mantis3 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Res je, da gre za 6 let stare skornje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif Tudi jaz berem Cashyjev problem.Cashy, te razumem, da se pocutis zelo izigranega! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Mnogi ste se zapicili predvsem v to, da so stari 6 let. In vecina je ocitno spregledala dejstvo, da : 1. je Casyhju bilo takrat pri starem "mojstru" receno, da so narejeni iz zelo dragega in obstojecega materiala2. da je zanje odstel kar celih 300 eur, ali celo 350? 3. da je z njimi ravnal lepo (jih ni pustil zunaj v snegu, dezju, na sporhetu) i4. in najpomembnejse : obul jih je po lastnih besedah V TEM ŽIVLJENJU SAMO 15 DO 20 X ! Tako da razumem, tudi meni ne bi bilo vseeno, posebno ker si moral kot student takrat zelo varcevati, pa tudi ce ti je kdo pri nakupu za posebne potrebe (za ples v narodni nosin in za nastope!) financno pomagal, pa vseeno. Sama bi sla z mnenjem sodnega izvedenca k cevljarju in brez puscanja obuvala pred vrati, ampak domov skupaj s tem izvedencem, ce ti bo naredil to uslugo, ampak pazi. Ce dobis vaj polovico denarja vrnjenega, moras dati dolocen del, morda polovico (ne vem?) temu izvedencu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif Tako da previdno. Ne puscaj mu skornjev temu mojstru pred vratu ker : - Cashy da ne bos ponovno razocaran : danes fuul lazejo in kradejo !- ta "mojster" jih bo glede na zaplet morda preprosto skril, zavrgel, zakuril in ti nato v obraz rekel, da jih ni nikol pred vrati videl in da jih je mogoce kdo pobral ... Ko pa mu razlozis vse, pa bo jezno odgovarjal, da mu pokazi skornje. Ali pa ti bo rekel: kar si kupil, si kupil, pa bi bil prej povedal !http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Sodisca se pa , Cashy, raje boj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Super, sam da te spravlja v dobro voljo, pa je namen dosežen (btw. men se stvari, ki me spravljajo v dobro voljo ne zdijo brezzveze, če sem te nasmejala, bi mi pa ja lohk pritisnila kak plusek !) Ker to je bil čist zares moj namen, ne pa pametovanje. Itak, da je bil post mimo, tud to je bil namen. Ker v lajfu je fajn, če zmoreš čez take dogodivščine, kot je bila Cashyjeva, stopit mimo z mal humorja in poiskat drugo, bolj ustvarjalno, boljšo rešitev z drugimi ljudmi. Meni se je tudi že zgodilo...sem čisto mimo udarila in izpadla kot zadnji cepec. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifNi bilo nič mišljeno osebno nate. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Cashy..nesi tiste čevlje mojstru nazaj, pa naj sam pleše v njih...kakšen sodni izvedenec neki..itak bi ti mojster moral dat garancijo zanje..Na sodišču te itak vsaj še parkrat nategnejo, do konca ožamejo, potem pa vse skupaj zastara...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif Včasi je dobro, pa če še kaj tako jezi..rečt "jebi ga"..pa it naprej..saj vsaka šola nekaj stane, pa smo potem bolj previdni.. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2012 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2012 Pogrešam tule vaše razmišljanje (MIHELA itd.) o naivnosti in posledično 'nesposobnosti', kot tudi o priporočanih 9 knjigah (in s tem neskončnih stopnjah Transferinga) Vadima Zealanda... Cashy - probaj it dalje. Ni druge. Če se boš boljše počutil, pa pejt pa fukni une šuhe majstru direkt v glavo.Da naj bi jih sam nosil, je mimo, ker jih je (sicer slabo in šalabajzersko) ipak naredil tebi in zate. 