janko 29. oktober 2012 Prijavi Deli 29. oktober 2012 do sobote zvečer... ko sm pojedla ... ne povem če si pojedla rupurut, pol vem, kaj si cel dan pila Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
no1 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 najbolj naraven način, da se znebim plesni v kopalnici.V kopalnicah vlaga večinoma izvira od znotraj, ker so velikokrat okna zelo mala, količina vlage pa precejšnja. To pomeni, da je potrebno zid 'zapret', da ne 'diha'. Sanirat je najboljše s klorfixom, kot je napisal gold, po potrebi zbrusit in prebarvat na novo, nato pa celotno površino premazat z domflokom. To sicer ne prepreči, da bi se vlaga nabirala po površini, daje pa možnost sprotnega čiščenja, saj lahko zid brišeš tudi z vlažno krpo, kar pomeni, da do plesni ne pride Kar se pa tiče žličke, ti predlagam, da preveriš, če imaš morda sindrom hiatusne hernije.. Citiraj There is no fate, but what we make. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Ah želodec...vem, da mene pred leti ni "zjebal" alko, slatkiši al pa kaj drugega ampak citrusi...kakšne 3-5 kg citrusov na dan cel mesec, je bilo malo preveč...Jebi ga, bila glih sezona...predpostavljam da sem imel ulkus, ker me je total zvil, sem res mislil da me bo pobral...preden sem prišel na preiskave in so doktorji pretolmačil izvide...se je itak že poštimal v večji meri...korenček, banance, riž...to rula...ma ko šljivi psiho...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Nespečnost, kandida, bolečina v čeljusti, rami, plitvo dihanje, kot da me bo infarkt ...blablabla xrolleyesx Grem še kaj prebrat o tem.Hvala. Tok stvari al kaj? Bi te kar objela, pa Vilinčico poklicala, da pričara, da bo vse dobro. plitvo dihanje, občutek da te bo kar zasušilo, da ne moreš dihati? te je mogoče česa strah, so mogoče panični napadi Meni že kadar na pleksus pritiska postane jasno, da me je nečasa strah... pot pa s tem delam... če je zadeva primarno psihična jo bo lažje pozdravit... obrnit ... Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Mystica, ko tole berem, kakšne težave.. ma dej pejt vseen k zDravniku?http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif drugač pa bi tudi jaz rekal da gre morda za anksioznost Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 držim pesti zate, res pa nimam nobenga znanja, da bi vedla, kaj je jaz sklepam iz sebe, pr meni se vse prej psihično kot fizično... celo ko me zob boli, razmišljam o tem česa se oklepam, in kje za vraga odlašam z odločitvijo in sej veš Mars kvadrat Saturn, velikokrat v teh bolečinah Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Mystica, sori, nisem brala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif pri anks. pomaga tudi avtosugestivna tehnika sproščanja.če ni tudi to že kdo napsial.bom orala bolj redno in podrobno brat, c-c-c jaz pa že cel dan hodim peč nalagat z drvi in mi roke smrdijo/dišijo (kakor za koga) po dimu.meni ni lepšega kot na meglen, tumoren novembrski dan zavohat drva, ki se kurijo.. spomini na prelepo otroštvo,,, kot bi se zgodilo včeraj. drugač kurimo na pelete, pa je po predvčerajšnjim mnogokratnim izpadom elektrike gorilc hudič vzel. Še dobr, da mamo rezervno peč. Mihela, sej tudi meni se tko zdi, da večina izvira iz psihe. Začne se pa že v otroštvu - koliko otrok vidim vsak dan, ko jih bol itrebnušček... pa jim je slabo... pol pa v pogovoru zveš, da se BOJIJO šole, učiteljev, kontrolnih, staršev, če bodo razočarani.. psihosomatika.... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Bom še svojo izkušnjo z anksioznostjo povedala in kaj je mene ven potegnilo:sem ravno končevala faks in sem torej sem imela krizo identitete -kdo sem? kje je moje mesto?je bil okar hudo, ker sem imela eno čudno zvezo z enim, ... pa skratka vse skup in se spomnim, kako sem bila sama doma, se zbudila in šla v kuhinjo, nič hudega sluteč si prirpavaljt zajtrk, ko me je začela zalivati vročica, dlani potne, srčni utrip nenormalen, prostor se je začel vrteti, sesedla sem se v kot kuhinjskih elementov in zlezla v dve gubi in čakala, da je minilo.. me je vse