen.

kot rečeno, meni je tako tuje takšno razmišljanje, da mi bolj ne bi moglo bit, pa ti ne morem dat nekega pametnega mnenja ali celo nasveta.

ampak sej najbrž boš dobil še veliko mnenj; se bo to še citiralo in razpravljalo... tako da se boš potem morda lažje odločil, kaj narest, ko ti bo kdo, ki razmišlja podobno, dal še kakšen nasvet, namig, predlog itd.

(ja sem vidla pol Mystica, da sva istočasno pisali zelo podobno).

Picasso

mah, saj ni blema x:)x

itak se zavedam, vsako sporočilo gre skozi filtre v naših glavah, ki obdržijo le tisto, na kar smo trenutno naravnani in odgovarjamo v skladu s filtriranim sporočilom...zato samo poskušam vsakič povedat tisto, kar se ponavadi v filtrih sprejemnikov izgubi x:)x res pa je, da so filtri nastali na podlagi izkušenj in so dobrodošli ravno zaradi raznolikosti izkušenj in nasvetov, ki izhajajo iz tega :palec:

verjetno bom naredil le tako: ko dobim nazaj strgane čevlje z izvedenskim mnenjem, bom naredil kopijo mnenja, napisal sporočilo glede "zgodovine" teh škornjev, ter skupaj s strganimi škornji dal v eno škatlo in pustil pred vrati čevljarja, zraven pa še kontakt, če bi se rad v zvezi s tem kaj pogovoril...

potem je z moje strani zgodba zaključena, razen, če jo bo on sam kakorkoli želel nadaljevati xcivx

jebiga, a češ kruto kozorogovsko resnico?

še dostikrat boš tako najebal.

Hmmm .... mal bolj kulturno se moram začet izražat. x:o)x

veš, kaj se mi zanimivo zdi,

kogarkoli boš vprašal, ti bo zatrdil, da dela iskreno in iz srca pošteno...vsak od nas, kajne? Nihče se le ne dela poštenega navzven, navznoter pa spletkari kot sam hudič...temveč vsak zase iskreno misli, da deluje pošteno, imam prav?

In če vsak dela pošteno, od kod vraga potem tolikokrat najebamo in od koga? x:o)x

verjetno bom naredil le tako: ko dobim nazaj strgane čevlje z izvedenskim mnenjem, bom naredil kopijo mnenja, napisal sporočilo glede "zgodovine" teh škornjev, ter skupaj s strganimi škornji dal v eno škatlo in pustil pred vrati čevljarja, zraven pa še kontakt, če bi se rad v zvezi s tem kaj pogovoril...

potem je z moje strani zgodba zaključena, razen, če jo bo on sam kakorkoli želel nadaljevati xcivx

xsmx

... Say what you mean

Večji učinek bo, če boš še pofotkal in malo raztrobil po družabnih omrežjih ala facebook varianta...mogoče dobiš še kakšnega "všečkota" za zadoščenje...pa ne lepit kakšnih takih sporočilc po javnih mestih, ker lahko dobiš listek s kaznijo ala plakatiranje prepovedano...xg:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Hm, jaz bi pa verjetno (to je povsem hipotetično, kot v kakašni fikciji), če bi me to zelo žulilo šla tja pod pretvezo, da bi si spet dala izdelati te škornje. S tem da bi me zanimal material in vse. Pa kako to da ta material in ne drugi in ali bo spet le tako dolgo držalo (kako dolgo bi naj kvalitetni sploh držali?). Ne bi si upala iti tja še brez tretjega in četrtega strokovnega mnenja, torej bi hotela o tem vedeti toliko kot ve vsak čevljar (saj gre le za del, ne za vse vrste čevljev). Namreč tako si mislim, bi lahko vsaj približno ugotovila ali res načrtno dela škart robo ali pač ne ve. Namreč, tudi jaz bi si najprej mislila da je delal najbolje kot je znal. Besed tistega izvedenca pa tudi ne bi jemala za zlate. "Sodni izvedenec" je po moje le hec. Pa morda bi ta izvedenec pred leti tudi toliko računal, mogoče je material al pa kaj bilo takrat pač dražje.