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2012 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2012 aja, pa seveda ne pozabimo še na brezpogojno ljubezen, odpuščanje, so-čutje, vsi smo eno itd.In na 'karmo' - se pravi poleg tega, da bo ta šalabajzer dobil itak že vse nazaj, da pomisliš, (za)kaj je tebi to lekcija; torej kaj se moraš ti naučiti... in to sprejeti, biti hvaležen za to lekcijo... In da so nam vsi ljudje učitelji... itd. Čudno, da ni praktično nobenga takega komentarja.(pa desetine strani se je točno o tem razpravljalo...) 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanesssa2 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Pogrešam tule vaše razmišljanje (MIHELA itd.) o naivnosti in posledično 'nesposobnosti', kot tudi o priporočanih 9 knjigah (in s tem neskončnih stopnjah Transferinga) Vadima Zealanda... Cashy - probaj it dalje. Ni druge. Če se boš boljše počutil, pa pejt pa fukni une šuhe majstru direkt v glavo.Da naj bi jih sam nosil, je mimo, ker jih je (sicer slabo in šalabajzersko) ipak naredil tebi in zate. aja, pa seveda ne pozabimo še na brezpogojno ljubezen, odpuščanje, so-čutje, vsi smo eno itd.In na 'karmo' - se pravi poleg tega, da bo ta šalabajzer dobil itak že vse nazaj, da pomisliš, (za)kaj je tebi to lekcija; torej kaj se moraš ti naučiti... in to sprejeti, biti hvaležen za to lekcijo... In da so nam vsi ljudje učitelji... itd. Čudno, da ni praktično nobenga takega komentarja.(pa desetine strani se je točno o tem razpravljalo...) zajedljive prasice so ponavad samske še ena 2 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. avgust 2012 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2012 Bravo za samorefleksijo in iskrenost. (saj poštekati vzorec je že majhen korak k transformaciji slednjega) 1 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 "fukni une šuhe majstru direkt v glavo" kako pa to govoriš Marsa, a drugače sta tista prejšnja komentarja bila sarkazem? Meni se najprej ni zdelo tako, potem pač me je prešinilo, da morda. Verjetno dostikrat ne pokapiram(o), če drugače nekoga ne poznamo ali njegovih prepričanj, mnenj.. Jaz sem bila nekoč kar šokirana, ko sem privat spoznala da nekateri ne razumejo tako očitnega mojega sarkazma, sem morala kar nehat (na žalost? - ker vseeno je v njem nekaj humorja in nekaj teže se odvzame se mi zdi. Ja, zajedljiv, naiven, sarkastičen ... hecno kolikokrat se prepiramo kaj je kaj, pa velikokrat sploh ni soglasja v osnovi, takolitako imak vsa pravico do svoje osebne interpretacije, sam da se ne krega pol in napada- škoda to fajn je ohladitev- lakše se diše ja res je dnevnik in je fajn več reda, ampak ko pa se vse tu noter piše, pol pa Moram brat dnevnik. Bi morala biti tema naivnost in tema zajedljiv, tema vrt, otroci Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Hekate 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Nada, tudi če bi Marsa napisala sarkastično, mislim da je izbrano izrazoslovje odgovora neprimerno. Meni se sicer ni zdela nič sarkastična, pa se mi bo mogoče, ob branju mojega posta, le 'zajedljivo' smejala... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif @ MarsaČe sem prav razumela, sva zdaj dve na črni listi Vanesssssssse. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifVerjemi, da jaz, kakor ti, včasih kaj napišem v dobre namene, pol pa vsak razume po svoje. Moj problem je, da sem prevečkrat 'nerazumljena'...tako, kot se je dogajalo Nadi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Nekaj podobnega kot s šuhi se je meni zgodilo z avtom. S tem,da grem jutri do mehanika nazaj - bila na servisu in zdaj avto ruži in cvili bolj kot je kdaj koli prej. (je pa res, da je bil servis narejen pred štirinajstimi dnevi in je avto bil v tem času na prisilnem počitku, ker smo se družinsko vozačkali z drugim avtom). Je pa čas dopusta minil in bilo treba v službo...no pa pol ugotoviš, da ti avto dela slabše kot je prej. Za piko na i pa je še sklopka se začela oglašat..pa za ziher imam 6.9. tehničnega..