Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Meni se tudi že nabira narastek. Pa ne tisti "želimdrugobarvo", ampak tisti "skrivamsivelase" :vio: Zadnjič sem srečala prijateljico, par let starejšo od mene. Na prvi pogled je nisem spoznala, prepustila se je sivi barvi, če ne celo pobarvala na tak simpatičen srebrn odtenek. Na drugi pogled sem ugotovila, kako lepo ji paše, samo sprva, odpor, ne siva je znak starosti... Ampak samo na prvo žogo, nato pa že sprejemanje in radiranje vzorcev pričakovanja ter uvrščanja.

Jz sem se pa na spodbudo akcijskih cen Adrie Airways 4 dni razvajala v Črni gori. Ej brate, čisto drugačen svet. In sedaj se uvajam nazaj, prebujam po občutkih, kot da me kak mesec ni bilo v SLO. Ma škoda da nisem bila z avtom, pa da pripeljem tako enih 20 kg vsaj mandarin, pa druge sveže zelenjave in bogastva, ki ga nudijo topli kraji. Z mano domov je pripotovalo vsaj 2 kg domačega sira, pa olive, pršut, malo mandarin in granatnih jabolk, pa še kaj se je našlo. Da ne govorim o šnopseku in vinu, še čudež, da nisva prekoračila teže prtljage. Ko dva ciganina x;)x Je pa fajn, imamo zdaj pokušine in deliva z domačimi ter prijatelji.

Deli na socialnih omrežjih

enkrat do trikrat na dan po kapljico čistega eteričnega olja čajevca na prst in z njim zmasiramo dlesen.

Hvala Druidka :) dajem zdej enkrat na dan k je že res kriza :)

Tako sem sama potem razmišljala. Naj bi bile intolerance in ko sem malo bolj pogledala po seznamu, sem ugotovila, da so to pretežno živila, ki sem jih zadnje mesece furala na polno. Zato jih bom mogoče ob priliki (pač limon ne bom dala pozimi na stran) umaknila za nekaj mesecev in šla nazaj na pregled x:px Če ne bom probala, ne bom vedela.

Ja saj! Najbolj alergena živila so pa ok. Od začimb niti eno najbolj alergeno, od zelenjave bi naj bila na vrhu pri večini prebivalstva zelena in je nič, potem oreški nič, razen malce arašidi, s katerimi sem se nažirala prejšnji mesec...

Hvala za ''eterično'' pojasnilo! xDDx

Lili Mai tudi sama sem bila na enem od teh testov in sem isto ugotovila, da sem imela intoleranco ravno na tista živila, ki sem jih v tistem času veliko uživala (jih je bilo ogromno od skoraj vseh vrst žit in veliko veliko sadja, pa vse do korenje http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif in medu, ki ga enostavno obožujem) Pol sem jih kr mal opustila sam nekako se še nisem spravila it še enkrat testa delat...je treba plačat in kr ni tko poceni pa tud ne vem, če čist verjamem v te stvari (bioresonanca)...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif...

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Nekje pod pazduho (kar te verjetno čist razočara x:px x;)x )

Lahko noč folk, jaz grem uživat v tišini in brat knjigo..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

a tolk te je zabolelo (da si skoraj ušla)?

ja te točke so drugač ful učinkovite.

fajn je, ko instinktivno katero sam najdeš, prav čutiš ta 'vod', ko se sprosti ali celo popolnoma neha v trenutku kaj bolet!

je pa pritisk na nekatere boleč oz. neprijeten lahko.

...

jaz sem pa dons preizkusila kolo, sem šla en giro mal bolj tko, v raznih okoliščinah, zoprnih, po mestu in tko in moram rečt, da je ful prometno in moraš bit total zbran, me pa veseli, k je boljše urejeno s kolesarskimi stezami in tud kolesarska kultrua se je malo izboljšala, več reda je nekako bilo, lohk kar v koloni voziš pa vse klapa.

Tako da sem bla zelo zadovoljna in kolo je super, sem tolk hepi, k imam končno spet *pravo* in svoje kolo. xokx (prejšnjega sem imela sposojenega od sosede, predprejšnjega sem pa bolj bogega ubodla in so mi kar prec vse dol pobrali pa premajhen mi je bil - nisem mogla noge stegnit, zica se pa ni dalo povišat, tako da sem se precej matrala med vožnjo, ni bil niti malo užitek).

Tle pa glih dbest dol stopim.