utesnjevalo..skratka, ful sem se ustrašila, ker sem pomislila, kaj če se mi to kje zunaj zgodi?? potem sem šla kar na faks k profesorju pokojnemu Maksu Tušku in mu to povedala, pa me je pomiril in že s tem, ko mi je rekel, DA BO VSE U REDU Z MANO, mi je vlilo moči... doma nisem hotla o tem govort, ker bi bili vsi panični, kaj da mi je, no enkrat, k osem spet čutila, da prihaja ta tečni naval, sem se vlegla na posteljo in namesto, da bi šla v krčenje, sem se razširila in se skušala ODPRET -življenju, strahovom, prihodnosti. Fizično je to zgledalo tko, da sem skušala z dihanjem umiriti srčni utrip, sprejela sem strah (v ozadju sem sama sebi govorila, da sem na varnem, da je vse v redu, da se mi nič hudega ne more zgodit), roke sem razširila in tudi nekak celo telo in se res skušala predati temu toku, torej se mu ne upirati. In je šlo in me ni več zagrabilo.Po moje je največ pripomoglo k temu premaganju to, da sem res si rekla v stilu fakof, problemi, vse je igra, ne gledat tko resno na vse skup in to ,dasem varna in da se mi ne more nič hudega zgodit. sem pa na ta način, iz svojih izkušenj, pomagala kar nekaj ljudem, tudi učencem, uspešno, tko da ne govorim kar v 3 dni. 6 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Zelo podobno izkušno Cipcipilonika...podjetje se sesulo, nisem vedla kako naprejhuda finančna krizatudi po stopincah nisem moglakomaj dihalapa skrbet za tamičkno, takrt je bla še domapot pa tko kot ti v meditacijo, jaz sedečo in včasih tudi več ur, če mi je družina dala podporo in sem meditirala, pustila strahu da je, ga spoznala, predihavala, jaz sem dodajala še mantre, ker mi te pomagajo priti zelo hitro v stik s sveto energijo. Sem pa vseeno šla na vse zdravstvene preglede, ker nisem vedla, za vsak slučaj, ko so potrdili da sem zdrava, sem potem sam še bolj samozavestno na tem delala. 3 Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 okno je prednost, saj omogoča direktno prezračevanje, hkrati pa morda tudi ne, saj lahko zaradi okna prihaja do temperaturnih razlik (odvisno od gradnje). mogoče, o tem ne morem soditi, ker ne vem kako se prehranjuješ in kakšne potrebe imaš.vem pa zase, da sem pred leti mislil da zelo zdravo jem, danes pa vem, da temu niti ni bilo tako. še pred tem, pa sem jedel še slabše in pred tistim še slabše, itn. zavest o tem se spreminja, kot tudi naše potrebe in eden od pogojev za zdrave človeka je tudi to, da se zna prilagajat danim potrebam. Tako kot je razlika v tem kako se prehranjujemo poleti ali pozimi, ko smo brez energije ali ko imamo na nekaterih nivojih presežek, itn. V tem ti sama zase morda veš, al ise prehranjuješ primerno, oz. ti bo itaq organizem povedal slej ko prej. Torej kaj naj ti rečem drugega kot upam, da zadevo rešiš! Ljudi ki imajo probleme s prebavo je OGROMNO! Dosti več ko so mnogi pripravljeni o tem govoriti. Da! Fajn je, da imaš dostop do veliko znanja in različih mnenj. To je pa problem. Morda lahko lastniku kot argumetn na katerega se sklicuješ, podaš to, da bo porabil precej denarja za obnovo, če bo dopustil da se plesen razširi. I gues. Problem pri zračenju v kopalnici je, da imam mini okno in ja, skoz se mi kondenz nabira. In stanovanje je novo, sem pač v podnajemu, ampak novogradnja pač. Saj ni za govort, tud streha mi je že puščala. Štos je v tem, sin, da jem 200% bolj zdravo kot sem jedla npr. par let nazaj. Vsekakor pa sklepam, da je celotna štala z mojim zdravjem vezana na želodec, ker sem podobno imela kot najstnica, pol so bili žolčni kamni, pol pa avtoimunska. Na testih za alergijo sem bila, na bioresonanci tudi. Tko da ... nekaj sem morala zdej zajebat očitno Ampak bom že, še vse do zdej sem, se ne dam Kaj posebnega z izolacijo itd, kot je janko predlagal ne morem, sem namreč v podnajemu Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 To je tudi res. Se še učim Ostajam pa pozitivna, tle pa je ful razlike glede na leta prej. Vem, da bom rešila tud to, itak sm mnenja, da je pr meni vse povezano. In zelooooooooooooooo močan vpliv ima pr meni psiha, predvsem negativna čustva do sebe. Samokaznovanje al nekaj v tem smislu. Butara sem, vem Negativno razmišljanje. Pravilno: krasna pozitivna zdrava... sem Na morju sem ponovno odkrila revijo Aura, precej piše o tem. Sedaj se tudi jaz bolj trudim. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 V kopalnicah vlaga večinoma izvira od znotraj, ker so velikokrat okna zelo mala, količina vlage pa precejšnja. To pomeni, da je potrebno zid 'zapret', da ne 'diha'. Sanirat je najboljše s klorfixom, kot je napisal gold, po potrebi zbrusit in prebarvat na novo, nato pa celotno površino premazat z domflokom. To sicer ne prepreči, da bi se vlaga nabirala po površini, daje pa možnost sprotnega čiščenja, saj lahko zid brišeš tudi z vlažno krpo, kar pomeni, da do plesni ne pride Emn moj znanec je umrl in preden je umrl je rekel, da zaradi pesticidov (pojedel je namreč velike količine sadja in zelenjae iz ne ekološke pridelave). Res je rekel. Ali je res pa ne vem.Organizem se vedno ne odzove takoj, strupi se lahko nabirajo, če sistem ni dovolj močan, da jih odstranja sproti. In ja, možni so tudi citrusi Brezo. Alko manj, ker to bi me moralo zvit lani al pa predlani, ko sm bla res party animal da umorim plesen. Se še učim Ostajam pa pozitivna, tle pa je ful razlike glede na leta prej. Vem, da bom rešila tud to, itak sm mnenja, da je pr meni vse povezano. In zelooooooooooooooo močan vpliv ima pr meni psiha, predvsem negativna čustva do sebe. Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Sveti krst Tole sem našla. Kot kaže, niti ne morem bit botra. - je katoliške vere, je prejela zakramente krsta, obhajila in birme- tisti, ki so le civilno poročeni ali živijo v izven zakonski skupnosti, ne morejo biti botriNo, po moje si še vedno lahko. Vsaj jaz sem dvakrat - pa je to in velik strošek in deca itak nič ne bogajo, kaj jim rečeš. Oz. so še v šoku, kaj se sploh oglašaš, ker itak si tega še mati ne upa rečt. In pol čez par let ugotovi, da bi te pa mogoče bilo fino poslušat - samo šola na lastni koži je itak najboljša. (eni pa smo itak po naravi radi pametni...) Naše ta mlajše dete že drugič cvoknilo na poskusu delanja izpita za avto. Danes spet tako grenke solze pretakala, da joj. Prvič - pred enim tednom rdečo luč prevozila, danes se znašla v slepi ulici(verjetno edini daleč naokrog) in rikverc peljala ven na glavno cesto...skratka.... Sem jo tolažila, da bolje, da takole izkušnje pridobiva, pa magari tole več koštalo, kot sem mislila, ker bi sicer bog ve kaj ustvarjala z mojo žabico na cesti. Dedc itak ne bo svojega avta dal dozavarovat za mladega šoferja, ostane torej moja žabica.Je pa bilo zanimivo - kako se je prejšni teden že ona trdno odločila, da je izpit njen (mala malica očitno) - že se morala fotkat za izpit, že me masirala za 22 evrov za izkaznico, pa plane že delala, kako bo frendo peljala na kavo...pol pa ta rdeča luč (mislim, kaj se te gre, da se takoj prižge res...), in v hipu pade samozavest skoraj do nule. Ok. priznam. Mi je prav, da je tako-ker tako naduta kot je punca okrog hodila...je bilo preveč. (gruntam, da smo veliko starši krivi, da je tako - vse nudimo, pol pa težko sprejemajo poraze, ali pa vsaj z asc levom ne).Tole danes...se mi zdi, da je tudi prav. Ker zdaj bo mogoče bolj prisluhnila komu in ne takoj vzrojila, ko ji hočeš kaj povedat. Pa pismo rosno, me je komandirala za volanom zadnjič, da sem jo skoraj ven postavila. (to ne delaš prav, to ni prav...) Ji je tole danes tako pobralo voljo, da je hotla kar odnehat. Vztrajnosti pa res ne premore ama nič (vodnar in vse živo v vodnarju). Tako, da upam, da ji v tretje rata. sicer pa - kaj se oglašam. V nedeljo smo bili brez elektrike - je tale sneg precej škode naredil (polomil orehe in precej drevja), adapter crknil - in nismo imeli niti telefona, niti interneta, pa smo se morali iti družabnih iger in celo družit smo se morali . Igre kot so: ime, priimek, žival...in potem nisem vedela niti pod točko razno države na S... (katera je država na na S? je sploh katera??) in moji dve cepali do nazavesti....in to sramoto mojo mi ta mlajša obesi na FB In če smo že pri FB - nečak je že tretji dan brez elektrike. In je napisal na svoj zid tam gor jezno besedilo...in spodaj pripis naj delimo naprej...no, saj bi...ampak me vse slavistke tega sveta fentajo:)))) 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 .........in potem nisem vedela niti pod točko razno države na S... (katera je država na na S? je sploh katera??)