(ki ga zdaj zaradi lamele ne bom naredila). Gospodič pridno gleda avto net - in našel zame dva primerna kandidata - enaga Pegueta in Cliota...samo jaz nekak nimam keša - bi morala na banko povprašat, če mi posodijo kaj gnara...če ne pa...ne vem. Ker pa ima zetor naš takega pegueta, sem ga povprašala danes: ti...kaj kosilnica misliš, da bi šla v taki avto?... se je začel naš zetek smejat..in pravi: tole sem pa enkrat že slišal - mu rečem..ja, se za alfo...samo v alfo pa ni šla....in potem me pomiri - ja gre..smo že preverili...tudi dve gresta..Tak, da avto tale osnovno preddispozicijo ima. Kosilnica gre not. Samo za kako do keša...to se zdaj moram spomnit. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Nataly, samo v opombo, s peugeotom tudi ne bo dolgo, preden ti bo začel na veliko ružit sploh kakšen starejši letnik Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Aha - tak da bi morala torej se pozanimat, če gre kosilnica v Cliota?)) ja saj -letnika sta 2002 ali 2004 -dizelski motor. Čeglih sem še vedno mnenja, da je bil ravno ta Puntek eden od ta boljših nakupov ever - za avto odšteli 350 evrov - evo..razen 12o evrov za izpušni lonec...je avtek špilal celih pet let brez problema -šest pravzaprav.Je pa res, da moraš vedet v takem primeru od koga kupiš.Tak, da v osnovi sem jaz itak za takšen nakup -samo me familijarni člani pritiskajo, da se pa res ne morem več tako vozit. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 VilaSonca, podobno obdobje sem imel, no, imam ga še sedaj, vendar v manjši meri, ko sem se navznoter sam bojeval s svojimi privzgojenimi prepričanji, kakšen bi moral biti, da bi bil dober človek in da bi me imeli radi...lepo vzgojen, vljuden, nekonflikten, pustiti drugim prednost...skratka ubiti samega sebe v upanju, da bom tako sprejet v družbi, okolici, družini. Kaj se je zgodilo, ko sem bil tak? Bil sem odcepljen od svojih čustev, skrbelo me je, če se ravnam po pravilih družbe, da ne bom povzročal nejevolje pri drugih. Ta skrb in ujetništvo pravega jaza, ki je zvezan s prelepljenimi usti nemočno čepel v najtemnejšem kotu duše, sta me izčrpavali, nisem imel energije za nič. Ker v resnici nisem videl smisla in prihodnosti v tem, da se venomer kot spužva preoblikujem glede na pritisk drugih. In veš, drugi ljudje me niso imeli nič bolj radi, me nič bolj spoštovali, če sem se še tako trudil ugajati. Ker drugi ljudje tudi rabijo nekoga, ki ima hrbtenico, lastno mnenje, lastno pot, ki ji z zaupanjem, vizijo in gotovostjo sledi Ker so ljudje radi ovce in hočejo pastirja...zakaj so priljubljeni vedno ljudje, ki so neuklonljivi junaki, pa če se svet okoli njih podira? Ker verjamemo vase, v svoje poslanstvo! Pa sploh ne gre za priljubljenost...ampak za nesmiselnost sledenju željam in volji drugih, ker to sledenje itak nima pozitivnega efekta, temveč le obratno Vedno je najbolje najti lastno pot in ji pogumno slediti. Že zaradi sebe...mah, čist preveč filozofiram...ampak ja, sedaj, ko se bolj posvečam svojim željam in v tej smeri delam, imam več energije, več vizije, ustvarjalnosti, tudi odnos se mi avtomatsko spreminja na bolje, tako do sebe, kot do drugih...bolj osrediščenega se počutim, uravnoteženega, samozavestnega, in s tem postajam bolj prijetna družba najprej sam zase, in s tem tudi za druge bistvo problema je, če človek ni osredotočen, v svojem središču in ne deluje po občutku, klicu ... ker je pač sistem tako narejen, ne mara ustvarjalnosti in resnične blaginje ... ampak svet