Pa ne sklumpa se, če mal na pločnik zapeljem, pa naravnost gre, bremzi ful dobro delata, samo sprednja ful škripa pa mal je razštelan, samo tko samo, da mal jamra, gre pa naravnost in tekoče... po mojem mi ga bo sam en frend mal naštelal pa kej našprical.

Edino s spravilom oz. s parkingom je kar frka - ko greš v klet, je zlo strmo in visoke zoprne štenge, pa čist mal placa je za naslonit medtem ko odklepaš, pa težka nihajna vrata, k se na ven odpirajo, tko da se ful vijavajaš in butaš v noge, not pa tud vse zabezecano, sem ga komaj nekam vrinila. Sem tud zato ga mal zaktivirala, da ne stoji kar tam v kleti, pač da je v uporabi.

Moram rečt, da sem imela skoraj malo rešpekta, nisem vajena po centru in v špicah in gostem takem centrskem prometu vozit, samo pol ko sem bla gor, je vse šibal...

Yes! x8Dx

Pa nekaj telefonov sem imela pa s sinom sem se mal podružila pa s frendo pa tko, pa riži biži sem jedla dober pa ful dober kompotočaj sem spet skuhala in spet sem si po enem letu naštimala sendvič z majonezo in kislim zeljem. x:o)x x:Dx

Nad mi je dobro to.

Tko da je bil čist kul danček, všeč mi je, ko je bilo sončno in toplo, takale jesen je prav super. Sem napovedala poleti da bo indijansko poletje in očitno bo res. x^x

Sem tud jaz mislila brat, samo imam preslabo luč, bom kar tv gledala, če bo kej.

Lepo noč in šponske sanje! :)

(jaz ful sanjam, samo se nič ne spomnim pol zjutraj)

• Lajkam 4
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jst sm še pred leti... neki časa štimal uro; sčasoma sem se zbudil sam od sebe, zapisal in spal dalje.

če hočeš sanjat isto stvar naprej (če so fajn sanje), se lahko daš v isti položaj telesa na isto mesto; lahko deluje.

v primeru da sanje niso fajn, pa je si lahko pomagaš tako, da zamenjaš položaj telesa in predvsem lego glave.

sčasoma se lahko ustvarijo tudi določeni kanali, ko ponovno sanjaš določene sanje oz. okoliščine v sanjah.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

jutro x:)x

vstala še eno uro prej kot ponavadi,

nekaj me je zbudilo...neki mi je govorilo naj vstanem,

da sem zaspala, pa

pogledam uro, pa eh kurc...bom pa pač vstala x8Dx

medtem, ko sem kavico pila pa me prešine....

ja od danes začnem spet s čistko telesa in duha. x^x ker je že skrajni čas x:Ix

ojaaa!

pa bom zdej nekaj časa vstajala kr pol šestih,

razmigovanje,dihanje, ...in sveže iztisnjeni sokovi. x:px

mogoče grem pa celo laufat zvečer :wOOt:

nisem laufala kar dooolgo zaradi poškodbe kolena, pa tudi zdej ni ziher , da bom....bo pa hitra hoja če ne ...

lep dan vsem xwizardx

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Guest Jeti

jeee ... komaj sem čakala na tole indijansko poletje :hepko:, da bi le trajalo čim dlje :mezik: ... pesa tud' čisto navdušena

lev obležal s povišano temperaturo ... revež čisto polomljen ... sem morala biti kar malo huda, da je spil kozarec sadnega smotija in zdaj nadaljuje še s čajem xcivx

cele dneve polno zaposlena ... fajn ... nimam časa misliti na neumnosti x:o)x

na simbiozi obnavljam računalniško znanje ... super je :palec: ... dons so na vrsti socialna omrežja :frog:

uživajte ... na sončku, če se le da :flower:

Danes se zbudim. Pogledam uro in kaže 8:40. Pa sem si rekla gremo dvignit rit in vstat ker je čas. Pod tuš, se oblečem, zajtrk in medtem časom me pa skoz mobi opozarja na sms ki letijo en za drugim vse najboljše, vse najboljše, vse najboljše...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Zase lahko rečem, da je blo zlo positive leto in bolj pestro kot običajano. Prišlo je do določenih sprememb v mojem lajfu in čist prav je tako.