......... Če bi v real lifeu slovence kdaj primerjala s slovaki, srbi, severnimi korejci ali somalijci (glede na stanje v državi), bi kmalu videla, da obstaja kar nekaj držav s to črko...Ajde za srbijo neka ti bude oprošteno jer se piše sa "C" u cirilici...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Sicer pa botrinstvo prinese za sabo še večji strošek - biti poročna priča...tu pa ni dovolj računalo, ali pa zlata verižica...ne. Tule bi bilo najbolje, da se pod tisoč evrov sploh ne oglašaš...(ker meni je ena izmed nečakij že nekaj omenjala..sicer sem krstna in birmanska botra) in ko sem čisto gotova - kaj ženila se boš???? mi reče nazaj: ja nismo vsi tako kot ti...Tak, da bi zdaj morala nujno zadeti na loteriji. (sem na astro.com gledala enkrat poleti, mi piše, da bi od avgusta do aprila pa res morala zadeti na lotu - in veselo zadnjič hitro izpolnim listek - niti ene številke nisem imela prav. klinc pa take napovedi). 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Če bi v real lifeu slovence kdaj primerjala s slovaki, srbi, severnimi korejci ali somalijci (glede na stanje v državi), bi kmalu videla, da obstaja kar nekaj držav s to črko...Ajde za srbijo neka ti bude oprošteno jer se piše sa "C" u cirilici...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif tole je bila prava šola zame - v igro sem stopila z mislijo, kako jih bom sesula...in potem kar nisem mogla k sebi, kako počasi so mi delali možgani. Ta čas, da sem jaz gruntala žival na b ali rastlino na v...so se že drli STOP. Samo z državo na S sem pa res zmagala:))) 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 mogoče, o tem ne morem soditi, ker ne vem kako se prehranjuješ in kakšne potrebe imaš.vem pa zase, da sem pred leti mislil da zelo zdravo jem, danes pa vem, da temu niti ni bilo tako. še pred tem, pa sem jedel še slabše in pred tistim še slabše, itn. zavest o tem se spreminja, kot tudi naše potrebe in eden od pogojev za zdrave človeka je tudi to, da se zna prilagajat danim potrebam. Tako kot je razlika v tem kako se prehranjujemo poleti ali pozimi, ko smo brez energije ali ko imamo na nekaterih nivojih presežek, itn. V tem ti sama zase morda veš, al ise prehranjuješ primerno, oz. ti bo itaq organizem povedal slej ko prej. Torej kaj naj ti rečem drugega kot upam, da zadevo rešiš! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Ljudi ki imajo probleme s prebavo je OGROMNO! Dosti več ko so mnogi pripravljeni o tem govoriti. Skoraj vsak ima težav s prebavo vendar se o tem res ne pogovarjamo, je še večji tabu kokr seks ipd. Dejansko pa od 80 do 90% bolezni nastane ravno zaradi tega, je pa to tudi s psiho vse povezano, ker najprej udari na prebavo. Vsakdo se lahko spomni, k smo imel kakšen težji izpit, pa nas je pred njim mal pognal http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif. Potem so pa tukaj še hormoni, dejansko se sploh ne zavedamo kako pomembno je, da so hormoni v ravnovesju. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Mysti in vsi ostali s podobnimi izkušnjami - mi je zelo znano tole razbijanje srca (občutek kot da boš doživel infarkt je res "nepozaben".. :xx!: ) Pa vožnja z rešilcem na urgenco - "Mlada dama z vašim srcem je vse v najlepšem redu." Meni pa nabijalo kot bi tekla maraton in to najraje sredi noči, spala skoraj nič tisto leto,... Po parih mesecih obhodov okrog razno raznih zdravnikov, ki so ugotovili le da je z vsemi mojimi organi vse v najlepšem redu in da so aritmije pač normalne za mlade ljudi - dokler me ne ovirajo pri športu. Polega nenormalnega razbijanja srca, nespečnosti, zgage in nenehno preveč kisline še sto drugih zadev, ki so se le kopičile. Dokler mi ni ob pomoči enega lepega dne le kliknilo - očitno se nekaj dogaja z mano, oz.z mojo podzavestjo - saj je vedno vse najhujše prišlo na plano