se spreminja, sistemi se rušijo, vse se ruši in vsak to čuti zraven tega še na osebni ravni. vedno bolj intenzivno in obup je lahko grozen. če si pripravljen iti vase in se ne ustrašiš globin in greznic, lahko prideš do sebe in prižgeš luč. Jutro Mene tudi daje pomanjkanje energije zadnja dva tedna. V službi delamo bolj na polno, hkrati nas psihirajo z vseh strani z višanjem teh normativov in kako bo pol ljudi letelo ... nič kaj fajn vzdušje ni za delat. šefi se kregajo med sabo - logično, vsi pod pritiski. Danes sem spala do 10.30. Očitno mi telo rabi toliko spanja, da se regeneriram al ne vem kaj je to. Mislila sem vstati zgodaj, it na dveurni sprehod v gozd kot vsak vikend, pa ni šlo. Pa za lektorirat mam, stanovanje je kot da bi bomba padla in jaz nič. NIČ. Zdaj pijem kavo, berem forum, novice in FB. Upam, da se mi do poldneva uspe sestavit skupaj, da VSAJ kaj naredim. VilaSonca, tudi z moje strani iskreno sožalje in hotela sem ti reči še nekaj; spremljam te občasno tudi na FB in po teh postih tule - ful si se spremenila, bolj si zrela, nežna, sofisticirana ... ne vem, kateri izraz bi še našla. V glavnem, dobro se držiš in dobro ti gre.brrrrrrr, res je povsod tako - delati vedno več za vedno manj in biti tiho. mene že tako situacija brez joba oz. iskanje novega vrže v depresijo, zdaj pa sploh. pa to je katastrofa, kam so šli odnosi na delovnem mestu, mela priliko opazovat in doživet v zadnjem letu ... ampak to itak ni ločeno od celote. itak je vse v K in gre pač navzdol (čeprav si človek težko predstavlja, da je sploh možno iti še bolj navzdol), da bo šlo navzgor. dobra si, da že toliko let to trpiš. tnx. tudi meni se tako zdi... kot da bi druga oseba pisala... .... Mystica, reci si da imaš zasluženi dopust/počitek - al pa pejt delat pač. Najbolj trapasto je, da ne lenariš, ko lenariš. hehe ... jah, najhuje, ko te čakajo obveznosti in pol iz občutka krivde pokvariš samemu sebi čas, ko bi naj počival, ker telo/psiha pač to očitno rabi. da bi se človek vsaj regeneriral in bi pol spet svež opravljal zadeve naprej. potratiš in energijo in čas z razmišljanjem, namesto da bi pustil stvarem, da tečejo naravno. ******** zanimiv vikend je bil. v petek psy trance - po enem letu sem žurala. oz. pol leta, če štejem cirkusantski pust, ki bolje, da se ga več kot tričetrt ne spomnim. včeraj pa šla v MB k tistima prijateljema, ki sta kupila kmetijo na Goričkem. in smo danes si šli pogledat to kmetijo. 2 hektarja. jaz sem kar pripravljena it tja delat prostovoljno ali vsaj občasno pomagat (pač odvisno, kako se lajf zasuče), ker itak ne rabim nič oz. vedno manj in ker sem človek za biti zunaj in meni paše v bistvu mir in preprostost, ker itak sem doma s kmetov in nesrečno odrezana tu v Lj od svojega bistva. blagor je tam na Goričkem, meni je všeč vsa ta starinskost, življenje, resničnost. ne bi govorila o prijateljičini mami, babici, ljudeh v Prekmurju, ker samo ... da bi kar šla tja. je pa v bistvu tako, da mislita oba obdržati službo in stanovanje v MB še 2 leti in obenem rihtati kmetijo, nasaditi industrijsko konopljo ... pa če bo zalaufalo, pustita MB za sabo. to je zaupanje, pogum, volja. če komu to da kakšen preblisk tukaj ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. avgust 2012 Prijavi Deli 27. avgust 2012 uf, ste se razpisali cashy, verjamem, da si besen, tudi jaz bi bila, normalno. vprašanje pa je, če lahko po vsem tem času sploh kaj rešiš. razen da poveš mojstru, kar mu gre. besna pa tudi jaz. pa najhuje je, da sploh ne morem govoriti ostala brez glasu tašča privlekla neko sranje iz službe in to prenesla name in na n. n.teklo iz nosa, očitno ima sicer dober imunski sistem, ker mu