Prav razmišljala sem kako leto za letom ne praznujemo več rojstnega dne tko s frendami da bi šle na kakšno pijačko. Kar izumrlo je vseskupaj. Ni več tistega prijateljskega duha. Razlogov je več. Pač nekateri delajo, spet drugi nimajo volje da bi kaj naredili itd. Smo kar izgubili stike. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif

Pa sem tuhtala kaj pa če bi jaz letos povabila vse na en drink pa da se končno vidimo po dolgem času vsi skupaj. Rečeno storjeno. V nedeljo se dobimo. Prav pogrešam družbo in čvek med samimi bejbami. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif Moramo kakšno reč, malo opravljat...hahaha....

Ja danes popoldne me pa čaka torta. Čokoladna. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif

Od ljubljenih oseb za darilce mi je pa dovolj en topel objem pa iskrene želje.

čebelica 01, vse najboljše in najlepše za RD :hapyb:, pa fajn praznujte v nedeljo :party:

Hvala Larisa. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg Upam da bo sonček da bomo šli lahko še na kakšen sprehod. Nič nisem gledala napoved vremena. Sonček, sonček prosim. Ribica pomagaj mi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/goldfish.gif

Nedeljo pa komaj čakam. Nekatere že 1 leto nisem vidla morda več...

Hvala Larisa. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg Upam da bo sonček da bomo šli lahko še na kakšen sprehod. Nič nisem gledala napoved vremena. Sonček, sonček prosim. Ribica pomagaj mi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/goldfish.gif

Nedeljo pa komaj čakam. Nekatere že 1 leto nisem vidla morda več...

xcrossfingx da boste imeli lepo vreme, da ga boste lahko izkoristili za praznovanje xsrcx

Vse najboljše, Čebelica!! :flowers:

In maximalno noro uživaj v dobri družbi v nedeljo! xcheersx :party:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

A kdo ve, kaj cveti?

Sem bila zunaj in porabla dva robca pa čist zabuhle oči imam in vse me nekaj draži. :|

Mi je zmanjkal mateta pa sem šla ponj pa še po jasmin, k mi ga je tud zmanjkal.

Sam se mi ni dal s kolesom, k se mi je pasal sperhodit, pa še total je pihal, da me kar mal glava hoče bolet.

Drugač mam pa dons tko, kot bi bla Luna v Dvojčkih; skoz sem mela telefone itd. pa na ful kocnev sem se nekaj (z)menila al kaj takega.

Fino da je sonček, se človek prec boljše počuti. :)

Lep dan! :)

Picasso

Guest Jeti

uradno se je sezona alergenov nehala xcivx

cveti ... pa ponovno marsikaj ... pri nas ima leska že dober mesec "klobasice" ... sicer se niso razprle ... je pa veliko prehladnih obolenj ... simptomi pa zelo podobni

hap-čiiihhh :mezik: :detelca:

uradno se je sezona alergenov nehala xcivx

aha, to je treba potem dopovedat alergikom. :) ;)

no sej, sem ravno na lesko pomislila.

a ni hec, da si alergičen na nekaj, kar je ravno zelo 'ti' in 'tvoje'? xDDx

zdej bom pa gledala Rainmana, sicer šele ene tretjič.

še mat sem nafurala, ker sem vedla da jo bo zanimal.

pa tko, sej je dober film.

(se mi ni dal Filmov iskat in to so itak vsi že gledal zdavnaj :))

lep preostanek večera! :vio:

Picasso

Jaz bom pa celo knjigo do konca prebrala, če bo še kak teden zvečer tkole lustno brez TV in zbujenega otroka :) leživa na kavču in se stiskava z nogami pod dekci, on z računalnikom, jaz pa s knjigo (čez minutko).

Tamala še vedno bolna, ampak sem nama dala še en dan, preden odprem antibiotik (vneto uho tokrat). Sem ravno danes brala na FB nek tekst vzgojiteljice, ki pravi, da so vse te otroške bolezni zaradi, če malo skrajsam, slabih odnosov v družini. Vnetje ušes povezuje s prepiri in tuljenjem staršev .. mislim, da naju T še ni slišala tulit, prepirala sva se pa menda 3x odkar je z nama xnckrivx bom kar verjela, da ima več zveze viroza, zabasan nos in prenos okužbe v sluhovod, ker se prehlad vleče 10 dni..

Eh, grem brat, da ne bo prepozno.

Vse najboljše, čebelica *

loesje

Spet nazaj -

Spoznal sem enega zdravitelja, ki mi je povedal, da je imel en otrok konstantne težave z vnetji ušes. Dobil je antiobiotike. Pomagalo je, a vnetje se je kmalu ponovilo. Ponovno je dobil antibiotike. Pomagalo je, a vnetje se je kmalu ponovilo. itn... Kaj so storili: Otroka so peljali v hribe, na višjo nadmorsko višino. Izravnal se mu je pristisk in niso imeli več težav.