zvečer. Zakaj - ker se takrat umirimo, ker smo takrat sami s sabo, bolj ali manj brez vplivov zunanjega okolja. Dojet da je vse na tebi in v tvojih rokah in dojet (pri dokaj mladih letih) da se je treba vzeti v roke in sama popraviti svoje do takrat zavoženo življenje (mentalno in tudi fizično - prevelike količine trave, alkohola, žuranja, premalo spanja,...) je bil kar velik zalogaj. A sem začela delat na sebi - pošteno delat - z vsemi pred in poporodnimi krči, boji, vzponi in padci, pa trmo in vztrajnostjo. Zdaj sem ponovno v nekem čudnem obdobju ko se zaradi golega preživetja 5 dni na teden borim in soočam s svojimi in tujimi problemi. Že nekaj časa se odločam da bom spet vzela stvari v svoje roke, a kar nekako ni volje, ni tiste svetle točke na obzorju ali bolje rečeno nove službe. Čutim, da moje telo spet zavrača vso to nesnago, ki se nabira v meni, a še kar čakam in čakam na tisti odločilni trenutek ko bo spet prebilo plafon in bom ponovno začela pucati vse, kar nima veze z mano, vse kar držim v sebi ker se ne znam postaviti zase - ker čutim, da sem tempirana bomba, ker vem da sem sposobna in zmorem veliko več kot to, kar počnem zdaj. Še vedno čakam kdaj bo prišel moj čas da začnem živeti spodobno življenje - še vedno iščem tisto, kar iščem verjetno že od kar sem tu na forumu in še od prej - mir Mislim, da si ne želim veliko, a hkrati vidim in se zavedam da sem še vedno na poti do tja. Ujeta kot divji tiger v kletki, ki zarenči na vsako motenje njegovega osebnega prostora. Le mir bi, prosim... Boga naša telesa ko jih tako masakriramo - nehote in podzavestno, a jih in s tem na njih puščamo daljnosežne posledice. Ko že človek misli, da je dovoj zrel in da zna, da ima vsa orodja za svojo rast, pa je še vedno vsakodnevno postavljen pred preizkušnje - koliko in kaj zmore naresti za boljši danes in jutri. Želim si, da bom kdaj tako pomirjena s sabo da se bom znala pravilno odločit kaj narediti zase in svoje zdravje. Mislim - saj v bistvu vem/o kaj moram/o, samo volje in vztrajnosti mi/nam manjka Da ne bo več večni "Jutri pa res začnem!", ampak "Danes, zdaj" Malo sem zafilozofirala V bistvu prigovarjam sami sebi in se virtualno brcam v rit vsem za več volje pri skrbi zase in lep večer še naprej. 4 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Tkole bom ... precej podobna ... ..sicer pa - kaj se oglašam. V nedeljo smo bili brez elektrike - je tale sneg precej škode naredil (polomil orehe in precej drevja), adapter crknil - in nismo imeli niti telefona, niti interneta, pa smo se morali iti družabnih iger in celo družit smo se morali . Igre kot so: ime, priimek, žival...in potem nisem vedela niti pod točko razno države na S... (katera je država na na S? je sploh katera??) in moji dve cepali do nazavesti....in to sramoto mojo mi ta mlajša obesi na FB In če smo že pri FB - nečak je že tretji dan brez elektrike. In je napisal na svoj zid tam gor jezno besedilo...in spodaj pripis naj delimo naprej...no, saj bi...ampak me vse slavistke tega sveta fentajo:)))) Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Ravno včeraj spoznal osebo ki izdeluje vretena za izdelovanje izdelkov iz gline. Cena cca. 900 EUR.Mogoče se bolj splača kupit rabljeno, če se sploh dobi. 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 30. oktober 2012 Prijavi Deli 30. oktober 2012 Ko že ravno... verjetno poznaš/poznate... (nekdo je že enkrat posredoval sem) Pozdravimo se sami Sporno v članku se mi zdi mišljenje, da solat iz zelenjave ni preveč dobro uživati. Tako da je fajn malce za rezervo vzet kar piše, hkrati pa vzeti tisto kar je zanimivo, saj kljub temu veliko zanimivega piše. Razpredelnica živil po pH je vprašljiva! Doma imam 2 knjigi o tem in ki sta namenjeni prav temu in prav tako različno pišeta o vrednosti živil in njihovega pH.Verjetno je odvisno tudi od tega, kje so določeno živilo merili. Živila ki so vsrkavala kvalitetno tekočino in zrasla v kvaliteti mineralno polni zemlji, bodo najverjetneje imela boljši pH kot tista, ki to niso. I gues. Če koga skrbi zaradi rakavih obolenj, je eventuleno lahko njegova prva naloga