teklo samo dan in pol-in to ravno teden dni pred vstopom v vrtec , jaz pa začela v petek kašljati ful, no, zdaj pa še brez glasu ostala. tašča šla v toplice, jaz pa obležala. v najbolj neprimernem času. če dobro pomislim, se sploh ne spomnim, kdaj bi me nazadnje kaj tako zdelalo. moral danes si fraj vzeti, ker jaz pač nisem sposobna nič kaj delat. si kuham zdle čaj, pa šla maile pregledat, zdle pa spet v posteljo Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 27. avgust 2012 Prijavi Deli 27. avgust 2012 Čer.Evo, en nadlep vikend preživela Očitno zadnjič v Žički (vsaj v tem času in v taki zasedbi - 10. ponovitev gledališko - likovne kolonije bila menda zadnja) ... Vesela, da sem lahko vsaj zadnjo delila tudi s tamalo, glede na to, da je bilo tole zadnjih 10 let stalnica mojih poletij .. (ok, 9 let, lani sem manjkala, ker je T. prehitela in je nisem hotela -10 dni stare vozit v tisti mraz). V glavnem, I. se nekaj menil, da bi šli motorirat po Avstriji čez vikend, tako da sem mu dala prosto, čeprav je bila ideja, da grem sama za čez vikend .. in sem vzela tamalo s sabo in sva se imeli noro fajn. Itak tam nima kam pobegnit (po kolenih sploh ), pa nima problemov, če mene ni skoz blizu, tako da sem jaz malo pomagala kuhat, kot vsako leto, ona je pa plezala od slikarja do slikarja in se družila s folkom in gledala vaje za predstavo in spala z nami gor v razbitini od kašče ... in potem smo še žurali skupaj do polnoči in sedeli ob ognju in čvekali .. jaz sem pa podaljšala še do 3h zjutraj, da sva s frendom naredila tradicionalni nočni obhod kartuzije in gledanje zvezd skoz podrto streho in čvekanje o lajfu in vsemu, kar se je dogajalo v zadnjem letu .. in v bistvu o zadnjih 10 letih, kako smo dojemali stvari takrat in kako danes pa kaj vse se je spremenilo pa kaj je ostalo isto .. v soboto zvečer je pa še I. prišel, ker so malo prej zaključili, ker je bil dež napovedan .. in smo še skupaj malo zažurali in še eno noč tam prespali .. enkrat za spremembo ni bilo tako divje mrzlo, tako da sem bila samo v puloverju ponoči (ponavadi v zimski bundi in termo štumfih) .. bom pogrešala tole .. mi je 1/3 lajfa predstavljalo vsakoleten odklop in resetiranje ampak se mi kar dozdeva, da bomo kaj novega pogruntali in na malo drugačen način peljali tole naprej .. Tamalčko muči 4. zob in ni nič spala in bila vsa tečkasta cel dan Zdajle pa padla dol od utrujenosti in upam, da je bolečina popustila in bo malo bolje spala. Pa midva z njo I. še šibal nekaj v službo naredit, jaz imam pa v planu še mal pospravit pa spletno stran v angleščini do konca postavit, da jo potem dam na javno, pol se pa mogoče še reklame za Zmenke lotiva .. že ful zamujam, drug teden spet začnemo, bi moralo biti že narejeno in natisnjeno, pa se mi nikakor ni izšlo Upam tudi, da bo kaj več zanimanja za varstvo, zdajle se poslavljamo od enih in bomo imeli vse prosto .. do novega leta sem si dala čas, da tole malo zalaufa, drugače bo treba začet malo razmišljat kako in kaj eksistencialna vprašanja 4 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 28. avgust 2012 Prijavi Deli 28. avgust 2012 @ cashy: Malo od daleč spremljam tvoje "dogodivščine" s čevlji, pa mi je nekaj čudno. Nek izvedenec bi ti kar tako napisal mnenje? In še sili, da ti ga bo? Sodni izvedenci so namreč kar dragi, mogoče pa želi zaslužiti? Ne rečem, mogoče je res zelo pošten in ga zjezi, da se nekdo tako obnaša, ampak malo mi je čudno vse skupaj. Sicer pa, kot berem, nisi najbolj konfliktna oseba in bi tudi to najraje rešil na način, da tega ne rešuješhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif. Da se ne bi izpostavljal. Zato dvomim, da bi ti kakršnokoli