Ne bi verjel, če ne bi otrokova mama to osebno potrdila, bila je namreč zraven.

Jasno tega ni za posploševati, a zanimivo je kljub temu.

Jst sm bral na FB med drugim to, da so takšne težave lahko posledica cepljenja. ?

Mislim da so vzroki lahko različni.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

dr dan x8Dx

smešno se je ta dan začel xDDx

najbrž, ker sem takoj parkir plac dobila x:o)x

pa me je en nono čakal pred delavnico že petnajst minut pred odprtjem.

pa namest, da sem odprla, sem ga kr na kavico zvlekla :mezik: x:Dx

pa se je razpričal nončko o dalmaciji pa o umetnosti,

pa ves vesel bil, da z eno mlado kavico pije tkole sred ulice x:)x

heh, pa sta dve muhi ble ubiti na en mah...

jst sem kavico lepo spila ob poslušanju :irs:

on pa tudi mel drugačno jutro.

pol ure je pol še z mano na steklo čakal, pa si ogledoval moje izdelke in bil čist navdušen,

pa vse ga je zanimalo kako to delam, pa kje se to peče, pa kakšno steklo...fajn

ko je odšel, sem dobila pa v delavnico še enga nončkota :wOOt: xDDx

eno ulico je iskal, pa ful simpatičen je bil, tak z nevemkerga stoletja, s klobučkom, pa tak prefinjen xDDx

mam rada stare nonote drugače, ne vse, večino pa res....

mi jih je fajn opazovat, način govora, pa stare roke pegaste, vsaka gubica nekaj pove x:)x

tko, da ja ...super se je dan začel-komunikativno, dobre volje in sonček topi mal hladen zrak in

mislim, da grem glihkar si eno kavico ubost spet, mogoč spet na kakega nončkota naletim x:o)x

lep dan xwizardx

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Cigi, še meni si dan polepšala s temle :)

Končno eno noč malo več spala, mogoče gre pa res na bolje brez antibiotikov.. razmišljam, da bi raje netresk še kapnila v uho, medtem ko spi in spremljala temperaturo.. sklepam, da če ni vročine, ni več vnetja, in antibiotiki niso potrebni? Kakšno mnenje glede tega?

Mah, zase se je toliko lažje odločat, kot za druge :/

Ful imam občutek, da je sobota.. doma, kao na bolniški, zunaj sonce, nobenega posebnega plana.. pijem belo kavo in jem domač kruh z maslom in medom za zajtrk, T. šla že na prvo siesto .. zgleda, da bo res lusten dan :)

loesje

Spet nazaj -

Spoznal sem enega zdravitelja, ki mi je povedal, da je imel en otrok konstantne težave z vnetji ušes. Dobil je antiobiotike. Pomagalo je, a vnetje se je kmalu ponovilo. Ponovno je dobil antibiotike. Pomagalo je, a vnetje se je kmalu ponovilo. itn... Kaj so storili: Otroka so peljali v hribe, na višjo nadmorsko višino. Izravnal se mu je pristisk in niso imeli več težav.

Ne bi verjel, če ne bi otrokova mama to osebno potrdila, bila je namreč zraven.

Jasno tega ni za posploševati, a zanimivo je kljub temu.

Jst sm bral na FB med drugim to, da so takšne težave lahko posledica cepljenja. ?

Mislim da so vzroki lahko različni.

Zanimivo, ja. Naša nima (vsaj ne zgleda še) tolk težav z ušesi, je zdaj prvič. Meni najbolj logična razlaga je prehlad in itak vse zabasano, tamali imajo pa tako kratke Tele prehode med nosom, grlom, ušesi, da se hitr lahko kaj prenese.. :palec:

Kar se cepljenja tiče je menda ok predelala in spucala vse strupe, na BR niso nič ostankov našli. :palec: Smo pa res ful pazili, da je bila čist zdrava pa še dojena zraven pa počitek po cepljenju pa tko..

Zdajle bi morala biti spet enkrat, ampak ni šans, dokler ne bo 100%. V bistvu bomo počakali do poletja pa potem videli kako in kaj.

