Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Konec septembra sem bila pri zdravnici zaradi hudih bolečin v kolku. Poslala me je na slikanje, izvidi so bili pričakovano porazni. Seseden slep, s polno okruški, popolnoma obrabljen. Boli kot sam vrag, čisto sem že omejena v gibanju, sedenje, uporaba wc-ja sta že skoraj znanstvena fantastika, da o obuvanju nogavic sploh ne zgubljam besed. Protibolečinska terapija ne pomaga nič, verjetno samo malenkost blaži vnetje, saj bolečin ne zmanjša, pa tudi gibanje ni nič lažje. Gibljivost je praktično iz dneva v dan slabše, kar sem lahko še včeraj brez večjih težav počela je že danes problem, čez teden dni bo že skoraj nemogoče, če se pa le prisilim, pa povzroča tako peklenske bolečine, da me kar zvije.

Pri ortopedu sem bila, šokantno hitro, v treh dneh na vrsti za pregled. Tudi njegova diagnoza me ni pretirano presenetila. Predlagal je operacijo (umeten kolk) in me uvrstil na prednostno listo. Do tu vse lepo in prav in tudi presenetljivo hitro in zelo korektno. A danes me je pa šokirala gospa na ortopedskem oddelku bolnice Celje. Po štirinajstih dneh neuspešnih klicev sem jo danes uspela dobiti na telefon. Zelo arogantno in neprijazno mi je razložila, da dobim vsa navodila po pošti in naj neham gnjavit.... in da prej kot februarja tako ne bom na vrsti....

Saj mi je jasno, da nisem edina s težavami, da tudi drugi čakajo, da je konec leta, da ni denarja, a menim, da bi lahko vsaj malo bolj prijazno razložila vse skupaj. Ne vem kako bom zdržala do takrat, a bom obležala, ali se mi bo zmešalo od bolečin. Ne vem kaj naj naredim, kako si lahko pomagam. Pri hoji sem začela uporabljati bergle, vožnji avtomobila, se mi zdi, se bom morala tudi odpovedati. Pa še čemu - takim samo po sebi umevnim opravilom kot je uporaba wc-ja, tuširanja, sedenja ( prehranjujem se stoje), vstajanja iz postelje, oblačenja in podobnega.

Ni me strah operacije, pa tudi okrevanja ne. Ni prijetno, a me navdaja z upanjem in prepričanjem, da bo boljše, da bom zmogla poskrbeti sama zase. Groza me je teh mesecev do operacije ali bom zmogla ohranit samostojnost in dostojanstvo ali bom postala še večje breme domačim kot sem že sedaj. Če ostanem pri današnji samostojnosti, ki je že precej omejena, bom čisto zadovoljna, pa verjetno moji domači tudi. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

probi tole:

določi nekoga, ki ti bo asistent...

uleži se na hrbet...

asistent naj te z obema rokama prime za stegno, ga nekoliko privzdigne in ti nogo vleče iz kolka.

to naj počne usaj nekaj minut.

če boš imela mravljince po kolku, si na dobri poti.

da skrajšam...

tako se razbremeni kolk in se mu dovoli, da zadiha.

če ti bo pasalo, ponavljaj pač večkrat... torej čim večkrat

od prjatlce oče je bil na čakalni listi za menjavo, ampak ko je prišel na vrsto oz. še prej, je bil že toliko dober, da sploh ni bilo več potrebe.

lej... zgubit nimaš kej... x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

:palec: sliši se kul, ampak ali ni nekoliko tvegano, da to nekdo neuk počne?

Sej še kiropraktik ne izvaja tretmaja, če so bolečine, sploh hude.

Sej pravim, drugače se sliši smiselno in verjamem, da pomaga.

samo en nepravilen gib pa lohk mroda še kej poslabša?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:palec: sliši se kul, ampak ali ni nekoliko tvegano, da to nekdo neuk počne?

Sej še kiropraktik ne izvaja tretmaja, če so bolečine, sploh hude.