nadaljevanje zadeve sploh sedlo, ker bi te bolj spravilo iz tira kot bi imel iz vse zadeve zadoščenje. Imaš pa več možnosti, sodišče je res zadnja in neugodna (zadeve trajajo zelo dolgo, čas, denar, živci - nikakor ni vredno za ta denar in se strinjam, da vsaka šola nekaj stane). Imaš pa na voljo tržni inšpektorat in davčno inšpekcijo (delo na črno, dejavnost na črno, neprijava dohodkov). No, tu pa lahko povem svojo dilemo. Razmišljam, a nekoga prijaviti ali ne. Gre za banalno, res neumno zadevo, ampak me je malo podžgalo to, da se ne oglaša. Sedaj pa se sprašujem, ali se mi da, ali se mi splača, in predvsem, kaj imam od tega. Ali še kaj drugega od zadoščenja? Mogoče maščevanja, ker se dela norca? Tega sicer še nisem storila, je pa bilo že več takšnih dogodkov, ampak so se vsi odzvali. Ta pa enostavno ignorira. Potem pa si rečem - kaj naredim dobrega s tem? Ali sploh kaj? In kako bi meni bilo, da me nekdo prijavi, ker npr. ne prečkam ceste na prehodu in za to dobim kazen? Kdo ima kaj od tega? @vilasonca - Glede "kariere" tudi mene vsake toliko spravi kaj v slabo voljo. Predvsem odmik sedanjosti od preteklih predstav, želj, hotenj. In pregled "napredka" sošolcev. Ampak se hitro potolažim, ko se vprašam, ali je to res to, kar si želim? In ugotovim, da nikakor, vsaj ne tako, kot trenutno izgleda. Zaenkrat je bilo dovolj odrekanj, izgubljenega časa. Najbolj žalostno pa je, da me zaradi obilice dela večkrat ljudje označijo za karieristkohttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif. Sicer pa utrujenost na kubik. Gremo spathttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 29. avgust 2012 Prijavi Deli 29. avgust 2012 Lunina posla opet na vidiku...sem opazil po tem, da ne morem spat oz. spim zelo malo in začuda sem kar nabit z energijo. Predpostavljam da comp toliko seva, da me nafila z energijo. Se mi zdi, da so se mi možgančki res malo preveč obsevali z nekimi žarki, sem celo kolo šel čistit, podmazavat z oljem, pripravljat...čisto nov kolo več kot pet let v kleti...Jap kaj vse naredi cena bencina, celo crnogorca pripravi do miganja na biciklu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Včeraj dobil neko pošto...gospod XY osvojili ste avtomobil toyota Prius...bla bla bla...pa še o nekih nagradah...sploh nisem bral, ker sem že na začetku opazil mladinska knjiga Readers Digest...pred leti so mi poslal podobno obvestilo, da sem kao zadel mercedesa, tako kot še kakšnih 50.000 drugih slovenčkov...V bistvu na prvi strani napišejo, kot da je človek res že zadel potem pa bolj, ko se čita bolj se dobiva feeling, da je le možno, da se dobi in da je človeček lahko izžreban, če pošlje neko priloženo kuverto z nekimi izpoljnjenimi listki...Skratka neki novi marketing za prodajo knjig... Naši vrli avtocestarji spet pričeli z delom na AC proti obali in še na nekaterih drugih odsekih...niso mogli počakati, da bi se vsaj turisti vrnili in začeli delat en teden kasneje, ko se bo začela šola...Jap, pametne človečke imamo na vodilnih položajih...Tako da priporočam kakšno mirno glasbo ala Mozart, veliko tekočine in sončna očala, če se znajdete v kakšnih zastojih. Pa mirne živčke ob bližajoči luni...