(je pa res, da če bi bila malo težja in bi jo cepili takrat, ko naj bi jo in je bila še zdrava, bi Tele bolezni zihr povezala s cepljenjem. Zanimivo ... )

loesje

Spet nazaj -

težko je kej rečt, je od primera do primera drugače pa še ne vidim cele slike, tud če pišeš.

Če sprejmeš antibiotike, jih moraš do konca, to itak že veš, in lahko se to nekajkrat ponovi. Se pravi imaš pol več teh kur v krajšem času lahko.

Tako je bilo pri nas, ponavljajoče vnetje ušesa in antibiotična kura, kjer sem vmes sicer cajtala po svoje, po domače, in imela res razumevajočo zdravnico ki je to podpirala, ampak očitno je vseeno bilo potrebno to, morda ker tudi kateri ne prime ali gre za kaj drugega (jaz sem recimo alergična na penicilin, pa moram met drugačne antibiotike, ki pa pol kateri niso prijeli oz. kot v vašem in našem primeru, je to bilo potrebno ponavljat).

Ampak za vmes ali ko gre za mini vnetjece in čisto v začetni fazi, pa ne boš mogla škodit z netreskom, saj če drugega ne, lahko to uporabiš tudi ob antibiotikih, se pravi je samo zdravilno. In če ne gre za takšno vnetje, lahko že samo to pomaga, če dovolj hitro začneš cajtat.

Mi nismo šli nikamor brez netreska :)

Se pa strinjam s tisto teorijo, dejansko gre zelo pogosto za simptome pri takih, ki se veliko prepirajo, je bučno ipd., ali pa kjer imajo glasne in ropotajoče mame ;) (kot je bilo tudi v našem primeru x:Ix)

To se pol vse zrihta... xyesx

Ko se začnejo vrtci in/ali šole je to pogost pojav, potem pa se sčasoma unese.

Skratka, je pogosto to, da so ponavljajoča vnetja ušes in/ali grla.

....

Jaz sem pa gledala >Rainmana in zaspala zraven, pol sem se pa enkrat zbudila, sam vse ugasnila in takoj nazaj zaspala.

Pol sem pa že vse živo zrihtala dons, med drugim sem že zgodaj, čim je bilo sonce, cote nesla obesit, k sem hotla izkoristit sonce pa sem dala zvečer eno rundo brisač pa tega prat.

Dam zvečer, k je ob 22h tapocen tok pa ni spet tolk glasen stroj, itak se pa do 00h že opere, da ne ružim tu s strojem. :)

Nad nami so pa neki študentje al kaj in imajo vsake tolk (predvčerajšnjim so ga imeli zvečer) tako bučne žure, da se mi oz. nama z mamo kar meša. In to sploh ne morš verjet, kakšni glasovi! To kar krulijo in runkajo, direkt z gmajne, prav na to sem pomislila. Se pravi ne samo glasba pa bučnost, ropotanje in topotanje, smeh itd., ampak prav bobnenje, ruženje in ... kruljenje, no... čist podivjano.

Imam filing, da niso nikoli živeli v stolpnici pa sploh ne štekajo, da se kej sliš al kaj... samo se mi zdi nemogoče.

In pol imaš v vsakem primeru pokvarjen večer oz. del noči; če ne greš zatežit in če bi šel. :o|o:

Kar čakaš, da bodo nehali in seveda potem enkrat nehajo. x:o)x x:)x

Dons si bom naredila kremo, k mi je frenda včeraj dala mal karitejevega masla, ful je prijazna, sem se total razveselila, ko me je presenetila. In sem pol že vsa mastna in pocasta bila tule zvečer. xDDx

Nekaj moram napisat pa uredit čimprej, se bom morala prav zbrcat.

Lep dan! :)

Picasso

imam mal štale zadnje dni...v enem hotelu se dogovarjam za novoletno igranje, želijo imeti mešani duet, pa nobena od 4 pevk, s katerimi nastopam, takrat nima možnosti iti z mano na špil :vragec:

Če kdo pozna kako izkušeno narodno-zabavno pevko, naj prosim javi...lahko tudi na ZS x:)x Hvala za kakršnokoli info x;)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

A BR je bioresonanca ane? Zanimivo mi je da to pokaže? :inocent:

Če jih je spucala je to več kot odlično! :palec:

.. menda ok predelala in spucala vse strupe, na BR niso nič ostankov našli.

Ne meči svinjam biserov!

Marsa in Aliana hvala za želje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Sin tnx za slikco. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Danes sem gledala vremensko napoved. V nedeljo bo sonček. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_onfire.gifPa ne more bit lepšega.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...