Sej pravim, drugače se sliši smiselno in verjamem, da pomaga.

samo en nepravilen gib pa lohk mroda še kej poslabša?

hja...

mal zdrave skepse je zmeri dobrodošle...

ampak...

sej vsakič, ko stopiš na eno nogo... posledično drugo razbremeniš in jo tako počivaš...

ko ležiš v đakuziju tut...

itaq pa ta asistent ni treba da je swetovni prvat v bodi bildingu, ki ne ve, kokl je sto kil.

nej občutek narekuje moč, bi reku.

jest uglavnem bi probu x:)x

ja sej, jaz tud. :)

pa zraven mogoče še kake vizualizacijske vaje pretoka energije skozi hrbtenico iz vesolja u zemljo in obratno...

pa kako palčko, da mau po indiji smrdi, da je bl fensi...

pa usake tolk časa mal čik pauze pa kozarec antioksidanta... refošk ali teran...

mah lej...

to bi blo treba že kr vsem prewentivno izvajat x8Dx

13.-ega bo sončev mrk, vpliva pa že zdaj in bo tako do 20. oz. bo kar ves mesec malo *pomračen*, ker sledi še Lunin čez 14 dni - 28. (ki bo tudi zelo močen, morda 'še hujši', ker bo še jupiter v igri in retrograden)

Tako da bo ves november štraufenpahtski.

Hvala za tole, res :palec: ...ni kaj, tudi taka obdobja morajo bit...

Zalaya, poskusi z brinjevimi jagodami.

Vsak dan zjutraj pred zajtrkom zgrizi brinjeve jagode...

1. dan eno...2. dan 2 do 30..potem 29, spet nazaj do ene..

kura traja 60 dni..potrebno jih je zgristi, ker birnjeve jagode vsebujejo olja, ki spodbujajo

nastajanje sinovije.

Poskusi, če želiš

Vse dobro ti želim

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

:palec:

... česar pa se izogibaj, če imaš kakšne ledvične težave. :)

Enja, ni kej. :palec:

Ja, očtino da morjo bit (čeprav jaz se kateremu komot odrečem xDDx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zalaya, poskusi z brinjevimi jagodami.

Vsak dan zjutraj pred zajtrkom zgrizi brinjeve jagode...

1. dan eno...2. dan 2 do 30..potem 29, spet nazaj do ene..

kura traja 60 dni..potrebno jih je zgristi, ker birnjeve jagode vsebujejo olja, ki spodbujajo

nastajanje sinovije.

Poskusi, če želiš

Vse dobro ti želim

zanimivo.

in kako to deluje?

obnovi hrustanec? (sinovije?)

kje jagode dobiš? mislim... če so lahko suhe?

samo grizeš, ali poješ?

pleterski brinjevec? bi šlo?

:palec:

... česar pa se izogibaj, če imaš kakšne ledvične težave. :)

zakaj?

Zato ker menda draži ledvica, pospešeno odvaja vodo, tudi za nosečnice se odsvetuje.

Tudi za zdrave ledvice ni priporočljivo daljše uživanje (ne več kot 1 mesec neprenehoma oz. obstaja nek recept, kjer jih menda uživaš 6 tednov - več se pa ne sme... in sicer vsak dan prežvečiš 5 jagod, vsak dan pa dodajaš eno, potem pa nazaj odvzemaš... ne spomnim se točno, morda je Knaipov recept pa se da na netu najti).

Uživaš pa drugače posušene jagode.

Picasso

Guest Hekate

Jaz o resnih stvareh, kot je KONEC SVETA!!!! Vi pa o ledvičnih kamnih...al kaj že. Jagodah.

A se vi hecate?!

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif

Aja, dobro večer vsem, ki ste tunizirani na frekvencah luninega neta. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Kako ste kaj? Upam, vse O.K. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Zato ker menda draži ledvica, pospešeno odvaja vodo, tudi za nosečnice se odsvetuje.