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 29. avgust 2012 Prijavi Deli 29. avgust 2012 glede škornjev, se mi sploh ne da z njimi ubadat, res ne Mantis3 hvala za podporo in razumevanje, sem podoben post takrat že sam mislil napisat. Izjemen občutek za vživljanje v kožo drugih imaš anne, sam sem se čudil, od kod je ta izveden privlekel na dan sodišče zaradi enih škornjev. Čist možno, da se teli čevljarji med sabo čisto nič ne marajo, in poskušajo drug drugega potunkati v drek, kolikor mogoče globoko. In da v tem primeru igram samo eno lutko, ki jo bodo zlorabili v boju med sabo in me polili z gnojnico sem pa jezen, ker so me ti nenadni stroški stali letošnjega dopusta na katerega tako ali tako sploh nisem planiral iti še mal tekočih novic... naša hiša je dvogospodinjska, v zgornjem štuku je naša familija, v spodnjem pa stara mama. Ravno, ko smo se spravili vsi v postelje, okrog enajstih zvečer, začne mama razbijati po vratih dol in vpiti: ful se slabo počutim!, tako, da smo bili vsi v trenutku pokonci in pri njej. Izgleda, da je imela nek napad, ful je sunkovito dihala, dušilo ji je, pritiska smo ji namerili 220/120, ji dali zdravilo za zniževanje pritiska in poklicali dežurno zdravnico. Je prišla z rešilnim vozilom, jo pregledala, naredila EKG in so jo potem reševalci odpeljali v bolnišnico, tako, da je prenočila tam...Z veliko muko smo našli njeno osebno izkaznico, ampak zdravstvene pa ni nikjer...je že toliko v letih, da jo zelo skrbi, da ji kdo ne bo kaj vzel ali ukradel, in skrije vsako stvar tako skrbno, da še sama pozabi, kje kaj ima, mi pa itak ne najdemo sicer se danes že bolje počuti, bomo pa videli, kako bo stvar šla naprej 1 Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 29. avgust 2012 Prijavi Deli 29. avgust 2012 sicer se danes že bolje počuti, bomo pa videli, kako bo stvar šla naprej cashy, upam da bo stara mama čim prej okrevala 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2012 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2012 No, tu pa lahko povem svojo dilemo. Razmišljam, a nekoga prijaviti ali ne. Gre za banalno, res neumno zadevo...Hm, mene so oz. 'ste'* prijavili tržni inšpekciji (*člani tega foruma, zanimivo, ne?) in sem zato umaknila svoj oglas in zdaj že ves ta čas (se pravi skoraj leto al kolk) nimam 'biznisa', 'strank'.Ker seveda mi ni bilo do tega, da odprem s.p. za tistih nekaj prikapljanih, kar pomeni, da bi me lahko zj* zaradi 'dela na črno'. Skratka, meni je to prineslo prvič to da imam še manj casha, drugič pa tudi razočaranje, da se je to dejansko lahko zgodilo.Ne vem pa, kako se zdaj počuti(-jo), mogoče čuti(-jo) kakšno *zadoščenje* al pa kej...Tako da lahko pišem samo iz svoje osebe.Maščevanje je meni v bistvu ubogo.Tako da tudi če ne bi na svoji koži občutila, ne bi nikogar šla prijavljat, še najmanj za 'banalno in res neumno zadevo' (ki btw enga lohk ornk zjebe). Ampak ker razmišljamo in furamo drugače, boš pa ti naredila, kar pač boš.Kakorkoli in karkoli, upam da če boš že storila kaj takšnega, da ti vsaj prinese zadoščenje. 1 1 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2012 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2012 ne vem zaradi česa je bilo, pravzaprav ni šlo za ta oglas (ene dva ali tri druge, Mitja se je s tem ukvarjal), vendar sem ga potem vseeno umaknila, ker nisva želela težav. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 29. avgust 2012 Prijavi Deli 29. avgust 2012 brez besed, Marsa kot že Mysti napisala ...*** jaz pa že malce bolje. sicer na antibiotikih :xx!: , pa dobro, ne gre samo zame.se pa mažem tudi s smrekovim mazilom, ga res priporočam. se mi zdi, da je, odkar se mažem z njim, dosti boljše. še glas se mi je povrnil, tak da nič več tišine je tako naravno, da ga lahko tudi malce pojemo sicer pa danes sestra z družino odletela za eno leto v rusijo. tak da bova lahko samo preko skajpa v stikih. no ja, enkrat proti koncu leta bodo prišli za nekaj dni v slovenijo. nečakinja bo tako v prvi razred začela v ruski šoli. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 29. avgust 2012 Prijavi Deli 29. avgust 2012 Hm, mene so oz. 