ta, da skrbi za to, da organizem ni zakisan. Namreč rak se lahko razvije zgolj tam, kjer ima za to pogoje. In eden izmed pogojev je prav zakisanost organizma. V kolikor je organizem bazičen, se rak menda ne more razviti, saj za to nima pogojev. Prav tako se je lažje soočati s psihičnimi težavami v kolikor je organizem zdrav.Na zakisanost organizma verjetno da najbolj vpliva stresno življenje; kar pa se tiče prehrane pa umetna sladila in hrana živalskega izvora. Prav tako osiromašena hrana kot sta bela moka, bel sladkor ter konzervirana industrijska hrana, ki ne vsebuje življenjske energije in za predelavo te izsrkava tisto kar je v organizmu zdravega (encime, minerale, kalcij, prano...). Skoraj vsak ima težav s prebavo vendar se o tem res ne pogovarjamo, je še večji tabu kokr seks ipd. Dejansko pa od 80 do 90% bolezni nastane ravno zaradi tega, je pa to tudi s psiho vse povezano, ker najprej udari na prebavo. Vsakdo se lahko spomni, k smo imel kakšen težji izpit, pa nas je pred njim mal pognal http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif. Potem so pa tukaj še hormoni, dejansko se sploh ne zavedamo kako pomembno je, da so hormoni v ravnovesju. Dobro bi pa res bilo, da bi se zavedali, da se naše zdravje res začne v črevesju. 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 31. oktober 2012 Prijavi Deli 31. oktober 2012 Dobro jutro! (vas berem ves čas in je fajn brat, ker so super debate po celem forumu samo mi nekako ne uspe priti do tega, da bi se poglobila v kak komentar, potem sem pa raje tiho in samo berem ) Sem pokonci ob nenormalni uri Tamala se zbudila, ker bila lačna, sva šle naštimat za jest in ponavadi grem potem nazaj spat, danes sem pa ugotovila, da sem ko čuk .. in da bi iblo škoda, ker bom samo vsa mačkasta, če se bom čez uri zbudila .. tako da, zelenjavna juhica za zajtrk se že kuha (treba pospravit ostanke iz hladilnika), bela kava zraven na mizi (ful mi paše taprava bela kava - divka zadnje čase) in čas, da v miru kaj napišem in preberem Najprej komentar na sina (+ ostalo debato o stresu in hrani ... ) fajn napisali, sam eno stvar bi dodala, predvsem kar se tiče zakisanosti, kar si izpostavil zdajle, sin .. stres se res noro pozna moja izkušnja zadnjih mesecev - jaz znam tud fajn tale stres potlačevat, ne zavestno, v bistvu tko, kot je porny napisal, da mam filing, da sem čist super in da je lajf perfect, v bistvu sem pa malo noj na trenutke in živim z glavo v pesku .. kar je super fajn za živet, ker je lajf potem fajn in so posledično tud odnosi s folkom in svetom bolj fajn, ni pa tolk fajn za telo, ker nekje se pa očitno vseeno mora malo ven dat tole .. kar hočem rečt - vsake toliko si spravim merit zakisanost, da vidim kako se držim, ker mi dejansko ful pomaga pri telih alergijah, prehladih, ... če držim K-B ravnovesje .. in par mesecev nazaj, ko sem (če gledam zdaj) bila res v stresu, zaradi (ne)službe, (ne)dela, otrokovih bolezni, ... sem imela PH skoz rahlo kisel. (nikoli tolk, kot na začetku, ko sem začela delat na tem - takrat bila zihr, da listki ne delajo, ker so se razbarvali čist ). Pa sva konkretno pazila pri hrani, ful poletne zelenjave bilo na mizi, zraven pa pila še alge in pšenično travo in občasno bazični prašek. Zadnjič sem pa merila 14 dni nazaj .. situacija v lajfu - se odločila kako bom rešila mojo (ne)službo, tamala bila ok in luštna, problem z varstvom rešila, z I. bila nekaj sveže zaljubljena, v glavnem, vse je štimalo .. zraven se telo pripravljalo na MS in mi je ful pasalo jest .. pa še mraz se začel in sem pojedla precej OHjev (še celo par vrstic čokolade je šlo, kar je pri meni 2x na leto), mlečnih izdelkov, tud mesa nekaj ... pa je bil PH večino časa lepo okrog 7 ... tko da ja, lahk še tolk delaš na prehrani, če ne živiš nekje v Himalaji in se greš oooom vsak dan po par ur ... ... mislim, še vedno pomaga, ker narediš kolikor lahko, s tem daš tud telesu možnost, da lažje dila s stresom .. ampak se mi zdi, da v obratni smeri .. če ti uspe bit kul in ne v stresu (kar je pač strašno težko danes) .. lahko ješ pomfri in dunajca vsak dan, pa boš še