No, če bi se mi zdelo, da je barabin, takrat pa jao res ne vem, nekako tako kot je rekel Le Quack

valjanje po tleh od smeha brez ustrezne argumentacije ni dovoljeno xcivx x:o)x

O pa je, ja :frog: x:o)x

Pa tako ... v (tipično) tvojem stilu ("če bi se rad v zvezi s tem kaj pogovoril") bi ti vrnil tole milo za žajfo ... da ni potrebno nam nič pamet solit ali it tožarit/ne x:Dx

Posrečeno.

Kar vidim ksiht tega stica, kako odpre vrata in mu čeljust dol pade, ko najde škatlo s tvojimi šuhi in potem še dokumentacijo + tvojo diagnozo zraven x:Dx x:Dx

... itak da je smešno!! x:Dx

... Say what you mean

O pa je, ja :frog: x:o)x

Pa tako ... v (tipično) tvojem stilu ("če bi se rad v zvezi s tem kaj pogovoril") bi ti vrnil tole milo za žajfo ... da ni potrebno nam nič pamet solit ali it tožarit/ne x:Dx

a jest imam celo svoj tipičen stil? :inocent:

si nikol ne bi mislil

Sicer pa fajn, da se vsaj nekdo valja po tleh od smeha x:)x če že ne bomo bogati, bomo vsaj zdravi, a ne x:px

mi je bilo zmeraj zanimivo, kako si za rojstni dan zmeraj voščimo veliko zdravja, nikoli veliko denarja...

pa se marsikdo daje preko vseh zdravih meja za kakšno pest drobiža več :inocent:

a jest imam celo svoj tipičen stil? :inocent:

si nikol ne bi mislil

Sicer pa fajn, da se vsaj nekdo valja po tleh od smeha x:)x če že ne bomo bogati, bomo vsaj zdravi, a ne x:px

mi je bilo zmeraj zanimivo, kako si za rojstni dan zmeraj voščimo veliko zdravja, nikoli veliko denarja...

pa se marsikdo daje preko vseh zdravih meja za kakšno pest drobiža več :inocent:

Seveda. No, ne vem, v kakšnem stilu bi po buči česnil tistega čevljarja (če bi do tega slučajno prišlo) x:o)x x;)x

sigurno pa imaš (vsaj za moje pojme) kar nek tipičen način pisanja, podajanja misli, odgovorov ..., na podlagi tega se mi pač zdi, da ti postopek kot si ga opisal - škatla s pripisom, da naj te pokliče, če se želi pogovoriti (malce karikiram) - kar pristoji.

In to niti pomotoma ni posmeh ali kaj podobnega na tvoje razmišljanje!

V redu je!

Bolje kot cmihanje ali pa brezglavo tožarjenje!

In mene je prav iskeren smeh napadel, ko sem prebrala tvoj post! x:)x

... to, da smo ljudje še kako čudno, pa ti verjetno še bolje veš kot jaz! x;)x

... Say what you mean

Če sem prav razumela - eni zanič škornji izpred 6 let. Izpred 6 let! xrolleyesx Pa človek božji, če nimaš kaj obut, pridi rajš k men (sicer tud nisem bogata, ampak kake škarpete se bodo pa že našle, za silo), dokler onega čevljarja ne prepričaš za nove škornje. Ker sicer si sploh ne morem mislit, zakaj zaboga bi se človek ukvarjal z nekimi škarpeti izpred šestih let! Pa tud naredit ene zanič škarpete še ni tak zločin, da se ga ne bi dalo odpustit v 6 letih. Saj slabo delo ga bo itak spravilo ob stranke in bo že pongruntal, ni se treba tebi s tem ukvarjat. V življenju je ja tolk fajn stvari za počet in tolk možnosti za vlagat energijo v dobre in ustvarjalne dejavnosti xsrcx x:)x
  • Lajkam 2
  • Buuuu 2