'ste'* prijavili tržni inšpekciji (*člani tega foruma, zanimivo, ne?) in sem zato umaknila svoj oglas in zdaj že ves ta čas (se pravi skoraj leto al kolk) nimam 'biznisa', 'strank'.Ker seveda mi ni bilo do tega, da odprem s.p. za tistih nekaj prikapljanih, kar pomeni, da bi me lahko zj* zaradi 'dela na črno'. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Se glih ne spomnim, da bi videl kakšen oglas...al je bilo pa toliko podobno ostalim zadevam glede šloganja tukaj na LNF, da nisem opazil kakšne bistvene razlike...sigurno je šlo za kakšne astro zadevce...Če ne pa zmuti kaj preko Mitjata. Predpostavljam, da ima registriran s.p....pač registrira samo eno dejavnost več...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ...A razne Stanke in ostala jajca pa lahko svobodno "uspevajo" že leta in vsi vedo za to?... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. avgust 2012 Avtor Prijavi Deli 29. avgust 2012 Predpostavljam, da ima registriran s.p....pač registrira samo eno dejavnost več...Imava zavod, ki ima registriranih 13 dejavnosti (vedeževanja ni med njimi). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 29. avgust 2012 Prijavi Deli 29. avgust 2012 Hm, mene so oz. 'ste'* prijavili tržni inšpekciji (*člani tega foruma, zanimivo, ne?) in sem zato umaknila svoj oglas in zdaj že ves ta čas (se pravi skoraj leto al kolk) nimam 'biznisa', 'strank'.Ker seveda mi ni bilo do tega, da odprem s.p. za tistih nekaj prikapljanih, kar pomeni, da bi me lahko zj* zaradi 'dela na črno'. Skratka, meni je to prineslo prvič to da imam še manj casha, drugič pa tudi razočaranje, da se je to dejansko lahko zgodilo.Ne vem pa, kako se zdaj počuti(-jo), mogoče čuti(-jo) kakšno *zadoščenje* al pa kej...Tako da lahko pišem samo iz svoje osebe.Maščevanje je meni v bistvu ubogo.Tako da tudi če ne bi na svoji koži občutila, ne bi nikogar šla prijavljat, še najmanj za 'banalno in res neumno zadevo' (ki btw enga lohk ornk zjebe). Ampak ker razmišljamo in furamo drugače, boš pa ti naredila, kar pač boš.Kakorkoli in karkoli, upam da če boš že storila kaj takšnega, da ti vsaj prinese zadoščenje. Ne vem, če sem že kdaj prijavila koga. Še takrat, ko so mi razbili avto in sem vedela, kdo je bil in to povedala policiji, ga kao niso našli, pa nisem gnjavila dalje. Pravzaprav sem v preteklosti v večini primerov šla v svoje slabo za dobrobit drugih. Tukaj gre za stvar, ki je bila namenjena meni, vendar jaz zaradi nje nimam nobene "škode". In sem se z vsakim takim zaenkrat tudi zmenila in ga poučila, kako naj se dela, če že imam neko znanje, pa naredim nekaj dobrega in ga posredujem. Ta oseba pa se dejansko dela norca (kao jaz lahko počnem, kar želim, pa mi nič ne morete, ali jaz to lahko počnem nekaznovano, s tem ne mislim samo finančnega vidika). Ne želim maščevanja ali zadoščenja, sicer bi že urgirala. Enako velja za drugo stvar - nekaj moram oceniti. Če dam slabo oceno, lahko nekoga spravim v slabši položaj (ni pa nujno). Se torej zlažem in dam dobro oceno in s tem mogoče prikrajšam nekaj drugega, ki si zasluži boljšo oceno? Kaj je prav - biti prijazen ali pošten? In kaj če s poštenjem nekoga drugega spraviš v slabši položaj? In kaj če s tem mogoče škodiš tudi sebi? Kaj pa če s prijaznostjo dobre ocene dejansko narediš slabše, ker se zadeva ne spremeni, popravi, in bi s slabo oceno naredil nekaj dobrega (tega ne veš vnaprej)? Kje je tista meja, da nihče ni oškodovan? Ali delam proti sebi, če dam dobro oceno, čeprav ne menim tako, mogoče poleg tega zafrknem koga drugega (lahko tudi sebe), ali pa delam proti sebi, če dam slabo oceno, čeprav nočem škodovati? Ali pa spet samo preveč analiziram.... 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.