vedno doživel lepo starost in ne bil nekaj strašno bolan zraven moje mnenje, no ... *** napadi anksioznosti fak, a tolk je tega mi je frendica govorila kako je pri njej zgledalo .. precej tako, kot pišete, ja .. meni dlje kot do stiskanja v želodcu in tistega filinga, ki ga ponavadi tlele pred kakim mrkom opisujem, ne pride .. se sprašujem kdaj bo, glede na to, da očitno fajn tlačim stvari, ker tko od daleč gledano moj lajf vseeno ni tako perfect, kot ga jaz vidim večino časa no ja, ampak izgleda, da imam nekje nek fajn ventil in da stvari kar grejo skoz .. ker do 30ega bi pa že moralo ven udarit, če bi se res samo nabiralo .. mah, pa saj v bistvu se zavedam in vidim tud nelepe stvari v mojem lajfu, samo .. vedno se da z dveh strani pogledat in na srečo moji učki vidijo glass half full ... *** boterstvo .. jaz bila botra (birmanska), tud opravla vse zakramente .. v eno smer se je šlo bolj za darilo, ja, ker je pač moj oči prispeval za nov računalnik, ki ga je mladina tam res rabila .. v drugo smer pa za to, da sem takrat še zelo resno jemala te stvari in mi je bilo dost vseeno za darila, ampak bolj za to, da si zberem nekkoga, ki mi bo v lajfu stal ob strani .. kar se je potem mal sfižilo, ampak ok .. v tistem trenutku lajfa je bila bolj pomembna ideja, kot darila ... tako da, po moje, je fajn se mal pogovorit .. kaj se pričakuje, kakšen je namen .. ampak kot si pisala, Ale, bi rekla, da je bolj fora v ideji.. tko da, jaz bi rekla za krst svečo (tudi to se da dobit cenejšo varianto, kot tiste original krstne) in morda otroško sveto pismo in neko verižico ali kaj takega, da je v spomin(zdaj, odvisno kolk jim to pomeni, katoliške stvari, glede na to, da so pol - pol, verjetno tolk tud ne .. tako da si morda lahko bolj praktična .. samo je po moje vseeno fino, da je nekaj trajnega, da ostane za spomin, se pravi ne oblekica ali igrača, ki jo preraste otrok .. ti, ki delaš albume, morda lahko kot darilo za krst narediš večletno darilo - in zbiraš fotke otroka do določenega leta in narediš ful lep hand - made album s spomini ... meni kot mamici bi to veliko več pomenilo, kot zlata verižica xnckriv *** OK, tolk se vtaknem ... Zdaj grem pa še mal brat okol Strašno noč čarovnic vam želim Mi pokopališča letos izpustimo ...gremo mal obiskat prababice, dokler jih še imamo tako za stisnit in objet, potem pa še par dni uživanja v savnah in bazenih (ponovit tisto ta poceni varianto v Opatiji, samo tokrat v razširjeni verziji z dvema malčicama ). 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 31. oktober 2012 Prijavi Deli 31. oktober 2012 Mystica....Walking dead Jst čakam na nadaljevanje,menda je ravno zdaj zadnji del izšel,al se motim? Porny.....super razmišljanje. Jebat ga,kratek sem. 1 Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 31. oktober 2012 Prijavi Deli 31. oktober 2012 Mysti in vsi ostali s podobnimi izkušnjami - mi je zelo znano tole razbijanje srca (občutek kot da boš doživel infarkt je res "nepozaben".. :xx!: ) Pa vožnja z rešilcem na urgenco - "Mlada dama z vašim srcem je vse v najlepšem redu." Meni pa nabijalo kot bi tekla maraton in to najraje sredi noči, spala skoraj nič tisto leto,... Po parih mesecih obhodov okrog razno raznih zdravnikov, ki so ugotovili le da je z vsemi mojimi organi vse v najlepšem redu in da so aritmije pač normalne za mlade ljudi - dokler me ne ovirajo pri športu. Polega nenormalnega razbijanja srca, nespečnosti, zgage in nenehno preveč kisline še sto drugih zadev, ki so se le kopičile. Dokler mi ni ob pomoči enega lepega dne le kliknilo - očitno se nekaj dogaja z mano, oz.z mojo podzavestjo - saj je vedno vse najhujše prišlo na plano zvečer. Zakaj - ker se takrat umirimo, ker smo takrat sami s sabo, bolj ali manj brez vplivov zunanjega okolja. Dojet da je vse na tebi in v tvojih rokah in dojet (pri dokaj mladih letih) da se je treba vzeti v roke in sama popraviti svoje do takrat zavoženo življenje (mentalno in tudi fizično - prevelike količine trave, alkohola, žuranja, premalo spanja,...) je bil kar velik zalogaj. A sem začela delat na sebi - pošteno delat - z vsemi pred