Tudi za zdrave ledvice ni priporočljivo daljše uživanje (ne več kot 1 mesec neprenehoma oz. obstaja nek recept, kjer jih menda uživaš 6 tednov - več se pa ne sme... in sicer vsak dan prežvečiš 5 jagod, vsak dan pa dodajaš eno, potem pa nazaj odvzemaš... ne spomnim se točno, morda je Knaipov recept pa se da na netu najti).

Uživaš pa drugače posušene jagode.

kul.

ampak pomagajo pa obnoviti hrustanec? a si to tut ti kje slišala?

in gor predlaga kuro 60 dni. sicer je res, da prvi in 60-ti dan samo eno jagodo...

Jaz o resnih stvareh, kot je KONEC SVETA!!!! Vi pa o ledvičnih kamnih...al kaj že. Jagodah.

A se vi hecate?!

ne, mi se ne hecamo :vragec:

naše ledvice bodo prežiwele tudi ta konec sweta x8Dx x:Dx x^x

Suhe jagode, potrebno jih je pa zgristi..

brinjevec..khmm..je fajn zdravilo za ženske težave,

mogoče tudi za tiste, ki imajo težave z ženskami....

o.k...zelo pomagajo pri težavah s sklepi, da izločajo membrane to viskozno mazivno tekočino..

brez nje se sklepi poškodujejo

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Guest Hekate

ne, mi se ne hecamo :vragec:

naše ledvice bodo prežiwele tudi ta konec sweta x8Dx x:Dx x^x

Ko te šljivi...

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif

aja Janko, ja, jaz sem slišala za mal drugačen recept (5 pa pol dodajaš), ampak itak sem pozabila točno, kako pa kaj.

Ne, za obnovo hrustanca pa še nisem slišala, da je.

Vem pa da je proti revmi (ker pač odvaja vodo in sečno kislino).

(*jaz ga dam precej v kislo zelje, če ga kuham, pa vsake tolk tud kakšno jagodko prežvečim, kar tako, ker mi je dober okus)

Picasso

Guest Hekate

Suhe jagode, potrebno jih je pa zgristi..

brinjevec..khmm..je fajn zdravilo za ženske težave,

mogoče tudi za tiste, ki imajo težave z ženskami....

o.k...zelo pomagajo pri težavah s sklepi, da izločajo membrane to viskozno mazivno tekočino..

brez nje se sklepi poškodujejo

OK! Potem se pa samo vyiola heca...A nisi rekla, da ne rabmo keša? Ampak, dej mi razloži kak boš ti kupla/nabavla brinjevec brez keša? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif

p.s.; oprostite, se navezujem o temi ''Konec sveta''....decembra 2012. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif

Jaz sploh ne berem teh tem (Konec sveta pa takih).

Niti nimam nekega odnosa do tega.

Kaj pa čem. Kvečjemu bi bilo fajn, če bi človek *vmesni cajt* čimveč užival pa se imel fajn (sam to lohk tud brez konca sveta xDDx)

Picasso

Mene je tudi danes ponoči kolk bolel (sej me včasih, posebej med ms), sam mi pomaga že poušterček če dam med noge (to mi je enkrat ginekologinja svetovala - ko sem bila noseča, pa res ful pomaga).

Drugače se pa tko raztegnem, da kar mal cuknem, podobno kot je Janko napisal z asistentom, samo da sem brez asistenta.

Picasso

Guest Hekate

Jaz sploh ne berem teh tem (Konec sveta pa takih).

Niti nimam nekega odnosa do tega.

Kaj pa čem. Kvečjemu bi bilo fajn, če bi človek *vmesni cajt* čimveč užival pa se imel fajn (sam to lohk tud brez konca sveta xDDx)

Ja.

Boljše diskutirat o brinjevcu in ženskih težavah, kot pa o koncu Svetu. Takrat brinjevca ne bo več. A se sploh zavedate???

Pa tud ženskih težav ne (to recimo štejem v plus http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif).

Pa tud ženskih težav ne (to recimo štejem v plus http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif).

x:Dx

vse je za neki dobr pa to. xDDx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...