Če sem prav razumela - eni zanič škornji izpred 6 let. Izpred 6 let! xrolleyesx Pa človek božji, če nimaš kaj obut, pridi rajš k men (sicer tud nisem bogata, ampak kake škarpete se bodo pa že našle, za silo), dokler onega čevljarja ne prepričaš za nove škornje. Ker sicer si sploh ne morem mislit, zakaj zaboga bi se človek ukvarjal z nekimi škarpeti izpred šestih let! Pa tud naredit ene zanič škarpete še ni tak zločin, da se ga ne bi dalo odpustit v 6 letih. Saj slabo delo ga bo itak spravilo ob stranke in bo že pongruntal, ni se treba tebi s tem ukvarjat. V življenju je ja tolk fajn stvari za počet in tolk možnosti za vlagat energijo v dobre in ustvarjalne dejavnosti xsrcx x:)x

Iknee, prosim te, preden komentiraš, da prebereš celotno zadevo xrolleyesx bere se, kot, da niti ne veš, za kakšne škornje gre :o|o: se pa strinjam s tvojim zadnjim odstavkom...a glej zlomka, ti škornji so povezani tudi s tem x:o)x

Guest Hekate

...hmmm. Nimam besed. Vas berem in dobri ste! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/laugh.gif Ob tem postu sem se tko nasmejala... Iknee, super si! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Zdaj mi je jasno zakaj prihaja do nesporazumov. Ljudje sploh ne berejo kaj kdo napiše in pametujejo. Pol pa pridejo taki smešni posti ven...

Čist brezveze komentar. Samo še zdaj me ta post spravlja v dobro voljo. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

• Lajkam 5
  • Buuuu 3

Guest Hekate
Zakaj sem pa prejela minus, zdaj? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif Uff! Nič žaljivega nisem mislila. A je samo meni smešen?
  • Lajkam 4
  • Buuuu 3

Res je, da gre za 6 let stare skornje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif Tudi jaz berem Cashyjev problem in tukaj socustvujem s tabo,. Cashy, te razumem, da se pocutis zelo izigranega! Mnogi ste se res zapicili v to, da so stari 6 let. In vecina je ocitno spregledala dejstvo, da je Casyhju bilo takrat pri starem "mojstru" receno, da :

1. so narejeni iz zelo dragega in obstojecega materiala

- da je zanje odstel kar celih 300 eur, ali celo 350?

- da je z njimi ravnal lepo (jih ni pustil zunaj v snegu, dezju, na sporhetu) i

- in najpomembnejse : obul jih je po lastnih besedah V TEM ŽIVLJENJU SAMO 15 DO 20 X !

Tako da razumem, tudi meni ne bi bilo vseeno.

Bi pa sla z mnenjem sodnega izvedenca k cevljarju in brez puscanja obuvala pred vrati, ampak domov skupaj s tem izvedencem, ce ti bo naredil to uslugo :

- Cashy da ne bos ponovno razocaran : danes kradejo !

- ta "mojster" jih bo preprosto skril, zavrgel, zakuril in ti v obraz rekel, da ni nic videl in da je mogoce kdo pobral - ko pa mu razlozis vse, pa bo jezno odgovarjal, da mu pokazi skornje. Ali pa : kar si kupil, si kupil !http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Sodisca se pa , Cashy, raje boj. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif

Čist brezveze komentar. Samo še zdaj me ta post spravlja v dobro voljo. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Super, sam da te spravlja v dobro voljo, pa je namen dosežen (btw. če sem te nasmejala, bi mi pa ja lohk pritisnila kak plusek x;)x !) Ker to je bil čist zares moj namen, ne pa pametovanje. xsrcx x:)x Itak, da je bil post mimo, tud to je bil namen. Ker v lajfu je fajn, če zmoreš čez take dogodivščine, kot je bila Cashyjeva, stopit mimo z mal humorja in poiskat drugo, bolj ustvarjalno, boljšo rešitev z drugimi ljudmi. S takimi stvarmi bi se bilo smiselno ukvarjat le, če bi te škarpete res nujno rabil, pa nobenega drugega čevljarja ne bi blo daleč naokoli, zato sem zadevo napisala v tem smislu.

BTW A poznaš knjigo Štirje dogovori od Miguela Ruiza? Res je super :palec: . Sploh dogovor "Ničesar ne jemlji osebno." Ful pomaga v situacijah, ko si na tem, da se s kom zapneš (na LNF al pa pr čevljarju, sej je useen x:Dx )

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...