in poporodnimi krči, boji, vzponi in padci, pa trmo in vztrajnostjo. Zdaj sem ponovno v nekem čudnem obdobju ko se zaradi golega preživetja 5 dni na teden borim in soočam s svojimi in tujimi problemi. Že nekaj časa se odločam da bom spet vzela stvari v svoje roke, a kar nekako ni volje, ni tiste svetle točke na obzorju ali bolje rečeno nove službe. Čutim, da moje telo spet zavrača vso to nesnago, ki se nabira v meni, a še kar čakam in čakam na tisti odločilni trenutek ko bo spet prebilo plafon in bom ponovno začela pucati vse, kar nima veze z mano, vse kar držim v sebi ker se ne znam postaviti zase - ker čutim, da sem tempirana bomba, ker vem da sem sposobna in zmorem veliko več kot to, kar počnem zdaj. Še vedno čakam kdaj bo prišel moj čas da začnem živeti spodobno življenje - še vedno iščem tisto, kar iščem verjetno že od kar sem tu na forumu in še od prej - mir Mislim, da si ne želim veliko, a hkrati vidim in se zavedam da sem še vedno na poti do tja. Ujeta kot divji tiger v kletki, ki zarenči na vsako motenje njegovega osebnega prostora. Le mir bi, prosim... Boga naša telesa ko jih tako masakriramo - nehote in podzavestno, a jih in s tem na njih puščamo daljnosežne posledice. Ko že človek misli, da je dovoj zrel in da zna, da ima vsa orodja za svojo rast, pa je še vedno vsakodnevno postavljen pred preizkušnje - koliko in kaj zmore naresti za boljši danes in jutri. Želim si, da bom kdaj tako pomirjena s sabo da se bom znala pravilno odločit kaj narediti zase in svoje zdravje. Mislim - saj v bistvu vem/o kaj moram/o, samo volje in vztrajnosti mi/nam manjka Da ne bo več večni "Jutri pa res začnem!", ampak "Danes, zdaj" Malo sem zafilozofirala V bistvu prigovarjam sami sebi in se virtualno brcam v rit vsem za več volje pri skrbi zase in lep večer še naprej. lepo prelivanje občutkov pri meni se kar podobno dogaja, občasno sicer...ko mi je že res tu mač nemira odznotraj in navzven,takrat pustim vsakdanja opravila,ljudi in grem najraje v miren kotiček v naravi objemat drevesa ,zapret oči za hip, se naposlušat reke....in mi pomaga, napolni baterije.hvalabogu, da lahko, neglede na včasih res hude bitke s seboj najdem vseeno mir. želim ti, da bi čimlepše sprejemala in dojemala preizkušnje in da bi ti prav te izkušnje v bodoče prinesle veliko bogatih spoznanj,ob katerih boš postala samsvoj modrec,se marsikdaj sebi nasmejala in z entuziazmom pričakala naslednjo preizkušnjo, vedno bolj sproščeno,malce humorno in veselo. xrosex 3 Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. oktober 2012 Avtor Prijavi Deli 31. oktober 2012 Haj. Končno sonce. Jaz pa sama doma. (saj ne bom več dolgo, pa potem grem itak na rojstnodnevno zabavo kasneje) ... tole, kar ste pisali... tud jaz poznam to (kot najstnica sem pogosto imela take napade, pa so to povezovali s srcem oz. pritiskom... enkrat sem imela tak napad v šoli in je šla profesorica domov po aparat za pritisk in to med poukom! - ker je blizu stanovala) Kot je napisal Porny, je več teh dejavnikov za stres, po vrsti ('točkovanju' za stres) pa so: smrt, ločitev, selitev, izguba službe, menjava službe itd.Potem so še dejavniki, povezani tako z zunanjimi stresnimi dejavniki, kot tudi s hormoni, tak primer je poporodna doba itd.Mislim, da ima skoraj vsak posameznik kakšno takšno zadevo vsaj enkrat v življenju. Osebno pa dodajam še en dejavnik za stres in sicer samoto.Ugotovila sem, da lahko ob posebnih pogojih (in če je vključena samota) za duševnimi motnjami zboli še tako psihično trdna in stabilna oseba. Meni je pomagal *red* (da se prisiliš vstati iz postelje, telovadiš, greš ven, na sprehod, pa tudi pozitivne afirmacije oz. splošna naravnanost).Sem pa bila v položaju, da sem poštekala na lastni koži, čemu nekateri ne vidijo izhoda in bodisi naredijo samomor, bodisi se grejo psihiatrično zdravit in tudi s 'kemijo'.Msilim da sem morda bila tik pred tem, dejansko sem razmišljala o tej možnosti. ... Malo bom še tule opletala, pol pa se zmenim in do konca dorečem, kako pa kaj oz. kdaj se gre. Lepo bodite in radi se imejte. 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.